<--! -->

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ταλεντο στο ΣΚΑΚΙ…;

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, από της 10:00 το πρωί έως και της 14:00 το μεσημέρι, σας περιμένουμε όλους στο My House (Δωδώνης 25 – δίπλα από τον Σκακιστικό Σύλλογο Ιωαννίνων – απέναντι από το σχολείο Ακαδημία) για παιχνίδι!

Οι προπονητές του Συλλόγου θα είναι εκεί για μια πρώτη γνωριμία.

Πιστεύετε ότι το παιδί σας έχει ταλέντο στο σκάκι; Τότε μην χάσετε την ευκαιρία να το φέρεται να γνωρίσει και άλλα παιδάκια και να παίξει μαζί τους!

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι για όλους. Για παιδιά από 5 έως 95 χρονών! Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και οι προπονητές είναι πρόθυμοι να σας δείξουν τις κινήσεις των κομματιών, εάν δεν τις γνωρίζετε.

Θα υπάρχουν σκακιστικά χρονόμετρα για τους παίχτες του Συλλόγου και έτσι οι πιο νέοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν πώς παίζουν οι πιο έμπειροι σκακιστές.

Δεν είναι υποχρεωτικό να έρθετε και τις τέσσερις ώρες που θα διαρκέσει η εκδήλωση του Συλλόγου, όμως θα ήταν πολύ θετικό και για εσάς και για εμάς να περάσετε για έναν καφέ και να παίξετε μερικές παρτίδες σκάκι. Το My House είναι μια από τις πιο γνωστές καφετέριες των Ιωαννίνων και έχει πολλά επιτραπέζια παιχνίδια, διαβεβαιώνοντας έτσι ότι δεν θα βαρεθεί κανείς!

Θα τοποθετηθούν τουλάχιστον 25 σκακιέρες στο επάνω μέρος. Φυσικά σε αυτό τον χώρο θα απαγορεύεται το κάπνισμα!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σκακιστικό Σύλλογο στο τηλέφωνο 26510 – 83473. Οι ώρες λειτουργίας του Συλλόγου είναι καθημερινά 18:00 με 20:30. Η αίθουσα στεγάζετε στην οδό Δωδώνης 21, στοά, ημιώροφος.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα του Σκακιστικού Συλλόγου.

Συλληψη τριων νεαρων για ναρκωτικα

Συνελήφθησαν χθες (29/11/2011)  στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών  Ιωαννίνων, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 24, 22 και  20  ετών,  σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για  πώληση  και αγορά ναρκωτικών ουσιών αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα,  αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, αξιοποιώντας  κατάλληλες πληροφορίες,  σύμφωνα με τις οποίες ο 24χρονος κατείχε και διακινούσε ηρωίνη στην πόλη των Ιωαννίνων, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 24χρονο  χθες το απόγευμα  στην Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων γιατί πούλησε στους  δύο άλλους συλληφθέντες μικροποσότητα ηρωίνης, αντί χρηματικού ποσού.

Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 24χρονο ημεδαπό, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους   (20,2) γραμμαρίων ενώ κατασχέθηκε και η ποσότητα ηρωίνης βάρους (0,3) γραμμαρίων που αγοράστηκε από τους δύο ημεδαπούς και βρέθηκε στην κατοχή τους.

Προανάκριση διενεργείται από  το Τμήμα Δίωξης  Ναρκωτικών  Ιωαννίνων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών    Ιωαννίνων.

Ζωικα αποβλητα ρυπαινουν τη λιμνη Ιωαννινων

Μεγάλη δράση για τον καθαρισμό της περιοχής γύρω από τη λίμνη Ιωαννίνων διοργανώνουν σύλλογοι και φορείς, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας skai.gr, όμως το πρόβλημα έγκειται κατά βάση μέσα στη λίμνη, όπου καταγράφονται πολύ υψηλά επίπεδα ρύπανσης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κύρια πηγή ρύπανσης είναι τα ζωικά απόβλητα από τα πτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές μονάδες που λειτουργούν γύρω από τη λίμνη, στην πλειοψηφία τους χωρίς άδεια.

Έρευνα του Τεχνικού Επιμελητηρίου έδειξε ότι πάνω από 40 τόνοι φωσφορικών λιπασμάτων και υλικών καταλήγουν ετησίως στη λίμνη, ενώ υπάρχει έλλειψη αποχετευτικού δικτύου και συστημάτων βιολογικού καθαρισμού.

Γύρω από τη λίμνη μάλιστα έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν κτίρια και βιοτεχνίες.

Σημειώνεται ότι η λίμνη Ιωαννίνων αποτελεί πολύ σημαντικό υδροβιότοπο και έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Natura 2000.

[via]

Kλειστη απο 5 εως 7 Δεκεμβριου η Διευθυνση Μεταφορων της Π.Ε. Ιωαννινων

Η Διεύθυνση Μεταφορών – Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων θα παραμείνει κλειστή για το κοινό από τη Δευτέρα 5 μέχρι την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011, λόγω μετακόμισης σε παρακείμενο κτίριο.

Προγραμμα εργων και Επιχειρησιακο Προγραμμα στην Επιτροπη Διαβουλευσης του Δημου Ιωαννιτων

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών για το 2012 και η δεύτερη φάση του Επιχειρησιακού Σχεδίου ήταν τα δύο θέματα που συζητήθηκαν στην Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας.

Το πρόγραμμα της νέας χρονιάς είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο και αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό κάθε χρηματοδοτική πηγή.

Περιλαμβάνει συνολικά 342 έργα με συνολικό προϋπολογισμό 70,5 εκατομμύρια ευρώ.

«Έχουμε εκπονήσει ένα συνολικό σχέδιο. Ιεραρχούμε προτεραιότητες και καλύπτουμε όλο το νέο Δήμο. Αντιμετωπίζουμε όλες τις περιοχές ισότιμα και αποσκοπούμε στην ισόρροπη ανάπτυξη. Ακόμη και στις παρούσες οικονομικές συνθήκες, διαπιστώνουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε πόρους», υπογράμμισε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος.

Ο κ. Φίλιος τόνισε ότι στη διάρκεια του τρέχοντος έτους δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ με ορατά πλέον αποτελέσματα.

Παράλληλα, παρά τα οικονομικά προβλήματα και την εμφανή αδυναμία, εκτελέστηκε, κυρίως από ιδίους πόρους και μία σειρά μικρών έργων, αυτών που αφορούν στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο Δήμος ξεκίνησε την εξόφληση οφειλών από έργα που προέρχονταν από τα προηγούμενα χρόνια ενώ με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου προχώρησε στον καθαρισμό όλων των αποστραγγιστικών τάφρων ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς αναφέρθηκε αναλυτικά στις χρηματοδοτικές πηγές των έργων, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που προκύπτουν εξ αιτίας της περικοπής κονδυλίων ΣΑΤΑ, των καθυστερήσεων του Θησέα, αλλά και της μη έναρξης του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ που θα στήριζε τους Καλλικρατικούς Δήμους.

«Χρήματα υπήρχαν μόνο στο ΕΣΠΑ. Όμως ο Δήμος δεν είχε ώριμα προς ένταξη έργα. Εκεί επικεντρώσαμε την προσπάθειά μας. Έγινε μεγάλος αγώνας για την ωρίμανση έργων με σημαντικά αποτελέσματα», υπογράμμισε ο κ. Μασσαλάς.

Διευκρίνισε δε ότι το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο τα ενταγμένα έργα κι όχι αυτά που έχουν υποβληθεί προς ένταξη. «Τα έργα αυτά θα δώσουν σημαντική ώθηση στην πόλη, θα τονώσουν την τοπική οικονομία και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Παράλληλα ως τοπική αυτοδιοίκηση διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν από την κεντρική εξουσία», τόνισε ο κ. Μασσαλάς.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης παρουσιάστηκε η δεύτερη φάση του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου Ιωαννιτών που αφορά στην περίοδο 2011- 2014.

Η παρουσία έγινε από την Ειδική Σύμβουλο του Δημάρχου Έλλη Κοιλάκου και το Τμήμα Προγραμματισμού. Η δεύτερη φάση στηρίζεται στις προτάσεις που έγιναν από όλες τις Διευθύνσεις του Δήμου και κατανέμει τα έργα και τις παρεμβάσεις σε μέτρα και άξονες.

Περιλαμβάνει συνολικά έργα προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ. Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του 2011 εγκρίθηκαν από το ΕΣΠΑ έργα συνολικού προυπολογισμού 125 εκατομμυρίων.

Ο Δήμος έχει τη δυνατότητα τροποποίησης ή επικαιροποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ώστε αυτό να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που μπορεί να προκύψουν στο προσεχές διάστημα.

Ανακοινωση απο το Δημο Ιωαννιτων για το εκτακτο τελος ακινητων

Η καταβολή του έκτακτου τέλους ακινήτων, αποτελεί μία μεγάλη επιβάρυνση για τα νοικοκυριά. Μάλιστα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου εργαζόμενοι και συνταξιούχοι αδυνατούν να καταβάλλουν το ποσό που ζητείται κινδυνεύοντας να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, είχε απευθύνει επιστολή προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ ζητώντας να μην προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε πολύ σοβαρά προβλήματα και θα έθετε σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Η απάντηση του Γερμανού Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα ενέργειας η οποία ξεκάθαρα αναφέρει ότι το κράτος δεν έχει δικαίωμα να διακόψει την ηλεκτροδότηση στις περιπτώσεις όπου δεν καταβάλλεται το έκτακτο τέλος, δημιουργεί νέα δεδομένα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνεται στη πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων και ζητά την αποσύνδεση του ειδικού τέλους ακινήτων από τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Θεωρεί ότι είναι υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας να εξετάσει με προσοχή περιπτώσεις συμπολιτών μας που αδυνατούν να καταβάλλουν το τέλος και να λάβει μέριμνα για την απαλλαγή τους.

Υπάρχουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και ανάπηροι που βρίσκονται ήδη στα όρια της εξαθλίωσης και δεν έχουν άλλες αντοχές.

Επίσης διαπιστώνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν λανθασμένα στοιχεία. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τους καταναλωτές που ήδη πλήρωσαν το έκτακτο τέλος, ώστε τα επιπλέον ποσά να συμψηφιστούν στους λογαριασμούς του 2012.

Σε κάθε περίπτωση, θέση του Δήμου μας είναι ότι πρόκειται για ένα άδικο μέτρο, το οποίο προκαλεί μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και η μόνη δίκαιη λύση θα ήταν η κατάργησή του.

Θεατρικη παρασταση ”Παραμονη Χριστουγεννων στην Ηπειρο μια φορα και ενα καιρο…”

Μετά την περσινή επιτυχία της θεατρικής παράστασης ” Παραμονή Χριστούγεννων στην Ήπειρο, μια φορά και ένα καιρό…” η παράσταση αυτή ξανανεβαίνει  με το Σωματείο Ελληνικών Χορών”Παραδοσιακή Φλόγα” σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγ.Αναργύρων ” Ο ΠΥΡΡΟΣ ” στις 5 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα  στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη οδός Αγ.Φανουρίου 99 στο Ίλιον ώρα 21.00 μ.μ.

