<--! -->

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Σε δημοψηφισμα η νεα συμφωνια - Ψηφο εμπιστοσυνης ζητησε ο Γ.Παπανδρεου

Να πουν οι πολίτες το «μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση, ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας δημοψήφισμα για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και για τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν. «Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες», η εντολή τους θα μας δεσμεύσει όλους, πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Λέμε "όχι" στις εθνικές εκλογές τώρα γιατί θα ήταν υπεκφυγή και θα οδηγούσε σε διχόνοιες.

Το δημοψήφισμα τοποθετείται στις αρχές Ιανουαρίου, όταν θα είναι έτοιμη η νέα δανειακή σύμβαση.

Αν το δημοψήφισμα γίνει πριν η δανειακή σύμβαση πάει στη Βουλή για ψήφιση, πρέπει να συμμετέχει το 40% των πολιτών για είναι δεσμευτικό το αποτέλεσμα. Αν το δημοψήφισμα πρόκειται να γίνει μετά την ψήφιση στη Βουλή, τότε πρέπει να εγκριθεί η διεξαγωγή του από 180 βουλευτές και να συμμετάσχει σε αυτό το 50% των πολιτών.

«Είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα. Θέλει να την υλοποιήσουμε ή να την απορρίψουμε. Αν δεν την θέλει ο λαός δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι θα προχωρήσουμε», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα ζήτησει την Τρίτη να κινηθεί η διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, εν όψει των επόμενων αλλαγών, λέγοντας ότι «περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία και η έκφραση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».

Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, διαθέτει την δεδηλωμένη και έχει δύο χρόνια μπροστά της για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε απορρίψει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι «θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας, δεν μπορούμε να παρατήσουμε τον αγώνα στη μέση γιατί έτσι συμφέρει ορισμένους». Απέρριψε παράλληλα σενάρια συγκυβέρνησης και συγκατοίκησης.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε όμως να υπάρξει συνεννόηση σε ένα πρόγραμμα βασικών αλλαγών -από τον εξορθολογισμό του κράτους έως την καταπολέμηση της ανομίας και τις αλλαγές στην Παιδεία- το οποίο θα εφαρμόσει μετά τις κάλπες όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί, με τη στήριξη της αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «δεν δικαιολογώ σε κανένα σημείο τη βία, μπορώ να συμμεριστώ όμως την οργή του κόσμου», ενώ στηλίτευσε τη συμπεριφορά όσων «για δικούς τους λόγους καλλιεργούν φόβους, μιζέρια και ανασφάλεια» και διεμήνυσε ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε αμφισβήτηση του πατριωτισμού μας από κανέναν».
«Από τις αρχές τους 2012 θα υπάρχει ένα νέο τοπίο», πρόσθεσε, «θα μπορούμε να πάμε με όλες μας τις δυνάμεις όχι πια στην άμυνα, αλλά στην επίθεση: στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

«Ο δρόμος αυτός δεν είναι στρωμένος με πέταλα, έχει όμως ένα τέλος» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου επιχειρώντας να δείξει κάποιο φως στην άκρη του τούνελ. Παραδέχτηκε όμως ότι «δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αυξήσεις μισθών αυτήν την στιγμή», μπορούμε όμως «να μιλήσουμε για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας».

«Θέλει η πλειοψηφία αστάθεια και αναρχία; Θέλουμε τον εθνικό διχασμό; Θα είναι αυτή λύση για την Ελλάδα;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι εάν συμπεριφερόμαστε με βία απέναντι στους εκλεγμένους εκπρόσωπους του ελληνικού λαού, εάν χωρίζουμε ο ένας τον άλλο σε εθνικόφρονες και μιάσματα, αυτό δεν υπηρετεί την πατρίδα. «Η βία, ο διχασμός και η λασπολογία δεν υπηρετεί την πατρίδα. Αν στήναμε εθνικά δικαστήρια θα λυνόταν τα προβλήματα μας;» συμπλήρωσε.

[via]

Ημεριδα για τις Μεταπτυχιακες Σπουδες, Υποτροφιες και Ιατρικη Ειδικοτητα στο Εξωτερικο

Το Γραφείο Διασύνδεσης της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
διοργανώνει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011, Εκδήλωση με θέμα: «Μεταπτυχιακές Σπουδές, Υποτροφίες και Ιατρική Ειδικότητα στην Γερμανία, Η.Π.Α., Μεγάλη Βρετανία και Ολλανδία».

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση τόσο των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όσο και του ευρύτερου κοινού σε θέματα που σχετίζονται με τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δυνατότητες και προοπτικές στις συγκεκριμένες χώρες.

Η εκδήλωση αποτελεί ιδανική ευκαιρία ενημέρωσης, συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα
που σχετίζονται με τις σπουδές στο εξωτερικό υπό τον συντονισμό των προσκεκλημένων, εκπαιδευτικών συμβούλων της εκάστοτε χώρας.

09/11/2011 -- 09.30π.μ. – 13.30μ.μ. -- Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης Π.Ι. -- Μεταπτυχιακές Σπουδές και Υποτροφίες

09/11/2011-- 14.30μ.μ – 18.00μ.μ -- Αμφιθέατρο Ιατρικής Παν/μιακου Νοσοκομείου -- Ιατρική Ειδικότητα

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο συμμετοχής και να το καταθέσουν στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είτε αυτοπροσώπως είτε με fax (26510 08686) μέχρι την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 26510-08454/08460 ή με e-mail στο career@uoi.gr.

Ημεριδα για τον Εθελοντισμο στο Πανεπιστημιο Ιωαννινων

Το Γραφείο Διασύνδεσης της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011, διοργανώνουν ημερίδα για τον Εθελοντισμό, με τίτλο:

“Εθελοντής, ενεργός πολίτης στη δική σου πόλη”

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος Παπούλιας», Με την αρωγή του Δήμου Ιωαννιτών

Το 2011, Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού (Ε.Ε.Ε.), αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία για την αναγνώριση της αξίας και της σημασίας των εθελοντικών δραστηριοτήτων, που αποτελούν μια από τις βασικές διαστάσεις της ενεργού συμμετοχής του πολίτη και της δημοκρατικής ζωής.

Στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και ιδιαίτερα των νέων για τη συνεισφορά του εθελοντισμού ως πολύτιμη εμπειρία μάθησης, απόκτησης κοινωνικών δεξιοτήτων και η προώθηση της διαγενεακής αλληλεγγύης.

Οι οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του εθελοντισμού και ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην εν λόγω εκδήλωση παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τηλ. 26510 08454, fax: 26510 08686, e-mail: career@uoi.gr, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011.

Θριλερ με αγνοουμενο στην περιοχη μεταξυ Αγιας Μαρινας και Καστανης

Από το πρωί του Σαββάτου έχει ξεκινήσει ευρεία επιχείρηση της 5ης ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας στα Ιωάννινα για τον εντοπισμό ενός άγνωστου άνδρα που φέρεται να έχει εγκλωβιστεί σε ερημικό σημείο, αλλά από τότε που ζήτησε βοήθεια δεν έχει δώσει ξανά σημεία ζωής.

Ο άγνωστος επικοινώνησε με την υπηρεσία έκτακτων αναγκών της κινητής τηλεφωνίας και είπε ότι χρειαζόταν βοήθεια γιατί είχε εγκλωβιστεί κάτω από βράχους στην περιοχή μεταξύ Αγίας Μαρίνας και Καστανής Ιωαννίνων. Αμέσως ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες στο σημείο από το οποίο εστάλη το σήμα του κινητού τηλεφώνου και προσδιορίστηκε μέσω δορυφόρου από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

Στις έρευνες μετείχε και ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της 5ης ΕΜΑΚ, ενώ τη νύχτα χρησιμοποιήθηκαν και θερμικές κάμερες. Ωστόσο, κανένα ίχνος του αγνοούμενου άνδρα δεν βρέθηκε και μάλιστα το σήμα από το κινητό του χάθηκε, ίσως επειδή τελείωσε η μπαταρία. Το πρωί της Κυριακής ξεκίνησαν νέες έρευνες ως αργά τη νύχτα, που και πάλι δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο το τηλεφώνημα να έγινε παραπλανητικά, ίσως από διακινητές ναρκωτικών, για να απασχοληθούν όσο το δυνατό περισσότερες δυνάμεις στις έρευνες αφήνοντάς τους ελεύθερο πεδίο δράσης σε άλλη περιοχή! Ωστόσο, από την καταγραφή του τηλεφωνήματος θα μάθουν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη της συσκευής και ίσως τότε ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

[via]

Εκδηλωση του Οικονομικου Επιμελητηριου με θεμα "Η Οικονομικη Κριση και ο ρολος του Τραπεζικου Συστηματος (Παρουσα Κατασταση και Προοπτικες"

Το Περιφερειακό τμήμα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, διοργανώνει Επιστημονική Εκδήλωση την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 20:00, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας (Δωδώνης 4) με θέμα: «Η Οικονομική Κρίση και ο ρόλος του Τραπεζικού Συστήματος (Παρούσα Κατάσταση και Προοπτικές)»,
με ομιλητές:

> Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Δ/ντής του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Παγκοσμίων Εξελίξεων του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας
> Ζέζα Ζήκου , Δημοσιογράφος
> Νίκος Χριστοδουλάκης, καθηγητής του Οικονομικού Παν. Αθηνών

Θανατηφορο τροχαιο στο Μπιζανι

Το βράδυ του Σαββάτου στο 9ο χλμ. της Εθνικής Οδού Άρτας - Ιωαννίνων , Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από 28χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 74χρονο πεζό ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του πεζού. Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη.

Για το ατύχημα προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

«Τηρηθηκε η νομιμοτητα» για τα ασφαλτικα της Σαγιαδας, απαντα η Αποκεντρωμενη Διοικηση

Την τήρηση της νομιμότητας αλλά και γνωμοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος επικαλείται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απαντώντας στις αντιδράσεις,  για την υπογραφή της έγκρισης από τη Γενική Γραμματέα, των περιβαλλοντικών όρων για τα ασφαλτικά Σαγιάδας.

Στην ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες το απόγευμα, διευκρινίζεται πως η επένδυση έλαβε περιβαλλοντική αδειοδότηση  αφού:
•ελήφθησαν υπόψη όλοι οι τυπικοί και ουσιαστικοί όροι που προβλέπει η περιβαλλοντική νομοθεσία. Όσο για τις διαδικασίες διαβούλευσης τηρήθηκαν από την υπηρεσία, τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία,
•εξετάστηκαν όσα ορίζει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και
• Ύστερα από τη γνωμοδότηση που έλαβε η υπηρεσία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ.

