<--! -->

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων σας προσκαλεί σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την   Δευτέρα 4 Απριλίου  2011, 6:30 μμ στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» με θέμα:                                                                             

“Υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ρυθμίσεις του Ν.3869/2010”

Ένταξη των δανειοληπτών στις ρυθμίσεις του νόμου και προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται. Η ρύθμιση αφορά φυσικά πρόσωπα, καταναλωτές και επαγγελματίες

Ομιλητές:
-Δημήτρης Σπυράκος, Γεν. Γραμ. Καταναλωτή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.                            
-Ευθυμία Κινινή, δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής
-Ιάκωβος Βενιέρης, δικηγόρος - Λέκτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών
-Βασιλική Τσούνη, δικηγόρος Ιωαννίνων

 Είσοδος Ελεύθερη

Απάντηση στην Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία για το στρατόπεδο (Δήμος Ιωαννιτών)

Η ανάπτυξη είναι έννοια σύνθετη. Έχει πολλές αναλύσεις και συχνά διαφορετικές προσεγγίσεις.
Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, ανάπτυξη μιας τοπικής κοινωνίας θεωρείται η παρουσία εκατό ή διακοσίων νεοσυλλέκτων. Ανάπτυξη θεωρείται η λειτουργία των δεξαμενών καυσίμων σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια του Περάματος, αλλά και η λειτουργία των αποθηκών πυρομαχικών μέσα σε κατοικημένη περιοχή.
Επίσης κατά την θητεία της ως δημοτική αρχή, την ανάπτυξη την εννοούσε με την τσιμεντοποίηση του μισού περίπου στρατοπέδου Βελισαρίου.
Η Δημοτική Αρχή εκτιμά ότι η παρουσία ενός μικρού αριθμού νεοσυλλέκτων δεν αποτελεί ανάπτυξη για μία πόλη όπως είναι σήμερα τα Γιάννινα. Αν η πόλη περιμένει την ανάπτυξη από τους νεοσύλλεκτους τότε σημαίνει ότι έχει ήδη καταστραφεί.
Για την Δημοτική Αρχή, η απόδοση ολόκληρου του στρατοπέδου Βελισαρίου στην πόλη και η μετατροπή του σε Μητροπολιτικό Πάρκο, θεωρείται κυρίαρχη προτεραιότητα και έργο που μπορεί να αλλάξει την φυσιογνωμία της περιοχής και σίγουρα να συμβάλλει στην ανάπτυξή της.
Υπό το ίδιο πρίσμα τοποθετήθηκε και για το στρατόπεδο Περάματος. Η απομάκρυνση του Κέντρου Νεοσυλλέκτων, μπορεί να σταθεί η αφορμή, ώστε τμήμα του στρατοπέδου να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και να χρησιμοποιηθεί με τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές, σημερινές της ανάγκες.
Εξάλλου η ψυχροπολεμική περίοδος και ο από βορρά κίνδυνος έχουν εκλείψει εδώ και εικοσιπέντε χρόνια….

Στα Γιάννενα το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής

Στα Γιάννινα θα διεξαχθεί το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής από 1 έως 3 Απριλίου.

 Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του  Υπουργείου Παιδείας και έχει ως θέμα «Η πληροφορική στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο ρόλος του καθηγητή πληροφορικής στο νέο σχολείο».
Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής σε συνεργασία με το Εργαστήρι Εικονικής Πραγματικότητας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο κτήριο του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου και η επίσημη έναρξη θα γίνει στην αίθουσα σεμιναρίων (2ος όροφος), την Παρασκευή, 1 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα.

[via]

Έως το τέλος Μαΐου το τελικό κείμενο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων

Έως το τέλος Μαΐου θα δημοσιοποιηθεί το τελικό κείμενο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων,όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, υπό την προεδρία του αναπληρωτή Υπουργού Νίκου Σηφουνάκη. Στη σύσκεψη, μετείχαν εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Θεμελής και υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τα Γιάννενα. Από τους εκπροσώπους του Δήμου Ιωαννιτών τέθηκαν τα ζητήματα που σχετίζονται με το Ρυθμιστικό και κυρίως τα σημεία στα οποία είχαν καταγραφεί διαφωνίες και αντιρρήσεις, κατά το διάστημα της δημόσιας διαβούλευσης, ενώ επαναδιατυπώθηκε το αίτημα του Δήμου να προβλεφθεί στο Ρυθμιστικό, τράπεζα γης, ώστε ο Δήμος να έχει την δυνατότητα ανταλλαγής εκτάσεων, προκειμένου να αποφύγει την καταβολή υπέρογκων χρηματικών ποσών για τις ρυμοτομίες.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και το πρακτικό μέρος θα εξεταστεί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Επίσης τέθηκε το ζήτημα δημιουργίας νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Κατσικά. Από την συζήτηση που έγινε διαφαίνεται, αναφέρει ο δήμος Ιωαννιτών, ότι υπάρχει η βούληση παραχώρησης της έκτασης που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο προκειμένου να κατασκευαστεί το γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα και άλλοι αθλητικοί χώροι.

[via]

«Μέρες γνωριμίας» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα έχουν οι μαθητές των Λυκείων της πόλης.

Συγκεκριμένα, όσοι μαθητές επιθυμούν να γνωρίσουν πως λειτουργεί ένα πανεπιστήμιο, θα έχουν αυτή την ευκαιρία στις 31 Μαρτίου, τις 7 Απριλίου και τις 14 του ίδιου μήνα. Περίπου 900 μαθητές της Β’ Λυκείου από όλα τα λύκεια των Ιωαννίνων αναμένεται να επισκεφτούν το Πανεπιστήμιο, για να διαπιστώσουν από κοντά τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι δομές του. Προγραμματισμένες είναι επισκέψεις σε εργαστήρια, αμφιθέατρα αλλά και σπουδαστήρια από όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου.

Οι επισκέψεις θα ξεκινάνε στις 8.45 το πρωί, ενώ οι μέρες γνωριμίας θα ολοκληρώνονται στα φοιτητικά εστιατόρια, όπου οι επισκέπτες θα δοκιμάζουν ένα γεύμα.

[via]

Στο ΑΣΕΠ το θέμα των 128 συμβασιούχων στα Ιωάννινα

Την αποστολή των συμβάσεων των 128 συμβασιούχων της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Ιωαννίνων, προκειμένου να κριθούν από το ΑΣΕΠ, αποφάσισε η νέα δημοτική αρχή του δήμου Ιωαννιτών μετά από γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας.

Τα παραπάνω κάνει γνωστά με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εσωτερικών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αποκέντρωσης, Γιώργος Ντόλιος.

Ερώτηση για τους συμβασιούχους της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Ιωαννίνων, είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλογιάννης, επισημαίνοντας ότι οι συμβασιούχοι αυτοί, οι οποίοι μετά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον περασμένο Νοέμβριο, έχουν πάψει να εργάζονται, έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με την πρώην Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Ιωαννίνων και ζητούν να συνεχίσουν να εργάζονται στη νέα Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Μέριμνας. 



[via]

Στη Γενική Γραμματέα αντιπροσωπεία των εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπείρου των εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» είχε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα με αφορμή την 48ωρη πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποιούν την Πέμπτη και Παρασκευή (31/3-1/4/11).
Η Γενική Γραμματέας δέχτηκε τα μέλη του Συλλόγου στο γραφείο της το πρωί της Τετάρτης (30/3/2011) και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα αιτήματά τους.
Τους ενημέρωσε πως η πληρωμή τους θα συνεχιστεί κανονικά και η εξόφληση των δεδουλευμένων τους ξεκινά άμεσα, καθώς την περασμένη εβδομάδα ο αρμόδιος Υφυπουργός Παναγιώτης Ρήγας υπέγραψε τις πιστώσεις για την πληρωμή των κοινωνικών δομών και τα χρήματα έχουν πιστωθεί στους σχετικούς λογαριασμούς.
Ταυτόχρονα τους διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει τα αιτήματά τους προκειμένου να επιτευχθεί μεταξύ άλλων η τροποποίηση που ζητούν και να συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα εκτός από άτομα με άνεργο συγγενή και άτομα ανήμπορα, μοναχικά που ζουν σε ορεινές απομονωμένες περιοχές.