Το έργο βασίζεται σε σενάριο και σκηνοθεσία της κας Βαρβάρας Μπότσαρη και αναφέρεται στην προσμονή για την επιστροφή του ξενιτεμένου γιού και τις ετοιμασίες όλης της οικογένειας παραμονές Χριστουγέννων βασιζόμενη σε έθιμο της Ηπείρου.H παράσταση θα πλαισιωθεί με ζωντανή ηπειρώτικη ορχήστρα και θα υπάρξει και πλούσιος μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα.

Σας περιμένουμε όλους εκεί.

Είσοδος ελεύθερη.           

Αναβαση στον Στουρο απο τον Ορειβατικο Συλλογο Ιωαννινων

Ανάβαση στον Στούρο (1.622μ) θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 με αφετηρία το Μονοδένδρι και τερματισμό τον Ελαφότοπο.

Θα πραγματοποιηθούν δύο πορείες. Η πρώτη πορεία έχει διάρκεια 5 ώρες (κατηγορία Α’). Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι.

Η δεύτερη πορεία έχει διάρκεια 7 ώρες (κατηγορία Β’). Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι με καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό.

Αναχώρηση 7:00 πμ από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Αρχηγός πρώτης πορείας: Τσάμπας Γιώργος.

Αρχηγός δεύτερης πορείας: Χόινας Τάσος.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, 28ης Οκτωβρίου 17Α (εντός στοάς) καθημερινά 7-9μμ. Τηλ. 26510-22138. http://www.orivatikos.gr.

Συλληψη 26χρονου αλλοδαπου με 88 κιλα κανναβης

Συνελήφθη χθες (29-11-2011)  το βράδυ  στο Χάνι Δελβινακίου Ιωαννίνων,  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών  Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος  Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας αλλοδαπός,  υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 26 ετών, κατηγορούμενος  για  κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, χθες  το βράδυ  στο Χάνι Δελβινακίου,  αστυνομικοί  εντόπισαν  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα και το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση. Σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος,   βρέθηκαν ογδόντα τέσσερα  (84) δέματα με ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (88.570) γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ιδιοκτήτης του οχήματος είναι αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται. 

Οι ναρκωτικές ουσίες και το όχημα κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών   Ιωαννίνων.

Προανάκριση ενεργείται  από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών  Ιωαννίνων.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πρωτια για Νικηφορο Ανατολης στο πανελληνιο τζουντο κορασιδων

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων Α`, που διεξήχθη παράλληλα με αυτό των παίδων Α` στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, ο τίτλος κατέληξε στον Νικηφόρο Ανατολής Ιωαννίνων ο οποίος κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια.

Σε ατομικό επίπεδο, η Κατερίνα Σπυριδοπούλου (ΕΟΣ Αχαρνών) επανέλαβε την περσινή της επιτυχία, καθώς βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των 48 κιλών, δηλαδή στην αμέσως επόμενη κατηγορία από αυτή που είχε κατακτήσει (44κ.) στο πρωτάθλημα του 2010.

Στη διοργάνωση, χορηγός της οποίας ήταν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone, έλαβαν μέρος 121 αθλητές από 44 συλλόγους απ` όλη την Ελλάδα.

Οι τρεις πρώτες ανά κατηγορία:
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
-44 κιλά
1. Κωνσταντίνα Πλούμπη (ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας)
-48 κιλά
1. Κατερίνα Σπυριδοπούλου (ΕΟΣ Αχαρνών)
2. Δανάη Εξηνταβελόνη (Πανιώνιος ΓΣ)
3. Μαρία Μελά (Φιλαθλητικός Ηρακλείου)
-52 κιλά
1. Βαλεντίνα Ζώτου (Νικηφόρος Ανατολής)
2. Ιωάννα Φωναζάκη (ΑΟ Ιλίου)
3. Έλλη Πρεμέτη (ΓΑΣ Καλυβίων)
-57 κιλά
1. Κωνσταντίνα Δασκάλου (Νικηφόρος Ανατολής Ιωαννίνων)
2. Μαρία Ξυγγέη (Ολύμπιος ΓΣ)
3. Καρίνα Ιορδανίδου (ΕΟΣ Αχαρνών)
3. Ελευθερία Παρτάλη (Φλόγα Ρόδου)
-63 κιλά
1. Κωνσταντίνα Θεοδώρου (Ολύμπιος ΓΣ)
2. Αφροδίτη Ιγγλέση (Πολυδάμας Αγίας Παρασκευής)
3. Ελένη Μαυροπούλου (ΓΑΣ Αλέξανδρος Κατερίνης)
-69 κιλά
1. Γεωργία Γκόμπου (Φλόγα Ρόδου)
2. Κυριακή Κοντού (Φλόγα Ρόδου)
+69 κιλά
1.Αντιγόνη Αλιφέρη (Πολυδάμας Αγ. Παρασκευής)
2. Ιωάννα Σαββάκη (Φίλιππος Αμυνταίου)
3. Ντιάνα Ανδρεάδου (Φιλαθλητικός Ηρακλείου)

[via]

Στα 9,8 εκ. ευρω η προταση για τα Ολοκληρωμενα Σχεδια Αγροτικης Αναγεννησης

Στα 9,8 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός της πρότασης που προετοίμασε ο Δήμος Ιωαννιτών και θα υποβάλλει για ένταξη στα Ολοκληρωμένα Σχέδια Αγροτικής Αναγέννησης.

Στόχος της πρότασης είναι να καλυφθούν οι ανάγκες στα επιλέξιμα δημοτικά διαμερίσματα και να στηριχθούν οι αγροτικές περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου Ιωαννιτών με τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών.

Αναλυτικά ο προϋπολογισμός των προτεινόμενων έργων για τη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου ανέρχεται στα 2,1 εκατομμύρια ευρώ.

Ο προϋπολογισμός των έργων για τη Δημοτική Ενότητα Ανατολής ανέρχεται στο 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Για την Δημοτική Ενότητα Περάματος ο προϋπολογισμός των προτεινόμενων έργων φθάνει στα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ύψος των προτεινόμενων έργων για τη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας ανέρχεται στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών, πέραν των έργων αναπλάσεων, πεζοδρομήσεων και διαμορφώσεων χώρων, περιλαμβάνει ακόμη το έργο ανάπτυξη ενοποιημένου ηλεκτρονικού περιβάλλοντος ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες και ενθάρρυνσης ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας στο πεδίο της σύγχρονης  αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, μέσω λειτουργικής ενοποίησης οπτικών και ασύρματων δικτυακών υποδομών με προϋπολογισμό 200 χιλιάδες ευρώ.

[via]

Δικαιωθηκε πολιτης για το ειδικο τελος της ΔΕΗ απο το Μονομελες Πρωτοδικειο Ιωαννινων

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων δικαίωσε πολίτη που είχε προσφύγει στην δικαιοσύνη για το ειδικό τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Απαγόρευσε την διακοπή του ρεύματος έως και τις 13 Ιανουαρίου 2012 οπότε θα εκδικαστεί η υπόθεση.

[via]

Ξεκινησε η προπωληση των εισιτηριων για τον Κυριακατικο αγωνα με τον ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ενημερώνει πως από σήμερα ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για τον Κυριακάτικο αγώνα της 12ης

αγωνιστικής της Super League με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Στάδιο "Ζωσιμάδες"

Τα σημεία προπώλησης που μπορούν οι φίλαθλοι μας να προμηθεύονται το εισιτήριο του αγώνα είναι τα εξής:

1) Γραφεία ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ): Δευτέρα (10:00 -14:00, 18:00 -20:00), Τρίτη (10:00 - 14:00 -18:00 -20:00) Τετάρτη (10:00 -14:00 - 18:00 -20:00), Πέμπτη (10:00 -14:00 - 18:00 -20:00), Παρασκευή (10:00 - 14:00 - 18:00 -20:00), Σάββατο (10:00 - 13:30). Τηλ επικοινωνίας: 2651070340.

2) Μπουτικ: Καθημερινά, ώρες καταστημάτων (Τηλ επικοινωνίας: 2651064750

3) Blue Vayeros: Καθημερινά τις απογευματινές ώρες μετά τις 19:00. Τηλ επικοινωνίας: 2651078103 (Φώτου Τζαβέλλα 17)

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 επίσης ενημερώνει ότι την Κυριακή τα εκδοτήρια έξω από το Εθνικό Στάδιο "Ζωσιμάδες" θα ανοίξουν στις 11:00. Υπενθυμίζεται ότι για την αγορά ενός εισιτηρίου απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή της κάρτας φιλάθλου.

Αναλυτικά οι τιμές των εισιτηρίων:

Θύρα 11Β: 15 ευρώ

Θύρα 9-10: 15 ευρώ

Θύρα 3,4,6:20 ευρώ

Θύρα 3 (VIP): 40 ευρώ

Θύρα 5 (GOLD): 50 ευρώ

Επιστημονικη ημεριδα με θεμα: Ο νεος νομος - πλαισιο για τα Α.Ε.Ι

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σας προσκαλούν στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα
"Ο νέος νόμος – πλαίσιο για τα Α.Ε.Ι: Ζητήματα συνταγματικότητας και προβλήματα ερμηνείας και εφαρμογής του ν. 4009/2011"
την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 19:00, στην αίθουσα "Δωδώνη" του Ξενοδοχείου "Du Lac".

Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εισηγητές

Γεώργιος Σωτηρέλης, Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών:
Αυτοδιοίκηση-Άσυλο-Δωρεάν Παιδεία, Η μεταρρύθμιση της ανώτατης εκπαί-
δευσης υπό το πρίσμα των συνταγματικών εγγυήσεων της ακαδημαϊκής ελευθερίας.
Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης:
Το Συμβούλιο Διοίκησης των Α.Ε.Ι. και το Σύνταγμα.
Σωτήριος Αθανασίου, Δικηγόρος, Υπεύθυνος Νομοθετικής και Νομολογιακής έρευνας του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων:
Οι θεμελιώδεις αρχές και διατάξεις που διέπουν τα Α.Ε.Ι.
Ερρίκος Αθανασίου, Δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:
Νόμος 4009/2011: Μεταβατικές Διατάξεις.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.Ι.
Αναστασία Γιογλή

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Τριαντάφυλλος Αλμπάνης
 
Οργάνωση : Δικηγορικός Σύλλογος Π.Ι. & Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Τοποθεσία : Αίθουσα
Ωρα : 19.00
Επικοινωνία : 26510 07105, 37858
Είσοδος : Ανοιχτή στο κοινό
 

Σχετικό Αρχείο :

http://www.uoi.gr/announcements/system/attachments/4243.pdf

Aνακοινωση Συμπαραστατη Πολιτη - Επιχειρησης για τελος ακινητων - δανεια

Tο τελευταίο χρονικό διάστημα έγινα αποδέκτης διαμαρτυριών και παραπόνων πολλών συμπολιτών μας, για δύο ζητήματα που τους απασχολούν.

Το πρώτο έχει σχέση με το τέλος ακινήτων το οποίο πρέπει να καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.

Το δεύτερο αφορά τους δανειολήπτες των Τραπεζών, οι οποίοι πλέον με τις οικονομικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις των δανείων τους.

Όσον αφορά το τέλος ακινήτων, βασική αρχή του Κράτους Δικαίου, είναι η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, η αξία της ανθρώπινης υγείας και η ασφάλεια της ζωής τους. Στην κατεύθυνση αυτή επιβάλλεται η αποφυγή της  διακοπής της ηλεκτροδότησης στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και σε εκείνους που λόγω οικονομικής τους αδυναμίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο βάρος αυτό.

Οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος είναι ιδιαίτερα επαχθής και πρέπει η αρμόδια υπηρεσία της Δ.Ε.Η. να απόσχει του μέτρου αυτού, έως ότου η Δικαιοσύνη αποφανθεί για τη νομιμότητά του.

Παράλληλα ένα θέμα που πρέπει σύντομα να διευθετηθεί, είναι η διόρθωση των σφαλμάτων στον υπολογισμό του τέλους, λάθη που μπορούν εύκολα να λυθούν με τη συνεργασία Δ.Ε.Η., αρμόδιας Δ.Ο.Υ. και του Δήμου.

Για το ζήτημα των δανείων, η αναπροσαρμογή της οικονομικής δυνατότητας των πολιτών, επιβάλει και την αντίστοιχη αναπροσαρμογή της Τραπεζικής απαίτησης στο προσήκον μέτρο.

Πρέπει λοιπόν η Τράπεζες και προς ίδιον όφελος, να εφαρμόσουν μια πιο ευέλικτη πολιτική έναντι των οφειλετών τους.

Σε κάθε περίπτωση και προς την κατεύθυνση αυτή, ο Συμπαραστάτης του Πολίτη, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, μπορούν να παράσχουν μια πρώτη νομική βοήθεια στους πολίτες, χωρίς οικονομική τους επιβάρυνση.

Συσκεψη για τη γαλακτοβιομηχανια "ΔΩΔΩΝΗ"

Σύσκεψη με αντικείμενο την επεξεργασία προτάσεων για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» πραγματοποιήθηκε σήμερα  μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Η σύσκεψη,-που ήταν συνέχεια εκείνης που έγινε την 31η Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Ηπείρου- είχε αντικείμενο την επεξεργασία εισήγησης του Τμήματος Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τη δημιουργία φορέα λαϊκής βάσης, ο οποίος θα διεκδικήσει το πλειοψηφικό ποσοστό  που κατέχει η ΑΤΕ στη γαλακτοβιομηχανία.

Μετά την απόρριψη της πρότασης του Οικονομικού Επιμελητηρίου από τις Ενώσεις, ο Περιφερειάρχης, ζήτησε από τις Ενώσεις την κατάθεση συγκεκριμένης, γραπτής, πρότασης εντός ενός δεκαημέρου, και την οποία θα στηρίξει η Περιφερειακή Αρχή.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε το Τμήμα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου για την προεργασία που έκανε και τις προτάσεις που κατέθεσε, εκπληρώνοντας και το ρόλο του ως αρμόδιου Επιστημονικού φορέα, καθώς επίσης και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, που είχε ανταποκριθεί θετικά στο ενδεχόμενο συνεργασίας για τις απαιτούμενες προεγγραφές.

Στη σύσκεψη είχαν κληθεί να μετάσχουν οι: Περιφερειακή Ένωση Δήμων, Ενώσεις Συνεταιρισμών, Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός, Οικονομικό Επιμελητήριο, Σύλλογος Εργαζομένων στη «ΔΩΔΩΝΗ» και οι επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης. Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Ψαθάς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δημήτρης Σιώλος.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Κλοπη αυτοκινητων απο το παρκινγκ του Νοσοκομειου Χατζηκωστα

Χθες (27-11-2011) το βράδυ, καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, ότι άγνωστοι δράστες εισήλθαν  το απόγευμα της ίδιας μέρας σε γραφεία ιατρών  του  Γενικού Νοσοκομείου «Γ.  Χατζηκώστα» και αφαίρεσαν τα κλειδιά  δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και μικρό χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, μετέβησαν στο χώρο στάθμευσης οχημάτων του Νοσοκομείου και αφαίρεσαν τα δύο αυτοκίνητα, με τα οποία και διέφυγαν.

Οι δράστες αναζητούνται, ενώ προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας  Ιωαννίνων.

Συλληψη διακινητων παρανομων μεταναστων

Συνελήφθησαν χθες (27-11-2011) πρώτες πρωινές ώρες  στο Σουλόπουλο  Ιωαννίνων, από αστυνομικούς  του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης  Δελβινακίου,  δύο  διακινητές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 40 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες ενώ αναζητείται  ένας συνεργός τους.

 Ειδικότερα,  αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, εντόπισαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, να κινούνται  ύποπτα στην  περιοχή της Κάτω Λάβδανης.

Σε σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό του ενός αυτοκινήτου για έλεγχο,  αυτός δεν συμμορφώθηκε.  Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα λόγω υπερβολικής ταχύτητας εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε ενώ ο οδηγός του οχήματος εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και την πυκνή βλάστηση διέφυγε.

Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω διακινητής, ο οποίος αναζητείται, προωθούσε στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας  23, 20 και 32 ετών.

Σε έλεγχο που έγινε στη γέφυρα της Βροσύνας στο έτερο  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο προπορευόταν και το οποίο  οδηγούσε  ο 40χρονος  συλληφθείς με συνοδηγό τον 23χρονο, προέκυψε ότι οι ανωτέρω διευκόλυναν  ως προπομποί τη μεταφορά των λαθρομεταναστών.

Τα παραπάνω αυτοκίνητα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Προανάκριση ενεργεί το Β’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Ξεκινησε η αποκατασταση του δυσπρoσιτου οικισμου της Ουζντινας στη Θεσπρωτια

Εννιά εκκλησίες με σπάνιες τοιχογραφίες, πολύτιμες εικόνες και θρησκευτικούς θησαυρούς αριθμούσε ο δυσπρόσιτος μεσαιωνικός οικισμός στην Ουζντίνα Θεσπρωτίας. Κύριο χαρακτηριστικό του, η πυκνή δόμηση, ενώ χτίστηκε στα ερείπια αρχαίου οικισμού που πιθανολογείται ότι καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 167 π.Χ. και γνώρισε τη μεγάλη του ακμή την ύστερη βυζαντινή περίοδο.

Η αποκατάσταση του αρχαιολογικού πάρκου της Ουζντίνας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και θα υλοποιηθεί από την 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ενώ σε πρώτη φάση έχουν μεταφερθεί οι εικόνες και οι κινητοί θησαυροί από τα ερείπια των εκκλησιών. Πρόκειται για έναν οικισμό ο οποίος βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, στο εσωτερικό της Θεσπρωτίας, στο 73ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, κοντά στο χωριό Πέντε Εκκλησιές, και η προσέγγιση με το αυτοκίνητο είναι αδύνατη. Οι εργολάβοι που ανέλαβαν τη συντήρηση των τέμπλων και των τοιχογραφιών, χρειάστηκε να μεταφέρουν τα υλικά με τα μουλάρια. "Το όνομα του αρχαίου οικισμού δεν είναι γνωστό. Εφερε ψευδοϊσόδομο τείχος που περιέτρεχε όλες τις πλευρές του και υπολογίζεται ότι είχε πληθυσμό περίπου 500 ατόμων.

Η ύπαρξη πολλών εκκλησιών καθώς και το γεγονός ότι ήταν κοντά στον ποταμό Καλαμά δείχνουν ότι ήκμαζε κατά τη βυζαντινή περίοδο και, παρότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για την πρώιμη βυζαντινή, φαίνεται ότι η μεγάλη του ακμή τοποθετείται χρονικά την ύστερη βυζαντινή περίοδο", δήλωσε στο "Εθνος", η προϊσταμένη της 8ης ΕΒΑ, Βαρβάρα Παπαδοπούλου.

Από την εποχή της ακμής του έχουν εντοπιστεί εννιά ναοί, μία σκήτη και τα βάθρα γέφυρας με πλίνθινη επιγραφή που χρονολογείται στα 1628. Τέσσερις από τους ναούς βρίσκονται μέσα στον οικισμό και οι υπόλοιποι στη γύρω περιοχή. Πιο σημαντικοί είναι ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, των Ταξιαρχών, του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Δημητρίου. Ο ναός της Κοίμησης είναι σταυρεπίστεγος, με τρίπλευρη αψίδα στα ανατολικά, ενώ εσωτερικά φέρει τοιχογραφίες του 17ου αιώνα. "Το έργο της αποκατάστασης της Ουζντίνας αφορά εργασίες αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης του οικισμού, έτσι ώστε στο τέλος να παραδοθεί στο κοινό ένας επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος.

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να καθαριστούν, αποτυπωθούν και στερεωθούν τμήματα των ερειπίων του αρχαίου-βυζαντινού-μεταβυζαντινού οικισμού καθώς και των ναών που σώζονται σήμερα", μας είπε η κ. Παπαδοπούλου. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση της στέγης του ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου, ενώ ξεκινούν άμεσα στερεωτικές εργασίες στον ναό των Ταξιαρχών. Επίσης έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες συντήρησης των τοιχογραφιών των δύο μνημείων, ενώ έχουν συντηρηθεί φορητές εικόνες και τμήματα τέμπλου από τον ναό της Κοίμησης Θεοτόκου.

[via]

Συνεδριαση του Περιφερειακου Συμβουλιου την Τεταρτη

Από τη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου ανακοινώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου θα συνεδριάσει στις 30 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1) Επικύρωση των Πρακτικών – Αποφάσεων της 17ης   συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2) Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για τα Α΄,Β΄,Γ, τρίμηνα του έτους 2011

(εισήγηση: Δ/νση Οικονομικού)

3) Έγκριση Προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικονομικού έτους 2012

(εισήγηση: Δ/νση Οικονομικού)

4) Τροποποίηση της αριθμ. 11/38/1-6-2011 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου σχετικά  με την έγκριση  βραχυπρόθεσμων  δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου

(εισήγηση: Δ/νση Διά Βίου Μάθησης –Απασχόλησης  –Εμπορίου & Τουρισμού)

5) Συγκρότηση τριμελών επιτροπών για την εκμίσθωση, τη δωρεά, την παραχώρηση της χρήσης, την εκποίηση, τη μίσθωση και την αγορά ακινήτων και κινητών πραγμάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου.

(εισήγηση: ο Περιφερειάρχης Ηπείρου)

6) Σχετικά με την εξέλιξη του έργου: «Τύρια –Σιστρούνι – Θεσπρωτικό»

(εισήγηση: οι παρατάξεις «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», «ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ» και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»)

7) Ορισμός μελών για τη συγκρότηση  Επιτροπής του  αρθρ. 3 παρ. 2 του Ν.2734/1999 .

(εισήγηση: Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας)

8) Έγκριση για εκχώρηση της αρμοδιότητας για την εκτέλεση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Π.Τ.Α. Ηπείρου.