Νωρίτερα χθες και μετά την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Χρ. Κατσούρας, ζητώντας την απομάκρυνση της Γενικής Γραμματέως Δήμητρας Γεωργακοπούλου, ανακοινώσεις με τις οποίες ζητούν την ανάκληση της απόφασης, έδωσαν στη δημοσιότητα πολλοί φορείς της Θεσπρωτίας, οι παρατάξεις Ήπειρος – Τόπος να ζεις και Αριστερή Παρέμβαση, ενώ η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της να ασκηθούν όλα τα νόμιμα μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και προς κάθε άλλη Διοικητική Αρχή, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση, στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανάκλησή της.

[via]

Κοντα στην παυση λειτουργιας των ΧΑΔΑ στην Ηπειρο

Καθοριστικό βήμα για την παύση λειτουργίας των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στην Ήπειρο, έγινε με την χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας, να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με 16 δήμους για την αποκατάσταση τους,  με συνολικό προϋπολογισμό 3.735.183 ευρώ.

Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, συγκροτήθηκε τεχνικοοικονομική πρόταση - φάκελος χρηματοδότησης της αποκατάστασης των υφιστάμενων ακόμη και σήμερα Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στο πλαίσιο Πρόσκλησης του ΥΠΕΚΑ.  Το έργο χωρίζεται σε έξι υποέργα και αφορά 38  Χ.Α.Δ.Α. δήμων της Ηπείρου.

[via]

Ο Υφυπουργος Αναπτυξης στα Ιωαννινα

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Μωραΐτης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση  αύριο στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στα Γιάννενα.

Οι εκδηλώσεις στα Γιάννινα, για το φετινό γιορτασμό άρχισαν χθες με μουσική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών , συνεχίζονται σήμερα στις 6 το απόγευμα  στο Καλπάκι με την αναπαράσταση της μάχης Καλπακίου και κορυφώνονται αύριο με παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην κεντρική πλατεία της πόλης.

[via]

Δυο τραυματιες απο επεισοδιο στο ΤΕΙ της Ηγουμενιτσας


Τραυματισμένοι, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Φιλιατών ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας και ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ηγουμενίτσας κ. Γκίκας Σωτήριος και Δημητρίου Ιωάννης, μετά από επίθεση που δέχτηκαν, όπως ανακοινώθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση, στο χώρο τον ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας.

Το επεισόδιο δημιουργήθηκε  κατά τη διάρκεια της προσπάθειας απεγκλωβισμού φοιτητών της ΚΝΕ και του ΜΑΣ, οι οποίοι νωρίτερα είχαν, όπως καταγγέλλουν, προπηλακιστεί από «αναρχικούς» που συμμετέχουν στην κατάληψη του ΤΕΙ.

[via]

Ψηφιακη τηλεοραση σε Αρτα και Πρεβεζα

Στις 9 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει στη Δυτική Ελλάδα η μετάδοση με ψηφιακό σήμα Digea των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας από το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά».

Όσοι λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από εκεί θα χρειαστεί να διαθέτουν τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας D V B-T MPEG4 ή H.264 και η κεραία τους να είναι προσανατολισμένη προς το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής. Πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα θα έχουν οι κάτοικοι των πόλεων του Αγρινίου, της Πρέβεζας, της Λευκάδας, της Άρτας, τμημάτων των Ιονίων Νήσων καθώς και περιοχές των νομών της Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Αχαΐας. Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

[via]

Δηλωσεις συμμετοχης για διεθνη εκθεση στο Ισραηλ

H Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει το χρονικό διάστημα 1-2/11/2011 στην 1η διεθνή έκθεση «REAL ESTATE» που διοργανώνεται στo Τελ Αβίβ του Ισραήλ με περίπτερο 16 τ.μ. Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία Ισραηλινοί επενδυτές θα διερευνήσουν αγορές του εξωτερικού, προκειμένου να επενδύσουν σε σχέδια αξιοποίηση ακινήτων.

Για χρόνια, οι ισραηλινοί επενδυτές επενδύουν σε σχέδια αξιοποίησης ακινήτων σε χώρες του εξωτερικού.  Ειδικά σήμερα που οι τιμές των ακινήτων στο Ισραήλ έχουν αυξηθεί σημαντικά, περισσότερο από ποτέ, οι Ισραηλίτικες οικογένειες και οι επενδυτές αναζητούν νέους προορισμούς στο εξωτερικό, όπου μπορούν να μεγιστοποιήσουν την απόδοση της επένδυσης τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω των γεωπολιτικών γεγονότων που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και της διατάραξης των σχέσεων Ισραήλ – Τουρκίας, 1.000.000 Ισραηλίτες που επένδυαν και έκαναν τις διακοπές τους στην Τουρκία την εγκαταλείπουν και προτιμούν την Ελλάδα. 

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι (μεσιτικά γραφεία, κατασκευαστές κ.λ.π) να συμμετέχουν στην εν λόγω έκθεση.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας τηλ. 2651071052/87419 ή την  κα Έφη Βρεττού στο τηλέφωνο 2682360250 87419

Την ανακληση της αποφασης για τη Μ.Π.Ε. των ασφαλτικων Σαγιαδας ζητα η Περιφερεια

Την ανάκληση της απόφασης που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Δ. Γεωργακοπούλου – Μπάστα για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων που αφορά την εγκατάσταση μονάδας ασφαλτικών στη Λωρίδα Σαγιάδας, ζητά με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου. Παράλληλα η Επιτροπή εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της να ασκηθούν όλα τα νόμιμα μέσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και προς κάθε άλλη Διοικητική Αρχή, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση, στην περίπτωση που δεν υπάρξει η ανάκλησή της.

Το θέμα αυτό τέθηκε σήμερα στην, προ Ημερήσιας Διάταξη, συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση της Επιτροπής,  στην οποία παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε  ότι με την απόφαση αυτή ανατρέπονται τα πάντα, από τον Αμβρακικό μέχρι τη Σαγιάδα,  στο χωροταξικό με τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Επανέλαβε μάλιστα όσα είχε αναφέρει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο, για «άσκηση πιέσεων» για την υπογραφή της σχετικής απόφασης, σε επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο ΥΠΕΚΑ με αφορμή το Ρυθμιστικό του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

«Είχα πει τότε- συνέχισε -  ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε αυτό το θέμα και δεν θα κάνουμε. Άλλωστε είναι και ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Είχα δηλώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψω τέτοια απόφαση. Φαίνεται ότι η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης δέχτηκε μεγάλες πιέσεις και υπέγραψε. Χρειαζόμαστε χώρο για τα καύσιμα. Συμφωνήσαμε με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας να γίνει χωροθέτηση στη «Γωνιά». Όχι όμως στη Σαγιάδα. Αν ισχύσει αυτή η απόφαση ποια περιοχή θα προτείνουμε για να μεταφερθούν οι μονάδες από τον Αμβρακικό και από τον κόλπο της Ηγουμενίτσας;»

 Ο Περιφερειάρχης τόνισε για μια ακόμη φορά ότι δεν μπορεί να συνυπάρχουν ασφαλτικά με ιχθυοκαλλιέργειες, αναφέροντας ότι το θέμα παραμένει ανοικτό στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο είχε προσφύγει κατά το παρελθόν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας.

«Πίστευα ότι θα είχαν κάνει πίσω», είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του,  για να συμπληρώσει ότι είναι πολύ πιθανό η πίεση που ασκήθηκε για έκδοση της απόφασης, να έγινε με σκοπό να προληφθεί η έγκριση του Χωροταξικού για τις Υδατοκαλλιέργειες και ακόμη για να χρησιμοποιηθεί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Εδώ και τώρα το Υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν μπορεί να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας»,  ήταν η καταληκτική τοποθέτηση του Περιφερειάρχη που ανακοίνωσε ότι ως πρώτη κίνηση για την αντιμετώπιση  της διαμορφωθείσας κατάστασης,  είναι η αυριανή εισήγησή του στην Οικονομική Επιτροπή για τον ορισμό νομικού που θα καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Κουπονι επαγγελματικης καταρτισης

Ξεκίνησε από το Υπουργείο Παιδείας η διαδικασία αίτησης για το κουπόνι επαγγελματικής κατάρτισης, το οποίο μπορούν να λάβουν όσοι καταρτιζόμενοι έχουν εγγραφεί σε δημόσια ή ιδιωτικά ΙΕΚ. Το κουπόνι αρχικής κατάρτισης ισοδυναμεί με 734 ευρώ σε ετήσια βάση, δηλ. αφορά στα δίδακτρα δύο εξαμήνων και θα δοθούν σε 14.000 άτομα. Όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση αλλά και να ενημερωθούν σχετικά μπορούν να επισκεφθούν το site της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης .

[via]

Η "Ηπειρος Τοπος Να Ζεις" για τα ασφαλτικα στη λωριδα Σαγιαδας


Το περιβάλλον αποτελεί το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ήπειρο και, ως εκ τούτου, η προστασία του αποτελεί όρο εκ των ων ουκ άνευ για την ανάπτυξη της.

Στο πλαίσιο αυτό, σταθερή θέση της παράταξης «Ήπειρος, Τόπος Να Ζεις» είναι ότι οι όποιες αποφάσεις των οργάνων της Πολιτείας που επηρεάζουν το περιβάλλον δεν μπορεί παρά να λαμβάνονται έπειτα από διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερομένους τοπικούς, επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς και με τη εκφρασμένη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.

Δε μας βρίσκουν σύμφωνους βεβιασμένες αποφάσεις που δεν λαμβάνουν υπόψη τις περιβαλλοντικές διαστάσεις του μεγάλου αυτού ζητήματος και την ανάγκη για ευρεία κοινωνική συναίνεση που είναι προαπαιτούμενο για να γίνουν δεκτές όποιες αποφάσεις.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως η Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε τη ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για τα ασφαλτικά στη λωρίδα Σαγιάδας.
Η Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις και να παρουσιάσει τεκμηριωμένα στοιχεία που την οδήγησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί είναι απόλυτα δικαιολογημένες.

Η δύσκολη περίοδος που βιώνει η χώρα και η Ήπειρος απαιτεί σοβαρότητα , νομιμότητα και υπευθυνότητα.