Ομιλία του Βουλευτή Θεσπρωτίας Χ. Κατσούρα στη Βουλή για το Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών

Ομιλία του βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Χρήστου Κατσούρα σε συζήτηση της ολομέλειας της βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών και άλλες διατάξεις».
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν νομίζω πως μπορούν να υπάρξουν σοβαρές αντιρρήσεις στο παρόν νομοσχέδιο για τη δημιουργία Ενιαίου Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών.
Επιχειρείται η αξιοπιστία και η ασφάλεια στις συναλλαγές αγροτικών προϊόντων και η διασφάλιση της πληρωμής των αγροτών για την πώληση των προϊόντων τους.
Ακολουθεί μια σειρά παρεμβάσεων που θα έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό, όπως το Μητρώο των Αγροτών και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του ΕΛΓΑ.
Ακούμε την κριτική κομμάτων της Αντιπολίτευσης, αλλά και κραυγές από το δικό μας παρελθόν. Μα, θα πατάξει καρτέλ και αισχροκέρδεια; Θα βάλει τάξη σε όλα τα πράγματα στον αγροτικό χώρο; Θα μειώσει την ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο ράφι και στο χωράφι; Θα βελτιώσει το εισόδημα των αγροτών; Η απάντηση είναι προφανώς και όχι. Ο ίδιος ο Υπουργός τόνισε ότι το παρόν νομοσχέδιο είναι μόνο ένα μικρό θετικό βήμα σε μια σειρά από παρεμβάσεις στο αγροτικό ζήτημα. Εκεί βρίσκεται η αλήθεια. Άλλωστε, η αγροτική οικονομία αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά τελικά τόσο την οικονομία της χώρας όσο και τους ίδιους τους αγρότες, με ένα διαρκώς αρνητικό πρόσημο στο ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών, με ένα έλλειμμα 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2009, με εισαγωγές σχεδόν 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ αγροτικών προϊόντων για το 2010, με μείωση κατά 40% της συμβολής της αγροτικής παραγωγής στο ΑΕΠ μέσα σε μία μόνο δεκαετία και τελικά με μείωση του αγροτικού εισοδήματος.
Εδώ προκύπτουν εύλογα ερωτήματα. Είναι αναπόφευκτη εξέλιξη η μείωση της αγροτικής συμμετοχής στο ΑΕΠ; Είναι δυνατόν να μην στραφούν οι αγορές της δύσης, αγορές στις οποίες συχνά απευθυνόμαστε, προς τα φθηνά αγροτικά προϊόντα του τρίτου κόσμου; Ποιος είναι ο ρόλος της αγροτικής παραγωγής σε έναν κόσμο όπου αναδύεται μία οικονομία που γίνεται ολοένα και πιο άυλη, όπου η δομή του τελικού κόστους για τον καταναλωτή είναι άτυπη, όπου η πηγή της υπεραξίας δεν 
έγκειται πια μόνο στην εργασία και τα έξοδα για να παραχθεί το αγαθό, αλλά πέρα από αυτό, στην ποιότητα, στο μάρκετινγκ, στη σύλληψη της ιδέας του προϊόντος, στις δομές των δικτύων διανομής, στη δυνατότητα εμπορευματοποίησής τους, στην ασφάλεια των προϊόντων, τη διατροφική τους αξία, αλλά και τελικά κάτι που το ξεχνάμε πολύ συχνά, στην υπεραξία του ίδιου του τόπου παραγωγής του προϊόντος;
Λέμε όλοι πολλές φορές για το τι έγινε τις προηγούμενες δεκαετίες, για τις επενδύσεις που δεν έγιναν στον αγροτικό τομέα, για το ότι οι αγρότες προτιμούσαν είτε να καταναλώσουν περισσότερα –όπως και όλοι οι υπόλοιποι, αλλά αυτό το ξεχνάμε- είτε το οποιοδήποτε κέρδος τους το διοχέτευαν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους ή στο να κάνουν επενδύσεις σε μη αγροτικούς τομείς. Και λέμε: Γιατί; Ξεχνάμε, όμως, το αυτονόητο, γιατί υποτιμούμε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, το ζήτημα της κοινωνικής θέσης του αγρότη και της ανάγκης για αναζήτηση μιας νέας κοινωνικής και εν τέλει πολιτικής ταυτότητας. Γιατί η περιθωριοποίηση του αγροτικού ζητήματος και του αγροτικού κόσμου δεν ήταν μόνο οικονομική, αλλά επίσης και πολιτισμική και κοινωνική και είχε άμεση σχέση με τον τόπο παραγωγής και διαμονής τους. Αντίστροφα, σήμερα, αν θέλουμε μια νέα αγροτική πολιτική να οδηγήσει σε αναβάθμιση το αγροτικό ζήτημα, μόνο μέσα από την αναβάθμιση αυτών των τόπων μπορεί να επιτευχθεί.
Παρόλα αυτά, πρέπει να λέμε και την υπόλοιπη αλήθεια την οποία πολλές φορές ξεχνάμε. Παγκόσμια και όχι μόνο στη χώρα μας, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, καταγράφεται μία σταθερή μείωση του πλούτου, που αποδίδεται σε παραγωγούς προϊόντων έναντι μιας αύξησης προς αυτούς που παράγουν υπηρεσίες. Επίσης, παγκόσμια με όποιον τρόπο κι αν το μετρήσει κανείς, οι αγρότες κερδίζουν λιγότερο ανά ώρα εργασίας από ότι άλλες ομάδες πληθυσμού, αν παραμείνουν στην παραδοσιακή έννοια του όρου «αγρότης». Επίσης, παρά το ότι η αναλογία του κόστους παραγωγής και τελικής τιμής στα αγροτικά προϊόντα είναι υψηλή στην Ελλάδα, αυτό δεν αφορά μόνο τα αγροτικά προϊόντα στη χώρα μας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για δεκαετίες υπήρξαν δύο λέξεις που αποτέλεσαν το άλλοθι της ανεπάρκειας μιας πολιτικής στον αγροτικό τομέα: καρτέλ και αισχροκέρδεια. Όλες οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις έβαλλαν εναντίον αυτών. Αν σταθούμε διαχρονικά στον πολιτικό και κομματικό λόγο από την εποχή του παλαιού αγροτικού ζητήματος, από την εποχή της διανομής των εθνικών γαιών και της καθιέρωσης πάνω σε αυτές των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, μέχρι τις κοινές αγροτικές πολιτικές, θα περίμενε κανείς, αφού όλα τα κόμματα στηρίζουν τόσο πολύ τους αγρότες, η χώρα μας να είναι ο παράδεισος των αγροτών. Αυτή, όμως, η πλειοδοσία στο λόγο οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα.
Ας δούμε έστω και σήμερα τι κάναμε λάθος όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας υπ’ όψιν και τις παγκόσμιες τάσεις στην αγροτική παραγωγή. Ας δούμε ποιες ριζικές αλλαγές χρειάζονται. Ας δούμε γιατί, ενώ οι άμεσες πληρωμές ανά εκτάριο είναι πολύ υψηλότερες του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, η συμβολή του αγροτικού τομέα στο Α.Ε.Π. συνεχώς συρρικνώνεται. Είναι η ώρα των αλλαγών. Ας δούμε πετυχημένα μοντέλα ανάπτυξης της αγροτικής και συνολικά περιφερειακής οικονομίας που υπάρχουν είτε εντός της Ευρωζώνης είτε αλλού. Ας στραφούμε προς τα δίκτυα αγροτικών επιχειρήσεων, την έρευνα και το ρόλο των διαφόρων ερευνητικών ιδρυμάτων στη γεωργία, στη διαφήμιση της ασφάλειας των παραγόμενων τροφίμων και της αξίας συγκεκριμένων διατροφικών συνηθειών.
Επιτρέψτε μου μια μικρή αναφορά στο νομό μου. Στο νομό μου βρίσκεται η μεγαλύτερη παραγωγική βάση ιχθυοκαλλιέργειας σε όλη τη χώρα και βρίσκεται ταυτόχρονα και ένα ΤΕΙ Ιχθυοκομίας με πολλά προβλήματα. Αντί κάποιοι τεχνοκράτες - και ευτυχώς όχι μέχρι τώρα η Κυβέρνηση - να συζητούν την κατάργηση του εν λόγω Τμήματος, καλό είναι να βρούμε τρόπο αναβάθμισής του.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα προφανώς για οικονομικούς λόγους υπάρχει μια τάση επιστροφής στην περιφέρεια. Από το 2007 υπάρχει μια μικρή αλλά σταθερή αύξηση των αυτοαπασχολούμενων αγροτών. Είναι μια ευκαιρία για μια νέα αγροτική πολιτική, μια πολιτική που έχει το πλεονέκτημα να φέρει άμεσα αποτελέσματα στις συνθήκες οικονομικής κρίσης. Αν το πιστέψουμε, μετά τον τουρισμό και τη ναυτιλία, τα τρόφιμα μπορεί να αποτελέσουν τον τρίτο πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα.
Κλειδί για το μέλλον θα είναι η πρόληψή μας να μην δούμε το αγροτικό ζήτημα αποσπασματικά, αλλά ως μέρος μιας συνολικότερης πολιτικής για την αναβάθμιση της ελληνικής περιφέρειας.
Ευχαριστώ πολύ.

Συμμετοχή του Βουλευτή Ιωαννίνων Μ. Παντούλα στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στην Κάτω Ιταλία

Από 26 έως και 28/3/2011 ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωαννίνων κ.Μιχάλης Χρ. Παντούλας, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, που συνδιοργάνωσαν στις πόλεις Μπρίντιζι, Λέτσε και Τάραντα της Κάτω Ιταλίας το εκεί Προξενείο της Ελλάδας και η Ελληνική Κοινότητα.
    Ο κ. Παντούλας μετέφερε προς τους ομογενείς και τους Ιταλούς φιλέλληνες, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, το χαιρετισμό του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής κ. Φίλ. Πετσάλνικου για την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας και τις ευχές του για προκοπή και πρόοδο.
    Κατά την επίσκεψή του ο κ. Παντούλας πραγματοποίησε επαφές με τον Πρόξενο της Ελλάδας στο Μπρίντιζι κ. Roberto Fusco, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Γιάννη Νταβίλη, τους εκπροσώπους της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Μπρίντιζι κ. Paneta, το Γερουσιαστή κ. J. Catonio, την Πρόεδρο του Γραφείου Ευρω-Μεσογειακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Γερουσιαστή κα Adrianna Poli Bortone και την Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΑΡΟΣ”, καθηγήτρια κα Isavella Bernandini, με τους οποίους συζήτησε την ενίσχυση της συνεργασίας των περιοχών Απουλίας και Ηπείρου σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, πολιτιστικό, επιχειρηματικό κ.λ.π.).
    Την τελευταία ημέρα παραμονής του στη Νότια Ιταλία ο κ. Παντούλας επισκέφτηκε ελληνόφωνους δήμους της Grecia Salentina (Σαλεντινής Ελλάδας) και συγκεκριμένα το Μαρτινιάνο, το Κοριλιάνο, τη Στερνατία και την Καλημέρα. Ο κ. Παντούλας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μαρτινιάνο και Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων της Grecia Salentina κ. Luigino Sergio, παρακολούθησε εκδήλωση του Σχολείου του Κοριλιάνο με θέμα τη διδασκαλία του ιδιώματος “Griko” και των Νέων Ελληνικών στο σχολείο του χωριού και επισκέφτηκε πολιτιστικούς χώρους και μουσεία των χωριών Στερνατία και Καλημέρα. 

