<--! -->

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η ΕΛ.ΑΣ. «ελευθερωσε» κτιρια απο λαθρομεταναστες

Με επιχειρήσεις – σκούπα προσπαθεί η Αστυνομία να λύσει το πρόβλημα της συγκέντρωσης πολλών παράνομων μεταναστών σε διάφορα σημεία των Ιωαννίνων και ειδικότερα, στα κτίρια του παλιού «Χατζηκώστα». 


Στην τελευταία επιχείρηση, οι δυνάμεις της ΕΛ. ΑΣ. (δεν ήταν μόνο από τα Γιάννινα, αλλά είχαν έρθει και από Θεσσαλονίκη - Γρεβενά), προσήγαγαν 30 αλλοδαπούς, εκ των οποίων συνέλαβαν τους 10, γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα. 
Οι μετανάστες διέμεναν στα κτίρια προς την πλευρά που στεγάζεται το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, ενώ μετά την επιχείρηση, συνεργεία του Δήμου και της Πυροσβεστικής σφράγισαν τα κτίρια, για να μην γίνουν και πάλι «στέγες» λαθρομεταναστών.

[via]

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ιστορια Κατευθυνσης - Πανελλαδικες Εξετασεις 2012

Θέματα και απαντήσεις Ιστορίας Κατεύθυνσης

Δείτε τις απαντήσεις του μαθήματος (pdf)

Βιολογια Κατευθυνσης - Πανελλαδικες Εξετασεις 2012

Θέματα και απαντήσεις Βιολογίας Κατεύθυνσης

Δείτε τις απαντήσεις του μαθήματος (pdf)

Αρχες Οργανωσης Κατευθυνσης - Πανελλαδικες Εξετασεις 2012

Θέματα και απαντήσεις Αρχών Οργάνωσης Κατεύθυνσης

Δείτε τις απαντήσεις του μαθήματος (pdf)

Δηλωση Δ. Παπαγεωργιου, Υπ. Βουλευτη Πασοκ για τις εκλογες της 17ης Ιουνιου

Οι εκλογές  της 17 Ιουνίου , κατά κοινή ομολογία κρίνουν  το μέλλον  μας, το μέλλον των επομένων γενεών ,το μέλλον της χώρας.
      Eίναι μία κεφαλαιώδους και ζωτικής σημασίας εκλογική αναμέτρηση από την οποία θα κριθεί η εξασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας σε μία προοδευτική κατεύθυνση που άρχισε ήδη να διαμορφώνεται στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς.
  Πρόσφατα  αποτυπώθηκε  κατά τρόπο σαφή  η εντολή του λαού μας για  άμεση συγκρότηση κυβέρνησης   και  υπεύθυνες συγκλίσεις  και  συνεργασίες    με στόχο τις μεταρρυθμίσεις, την ανάπτυξη και  την  σταδιακή έξοδο από το μνημόνιο   .
   Στις   συνθήκες  αυτές  αναδεικνύεται  υπό κάθε έννοια  η  αναγκαιότητα ύπαρξης. λειτουργίας  και στήριξης ενός φερέγγυου  σοσιαλδημοκρατικού  φορέα , κορμού  της  δημοκρατικής παράταξης ο οποίος  θα εγγυηθεί  την   συγκρότηση  μίας  κυβέρνησης προοδευτικής κατεύθυνσης .
  Απαιτείται  η ύπαρξη  ενός φορέα υπευθυνότητας  που θα έχει την πολιτική  δυνατότητα  και την ευρωπαϊκή αποδοχή   για να   συνομιλεί ,  να συντονίζεται και να λειτουργεί  σε συνεργασία με τις αντίστοιχες δυνάμεις της Ευρώπης  για την Ευρώπη των πολιτών.
   Οι υγιείς, σκεπτόμενες, μεταρρυθμιστικές και  ειλικρινείς δυνάμεις  που  μπορούν  να εκφρασθούν από τις αρχές  του ΠΑΣΟΚ , της δημοκρατικής παράταξης  και  από το σοσιαλδημοκρατικό μέτωπο της Ευρώπης είναι ωρα να κινητοποιηθούν, να συγκροτηθούν και να εκφρασθούν. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ
 Λέμε:
 Ναι  στην Ευρωπαϊκή προοπτική  ως μονόδρομο αξιοπρεπούς επιβίωσης
 Ναι στην υπευθυνότητα ,την  ειλικρίνεια και  καθαρότητα απόψεων
 Ναι στην συνεργασία  τόσο στο εξωτερικό όσο  και στο εσωτερικό για την ασφάλεια και την σταθερότητα
 Ναι στην διεκδίκηση  ενός καλύτερου μέλλοντος  για τα παιδιά μας
 Λέμε
 Όχι στην   ακυβερνησία  την αβεβαιότητα  και την ανασφάλεια  .
 Όχι στον λαικισμό  και  στην ανιστόρητη απομόνωση της χώρας μας
 Όχι στον σχεδιασμό  του μέλλοντός με αποτυχημένες  συνταγές ,υλικά  και κλίμα  του παρελθόντος.
 Σε αυτό το  περιβάλλον του ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ  η  συμμετοχή  και η συστράτευση μου με όλες μου τις δυνάμεις στον εκλογικό αγώνα από την τελευταία  και τιμητική για μένα θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί επιλογή συνέπειας, ειλικρίνειας  και αγωνίας για το αύριο. 
 Την στάση μου αυτή,  ιδιαίτερα τώρα στην δύσκολη συγκυρία, υπαγορεύουν  η δική μου  πολιτική αντίληψη για την συμμετοχή στα κοινά, αλλά και η συνέπεια και συνέχεια στον κώδικα  των αξιών που υπηρετώ  σε όλη μου την πορεία .

Ανακοινωση της Ν.Ε. ΚΚΕ Ιωαννινων

ΟΛΕΘΡΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ
Πρεπει να ηττηθει η πολιτικη που λεει οτι μεσα στην ΕΕ οι λαοι μπορουν να ζησουν καλυτερα γιατι υπαρχει εναs καινουριοs αεραs στην Ευρωπη.Αυτη η πολιτικη πρεπει να ηττηθει και στο προσωπο τηs ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και τηs ΔΗΜΑΡ και ολων των αλλων κομματων.Η πολιτικη,δηλαδη,που λεει <<υπαρχει αεραs την Ευρωπη ευνοικοs,αρα μπορουμε να τροποποιησουμε το μνημονιο και ο λαοs να ανακουφιστει>>.Αυτη η πολιτικη πρεπει να ηττηθει και να μην περασει η επιχειρηση αποδυναμωσηs του ΚΚΕ,που πρεπει να ανακτησει το χαμενο εδαφοσ,αναμεσα σε αυτουs που εκτιμουν τον ρολο του ΚΚΕ,παλεψαν μαζι και εχουν εκτιμηση στον ρολο του ΚΚΕ οτι δεν θα τουs προδωσει.Γιατι στιs 18 Ιουνη και μετα,ο πρωταγωνιστηs πρεπει να ειναι το εργατικο κινημα,γιατι υπαρχει σοβαροs κινδυνοs το εργατικο,λαικο κινημα να δωσει πιστωση χρονου στην καινουρια κυβερνηση που θα γινει,οποια και αν ειναι αυτη.Και να κρατησει μια σταση αναμονηs που θα ειναι ολεθρια.

Αιφνιδιαστικη επιθεωρηση στο νεο ΧΥΤΑ Ελληνικου απο την Περιφερεια Ηπειρου

Τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού επιθεώρησε σε αιφνιδιαστική επίσκεψη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Δημήτριο Σιώλο.

Ο Περιφερειάρχης, επεσήμανε στον υπεύθυνο του έργου την υποχρέωση εφαρμογής στο ακέραιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση, αλλά και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιστημονικής Επιτροπής.

Επίσης έγινε συζήτηση για την αναγκαιότητα κατασκευής συμπληρωματικού μικρού έργου, με το οποίο θα αποτρέπεται η είσοδος των βρόχινων νερών στο κύτταρο καθώς και για άλλα ζητήματα.

Στα θετικά καταγράφεται η πλήρης λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, αλλά και η μείωση των νερών που είναι συσσωρευμένα από τις τελευταίες βροχές στο κύτταρο, έργο στο οποίο συμβάλει η Περιφέρεια με τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των πλεοναζουσών ποσοτήτων, μετά την επεξεργασία τους από τη μονάδα εξισορρόπησης, στο Βιολογικό Καθαρισμό Ιωαννίνων.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι επιδίωξη της Περιφέρειας είναι σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ και τον ανάδοχο να λύσει κάθε πρόβλημα που υπάρχει, να βελτιωθούν ζητήματα που έχουν ανακύψει κατά την περίοδο της δοκιμαστικής λειτουργίας του έργου και να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν εγκριθεί.

 «Δεν έχουμε σκοπό να κρύψουμε τίποτε, δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση ή συμβιβασμό σε ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε για να προσθέσει, ότι «η Περιφέρεια θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν ώστε ο ΧΥΤΑ Ελληνικού να είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα».

[via]

Δηλωση Αντωνη Μπεζα για τις εκλογες της 17ης Ιουνιου

Μετά την ανακοίνωση της λίστας των υποψήφιων Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Θεσπρωτία κ. Αντώνης Μπέζας έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

«Η κρισιμότητα των στιγμών που διανύουμε είναι πρωτόγνωρη. Στις εκλογές της 6ης  Μαΐου επικράτησε η λογική της τιμωρητικής ψήφου. Τώρα, θα επικρατήσει η λογική της υπεύθυνης επιλογής για το μέλλον του τόπου.

 Οι πολιτικές δυνάμεις που σπρώχνουν την πατρίδα μας στο περιθώριο της  Ευρώπης υπόσχονται το ανέφικτο και θέλουν να παραμείνουμε προσκολλημένοι στον κρατισμό, το λαϊκισμό και τη γραφειοκρατία που πνίγει   τη δημιουργία. Δεν αποτελούν το καινούργιο που έρχεται αλλά το παλιό που αντιστέκεται  για να μην αλλάξει τίποτα.