Τρια προτυπα πειραματικα σχολεια στα Ιωαννινα

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας τη λίστα με τα 45 σχολεία σε όλη τη χώρα που θα λειτουργήσουν ως πρότυπα πειραματικά σχολεία. Όπως σημειώνει η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, πέντε μήνες μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πρώτης εφαρμογής του, τονίζοντας ότι η λειτουργία τους «προάγει την εκπαιδευτική έρευνα στην πράξη και την ενδεδειγμένη λειτουργία κάθε σχολικής τάξης» και «προωθεί τη δημόσια δωρεάν υψηλής ποιότητας Παιδεία για όλους που έχουμε θέσει ως κύριο στόχο».


doc Οι σχολικές μονάδες που ορίσθηκαν ως πρότυπα πειραματικά σχολεία

Συνολικά 45 σχολεία

Πρόκειται για τα πρώτα 15 δημοτικά ολοήμερα, τα 15 γυμνάσια και τα 15 λύκεια ως πρότυπα πειραματικά σχολεία, μετά την αξιολόγηση από τη Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.)
Ως Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία επελέγησαν 15 Γενικά Λύκεια [μεταξύ των οποίων δύο είναι ενιαίες σχολικές μονάδες των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβάνεται και το Νηπιαγωγείο], 15 Γυμνάσια [συμπεριλαμβανομένου του ενιαίου σχολείου (Γυμνάσιο – Λύκειο) του Πανεπιστημίου Πατρών] και 15 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης [Στα δημοτικά σχολεία έχουν προσαρτηθεί ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία].

Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι:
  • τα τυπικά προσόντα του εκπαιδευτικού προσωπικού (ΠΜΣ, Διδακτορικό),
  • η παρουσία των εκπαιδευτικών του σχολείου στην επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα, όπως αυτή πιστοποιείται από τις δύο καλύτερες κατά τη γνώμη των ίδιων των εκπαιδευτικών δημοσιεύσεις τους σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά ή πρακτικά συνεδρίων με κριτές. Η παρουσία καθηγητών μουσικής και καλλιτεχνικών μαθημάτων πιστοποιείται και με τη συμμετοχή τους σε δημόσια αναγνωρισμένες καλλιτεχνικές δραστηριότητες,
  • οι δημιουργικές, καινοτόμες δραστηριότητες και η κοινωνική προσφορά του σχολείου κατά την τελευταία πενταετία
  • η εμπειρία του σχολείου α) από την πρακτική άσκηση των φοιτητών, β) τη συμμετοχή σε ερευνητικές δραστηριότητες σε συνεργασία με ΑΕΙ, γ) τη συμμετοχή σε διαδικασίες επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών, με τη διοργάνωση σεμιναρίων κλπ και δ) τη λειτουργία μαθητικών ομίλων,
  • η εμπειρία από την εκπόνηση σχεδίων αποτίμησης /αξιολόγησης και ανάπτυξης του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας,
  • η υλικοτεχνική υποδομή
[via]

Ανακοινωθηκαν οι συμβουλοι για την αποκρατικοποιηση του Λιμενα Ηγουμενιτσας και του Αεροδρομιου Ιωαννινων

Τον κατάλογο των συμβούλων για 13 προγράμματα αποκρατικοποιήσεων, τα οποία θα υλοποιηθούν  φέτος και το 2012, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων συμπεριλαμβάνεται στα περιφερειακά αεροδρόμια που θα αξιολογήσουν οι Eurobank EFG Equities AEΠΕΥ και Citigroup Global Market ltd, ενώ το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μαζί με όλα τα περιφερειακά λιμάνια, θα τα αξιολογήσει η Morgan Stanley και η Τράπεζα Πειραιώς.

[via] [image]

Ανηλικοι σε κυκλωμα διακινησης ναρκωτικων

Δύο υποθέσεις ναρκωτικών εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων στις οποίες εμπλέκονται εννέα νεαρά άτομα έως 30 ετών, ανάμεσά τους μάλιστα δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία έκαναν διακίνηση ναρκωτικών.

Στην πρώτη υπόθεση, άνδρες της Δίωξης είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση σπίτι. Ένας νεαρός εξήλθε με μικροποσότητα χασίς. Στο ίδιο σπίτι διέμεναν τα δύο ανήλικα. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25 γραμμάρια. Την ώρα που η επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη έφθασαν στο ίδιο σπίτι άλλα δύο νεαρά άτομα, τα οποία έκαναν χρήση ναρκωτικών μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, ενώ κατείχαν και μικροποσότητα χασίς.

Στη δεύτερη περίπτωση, πάλι κατά τη διάρκεια παρακολούθησης, από οικία εξήλθε  φοιτητής, ο οποίος είχε στην κατοχή του 150 γραμμάρια χασίς. Στο διαμέρισμα ήταν άλλοι δύο φοιτητές και από την έρευνα που έγινε βρέθηκαν άλλα 200 γραμμάρια και μία ζυγαριά ακριβείας. Όπως προέκυψε από την προανάκριση την ποσότητα την είχαν προμηθευτεί από άτομο στην Ανατολή, το οποίο επίσης συνελήφθη. Στο σπίτι του βρέθηκαν άλλα διακόσια περίπου γραμμάρια χασίς και μία ζυγαριά ακριβείας. Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι ήταν φοιτητές.

[via]

Διαλυση εργολαβιας για την Ιονια Οδο

Το αίτημα του αναδόχου για διάλυση της εργολαβίας του έργου «Άγιος Δημήτριος- Σελλάδες- Παράκαμψη Άρτας- Φιλιππιάδας», έκανε δεκτό το Υπουργείο Υποδομών.

Το έργο αποτελούσε τμήμα της Ιονίας Οδού. Ξεκίνησε με την υπογραφή της σύμβασης στις 25 Οκτωβρίου 2005 με αρχική προθεσμία 24 μήνες. Στην απόφαση του υπουργείου υποδομών αναφέρεται ότι «το αίτημα του αναδόχου είναι νόμιμο και βάσιμο διότι υπάρχει πραγματικός λόγος με υπαιτιότητα του φορέα κατασκευής στη μη δυνατότητα συνέχισης των εργασιών».

[via]

Απαντηση Δημοτικης Αρχης στην Ανεξαρτητη Δημοτικη Πρωτοπορια

Οι συνεχείς ισχυρισμοί της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας ότι «λεφτά υπάρχουν» δυστυχώς απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Την θλιβερή πραγματικότητα που δημιούργησε η ίδια η παράταξη και ο επικεφαλής της, πρώην δήμαρχος Νίκος Γκόντας.

Οι εμμονές της παράταξης να παρουσιάζει μία εικόνα που απέχει πολύ από την θλιβερή που παρέδωσε, είναι ακριβώς ίδιες με εκείνες που την διακατείχαν στο παρελθόν.

Η πολιτική της συνοψίζεται σε δύο λέξεις: Δάνεια και χρέη.

Αποτελεί το λιγότερο θράσος να μιλά η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία για πλεόνασμα στο Δήμο Ιωαννιτών, όταν έχει αφήσει πίσω της απλήρωτους ακόμη και προμηθευτές- μέλη της δικής της παράταξης.

Είναι εκατοντάδες οι συμπολίτες μας, επιχειρηματίες, προμηθευτές που έχουν λαμβάνειν από το Δήμο. Ακόμη και σήμερα, ο πρώην δήμαρχος κάνει πως δεν τους ξέρει. Γιατί άραγε;

Η Ενότητα Πολιτών και η σημερινή Δημοτική Αρχή, παρουσίασε όλα τα στοιχεία. Μιλά με αριθμούς. Η πολιτική αλχημεία είναι πεδίο δόξης λαμπρό για τον κ. Γκόντα και την παράταξή του.

Συνεδριαση Δημοτικου Συμβουλιου, εγκριθηκαν οι ισολογισμοι

Τους ισολογισμούς και απολογισμούς των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, που απαρτίζουν πλέον τον Καλλικρατικό Δήμο Ιωαννιτών ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, κατά την ειδική συνεδρίαση.

Τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον αντιδήμαρχο Νίκο Μάντη και τους ορκωτούς λογιστές, αποτυπώνουν με ακρίβεια τη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Ιωαννιτών και δικαιώνουν την πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής για νοικοκύρεμα στα οικονομικά.

Η οικονομική κατάσταση για τις έξι δημοτικές ενότητες, όπως αποτυπώνεται στους ισολογισμούς είναι η ακόλουθη:

Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων

Απαιτήσεις και ταμειακές υποχρεώσεις 19,3 εκατομμύρια ευρώ

Βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 45,1 εκατομμύρια

Υποχρεώσεις από συνεχιζόμενα έργα 11,4 εκατομμύρια. Από το ποσό εξασφαλισμένα μέσω ΕΣΠΑ και Θησέα είναι τα 8,1 εκατομμύρια.

Εγγυήσεις για το δάνειο της ΔΕΥΑΙ 1,7 εκατομμύρια κατ΄έτος.

Πλεόνασμα 5,9 εκατομμύρια.

Από την 1η Ιανουαρίου και παρά την τιτάνια προσπάθεια που έγινε για είσπραξη των οφειλών προς το Δήμο, το ποσό που συγκεντρώθηκε ανέρχεται μόλις στο 1,2 εκατομμύρια.

Δημοτική Ενότητα Ανατολής

Ταμείο 2,1 εκατομμύρια ευρώ

Υποχρεώσεις του πρώην δήμου Ανατολής 2,3 εκατομμύρια

Απαιτήσεις από τρίτους 749 χιλιάδες ευρώ.

Οφειλές από έργα, συμπεριλαμβανομένων και όσων είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, 5 εκατομμύρια.

Ζημιά 1,3 εκατομμύρια

Από το σύνολο των απαιτήσεων εισπράχθηκε μέχρι τώρα το ποσό των 129 χιλιάδων ευρώ.

Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας

Ταμείο 2,2 εκατομμύρια

Απαιτήσεις από τρίτους 500 χιλιάδες.

Υποχρεώσεις 2,2 εκατομμύρια. Το 1,3 εκ. είναι οφειλές προς τρίτους και οι 800 χιλιάδες δάνειο.

Οφειλές από συνεχιζόμενα έργα 1,8 εκατομμύρια

Ζημιά 1,7 εκατομμύρια

Μέχρι τώρα από το σύνολο των υποχρεώσεων έχει εισπραχθεί το ποσό 168 χιλιάδων.

Δημοτική Ενότητα Περάματος

Ζημιά 813 χιλιάδες

Απαιτήσεις από τρίτους 649 χιλιάδες

Υποχρεώσεις 4,9 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 2,4 πρόκειται για δάνεια και τα υπόλοιπα για βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Οφειλές από συνεχιζόμενα έργα 800 χιλιάδες ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από το σύνολο των υποχρεώσεων, εισπράχθηκε στη διάρκεια του 2011 το ποσό των επτά μόλις χιλιάδων ευρώ.

Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου

Ταμείο 356 χιλιάδες ευρώ

Απαιτήσεις από τρίτους 405 χιλιάδες

Υποχρεώσεις 720 χιλιάδες

Οφειλές από έργα 502 χιλιάδες ευρώ.



