<--! -->

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Συνεδριαζει αυριο το Δημοτικο Συμβουλιο

Αύριο Τετάρτη στις επτά το βράδυ συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων με με 41 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Στα θέματα περιλαμβάνεται η έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και ο ορισμός αντιπροσώπων του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων. Από το Δήμο Ιωαννιτών ορίζονται τρία μέλη στο Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ.

Δείτε αναλυτικά την Ημερήσια Διάταξη

[via]

Νεα συσκεψη για τη «ΔΩΔΩΝΗ»

Νέα σύσκεψη για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» προγραμματίζεται για το προσεχές Σάββατο 3 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, μετά από πρωτοβουλία των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών Ηπείρου και του Σωματείου Εργαζομένων στη «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.».

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να παραστούν οι μέτοχοι, οι βουλευτές, τα πολιτικά κόμματα, ο Περιφερειάρχης, οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι δήμαρχοι, τα Εργατικά Κέντρα, τα Επιμελητήρια και όλοι οι φορείς της Ηπείρου. 

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί και το Σωματείο Εργαζομένων στη «ΔΩΔΩΝΗ», αναφέρουν ότι παίρνουν την πρωτοβουλία να αναζητήσουν,  «έστω και την τελευταία στιγμή, μια λύση, που θα επιτρέψει να συνεχιστεί η λειτουργία της εταιρίας με όρους τέτοιους, που να εξυπηρετεί την Ήπειρο και την Ελληνική Οικονομία στη βάση των καταστατικών της δεσμεύσεων.»

[via]

Η Αναπτυξη της Ηπειρου στην Επιτροπη Περιφερειων της Βουλης

Σήμερα Τρίτη, στη μία το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με αντικείμενο την περιφερειακή ανάπτυξη της Ηπείρου. Επιμέρους θα αναλυθούν θέματα που αφορούν στις συγκοινωνιακές υποδομές, την τουριστική ανάπτυξη, την υγεία και το περιβάλλον.

Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, οι δήμαρχοι των πρωτευουσών, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, ο Πρόεδρος του ΟΛΗΓ κι άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Οι αιρετοί και οι φορείς θα ενημερώσουν τα μέλη της επιτροπής- της οποίας προεδρεύει η Άντζελα Γκερέκου- για τα αιτήματα που υπάρχουν ανά Νομό και ανά Δήμο. Στόχος είναι να διαμορφωθεί ένας «χάρτης» με τα αιτήματα που αφορούν την κάθε περιοχή έτσι ώστε να υπάρξει συνολική πρόταση για την ανάπτυξη της Ηπείρου.

[via]

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Εκθεση ζωγραφικης της Ιωαννας Ιωαννιδου

Την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:00 μ.μ. ξεκινά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Ιωαννίδου. Πρόκειται για έργα που παίζουν με τις αντιθέσεις άσπρο - μαύρο, καλό - κακό ... με ιδιαίτερο προσωπικό ύφος.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο bar - cafe Σκάλα (Εθν.Αντιστάσεως 50, Ιωάννινα) και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Μαρτίου 2012. Μπορείτε να την επισκέπτεσθε καθημερινά από τις 10.00 το πρωί.
Ιωάννα Ιωαννίδου
Κιν.: 6978330655

Σε κυκλοφορια ο ημικομβος της Εγνατιας στο Κουτσελιο

Η Εγνατίας Οδός ΑΕ, με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι σήμερα 24 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, παραδίδεται σε κυκλοφορία ο αριστερός κλάδος του Κόμβου Παμβώτιδος (κατεύθυνση από Μέτσοβο προς Ιωάννινα).

Στον κλάδο εξόδου του κόμβου Παμβώτιδος (κατεύθυνση από Μέτσοβο προς Ιωάννινα) επιτρέπεται μόνο η κυκλοφορία οχημάτων μέχρι 5 τόνους.

[via]

Αρπαξαν θησαυρο μεσα απο τα χερια 76χρονου στα Ιωαννινα


Άδοξο τέλος  είχε πριν καλά- καλά ξεκινήσει  η επιχειρηματική συναλλαγή που  ετοιμαζόταν να κάνει ένας  ηλικιωμένος στα Ιωάννινα. Το μεγάλο χρηματικό ποσό που διέθετε για να το παραδώσει, έκανε «φτερά» μέσα από τα χέρια του.   