 Πραγματικός πατριωτισμός δεν είναι, την ώρα της μεγάλης κρίσης και των μεγάλων αποφάσεων, να μοιράζεις υποσχέσεις, να δημαγωγείς και να εκμεταλλεύεσαι την απελπισία και την απόγνωση. Πραγματικός πατριωτισμός είναι να έχεις το κουράγιο να λες την αλήθεια, να πολιτεύεσαι με δικαιοσύνη και να μιλάς με όρους σύνεσης και ρεαλισμού.

Η απόγνωση των ανέργων, η φυγή των νέων  μας στο εξωτερικό, η απελπισία των συμπατριωτών μας που αδυνατούν να σηκώσουν άλλα άδικα βάρη, η εξόντωση των μικρών επιχειρήσεων, ο μαρασμός των αγροτών μας, δεν μπορούν να συνεχισθούν. Απαιτούνται άμεσα πολιτικές ανάπτυξης της οικονομίας, αποκατάστασης των αδικιών και υποστήριξης των πιο αδύναμων. Παραμένοντας όμως μέσα στην Ευρώπη -που κι αυτή αλλάζει- και έχοντας σχέδιο εφαρμόσιμο και αποτελεσματικό.
Για να προχωρήσουμε  σ’ αυτό το δρόμο, η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ισχυρή εντολή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

 Απευθύνομαι  στους συμπατριώτες και τις  συμπατριώτισσες, ότι και να ψήφιζαν παλαιότερα, ότι και να ψήφισαν πριν λίγες εβδομάδες, πέρα και πάνω από κόμματα και πρόσωπα. Σε όλους όσους έχουμε τις ίδιες αγωνίες:

 Να δημιουργήσουμε και στη Θεσπρωτία  μια  νέα κοινωνική συμμαχία της Ελπίδας, της Υπευθυνότητας, της Αξιοπρέπειας, της Αλληλεγγύης και της Δημιουργικής Διεκδίκησης. Ένα κοινωνικό μέτωπο πατριωτικό, ευρωπαϊκό και φιλελεύθερο.

Να βγάλουμε τη Θεσπρωτία από την παρακμή και την εκκωφαντική σιωπή των τελευταίων χρόνων. Για να σταθεί όρθια στα πόδια της και να ξαναγυρίσει στην αισιοδοξία και το δρόμο της ανάπτυξης. Με νέες ευκαιρίες, νέες δυνατότητες και νέες θέσεις εργασίας .

Να αφήσουμε στο περιθώριο τις ανεδαφικές υποσχέσεις και την ανέξοδη διαμαρτυρία.
Η Θεσπρωτία θα τα καταφέρει! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας».

Προς δημοπρατηση μεσα στον Ιουνιο 3 εργα στα Ιωαννινα

Στη φάση της δημοπράτησης περνούν τρία έργα ακόμη έργα του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για την ανάπλαση του παραδοσιακού κέντρου Περάματος το οποίο δημοπρατείται στις 19 Ιουνίου, την αποχέτευση ακαθάρτων λυμάτων της Πεδινής το οποίο δημοπρατείται στις 26 Ιουνίου και την ανάπλαση του πάρκου παλαιού δημαρχείου και ανακατασκευή της παιδικής χαράς το οποίο δημοπρατείται στις 19 Ιουνίου.

Το έργο της ανάπλασης του παραδοσιακού κέντρου Περάματος έχει προϋπολογισμό 687 χιλιάδων ευρώ και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα». Το έργο περιλαμβάνει την μετατροπή των οδών σε ήπιας κυκλοφορίας, την δημιουργία τεχνητών εμποδίων για αποθάρρυνση της υπερτοπικής κίνησης, την απαγόρευση στάθμευσης αυτοκινήτων, την ανάπλαση των πεζοδρομίων, τη συμπλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, την εγκατάσταση νέου ηλεκτροφωτισμού και την διαμόρφωση ζωνών πρασίνου. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού επιτυγχάνεται η ανάδειξη του παραδοσιακού κέντρου του Περάματος και η πλήρης λειτουργικότητά του.

Η αποχέτευση ακαθάρτων λυμάτων Πεδινής έχει προϋπολογισμό 5,7 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας- Στερεάς- Ηπείρου. Περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου ακαθάρτων λυμάτων συνολικού μήκους 19.950 μέτρων που θα εξυπηρετεί τον παλιό οικισμό και τμήμα της επέκτασης όπως και την κατασκευή αντλιοστασίου για την μεταφορά των λυμάτων στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού.

Η ανάπλαση του πάρκου παλαιού δημαρχείου και η ανακατασκευή της παιδικής χαράς έχει προϋπολογισμό 780 χιλιάδων ευρώ. Το έργο αφορά στην διαμόρφωση και ανάπλαση του πάρκου στο παλιό δημαρχείο που περιβάλλεται από τις οδούς Μπιζανίου, Θαρύπα και Σπύρου και την αναβάθμιση της παιδικής χαράς. Στοχεύει δε στην ενοποίηση της κεντρικής πλατείας με τον προς διαμόρφωση χώρο, την αποκατάσταση της κίνησης των πεζών από την Καλούτσιανη και τη λεωφόρο Δωδώνης, την αποκατάσταση και χρήση του πάρκου από τους πολίτες και την ριζική αναμόρφωση της παιδικής χαράς. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση υπόγειου σταθμού ηλεκτροδότησης και την υπογειοποίηση του δικτύου των οδών Θαρύπα και Μπιζανίου.

«Στη σημερινή, πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, το ΕΣΠΑ αποτελεί την βασική, σίγουρη χρηματοδοτική πηγή. Όλος ο μηχανισμός του Δήμου δουλεύει ώστε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που δίνεται για την ένταξη και την χρηματοδότηση έργων. Είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα που έχουμε μέχρι σήμερα. Οι τρεις δημοπρατήσεις που θα γίνουν τον επόμενο μήνα, αποδεικνύουν ότι η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει και υλοποιεί με τα ίδια κριτήρια στην πόλη και την περιφέρεια κάνοντας πράξη την δέσμευσή της για ισόρροπη ανάπτυξη» τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

[via]

Δεκα εταιριες εκδηλωσαν ενδιαφερον για την αξιοποιηση του Γεωθερμικου Πεδιου Συκεων Αρτας

Μεγάλο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου Συκεών στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, εκδήλωσαν δέκα (10) εταιρείες, μετά από πρόσκληση εκδήλωσης προκαταρκτικού ενδιαφέροντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας που δημοσιεύτηκε τις 26 Απριλίου 2012 με καταληκτική ημερομηνία την 28 Μαίου 2012.

Η πρόσκληση αφορούσε την εκδήλωση προκαταρκτικού ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση του δικαιώματος του δημοσίου για έρευνα πιθανών γεωθερμικών πεδίων χαμηλής θερμοκρασίας ή τμημάτων αυτών καθώς και για τη διαχείριση πεδίων χαμηλής θερμοκρασίας ή τμημάτων αυτών στην περιοχή της Ηπείρου και ειδικότερα το βεβαιωμένο ή το πιθανό γεωθερμικό πεδίο χαμηλής θερμοκρασίας στις Συκιές Άρτας.

Την ικανοποίησή της για τη μεγάλη συμμετοχή εξέφρασε η Γενική Γραμματέας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα δηλώνοντας ότι «η έκδοση του νέου νομοθετικού πλαισίου για την αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού της Χώρας μας επέτρεψε να υλοποιήσουμε την εκφρασμένη βούλησή μας για την άμεση αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου Άρτας, δεδομένου ότι αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και καθυστερούσε λόγω του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου. Πιστεύουμε ότι η εν λόγω αξιοποίηση θα δημιουργήσει νέες δυνατότητες στην ανάπτυξη της περιοχής. Για το λόγο αυτό άμεσα θα προβούμε στη διαδικασία δημοπράτησης του γεωθερμικού πεδίου καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους μέσω δεσμευτικών επενδυτικών προτάσεων να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη διαδικασία».

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) στο πλαίσιο του Γ’ Κ.Π.Σ. προκύπτει ότι η βεβαιωμένη έκταση του πεδίου υπολογίστηκε σε 11,2 km2, η θερμοκρασία του νερού που ανέρχεται στην επιφάνεια αρτεσιανά κυμαίνεται από 32ο C έως 50οC και η οροφή του γεωθερμικού ταμιευτήρα βρίσκεται σε βάθος κυμαινόμενα από τα 280 m έως 480 m. Για τη μέση θερμοκρασία 35οC τα αποθέματα αντιστοιχούν σε ενεργειακό δυναμικό 120.000 τόνων πετρελαίου ανά έτος.

Παράλληλα προσδιορίστηκε περιοχή με πιθανό γεωθερμικό πεδίο που καταλαμβάνει έκταση 53,3 km2. Για τη μέση θερμοκρασία 38οC τα αποθέματα αντιστοιχούν σε ενεργειακό δυναμικό 760.000 τόνων πετρελαίου ανά έτος.