Η Δημοτική Ενότητα Νήσου, είναι η μόνη που έφερε στο νέο δήμο χρήματα χωρίς να έχει καμία υποχρέωση. Το ποσό του ταμείου της είναι 750 χιλιάδες ευρώ.



Όπως υπογράμμισε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Νίκος Μάντης, στα στοιχεία των ισολογισμών και των απολογισμών δεν περιλαμβάνεται κανένα που ν’ αφορά στις δημοτικές υποχρεώσεις και τα νομικά πρόσωπα. Τις υποχρεώσεις όμως κι αυτών, οι οποίες είναι τεράστιες, τις παρέλαβε στο σύνολό τους ο νέος δήμος και καλείται να τις διαχειριστεί. «Ότι κι αν λένε τα στοιχεία των ισολογισμών, η ουσία είναι πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», τόνισε ο κ. Μάντης και συμπλήρωσε πως γίνεται ακόμη χειρότερη εξ αιτίας των περικοπών τόσο των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων όσο και της ΣΑΤΑ.

Πρώτη και κύρια προτεραιότητα παραμένει το νοικοκύρεμα του Δήμου, ώστε να αποφευχθεί η ένταξή του στο πρόγραμμα εξυγίανσης, γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή του λειτουργία, υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Παραλάβαμε δάνεια, υποχρεώσεις και τεράστιες οφειλές. Γίνεται μάχη καθημερινή…», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Τόνισε μάλιστα πως στην κατεύθυνση αυτή, άμεση προτεραιότητα είναι να κλείσει το ζήτημα των οφειλών από ρυμοτομίες, το σύνολο των οποίων ξεπερνά τα 14 εκατομμύρια.

Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε η καταγραφή των άρτιων και οικοδομήσιμων οικοπέδων ιδιοκτησίας του Δήμου και θα ξεκινήσει η διαδικασία ανταλλαγής, ώστε ορισμένοι από τους ρυμοτομούμενους να αποκατασταθούν με την ανταλλαγή γης.

Δηλωση του Βουλευτη Θεσπρωτιας Χ. Κατσουρα για τα ασφαλτικα στη λωριδα Σαγιαδας

Ο κ. Κατσούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Πληροφορήθηκα πριν από λίγο πως η ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε τη ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για τα ασφαλτικά στη λωρίδα Σαγιάδας. Οι εξηγήσεις που μου έδωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί της δε με έπεισαν. Όλα έχουν ένα όριο! Δε θα πω το αυτονόητο ότι είναι ανεπιθύμητη στη Θεσπρωτία.

Νομίζω πως μπορεί να διορθώσει με δυο πράξεις:

1ον Να φύγει από την Ήπειρο (εθελοντικά ή μη).

2ον Πριν φύγει να ανακαλέσει την απόφασή της.

Τέλος, καλώ την Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ να ελέγξει την όλη διαδικασία για την ουσία και τη νομιμότητά της."

Ανακοινωση της Λαϊκής Συσπειρωσης για την παραχωρηση του Δημοτικου Σχολειου Καστριτσας

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΕΡΗΜΩΝΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ


Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ μετά την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Καστρίτσας πρότεινε να δοθεί ολόκληρο το κτίριο του Σχολείου Καστρίτσας σε ένα ιδιωτικό ΚΕΚ.
Πέρυσι ο τότε Νομάρχης της ΝΔ και τώρα περιφερειάρχης με τη ΝΔ, είχε ήδη παραχωρήσει το μισό κτίριο στο ίδιο ΚΕΚ και φέτος οι εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ θέλουν να δώσουν και το υπόλοιπο.
Είναι οι ίδιοι που συμφώνησαν να κλείσει το Νηπιαγωγείο.
Είναι αυτοί που ψήφισαν συγχωνεύσεις σε σχολεία όλου του Νομού και της Χώρας
Δεν υπολογίζουν την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών του χωριού που μεταφέρονται στον Κατσικά για να πάνε σχολείο, δεν υπολογίζουν τις λαϊκές οικογένειες που επιβαρύνονται με έξοδα για να τα μεταφέρουν κάθε μέρα. Οι εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ ψηφίζουν για να παραχωρήσουν το κτίριο στον ιδιώτη, υπολογίζουν μόνο τα κέρδη του ιδιώτη.
Είναι τα ίδια κόμματα που ψηφίζοντας την ΚΑΠ ερήμωσαν τα χωριά από αγρότες, που τους ανάγκασαν να πουλήσουν τα ζώα και να παρατήσουν τα χωράφια. Που τους έβγαλαν στην ανεργία ή σε μεροκάματα πείνας στις μεγαλοεπιχειρήσεις της πόλης. Είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ που θα φέρει ακόμα χειρότερες μέρες.
Σκοπός τους είναι να εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις. Μην τους εμπιστεύεστε!
Ο λαός μπορεί να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Το σχολείο πρέπει να ξανανοίξει και τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο του χωριού τους. Τα χωράφια μπορούν να ξανακαλλιεργηθούν, ο λαός πρέπει να τρώει γάλα και κρέας από ντόπια ζώα.

Τώρα είναι η ώρα να φέρουμε τα πάνω-κάτω.

Με οργάνωση στις γραμμές του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ των αγροτών, και της ΠΑΣΕΒΕ των εμπόρων, με Επιτροπές Αγώνα στα Σχολειά με το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Ιωαννίνων, με λαϊκές επιτροπές σε κάθε χωριό να διεκδικήσουμε μια κοινωνία που να έχει σαν κέντρο εμάς, και τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των επιχειρήσεων.

«Συρρακο: Πετρα και Μνημη και Φως» στην Πρεβεζα

Μετά το Συρράκο Ηπείρου, το Δήμο Περιστερίου Αττικής και το Δήμο Ιωαννίνων,  η πολιτιστική κίνηση «Μέθεξις» σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας, το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και το Σύνδεσμο Συρρακιώτων Πρέβεζας, διοργανώνει στην Πρέβεζα έκθεση φωτογραφίας και εκδήλωση με τίτλο: «Συρράκο: Πέτρα και Μνήμη και Φως».
    Πρόκειται για «ταξίδι στο χθες και το σήμερα» ενός ιστορικού χωριού, υπόδειγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, μέσα από το λόγο, την εικόνα και τον ήχο.
Η εκδήλωση και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (Λαϊκή Αγορά), την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 7.30μμ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η παρουσία της Έκθεσης σε έναν τόπο που ζει και δημιουργεί ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων  που κατάγεται από το Συρράκο, αποτελεί το κλείσιμο τους διετούς «πολιτιστικού ταξιδιού» της.
Με το πέρας αυτής θα δωριθεί, ώστε να στολίζει, το Συνεδριακό Κέντρο Συρράκου κατόπιν ομόφωνης απόφασης των μελών της «Μέθεξις»

Η εκδήλωση σε συνδυασμό με την έκθεση, είναι η σύγχρονη πρόταση των μελών της συγκεκριμένης πολιτιστικής κίνησης ως προς τη μορφή που δύναται να έχει μια ενέργεια ανάδειξης και προβολής, με σκοπό την αξιοποίηση, σημαντικών στοιχείων της Ηπείρου και της Ελλάδας, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ενός χωριού με έντονο το στίγμα του στην ιστορία του τόπου και της χώρας.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πρέβεζας (Λαϊκή Αγορά) με χαιρετισμούς των μελών της «Μέθεξις» και των φορέων που συμμετέχουν στη διοργάνωση, δεκάλεπτη ομιλία για τους «Συρρακιώτες της Πρέβεζας» από την κα Ανθή Συγγούνα και τρία παραδοσιακά τραγούδια του χωριού με την ορχήστρα του Κώστα Γεροδήμου και την συνοδεία των  Βασίλη Μπακαγιάννη, Κώστα Κωσταγιώργου, Γιάννη Διαμάντη και Αντώνη Τζιάσιου. Θα ακολουθήσει προβολή 30λεπτου ντοκιμαντέρ (μέρος του τρίωρου αρχικού) με  τίτλο: «Συρράκο: Πέτρα και Μνήμη και Φως». Πρόκειται για το αποτέλεσμα της δεκαετούς καταγραφής των Ηλία και Δημήτρη Χ. Γκαρτζονίκα που προβλήθηκε το 2009 από την τηλεοπτική εκπομπή «Εν Χορώ – www.enxoro.gr» της οποίας είναι υπεύθυνοι παραγωγής.
Στη συνέχεια 40 φωτογραφικοί πίνακες μεγάλων διαστάσεων του Συρράκου, αρκετοί από αυτούς βραβευμένοι, θα «υποδεχτούν» τους επισκέπτες δείχνοντάς τους στοιχεία του σημαντικού παρελθόντος και του πολλά υποσχόμενου παρόντος, ενός από τα χωριά που απετέλεσαν σημεία αναφοράς στην Ιστορία της Ελλάδας.
   
    Η διάρκειά της είναι 4 ως 13 Νοεμβρίου 2011, κάθε μέρα 10 πμ ως 2 μμ και 6 ως 8 μμ.

Για την «Μέθεξις» http://ekthesisyrrako.blogspot.com, στη συγκεκριμένη εκδήλωση συναντώνται «οικιοθελώς και αφιλοκερδώς» καταθέτοντας την άποψή τους, μέλη της καταγόμενα από το Συρράκο ή φίλοι του που έζησαν στις πόλεις της Ηπείρου με τον μεγαλύτερο αριθμό συρρακιωτών μετά την σταδιακή ερήμωσή του τις προηγούμενες δεκαετίες. Αυτοί είναι οι: Δημήτρης Γκαρτζονίκας (Γιάννινα), Βαγγέλης Γιωτόπουλος (Πρέβεζα), Χρήστος Κατσάνος (Άρτα) και Ηλίας Γκαρτζονίκας (Γιάννινα).