 Φαίνεται ότι  κάποιος γνώριζε ότι ο 76χρονος  είχε κάνει ανάληψη από την  τράπεζα 140.000 ευρώ και θα τα  μετέφερε σε μια τσάντα, γι’  αυτό τον παρακολουθούσε περιμένοντας  την κατάλληλη στιγμή για να  χτυπήσει. Όταν ο επιχειρηματίας περπατούσε ανυποψίαστος, άρπαξε την τσάντα και έγινε… καπνός! Μάταια ο 76χρονος καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια. Ο δράστης κατάφερε να εξαφανιστεί και η επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψή του απέβη άκαρπη. 

[via]

Μαχαιρωματα μεταξυ αλλοδαπων στα Ιωαννινα

Αιματηρή κατάληξη  είχε ο διαπληκτισμός δυο αλλοδαπών  μέσα στο σπίτι τους στα  Ιωάννινα για τη… μοιρασιά  στα έξοδα! Κατά την διάρκεια  του καβγά ήρθαν στα χέρια  και ο ένας από τους δυο  έβγαλε μαχαίρι με το οποίο τραυμάτισε σοβαρά τον άλλο.    

 Ο 24χρονος Ιρακινός  μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων  όπου οι γιατροί διαπίστωσαν  ότι έφερε ένα βαθύ τραύμα  στην οσφυϊκή χώρα, ενώ ο συγκάτοικός  του φρόντισε να εξαφανιστεί  για να αποφύγει τη σύλληψη και αναζητείται.  

[via]

Εως τις 28 Φεβρουαριου οι αιτησεις συμμετοχης στις πανελληνιες

Αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλήνιες εξετάσεις 2012 πρέπει να υποβάλουν ως τις 28 Φεβρουαρίου όλοι οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η αίτηση υποβάλλεται στο λύκειο όπου φοιτούν και η προθεσμία, όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της δεν θα γίνεται δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά την ίδια περίοδο, δηλαδή έως 28 Φεβρουαρίου, όλοι οι  μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και όσοι δηλώσουν ενδοσχολικό απολυτήριο), με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση, πρέπει να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή, οι μαθητές που κατά το τρέχον σχολικό έτος φοιτούν στην τελευταία τάξη των εσπερινών ΓΕΛ ή εσπερινών ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄ και είχαν κάνει μετεγγραφή στη Γ΄ τάξη του εσπερινού Λυκείου κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011,  μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012.

Επίσης, μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012, οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών που έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄ το 2010 ή το 2011, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση-δήλωση για εισαγωγή με το ποσοστό 10% του αριθμού εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση),  εφόσον επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για : Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού,  ΤΕΦΑΑ.

Όσοι από τους αποφοίτους αυτούς έχουν ήδη υποβάλει αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 (για το 90% των θέσεων εισακτέων) και τελικά επιθυμούν  να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση), πρέπει μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 να προσέλθουν στο Λύκειο που υπέβαλαν  την αρχική αίτηση-δήλωση για να την ανακαλέσουν.

[via]

Δηλωσεις του Δημαρχου για την γαλακτοβιομηχανια «Δωδωνη»

Τη σταθερή θέση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» επαναδιατύπωσε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, με αφορμή τις κινητοποιήσεις στις οποίες προχωρούν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου.

«Η Δωδώνη αποτελεί στήριγμα για την Ήπειρο. Διαφωνούμε κάθετα με την πώλησή της και επιμένουμε ότι μπορεί να βρεθεί τρόπος ώστε να περιέλθει στους κτηνοτρόφους, δηλαδή στους φυσικούς της φορείς. Είναι ο σημαντικότερος κρίκος για την τοπική οικονομία και φυσικά η Αγροτική Τράπεζα δεν πρόκειται να σώσει το χαρτοφυλάκιό της από τα έσοδα που θα εισπράξει από την πώληση της Δωδώνης», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Σημείωσε δε ότι τέτοιου είδους ζητήματα δεν μπορούν να λυθούν με την παρουσία της αστυνομίας και κατασταλτικών μηχανισμών, αλλά μέσα από ψύχραιμη συζήτηση και διάλογο.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των αποδοκιμασιών από μαθητές στη διάρκεια της παρέλασης υπογραμμίζοντας ότι δεν χρειάζονται διοικητικά ή πειθαρχικά μέτρα. Το ίδιο θα ζητήσει με παρέμβασή του και από το Υπουργείο Παιδείας.