(εισήγηση: Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)

9) Έγκριση τροποποίησης Περιφερειακών Προγραμμάτων ( Κ.Α.Π., κλπ)

(εισήγηση: Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)

Συνεδριαση του Δημοτικου Συμβουλιου την Τεταρτη

Έχοντας υπόψη το με αρ. πρωτ. 55295/24-11-2011 έγγραφο του Δημάρχου κ. Φίλιππα Φίλιου, για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας παρακαλούμε να προσέλθετε στη συνεδρίαση, η οποία θα γίνει την 30/11/2011, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 13.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Αθανάσιος Τσακάλωφ», με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ακολουθεί.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
                                                          
1.    Προσδιορισμός τελών Καθαριότητας και Φωτισμού για το έτος 2012.
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

2.    Προσδιορισμός τελών ύδρευσης για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

3.    Προσδιορισμός τελών χρήσης αποχέτευσης Δημοτικών Κοινοτήτων Ανατολής και Κατσικά για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

4.    Προσδιορισμός τέλους ακίνητης περιουσίας για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

5.    Προσδιορισμός Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος
 
6.    Προσδιορισμός τέλους Κοινοχρήστων χώρων για την τοποθέτηση Περιπτέρων και μεταλλικών κατασκευών για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

7.    Προσδιορισμός τέλους διαφημίσεων για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

8.    Προσδιορισμός τέλους  αυθαίρετης κατάληψης κοινοχρήστου χώρου (αυτοκίνητα) για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

9.    Προσδιορισμός τέλους χρήσης κοιν. χώρου από μικροπωλητές για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

10.    Προσδιορισμός τέλους ρύπανσης από διαφημίσεις για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

11.    Προσδιορισμός τέλους Κ.Χ. για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ή εμπορευμάτων και οικοδομικών υλικών και χρήση πλατειών για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

12.    Προσδιορισμός προστίμου αυθαίρετης χρήσης κοινοχρήστου χώρου (οδοστρώματος) για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

13.    Προσδιορισμός τέλους διαφημίσεων επί οχημάτων Δ.Χ. (Αστικού ΚΤΕΛ) για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

14.    Προσδιορισμός δικαιώματος χρήσεως δημοτικών κτημάτων. (Λαϊκή Αγορά Αγ.Νικολάου Αγοράς) για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

15.    Προσδιορισμός τέλους χρήσεως κοινοτικών εκτάσεων Τοπικών Κοινοτήτων για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

16.    Προσδιορισμός δικαιώματος βοσκής για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

17.    Προσδιορισμός προστίμου παράνομης ανάρτησης πανό για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ. Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

18.    Προσδιορισμός τέλους ελεγχόμενης στάθμευσης για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

19.    Προσδιορισμός τέλους εισόδου παραγωγών στη λαϊκή αγορά Αγ. Μαρίνας για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

20.    Προσδιορισμός δικαιώματος χρήσης δημοτικών αυτοκινήτων και μηχανημάτων για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

21.    Προσδιορισμός δικαιώματος χρήσης Δημοτικού Νεκροταφείου για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

22.    Προσδιορισμός δικαιώματος εισόδου στο Δημοτικό Μουσείο για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

23.    Προσδιορισμός δικαιώματος χρήσεως δημοτικών χώρων για εγκατάσταση εκδοτηρίων εισιτηρίων αστικού ΚΤΕΛ και σταθμαρχείου ΚΤΕΛ για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

24.    Προσδιορισμός τέλους χρήσης Κ.Χ. Περιπτέρων, πωλήσεως εφημερίδων και περιοδικών για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

25.    Προσδιορισμός δικαιώματος υδροληψίας Δημοτικής Ενότητας Περάματος για το έτος 2012
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

26.    Τελική Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2011 (σχετικό έγγραφο 45237/26-10-2011 του Υπουργείου  Εσωτερικών)
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος           

27.    Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής
 Εισηγητής: κ.  Φίλιππος Τσουμάνης, Πρόεδρος ΟΚΠΑΠΑ

28.    Έγκριση διετούς Προγράμματος Δράσης ΔΗΚΕΠΕΘΕ Ιωαννίνων 2012-2013
 Εισηγητής: κ.

29.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για σύναψη δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών: «Σάρωση οδών της πόλης».
 Εισηγητής: κ.  Θ. Μπέγκας, Αντιδήμαρχος

30.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για ανανέωση συνεργασίας με την εταιρεία «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» για την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού
Εισηγητής: κ.  Θ. Μπέγκας, Αντιδήμαρχος

31.    Καθιέρωση της 21ης Φεβρουαρίου ως επίσημης αργίας για όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Ιωαννιτών
 Εισηγητής: κ. 

32.    Συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής για τον εορτασμό των εκατό ετών από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων (1913-2013)
Εισηγητής:   Δήμαρχος, κ. Φίλ. Φίλιος

33.    Εξέταση αιτήματος Αστικής Εταιρείας Προβολής Συλλογής Φωτίου Ραπακούση για ανανέωση της παραχώρησης του χώρου στον οποίο στεγάζεται η συλλογή
 Εισηγητής: κ.  Δήμαρχος

34.    Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικής με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και φαρμακαποθηκών που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών καθώς και με τον αριθμό των φαρμακείων που διημερεύουν και διανυκτερεύουν (Ν.3852/2010, άρθρο 94, παραγ. 6, εδάφιο 35)
 Εισηγητής: κ. Δημ. Θεμελής, Αντιδήμαρχος

35.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη λειτουργία Λαϊκής Αγοράς στο συνοικισμό Δροσιάς - Πεντέλης
 Εισηγητής: κ.  Δημ. Θεμελής, Αντιδήμαρχος

36.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη λειτουργία Λαϊκής Αγοράς στην περιοχή Σεισμοπλήκτων
Εισηγητής: κ.   Δημ. Θεμελής, Αντιδήμαρχος

37.    Καθορισμός θέσεων στάσιμου εμπορίου
 Εισηγητής: κ.  Δημ. Θεμελής, Αντιδήμαρχος

38.    Λήψη απόφασης καταβολής μισθωμάτων σχολικών μονάδων
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

39.    Εξέταση αιτήματος για συνένωση Τοπικής Κοινότητας Κρυόβρυσης με την Τοπική Κοινότητα Σπόθων της Δημοτικής Ενότητας Περάματος
 Εισηγητής: κ.  Δημ. Θεμελής, Αντιδήμαρχος




40.    Συζήτηση και λήψη απόφασης περί καθορισμού τιμής μονάδος για την αποζημίωση ιδιοκτήτριας (Ευτυχίας Μπίστα) από το Δήμο λόγω ρυμοτομίας και έγκριση συμψηφισμού  με την οφειλόμενη από το Δήμο εισφορά σε χρήμα στο εγκεκριμένο Ρ.Σ. περιοχής Πεδινή Δήμου Ιωαννιτών
Εισηγητής: κ. Κων. Πανταζής, Προϊστάμενος Πολεοδομίας

41.    Συζήτηση και λήψη απόφασης περί καθορισμού τιμής μονάδος για την αποζημίωση ιδιοκτήτριας (Παρασκευής Βασιλείου) από το Δήμο λόγω ρυμοτομίας και έγκριση συμψηφισμού  με την οφειλόμενη από το Δήμο εισφορά σε χρήμα στο εγκεκριμένο Ρ.Σ. περιοχής Πεδινή Δήμου Ιωαννιτών
Εισηγητής: κ. Κων. Πανταζής, Προϊστάμενος Πολεοδομίας

42.    Διαγραφές οφειλών και επιστροφές ποσών αχρεωστήτως εισπραχθέντων
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

43.    Διαγραφή βεβαιωθέντος τέλους αποκομιδής ποσού 3.500,00€ για μεταφορά και ενταφιασμό απορριμμάτων Δ.Ε. Περάματος
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

44.    Διαγραφές οφειλών ύδρευσης, αποχέτευσης και εισφοράς σε χρήμα της Δ.Ε. Παμβώτιδας
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

45.    Διαγραφές τελών ύδρευσης Δ.Ε. Μπιζανίου
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

46.    Διαγραφή βεβαιωθέντος ποσού 26.779,65€ οφειλής εισφοράς σε χρήμα και επαναβεβαίωσή του
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

47.    Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις τροχαίας
 Εισηγητής: κ.  Νικ. Μάντης, Αντιδήμαρχος

48.    Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα εργασιών του έργου: «Συμπληρωματικές
εργασίες πρασίνου στα έργα της παραλίμνιας περιοχής»
 Εισηγητής: κ.  Βασ. Μασσαλάς, Αντιδήμαρχος

49.    Έγκριση   1ου   Ανακεφαλαιωτικού   Πίνακα   εργασιών   του   έργου:   «Συντήρηση
αποδυτηρίων γηπέδου Κουτσελιού»
 Εισηγητής: κ.  Βασ. Μασσαλάς, Αντιδήμαρχος

50.    Έγκριση  3ου Ανακεφαλαιωτικού  Πίνακα εργασιών του  έργου:  «Ολοκλήρωση
δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων Δ.Δ. Ανατολής»
 Εισηγητής: κ.  Βασ. Μασσαλάς, Αντιδήμαρχος

51.    Έγκριση   1ου  Ανακεφαλαιωτικού   Πίνακα  εργασιών  του   έργου:   «Αναβάθμιση
τοπικής οδού σύνδεσης του Δ.Δ Νεοχωρόπουλου με την πόλη των Ιωαννίνων στον
κόμβο Σεισμοπλήκτων
 Εισηγητής: κ.  Βασ. Μασσαλάς, Αντιδήμαρχος

52.    Έγκριση Χορήγησης Παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου:
«Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων Δ.Δ. Ανατολής»         Εισηγητής: κ.  Βασ. Μασσαλάς, Αντιδήμαρχος

53.    Έγκριση Χορήγησης Παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου:
«Συντήρηση αποδυτηρίων γηπέδου Κουτσελιού»
 Εισηγητής: κ.  Βασ. Μασσαλάς, Αντιδήμαρχος

54.    Έγκριση   Πρωτοκόλλου   Προσωρινής   &   Οριστικής   Παραλαβής   του   έργου:
«Εργασίες αποκατάστασης τοίχων αντιστήριξης & διαμόρφωση πρόσβασης για
ΑΜΕΑ  στους   κοινόχρηστους  χώρους  στην  οδό  Αγίου   Βασιλείου  στο  Δ.Δ.
Νεοκαισάρειας»
 Εισηγητής: κ.  Βασ. Μασσαλάς, Αντιδήμαρχος

55.    Έγκριση   Πρωτοκόλλου   Προσωρινής   &   Οριστικής   Παραλαβής   του   έργου:
«Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων Δ.Δ. Μπάφρας»
 Εισηγητής: κ.  Βασ. Μασσαλάς, Αντιδήμαρχος

56.    Έγκριση    Πρωτοκόλλου   Προσωρινής   &   Οριστικής   Παραλαβής   του   έργου:
«Ασφαλτόστρωση οδών σε όλα τα Τ.Δ. του Δήμου» (πρώην Δήμου Μπιζανίου).
 Εισηγητής: κ.  Βασ. Μασσαλάς, Αντιδήμαρχος

57.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή - Επισκευή
Οπλαρχηγού Παλάσκα»
 Εισηγητής: κ.  Βασ. Μασσαλάς, Αντιδήμαρχος

58.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Διαμόρφωση-Ανάδειξη
Πάρκου στα Ταμπάκικα (Κληροδότημα Χρ. Κατσάρη και της ευρύτερης περιοχής)»
 Εισηγητής: κ.  Βασ. Μασσαλάς, Αντιδήμαρχος

59.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις σε
δρόμο στην Αμφιθέα (θέση ΚΔΑΠ) και στο δρόμο του Δ.Δ. Περάματος από θέση
Μπακατσούλα έως Τυπογραφείο»
 Εισηγητής: κ.  Βασ. Μασσαλάς, Αντιδήμαρχος

60.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Έργα αντιπλημμυρικής
προστασίας στο Δ.Δ. Λιγκιάδων»
 Εισηγητής: κ.  Βασ. Μασσαλάς, Αντιδήμαρχος

61.    Έγκριση    Πρωτοκόλλου   Οριστικής   Παραλαβής   του   έργου:   «Επισκευή   και
συντήρηση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του Δήμου» (Ανατολής)
 Εισηγητής: κ.  Βασ. Μασσαλάς, Αντιδήμαρχος

62.    Έγκριση   Πρωτοκόλλου   Οριστικής   Παραλαβής  του   έργου:   «Τσιμεντόστρωση
εσωτερικού δρόμου Δ.Δ. Περιβλέπτου (από αδιαμόρφωτο γήπεδο Περιβλέπτου έως
οικία Κ. Τσιάμη)»
Εισηγητής: κ.  Βασ. Μασσαλάς, Αντιδήμαρχος

Εκδηλωση για τη εξαλειψη της βιας απο το Δημο Ιωαννιτων

Με αφορμή τη  «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών», το Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. του Δήμου Ιωαννιτών, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα γίνει  τη Δευτέρα 28 – 11 – 11 και ώρα 7μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο των παλιών Σφαγείων, με θέμα «Η βία στις γυναίκες».