Τηλεοπτικό τρέιλερ για την έκθεση στην Πρέβεζα:
 http://www.youtube.com/user/enxoro?feature=mhee#p/u/6/jCZeTu4_zOs

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ευχαριστηρια επιστολη του ΚΕΘΕΑ Ιωαννινων


Τα μέλη και το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων στο πλαίσιο της ποδηλατοδρομίας – γύρος της λίμνης στις 23 Οκτωβρίου (που αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών) θέλουμε να ευχαριστήσουμε  όλους όσους στήριξαν  και συνεχίζουν να στηρίζουν οικονομικά και ηθικά τις δράσεις  καθώς και το έργο που επιτελείται στο ΚΕΘΕΑ στα Ιωάννινα.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε θερμά:
•    ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
•    ΤΡΟΧΑΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
•    ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ
•    ΕΚΑΒ
•    ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ
•    ΜΥΛΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Ο ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗ ΥΙΟΙ ΟΕ
•    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
•    2 ΤΡΟΧΟΙ – ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΣΑΡΑΤΣΗΣ
•    ΔΩΡΟΤΥΠΟ
•    ΓΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
•    ΚΑΜΠΕΡΗΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ
•    ΔΕΡΒΕΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
•    ΞΕΝΩΝΑΣ- ART DECO
Επίσης ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε Ιωαννίνων  για την  προβολή των εκδηλώσεων  με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Ελπίζουμε να σας έχουμε στο πλευρό μας στο δύσκολο έργο της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης, που συντελείται εδώ και 28 χρόνια. Ανέκαθεν, αλλά ιδιαίτερα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες όπως η σημερινή,  κάθε μορφή συμπαράστασης, ηθική και υλική, είναι για εμάς ανεκτίμητη.
Τέλος ευχαριστούμε τους εθελοντές μας και όλους τους συμπολίτες μας που όλα αυτά τα χρόνια στέκονται δίπλα μας, γιατί :

« ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.»

Νεα Ελληνικη Δημοκρατια

…με αφορμή την αναφορά του Πρωθυπουργού στην δικαστική εξουσία 
(…και με τίτλο κειμένου «σημειολογικό»για αυτό που φεύγει αλλά και για αυτό που έρχεται.)    

Η παρούσα τοποθέτηση θα μπορούσε να αναφέρεται στην Νομοθετική η στην Εκτελεστική αλλά εσκεμμένα αναφέρεται στην δικαστική εξουσία με αφορμή την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού όσον αφορά την αξιοπιστία της κατά τις ιστορικές και τελευταίες μέρες που διάγει η «πρόωρα γερασμένη πλέον Ελληνική Δημοκρατία».

Εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός αμφισβήτησε την αξιοπιστία της δικαστικής εξουσίας, με την έννοια του αδιάβλητου της κρίσης της και αυτό ερμηνεύεται  με απλά λόγια ότι «ανώτατοι λειτουργοί και δικαστές» κατέστησαν «διαβλητοί» και «χρήστες» της μεθοδολογίας της εποχής, και των εργαλείων της με την ίδια λογική που τα χρησιμοποίησαν βουλευτές και υπουργοί ιερωμένοι και πρόεδροι όλης της ιεραρχικής πυραμίδας στην χώρα μας, και δεν είναι άλλο από το «νόμιμο είναι και ηθικό».

Και εάν σωστά Αναγνώστη αντελήφθην ως πολίτης το υπονοούμενο συμφωνώ απόλυτα ότι οι «αλητάμπουρες της νύχτας και τα αλητήρια τρωκτικά» της μέρας βρίσκονται χάρη στο μαύρο χρήμα τους στο απυρόβλητο της δικαστικής εξουσίας.

Και είναι βέβαιο ότι το κοινωνικό αισθητήριο δεν λαθεύει, δεν ισοπεδώνει και δεν αμφισβητεί το κύρος της δικαστικής εξουσίας ,αλλά την παρουσία λειτουργών της, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν ως ανώτατοι λειτουργοί την ίδια συμπεριφορά με ιερωμένους που κατάφεραν με τον κόπο τους να έχουν αποταμιεύσει κάποια εκατομμύρια για τα γεράματά τους…

Ότι και να συμβαίνει το βέβαιο σήμερα είναι ότι ο πολίτης δεν διακατέχεται από αίσθημα δικαίου έχει δε την ίδια αντίληψη και για την δικαιοσύνη στη χώρα μας όμοια με αυτή που έχει και για την πολιτική, τούτο σημαίνει ότι στην σημερινή πραγματικότητα προσφέρεται από τους εταίρους μας όχι μόνο οικονομική βοήθεια αλλά στο όνομα της νέας ελληνικής πραγματικότητας επιχειρείται επιβολή νέων όρων και συμπεριφορών στην δημόσια διοίκηση, μιας και η Δημοκρατίας μας φαντάζει στα μάτια των ευρωπαίων πια ως πολύ μεγάλο αστείο.

 Ότι και να συμβαίνει θλίψη και απογοήτευση προκαλεί η παρουσία θέσεων και αναφορών δικαστών και δικαστικών  λειτουργών οι οποίοι πέραν των θεμάτων του μισθολογίου των ως προσφιλές θέμα των έχουν τον πολιτικό τους μικρόκοσμο.

Κοινή πεποίθηση και κοινό τόπο αποτελεί το γεγονός ότι η δικαστική εξουσία είναι πυλώνας Δημοκρατίας, αλλά και φορέας απόδοσης δικαιοσύνης ,εντούτοις σήμερα συμπαρασύρεται και αυτή στο «βούρκο» με την διαβρωμένη εκτελεστική και ανήμπορη κοινοβουλευτική εξουσία .

Η μεταπολιτευτική Ελληνική Δημοκρατία αγαπητέ μου αναγνώστη φαίνεται ότι έφτασε στα όριά της, με την έννοια της ουσιαστικής πια ανάγκης για  επανατοποθέτηση απέναντι σε έννοιες όπως λαϊκή κυριαρχία- ισονομία- ισοπολιτεία .

 Μόνο που στη συγκεκριμένη συγκυρία και με δεδομένη την αδυναμία να το επιχειρήσουμε μόνοι μας θα μας το επιβάλουν εκείνοι που ίσως εσκεμμένα μας δάνειζαν ,και εμείς οι ανόητοι παριστάναμε τους «τζάμπα μάγκες».

Έτσι σήμερα οι  θεσμικές λειτουργίες αυτής της Δημοκρατίας υπολείπονται της πραγματικότητας, και κοινή πεποίθηση αποτελεί το γεγονός ότι πρωτόγνωροι θεσμοί για την ελληνική πολιτεία τίθενται σε δοκιμαστική ισχύ όπως ο περιορισμός της λαϊκής κυριαρχίας και ο θεσμός της επίβλεψης και επιτροπείας της δημόσιας διοίκησης και λειτουργίας από ξένους τεχνοκράτες Ευρωπαίους και μη..

Στη Νέα Ελληνική Δημοκρατία γιατί περί αυτού πρόκειται και η δικαστική εξουσία θα τοποθετηθεί εκ νέου σε μια πιο ανεξάρτητη πορεία από την έως τώρα στάση της δηλαδή αυτή που υπονοούσε πλην σαφώς περιέγραφε ο πρωθυπουργός της χώρας.

 Η επιτροπεία η οποία ενδεχομένως μας επιβληθεί στην άσκηση της δημόσιας ζωής φαντάζει προκλητική συμπεριφορά των ευρωπαίων, αλλά δυστυχώς απαραίτητη προϋπόθεση αφύπνισης από τον λήθαργο που έπεσε η πρόωρα γερασμένη  Δημοκρατία μας.

Αυτό που γνωρίζαμε επομένως φαίνεται ότι τελείωσε ανεπιστρεπτί, όσον αφορά την διαχείριση της εξουσίας κάθε μορφής  ήτοι εκτελεστικής νομοθετικής αλλά και δικαστικής.

Αγαπητέ αναγνώστη μας κούρασε όλους η με το ίδιο θέμα αρθρογραφία των ημερών, με αποτέλεσμα να παρατηρούμε το δέντρο και να αποξενωνόμαστε από το δάσος.

Στην νέα πραγματικότητα θα εγκλιματιστούμε άπαντες το κύριο και καίριο όμως είναι ότι αυτή η όποια προσαρμογή θα στηριχτεί σε μεθόδους και διαδικασίες οι οποίες θα είναι πρωτόγνωρες και ίσως επίπονες αλλά αναγκαίες πιθανότατα στην ανοικοδόμηση μια Νέας Ελληνικής  Δημοκρατίας η οποία θα επιθυμούσα( όταν δρομολογηθεί) να μην στηρίζεται στον αμοραλισμό και την διαφθορά αλλά στην αξιοκρατία και τον ορθολογισμό της σκέψης και της πράξης.

Ως απλό πολίτη το παλαιό που φεύγει δεν με λυπεί, ενώ το νέο που έρχεται με φοβίζει καθότι δεν έρχεται κατά την άποψη μου ως  ώριμη κοινωνική επιταγή αλλά ως άνωθεν επιτακτική επιβολή.
Ως Έλληνα η Νέα Ελληνική Δημοκρατία που μεθοδευμένα εγκαθίσταται, με βρίσκει σκεπτόμενο μεν, σύμφωνο δε με την έννοια ότι  η σημερινή μεταπολιτευτική Δημοκρατία έχει πολλά δομικά προβλήματα βεβαίως και οικονομικά τα οποία με τον ένα η άλλο τρόπο θα επιλυθούν στο μέτρο του δυνατού με την προϋπόθεση ότι θα επιχειρηθεί και θα επιτευχθεί ανάταξη στις συμπεριφορές όχι ως ομορρύθμων εταίρων αλλά ως λειτουργών συγχρόνου πολιτείας.

* του Χρήστου Παπαδημητρίου -- Κοινωνιολόγου - Οικονομολόγου

Συσκεψη για το Παραρτημα της Ανωτατης Σχ. Καλων Τεχνων

Με αντικείμενο τη λειτουργία του Παραρτήματος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στο Τσεπέλοβο, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Γαβριήλ Παπαναστασίου και ο Πρύτανης της Σχολής κ. Γεώργιος Χαρβαλιάς, παρουσία στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση για το γενικότερο σχέδιο της Σχολής Καλών Τεχνών, τη συνεργασία που θα υπάρχει με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς και με άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Παράλληλα ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου σε  παρεμβάσεις που απαιτούνται στο κτίριο που παραχωρεί ο Δήμος ώστε να καταστεί λειτουργικό για τις ανάγκες της Σχολής.

[via]

Δεν εξελεγη συμπαραστατης του Δημοτη στα Ιωαννινα

Κατά τη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, δεν στάθηκε δυνατό να εκλεγεί συμπαραστάτης του Δημότη, αφού μεταξύ των 14 υποψηφιοτήτων που είχαν κατατεθεί, καμία δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία. Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί, με τις ίδιες υποψηφιότητες και στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Νωρίτερα σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις (ισολογισμοί-απολογισμοί) χρήσης 2010 των Δημοτικών Ενοτήτων Ιωαννίνων, Ανατολής, Παμβώτιδας και Περάματος και ο απολογισμός χρήσης 2010 Μπιζανίου και Νήσου.