«Είδαμε όλοι τι συνέβη και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας. Εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται συζήτηση και μέθοδος για να πορευτούμε σε εποικοδομητικές σκέψεις και αναβάθμιση της ζωής μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Εγκριθηκαν τα Προγραμματα Αναπτυξης της Δασοπονιας

Η έγκριση του Προγράμματος Ανάπτυξης της Δασοπονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για το οικονομικό έτος 2012, την οποία υπέγραψε η Γενική Γραμματέας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, αποτελεί μια απόφαση που προωθεί την προστασία, την ανάπτυξη, καθώς και την αειφορική και ορθολογική διαχείρισή των δασών της περιοχής.

Το πρόγραμμα συνολικού ύψους 13.240.950,00 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τον Ειδικό Φορέα Δασών - Πράσινο Ταμείο, συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα προγράμματα που υπέβαλαν οι διευθύνσεις δασών των Περιφερειακών Ενοτήτων και αφορά μελέτες, έργα, εργασίες και δραστηριότητες στους τομείς:

    των δασικών κτιρίων,
    της διαχείρισης δημόσιων δασών διενέργειας αναδασώσεων, ανόρθωσης υποβαθμισμένων δασών, δασικών φυτωρίων και σποροσυλλογής,
    της αντιπυρικής προστασίας δασών και δασικών εκτάσεων,
    της αντιδιαβρωτικής και αντιχειμαρρικής προστασίας των δασικών εδαφών,
    της διάνοιξης, βελτίωσης και συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου,
    της βελτίωσης ορεινών βοσκοτόπων,
    της ίδρυσης χώρων δασικής αναψυχής και εξωραϊσμού δασικών τοπίων,
    της προστασίας και ανάδειξης εθνικών δρυμών, αισθητικών δασών και μνημείων της φύσης,
    της ίδρυσης και λειτουργίας εκτροφείων και καταφυγίων άγριας ζωής και ελεγχόμενων κυνηγετικών περιοχών,
    της διοργάνωσης ημερίδων, συνεδρίων και έκδοσης εντύπων,
    της κατάρτισης δασικών χαρτών και δασολογίου και
    της υποστήριξης του αντικειμένου της δασοπροστασίας.

Η κατανομή της χρηματοδότησης για τη δημόσια δασοπονία κατά περιφερειακή Ενότητα στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, αναλυτικά περιλαμβάνει τα εξής ποσά:

    Π.Ε. Άρτας:                5.775.000,00 ευρώ
    Π.Ε. Ιωαννίνων:          4.611.650,00 ευρώ
    Π.Ε. Πρέβεζας:               189.300,00 ευρώ
    Π.Ε. Θεσπρωτίας:          140.000,00 ευρώ
    Π.Ε. Καστοριάς:           1.968.000,00 ευρώ
    Π.Ε. Γρεβενών:              360.000,00 ευρώ
    Π.Ε. Κοζάνης:                 147.000,00 ευρώ
    Π.Ε. Φλώρινας:                 50.000,00 ευρώ

Επίσης, με άλλη απόφαση που υπέγραψε η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Δασοπονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για το οικονομικό έτος 2012, συνολικού ύψους 20.487.362,73 ευρώ.

Το πρόγραμμα που συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα προγράμματα που υπέβαλαν οι διευθύνσεις δασών των Περιφερειακών Ενοτήτων θα χρηματοδοτηθεί από οποιαδήποτε πηγή και αφορά μελέτες, έργα, εργασίες και δραστηριότητες στους ως άνω προαναφερόμενους τομείς.

Η κατανομή της χρηματοδότησης για τη δημόσια δασοπονία ανέρχεται στο ποσό των 17.952.370,00 ευρώ και αναλυτικά κατά περιφερειακή Ενότητα στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, περιλαμβάνει τα εξής ποσά:

    Π.Ε. Άρτας:                   5.775.000,00 ευρώ
    Π.Ε. Πρέβεζας:                 189.300,00 ευρώ
    Π.Ε. Θεσπρωτίας:            140.000,00 ευρώ
    Π.Ε. Γρεβενών:             7.769.620,00 ευρώ
    Π.Ε. Καστοριάς:             3.472.000,00 ευρώ
    Π.Ε. Φλώρινας:                 440.000,00 ευρώ
    Π.Ε. Κοζάνης:                   166.450,00 ευρώ

Αντίστοιχα, η κατανομή της χρηματοδότησης για τη μη δημόσια δασοπονία ανέρχεται στο ποσό των 2.534.992,73 ευρώ και αναλυτικά κατά περιφερειακή Ενότητα στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, περιλαμβάνει τα εξής ποσά:

    Π.Ε. Καστοριάς:           1.298.500,00 ευρώ
    Π.Ε. Κοζάνης:              1.236.492,73 ευρώ

Για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, τα δάση της περιοχής, με τη μοναδικότητα που τα χαρακτηρίζει, αποτελούν μια ανεκτίμητη κληρονομιά αλλά και έναν πολύτιμο αναπτυξιακό πόρο, που θα πρέπει αφενός να διαφυλάξουμε και αφετέρου να αναδείξουμε, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής αλλά και εν γένει το μέγιστο κοινωνικό όφελος.

