<--! -->

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Απάντηση στην Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία για το στρατόπεδο (Δήμος Ιωαννιτών)

Η ανάπτυξη είναι έννοια σύνθετη. Έχει πολλές αναλύσεις και συχνά διαφορετικές προσεγγίσεις.
Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, ανάπτυξη μιας τοπικής κοινωνίας θεωρείται η παρουσία εκατό ή διακοσίων νεοσυλλέκτων. Ανάπτυξη θεωρείται η λειτουργία των δεξαμενών καυσίμων σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια του Περάματος, αλλά και η λειτουργία των αποθηκών πυρομαχικών μέσα σε κατοικημένη περιοχή.
Επίσης κατά την θητεία της ως δημοτική αρχή, την ανάπτυξη την εννοούσε με την τσιμεντοποίηση του μισού περίπου στρατοπέδου Βελισαρίου.
Η Δημοτική Αρχή εκτιμά ότι η παρουσία ενός μικρού αριθμού νεοσυλλέκτων δεν αποτελεί ανάπτυξη για μία πόλη όπως είναι σήμερα τα Γιάννινα. Αν η πόλη περιμένει την ανάπτυξη από τους νεοσύλλεκτους τότε σημαίνει ότι έχει ήδη καταστραφεί.
Για την Δημοτική Αρχή, η απόδοση ολόκληρου του στρατοπέδου Βελισαρίου στην πόλη και η μετατροπή του σε Μητροπολιτικό Πάρκο, θεωρείται κυρίαρχη προτεραιότητα και έργο που μπορεί να αλλάξει την φυσιογνωμία της περιοχής και σίγουρα να συμβάλλει στην ανάπτυξή της.
Υπό το ίδιο πρίσμα τοποθετήθηκε και για το στρατόπεδο Περάματος. Η απομάκρυνση του Κέντρου Νεοσυλλέκτων, μπορεί να σταθεί η αφορμή, ώστε τμήμα του στρατοπέδου να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και να χρησιμοποιηθεί με τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές, σημερινές της ανάγκες.
Εξάλλου η ψυχροπολεμική περίοδος και ο από βορρά κίνδυνος έχουν εκλείψει εδώ και εικοσιπέντε χρόνια….

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More