Θα μιλήσουν:

Η κ. Αθηνά-Μαρία Χριστοδούλου, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και η κ. Βιργινία Γκέκα κοινωνική λειτουργός.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Στις Βρυξελλες η Γενικη Γραμματεας

Ενημερωτική επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιεί η Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα από  την ερχόμενη Δευτέρα (28.11.11) έως και την Τετάρτη (30/11/11),προσκεκλημένη των Ευρωβουλευτών κ.κ. Γιώργου Σταυρακάκη και Γιώργου Χατζημαρκάρκη

Η Γενική Γραμματέας μαζί με τους συναδέλφους της των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων κατά την παραμονή τους στις Βρυξέλλες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις πολιτικές και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης, τόσο για την προγραμματική περίοδο 2007-2013, όσο και για τις προτάσεις για την περίοδο μετά το 2013 που παρουσίασε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει:

> Συναντήσεις Εργασίας με τον Αντιπρόεδρό και  αρμόδιο για τις Οικονομικές, Νομισματικές Υποθέσεις και τη Ζώνη του Ευρώ, κ. Olli Rehn, τον Επίτροπο αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Johannes Hahn, την Επίτροπο αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, κα Ανδρούλλα Βασιλείου καθώς και με την Επίτροπο αρμόδια για την Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία, κα Μαρία Δαμανάκη.
> Ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση με τους Ευρωβουλευτές κ. Σπύρο Δανέλλη και κ. Γιώργο Παπαστάμκο αναφορικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την μελλοντική Κοινή Αγροτική Πολιτική κατά την περίοδο 2014-2020 και την Ευρωβουλευτή κα Συλβάνα Ράπτη για θέματα Απασχόλησης και Εσωτερικής Αγοράς
> Συναντήσεις εργασίας με τον Joseph Daul, Πρόεδρο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τον Horst Reichenbach), Επικεφαλής της "Ομάδας Δράσης" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για την Ελλάδα
> Συναντήσεις εργασίας με τους Ευρωβουλευτές κ. Γιώργο Σταυρακάκη, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης και τον κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη, Συντονιστή της Ομάδας των Φιλελευθέρων στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού, κα Άννυ Ποδηματά (Αντιπρόεδρος ΕΚ), κα Μαριέττα Γιαννάκου (Επικεφαλής ΚΟ ΝΔ στο ΕΚ), και κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου (Αντιπρόεδρος ΕΚ) και την κα Μαριλένα Κοππά (Επικεφαλής ΚΟ ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ)
> Ενημερωτική επίσκεψη/ξενάγηση στο νέο Κέντρο Πληροφόρησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "Parlamentarium"
> Συναντήσεις εργασίας με τον Guy Verhofstadt, Πρόεδρο της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τον Martin Schulz, Πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Συλληψη 43χρονου στην Κρυα για διευκολυνση αλλοδαπων γυναικων που προεβαιναν σε ασελγεις πραξεις

Συνελήφθη χθες (24-11-2011) το βράδυ στην Κρύα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, ηλικίας 43 ετών, ο οποίος κατηγορείται ότι διευκόλυνε  γυναίκες να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις με πελάτες του καταστήματος.  Επίσης, συνελήφθη  και μία ημεδαπή, ηλικίας 53 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για  παράβαση του Νόμου περί εκδιδομένων προσώπων και αντίσταση.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος-κέντρου διασκέδασης στην Κρύα Ιωαννίνων, απασχολούσε ως προσωπικό  μία ημεδαπή γυναίκα,  53 ετών, η οποία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος προέβαινε σε ασελγείς πράξεις με πελάτες του καταστήματος, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επιπλέον, αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου,  ένας ημεδαπός, ηλικίας 45 ετών, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Σε γενόμενο έλεγχο εντός του καταστήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (335) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Το δικο της χριστουγεννιατικο παρκο θα εχει η πολη των Ιωαννινων

Το δικό τους Χριστουγεννιάτικο Πάρκο θα έχουν, φέτος, τα Γιάννινα, οι πύλες του οποίου ανοίγουν την ερχόμενη Τρίτη. «Η λίμνη των ξωτικών», όπως ονομάζεται, θα είναι το μέρος που φέτος θα κάνει μικρούς και μεγάλους να ζήσουν το πνεύμα το Χριστουγέννων, με τον πιο όμορφο τρόπο.

Τα ξωτικά θα τους υποδέχονται από την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, στο πάρκο «Λιθαρίτσια», στο κέντρο της πόλης, και θα αναλαμβάνουν την ξενάγησή τους στο χριστουγεννιάτικο σκηνικό της πόλης.

Οι επισκέπτες θα βρούν στο πάρκο το Εργαστήρι των Ξωτικών, με το Ταχυδρομείο-εξπρές για Βόρειο Πόλο, το Μαγικό Εργαστήρι των Κατασκευών, τον πάγκο για την Ανακύκλωση των Παιχνιδιών και των Βιβλίων, το Κουκλοθέατρο με τους καλικάντζαρους και το Δέντρο της Γης.

Πρεμιερα για τα διοδια με αυξησεις

Αύξηση κατά 20% προβλέπεται για τις τιμές των διοδίων στην Εγνατία Οδό από τα μέσα Απριλίου, όπως προκύπτει από κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του νυν αναπληρωτή υπουργού Άμυνας και πρώην υπουργού Υποδομών, κ. Ιωάννη Ραγκούση για τη λειτουργία, τη συντήρηση, τη βελτίωση και την επέκταση της Εγνατίας Οδού επιβάλλονται διόδια στα τμήματα:

- Α/Κ Ηγουμενίτσας - Α/Κ Αράχθου
- Α/Κ Αράχθου - Α/Κ Καστοριάς (Δυτ. Σιάτιστας)
- Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Στρυμόνα
- Α/Κ Στρυμόνα -Α/Κ Χρυσούπολης
- Α/Κ Χρυσούπολης - Α/Κ Ανατ. Κομοτηνής

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των διοδίων ορίζεται η 1η Δεκεμβρίου «και μεταγενέστερα» για τους σταθμούς:

- Α/Κ Ηγουμενίτσας - Α/Κ Αράχθου
- Α/Κ Στρυμόνα-Α/Κ Χρυσούπολης.

[via]

Αναδιοργανωση αποκομιδης απορριμματων απο το Νησι

Ολοκληρώθηκε στη Δημοτική Ενότητα Νήσου, η αναδιοργάνωση του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων, η οποία έγινε από τον τομέα καθαριότητας και περιβάλλοντος του Δήμου σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο.

Στόχος της παρέμβασης αυτής ήταν να επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό η προστασία της λίμνης και να αναβαθμιστεί όλη η παραλίμνια περιοχή, η οποία δέχεται το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών και αποτελεί ζώνη περιπάτου και αναψυχής. Έτσι οι κάδοι απορριμμάτων που ήταν τοποθετημένοι στον παραλίμνιο δρόμο ώστε να διευκολύνουν την αποκομιδή, που γίνονταν μέχρι με βάρκες, απομακρύνθηκαν και τοποθετήθηκαν σε σημεία μη εμφανή και εύκολα προσβάσιμα για τους κατοίκους. Παράλληλα σταματά η αποκομιδή με βάρκες, που γίνονταν μέχρι σήμερα, καθώς το σύστημα αυτό δεν ήταν λειτουργικό και συχνά είχε ως αποτέλεσμα κάποιες ποσότητες απορριμμάτων να πέφτουν στη λίμνη και στο εξής γίνεται με απορριμματοφόρο του Δήμου.

[via]

Ντεμολ: "Δεν ηταν αποφαση του προεδρου η φυγη μου"

Ο Στεφάν Ντεμόλ μίλησε για τους λόγους του διαζυγίου του με τον ΠΑΣ και τα όσα πέρασε στα Ιωάννινα.

Ο Βέλγος τεχνικός μετά από ενάμιση χρόνο παρουσίας του στον ΠΑΣ Γιάννινα αποχώρησε λόγω του κακού κλίματος που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα.

Ο ίδιος θεωρεί άλλους υπεύθυνους για το γεγονός αυτό τους οποίους δεν διστάζει να κατονομάσει σε συνέντευξη που έδωσε.

Απόσπασμα από τις δηλώσεις του:

"Πέραν αυτών των 6 εβδομάδων, πέρασα πολύ όμορφα στα Γιάννενα και απέκτησα πολλούς φίλους εδώ, όπως ο Λάκης Παπαγγέλης και ο Γιάννης Τάτσης που μπήκαν πλέον στον κύκλο των πολύ στενών μου φίλων και σίγουρα θα παραμείνουν εκεί.

Θέλω να πω κάτι πολύ σημαντικό: αυτές οι 6 εβδομάδες με επηρέασαν αρνητικά στη δουλειά παρά την εμπειρία μου. Πέρα από μένα όμως, θεωρώ ότι αυτές οι κακές εβδομάδες επηρέασαν χειρότερα τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι μόνο δικό μου συμπέρασμα αυτό αλλά και των ποδοσφαιριστών με τους οποίους μιλούσα καθημερινά", είπε αρχικά στο site passports.gr και συνέχισε:

"Ο πρόεδρος δεν μου έχει κάνει ούτε ένα τηλεφώνημα μέχρι τώρα παρότι ξέρω ότι είναι στην Κύπρο και ότι μιλάει συνεχώς με τους συνεργάτες του.

Ήταν τόσο δύσκολο να μου το πει αυτός σε ένα τηλεφώνημα, έστω για 2 λεπτά; Γνωρίζω κι εγώ αλλά και οι ποδοσφαιριστές μου, ότι η απόφαση για την απομάκρυνσή μου δεν είναι του κ. Χριστοβασίλη αλλά του Βαγγέλη Αγγελή. Όλοι γνωρίζουμε, εγώ, οι ποδοσφαιριστές, εσείς οι δημοσιογράφοι, ο κόσμος της πόλης ότι ο Βαγγέλης Αγγελής έχει το ελεύθερο από τον πρόεδρο να κάνει και να αποφασίσει ό,τι θέλει στο ποδοσφαιρικό τμήμα".