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Παιχνίδι ανατροπών με νικητή τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Νέους

«Χορταστικό» ήταν την Κυριακή το πρωί το παιχνίδι των ομάδων Νέων του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Διαγόρα Ρόδου, και κυρίως στην επανάληψη όπου σημειώθηκαν τα περισσότερα γκολ. Τελικό σκορ 3-2 για τους γηπεδούχους, σ' ένα ματς στο οποίο προηγήθηκαν, ο Διαγόρας ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ, αλλά ο ΠΑΣ ξαναπήρε προβάδισμα και έφτασε στη νίκη.

Ο Ασωνίτης στο 3ο μόλις λεπτό έγραψε το 1-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα, σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, για να επανέλθουν σαφώς πιο κεφάτες. Στο 48' ο Λερογιάννης με σουτ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 52' ο Χατζηκοσμάς έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Χαρίση σημειώνοντας το 1-2. Κάπου εκεί, όμως, οι παίκτες του κ. Λαυδαριά αφυπνίστηκαν και έκαναν τη δική τους αντεπίθεση. Στο 58' με κεφαλιά ο Ασωνίτης έφερε εκ νέου το ματς στα ίσια, ενώ στο 65' ο Θεοδωρής με μία ακόμα κεφαλιά πέτυχε το τελικό 3-2.

Οι νέοι του ΠΑΣ Γιάννινα είχαν και δύο δοκάρια με τους Παπαδόπουλο και Γκέγκα.
ΠΑΣ Γιάννινα: Χαρίσης, Νάσιος (84΄ Πάνος), Βασιλειάδης, Οικονόμου, Θεοδωρής, Τσάνης, Παπαδόπουλος (73' Νασούλης), Ασωνίτης, Νικολάου (53' Μπάγιας), Γκοτζιάς, Γκέγκας.

Διαγόρας: Μανωλάγκας, Λερογιάννης, Αυγενικού (84' Μιχαλόπουλος), Κανελούνης, Κοσμάς, Γκανάρης (79' Πόγιας), Κωνσταντινίδης, Μαλλιάκας, Καραγεωργίου, Ρούσος, Χατζηκοσμάς.

Αποτελεσματα
Παναιτωλικος-Αναγεννηση Κ. 6-1
Διαγορας-Πιερικος 0-2
Ηλιουπολη-Λεβαδειακος 2-1
Εθνικος-Θρασυβουλος 0-0
Αγροτικος Αστ.-Τρικαλα 1-1
Ιωνικος-ΠΑΣ Γιαννινα 0-1
Καλλιθεα-Βεροια 1-0
ΟΦΗ-Εθνικος Αστ. 2-2
Πανθρακικος-Δοξα Δραμας 1-1
Βαθμολογια
1. Παναιτωλικος 60
2. Πανθρακικος 59
3. Πιερικος 55
4. Εθνικος 50
5. Εθνικος Αστ. 46
6. Δοξα Δραμας 46
7. Λεβαδειακος 42
8. Καλλιθεα 42
9. ΠΑΣ Γιαννινα 40
10. Θρασυβουλος 40
11. Διαγορας 36
12. Τρικαλα 33
13. ΟΦΗ 28
14. Αγροτικος Αστ. 27
15. Βεροια 23
16. Ηλιουπολη 22
17. Ιωνικος 17
18. Αναγεννηση Κ. 15

*Αναγεννηση Κ., Εθνικος 3 ματς λιγοτερα
**ΠΑΣ Γιαννινα 2 ματς λιγοτερα
***Πανθρακικος, ΟΦΗ, Τρικαλα, Λεβαδειακος 1 ματς λιγοτερο.

Τουρνουά ομάδων junior κοινωνικού χαρακτήρα

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ Γιάννινα και η Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας, διοργανώνουν τουρνουά ηλικιών junior κοινωνικού χαρακτήρα, με κεντρικό σύνθημα «ΑΝΟΙΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ...ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ».

Στο τουρνουά μετέχουν κατηγορίες παίδων γεννημένων από το έτος 2002 μέχρι το έτος 2005. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, στο Σταυράκι Ιωαννίνων και θα μετέχουν οι ομάδες ΠΑΣ Ατρόμητος, Θύελλα Κατσικάς, Ελπίδες Ιωαννίνων, ΠΑΣ Αστέρας Ιωαννίνων, Πήγασος, Ανατολή, Αίας και ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Ημερομηνία διεξαγωγής του τουρνουά είναι το Σάββατο 7 Μαΐου 2011 από ώρες 10.00-13.00 και 17.00-20.00.

Στους συμμετέχοντες νεαρούς αθλητές θα δοθούν μπλουζάκια με το σύνθημα της συνδιοργάνωσης «ΑΝΟΙΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ...ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ», ενώ όλοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα τιμηθούν με μετάλλια και αναμνηστικά από την Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής υγείας, ενώ και στις ομάδες θα δοθούν πλακέτες και αναμνηστικά.

"Γιαννιώτης" μέχρι το 2015 ο Πολ Κειτά

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση του συμβολαίου του Πολ Κειτά για ακόμη δύο χρόνια. Ο Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής τον περασμένο Ιούλιο είχε υπογράψει μέχρι το καλοκαίρι του 2013, ωστόσο οι φετινές του πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε, αλλά και το νεαρό της ηλικίας του οδήγησαν την διοίκηση να διευρύνει την συνεργασία με τον 18χρονο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

O Κειτά μετά την επέκταση της συνεργασίας του με τον ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου εκφράζοντας την δική του άποψη: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος που αγωνίζομαι σε μια ομάδα όπως είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Προσπαθώ κάθε μέρα να δουλεύω σκληρά και να δίνω το 100% των δυνάμεων μου, προκειμένου να βοηθήσω τον σύλλογο να πετύχει τους στόχους του. Από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στα Γιάννενα άπαντες με αγκάλιασαν και ο κ. Χριστοβασίλης μου έδειξε πόσο πολύ με εμπιστεύεται. Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να ανταποδώσω την αγάπη και την εμπιστοσύνη που λαμβάνω καθημερινά".

Αναφορικά με τις αγωνιστικές που έχουν απομείνει για να τελειώσει ο μαραθώνιος... της Football League ο Κειτά τόνισε: "Έχουμε άλλα έξι παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας προκειμένου να επιστρέψουμε και πάλι στην Super League. Είμαστε κοντά στον στόχο, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα".

Αριθμός Λειτουργούντων Φαρμακείων Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων

Αριθμός Λειτουργούντων Φαρμακείων Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ








ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ




1. ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ Σύνολο 1 7.097
ε. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ


Τοπική Κοινότητα Πραμάντων 1 1845
2. ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ Σύνολο 4 13.939
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Τοπική Κοινότητα Θεριακησίου 1 371
Τοπική Κοινότητα Τερόβου 1 502
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

Τοπική Κοινότητα Δερβιζιάνων 1 397
δ.  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΛΛΩΝ

Τοπική Κοινότητα Μπαουσιών (Τύρια) 1 167
3.ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ Σύνολο 0 6.032
4. ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ Σύνολο 10 17.293
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΑΛΗΣ


Τοπική Κοινότητα Μεταμόρφωσης 1 753
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΙΤΣΑΣ

Τοπική Κοινότητα Ζίτσας 1 1.014
δ.  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΟΛΟΣΣΩΝ

Τοπική Κοινότητα Βουτσαρά 1 150
ε.  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΣΑΡΩΝΟΣ

Δημοτική Κοινότητα Ελεούσης 3 2.806
Τοπική Κοινότητα Αγίου Ιωάννου 1 744
Τοπική Κοινότητα Βουνοπλαγιάς 1 883
Τοπική Κοινότητα Ζωοδόχου 1 387
Τοπική Κοινότητα Ροδοτοπίου 1 1.108
5. ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Σύνολο 126 97.657
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


Δημοτική  Κοινότητα Ανατολής 3 5.815
Τοπική Κοινότητα Μπάφρας 1 671
Τοπική Κοινότητα Νεοκαισαρειας 0 712
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Δημοτική  Κοινότητα Ιωανιτών 100 61.629
Δημοτική  Κοινότητα Μαρμάρων 1 2.169
Δημοτική  Κοινότητα Σταυρακίου 2 3.568
Τοπική Κοινότητα Εξοχή 1 1.541
Τοπική Κοινότητα Νεοχωρόπουλου 1 1.296
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ

Τοπική Κοινότητα Πεδινής 4 2.089
Τοπική Κοινότητα  Κοσμηράς 1 497
Τοπική Κοινότητα Μπιζανίου 1 409
ε.  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΜΒΩΤΙΔΟΣ

Δημοτική  Κοινότητα Κατσικά 3 2.871
Τοπική Κοινότητα Δροσοχωρίου 1 815
Τοπική Κοινότητα Κουτσελιού 1 1.413
Τοπική Κοινότητα Λογγάδων 1 874
Τοπική Κοινότητα Πλατανιάς 1 698
ζ.  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Δημοτική  Κοινότητα Περάματος 2 2.693
Τοπική Κοινότητα Κρανούλας 1 600
Τοπική Κοινότητα Περιβλέτου 1 509
6. ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ Σύνολο 3 9.294
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ


Δημοτική  Κοινότητα Κονίτσης 3
2.871
7. ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ Σύνολο 3 7.835
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΓΝΑΤΙΑΣ


Τοπική Κοινότητα Μικρού Περιστερίου 1
261
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΣΟΒΟΥ


Δημοτική  Κοινότητα Μετσόβου 2
3.195
8. ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ Σύνολο 4 11.092
α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ


Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου 1 1.000
β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Τοπική Κοινότητα Μικρού Κεφαλοβρύσου 1 1.040
γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

Τοπική Κοινότητα Δελβινακίου 1 751
δ.  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

Τοπική Κοινότητα Καλπακίου 1 754
Π. Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Σύνολο 151 170.239

Ανάβαση στο Ταμπούρι (Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων)

Ανάβαση στο Ταμπούρι (1876μ) διοργανώνει την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων. Η πορεία, θα ξεκινήσει από την Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο) Κόνιτσας και είναι Β′ κατηγορίας, διάρκειας 7 ωρών περίπου. Μπορούν να συμμετάσχουν και αρχάριοι με καλή όμως φυσική κατάσταση. Αναχώρηση: 7:00 από την Περιφέρεια Ηπείρου (πρώην Νομαρχία Ιωαννίνων). Αρχηγός: Γιάννης Χρήστου. Υπαρχηγός: Λάκης Φρίγκας. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου, 28ης Οκτωβρίου 17Α (εντός στοάς), καθημερινά 7-9μμ ή στο τηλέφωνο 26510-22138. http://www.orivatikos.gr

Επτά Ευρωπαϊκά σχολεία φιλοξενεί το Λύκειο Πεδινής

Επτά σχολεία ευρωπαϊκών χωρών, που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius «Κλιματική Αλλαγή: Η λύση είσαι εσύ», θα φιλοξενήσει το Γενικό Λύκειο Πεδινής, υλοποιώντας ως συντονιστικό σχολείο το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μαθητές από τις επτά χώρες θα βρεθούν στα Γιάννινα και στο Λύκειο Πεδινής από τις σήμερα 30 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 1 Απριλίου, ενώ η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 31 Μαρτίου, στις 7:30 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του σχολείου.

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius συμμετέχει η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, το Βέλγιο και η Λιθουανία.

[via]

Τις εκτάσεις των στρατοπέδων ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών

Η πρόθεση του Υπουργείου Άμυνας να προχωρήσει στο κλείσιμο του Κέντρου Νεοσυλλέκτων, στο στρατόπεδο Περάματος, πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για μία συνολική αναδιοργάνωση των μονάδων που λειτουργούν στην περιοχή μας και ειδικότερα στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιωαννιτών.

Κι αυτό γιατί η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες, μέσα από την αναδιοργάνωση αυτή, να αποδεσμευτούν εκτάσεις και να αποδοθούν στους πολίτες.

Στο Δήμο Ιωαννιτών, λειτουργούν δύο από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα της Ηπείρου. Στο Πέραμα και στο Βελισσάριο.

Για το Βελισσάριο η θέση της Δημοτικής Αρχής ήταν ξεκάθαρη. Θεωρεί ότι πρέπει στο σύνολό του να παραχωρηθεί στην πόλη και, όπως προβλέπεται από το Ρυθμιστικό, να μετατραπεί μαζί με το Πάρκο Πυρσινέλλα, στο μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο του λεκανοπεδίου.

Η συρρίκνωση των στρατιωτικών μονάδων, επιτρέπει την παραχώρηση αν όχι του συνόλου, τότε μεγάλου τμήματος και του στρατοπέδου Περάματος. Αυτό είναι σήμερα το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, το οποίο οφείλει να αφουγκραστεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας.

«Τα στρατόπεδα, με τον ρόλο που τα γνωρίζαμε μέχρι πριν λίγα χρόνια, έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Οι μονάδες έχουν συρρικνωθεί τα μέγιστα. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να κρατούν δεσμευμένες τεράστιες εκτάσεις, τις οποίες δεν χρειάζονται. Αίτημά μας, το οποίο θέτουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, είναι να υπάρξει πλήρης αναδιοργάνωση των δυνάμεων αυτών και απόδοση των στρατοπέδων την πόλη», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Σύσκεψη για το ρυθμιστικό στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Σύσκεψη διοργανώνεται σήμερα στο γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκη για την πορεία του Ρυθμιστικού Σχεδίου. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να μετάσχουν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και οι βουλευτές του νομού Ιωαννίνων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην σύσκεψη αυτή, αναμένεται να τεθούν τα θέματα σχετικά με την πορεία του Ρυθμιστικού και να γνωστοποιηθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του, την κατάρτιση του Προεδρικού Διατάγματος και την συγκρότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού.

[via]

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ημερίδα Κατάρτισης Δικαιούχων για την "Ψηφιακή Σύγκλιση"


Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» σας προσκαλεί στην Ημερίδα Ενημέρωσης και Κατάρτισης Δικαιούχων που διοργανώνει στα Ιωάννινα την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 και ώρα 10.00- 15.00 στo Ξενοδοχείο DuLac (Α. Μιαούλη & Ίκκου).

Την Ημερίδα θα πλαισιώσουν εξειδικευμένα Στελέχη της ΕΥΔ με στόχο την αναλυτική ενημέρωση των τελικών και δυνητικών Δικαιούχων για θέματα υποβολής τεχνικά άρτιων προτάσεων, θέματα ένταξης, παρακολούθησης & χρηματοδότησης των Πράξεων του Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν Αίτηση Συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση vassopoulou@infosoc.gr ή μέσω φαξ στα 210 3722499 – 497 έως την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011.

Επιστολή Περιφερειάρχη για το κλείσιμο των Κέντρων Εκπαίδευσης

Την αντίθεση του, στο ενδεχόμενο να κλείσουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο 625 Τάγμα Πεζικού και στο Υγειονομικό Άρτας, εκφράζει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Άμυνας. Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει τις αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια απόφαση και καταλήγει, υπογραμμίζοντας ότι: «Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να παραμένουν κέντρα εκπαίδευσης σε μεγάλες πόλεις και να καταργούνται στην περιφέρεια, που αποδυναμώνεται συνεχώς από Υπηρεσίες και φορείς. Αντίθετα, εκείνο που προσμένουμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας είναι η μεταφορά Κ.Ε.Ν. από το Κέντρο προς την Περιφέρεια και ιδιαίτερα προς ακριτικές περιοχές που διαθέτουν στρατόπεδα, όπως η Κόνιτσα, οι Φιλιάτες κ.α., ώστε να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων τους».

[via]

Συνάντηση όλων των Δημάρχων του νομού Ιωαννίνων

Συνάντηση όλων των Δημάρχων του νομού Ιωαννίνων, έγινε χθες στο Πέραμα. Στην συνάντηση κυριάρχησε το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων με τους δημάρχους να επισημαίνουν ότι οι Δήμοι έχουν περιέλθει σε δυσχερή κατάσταση εξ’ αιτίας της απαγόρευσης των συμβάσεων, ενώ συζητήθηκε ακόμη η δυνατότητα σύμπραξης και συνεργασίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Ιωαννίνων στον πολιτιστικό τομέα, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο και το Δημοτικό Ραδιόφωνο.

Αποφασίστηκε να συσταθούν δύο μόνιμες επιτροπές, οι οποίες θα εξετάσουν όλες τις λεπτομέρειες ώστε η συνεργασία αυτή να περάσει σε πρακτικό επίπεδο.

Στην συνάντηση μετείχαν όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού Ιωαννίνων, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, αρμόδιος για θέματα καθαριότητας Θωμάς Μπέγκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Παναγιώτης Κιτσούλης και ο υπεύθυνος του πολιτιστικού τομέα του Δήμου Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ.

[via]

Ντεμόλ και του χρόνου

Στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα θα παραμείνει και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Στεφάν Ντεμόλ. Η διοίκηση της ομάδας των Ιωαννίνων ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με τον Βέλγο τεχνικό για ένα ακόμα χρόνο, δείχνοντας με αυτή την κίνηση την ικανοποίησή της για την εφετινή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Football League.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον τεχνικό της ομάδας Στεφάν Ντεμόλ, για ακόμη ένα χρόνο. Ο Βέλγος προπονητής ήρθε σε συμφωνία με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Γιώργο Χριστοβασίλη και θα προσφέρει τις προπονητικές του υπηρεσίες και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν».

[via]

Δύο νεκροί σε τροχαίο στα Ιωάννινα

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, που έγινε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Τρίτης στο 15ο χιλιόμετρο του εθνικού δρόμου Ιωαννίνων-Αθήνας.

Αλβανικό επιβατικό αυτοκίνητο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, κατευθυνόμενο προς τα Γιάννινα, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με φορτηγό.

Απο το επιβατικό αυτοκίνητο νεκροί ανασύρθηκαν ο οδηγός και ο συνοδηγός και σοβαρά τραυματισμένοι οι δύο συνεπιβάτες τους, όλοι αλβανικής καταγωγής. Ελαφρά τραυματίστηκε ο οδηγός του φορτηγού. Ο εθνικός δρόμος έχει κλείσει και έχουν σχηματισθεί ουρές αυτοκινήτων χιλιομέτρων. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά η Τροχαία Ιωαννίνων.