[via]

Ιωάννινα: Κανονικα θα παρελασουν ολοι οι μαθητες της Ηπειρου


Με απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Φιλιώς Νόκα Ζαράχη, η οποία κοινοποιήθηκε στις Δ/νσεις Δ.Ε. Ηπείρου και στις Σχολικές Μονάδες, τα σχολεία που έχουν προγραμματίσει να συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα λάβουν μέρος στην παρέλαση ανεξάρτητα αν τελούσαν υπό κατάληψη περισσότερο από τέσσερις ημέρες, διότι η συμμετοχή τους κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης.

[via] [image]

Α. Καχριμανης και Β. Αργυρης στη Διοικηση της Ενωσης Περιφερειων

Τόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης όσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευάγγελος Αργύρης εξελέγησαν στη διοίκηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. 13 από τις 25 θέσεις στην Ένωση Περιφερειών καταλαμβάνουν αυτοδίκαια οι 13 περιφερειάρχες, ενώ ο Ευάγγελος Αργύρης, εξελέγη δεύτερος στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ που πλειοψήφησε.

Ο Αλ. Καχριμάνης εξελέγη μέλος της εκτελεστικής επιτροπής.

[via]

Συνεχιζεται η αποκομιδη των απορριμματων

Με εντατικούς ρυθμούς τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών απομακρύνουν τα σκουπίδια από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης και των δημοτικών κοινοτήτων.

Λόγω της πολυήμερης απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ είχαν συγκεντρωθεί βουνά σκουπιδιών και οι υπάλληλοι της καθαριότητας εργάζονται σε τρεις βάρδιες για την απομάκρυνσή τους. Η ολική απομάκρυνση των σκουπιδιών αναμένεται να ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα.Λόγω των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει αλλά και των κινδύνων για τη δημόσια υγεία, ανακαλούνται όλες οι άδειες του προσωπικού στον τομέα καθαριότητας.

[via]

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Συλληψη 26χρονου για αποπειρα ανθρωποκτονιας

Συνελήφθη, χθες (23-10-2011)  το βράδυ στο Μαζαράκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος  Ζίτσας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, ηλικίας 26 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας   και παράνομη οπλοχρησία.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα σε κοινοτικό δρόμο στα Δολιανά Ιωαννίνων ο 26χρονος ημεδαπός διαπληκτίστηκε φραστικά εξαιτίας προσωπικών διαφορών με 26χρονο ημεδαπό και 30χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου,  ο 26χρονος ημεδαπός μετέβη στο αυτοκίνητό του και αφού πήρε ένα κυνηγετικό όπλο,   πυροβόλησε δύο (2) φορές  κατά των παθόντων, με αποτέλεσμα τον  τραυματισμό του 30χρονου υπηκόου Αλβανίας  στο θώρακα και στο πρόσωπο.

Ύστερα από αστυνομική έρευνα και αναζητήσεις εντοπίστηκε ο 26χρονος δράστης  και συνελήφθη, ενώ το κυνηγετικό όπλο  κατασχέθηκε.

Στο σημείο του συμβάντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κάλυκες φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου.

Ο 30χρονος  παθών μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι  πρώτες βοήθειες,  αποχώρησε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου Iωαννίνων.

Τσιλης και Τζιαλλας επιστρεφουν με νεα πρωτια απο την Κων/πολη

Νικητές από μία ακόμη κωπηλατική διοργάνωση του εξωτερικού επέστρεψαν στην Ελλάδα οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης.

Οι δύο Γιαννιώτες κωπηλάτες χθες έλαβαν μέρος μαζί με άλλους έξι επίλεκτους Έλληνες αθλητές σε αγώνα φιλίας με την ονομασία Two Nations Cup που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, με αντιπάλους δύο Οκτακώπους, μία ελληνική και μία τουρκική.

Οι δύο βάρκες ξεκίνησαν από την γέφυρα του Γαλατά στον Κεράτιο Κόλπο, παρουσία πλήθους κόσμου και το ελληνικό πλήρωμα, αφού προηγήθηκε από την αρχή της διαδρομής, κατόρθωσε να τερματίσει πρώτο, διανύοντας τα τρία χιλιόμετρα σε χρόνο 7.57.39.

Οι Έλληνες κωπηλάτες παρέλαβαν το βραβείο από τον δήμαρχο Κων/πολης και φυσικά για την επιτυχία τους εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το υψηλό αγωνιστικό τους επίπεδο. Τόσο ο Γ. Τζιάλλας όσο και ο Γ. Τσίλης σε δηλώσεις τους αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, εξέφρασαν την χαρά τους για την πρωτιά, χαρακτηρίζοντας παράλληλα πολύ ωραία ως πρωτοβουλία την διοργάνωση στην οποία έλαβαν μέρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική αποστολή μία ημέρα πριν τον αγώνα επισκέφτηκε το Φανάρι όπου παρακολούθησε την θεία λειτουργία και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος ευχήθηκε στους αθλητές για την κούρσα. Οι ίδιοι του πρόσφεραν ως συμβολικό δώρο ένα κουπί με τα χρώματα της Ελλάδας!

Οι δύο Γιαννιώτες πρωταθλητές επιστρέφουν σήμερα στα Γιάννινα όπου και θα παραμείνουν για δύο περίπου εβδομάδες, πριν αναχωρήσουν ξανά για τον Σχινιά, προκειμένου να συνεχίσουν την προπόνησή τους με την Εθνική Ομάδα της Κωπηλασίας.

Απο 0,90€ εως 1€ η τιμη του πετρελαιου θερμανσης στην Ηπειρο

Από 0,91€ λεπτά έως 0,95€ ανά λίτρο κυμαίνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα Γιάννενα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρατηρίου τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης. Από 94 λεπτά μέχρι 1 ευρώ κυμαίνονται οι τιμές στην Άρτα, ενώ στα 0,98 λεπτά διαμορφώνεται η τιμή στην Πρέβεζα και στα 0,975 στη Θεσπρωτία.

[via]

Σε αλλαγη λογισμικου, αποδιδει ο Δημος Ιωαννιτων τις χρεωσεις υδρευσης

Τις τελευταίες ημέρες, με την παράδοση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΙ, παρατηρήθηκαν σημαντικές αποκλίσεις από τη συνήθη χρέωση. Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ ενημερώθηκε για το πρόβλημα και διαπίστωσε πως υπάρχουν λογαριασμοί με υψηλές χρεώσεις.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών επισημαίνει ότι «πρόκειται για πρόβλημα που οφείλεται στην αλλαγή λογισμικού της ΔΕΥΑΙ και θα αποκατασταθεί το προσεχές δίμηνο.» Καλεί δε τους πολίτες που έχουν παραλάβει λογαριασμούς και διαπιστώνουν ότι η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη, να προσέρχονται στα γραφεία της ΔΕΥΑΙ, ώστε να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος και να πληρώνουν το ποσό που αντιστοιχεί στην πραγματική κατανάλωση.

[via]

Πυρκαγια απειλησε εργοστασιο ξυλειας στο Μετσοβο

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και απείλησε εργοστάσιο ξυλείας στο Μέτσοβο. Η φωτιά έκαψε τη στέγη και μέρος των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, όμως χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Μετσόβου και Ιωαννίνων με πέντε οχήματα, δεν επεκτάθηκε στο υπόλοιπο εργοστάσιο. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται, από τις αστυνομικές αρχές.

[via]

Οι εκδηλωσεις για την επετειο του ΟΧΙ

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Έπους του ’40, ξεκίνησαν από χθες και αναμένεται να κορυφωθούν την προσεχή Παρασκευή.

Ήδη χθες το βράδυ, η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Cantus τίμησαν την επέτειο του ΟΧΙ, με μία εκδήλωση, πλημμυρισμένη από στίχους και μουσικές των μεγαλύτερων Ελλήνων ποιητών και συνθετών.

Στο Καλπάκι διοργανώνονται και φέτος εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Έπους του 1940.
Οι κύριες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κοινότητα Καλπακίου την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται από το Δήμο Πωγωνίου, την Περιφέρεια Ηπείρου, την ΠΕΔ Ηπείρου, την VIIIη Μεραρχία και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλπακίου.

Τα Καλπάκια θα κορυφωθούν με την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου που θα αρχίσει στις 7:15 το απόγευμα και στην οποία θα πάρουν μέρος στρατιώτες της VIIIης Μεραρχίας, άνδρες, γυναίκες και παιδιά του Δήμου Πωγωνίου.

[via]

Εκδηλωσεις για τον Διονυσιο Φιλοσοφο

Εκδηλώσεις για τη ζωή και τη δράση του Διονυσίου Φιλοσόφου διοργανώνονται στα Ιωάννινα με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από το θάνατό του. Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, διοργανώνει σήμερα Δεύτερα 24 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 μ.μ., στην «Αίθουσα Κων. Κατσαρή» του Μεγάρου της, διάλεξη με ομιλητή τον Δημήτριο Παπάζη, αναπληρωτή καθηγητή στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, και θέμα: «Ο μεγαλομάρτυρας της ελευθερίας Διονύσιος ο φιλόσοφος».

[via]

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

24ος Παγκοσμιος Μαθητικος Διαγωνισμος Ζωγραφικης απο τη Διεθνη Οργανωση Λεσχεων Λαϊονς

H Διεθνής Oργάνωση Λεσχών Λάιονς προκηρύσσει τον 24ο παγκόσμιο διαγωνισμό αφίσας για την ειρήνη για μαθητές ηλικίας 11, 12 και 13 ετών με θέμα “Τα παιδιά γνωρίζουν την ειρήνη”.

Στον περυσινό 23ο διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από 350 χιλιάδες μαθητές από τις περισσότερες χώρες του κόσμου και το πρώτο βραβείο κατέκτησε ο 11-χρονος Raj Phairembam από την Ινδία. Στον Ελλαδοκυπριακό χώρο, το καλύτερο από τα 2.000 περίπου έργα που υποβλήθηκαν παρουσίασε η Ζωή Τσιπλάκη μαθήτρια της  Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Στην περιοχή της Ηπείρου, πρώτη ήρθε η Άννα-Χριστίνα Γαλάνη μαθήτρια της Α' τάξης του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων.

Oι όροι του φετινού διαγωνισμού είναι οι εξής.

A    1.    H αφίσα πρέπει να έχει διαστάσεις από 33x50 εκατοστά μέχρι 50x60 εκατοστά.
    2.    Tα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι: χαρτόνι που να μπορεί να γίνει ρολό και για το χρωματισμό μολύβια, κηρομπογιές, πέννες, μαρκαδόροι, ή νερομπογιές.
3.    Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες.
4.    Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονικός υπολογιστής.
5.    Δεν επιτρέπεται να επικολληθεί ούτε να γραφεί τίποτα πάνω στο έργο.
6.    Δεν επιτρέπεται η πλαστικοποίηση των έργων.