Για τις μεταγραφές που έκανε, είπε: "Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έφερα εγώ στους 17-18 μήνες παραμονής μου εδώ είναι ο Πολ Κεϊτά. Δέχτηκα να δουλέψω σε μια ομάδα στην οποία το μεταγραφικό σχεδιασμό δεν τον υλοποιεί ο προπονητής.

Βεβαίως, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, κανένας δεν ανακατεύτηκε με τις προπονήσεις ή τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Εκεί ήμουν το απόλυτο αφεντικό. Ο πρόεδρος είναι το γενικό αφεντικό, εγώ ήμουν υπεύθυνος για την καθημερινή προπόνηση και τους αγώνες και ο Αγγελής για τις μεταγραφές και το τεχνικό επιτελείο".


[via]

"Καθαριζουμε την παραλιμνιο περιοχη Ιωαννινων", Σαββατο 3 Δεκεμβριου

H Περιφέρεια Ηπείρου, με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, συμμετέχει  στην εκστρατεία «Καθαρίζουμε την Ελλάδα – Ομορφαίνουμε την Ελλάδα» που  πραγματοποιεί σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδος  ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της παραλίμνιας περιοχής των Ιωαννίνων. Σημείο συνάντησης είναι η πλατεία Μαβίλη (Μόλος), ώρα 11.00 π.μ.. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2651087312 (Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας). Υποστηρικτής της πρωτοβουλίας είναι η εταιρία «ΖΑΓΟΡΙ». Στην εκστρατεία μπορούν να λάβουν μέρος επίσης σχολεία, περιβαλλοντικοί  και  άλλοι φορείς. 

52ο Φεστιβαλ Κινηματογραφου Θεσσαλονικης στα Παλια Σφαγεια


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, 8 μ.μ.
Το κορίτσι με τα μεγάλα μάτια
Σκηνοθεσία: Αλέξης Τσάφας. Σενάριο: Zenaida Alfama
Διάρκεια: 84΄
O τίτλος της ταινίας βασίστηκε σε μια ελεύθερη διασκευή του ομώνυμου παραμυθιού από το Πράσινο Ακρωτήριο (Cabo Verde). Μια κοπέλα επιστρέφει από την Ευρώπη στον τόπο της εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου του πατέρα της. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα, αλλά και με τα φαντάσματα του παρελθόντος της: την τραυματική απουσία της μητέρας της, τη συμβίωση με τη μητριά της, την αναστάτωση που προκαλεί το ξύπνημα της εφηβείας της.

Press (με αγγλικούς υπότιτλους), 9.45 μ.μ.
Σκηνοθεσία – σενάριο – μοντάζ: Σεντάτ Γιλμάζ
Διάρκεια: 101΄
Κατά το πρώτο μισό της δεκαετίας του ’90, όταν λάμβαναν χώρα σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στους Κούρδους αντάρτες και στην τουρκική κυβέρνηση, μια χούφτα από νεαρούς δημοσιογράφους πάσχιζαν να καταγγείλουν στην υφήλιο τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκείνες τις μέρες της αυξανόμενης έντασης, οι δημοσιογράφοι αυτοί αγωνίζονταν τόσο για να επιβιώσουν, όσο και για να αποκαλύψουν τα γεγονότα. Γι’ αυτούς, η δημοσιογραφία δεν ήταν πια επάγγελμα, αλλά ζήτημα ζωής και θανάτου.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου, 8 μ.μ.
Σούπερ Δημήτριος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαϊωάννου
Διάρκεια: 109΄
Σ’ ένα παράλληλο, σουρεαλιστικό σύμπαν, η Θεσσαλονίκη έχει τον δικό της προστάτη υπερήρωα: τον Σούπερ Δημήτριο. Μεταμφιεσμένος ως Δημήτρης Χριστοφορίδης, δημοσιογράφος του περιοδικού Χρυσή Ιερουσαλήμ, μάχεται για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και το ελληνοχριστιανικό ιδεώδες. Ένα βράδυ, ο χειρότερος εφιάλτης της πόλης επιστρέφει. Ο Κάπτεν Φ.ΡΟΜ είναι πάλι εδώ, για να διεκδικήσει αυτό που προσπαθεί να πετύχει εδώ και χρόνια: να τον αναγνωρίσουν όλοι με το πραγματικό του όνομα• το όνομα που του αξίζει• το όνομα που του ταιριάζει. Οι δύο ήρωες παρασύρονται σε μια σύγκρουση που τσαταλιάζει τα νεύρα του θεατή μέχρι την τελική κορύφωσή της, σε μια αρχετυπική μάχη μεταξύ του καλού και του κακού.

Το όνειρο του Ανταλμπέρτ, 9.45 μ.μ.
Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλ Ακίμ
Διάρκεια: 101΄
Το Όνειρο του Άνταλμπερτ είναι μια μαύρη κωμωδία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν σ’ ένα κομμουνιστικό εργοστάσιο της Ρουμανίας, τη δεκαετία του ’80. Η αναπαράσταση ενός εργατικού ατυχήματος προκαλεί ένα πραγματικό, καθώς ο εργάτης που παίζει το ρόλο του θύματος κόβεται στο χέρι. Η ιστορία εκτυλίσσεται το Μάιο του 1986, την επέτειο της ίδρυσης του Κομμουνιστικού Κόμματος και μία μέρα μετά την ιστορική νίκη της Στεάουα Βουκουρεστίου στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ο βασικός χαρακτήρας, ο Ιούλικα, είναι ένας τεχνικός που βρίσκει τον μπελά του όταν του ζητούν να προβάλει δύο προπαγανδιστικές ταινίες για την ασφάλεια στην εργασία στη γιορτή που θα γίνει στο εργοστάσιο.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αποφασεις του Δ.Σ. των Μελων ΔΕΠ του Πανεπιστημιου Ιωαννινων

A′ Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 23-11-2011

    Με αφορμή τη συγκρότηση και ενεργοποίηση της Επιτροπής που θα έχει την ευθύνη για την ανάδειξη των μελών του πρώτου Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Δ.Σ. του Συλλόγου μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη συνεδρίασή του της 23-11-2011 αποφάσισε τα εξής:
1.    Επαναλαμβάνει την έκκληση του προς τα μέλη της Επιτροπής να μη δεχτούν το ρόλο που τους ανατέθηκε.
2.    Καλεί τον Πρύτανη να συγκαλέσει σε έκτακτη συνεδρία τη Σύγκλητο, προκειμένου το ανώτατο όργανο του Πανεπιστημίου να λάβει θέση στην κατεύθυνση των αποφάσεων του Συλλόγου να μη διευκολυνθεί η Επιτροπή και  να μη διατεθούν στοιχεία από τις Διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου. Το Δ.Σ. σημειώνει ότι μια τέτοια στάση θα είναι σε αρμονία με προηγούμενες αποφάσεις της Συγκλήτου και του Πρυτάνεως για προσβολή της συνταγματικότητας του νέου νόμου.
3.    Ζητά από τον Πρύτανη, τους συναδέλφους, όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, να μη συνεργαστούν με οποιονδήποτε τρόπο με την Επιτροπή.

B′ Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 23-11-2011

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη συνεδρία του της 23-11-2011 με αφορμή πληροφορίες για την προώθηση του μέτρου της εφεδρείας σε εργαζόμενους του Πανεπιστημίου μας καταδικάζει την πολιτική των απολύσεων στα πλαίσια της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα.
Το Δ.Σ. διαπιστώνει ότι με τις έως τώρα αποχωρήσεις εργαζομένων από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και με το πάγωμα των προσλήψεων, το προσωπικό του έχει συρρικνωθεί δραματικά και έχουν εμφανιστεί σοβαρές δυσλειτουργίες στο ίδρυμα, οι οποίες θα επεκταθούν και θα ενταθούν με την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας.
Καλούμε τη διοίκηση του Πανεπιστημίου, αλλά και όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, σε συνεργασία με τα λοιπά Πανεπιστήμια της χώρας, να δείξουν αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές και να αντιταχθούν σθεναρά στο πρωτόγνωρο για τα εργασιακά ήθη της χώρας μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, προκειμένου να διασφαλιστεί το αγαθό της ανώτατης παιδείας για τη νέα γενιά.

Πενθημερο εκπαιδευτικων και πολιτιστικων εκδηλωσεων στα Ιωαννινα και στην Αθηνα με θεμα «Δε φοβαμαι στο σχολειο»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση αλλοδαπών & παλιννοστούντων μαθητών, Δράση ΙΙΙ-Καλλιέργεια κλίματος διαπολιτισμικής επικοινωνίας σε επίπεδο σχολείου» και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος DAPHNE III με τίτλο «Active and socially constructive methodology to fight against sexual, homophobic and ethnic bullying in schools – MABE» τα οποία υλοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με επιστημονικά υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Νικολάου Γιώργο, θα πραγματοποιηθεί πενθήμερο εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Ιωάννινα και στην Αθήνα με θέμα «Δε φοβάμαι στο σχολείο». Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία & Εκπαίδευση και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου.
Συνοπτικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων έχει ως εξής:

1.    29.11.2011 - Συνέντευξη τύπου – Ανακοίνωση ευρημάτων έρευνας από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο, Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Νικολάου Γιώργου, στην αίθουσα σεμιναρίων 2ου ορόφου του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (10:00-11:00)
- Προβολή ταινίας με θέμα το σχολικό εκφοβισμό στην αίθουσα Λόγου & Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συζήτηση με προσκεκλημένους εισηγητές, πάνω στο  θέμα του σχολικού εκφοβισμού (17:00-21:00)

2.    30.11.2011 Επιστημονική - Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός & Εθνοπολιτισμική Ετερότητα», με προσκεκλημένους εισηγητές, στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων (17:00-21:00)

3.    1.12.2011 Ενδοσχολικές παρεμβάσεις – βιωματικά εργαστήρια με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο 12ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου (13:30-16:30)

4.    2.12.2011 Έκθεση ζωγραφικής – εικαστικό δρώμενο – διεθνής διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα το φόβο, φεστιβάλ γεύσεων στο 12ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου (18:00-21:00)

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Αντιδρουν και παλι για τον αγωγο φυσικου αεριου στην Περδικα

Ένταση, επικρατεί το τελευταίο διήμερο και πάλι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, με αφορμή τη διέλευση του Ελληνοϊταλικού Αγωγού Φυσικού Αερίου και την παρουσία στην περιοχή συνεργείων της ΔΕΠΑ.

Την Τρίτη έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή "Πραπαμάλι" γεωτρύπανο το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει διερευνητικές δειγματοληψίες.

Ομάδα περίπου 30 κατοίκων με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ζωγράφο και τον Αντιδήμαρχο αρμόδιο για την Πέρδικα κ. Κώστα, εμπόδισαν την προσέγγιση στην περιοχή, και απαίτησαν την απομάκρυνση του συνεργείου, το οποίο και αποχώρησε παρά το γεγονός ότι συνοδεύονταν από εικοσαμελή περίπου αστυνομική δύναμη.