[via]

Ψήφισμα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι η Σύγκλητος του Ιδρύματος, στη Συνεδρία της αριθμ. 970/17-3-2011, έχοντας υπόψη:
1.    Ότι η νέα Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) αγνόησε τις επί επτά και πλέον έτη συζητήσεις και συμφωνίες που έχουν γίνει μεταξύ του Πανεπιστημίου και της προηγούμενης Διοίκησης του Τ.Ε.Ε., καθώς και τις αποφάσεις, που έχουν ληφθεί, σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα και την εγγραφή των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών στα μητρώα του Τ.Ε.Ε. (Μετονομασία του Τμήματος, προκηρύξεις θέσεων Δ.Ε.Π. και πρόταση ίδρυσης Εργαστηρίων σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα, προσαρμογή του Προγράμματος Σπουδών, ικανοποιήθηκαν όλα).
2.    Ότι μετά από μια σειρά πρόσφατων συζητήσεων, παρεμβάσεων και διαπραγματεύσεων, το Τμήμα ήλθε σε συμφωνία με τον νέο Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. κ. Σπίρτζη για μετονομασία (δεύτερη φορά) του Τμήματος σε “Τμήμα Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Υλικών”, έναντι της άμεσης ένταξης στο Τ.Ε.Ε. των αποφοίτων του Τμήματος, καθώς και των διπλωματούχων, που θα προκύψουν μέχρι να υλοποιηθεί η ως άνω μετονομασία.
3.    Ότι και η πρόσφατη αυτή συμφωνία δεν τηρήθηκε, καθόσον ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. αθέτησε τα συμφωνηθέντα και εισηγήθηκε διαφορετικά στη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε., η οποία τελικώς αποφάσισε ότι η ένταξη των αποφοίτων του Τμήματος στα Μητρώα του Τ.Ε.Ε. θα γίνει εφόσον (όταν και εάν) το Τμήμα μετονομαστεί σε “Τμήμα Χημικών Μηχανικών”, πράγμα που σημαίνει αλλαγή Προγράμματος Σπουδών, νέο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, που θα συνοδεύεται από νέα εργαστηριακή υποδομή, κάτι που είναι ανέφικτο να πραγματοποιηθεί υπό τις παρούσες συνθήκες.
4.    Ότι από τα παραπάνω, που ενδεικτικά αναφέρονται, γίνονται φανερά η ανακολουθία και οι υπαναχωρήσεις του Τ.Ε.Ε. από τις κατά καιρούς συμφωνίες, καθώς και η έλλειψη συνέχειας, με την εναλλαγή των Διοικήσεών του, με συνέπεια οι απόφοιτοι του Τμήματος να καθίστανται όμηροι για μία ακόμη φορά, χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.

Αποφάσισε ομόφωνα

α)     Να εκφράσει την έντονη δυσφορία και διαμαρτυρία της για την ανακολουθία της νέας Διοίκησης του Τ.Ε.Ε. και την παντελή έλλειψη πνεύματος συνεργασίας.
β)     Να υιοθετήσει τις ενέργειες και αποφάσεις του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και από κοινού να προωθήσουν και να διεκδικήσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος.
γ)     Να καλέσει την Κυβέρνηση να επιλύσει το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος, παρακάμπτοντας το θεσμικό πλαίσιο του Τ.Ε.Ε.

    Ιωάννινα 29-3-2011
    Από την Πρυτανεία

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πεντάρα στο ρελαντί για τον ΠΑΣ

Με πέντε τέρματα φιλοδώρησε ο ΠΑΣ Γιάννινα τον άτυχο Διαγόρα στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 28ης αγωνιστικής της Football League. Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν οίκτο απέναντι στην ομάδα της Ρόδου, που ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου με μόνο 13(!) ποδοσφαιριστές στην αποστολή, παίρνοντας τους 3 βαθμούς της νίκης με σκορ 5-0. Με το αποτέλεσμα αυτό, το συγκρότημα του Στεφάν Ντεμόλ αύξησε την διαφορά του από τον 2ο Παναιτωλικό στους 4 βαθμούς, ενώ ο Διαγόρας παρέμεινε στην 6η θέση της βαθμολογίας με 46 πόντους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς είχαν πολύ δύσκολο έργο. Μόλις στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης ο αρχηγός των κυανέρυθρων, Σπάρταλης τραυματίστηκε και στην θέση του πέρασε ο νεαρός Μαριετάκης.

Στο 18' στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, ο Σκούφαλης έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Σιαλμά, ο οποίος με ωραίο τρόπο πλάσαρε τον Ταμπάση κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΣ.

Επτά λεπτά αργότερα οι δύο παίκτες των κυανόλευκων συνδυάστηκαν και πάλι με επιτυχία: Ο Σκούφαλης μπήκε στην περιοχή του Διαγόρα, έβγαλε την παράλληλη μπαλιά στον Σιαλμά, ο οποίος με προβολή από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0.

Στο 30ο λεπτό και μετά από σύγχυση στην περιοχή των ροδιτών, η μπάλα έφτασε στον Σκούφαλη που έκανε άψογο κοντρόλ με το στήθος και με ένα φοβερό μονοκόμματο σουτ πέτυχε το τρίτο γκολ για τους γιαννιώτες.

Στο 58' ο Κεϊτά πήδηξε ψηλότερα απ' όλους, έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Χειμωνέττος με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ. Στο 74ο λεπτό, ο Σκούφαλης και πάλι σε ρόλο δημιουργού εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κώτσιος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 4-0 για τους γηπεδούχους.

Το τελικό 5-0 για την ομάδα της Ηπείρου έκανε στο 86' με κεφαλιά ο Μιχαήλ.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Πάντος (62' Πατσατζόγλου), Μιχαήλ, Κώτσιος, Κεϊτά, Σκούφαλης, Ανδράλας (75' Κυριάκος), Ντε Βινσέντι, Σιαλμάς (63' Φουρτάδο), Τζάνης.

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Χειμωνέττος, Πεταυράκης, Σπάρταλης (12' Μαριετάκης), Γκούτμαν, Ρέγες, Φράγκος, Γεωργίου, Αγκιρίμπα, Καρπαθάκης, Χριστοφιλέας, Πουλόπουλος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και οι υπόλοιποι αγώνες της 28ης αγωνιστικής:
Σάββατο 26/3
ΟΦΗ - Παναιτωλικός 1-0 (45' Μπουλούτ)

Κυριακή 27/3
Αναγέννηση Καρδίτσας - Καλλιθέα 1-0 (45'+2' πεν. Ντοριβάλ)
Εθνικός Αστέρας - Πανθρακικός 1-1 (17' Παπαζούδης - 67' πεν. Ρομπέρ)
Δόξα Δράμας - Εθνικός 4-0 (45' Σιάκκας, 51' Χατζηπαντελίδης, 78' Χλωρός, 93' Μαρκόφσκι)
Θρασύβουλος - Ηλιούπολη 1-1 (7' Ζαχαρόπουλος - 27' Στεφανίδης)
Πιερικός - Τρίκαλα 2-0 (72' Χατζής, 85' Πουλάκος)
Λεβαδειακός - Αγροτικός Αστέρας (87' Μπεγκόνια)

Δευτέρα 28/3
Βέροια - Ιωνικός 2-1 (5' Βεργώνης, 78' Σαϊτιώτης - 61' Τομάς)
ΠΑΣ Γιάννινα - Διαγόρας 5-0 (18', 25' Σιαλμάς, 30' Σκούφαλης, 74' Κώτσιος, 86' Μιχαήλ)

[via]

Κλείνει το στρατόπεδο στο Πέραμα;

«Καλλικράτης» και στον Στρατό Ξηράς! Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του «Εθνους», τις επόμενες μέρες το ΓΕΣ προχωράει στο κλείσιμο επτά μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης εξασφαλίζοντας ετησίως περισσότερα από είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ!

Πρόκειται για τα εξής Κέντρα Εκπαίδευσης:

  •     Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ) στην Καλαμάτα.
  •     Υγειονομικού στην Αρτα.
  •     Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι.
  •     625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα.
  •     Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας.
  •     557 Τάγμα Πεζικού στην Ξάνθη.
  •     Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Αργος Ορεστικό.
Σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη του ΓΕΣ, σε ορισμένα από τα παραπάνω υπό κατάργηση Κέντρα Εκπαίδευσης το κόστος λειτουργίας τους για κάθε ΕΣΣΟ (σειρά) υπολογίζεται μέχρι 900.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη του ΓΕΣ, κρίνεται αναγκαία η λειτουργία μόνο εννέα Κέντρων Εκπαίδευσης για την υποδοχή 15.000 νεοσυλλέκτων ανά ΕΣΣΟ. Πρόκειται για το ΚΕΜΧ (Μηχανικό) στο Ναύπλιο, το ΚΕΤΘ (Τεθωρακισμένα) στον Αυλώνα, το ΚΕΕΔ (Ειδικών Δυνάμεων) στο Μ. Πεύκο, το 6ο και το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο και την Τρίπολη αντίστοιχα, το ΚΕΠΒ (Πυροβολικού) στη Θήβα, το ΚΕΣΝ (Νοσηλευτικό) στην Καρδίτσα, το Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, το ΚΕΤΧ (Τεχνικό) στην Πάτρα.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ποια θα είναι η τύχη των υπόλοιπων δεκαεπτά μικρότερων Κέντρων Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκαν στην περιφέρεια μετά το 2004 από την κυβέρνηση της ΝΔ. Πρόκειται για μικρότερα Κέντρα, όπως στη Ρεντίνα, στο Μάλεμε Χανίων, στο Κιλκίς, στη Νιγρίτα, στη Λεπτή Ορεστιάδας, στο Διδυμότειχο, στην Καβησσό Εβρου, στη Ροδόπολη Σερρών, καθώς και εκείνα στη νησιωτική Ελλάδα που λειτουργούν περιοδικά, όπως: Μύρινας Λήμνου, Λέσβου, Καρδάμυλων Χίου, Καρλοβασίου Σάμου, Κω και Ρόδου. Επίσης δεν έχει αποφασιστεί η τύχη των μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στη Σπάρτη και Υλικού Πολέμου στη Λαμία.