Οι χρήσεις που ενδείκνυνται αφορούν στη θέρμανση θερμοκηπίων, την ιχθυοκαλλιέργεια, την αντιπαγετική προστασία, την κάλυψη θερμικών αναγκών πτηνοτροφικών μονάδων, τη θέρμανση οικισμών καθώς και τον ιαματικό τουρισμό.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Χαμογελα, ρε… Τι σου ζητανε;

Πώς όμως; όταν συμβαίνει και  στην  Ελληνική Κοινωνία  αυτό που συνέβη στον Χρόνη Μίσσιο :
                    Καταδίκη σε θάνατο-ανελέητη και ψυχοφθόρα αναμονή εκτέλεσης. Eκείνος σώθηκε από τυχαίο γεγονός … Εμείς;

 Οι παρακάτω σκέψεις σκοπό έχουν μόνο τον  πολιτικό προβληματισμό, με δεδομένο αγαπητέ αναγνώστη ότι και σε  τούτες τις «στερνές ώρες» της ανελέητης ανάγκης για  επιβίωση,  οι επαγγελματίες της πολιτικής και πρωτίστως υπεύθυνοι του ελληνικού ναυαγίου  επιχειρούν την πολιτική των διάσωση αγνοώντας αλαζονικά  αλλά και ανιστόρητα  την κοινωνική επιταγή για αλλαγή στα πολιτικά ήθη  στις νοοτροπίες και  τις συμπεριφορές.
  Ως πολίτης που βιώνω τα προβλήματα που γέννησε μια κατάσταση την οποία δημιούργησαν «επίορκοι και ανίκανοι  λειτουργοί»,από όλες τις με υψηλές αμοιβές εξουσίες του κράτους δικαίου με τιποτένια χαρακτηριστικά, ,θα περίμενα όπως  και ο κάθε Έλληνας μετά και την τελευταία  εκλογική τοποθέτηση επισημάνσεις, αλλά και στάσεις πολιτικές και όχι κομματικές με λογικές και πρακτικές   καταδικασμένες και ξεπερασμένες.
Γεγονός εντούτοις  που προκαλεί ανησυχία επιπρόσθετη  σήμερα  για την Δημοκρατία και την Πολιτική γενικότερα είναι πέρα από  τα πρόσωπα  και τα  ποσοστά που έδωσε το εκλογικό σώμα στο ένα η το άλλο πολιτικό κόμμα  το πραγματικό γεγονός του ποσοστού και η ηλικιακή διάρθρωση των πολιτών που τοποθετήθηκαν θετικά σε πολιτικό χώρο που βρίσκεται απέναντι από την Δημοκρατία.
Το φαινόμενο του Φασισμού είναι εξηγήσιμο Κοινωνιολογικά, γεννιέται και αναπτύσσεται μέσα στην Δημοκρατία  και  αποτελεί ανάχωμα  και ανασταλτικό παράγοντα της περαιτέρω εξέλιξης της.
Αν μείνουμε στην αριθμολογία  και στην στείρα πολλές φορές κατευθυνόμενη  κουβέντα στα μέσα, και στην επιφανειακή συζήτηση «περί φασισμού γενικά» ,ελλοχεύει ο κίνδυνος της κοινωνικοποίησης  σε αντιδημοκρατικές συμπεριφορές κυρίως των νέων που βιώνουν μια απροσδιόριστα χαώδη κατάσταση χωρίς να ευθύνονται  αλλά και στην αιώρηση της υποβολιμαίας  άποψης ότι η εμφάνιση του φαινόμενου αποτελεί  δήθεν στάση μόνο διαμαρτυρίας των πολιτών .
Η ανεξέλεγκτη πολιτική συμπεριφορά  που δημιούργησε, αυτή την προβληματική  είναι ίσως η πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας μας, που οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα  η «πολιτική» να βάλλεται τόσο σφοδρά ,και οι «πολιτικοί» να περιχαρακώνονται σε κλειστή επαγγελματική ομάδα με ότι αυτό συνεπάγεται μέσα και έξω από την Ελλάδα-να συμπεριφέρονται δηλ. ως να μην κατανοούν το εφιαλτικό τοπίο που προέκυψε από συγκεκριμένες «πολιτικές» όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για τον κοινωνικό  ιστό γενικότερα, όπως για παράδειγμα  η  συμπεριφορά για ακραίες πολιτικές επιλογές  στις  εκλογές. 
Ακραίες, αλλά  η Δημοκρατία είναι το  πολίτευμα που γαλουχεί ενίοτε και τις συνθήκες της εκτροπής της, όταν βέβαια βρίσκονται και υποβοηθούν  σε αυτό φυσικοί αυτουργοί, αυτούς που η ιστορία χαρακτηρίζει  επίορκους και η κοινωνία ανδρείκελα.
Ποτέ στη νεότερη ιστορία της Ελλάδος η  όποια προβληματική δεν συνδυάσθηκε με τέτοιου τύπου πολιτικό αμοραλισμό, ο οποίος με την  σειρά του προκάλεσε στην κοινωνία, την άποψη  ότι σήμερα  οι «πολιτικοί» αποτελούν αναστήματα τα οποία   φαίνεται ότι  δεν μπορούν να ανταποκριθούν η ακόμη χειρότερα ανταποκρίνονται πλημμελώς στην εκτέλεση των καθηκόντων των, δυστυχώς είναι σκληρό, αυτό όμως με την πρακτική των απέδειξαν, και ομολογείται  κυνικά στις μεταξύ των φιλοφρονήσεις.
 Θλιβερό το φαινόμενο της ανεπάρκειας των ανθρώπων της πολιτικής , αλλά καταγεγραμμένο πλέον με νούμερα, δεν είναι αυθαίρετο να ισχυριστούμε ότι είναι η γενιά μικρών αναστημάτων οι οποίοι καλούνται να λύσουν μεγάλα προβλήματα τα οποία δημιούργησε η ανικανότητά των και όχι μόνο.
Συμπεριφορές που οδήγησαν τμήμα του εκλογικού σώματος σε επικίνδυνες αλλα «απόλυτα εξηγήσιμες επιλογές»  και τις οποίες  εντελώς ανιστόρητα ερμηνεύουν και πάλι επιφανειακά και αντιεπιστημονικά  κυρίως οι πολιτικοί αλλά και  λοιποί τρίτοι στις ατελείωτες και πληρωμένες τηλεοπτικές δήθεν συζητήσεις.
Η πολιτική άποψη και σκέψη για να προαχθεί πρέπει να υφίσταται πολιτικός χώρος, για να υπάρχει πολιτικός χώρος απαιτείται να τον στηρίζουν πολιτικές οντότητες ήθους και δυναμικής, και με αυτή την δημοκρατική πραγματικότητα ο λαός μας έχει αποδείξει ότι συμφωνεί απολύτως, κατά συνέπεια τον αδικεί αυτή η διαχέουσα άποψη περί συμμετοχής σε μη δημοκρατικές ενασχολήσεις.
Η άσκηση της εξουσίας τα προηγούμενα χρόνια αγνόησε την πολιτική βούληση των πολιτών η οποία διαμορφώνεται συνήθως με πολιτικές λόγων, ασκήθηκε πέρα και έξω από κάθε λογική, αγνοώντας επιδεκτικά η κατ άλλους προσβάλλοντας χαρακτηριστικά  τον πολίτη και την κοινωνία.
Τούτο σημαίνει ότι  αν δεν επιχειρηθεί η πολιτική επανατοποθέτηση σε σχέση με  το ποιο  είναι το ζητούμενο ο «πολιτικός» και η επιβίωσή του, ή η «πολιτική», ο πολίτης θα συνεχίσει να  συμμετέχει και σε μη δημοκρατικές διαδικασίες , επίσης να μην τον ενδιαφέρει το πολιτικό γίγνεσθαι, η αποχή να μεγαλώνει ,η κοινωνία να μπολιάζεται με άκρως αντιδημοκρατικές παραφυάδες ,και η Δημοκρατία να τίθεται υπό αμφισβήτηση.
«Αυτό σημαίνει ότι η όποια  ανάταξη στην οικονομική μας  πανωλεθρία αν ταυτόχρονα  δεν επιχειρηθεί και η ανάταξη στο πολιτικό υπόβαθρο, όσον αφορά την  θεμελιώδη αρχή της πολιτικής ορολογίας ότι η «πολιτική» είναι μοναδική  διαδικασία στο θέμα της  εξέλιξης της Δημοκρατίας, ενώ ο «πολιτικός» πρόσωπο και οφείλει ως εκ τούτου να  την υπηρετεί έχοντας σήμερα ιδιαίτερα υπ όψη του ότι η φαύλη διαχείριση των κοινών θα  τον οδηγεί στο μέλλον   εκεί που οδηγείται  και ο  κοινός εγκληματίας.
Αυτό σημαίνει ότι αν δεν επιχειρηθεί και η πολιτική ανάταξη η  ιστορία σύντομα θα καταγράψει τους επιόρκους της μεταπολιτευτικής Ελλάδος.

Αγαπητέ αναγνώστη :
…δεν θα μπορούσα να μην σε προτρέψω να χαμογελάς παρότι δύσκολο μιας και άθλιοι τύποι του πολιτικού υπόκοσμου έκλεψαν-υποθήκευσαν και πιθανώς να καταστρέψανε το αύριο των παιδιών μας αποταμιεύοντας οι ελεεινοί και τρισάθλιοι την ελπίδα τους για ζωή σε θυρίδες του εξωτερικού .
…δεν θα μπορούσα να μην ζητήσω από όποιον δεν τον εκφράζει η παραπάνω αναφορά  ένα συγνώμη και την υποσημείωση ότι το χαμόγελο είναι στάση ζωής,  …άσχετα αν σήμερα με δυσκολία προκύπτει.

Χαμογέλα, ρε τι σου ζητάνε;

*του Χρήστου Παπαδημητρίου -- Κοινωνιολόγου - Οικονομολόγου

Ενδιαφερον Σουηδων tour operators για την Ηπειρο

Επαφές με τους έξι μεγαλύτερους tour operators της Σουηδίας πραγματοποίησε από τις 20 έως τις 24 Μαΐου η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η επίσκεψη στην Στοκχόλμη προγραμματίστηκε μετά την επίσκεψη του Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Γ. Κολέτσου στην Περιφέρεια Ηπείρου τον περασμένο Μάρτιο. Ο όλος σχεδιασμός των επισκέψεων οργανώθηκε από το γραφείο του ΕΟΤ στην Στοκχόλμη με διευθυντή τον κ. Θ. Θαλασσινό.

Από την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων συμμετείχε ο πρόεδρος κ. Κ. Βλάχος και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Γ. Τάσσος. Οι παρουσιάσεις του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου θεωρήθηκαν πλήρεις και άκρως επαγγελματικές.

Το ενδιαφέρον των Σουηδών tour operators είναι μεγάλο για τους ορεινούς όγκους αλλά και για συνδυαστικά τουριστικά πακέτα θάλασσας και βουνού. Το καλοκαίρι τρεις τουλάχιστον tour operators θα επισκεφτούν την περιοχή μας, ώστε να οργανωθούν οι πρώτες επισκέψεις από το 2013.