Χθες Τετάρτη το συνεργείο της ΔΕΠΑ επανήλθε, αυτή τη φορά με συνοδεία και εισαγγελέα. Οι αιρετοί και οι πολίτες της Πέρδικας, μετά από διαπραγματεύσεις αποχώρησαν. Τη διαμαρτυρία τους μετέφεραν το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για κίνηση ενάντια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει παλαιότερα ταχθεί κατά της διέλευσης του αγωγού από την παράκτια τουριστική ζώνη. Οι εκπρόσωποι της Πέρδικας ερμηνεύουν ότι η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου έχει ως συνέπεια να μην επιτρέπεται ούτε η διενέργεια μελετών, ούτε γενικότερα η παρουσία της ΔΕΠΑ στην περιοχή.

[via]

Εορταστικες εκδηλωσεις απο την ΕΛΕΠΑΠ

Η ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 30 χρόνων λειτουργίας  της και του εορτασμού της  Παγκόσμιας Ημέρας Αναπήρων,  οργανώνει εκδήλωση σε συνεργασία με την Παιδική Χορωδία Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου, το Μουσικό Γυμνάσιο και το Χορευτικό Σύλλογο Ραφταναίων, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο  Δήμου Ιωαννιτών, με ελεύθερη είσοδο.  Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία και θα βραβεύσει την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων για την πολύχρονη προσφορά της.

[via]

Διαψευση απο το Δημο Ιωαννιτων περι αμοιβης του κ. Μωυση Ελισαφ

Περισσότερες από τρεις φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο και τουλάχιστον δύο με σχετικές ανακοινώσεις, έγινε σαφές και ξεκάθαρο ότι τα Διοικητικά Συμβούλια στις δύο Κοινωφελείς Επιχειρήσεις του Δήμου και οι Πρόεδροί τους δεν αμείβονται.

Παρόλα αυτά, συγκεκριμένοι κύκλοι, εξακολουθούν να διαδίδουν ψευδώς ότι ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μωυσής Ελισάφ, αμείβεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση.

Πρόκειται για μία μεγάλη κακοήθεια που διακινείται από στρατευμένα κέντρα, με μοναδικό στόχο την δημιουργία εντυπώσεων.

Είναι λυπηρό να επιχειρείται η σπίλωση ανθρώπων που αφιλοκερδώς κάνουν μία μεγάλη προσπάθεια να ανασυστήσουν δομές που είχαν απαξιωθεί και να προσφέρουν έργο, το οποίο κρίνεται από τους συμπολίτες.

Η κριτική είναι επιβεβλημένη. Αλλά τέτοιου είδους ισχυρισμοί δεν μπορούν να αποτελούν μέρος μιας σοβαρής και κυρίως αξιόπιστης κριτικής.

Η αλήθεια είναι μία και έχει ειπωθεί δημόσια σε όλους τους τόνους. Όσοι με, κατά συρροή ψεύδη θέλουν να παρουσιάσουν μία άλλη πραγματικότητα, εκτίθενται στην κοινή γνώμη. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η εποχή όπου άλλα λέγονταν στο Δημοτικό Συμβούλιο και άλλα συνέβαιναν στην πράξη, η εποχή της αδιαφάνειας και της αναξιοπιστίας ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Αυξημενες οι επιχορηγησεις σχολειων στο νεο Δημο Ιωαννιτων

Αυξημένες, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, είναι οι πιστώσεις για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων στο νέο Δήμο Ιωαννιτών. Η απόδοση των πιστώσεων αυτών, στο σύνολό τους και η χρηστή διαχείριση, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.

Αναλυτικά το ποσό που διατίθεται φέτος για τα λειτουργικά των σχολείων ανέρχεται στο ποσό του 1.357.309 ευρώ, ενώ κατά την προηγούμενη χρονιά το αντίστοιχο ποσό έφτανε στα 1.290.676 ευρώ.

Για τις επισκευές των σχολικών κτιρίων την τρέχουσα χρονιά διατέθηκε το ποσό των 172.500 χιλιάδων ευρώ ενώ την προηγούμενη το ποσό που είχε δοθεί έφτανε στις 117.900 χιλιάδες.

«Αποδίδουμε στα σχολεία το σύνολο των πιστώσεων που πρέπει να λάβουν χωρίς καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες. Βρισκόμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο και με βάση τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία και στην κάλυψη των αναγκών, ειδικά τη χειμερινή περίοδο, όπου είναι αυξημένες», σημείωσε σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Βούλα Τσίλη.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Οι Αθλιοι

(Με αφορμή την αδυναμία μου σήμερα ως εκπαιδευτικός να προσφέρω στους μαθητές μου ελπίδα –προοπτική –γέλιο-ζωή, και για αυτό φταίω εγώ φταις κι εσύ αγαπητέ Αναγνώστη, φταίνε κι αυτοί οι άθλιοι κι απερίγραπτοι τύποι οι οποίοι ακόμη πολιτικολογούν ιερουργούν αρθρογραφούν ασκούν εξουσία ,και με την παρουσία τους προκαλούν...)

…Όταν ο άνθρωπος ζει αμόρφωτος και απελπισμένος, όταν η γυναίκα πουλάει το κορμί της για μια μπουκιά ψωμί ,όταν το παιδί υποφέρει από αγραμματοσύνη κι από έλλειψη παιδείας,... τότε Άθλιος  ονομάζεται  ο άνθρωπος…

Όταν όμως ο άνθρωπος εκατό χρόνια σχεδόν μετά την παραπάνω παραδοχή του Βίκτωρος Ουγκό έχει ξεπεράσει τις συγκεκριμένες προβληματικές περιοχές, και εντούτοις αντιμετωπίζει τα πράγματα στην χώρα μας ως άλλος Γιάννης Αγιάννης, ο κεντρικός ήρωας δηλαδή των Αθλίων στο πρόσωπο του οποίου εξετάζεται η φύση του καλού και του κακού.

Τότε αγαπητέ μου Αναγνώστη νομιμοποιούμαστε να ισχυριστούμε με βεβαιότητα ότι σήμερα …ο άνθρωπος κατέστη Άθλιος...

Ο άθλιος στην πρώτη περίπτωση αντικατοπτρίζει τον ταπεινό και καταφρονημένο, στην δική μας σημερινή κοινωνική πραγματικότητα άθλιος είναι αυτός όπως έχει καταγραφεί, η σωστότερα κωδικοποιηθεί στην συνείδηση της κοινωνίας, αλλά και στην ατομική συνείδηση ενός εκάστου ως ανυπόληπτος ως αφερέγγυος, ως αναξιόπιστος διαχειριστής της δημόσιας περιουσίας και ανειλικρινής υπερασπιστής της κάθε μορφής  αξιοπρέπειας .

Κι ενώ αυτό είναι κοινός τόπος όλοι αυτόν τον τύπο του άθλιου πολίτη η συμπολίτη, του άθλιου πολιτικού η ιερωμένου, του άθλιου πανεπιστημιακού η δημοσιογράφου, κοκ τον αναζητούμε έξω από το ίδιο περιβάλλον, μακριά από το «εμείς» και πάντα κοντά στο «εσείς»,ποτέ εδώ αλλά σχεδόν πάντα εκεί.

Έτσι λοιπόν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, ισχυριζόμενοι φαιδρώς ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι»,  ιδιαίτερα σήμερα σε αυτή την ενοχική εποχή που για όλα φταίνε οι άλλοι ,και η ευθύνη για όλα τα κακώς κείμενα είναι ξένη από δικές μας συμπεριφορές και πρακτικές.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η αδυναμία ή η άρνηση αυτοκριτικής καθότι αποτελεί την βάση της επανατοποθέτησης στα πράγματα, φαίνεται και επιβεβαιώνεται τούτες τις ολέθριες μέρες όμως ότι αρνούμαστε έστω για λίγο να δούμε στον καθρέφτη γυμνό τον εαυτό μας.

Προκαλεί αηδία στον «εναπομείναντα πολίτη»(καθότι η αθλιότητα δεν βρίσκει παντού έδαφος να ριζώσει) καθώς παρακολουθεί άναυδος την συνειδητή  άρνηση όλων των προαναφερόμενων  στο να κάνουν αυτοκριτική έστω και με την έννοια της παραδοχής του χτες.

Και θεωρεί αλχημεία τις στημένες τηλεοπτικές διαφωνίες οι οποίες έχουν χάσει παντελώς τον ενημερωτικό χαρακτήρα των, αφού διατεταγμένοι δημοσιογράφοι επιτελούν διατεταγμένο έργο –μορφή αθλιότητας δηλαδή, συμπεριφορά δηλαδή την οποία η κοινωνία αναγνωρίζει ως άθλια και τους ίδιους ως αθλίους.

Λυπάμαι και θλίβομαι ομολογώ και ντρέπομαι με τον εαυτό μου που ως άτομο δεν μπόρεσα να κάνω την δική μου αυτοκριτική για πολλούς λόγους , αλλά αποτελεί πραγματικό γεγονός ότι το περιβάλλον γενικότερα καθίσταται αρνητικό σε αυτή την προσπάθεια ,καθότι καθημερινά ακόμη  και σε αυτή την οριακή στιγμή για την πολιτιστική και πολιτισμική μας συνέχεια ,επικρατεί μια ανυπέρβλητη αμοραλιστή διάθεση η οποία και γεννά μια γενικευμένη αφασία.

Παραδέχομαι ως άτομο την ελλειμματικότητα μου, ως πολίτης αυτής της κοινωνίας όμως επισημαίνω και την αναποτελεσματική παρουσία  του «κοινωνικού γίγνεσθαι» γενικότερα.

Με αυτή την παραδοχή η αθλιότητα ξεπέρασε τα ανεκτά όρια από όλους αυτούς τους τύπους από οπουδήποτε κι αν προέρχονται και ανήκουν για την ανελέητη υποκρισία τους, για το απύθμενο θράσος τους είτε πρόκειται για κληρονόμους και διαχειριστές της πολιτικής της πανεπιστημιακής ,δικαστικής η εν γένει της όποιας κοινωνικής πραγματικότητας.

 Τέτοια άθλια πραγματικότητα βιώνουμε σήμερα από άθλιους διαχειριστές με την έννοια κατ αρχάς της αμφίβολης δυναμικής  των προσωπικοτήτων όπως αυτό το τελευταίο διάστημα φάνηκε στην πολιτική σκηνή  αλλά  και όπως τελικά κατέληξε στην πρώτη ερμαφρόδιτη ελληνική δημοκρατία.

Ως άλλος Γιάννης Αγιάννης, ο οποίος ούτε στην καλοσύνη του ευεργέτη του δεν μπόρεσε να αντισταθεί, και ξανακύλησε στην πρότερα κατάσταση, η χώρα σήμερα σε κάθε μάλλον φαινομενική προσπάθεια διάσωσης μετακυλύει ξανά και ξανά  στην πρότερα κατάσταση  χωρίς αιδώ από κανέναν.
Από κανέναν  εκ των πολλών Αγιάννηδων, οι οποίοι κοιμήθηκαν και ξύπνησαν ο καθένας με την δική του μέθοδο για την σωτηρία της πατρίδας, με πρακτικές οι οποίες αποδείχτηκαν άθλιες με την έννοια ότι η κάθε μέθοδος πρωτίστως σκόπευε στην  επιβίωση του προσωπικού μικρόκοσμου καθενός εκάστου.