Ωστόσο, το κόστος λειτουργίας τους κρίνεται ασύμφορο, καθότι, σύμφωνα με την επίσημη μελέτη του ΓΕΣ, το κόστος εκπαίδευσης σ' ένα μεγάλο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ανέρχεται στο 1/10 του κόστους εκπαίδευσης σ' ένα μικρό ? περιφερειακό κέντρο.

Είναι σαφές ότι στην παρούσα φάση, με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και την ανάγκη δραστικής μείωσης των λειτουργικών εξόδων, δεν δύναται να συνεχιστεί η λειτουργία 33 Κέντρων Νεοσυλλέκτων που δημιούργησε η ΝΔ για καθαρά μικροπολιτικούς και κομματικούς λόγους εφαρμόζοντας το δόγμα «Κάθε πόλη και στρατόπεδο ? κάθε χωριό και φυλάκιο».

Ηταν χαρακτηριστική η αντίδραση των τοπικών βουλευτών της ΝΔ όταν το 2009 τέθηκε ζήτημα κατάργησης του αντίστοιχου Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο Κιλκίς. Πρωτοστατούντος του Σάββα Τσιτουρίδη, που υπενθύμιζε στον τότε υπουργό Αμυνας Β. Μεϊμαράκη ότι δεν θα πρέπει να τολμήσει το κλείσιμο του Κέντρου διότι πριν από τριάντα χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωτοβουλία του τότε υφυπουργού Αμυνας Αλ. Αβραμίδη, καταγόμενου από το Κιλκίς, δημιούργησε το συγκεκριμένο Κέντρο στο 604 Τάγμα Πεζικού στο στρατόπεδο Καμπάνη. Επομένως ?τόνιζε ο Σ. Τσιτουρίδης? τυχόν κλείσιμό του θα έχει επιζήμιες συνέπειες για μια ακριτική πόλη και την ευρύτερη περιοχή της...

Ωστόσο, η ισχύς του παραπάνω επιχειρήματος Τσιτουρίδη και σχεδόν όλων των τοπικών βουλευτών έχει ατονήσει στις μέρες μας. Λόγω της μείωσης των εβδομάδων εκπαίδευσης από πέντε σε τρεις, οι νεοσύλλεκτοι δεν έχουν δυνατότητα εξόδου και άρα δεν υπάρχει όφελος για τους τοπικούς επαγγελματίες.

Εξοικονόμηση
Ρεαλιστική κίνηση

Η λειτουργία ενός Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων (ΚΕΝ) ανά εδαφικό διαμέρισμα και κατάργηση όλων των υπολοίπων κρίνεται ως η πιο ρεαλιστική κίνηση στην παρούσα περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα θα μπορούν να λειτουργούν:

    Ενα ΚΕΝ στη Μακεδονία που θα δέχεται νεοσύλλεκτους από τα εδαφικά διαμερίσματα Θράκης και Μακεδονίας.
    Ενα στην Ηπειρο που θα κατατάσσονται όλοι από το εδαφικό διαμέρισμα της Ηπείρου.
    Ενα στη Θεσσαλία για τις ανάγκες της περιοχής.
    Ενα στο Λεκανοπέδιο Αττικής που θα δέχεται νεοσύλλεκτους από την πρωτεύουσα, τη Στερεά Ελλάδα και τα νησιά Κεντρικού Αιγαίου και Ιονίου.
    Ενα στην Πελοπόννησο όπου θα δέχεται νεοσύλλεκτους από την Πελοπόννησο, τα νησιά του Νοτίου Ανατ. Αιγαίου.
    Ενα στην Κρήτη που θα δέχεται τους Κρητικούς.

Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομείται χρόνος και χρήμα που σήμερα σπαταλιέται κατά τις μετακινήσεις από τα ΚΕΝ - ΕΚΕ στα Νοσοκομεία.

Τα αγκάθια
Επιπλέον η διασπορά των Μονάδων, η ελλιπής στελέχωση και η ενασχόληση του προσωπικού με πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, δρουν απαγορευτικά στην καθολική συμμετοχή στην εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να μην αποκτούν -κύρια οι στρατεύσιμοι- συγκεκριμένες γνώσεις και δεξιότητες που είναι απολύτως αναγκαίες για όλη τους τη στρατιωτική ζωή τους που ουσιαστικά ολοκληρώνεται μετά την οριστική διαγραφή από τους επιστρατευτικούς καταλόγους.

[via]

Σύλληψη δραπέτη στην Κακαβιά

Επιστροφή ξανά στις φυλακές για έναν Αλβανό δραπέτη. Ο κακοποιός, ο οποίος αναζητείτο σαν δραπέτης των Αγροτικών Φυλακών Τύρινθας, συνελήφθη κατά τον έλεγχο διαβατηρίων στην Κακαβιά.

Ο άντρας εξέτιε ποινή για εμπορία ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στην χώρα.

[via]

Έκλεψαν 50.000 ευρώ από 79χρονο στη Σαγιάδα

Στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας δύο άγνωστοι άνδρες μπήκαν σε σπίτι, αφού παραβίασαν το παράθυρο και με την απειλή μαχαιριού έδεσαν με καλώδιο τον 79χρονο ιδιοκτήτη και του έκλεψαν 50.000 ευρώ, μία συσκευή κινητού τηλεφώνου και τα κλειδιά επιβατικού αυτοκινήτου,με το οποίο και διέφυγαν.
Το αυτοκίνητο βρέθηκε, αργότερα,από αστυνομικούς του Κλιμακίου Σαγιάδας στο Ράγιο Θεσπρωτίας, εγκαταλελειμμένο.

Οι δράστες αναζητούνται, ενώ προανάκριση για τη ληστεία διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Σαγιάδας.
Επίσης, στο Κανάλι Πρέβεζας άγνωστοι, αφού παραβίασαν την εξωτερική πόρτα της εισόδου σπιτιού, έκλεψαν από την αυλή, μία βάρκα πολυεστερική με τιμονιέρα και μηχανή αξίας 19.500 ευρώ.

Προανάκριση για την κλοπή διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.

[via]

Mαθήματα ενηλίκων από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο

Από μεθαυριο Τετάρτη 30 Μαρτίου, ώρα 20.00, στο Λεμβαρχείο 11 στο Ε.Α.Ν.Κ.Ι., ο Ι.Ο. Ιωαννινων ξεκινα τη νεα φετινη του περιοδο εξοικειωσης ενηλικων με την ιστιοπλοϊα στη Λιμνη Παμβωτιδα. Είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν ενδιαφερόμενοι ενήλικες τόσο με όσο και χωρίς προηγούμενη ιστιοπλοϊκή εμπειρία.
 
Σας παρακαλω να ενημερωσετε οσους φιλους και γνωστους σας ενδεχομενα ενδιαφερονται γι αυτη την δραστηριοτητα του Ιστιοπλοϊκου Ομιλου Ιωαννινων.
 
Περισσοτερες πληροφορίες στα τηλ. 2651 009 009 ή 6977 433 589.

Άνοιξε το Δημαρχείο μετά από επέμβαση των ΜΑΤ

Μία διμοιρία των ΜΑΤ ήταν αρκετή για να απωθήσει τους καταληψίες εργαζόμενους της ΑΔΕΙ από το Δημαρχείο Ιωαννίνων και να ανοίξει την πρόσβαση σε αυτό μετά την πολυήμερη κατάληψη. Λίγο πριν τις 9 το πρωί και με περιορισμένη χρήση χημικών η διμοιρία των ΜΑΤ έσπασε την κατάληψη των εργαζομέων της ΑΔΕΙ.

Νέο κοινωνικό δίκτυο με βάση την κινητή τηλεφωνία

Ο Μπιλ Ενγκουγιέν, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Apple, ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, με την ονομασία color (χρώμα), με στόχο να «ρίξει το γάντι» στο facebook, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Η ιδιαιτερότητα του νέου δικτύου είναι ότι θα βασίζεται στην κινητή τηλεφωνία.

Προς το παρόν το color, είναι μια δωρεάν εφαρμογή για "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα iPhone και Android, η οποία επιτρέπει στους χρήστες που βρίσκονται σε κοντινή περιοχή να βγάζουν και να ανταλλάσσουν φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα, ταυτόχρονα, σε πολλαπλά κινητά τηλέφωνα και σε πραγματικό χρόνο.

Καθώς η ανταλλαγή βίντεο και φωτογραφιών αποτελεί μια από τις βασικές λειτουργίες του facebook, οι δημιουργοί του νέου κοινωνικού δικτύου φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό είδος απομακρύνοντας τους ανθρώπους από τον υπολογιστή.

"Αυτή η μετάβαση σε ένα μετα-pc κόσμο πρόκειται να αποτελέσει μια τεράστια μεταστροφή, καθώς μοιραζόμαστε όλο και περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο", δήλωσε ο Ενγκογιέν, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει περίπου 41 εκατ. δολάρια από επενδυτικές εταιρίες της Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, για να χρηματοδοτήσει το έργο του.