B    1.    Tα έργα που θα επιλεγούν θα περάσουν από 3 στάδια κρίσης, στην Eλλάδα και στο εξωτερικό, πριν φθάσουν στο τελικό.
    2.    Στο τελικό στάδιο θα αναδειχθούν 24 νικητές.
    3.    O πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, με συνοδούς τους γονείς του ή δύο άλλα μέλη της οικογένειάς του, για μια επίσκεψη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το Μάρτιο του 2012. Eκεί, την ημέρα των Λάιονς, θα του επιδοθεί χρηματικό βραβείο ύψους 2.500$ και αναμνηστική πλακέτα με το όνομά του.
    4.    Oι υπόλοιποι 23 νικητές θα λάβουν χρηματικό βραβείο 500$ ο καθένας και πιστοποιητικό επιτυχίας.
   
Γ    1.    Tα έργα δεν επιστρέφονται και μπορούν να ανατυπωθούν από τη Διεθνή Oργάνωση Λεσχών Λάιονς.

Δ    1.    Στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι μαθητές, αφού ζωγραφίσουν τα έργα τους, θα προσέλθουν στο Εικαστικό Εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, Δωδώνης 35, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011, 11:00 – 13:00 για να τα παραδώσουν.
    2.        Eιδική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές και δασκάλους Tεχνικών θα κρίνει τα έργα και θα επιλέξει το καλύτερο από κάθε Σχολείο. Όπως κάθε χρόνο, οι μαθητές των οποίων τα έργα θα επιλεγούν θα τιμηθούν από τη Λέσχη Λάιονς Iωαννίνων, σε ειδική εκδήλωση κατά την οποία θα ανακοινωθούν και οι νικητές του τελικού.

Οι νικητές των προηγούμενων διαγωνισμών στην περιοχή των Iωαννίνων
1995-96: Mαρία Nικολαΐδη - 11ο Δημοτικό Σχολείο
1996-97: Tέτη Xρήστου - 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ZΠA
1997-98: Δημήτρης Πρέντζας - 13ο Δημοτικό Σχολείο
1998-99: Eύη Παντούλα - 11ο Δημοτικό Σχολείο (και 1η στην Eλλάδα και την Κύπρο)
1999-00: Kλεοπάτρα Mπάλλα - 13ο Δημοτικό Σχολείο
2000-01: Γεωργία Παπανδρέου - 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ΖΠΑ
2001-02: Χριστίνα Χουλιαρά - 9ο Γυμνάσιο
2002-03: Λευκή Σιώζιου - Γυμνάσιο Πεδινής (και 2η στη Βόρειο Ελλάδα)
2003-04: Ελένη Γιαννακοπούλου - 7ο Δημοτικό Σχολείο
2004-05: Ιφιγένεια Μπόμπολη - Μουσικό Γυμνάσιο
2005-06: Γιώργος Θωμά - Γυμνάσιο Πεδινής
2006-07: Δημήτρης Τρομπούκης - 4ο Γυμνάσιο
2007-08: Ηλιάνα Φιλίππου - 6ο Δημοτικό Σχολείο (και 3η στη Βόρειο Ελλάδα)
2008-09: Λιζέτ Γκούντα-Καραμπίνα - 8ο Δημοτικό Σχολείο (και 3η στη Βόρειο Ελλάδα)
2009-10: Αθηνά Σπανού - 11ο Γυμνάσιο
2010-11: Άννα-Χριστίνα Γαλάνη - 6ο Γυμνάσιο

Για τυχόν διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στην Πρόεδρο της Λέσχης Λάιονς Ιωαννίνων κ. Μαρία Στρατσάνη (τηλ. 6936176176).

Γιορτη Τσιπουρου στο Μαντειο Δωδωνης

9η Γιορτη Τσιπουρου στο χωριο Μαντειο Δωδωνης - Σαββατο 29 Οκτωβριου 2011
Στο χωριο Μαντειο πραγματοποιεται η εκδηλωση : 9η γιορτη τσιπουρου.

Ολα ειναι δωρεαν

Θα υπαρχει ζωντανη δημοτικη ορχηστρα κομπανια του Θωμα Βλαχόπουλου. 

Θα προσφερθουν δωρεαν: Τσιπουρο ,χοιρινο στα καρβουνα, τηγανιτες, παραδοσιακες πιτες και αλλοι μεζεδες.

Διοργανωση: Αδελφότητα Μαντειου "Η Αγια Παρασκευη"

Εκπαιδευτικοι Πληροφορικης με πτυχιο Ιατρικης στο ΤΕΙ Ηπειρου

Φαίνεται πως η επαγγελματική αποκατάσταση μετά την αποφοίτηση αποκτάει άλλο νόημα στο ΤΕΙ Ηπείρου, σύμφωνα πάντα με δεκαεννιά πτυχιούχους Πληροφορικής & Μηχανικών Πληροφορικής, οι οποίοι κατήγγειλαν τη διαδικασία επιλογής έκτακτων εκπαιδευτικών στο Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Ηπείρου. Ακόμη κι αν κάποιος έχει πτυχίο Ιατρικής, Βιολογίας, Φυσικής μπορεί να διδάξει μαθήματα πληροφορικής στο εν λόγω Τμήμα, αφήνοντας στις πιο πίσω θέσεις κατάταξης υποψηφίους που είναι απόφοιτοι πληροφορικής και άμεσα σχετιζόμενοι με το αντικείμενο...!! Οι καταγγέλοντες δε δικαιώθηκαν ακόμη και μετά από ένσταση που κατέθεσαν προς το Τμήμα, όπως όριζε η διαδικασία και ζητούν από τη Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου να λάβουν γνώση των πρακτικών του Τμήματος που σχετίζονται με τις προσλήψεις, επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.

Όλο το κείμενο της καταγγελίας

Kataggelia Oct2011 Unsigned

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Οι 300 του ΠΑΣ στο Περιστερι

Με τον κόσμο στο πλευρό του θα αγωνιστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οι Γιαννιώτες πήραν 300 εισιτήρια για το Σαββατιάτικο ματς.

Για τον λόγο αυτό θα ανοίξει κανονικά η Θύρα 1 που είναι στο πέταλο και φιλοξενεί τους οπαδούς των αντιπάλων του Ατρομήτου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση με την οποία αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ανακοινώνει πως εξασφάλισε για τις ανάγκες των φιλάθλων μας,

300 εισιτήρια για την Σαββατιάτικη αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής της Super League με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αθηνών στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, με ευθύνη διάθεσης από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Στη σύσκεψη για τα μέτρα τήρησης τάξης, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου για το Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE μεταξύ των ομάδων: "ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ" το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 17:15 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, αποφασίστηκε οι φίλαθλοί μας να τοποθετηθούν στη Θύρα 1 (μεταλλική).

Κανένας φίλαθλος δε θα προμηθευτεί εισιτήριο, αν προηγουμένως δεν καταγράφουν τα στοιχεία ταυτότητάς του».

[via]

Αυλαια με τους «Βρικολακες» του Ιψεν απο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννινων

Η «Φθινοπωρινή αυλαία στο δημοτικό θέατρο», που οργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου, ολοκληρώνεται με τις παραστάσεις του έργου «Βρικόλακες» του Ερρίκου Ίψεν.

Οι «Βρικόλακες», μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις σε Αθήνα και Βόλο, ταξιδεύουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Το έργο πραγματεύεται, μέσα από τη δραματική περιγραφή της οικογένειας των Άλβινγκ, την κοινωνική υποκρισία, τους «βρικόλακες» που κληρονομούνται από τους αυστηρούς θεσμούς, τους συμβιβασμούς, τον «νόμο» και την «τάξη» που υποβάλλουν οι αταίριαστες με την ανθρώπινη ψυχή συμπεριφορές αλλά και την ασφυκτική πίεση που ασκούν συχνά στον άνθρωπο οι κοινωνικοί κανόνες.

Οι τελευταίες αυτές παραστάσεις του φεστιβάλ «Φθινοπωρινή αυλαία στο δημοτικό θέατρο» θα δοθούν στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου Ιωαννίνων (Μετσόβου και Ακτής Μιαούλη γωνία, «Παλαιά Σφαγεία») την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου (ώρα έναρξης 21:00), καθώς και την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου (ώρα έναρξης 20:00).

Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ (Κανονικό) - 10 ευρώ (Φοιτητικό- Μαθητικό- άτομα με ειδικές ανάγκες).

[via]

Επιστολη Χριστοβασιλη προς τον Υφ. Αθλητισμου και τον Γ.Γ. Αθλητισμου

ΠΡΟΣ:

•1. Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Νικητιάδη

•2. Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή

-----------------------------------------------------

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

•1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

•2. ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Πριν ένα και πλέον χρόνο, με συνεργάτες εμού επισκεφθήκαμε τους αρμόδιους για τις Επενδυτικές προσπάθειες στην Ελλάδα Υπουργούς και παραδώσαμε σχετικό και πλήρη φάκελο για μια επένδυση, χωρίς προηγούμενο στον ελληνικό αθλητισμό, εκτός του Κέντρου (Αττική), ήτοι στην τουλάχιστον υποβαθμισμένη Δυτική Ελλάδα.

Η επένδυση περιλαμβάνει πλήρεις εγκαταστάσεις εκτός του πολεοδομικού ιστού των Ιωαννίνων και οι εγκαταστάσεις είναι πολλαπλών χρήσεων για την νεολαία και όλο τον πληθυσμό, όχι μόνο των Ιωαννίνων, αλλά γενικά της Δυτικής Ελλάδας.

Η επένδυση φυσικά περιλαμβάνει και κατασκευή οικοδομών και τεράστια επέκταση των αθλητικών δράσεων  σε διαφορετικές μορφές, από το ποδόσφαιρο μέχρι την κολύμβηση.

Η σημασία τους για την περιοχή, υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι στην πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει η χώρα μας, η Δυτική Ελλάδα  έχει την μεγαλύτερη μείωση οικοδομικής δραστηριότητας που φτάνει ακόμη και στο 46%. Στην Δυτική Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑ στάδιο και γήπεδο ποδοσφαίρου με τα χρειώδη όχι για επίπεδο Super League, αλλά και για τοπικά πρωταθλήματα.

Το τραγικό επίπεδο των αθλητικών υποδομών των Ιωαννίνων υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι, η περίφημη κατά τα άλλα τοπική ομάδα, χρησιμοποιεί με τριτοκοσμικές συνθήκες ένα γήπεδο στο κέντρο της πόλης.

Το γήπεδο κάνει κόλαση τη ζωή των κατοίκων, έτσι ,όπως λειτουργεί και κόλαση την προσπάθεια όχι μόνο των επενδυτών αλλά και των αθλουμένων, λόγω του παρωχημένου των εγκαταστάσεων.