Ο επόμενος στόχος είναι η Έκθεση Συνταξιούχων της Στοκχόλμης (Senior) από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου σε συνδυασμό με δύο γαστρονομικά event με προϊόντα της Ηπείρου (αποκλειστικά), που θα γίνουν στη Φιλανδία και τη Σουηδία, πάντοτε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τα Επιμελητήρια της Ηπείρου.

[via]

Προς δημοπρατηση το εργο αναπλασης της παραλιμνιας ζωνης Περαματος

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον ΕΟΤ προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών με σκοπό την υλοποίηση του έργου ανάπλασης της παραλίμνιας ζώνης Περάματος.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» με προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης με απόφασή του προχώρησε στην προέγκριση δημοπράτησης η οποία θα γίνει από τον ΕΟΤ (τελικός δικαιούχος του έργου) αμέσως μετά την υπογραφή της προγραμματικής με το Δήμο Ιωαννιτών.

Η ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης του Περάματος είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που στοχεύουν στην ανάδειξη του οικοσυστήματος και στην τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

Η μελέτη για το έργο αυτό επικαιροποιήθηκε σχεδόν στο σύνολό της ώστε όλες οι παρεμβάσεις να μην θίγουν στο ελάχιστο τη λίμνη. Έτσι στη ζώνη κάτω της κόκκινης γραμμής οριοθέτησης δεν περιλαμβάνονται έργα παρά μόνο διαμόρφωση πρασίνου.

Με την ολοκλήρωση του έργου στην παραλίμνια ζώνη θα διαμορφωθεί χώρος πάρκου και αναψυχής, ζώνες πρασίνου, αθλοπαιδιών και άλλα. Πρόκειται στο σύνολό τους για ήπιες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα σε ένα σημείο της λίμνης που μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί.

«Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του αντιμετώπισαν με πολύ μεγάλη προσοχή και με ευαισθησία το συγκεκριμένο έργο. Σήμερα φτάσαμε στο τέλος και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί μέσα από τη συνεργασία με τον ΕΟΤ θα υλοποιηθεί μία πρότυπη παρέμβαση η οποία θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Δημοτικός Σύμβουλος Περάματος Κώστας Γκόγκος. «Η ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης αποτελούσε βασικό μας στόχο. Είναι ένα έργο που έρχεται να αναδείξει την περιοχή, να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία σε έναν από τους πιο τουριστικούς προορισμούς στο Νομό Ιωαννίνων. Η ολοκλήρωσή του θα δημιουργήσει ένα νέο σημείο αναφοράς για το λεκανοπέδιο, θα αναβαθμίσει σημαντικά την λειτουργία του σπηλαίου και θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το Κέντρο Ενημέρωσης και το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Περάματος», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο κ. Γκόγκος.

Συλληψη 60χρονου για φοροδιαφυγη ανω του 1,5 εκατ. ευρω στον Κατσικα

Στη σύλληψη ενός 60χρονου εμπόρου πολύτιμων μετάλλων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στον Κατσικά Ιωαννίνων, για φοροδιαφυγή με τη λήψη εικονικών τιμολογίων, συνολικού ποσού 1.520.405 ευρώ.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 19 παρ.1 του Ν.2523/97 όπως πλέον ισχύει μετά την τροποποίηση με το Ν. 3943/2011.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

[via]

Mε απολυτη επιτυχια ολοκληρωθηκε για 4η συνεχη χρονια το φεστιβαλ φωτογραφιας Photometria 2012

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 4η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ φωτογραφίας Photometria το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων από 16 έως 27 Μαΐου. Στα πλαίσια της φετινής διοργάνωσης φιλοξενήθηκαν 5 εκθέσεις φωτογραφίας σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η έκθεση του διαγωνιστικού τμήματος ταξιδεύει σε 4 πόλεις της Ελλάδας με πρώτη στάση την Κρήτη, με εκθέσεις σε Χανιά και Ηράκλειο και συνεχίζει σε Αθήνα και Βέροια, ως το μόνο Γιαννιώτικο φεστιβάλ το οποίο εκπροσωπεί πολιτιστικά την πόλη μας ανά την Ελλάδα.

Ο πρωταρχικός στόχος του Φεστιβάλ ήταν να καταστούν τα Ιωάννινα φωτογραφικός προορισμός, χτίζοντας με υπομονή και επιμονή την πολιτιστική ταυτότητα (Ιωάννινα "πόλη της φωτογραφίας").

Ευχαριστούμε όλους τους επισκέπτες για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που δείξανε στην φετινή Φωτομετρία και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη διοργάνωση, τον Μάιο του 2013

Συγχαρητηρια στον Γ. Τζιαλλα και το Γ. Τσιλη απο το Δημο Ιωαννιτων

Ο Δήμος Ιωαννιτών συγχαίρει τους παγκόσμιους πρωταθλητές της κωπηλασίας Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη, οι οποίοι με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στη Λουκέρνη απέδειξαν ότι η κωπηλασία στην ηπειρωτική πρωτεύουσα δεν έχει μόνο σπουδαίο παρελθόν αλλά έχει και λαμπρό μέλλον.

Η επιτυχία τους κάνει περήφανη την πόλη μας.

Συγχαρητήρια και στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων για την πολύ σημαντική δουλειά που κάνει και για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Η Δημοτική Αρχή εύχεται στους δύο δικούς μας πρωταθλητές να κάνουν μία λαμπρή πορεία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και να χαρίσουν άλλη μία μεγάλη νίκη στην Ελλάδα και τα Γιάννινα.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Μαθηματικα Κατευθυνσης - Πανελλαδικες Εξετασεις 2012

Θέματα και απαντήσεις Μαθηματικών Κατεύθυνσης

Δείτε τις απαντήσεις του μαθήματος (pdf)

Αρχαια Κατευθυνσης - Πανελλαδικες Εξετασεις 2012

Θέματα και απαντήσεις Αρχαίων Κατεύθυνσης

Δείτε τις απαντήσεις του μαθήματος (pdf)

«Χαλκινοι» στη Λουκερνη οι Γ. Τσιλης και Γ. Τζιαλλας

Ένα από τα κορυφαία του κόσμου είναι το πλήρωμα της ελληνικής Τετρακώπου ανδρών, στο οποίο συμμετέχουν οι δύο Γιαννιώτες πρωταθλητές της Κωπηλασίας Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης.

Η συγκεκριμένη βάρκα έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και χθες στη Λουκέρνη της Ελβετίας απέδειξε για μία ακόμη φορά με την αγωνιστική της εμφάνιση ότι έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει ένα μετάλλιο τον ερχόμενο Αύγουστο.

Οι Τσίλης και Τζιάλλας, μαζί με τους Στ. Παπαχρήστο και Γ. Χρήστου έδωσαν μεγάλη μάχη στη Λουκέρνη, όπου διεξήχθη το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας και τελικά κατόρθωσαν να ανέβουν στο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο!

Αυτό είναι η δεύτερη φετινή διάκριση εκτός συνόρων για την Τετράκωπο των ανδρών, μετά το ασημένιο  που κατέκτησε πριν λίγες μόλις εβδομάδες στο Βελιγράδι, κατά τους αγώνες του πρώτου Παγκ. Κυπέλλου. Οι δύο αυτές συνεχόμενες διεθνείς επιτυχίες αποδεικνύουν πως το πλήρωμα με τους πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων έχει βάσιμες πιθανότητες να ανέβει στο βάθρο και των Ολυμπιακών Αγώνων, δεδομένου ότι στα δύο Κύπελλα αγωνίστηκε ενάντια στα πληρώματα με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπο και στο Λονδίνο.

Αντίστοιχη ήταν στη Λουκέρνη και η επιτυχία για την πρωταθλήτρια από την Ηγουμενίτσα Αλεξάνδρα Τσιάβου, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό Σκιφ ελαφρών βαρών, μαζί με την Χριστίνα Γιαζιτζίδου.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι, με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Στίβου Κωπηλασίας στην Παμβώτιδα, η ελληνική Εθνική Ομάδα πιθανότατα να πραγματοποιήσει ένα τμήμα των καλοκαιρινών της προπονήσεων στα Γιάννινα. Στην αποστολή της θα μετέχουν και τα Ολυμπιακά πληρώματα, με τους Τσίλη, Τζιάλλα, αλλά και την Τσιάβου. Αυτό βέβαια εξαρτάται αποκλειστικά απ’ τον ομοσπονδιακό τεχνικό της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε.

Πάντως, την ερχόμενη Κυριακή η Εθνική Ομάδα θα μεταβεί στην Καστοριά, όπου και θα ξεκινήσει τις θερινές προπονήσεις της.

H Πανηπειρωτικη Συνομοσπονδια Ελλαδος τιμησε τις γιορτες του Σουλιου 2012

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε χθες ο τριήμερος κύκλος εκδηλώσεων των “ΕΟΡΤΩΝ ΣΟΥΛΙΟΥ 2012”, σε διοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου /Π. Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Σουλίου.  Ο εορτασμός ξεκίνησε στην Παραμυθιά την Παρασκευή 25 Μαϊου με ποδηλατικό αγώνα και προβολή ταινιών.

Συνεχίστηκε χθες με την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά "Συνωστισμένες στο Ζάλογγο" και πλούσια μουσικοχορευτική βραδιά με χορευτικούς ομίλους από την Παραμυθιά, το Καρβουνάρι, την Κόνιτσα, τους βλάχους Θεσπρωτίας, την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και το Αμύνταιο.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων κορυφώθηκε χθες Κυριακή στον ιστορικό χώρο του Σουλίου. Ο βροχερός καιρός δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου καθώς και το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ο 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου θυσίας Σουλιωτών με καλή συμμετοχή.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσωπήθηκε στις "ΕΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 2012" από τον Έφορο Πολιτισμού Αλέξανδρο Λαμπρίδη που κατέθεσε, από μέρους του κορυφαίου φορέα της Ηπειρώτικης αποδημίας στεφάνι στο ηρωικό Σούλι.