Το color είναι μια δωρεάν υπηρεσία που δεν απαιτεί ονόματα χρήστη και κωδικούς, ούτε συλλέγει προσωπικά δεδομένα, όπως το facebook. Ο Ενγκογιέν, από την πλευρά του, ελπίζει σε έσοδα μέσω διαφημίσεων και άλλων υπηρεσιών μάρκετινγκ.

Ο επενδυτής Μάικ Κρούπκα, που στηρίζει χρηματοδοτικά το color, δήλωσε: "Οι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι, με συσκευές όπως το iPhone, μπορεί κανείς να κάνει πράγματα σε ένα κοινωνικό, δίκτυο που δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει με ένα υπολογιστή".

Το color είναι η όγδοη επιχείρηση που δημιουργεί ο Ενγκογιέν.

[via]

Σιέστα στον πύργο ελέγχου

Ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας δεν άντεξε την κούραση κι αποκοιμήθηκε εν ώρα εργασίας, αφήνοντας δύο αεροσκάφη που εκτελούσαν επιβατικές πτήσεις να προσγειωθούν στην Ουάσινγκτον χωρίς οποιαδήποτε καθοδήγηση από τον πύργο ελέγχου.

«Ως πρώην πιλότος αεροπορικής εταιρίας, είμαι προσωπικά εξοργισμένος που ο ελεγκτής αυτός δεν φρόντισε όπως ήταν ευθύνη του να βοηθήσει να προσγειωθούν αυτά τα δύο αεροσκάφη», δήλωσε ο Ράντι Μπάμπιτ, διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA).

Ο Μπάμπιτ έθεσε σε διαθεσιμότητα τον βετεράνο ελεγκτή που έχει 20 χρόνια προϋπηρεσία. Τα στοιχεία του δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Τα αεροσκάφη που εκτελούσαν τις δύο πτήσεις, μια της United Airlines και μια της American Airlines, προσγειώθηκαν χωρίς πρόβλημα στο αεροδρόμιο Ronald Reagan νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Τα πληρώματα των δύο αεροσκαφών δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον ασύρματο με τον πύργο ελέγχου για να λάβουν οδηγίες σχετικά με τον ποιο διάδρομο έπρεπε να προσεγγίσουν και άδεια να προσγειωθούν, αλλά ήλθαν σε επικοινωνία με ελεγκτές σε κοντινή εγκατάσταση της FAA από όπου τους δόθηκαν πληροφορίες.

Παρ' όλ' αυτά, το συμβάν σε ένα αεροδρόμιο πολύ κοντά στο Πεντάγωνο, πλάι στον ποταμό Πότομακ και αντίκρυ στο Λευκό Οίκο εξόργισε πολλούς στην Ουάσινγκτον, όπου υπάρχει αυξημένη ευαισθησία όσον αφορά την ασφάλεια των πτήσεων μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο ελεγκτής, που έχει βαθμό επιτηρητή, είπε στους αρμόδιους που πραγματοποιούν έρευνα για το επεισόδιο ότι εργαζόταν για τέταρτη συνεχή νύχτα στο συγκεκριμένο ωράριο και ότι ήταν ο μόνος που βρισκόταν στον πύργο ελέγχου την ώρα που σημειώθηκε το συμβάν.

[via]

Παρατείνεται η προθεσμία αιτήσεων για το «Εξοικονόμηση κατ'οίκον»

Παράταση μέχρι τις 16 Μαΐου 2011 για τις αιτήσεις υπαγωγής στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», αποφάσισε να χορηγήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά από σχετικό αίτημα των συνεργαζόμενων τραπεζών και το «ιδιαίτερα αυξημένο», όπως επισημαίνει, ενδιαφέρον των πολιτών.

Η αρχική προθεσμία έληγε στις 31 Μαρτίου. Οι αιτήσεις που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 31 Μαρτίου θα προωθούνται κατά προτεραιότητα από τις τράπεζες.

Οι πολίτες μπορούν να συνεχίζουν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα http://exoikonomisi.ypeka.gr/ , τη γραμμή αρωγής (210-979400), αλλά και τα συνεργαζόμενα τραπεζικά ιδρύματα.

[via]

Η 18αδα για τον αγώνα με τον Διαγόρα

Με μια πρωινή προπόνηση που διεξήχθη στο ΠΕΑΚΙ ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα, για τον αυριανό αγώνα (19:00 Conn X) κόντρα στον Διαγόρα. Η ομάδα θέλει να επιστρέψει και πάλι στις νίκες για να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την επάνοδο στην Super League.

Εκτός αποστολής έμειναν τελικά οι Μπακαγιόκο και Βάντερσον οι οποίοι δεν ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών και συνεχίζουν κανονικά την θεραπεία τους. Εκτός μάχης τέθηκε και ο Μπουχάν ο οποίος και αυτός είναι τραυματίας και τις τελευταίες ημέρες έχει ανεβάσει στροφές.

Ο Στεφάν Ντεμόλ μετά το τέλος του προγράμματος συμπεριέλαβε στην αποστολή 18 ποδοσφαιριστές και οι οποίοι είναι οι εξής: Κηπουρός, Σικαλιάς, Ντάσιος, Στάθης, Πατσατζόγλου, Πάντος, Κώτσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κειτά, Ανδράλας, Κυριάκος, Ντε Βινσέντι, Σκούφαλης, Βαγγελής, Φουρτάδο, Τζάνης και Σιαλμάς.

«Επιστήμη & Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας»

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Χημείας 2011 και υπό την αιγίδα του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο για Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (European Patent Office - EPO) και την Ένωση Ελλήνων Χημικών, οργανώνει τον Απρίλιο 2011 στα Ιωάννινα Σεμινάριο με θέμα:

«Επιστήμη & Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας».

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για θέματα που σχετίζονται με τη βιομηχανική ιδιοκτησία και τη συμβολή της στην καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, θα γίνει προσπάθεια σύνδεσης της επιστημονικής έρευνας που διεξάγεται στα Πανεπιστήμια με την απόκτηση Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και με τη  στρατηγική μεταφοράς τεχνογνωσίας. Θα παρουσιαστούν βασικές παράμετροι που σχετίζονται με την προστασία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας και θα τονιστούν οι ιδιαιτερότητες που προκύπτουν κατά την επιχειρηματική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων στα πανεπιστήμια. Κεντρικοί εισηγητές θα είναι εμπειρογνώμονες από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας του Μονάχου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις με τους εξειδικευμένους εξεταστές από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και τους υπόλοιπους εισηγητές.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011 στην Αγγλική γλώσσα και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου.
Για καλύτερη ενημέρωσή σας, επισυνάπτεται προκαταρκτική μορφή του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή με τη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού Δελτίου Συμμετοχής μέχρι τις 28 Μαρτίου 2011 στο http://webserv.epo.org/projects/academy/academy_reg3p.nsf/viewLkupPublic/AW14-2011?EditDocument

Δείτε συνημμένα το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης (προκαταρκτική μορφή)

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαρ. 2011
Σχετικό Link: http://www.uoi.gr/gr/events/extended.php?post_id=3590
 
Σχετικό Αρχείο: http://www.uoi.gr/announcements/system/attachments/3588.pdf

Τέσσερις Ιρακινοί βίασαν 11χρονο Αφγανό

Θύμα βιασμού από τέσσερις Ιρακινούς έπεσε 11χρονος Αφγανός στην Ηγουμενίτσα. Οι Ιρακινοί  οδήγησαν δύο ανήλικους 11 και 16 χρόνων στο παράπηγμά τους, με το πρόσχημα ότι έναντι αμοιβής θα τους διευκόλυναν να φύγουν για την Ιταλία.

Εκεί, με την απειλή μαχαιριού και με χρήση σωματικής βίας οι δύο από τους δράστες βίασαν τον 11χρονο, ενώ οι άλλοι δύο είχαν απομακρύνει τον 16χρονο από το παράπηγμα. από το σημείο. Οι δύο ανήλικοι κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία και από φωτογραφίες που τους έδειξαν οι αστυνομικοί, αναγνώρισαν τους δράστες, οι οποίοι αναζητούνται.

[via]

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Δεκαέξι νέες επενδύσεις στον Αναπτυξιακό Νόμο

Επενδυτικές προτάσεις συνολικού ύψους  17.346.325,35€, εγκρίθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (23/3/2011), με την προεδρία της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα στα γραφεία της Περιφέρειας. Οι επιχειρήσεις που εντάχθηκαν ενισχύουν κυρίως τους τομείς του τουρισμού, και της αγροτοκτηνοτροφίας στην Ήπειρο.