Άπαντα τα ανωτέρω εκθέσαμε λεπτομερώς με την παράδοση του φακέλου στους αρμόδιους Υπουργούς και μετά 14 μήνες δεν είχαμε όχι μόνο καμία πρόοδο, αλλά ούτε καν μια στοιχειώδη ένδειξη ενδιαφέροντος που να μας ενημερώνει ότι η χώρα και η περιοχή είναι ίσως αυτάρκεις, γέμει επενδύσεων και άρα δεν έχει ανάγκη της δικής μας προσπάθειας. Ούτε ,έστω ένας κλητήρας να μας επιστρέψει το φάκελο.

Φέτος η ομάδα των Ιωαννίνων αγωνίζεται στη «Super League» μαζί με ομάδες που αγωνίζονται στην κορυφή της Ευρώπης ,με αντιπάλους κολοσσούς επενδύσεων και οι ελληνικές ομάδες για να ανταγωνιστούν έχουν κάνει επίσης σοβαρές επενδύσεις.

Χωρίς τη δική μας ευθύνη και θέληση οι επενδύσεις αυτών των ομάδων κινδυνεύουν άμεσα ,μαζί με τη δική μας, καθώς και οι ομάδες αυτές και όλες οι υπόλοιπες με εξίσου σοβαρές, τηρουμένων των αναλογιών, επενδύσεις και η δική μας  είναι υποχρεωμένες να αγωνίζονται σε ένα γήπεδο εξαιρετικά επικίνδυνο.

Όπως ήδη έχουμε εκθέσει αρμοδίως το γήπεδο αυτό ΔΕΝ παραχωρήθηκε, ΔΕΝ ανήκει ιδιοκτησιακά και το χειρότερο ΔΕΝ ανήκει ούτε κατά χρήση και συντήρηση στην ομάδα μας, με αποτέλεσμα να μην έχουμε και δυνατότητα και ευθύνη συντήρησης, διατήρησης των όσων αρχικά δημιουργούμε με δικά μας (κυρίως) έξοδα.

Το αίτημά μας να προωθηθεί τάχιστα, σε αυτή την δραματική οικονομική συγκυρία η επένδυση δημιουργίας των αθλητικών χώρων και του γηπέδου παραμένει .Έως ότου όμως αυτό προωθηθεί είναι ΑΠΟΛΥΤΗ υποχρέωσή σας και ευθύνη σας να μας παραδώσετε εξολοκλήρου τη χρήση και άρα και την ευθύνη συντήρησης-διατήρησης του γηπέδου, στο οποίο τώρα είμαστε ενοικιαστές και χρήστες  με την υποχρέωση να πληρώνουμε τεράστια ποσά και να μην έχουμε και το ελάχιστο δικαίωμα του ενοικιαστή- χρήστη πέραν του δίωρου διεξαγωγής του αγώνα κάθε 15νθήμερο.Το αίτημά μας αφορά και τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, δηλαδή του Προπονητικού Κέντρου, στο οποίο πάνω κάτω συμβαίνουν τα ίδια με αυτά που εκθέσαμε πιο πάνω για το γήπεδο.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είναι αυτονόητο, αλλά και δίκαιο, έχετε εσείς την ευθύνη για κάθε ζημιά που υφίσταται η πόλη από την λειτουργία ,με αυτούς τους όρους, του συγκεκριμένου γηπέδου αλλά και των ζημιών που πιθανότατα θα υποστούν οι ομάδες της «Super League», που  θα αναγκαστούν να αγωνιστούν μαζί με μας στο γήπεδο-χωράφι, παρά τις δικές μας επίπονες προσπάθειες.

Μπορείτε να μας απαντήσετε άμεσα και να μας υποδείξετε και τόπο εξορίας, (άλλο γήπεδο), την οποία (εξορία) θα υποστούμε, όχι τόσο για να προστατεύσουμε τη δική μας επένδυση, όπως έχουμε υποχρέωση, αλλά κυρίως τις επενδύσεις των άλλων ομάδων που είναι όντως πολύ σοβαρές και συμπάσχουμε μαζί τους.

Με την προσήκουσα τιμή

ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ & Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ

Η Φιλαρμονικη τιμα την επετειο της 28ης Οκτωβριου

Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις εννέα το βράδυ, η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Cantus τιμούν  την επέτειο του ΟΧΙ. Με μία μοναδική εκδήλωση, πλημμυρισμένη από στίχους και μουσικές των μεγαλύτερων ελλήνων ποιητών και συνθετών και πλαισιωμένες από τις μοναδικές φωνές του Λάκη Χαλκιά, της Ιωάννας Φόρτη και Δημήτρη Δημόπουλο. Κείμενα θα διαβάζει ο Παντελής Παπαδόπουλος.

«Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό, ώστε όλοι μαζί να θυμηθούμε, να συγκινηθούμε, να πάρουμε δύναμη από τον αγώνα εκείνων που θυσιάστηκαν για μια πατρίδα ελεύθερη κι αδούλωτη.

«Γιατί, καθώς όταν βαρούν απανωτές αναποδιές τους ίδιους τους ανθρώπους πάντα, συνηθάν εκείνοι στο Κακό, τέλος του αλλάζουν όνομα, το λεν Γραμμένο ή Μοίρα έτσι κι εμείς επροχωρούσαμε ίσια πάνου σ’ αυτό που λέγαμε Κατάρα, όπως θα λέγαμε Αντάρα ή Σύγνεφο…».

Η Φιλαρμονική του Δήμου τιμά την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ξεδιπλώνοντας σελίδες της ιστορίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μουσική Διεύθυνση: Δημήτρης Αμπατζής

Διδασκαλία Χορωδίας: Κωνσταντίνα Μήλια

Σολίστ : Λάκης Χαλκιάς, Ιωάννα Φόρτη, Δημήτρης Δημόπουλος

Kείμενα διαβάζει ο Παντελής Παπαδόπουλος

Αίθουσα "Β. Πυρσινέλλας"

Είσοδος ελεύθερη


Με την ευγενική χορηγία: FGAS - ΦΑΡΜΑΚΗΣ Κ. ΑΕ

Το εικαστικο τοπιο της Κρητης στη Δημοτικη Πινακοθηκη Ιωαννινων

Η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου και τον ιδρυτή του Μουσείου Κωστή Σχιζάκη, παρουσιάζουν την έκθεση «Σύγχρονη Τέχνη… μια ματιά στο Εικαστικό τοπίο της Κρήτης».

Η έκθεση θα περιλαμβάνει δημιουργίες ζωγραφικής, σχεδίου, χαρακτικής,  ξυλογραφίας, ζωγραφικής κόμικς, εγκαταστάσεις και ανάγλυφα από πηλό και μέταλλο. Τα έργα θα είναι ταξινομημένα με χρονολογική σειρά, προερχόμενα από τη γεωγραφική περιοχή της Κρήτης.

Η διοργάνωση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο Πινακοθηκών και σκοπό έχει να παρουσιάσει το έργο Ελλήνων δημιουργών καθώς τις  τάσεις και τα  ρεύματα που ακολουθούν στην καλλιτεχνική τους πορεία.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες:

Ανδρεαδάκης Γ.-Αποστολάκης Μ.-Βερικάκη Ο.- Βιδάκης Θ.- Βισκαδουράκης Ν.- Βλάσσης Α.- ΓεωργιάδηςΓ.-Γιαλυτάκη Ου.-Γρηγοριάδη Μ.-Carnemola A.-Duchenco N.- Δολαψάκης Κ.- Καλογεράκης Στ. - Καλούτσης Β.- Κανακάκης Λ.-Καρίπογλου Κ.-Κατσαβέλη Μ.- Κορνάρου Ν.- Κουνάλης Γ.-Κουνάλης Κ.- Κουνελάκης Ν.- Κούτσερα Αι.- Κριτσωτάκη Αρ.- Λασιθιωτάκης Γ.-Μανουσάκης Γ.-Μαρίνος Ν.- Μιγάδης Γ.- Μποβιάτσου Λ.- Μόσχος Ν.- Ξενάκη Μ.- Παπαδάκης Γ.- Παπαδοπεράκη Α.- Παπαδοπεράκης Θ.- Παρμακέλης Γ.- Πλεύρη Π.- Πολίτης Γ.- Σαριδάκης Μ.- Στεφανάκης Γ.- Φανουράκης Θ.- Φιοράκη Μ.- Φωτάκης Ν.- Χριστάκη Κ.- Χριστάκη Μ.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 7 Νοεμβρίου 2011 έως 8 Ιανουαρίου 2012.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011, ώρα 6 μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, Κοραή 1 στα Ιωάννινα, τηλ. 26510 75131.

Εκθεση μνημης και τιμης στον Κωστα Μπαλαφα

Τον μεγάλο δάσκαλο της ελληνικής φωτογραφίας, τον Ηπειρώτη φωτογράφο της αντίστασης και του κοινωνικού προβληματισμού τιμά ο Δήμος Ιωαννιτών.

Στη μνήμη του Κώστα Μπαλάφα, διοργανώνεται στο ισόγειο της Δημοτικής Πινακοθήκης, φωτογραφική έκθεση με θέμα: «Κατοχή και Αντίσταση, ημέρες μνήμης»

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 19:30.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 3 Νοεμβρίου 2011 .

Στο χώρο της Πινακοθήκης θα ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων.

Παραταση εως 31/10 για τις εγγραφες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Παράταση εγγραφών των εισαχθέντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται αόμη ότι κατά την πρώτη εφαρμογή του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου, ένας μικρός αριθμός υποψηφίων δήλωσε ότι ανήκει σε ειδική περίπτωση πολυτέκνου, τριτέκνου ή κοινωνικών κριτηρίων, επικαλούμενοι δικαιολογητικά μη συμβατά με τα απαιτούμενα στο Νόμο.

Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρετι ότι «επεξεργάζεται αντιμετώπιση του προβλήματος κατ' εξαίρεση μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12, σύμφωνα με την οποία οι υποψήφιοι αυτοί θα εισαχθούν στην αντίστοιχη Σχολή της γενικής κατάταξης με βάση την βαθμολογία τους».

[via]

Θανατηφορο τροχαιο χθες στο Θεριακησι


Χθες (19-10-2011) το πρωί  στο  Θεριακήσι Ιωαννίνων, Ι.Χ.Ε  αυτοκίνητο   εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και ανεφλέγη, με αποτέλεσμα  το θανάσιμο τραυματισμό του 41χρονου ημεδαπού οδηγού του οχήματος.

Προανάκριση  για το ατύχημα διενεργεί το  Αστυνομικό Τμήμα  Κατσικά Ιωαννίνων.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More