Σε μικρή παρέμβαση στη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης, ο εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής εστίασε στην ιστορική τεκμηρίωση της σχέσης των αγώνων των Σουλιωτών με τον πρόδρομο ξεσηκωμό των χωρικών της περιοχής της Παραμυθιάς στην επανάσταση του Διονυσίου του Φιλοσόφου – αναδεικνύοντας, παράλληλα, τον εορτασμό των 400 χρόνων της επανάστασης με πρωτοβουλία και διοργάνωση της Π.Σ.Ε.


Υ.Γ.: Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σήμερα στο Σούλι, η εκφώνηση κομματικού συνθήματος την ώρα κατάθεσης στεφάνων από οργανωμένη ομάδα της "Χρυσής Αυγής"

Αναβαση στη Γκιωνα το τριημερο του Αγιου Πνευματος απο τον Ορειβατικο Συλλογο

Ανάβαση στην Γκιώνα (2.508μ) θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος 2-4 Ιουνίου 2012.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί πορεία 4-5 ωρών (κατηγορία Α’)  από το χωριό Κίρρα ως τους Δελφούς (κομμάτι αρχαίου μονοπατιού).

Την Κυριακή 3 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν δύο πορείες στην Γκιώνα. Η πρώτη πορεία διάρκειας 7-8 ωρών (κατηγορία Β’) θα ξεκινήσει από την Καλοσκοπή, θα ανεβεί στην τοποθεσία «Βαθειά Λάκκα» (1950μ) και θα επιστρέψει Καλοσκοπή. Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι ορειβάτες με τον απαραίτητο εξοπλισμό (μπατόν). Η δεύτερη πορεία διάρκειας 9-10 ωρών (κατηγορία Γ’) θα ξεκινήσει από την Καλοσκοπή και θα ανεβεί στην ψηλότερη κορυφή (2.508μ). Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν μόνο έμπειροι ορειβάτες με τον κατάλληλο εξοπλισμό (γκέτες, μπατόν).

Την Δευτέρα 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί πορεία 4-5 ωρών (κατηγορία Β’) από τους Δελφούς ως την τοποθεσία «Κωρύκειον Άνδρον». Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι ορειβάτες με τον κατάλληλο εξοπλισμό (μπατόν).

Αναχώρηση Σάββατο 08:00π.μ. από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Αρχηγοί: Δεμερτζής Απόστολος, Γιώργος Τσάμπας
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, 28ης Οκτωβρίου 17Α (εντός στοάς) καθημερινά 19:00-21:00. Τηλ. 26510-22138. http://www.orivatikos.gr.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Φυσικη Κατευθυνσης - Πανελλαδικες Εξετασεις 2012

Θέματα και απαντήσεις Φυσικής Κατεύθυνσης

"Ακυρώνεται, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, το Γ4 ερώτημα των θεμάτων της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, μετά την παρέμβαση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που έκανε λόγο για «επιστημονικό λάθος».

«Στο Γ4 ερώτημα παρατηρήθηκε ότι είναι ελλιπής η διατύπωσή του. Συγκεκριμένα δεν προσδιορίζεται ότι η ζητούμενη γωνία αναφέρεται στο πρώτο μέγιστο της κινητικής ενέργειας. Κατόπιν τούτου το ερώτημα Γ4 ακυρώνεται και οι αντίστοιχες μονάδες ανακατανέμονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος» αναφέρει το υπουργείο.


Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή του ότι η βαθμολόγηση των γραπτών δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, αλλά και για όσους εξετάστηκαν προφορικά (παιδιά με αναπηρία, ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κ.λ.π.) στο μάθημα θα ισχύσει η ίδια ρύθμιση."


Δείτε τις απαντήσεις του μαθήματος (pdf)  

Λογοτεχνια Κατευθυνσης - Πανελλαδικες Εξετασεις 2012

Θέματα και απαντήσεις Λογοτεχνία Κατεύθυνσης

Δείτε τις απαντήσεις του μαθήματος (pdf)

Καθαρισμος οικοπεδων και αλλων εκτασεων

Την ανάγκη για τον άμεσο καθαρισμό και την αποψίλωση οικοπέδων και αγροτεμαχίων επισημαίνει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος με έγγραφό του προς τους Προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο λήψης προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων από εκδήλωση πυρκαγιάς, ο Δήμος Ιωαννιτών γνωστοποιεί σε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπεδικών και άλλων ακάλυπτων χώρων ότι υποχρεούνται να προβούν στον άμεσο καθαρισμό και την κοπή χόρτων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στην κοπή χόρτων και γενικά στον καθαρισμό ιδιοκτησιών που βρίσκονται πλησίον του αισθητικού δάσους της πόλης, αλλά και των υπολοίπων δασυλλίων και δασικών εκτάσεων του Δήμου.

Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου. Όπως τονίζεται στο έγγραφο του Δημάρχου, αμέσως μετά θα ακολουθήσουν έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου  και όπου δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Προγραμμα ενος εκατομμυριου για εξοικονομηση ενεργειας

Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Εξοικονόμηση ενέργειας Δήμου Ιωαννιτών» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα».

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό ενός εκατομμυρίου ευρώ και περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε υφιστάμενα δημοτικά κτίρια, σε κοινόχρηστους χώρους και πιλοτικές παρεμβάσεις στις αστικές μεταφορές.

Πιο αναλυτικά με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν:

-         Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του Πνευματικού Κέντρου με επιμέρους ενέργειες όπως είναι η αντικατάσταση του κεντρικού συστήματος θέρμανσης.

-         Ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας του δημοτικού φωτισμού σε κεντρικές αρτηρίες του δήμου.

-         Αντικατάσταση φωτιστικών και λαμπτήρων.

-         Μελέτη αστικής κινητικότητας σε περιοχές με υψηλή συγκέντρωση πληθυσμών.

Εγγραφα του Δημαρχου Ιωαννιτων προς τον Υπουργο Εσωτερικων για τις ελλειψεις προσωπικου

Το μείζον πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού εκθέτει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων με δύο έγγραφα που έστειλε χθες.

Το πρώτο έγγραφο έχει αποδέκτη τον Υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη και με αυτό ο Δήμαρχος ζητά την έκδοση πράξης που να εξαιρεί και να επιτρέπει την πρόσληψη προσωπικού στους Δήμους με δίμηνες συμβάσεις για εργασίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες σε ευαίσθητους τομείς όπως είναι η καθαριότητα και το πράσινο.

Το δεύτερο έγγραφο έχει επίσης ως αποδέκτη τον Υπουργό Εσωτερικών και κοινοποιείται στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τα πολιτικά κόμματα και σε αυτό αναλύονται τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία του Δήμου εξ αιτίας της λήξης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ μηνών και της αδυναμίας ανανέωσής τους.

Αναλυτικά το έγγραφο του δημάρχου έχει ως εξής: «Ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως και πολλοί άλλοι Δήμοι της χώρας, αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα με υπαλληλικό προσωπικό στους ευαίσθητους τομείς της καθαριότητας και των συνεργείων, τις ανάγκες των οποίων μέχρι αύριο (25/05/2012) καλύπτουν εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 8μηνης διάρκειας.

          Εξαιτίας της προκήρυξης των δύο (2) εκλογικών αναμετρήσεων (06/05 και 17/06) αφ’ ενός μεν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας (αν και έχουν εγκριθεί τα αποτελέσματα από τον ΑΣΕΠ), αφ’ ετέρου δε υπάρχει απαγόρευση προκήρυξης πρόσληψης επί συμβάσει προσωπικού.

          Όλα τα παραπάνω δημιουργούν σοβαρότατο κενό στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου προς τους συμπολίτες, κυρίως, όμως, στην προετοιμασία για την ομαλή διεξαγωγή των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών (στήσιμο καλπών, καθαριότητα εκλογικών τμημάτων, αποκομιδή απορριμμάτων κλπ.).

          Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε να εξετάσετε άμεσα τη δυνατότητα είτε της διάθεσης προσωπικού μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, είτε την παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων, οι οποίες έχουν συναφθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες».

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ανακοινωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιαννινα για την αδειοδοτηση απο την ΕΠΟ

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ενημερώνει τους φιλάθλους της οτι σύμφωνα με ανακοίνωση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας,

εγκρίθηκε ο φάκελος που είχε κατατεθεί για την αδειοδότηση της ομάδας μας, δίνοντας της έτσι την άδεια συμμετοχής της στις διοργανώσεις της U.E.F.A. (UEFA Lisence) για την αγωνιστική περίοδο 2012 - 2013.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, καλεί τους φιλάθλους της όπως στο εξής να μην λαμβάνουν υπ' όψιν και παρασύρονται, από ανεύθυνα δημοσιέυματα, που στόχο έχουν να πλήξουν το κύρος της και να δίνουν βάση μόνο στις επίσημες ανακοινώσεις της ΠΑΕ, μιας και αυτές εκφράζουν τις θέσεις αλλά και ενέργειες της.

Προτεραιότητα πλέον της διοίκησης είναι η ενίσχυση της ομάδας, σε όλα τα επίπεδα, ώστε τη νέα σαιζόν να συμμετάσχει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο πρωτάθλημα της Super League. Γι'αυτόν τον σκοπό, ήδη έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες, τόσο για την ανεύρεση καινούριου προπονητή, όσο και ποδοσφαιριστών, που θα καταστήσουν την ομάδα καθ' όλα αναταγωνιστική την νέα περίοδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Π.Ο.:

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη διήμερη συνεδρίαση του εξέτασε όλους τους φακέλους των κάτωθι προς αδειοδότηση ΠΑΕ και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

...ΠΑΣ Γιάννινα (Αρ. Απόφασης 15/22-05-2012)

Εκδικάζει την υπόθεση με παρόντες τους διαδίκους.

Δέχεται τυπικά και στην ουσία την αίτηση.

Εκδίδει και χορηγεί στην αιτούσα Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ την άδεια συμμετοχής της στις διοργανώσεις της U.E.F.A. (UEFA License) για την αγωνιστική περίοδο 2012 - 2013.

Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του Τ.Α.Π. της Ε.Π.Ο., στην Αθήνα την 22α Μαϊου 2012.....

Βρεθηκαν 111 κιλα κανναβης μετα απο τροχαιο ατυχημα

Περισσότερα από 111 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν μετά από τροχαίο ατύχημα στο 3ο χλμ. του επαρχιακού δρόμου Κεφαλόβρυσου-Ιωαννίνων.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες, το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του, ανατράπηκε και προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ. Ο οδηγός του αυτοκινήτου και τυχόν επιβαίνοντες σε αυτό, το εγκατέλειψαν και λίγο αργότερα η αστυνομία εντόπισε μέσα στο όχημα 100 δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 111 κιλών και 90 γραμμαρίων.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τα ναρκωτικά παραλήφθηκαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα και προωθούνταν στο εσωτερικό της χώρας από επαρχιακούς δρόμους για να αποφύγουν τα αστυνομικά μπλόκα.

[via]

12 εκ. ευρω χρηματοδοτηση για τις μελετες του Εμπορευματικου Κεντρου Θεσπρωτιας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υποστηρίξει, με τη χορήγηση χρηματοδότησης ύψους άνω των 12 εκατ. ευρώ του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών (ΔΕΔ-Μ), ένα έργο για την ενίσχυση της παροχής βιώσιμων, τακτικών και αξιόπιστων υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς μεταξύ του λιμένα της Βενετίας στην Ιταλία και του λιμένα της Ηγουμενίτσας. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την εκτέλεση των έργων καθαυτών όσο και για τη διενέργεια μελετών.

Το έργο θα συντελέσει στη μείωση του οικονομικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού κόστους που σχετίζεται με λιμενικές δραστηριότητες και δραστηριότητες διοικητικής μέριμνας στη Βενετία και την Ηγουμενίτσα.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δράσης για την παροχή στους χρήστες του λιμένα της Βενετίας και των λιμένων της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας στη Δυτική Ελλάδα ολοκληρωμένων υπηρεσιών όσον αφορά λιμένες, συνδέσεις με την ενδοχώρα και διοικητική μέριμνα.

Στην Ηγουμενίτσα, θα εκπονηθούν οι μελέτες των κτιρίων και των έργων υποδομής (όπως απαιτείται από την ελληνική νομοθεσία) για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου.

[via]

Χωρις γαλαζιες σημαιες οι παραλιες της Ηπειρου

Στις ακτές της Ηπείρου, δεν θα κυματίσει το φετινό καλοκαίρι καμία «Γαλάζια Σημαία», αφού δεν βραβεύτηκε καμία ακτή, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Σε όλη τη χώρα βραβεύτηκαν 394 ακτές και 9 μαρίνες, αλλά τα παράλια της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας δεν κατόρθωσαν να αποκτήσουν τη βράβευση αυτή.

Η βράβευση με γαλάζιες σημαίες γίνεται όχι μόνο για την καθαρότητα των ακτών και της θάλασσας, για την οποία τα Ηπειρωτικά παράλια δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλλά και για την οργάνωση και τις υποδομές των παραλιών, στις οποίες φαίνεται πως η περιοχή υστερεί.

[via]

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Μαθηματικα & Στοιχεια Στατιστικης Γ.Π. - Πανελλαδικες Εξετασεις 2012

Θέματα και απαντήσεις Μαθηματικών & Στοιχείων Στατιστικής Γ.Π.

Δείτε τις απαντήσεις του μαθήματος (pdf)

Φυσικη Γ.Π. - Πανελλαδικες Εξετασεις 2012

Θέματα και απαντήσεις Φυσικής Γ.Π.

Δείτε τις απαντήσεις του μαθήματος (pdf)

Ιστορια Γ.Π. - Πανελλαδικες Εξετασεις 2012

Θέματα και απαντήσεις Ιστορίας Γ.Π.

Δείτε τις απαντήσεις του μαθήματος (pdf)

Βιολογια Γ.Π. - Πανελλαδικες Εξετασεις 2012

Θέματα και απαντήσεις Βιολογίας Γ.Π. - Πανελλαδικές Εξετασεις 2012

Δείτε τις απαντήσεις του μαθήματος (pdf)

Μεταλλιο και στη Λουκερνη θελουν οι Τσιλης – Τζιαλλας

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας στο Βελιγράδι, με την Ολυμπιακή Τετράκωπο άνευ των Ανδρών, ξανά στο βάθρο φιλοδοξούν ν’ ανέβουν και στη Λουκέρνη οι δύο πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας.

Οι δύο Γιαννιώτες Κωπηλάτες βρίσκονται ήδη στην Ελβετία με την αποστολή της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, όπου διεξάγεται το δεύτερο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Τετράκωπος με την οποία θα αγωνιστούν θα διεκδικήσει ένα δεύτερο διεθνές μετάλλιο για φέτος και, όπως ανέφερε ο Γιώργος Τζιάλλας λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή από την Ελλάδα, «θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αν κι αυτή τη φορά ανέβουμε στο βάθρο, αφού μια καινούρια επιτυχία θα επιβεβαιώσει το πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε, σε σχέση και με τους αντιπάλους μας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου».

Οι αγώνες της Λουκέρνης ξεκινούν την Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν τη ερχόμενη Κυριακή.

Δεν πάει Λονδίνο η Ελένη Διαμάντη
Αφού προκρίθηκε με πολύ καλό χρόνο στον τελικό του Διπλού Σκιφ Γυναικών, η Ελένη Διαμάντη δεν κατόρθωσε να πάρει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, τερματίζοντας στην 6η θέση του αγωνίσματός της με την Κατερίνα Νικολαΐου. Η 19χρονη πρωταθλήτρια του Ν.Ο.Ι. θα έχει την ευκαιρία να κάνει φέτος κι άλλες αγωνιστικές εμφανίσεις εκτός Ελλάδας, διεκδικώντας διακρίσεις και μετάλλια, ενώ μεγάλος της στόχος είναι οι Ολυμπιακοί του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016.

Αναβαση στον Σμολικα απο τον Ορειβατικο Συλλογο Ιωαννινων

Ανάβαση στον Σμόλικα (2.637μ) θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων την Κυριακή 27 Μαΐου 2012.

Θα γίνουν τέσσερις (4) πορείες.
Η πρώτη πορεία διάρκειας 11 ωρών (κατηγορία Δ’) θα ξεκινήσει από την Αγ. Παρασκευή, θα ανεβεί στην κορυφή Μόσια (2.600μ) μέσω της χαράδρας Βαθύλακκου, θα συνεχίσει ως την ψηλότερη κορυφή (2.637μ), και θα κατεβεί πάλι στην Αγ. Παρασκευή περνώντας από την Δρακόλιμνη. Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν μόνο έμπειροι ορειβάτες με τον απαραίτητο εξοπλισμό (γκέτες, μπατόν, πιολέ) και εμπειρία σε συνθήκες χιονιού.

Η δεύτερη πορεία διάρκειας 9 ωρών (κατηγορία Γ’) θα ξεκινήσει από την Αγ. Παρασκευή και θα ανεβεί στην ψηλότερη κορυφή (2.637μ) περνώντας από την Δρακόλιμνη, και θα επιστρέψει στην Αγ. Παρασκευή. Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν μόνο έμπειροι ορειβάτες με τον κατάλληλο εξοπλισμό (γκέτες, μπατόν).

Η τρίτη πορεία διάρκειας 7 ωρών (κατηγορία Β’) θα ξεκινήσει από την Αγ. Παρασκευή, θα φτάσει στην Δρακόλιμνη (2.150μ) και θα επιστρέψει στην Αγ. Παρασκευή. Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι ορειβάτες με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Η τέταρτη πορεία διάρκειας 5 ωρών (κατηγορία Α’) θα ξεκινήσει από την Αγ. Παρασκευή, θα φτάσει στην περιοχή Πευκόφυτο (1.665μ) και θα επιστρέψει στην Αγ. Παρασκευή. Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι ορειβάτες.

Αναχώρηση 06:30π.μ. από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Αρχηγοί πορείας Δ’: Βασιλική Ντάγκα, Αποστόλης Δεμερτζής
Αρχηγός υπόλοιπων πορειών: Γαρυφαλιά Μπέλλου, Κώστας Βασιλείου
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, 28ης Οκτωβρίου 17Α (εντός στοάς) καθημερινά 19:00-21:00. Τηλ. 26510-22138. http://www.orivatikos.gr.

Οι Δημαρχοι κλεινουν τα Δημαρχεια της Ηπειρου λογω οικονομικων προβληματων

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ που ελήφθη στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της, αποφασίστηκε να κλείσουν για μία ημέρα όλα τα δημαρχεία της περιοχής και παράλληλα να υπάρξει συνάντηση με την ΚΕΔΕ και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να συζητηθούν τα οικονομικά προβλήματα.

Η κατάσταση, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση είναι πλέον οριακή για πολλούς δήμους οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.

Για τραγική κατάσταση έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Δ. Κατσιπανέλης, ο οποίος ανέφερε ότι στο Δήμο, από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών δεσμεύτηκαν ποσά έναντι οφειλών του Δήμου ακόμη και από την μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Ο Δήμος της Ηγουμενίτσας αδυνατεί να καλύψει ακόμη και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και βρέθηκε αντιμέτωπος με την απειλή της διακοπής ρεύματος σε παιδικούς σταθμούς και γυμναστήρια, τόνισε ο δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος.

[via]

Σε επισχεση εργασιας οι εργαζομενοι στην Εγνατια

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από τις 18 Μαΐου οι εργαζόμενοι στη συντήρηση της Εγνατίας Οδού στην Εργολαβία από Ηγουμενίτσας έως Παναγιά, καθώς, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, με τις συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών, είναι απλήρωτοι για 7 μήνες.

«Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων στο δίκαιο αγώνα μας» τονίζουν στην ανακοίνωση και συμπληρώνουν λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης η υπηρεσία θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Γι αυτό το λόγο εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς που χρησιμοποιούν το δρόμο. Στους εργαζόμενους συμπαραστέκεται το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το οποίο με ανακοίνωσή του καλεί την Εγνατία να καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, «να σεβαστεί τους νόμους και τις συμφωνίες που έχει κάνει ιδιαίτερα με το ανθρώπινο δυναμικό, τους εργαζόμενους και να μην τους εμπαίζει και τους εκμεταλλεύεται σύμφωνα με τα συμφέροντά της».

[via]

Ανοιχτος ο ΧΥΤΑ Ελληνικου αποφασισε ο ΦΟΣΔΑ

Τη συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ελληνικού με ταυτόχρονη διερεύνηση της ρύπανσης στην περιοχή, αποφάσισε ο Φορέας Διαχείρισης (ΦΟΣΔΑ) Ιωαννίνων, στη σύσκεψη του διοικητικού του συμβουλίου.

Το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα θα επανεξετάσει το θέμα όταν θα έχει όλα τα επιστημονικά δεδομένα και θα εξετάσει τις διορθωτικές κινήσεις που μπορούν να γίνουν στον ΧΥΤΑ ώστε να λειτουργήσει σωστά.

Την αντίθεσή του στην συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ εξέφρασε ο δήμαρχος Β. Τζουμέρκων Γ. Σεντελές. Ο κ. Σεντελές  σημείωσε ότι ο Δήμος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

[via]

Αναβαλλεται το ARK Festival

To πρώτο ARK Festival Ιωαννίνων, που ήταν προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στο υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ στο λόφο του Φρόντζου, αναβάλλεται λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που οδηγούν στη διεξαγωγή δεύτερου γύρου εκλογών στις 17 Ιουνίου.

Οι διοργανωτές, αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα της παρούσας πολιτικής συγκυρίας και την κρισιμότητα του εκλογικού αποτελέσματος, μεταθέτουν τη μουσική γιορτή που λέγεται ARK Festival. Αναζητείται και σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία πραγματοποίησης του φεστιβάλ, που θα εξυπηρετεί ιδανικά τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για την περιοδεία του ARK Festival στις υπόλοιπες πόλεις-σταθμούς της Ελλάδας.

Πολιτιστικη Φοιτητικη εβδομαδα Μαϊου - Ιουνιου 2012

Οι πολιτιστικές φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Επιτροπή Λόγου και Τέχνης παρουσιάζουν στο πλαίσιο της φοιτητικής εβδομάδας τις παρακάτω εκδηλώσεις:

ΘΕ.Σ.Π.Ι.
    23/05/2012 έως 26/05/2012
Η Θεατρική Συντροφιά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανεβάζει την παράσταση: "Η Κατσαρίδα" του Μαυρογεωργίου, στο θέατρο  της Θ.Ε.Σ.Π.Ι. Έναρξη: 8:30 μ.μ.

Φ.Ο.Ε.Α.
25/05/2012
Η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει παρατεταμένη αιμοληψία από ώρα 10.00 π.μ. – 14.00 μ.μ. σε συνεργασία με το συνεργείο της Αιμοδοσίας ενός από τα δύο νοσοκομεία της πόλης, στα γραφεία της Φ.Ο.Ε.Α.

X.O.Π.Ι.
25/05/2012
Η Χορευτική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει βραδιά παραδοσιακού χορού στο αίθριο θεατράκι μπροστά από το κτήριο της Βιβλιοθήκης. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ». Έναρξη: 21:00 μ.μ.

ΦΩ.Σ.Π.Ι.
25/05/2012  έως  06/06/2012
Ο Φωτογραφικός Σύλλογος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα: “Πορτραίτα-Περιβαλλοντικά Πορτραίτα”. Ισόγειο Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

E.S.N.
26/05/2012  έως  27/05/2012
Ο Σύλλογος φοιτητών Erasmus του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωαννίνων διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ στο γυμναστήριο του Πανεπιστημίου. Ώρες: 10:30 π.μ. – 20:00 μ.μ.
02/06/2012  έως  03/06/2012
Ο Σύλλογος φοιτητών Erasmus του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωαννίνων διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου στο γυμναστήριο του Πανεπιστημίου. Ώρες: 10:30 π.μ. – 20:00 μ.μ.
29/05/2012 
Ο Σύλλογος φοιτητών Erasmus του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει εκδήλωση «free hugs» στην Λέσχη του Πανεπιστημίου. Ώρες: 12:30 μ.μ. – 15:30 μ.μ.

Κ.O.Π.Ι.
30/05/2012
Η Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα παρουσιάσει θερινή προβολή της ταινίας των αδερφών Κοέν ¨O Mεγάλος Λεμπόφσκι¨ στο αίθριο θεατράκι μπροστά από το κτήριο της Βιβλιοθήκης. Ώρες: 20:45 μ.μ. – 22:45 μ.μ

ΜΟΥ.ΣΥ.Π.Ι.- ΡΑ.Σ.Π.Ι.
31/05/2012  έως  01/06/2012
Η Μουσική Συντροφιά και ο Ραδιοφωνικός Σύλλογος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν μουσικό φεστιβάλ στο αμφιθέατρο της λίμνης, στην περιοχή της Σκάλας. Έναρξη: 20:00 μ.μ.

ΘΕ.Σ.Π.Ι. 
07/06/2012 έως 11/06/2012
 Η Θεατρική Συντροφιά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανεβάζει την παράσταση: "Κλέψε Λιγότερο" του Dario Fo, στο θέατρο της Θ.Ε.Σ.Π.Ι. Έναρξη: 8:30 μ.μ.


Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ημερες Φοιτητη για Οικονομολογους 2012 απο το Πανεπιστημιο Ιωαννινων

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς τους φοιτητές και αποφοίτους Οικονομολόγους της Περιφέρειας Ηπείρου για συμμετοχή στις Ημέρες Φοιτητή για Οικονομολόγους 2012!

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος και η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας - ΔΑΣΤΑ - του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν διημερίδα με τίτλο «Ημέρες Φοιτητή για Οικονομολόγους 2012" στις 23 & 24 Μαΐου 2012 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, φοιτητές και απόφοιτοι οικονομολόγοι πανεπιστημίων και ΤΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και το ευρύτερο κοινό της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εισηγήσεις για την απασχόληση, τη σταδιοδρομία, την πρακτική άσκηση και την επιχειρηματικότητα και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια (workshops) για το ηλεκτρονικό εμπόριο, τη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος και τη συνέντευξη επιλογής προσωπικού.

Την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ομιλίες από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και από τη Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας - ΔΑΣΤΑ - του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στη συνέχεια, το Γραφείο Διασύνδεσης της ΔΑΣΤΑ θα ενημερώσει για τις υπηρεσίες εύρεσης εργασίας που παρέχει και θα πραγματοποιήσει δύο βιωματικά εργαστήρια για τη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος και τη συνέντευξη επιλογής προσωπικού.

Την Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012, το πρώτο μέρος της ημερίδας περιλαμβάνει ενημέρωση για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για τους στόχους της πρακτικής άσκησης, τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτή, τα οφέλη από τη συμμετοχή κλπ. Επίσης, φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που έχουν πραγματοποιήσει την πρακτική τους άσκηση στο παρελθόν,καθώς και επιχειρήσεις που έχουν απασχολήσει φοιτητές του Τμήματος θα παρευρίσκονται για να καταθέσουν την προσωπική τους εμπειρία. Το δεύτερο μέρος της ημερίδας αφορά στην πραγματοποίηση Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας από τη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της ΔΑΣΤΑ με θέμα "e-επιχειρείν". Το εργαστήριο θα πραγματευτεί θέματα όπως: η έννοια του e-επιχειρείν-επιχειρηματικά μοντέλα, η επίδραση του e-επιχειρείν σε παραδοσιακές μορφές αγορών, ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων στην επιχειρηματικότητα.
Οι δύο ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ώρα έναρξης 14.00.

Οι ημερίδες είναι ανοικτές στο κοινό.

Δείτε:

Τριημερες εκδηλωσεις μνημης του Ολοκαυτωματος του Σουλιου

Το Ολοκαύτωμα του Σουλίου και τη μνήμη του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών, για τη θυσία τους υπέρ της ελευθερίας, τιμούν η Περιφέρεια Ηπείρου, η Π.Ε. Θεσπρωτίας και ο Δήμος Σουλίου, με εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει για το τριήμερο 25- 27 Μαΐου 2012.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 25 Μαΐου στην Παραμυθιά με ποδηλατικό αγώνα από μαθητές σχολείων του Δήμου, σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους της περιοχής. Ο ποδηλατικός γύρος θα ξεκινήσει στις 19:30.

Το Σάββατο 26 Μαΐου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γ. Καραμπελιά «Συνωστισμένες στο Ζάλογγο», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Καρκαμίση» στην Παραμυθιά στις 19:15. Θα ακολουθήσει, στις 20:30, συνάντηση χορευτικών και περιδιάβαση χορευτών με παραδοσιακές στολές, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής στην πόλη της Παραμυθιάς, ενώ στις 21:00 στο Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη (Παραμυθιά) θα παρουσιαστούν δημοτικοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής και άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 27 Μαΐου στον Ιστορικό Χώρο του Σουλίου. Στις 7:00 θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου, και θα ακολουθήσει Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Στις 10:45 θα γίνει τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων και θα ακολουθήσουν ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας και η αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 12:00 με Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των Σουλιωτών και του Ολοκαυτώματος, χαιρετισμό από τη Δήμαρχο Σουλίου και παραδοσιακούς χορούς.

Παράλληλα, την Κυριακή 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο «1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου θυσίας Σουλιωτών». Η έναρξη του αγώνα δρόμου είναι στις 8:00 από την τοπική κοινότητα Γλυκής και ο τερματισμός στις 11:00 στον χώρο του Βουλευτηρίου των Σουλιωτών.