Είναι επιβεβλημένη η παρατήρηση ότι σήμερα πρέπει να τεθούν και να επιβληθούν όρια στην άσκηση της κάθε μορφής  εξουσίας, είναι αναπόφευκτο πια  να οροθετηθεί το πλαίσιο και να επαναπροσδιοριστεί με σύγχρονες θέσεις, το τι επιτρέπεται και το τι απαγορεύεται στον οποιοδήποτε ασκεί εξουσία, καθότι ακόμη και σήμερα δίνεται η εντύπωση ότι συνεχίζουν να λένε απερίγραπτες ανακολουθίες αλλά και να ενεργούν με αχαρακτήριστες πρακτικές .

Αγαπητέ συμπολίτη σκοπός της αναφοράς αυτής δεν είναι να μορφώσει η να εκπλήξει για το ύφος ή το ήθος της, αλλά σκοπός της είναι ο προβληματισμός ,ο οποίος δεν συνοδεύεται εσκεμμένα από κάποια πρόταση.

Οι Άθλιοι του Βίκτωρος Ουγκώ γράφτηκαν από αγάπη και νοσταλγία για την πατρίδα του, αφού την είχε χάσει και ήθελε να την ξαναζήσει στο όνειρο του.

Ο τίτλος και το περιεχόμενο του βιβλίου αναφέρεται και υπονοεί  τους καταφρονημένους, του προηγούμενου αιώνα  ενώ η έννοια που αποδίδεται σήμερα στη λέξη αναφέρεται και υπονοεί «αλητήριους» τύπους οι οποίοι καμία σχέση  δεν μπορεί να έχουν με τον κεντρικό ήρωα Γιάννη Αγιάννη ο οποίος έκλεψε ψωμί από οίκτο και λύπη για τον συνάνθρωπο, ενώ αυτούς που χαρακτηρίζουμε αθλίους σήμερα έκλεψαν-υποθήκευσαν και πιθανώς να καταστρέψανε  το αύριο των παιδιών της Ελλάδος, και αποταμίευσαν οι ανιστόρητοι ελεεινοί και τρισάθλιοι την ελπίδα τους για ζωή σε θυρίδες του εξωτερικού σε ισχυρά νομίσματα.

Οι άθλιοι όποιοι κι αν είναι…στον καθρέφτη τους γυμνοί δεν θα μπορέσουν να σταθούν…ποτέ.

*του Χρήστου Παπαδημητρίου -- Κοινωνιολόγου - Οικονομολόγου

Τελος ο Ντεμολ απο τον ΠΑΣ Γιαννινα

Παρελθόν αποτελεί ο Στέφαν Ντεμόλ από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ. Ο Βέλγος τεχνικός ενημερώθηκε πριν από λίγο από τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ, Πασχάλη Μόσχογλου πως η συνεργασία τους δεν θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί και επίσημα το διαζύγιο. Νέα επαφή με Λεμονή.

Ο Στεφάν Ντεμόλ θα συναντηθεί τις επόμενες ώρες με μέλη της ΠΑΕ έτσι ώστε να λάβει την αποζημίωση του αφού ο πρόεδρος του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης δεν βρίσκεται στα Γιάννενα.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να γίνει νέα επαφή των ανθρώπων της ομάδας με τον Τάκη Λεμονή έτσι ώστε να καθοριστεί αν τελικά οι δύο πλευρές συνεργαστούν ή όχι. Πάντως όλοι στην πόλη λένε πως ο Λεμονής θα είναι ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ και θα αναλάβει τις τύχες της από την ερχόμενη Δευτέρα.

[via]

Εναλλακτικες θεσεις για τα ασφαλτικα Σαγιαδας ζητα η Ειδικη Γραμματεια Περιβαλλοντος

Με μια δεκασέλιδη επιστολή, η Ειδική Γραμματέας Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, εισηγείται την «ουσιαστική επανεξέταση εναλλακτικών θέσεων για τη χωροθέτηση της μονάδας ασφαλτικών της «Ασφαλτικά  Ελλάδος ΑΕΒΕ» εκτός της Λωρίδας Σαγιάδας.

Η επιστολή της κ. Καραβασίλη, έχει παραλήπτη τον βουλευτή Θεσπρωτίας Χρ. Κατσούρα, ο οποίος είχε ζητήσει, με δήλωσή του, από την Ειδική Γραμματεία Περιβάλλοντος να ελέγξει την όλη διαδικασία τόσο για την ουσία, όσο και για τη νομιμότητά της. Ο κ. Κατσούρας πριν από έναν περίπου μήνα, όταν η γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γεωργακοπούλου υπέγραψε την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη Λωρίδα Σαγιάδας της συγκεκριμένης μονάδας, με μία ιδιαίτερα σκληρή δήλωση είχε ζητήσει την απομάκρυνση της κ. Γεωργακοπούλου από την Ήπειρο  θεωρώντας ότι η απόφαση αυτή ήταν καταστροφική για τη Θεσπρωτία.

 Στις δέκα σελίδες της εισήγησης της κ. Καραβασίλη, περιγράφονται με λεπτομέρειες τόσο το ιστορικό της υπόθεσης όσο και οι ασυμβατότητες και τα όσα δεν ελήφθησαν υπόψη κατά την υπογραφή της απόφασης, ενώ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αναζητηθεί εναλλακτική χωροθέτηση για την εγκατάσταση της μονάδας, με σκοπό όπως επισημαίνει, « την αποφυγή ενδεχόμενης μελλοντικής σοβαρής ζημιάς στο περιβάλλον και στην εξόχως παραγωγική δραστηριότητα της υδατοκαλλιέργειας με συνέπειες στην τοπική ανάπτυξη και την οικονομία».

[via]

Ερευνα για το Εθνικο Παρκο Βορειας Πινδου

Την ανάγκη μιας οργανωμένης, καλά μελετημένης προβολή και ανάδειξης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου επισημαίνει έρευνα του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου.

Στην έρευνα τονίζεται η σημασία βελτίωσης και πιστοποίησης των υπηρεσιών, ώστε το Πάρκο να γίνει  οικοτουριστικός προορισμός, δηλαδή ποιοτικός τουριστικός προορισμός όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο.

«Έτσι μόνο θα είναι δυνατή η αύξηση του ποσοστού των αλλοδαπών οικοτουριστών, οι οποίοι είναι μεν απαιτητικοί στην ποιότητα των υποδομών, των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και αποφασισμένοι να τις πληρώσουν, όταν τις ανακαλύψουν», υπογραμμίζει ο Γιώργος Ευθυμίου, καθηγητής στο ΤΕΙ, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα μαζί με τους Γιώργο Ζιώγα και Αντώνη Καραγεώργο.

Στην έρευνα, που διήρκεσε από το φθινόπωρο του 2010 έως την άνοιξη του 2011, συμμετείχαν συνολικά 130 ξενοδόχοι, που αντιπροσωπεύουν τα 2/3 (66%) του συνόλου των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων.

Το 85,4% του δείγματος της έρευνας δήλωσε ότι η επιχείρηση είναι οικογενειακή, ενώ το 14,6% απάντησε αρνητικά. Σε συντριπτική πλειοψηφία (80%), οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων έχουν μόνιμη κατοικία στην έδρα της επιχείρησής τους, ενώ μόνο το 1/5 (20%) κατοικεί σε άλλη περιοχή.

Μόλις στα μισά από τα καταλύματα (49,2%) επιδοτήθηκε η κατασκευή τους από κάποιο πρόγραμμα (Leader, ΟΠΑΑΧ ή άλλο), ενώ το 50,6% δήλωσε ότι δεν έχει ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα. Τα περίπου 2/3 (61%) αυτών δημιουργήθηκαν την τελευταία δεκαετία (2001-2010), ενώ πριν από μία εικοσαετία υπήρχε μόλις το 14% των σημερινών καταλυμάτων.

Όσον αφορά την πληρότητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, κατά μήνα, φαίνεται ότι τον Ιανουάριο τα καταλύματα εμφανίζουν πληρότητα- σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους- της τάξεως του 25,2%, τον Φεβρουάριο 22%, τον Μάρτιο 22,1%, τον Απρίλιο 24,4%, τον Μάιο καταγράφεται πτώση (12%), όπως και τον Ιούνιο (11,1%), ενώ τον Ιούλιο η πληρότητα «αγγίζει» το 11,5%. Άνοδος σημειώνεται τον Αύγουστο (23,3%), τον Σεπτέμβριο το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 17,6%, τον Οκτώβριο στο 20,4%, τον Νοέμβριο στο 19,9% και τον Δεκέμβριο «σκαρφαλώνει» στο 28,9%.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών (89,4%) είναι Έλληνες και μόνο το 10,6% είναι αλλοδαποί. Όσον αφορά τους Έλληνες, το 38% προέρχεται από την περιοχή της Μακεδονίας, το 35% από την Αττική, το 12% από την Ήπειρο, το 8% από τη Θεσσαλία, ενώ το 7% προέρχεται από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Οι αλλοδαποί, κατά 28% προέρχονται από τη Γερμανία, το 25% από το Ισραήλ, το 22% από την Ιταλία, το 20% από την Αγγλία και το 5% από άλλες χώρες.

Ένα θετικό στοιχείο, που υποδηλώνει οργανωμένη και δυναμική οικοτουριστική υποδομή στην περιοχή, είναι ότι τα συνεργαζόμενα γραφεία οικοτουρισμού είναι τοπικά (37%), έχουν έδρα το νομό (40,7%) και μόνο το 22,3% είναι εθνικού χαρακτήρα.

Στον αντίποδα, το αποθαρρυντικό είναι ότι το 63,8% των ξενοδοχείων παρέχουν μόνο διαμονή και δεν αξιοποιούν τον φυσικό πλούτο του εθνικού πάρκου, μέσω προβολής και οργάνωσης αποδράσεων στη περιοχή τους για προσέλκυση επισκεπτών.

Τα ξενοδοχειακά καταλύματα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους (86,2%), χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα στην κουζίνα τους, σε αντίθεση με το 13,8% που δεν χρησιμοποιεί.

Το Πάρκο, διοικητικά, ανήκει στους Νομούς Γρεβενών και Ιωαννίνων, έχει έκταση περίπου 2.000.000 στρ., η οποία αντιπροσωπεύει το 30% της συνολικής επιφάνειας των δύο νομών.

Στην περιοχή μελέτης περιλαμβάνονται συνολικά 97 κύριοι οικισμοί, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι ορεινοί. Περίπου το 80% των οικισμών που ανήκουν στο Ν. Ιωαννίνων είναι ορεινοί, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ορεινών οικισμών, που ανήκουν στο Ν. Γρεβενών, είναι 50%.

Η περιοχή βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της χώρας και περιλαμβάνει τους ορεινούς όγκους της Τύμφης, του Λύγκα, του Σμόλικα και του Όρλιακα της Βόρειας οροσειράς της Πίνδου.

Η χλωρίδα της Βόρειας Πίνδου περιλαμβάνει περισσότερα από 1100 είδη φυτών, σημαντικό τμήμα των οποίων είναι ενδημικά. Πλούσια είναι και η πανίδα της περιοχής. Έχουν καταγραφεί περί τα 61 είδη θηλαστικών, με κυριότερα την καφέ αρκούδα, το ζαρκάδι, το αγριόγιδο. Η δε ιχθυοπανίδα περιλαμβάνει- μεταξύ άλλων- 20 είδη και υποείδη ψαριών, ενώ έχουν παρατηρηθεί και περίπου 147 είδη ορνιθοπανίδας , από τα οποία 49 είδη κατατάσσονται στα απειλούμενα

[via]

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More