Συγκεκριμένα, στην 215η συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, αποφασίσθηκε η ένταξη στα κίνητρα του νέου αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 των παρακάτω επενδύσεων:

    1. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ Α.Ε.: Εκσυγχρονισμός και ταυτόχρονα αναβάθμιση, ξενοδοχειακής μονάδας κλασσικού τύπου, από κατηγορία 2* σε κατηγορία 4*, στη Δ.Ε. Ιωαννιτών του Δ. Ιωαννιτών, Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 1.820.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 53%. Ε.Μ.Ε.: 3
    2. Α. ΓΕΩΡΓΙΟΥ – Σ. ΚΩΣΤΟΥΛΑ Ο.Ε.: Μετατροπή παραδοσιακού κτιρίου σε παραδοσιακό κατάλυμα, στο Δ.Δ. Ελάτης της Δ.Ε. Κεντρ. Ζαγορίου του Δ. Ζαγορίου, Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 460.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 58%. Ε.Μ.Ε.: 1
    3. ΚΟΣΜΑ ΜΑΡΙΑ Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.: Ίδρυση νέας ξενοδοχειακής μονάδας 3*, στην οδό Παύλου Μελά, στο Δ.Δ. Μύτικα της Δ.Ε. Πρεβέζης του Δ. Πρεβέζης, Ν. Πρεβέζης, συνολικού κόστους 1.474.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 49%. Ε.Μ.Ε.: 4
    4. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ - ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΙΝΤΟΡΗΣ Ο.Ε.: Ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας 4*, κλασσικού τύπου, στην οδό Καραμανλή της Δ.Ε. Παραμυθιάς του Δ. Σουλίου, Ν. Θεσπρωτίας, συνολικού κόστους 1.790.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 49%. Ε.Μ.Ε.: 5
    5. Δ. ΠΑΝΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. (ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑ): Ίδρυση νέας ξενοδοχειακής μονάδας 3*, στο Δ.Δ. Πεδινής της Δ.Ε. Μπιζανίου του Δ. Ιωαννιτών, Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 575.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 48%. Ε.Μ.Ε.: 1
    6. ΤΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.: Ίδρυση ξενοδοχείου κλασσικού τύπου 3*, δυναμικότητας 19 δωματίων – 41 κλινών, στο Δ.Δ. Βουλγαρελίου της Δ.Ε. Αθαμανίας του Δ. Κεντρικών Τζουμέρκων, Ν. Άρτας, συνολικού κόστους 1.879.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 51%. Ε.Μ.Ε.: 2
    7. ΑΦΟΙ ΜΟΥΡΕΧΙΔΗ - ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ Ο.Ε.: Ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας 4*, 41 κλινών, στο Δ.Δ. Περιβλέπτου της Δ.Ε. Περάματος του Δ. Ιωαννιτών, Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 1.488.250€ με ποσοστό επιχορήγησης 48%. Ε.Μ.Ε.: 3
    8. ΣΥΜΕΩΝ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΚΙΑΝΟΣ Ο.Ε.: Μετατροπή παραδοσιακού σπιτιού σε ξενώνα δυναμικότητας 12 κλινών, στο Δ.Δ. Διλόφου της Δ.Ε. Κεντρ. Ζαγορίου του Δ. Ζαγορίου, Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 303.500,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 55,59%. Ε.Μ.Ε.: 1
    9. ΛΑΖΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ & ΣΙΑ Ο.Ε. – ΡΟΔΟΒΟΛΙ: Ίδρυση ξενοδοχείου κλασσικού τύπου 3*, δυναμικότητας 11 δωματίων – 23 κλινών, στη Δ.Ε. Κόνιτσας του Δ. Κόνιτσας, Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 1.090.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 48%. Ε.Μ.Ε.: 2

10.   ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. (Υπό σύσταση): Ίδρυση ξενοδοχείου τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 3*, δυναμικότητας 9 διαμερισμάτων – 24 κλινών, στην Δ.Ε. Κοινότητας Πέρδικας του Δ. Ηγουμενίτσας, Ν. Θεσπρωτίας, συνολικού κόστους 1.240.990,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 49%. Ε.Μ.Ε.: 2

11.  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΠΑΡΟΥΣΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. (Υπό σύσταση): Μετατροπή και επέκταση παραδοσιακών κτιρίων με προσθήκη νέων κτιρίων για τη δημιουργία ξενοδοχείου τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 3*, δυναμικότητας 7 διαμερισμάτων – 20 κλινών, στο Δ.Δ. Βίτσας της Δ.Ε. Κεντρ. Ζαγορίου του Δ. Ζαγορίου, Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 1.032.100,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 55,27%. Ε.Μ.Ε.: 1

12.  ΛΑΚΜΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ Α.Ε.: Εκσυγχρονισμός Βιοτεχνίας τυποποίησης με επέκταση της παραγωγής σε νέα είδη (κουβάδες πέραν των υφισταμένων πωμάτων και πλεγμάτων), στην ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων της Δ.Ε. Πασσαρώνος του Δ. Ζίτσας, Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 1.928.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 54,95%. Ε.Μ.Ε.: 3

13.  ΒΙΟΚΗΠ Α.Ε.: Εκσυγχρονισμός υφιστάμενου συσκευαστηρίου στο Δ.Δ. Πέτρας της Δ.Ε. Φιλιππιάδας του Δ. Ζηρού, Ν. Πρεβέζης, συνολικού κόστους 1.060.000,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 55%.

14.  ΛΟΥΚΟΥΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Ίδρυση ποιμνιοστασίου δυναμικότητας 250 προβάτων στον Άνω Βουβοπόταμο Δ.Ε. Φαναρίου του Δ. Πάργας, Ν. Πρεβέζης, συνολικού κόστους 126.500,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 50%.

15.  ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ: Εκσυγχρονισμός υπάρχουσας πτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 4.000 πατρογονικών ορνίθων, στη θέση ¨Γούρα Στάμου¨ του Δ.Δ. Πετροβουνίου της Δ.Ε. Τζουμέρκων του Δ. Βορείων Τζουμέρκων, Ν. Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 166.082,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 50%.

16.  ΚΩΝ. ΤΣΕΒΡΕΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.: Εκσυγχρονισμός μονάδας εκτροφής χοίρων, στο Δ.Δ. Νέας Κερασούντας της Δ.Ε. Φιλιππιάδας του Δ. Ζηρού, Ν. Πρεβέζης, συνολικού κόστους 912.903,35€ με ποσοστό επιχορήγησης 40%.

Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακού Συμβουλίου 31/03/2011

Την Πέμπτη  31 Μαρτίου 2011, και ώρα 16.00,  συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Απογραφή Περιφέρειας Ηπείρου» -   Συζήτηση – Έγκριση αυτής.

(εισήγηση: Δ/νση Οικονομικού)

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 και ώρα 17.00, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.   Επικύρωση των αποφάσεων – πρακτικών των  4ης , 5ης  και 6ης συνεδριάσεων του Π.Σ.

2. Έγκριση Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων Περιφέρειας Ηπείρου, οικονομικού έτους 2011.

        (εισήγηση: Δ/νση Οικονομικού)

3. Μεταβίβαση αρμοδιότητας Π.Σ. σχετικά με μισθώσεις – εκμισθώσεις κινητών και ακινήτων, στην Οικονομική Επιτροπή.

        (εισήγηση: ο Περιφερειάρχης Ηπείρου)

Ημερήσια Διάταξη Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων 29/03/2011

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης που θα γίνει στις 29 Μαρτίου 2011, ημέρα Τρίτη, ώρα 5:30 μ.μ στην αίθουσα του "Κέντρου Πληροφόρησης Νέων" της επιχείρησης με θέματα:

1. Αίτηση της κ. Ευδοκίας Παπαγεωργίου, Δ/ντριας του Εικαστικού Εργαστηρίου
2. Ενημέρωση για τη μίσθωση κυλικείου
3. Συζήτηση για το περιοδικό ΦΗΓΟΣ
4. Συζήτηση για τα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ 2011
5. Συζήτηση για το ART FESTIVAL
6. Προγραμματισμός εκδηλώσεων περιόδου Απριλίου - Ιουνίου 2011 και έγκριση προϋπολογισμών τους
7. Απολογισμός εκδηλώσεων 1ου τριμήνου
8. Συζήτηση για τη δημιουργία θεματικών επιτροπών
9. Συζήτηση για τη γνωμοδότηση της επιτροπής που ορίστηκε από το Δ.Σ. για τον έλεγχο των οικονομικών του ΚΔΑΠ "ΡΟΔΑ"
10. Αίτηση του κ. Φοίβου Παπαδόπουλου, Δ/ντού Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων
11. Έγκριση πρωτοκόλλων καταστροφής των συσκευών του Δημοτικού Ωδείου και της Σχολής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού
12. Συζήτηση για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Μωυσής Ελισάφ

Pepsi Max PES Tour @ Ιωάννινα

Το Pepsi Max PES Tour των Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί στο «Φρόντζου Πολιτεία» Ιωάννινα αυτό το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011.

512 παίχτες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα και την πρόκριση στους “Πανελλήνιους Τελικούς” του PES League.

Επομένως μην περιμένετε και πολύ, δηλώστε τώρα συμμετοχή!

Οι πρώτοι 512 παίχτες, που θα κάνουν check in, θα έχουν και το δικαίωμα της συμμετοχής. Check In μπορείτε να κάνετε την ημέρα του τουρνουά ή online στο: http://www.pes-league.gr/new/203.

[via]

Συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν δύο Αλβανούς στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, 30 και 28 ετών αντίστοιχα και δύο Έλληνες 41 και 42 χρόνων, για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τρία επιβατικά αυτοκίνητα να κινούνται ύποπτα και τα παρακολούθησαν. Τα δύο από αυτά που οδηγούσαν οι Αλβανοί, ακινητοποιήθηκαν και σε έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν συνολικά έξι σάκοι που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 191 κιλών. Στη συνέχεια στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες επιβαίνοντες στο τρίτο αυτοκίνητο και οι οποίοι ενεργούσαν ως προπομποί.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ τα ναρκωτικά και τα τρία αυτοκίνητα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

  
Συγχρόνως, στα Ιωάννινα αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα γιατί είχαν στην κατοχή τους ακατέργαστη κάνναβη βάρους 14,5 γραμμαρίων. Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των δύο δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 14,7 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και χρηματικό ποσό 340 ευρώ προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

[via]

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More