Εκθεση Νικηφορου Βρεττακου απο τη Δημοσια Κεντρικη Βιβλιοθηκη Κονιτσας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας με αφορμή την ανακήρυξη του 2012 ως έτους «Νικηφόρου Βρεττάκου», διοργανώνει από τις 22 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2012, έκθεση αφιερωμένη στο μεγάλο ποιητή.

Ο Νικηφόρος Βρεττάκος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ο οποίος συνέδεσε τη ζωή και το έργο του με τις πνευματικές, πολιτικές και κοινωνικές αναζητήσεις του ελληνισμού κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Η διαχρονικότητα του έργου του (ποίηση και πεζογραφία, δοκίμια) είναι δεδομένη καθώς εξακολουθεί να διαβάζεται και να συγκινεί τους αναγνώστες του. Επικεντρώνεται στην ανθρώπινη ύπαρξη γράφοντας για τη συγκίνηση και τα αισθητήρια, την έννοια της ομορφιάς μέσα στη Φύση, τη δύναμη της μνήμης, την ελληνικότητα μέσα από τη γλώσσα, την ουσία του πολιτισμού.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας συμμετέχοντας στις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται από το Αρχείο «Νικηφόρου Βρεττάκου», που βρίσκεται στο αποθετήριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, θα φιλοξενήσει την κινητή έκθεση, η οποία θα συνοδεύεται από σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Η έκθεση θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00- 14:00, Τρίτη και Πέμπτη και 19:00-20:00. Δηλώσεις συμμετοχής για επισκέψεις σχολείων γίνονται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας και στο τηλέφωνο 2655022298 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.                 

 O Προϊστάμενος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κόνιτσας

Δημήτριος Ευαγγέλου              

Αντιθετη η Πανηπειρωτικη στη δημιουργια ΕΟΖ στην Ηπειρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος που συνήλθε την    27/4/12  αποφάσισε ομόφωνα να αντιδράσει για την απόφαση που πήραν  ο Δήμος Πωγωνίου,  ο Δήμος Σουλίου, Φιλιατών και Ηγουμενίτσας με την συναίνεση και την έγκριση της αιρετής Περιφέρειας Ηπείρου, για την δημιουργία στα όρια τους  ειδικών οικονομικών ζωνών  (Ε.Ο.Ζ).

Οι σχεδιασμοί για την δημιουργία Ε.Ο.Ζ προχωρούν κατ’ απαίτηση τόσο των διεθνών όσο και των ντόπιων  επιχειρηματικών ομίλων που σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης θέλουν  να επενδύσουν  τα υπερσυσωρευμένα  κεφάλαια για να αποκτήσουν περισσότερα κέρδη.

Το άθλιο καθεστώς των ειδικών οικονομικών ζωνών είναι το επόμενο στάδιο του ζοφερού μέλλοντος που απεργάζονται οι διεθνείς δυνάμεις των τοκογλύφων δανειστών αποσκοπώντας στη λεηλασία και τον διαμελισμό του τόπου.

Τι είναι όμως αυτές οι ζώνες; Που στοχεύουν και πως λειτουργούν όπου εφαρμόστηκαν;
Με τον όρο αυτό προσδιορίζονται διάφορες οριοθετημένες περιοχές οι οποίες, έχουν διαφορετικό φορολογικό, εργασιακό, ασφαλιστικό καθεστώς σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια της χώρας.

Αφού λοιπόν μετέτρεψαν την χώρα σε τριτοκοσμική, ακολουθεί άμεσα το τελικό σχέδιο που  θα συνδυαστεί με το διαμελισμό της πατρίδας μας σε τιμάρια διαφορετικών εδαφών μέσω εφαρμογής ειδικών οικονομικών ζωνών εξαθλίωσης, όπως τα έχουμε γνωρίσει σε 120 τριτοκοσμικές χώρες στην Ασία, την Αφρική, την Λατινική Αμερική και την Ανατολική Ευρώπη.

Οι Ε.Ο.Ζ είναι διακριτές διοικητικές περιφέρειες όπου διεξάγονται ποικίλες οικονομικές δραστηριότητες με συγκεκριμένο εξαγωγικό χαρακτήρα. Εντός αυτών ισχύουν  ειδικές εργασιακές, δασμολογικές, φορολογικές σχέσεις με  διοικητικά προνόμια που σκοπό έχουν να παράγεται φτηνό προϊόν και  υψηλά κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι συνέπειες εγκαθίδρυσης ειδικών οικονομικών ζωνών κωδικοποιούνται 
-πλήρης κατάρρευση εσωτερικής αγοράς
-πλήρης εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας
-κατάρρευση δημοσίων εσόδων
- Μετακύλιση φορολογίας στους πολίτες
- κατάρρευση ασφαλιστικού συστήματος
- Διόγκωση ανεργίας
- αμφισβήτηση του εγγείου ιδιοκτησιακού καθεστώτος
- περιορισμός Εθνικής κυριαρχίας.

Ζητούμε από το περιφερειακό συμβούλιο και τους παραπάνω  Δήμους να επανεξετάσουν τις θέσεις τους και να ακυρώσουν τις ληφθείσες  απόφασεις για δημιουργία Ε.Ο.Ζ. στις περιοχές τους.
Η ΠΣΕ πέρα από την απόκρουση τέτοιων εγχειρημάτων, θα αναλάβει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των μελών της και θα  οργανώσει αγώνες όχι μόνο για την ακύρωση τέτοιων πρωτοβουλιών, αλλά και για αμοιβές, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διευρυμένες κοινωνικές ανάγκες.  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Δ. Οικονόμου                                                        Ιπποκράτης Μιχ. Κατσένης

Την Τεταρτη αρχιζει η λειτουργια της πιστας εξετασης υποψηφιων οδηγων Π.Ε. Ιωαννινων

Την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 ξεκινά η λειτουργία της πίστας εξέτασης υποψηφίων οδηγών της Π.Ε. Ιωαννίνων (στην περιοχή της Ανατολής – πίσω από το ΤΕΙ). Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Ιωαννίνων), η λειτουργία της πίστας θα ξεκινήσει με την πρακτική δοκιμασία των κατηγοριών Α1, Α, Γ, Γ+Ε, Δ, Δ+Ε+ΠΕΙ.

Με την έναρξη λειτουργίας της πίστας βελτιώνονται οι συνθήκες εξέτασης των υποψηφίων οδηγών όλων των κατηγοριών, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση σε οδούς της πόλης των Ιωαννίνων, στις οποίες μέχρι σήμερα πραγματοποιείται η εκπαίδευση και η εξέταση των υποψηφίων οδηγών.

Η πίστα εξέτασης υποψηφίων οδηγών είναι μία από τις συνολικά τέσσερις (4) πιλοτικές πίστες που είχε εγκρίνει το Υπουργείο Μεταφορών. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τομεακό πρόγραμμα του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης με φορέα υλοποίησης την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων.

Δυο νεοι παιδικοι σταθμοι απο τον Σεπτεμβριο

Τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν στα Γιάννινα δύο νέοι Παιδικοί Σταθμοί. Ο ένας  θα είναι στην περιοχή του Βοτανικού, επί της οδού Οπλαρχηγού Παλάσκα ( δίπλα από το Νηπιαγωγείο) και  ο άλλος στα Καρδαμίτσα, επί της οδού  Εθνικής  Αντιστάσεως  63.

     Όσοι συμπολίτες μένουν στις περιοχές αυτές και επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά  τους στους νέους παιδικούς σταθμούς θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις στην Διεύθυνση  των Παιδικών Σταθμών , που βρίσκεται στην οδό  Αβέρωφ   6, στον  2ο όροφο.

         Οι εγγραφές   γίνονται καθημερινά  από  21 Μαΐου  έως  30 Ιουνίου. Πληροφορίες  δίνονται στο τηλέφωνο 2651181028.

Αιτησεις για τα Δημοτικα Ιατρεια

Μία ακόμη δράση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής συμπληρώνει το δίχτυ κοινωνικής προστασίας που δημιουργείται στο Δήμο Ιωαννιτών. Πρόκειται για τα Δημοτικά Ιατρεία Αλληλεγγύης, το Δημοτικό Φαρμακείο και το Δημοτικό Φυσικοθεραπευτήριο.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των δομών αυτών ο ΟΚΠΑΠΑ κάνει γνωστό ότι όσοι συμπολίτες είναι ανασφάλιστοι ή έχουν χάσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα το οποίο θα παρέχεται δωρεάν.

      Οι  αιτήσεις για την έγκριση της κάρτας παροχών υγείας του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. γίνονται στα γραφεία, Αβέρωφ 6 ,  2ος όροφος   και ώρες 9.00  – 13.00.

       Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651077077

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Νεοελληνικη Γλωσσα Γ.Π. - Πανελλαδικες Εξετασεις 2012

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας άνοιξε σήμερα, Δευτέρα, η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για χιλιάδες υποψηφίους. Σε ορισμένα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα η εξέταση άρχισε μετά τις 08:30, καθώς μοιράστηκαν με καθυστέρηση οι φωτοτυπίες. 

Δείτε τις απαντήσεις του μαθήματος (pdf) 

Επικαιροποιηση του σχεδιασμου για τα απορριμματα ζητα η ΠΕΔ

Την επικαιροποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού για την διαχείριση των στερεών απορριμμάτων στην Ήπειρο ζητά με ομόφωνη απόφασή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Η απόφαση ελήφθη κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου όπου ετέθησαν και τα προβλήματα λειτουργίας στους ΧΥΤΑ Ελληνικού και Καρβουναρίου.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά για τα μέτρα που θα ληφθούν και ζήτησε από τους δημάρχους να ετοιμάσουν άμεσα τις προτάσεις τους για τη δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΠΕΔ η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού θα γίνει με κριτήρια την υφιστάμενη κατάσταση, την περιβαλλοντική όχληση και τα οικονομικά κριτήρια. Επίσης κρίθηκε επιβεβλημένη η εφαρμογή του σχεδιασμού στο σύνολό του και όχι αποσπασματικά, με έμφαση στην ανακύκλωση ώστε να υπάρχει μείωση των απορριμμάτων στην πηγή.

[via]

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More