Νεες χιονοπτωσεις στα ορεινα, με αλυσιδες η συγκοινωνια

Χιόνισε και πάλι στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων χθες, από το μεσημέρι και μετά, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Η συγκοινωνία προς τα χωριά Βωβούσα, Δίστρατο, Φούρκα, Μηλιά και Αετομηλίτσα διεξάγεται από χθες το μεσημέρι μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η θερμοκρασία κινείται σε χαμηλά επίπεδα και στη Βωβούσα το πρωί το θερμόμετρο έδειξε τους μείον τρεις βαθμούς. Μέχρι και αυτή την ώρα μηχανήματα των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν τον αποχιονισμό των δρόμων και οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι μέχρι το απόγευμα όλοι οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί.

[via]

Ξεκινησαν ερευνες για τα επεισοδια με τους μαθητες στην παρελαση στα Ιωαννινα

Απαράδεκτα χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης στα Ιωάννινα για την 99η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης, με τους μαθητές που έκαναν απρεπείς χειρονομίες στους επισήμους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, μαθητές από σχολείο της πόλης, μόλις πλησίασαν την εξέδρα των επισήμων γύρισαν, τους μούντζωσαν και φώναξαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί εντολή στους διευθυντές και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το πώς έγιναν τα επεισόδια αυτά, ώστε να καταλογιστούν ευθύνες, όπου υπάρχουν, σε όλα τα επίπεδα.

«Το χθεσινό φαινόμενο είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Προσέβαλε μια εθνική ημέρα, το συμβολισμό μιας πόλης και προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν» τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.

«Ας αφήσουμε μακριά τα νέα παιδιά από όλες τις πολώσεις και τις συγκρούσεις, που έχουν πολλών ειδών χαρακτηριστικά. Οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που πραγματικά οργίζονται και θυμώνουν περισσότερο από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Οι νέοι άνθρωποι, όμως, είναι αυτοί που εκφράζουν και το ήθος της Ελλάδας».

[via]

Επιστολη στον Υπ. Αμυνας για το στρατοπεδο Βελισσαριου

Επιστολή στον Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο απέστειλε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, επαναφέροντας έτσι το αίτημα για παραχώρηση ολόκληρου του στρατοπέδου Βελισσαρίου στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος στην επιστολή του αναφέρει ότι η παραχώρηση του στρατοπέδου στην πόλη περιλαμβάνεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο και προτείνει στον Υπουργό την σύσταση επιτροπής προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Κάνει δε σαφές ότι οποιοσδήποτε άλλος σχεδιασμός βρίσκει αντίθετη τη Δημοτική Αρχή και θα διαταράξει τον πολεοδομικό ιστό της πόλης.

Η επιστολή του Δημάρχου είναι η ακόλουθη:

Προς

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας,

κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο

ΑΘΗΝΑ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο Δήμος Ιωαννιτών επανέρχεται σήμερα στο αίτημά του για άμεση αποδέσμευση του Στρατοπέδου Βελισσαρίου, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης.

Θέση της Δημοτικής Αρχής, η οποία αποτυπώνεται και στο Ρυθμιστικό Σχέδιο για το Λεκανοπέδιο που εκπονείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, είναι η παραχώρηση ολόκληρου του στρατοπέδου στο Δήμο Ιωαννιτών.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η συμφωνία που είχε επέλθει μεταξύ του Δήμου και των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου σας προβλέπει την παραχώρηση του στρατοπέδου κατά 60%, ενώ το υπόλοιπο θα αξιοποιηθεί για στρατιωτικές κατοικίες.

Σας κάνουμε γνωστό, όπως έχουμε πράξει με ανάλογες επιστολές αλλά και συναντήσεις με τους προκατόχους σας, ότι ο Δήμος Ιωαννιτών είναι σε θέση να παραχωρήσει άλλη έκταση για την εγκατάσταση των αξιωματικών του ελληνικού στρατού, ώστε το στρατόπεδο να αποδεσμευτεί στο σύνολό του.

Στο αίτημα αυτό ο Δήμος είναι ανυποχώρητος και θα παρακαλούσαμε να προχωρήσουμε άμεσα στη σύσταση κοινής επιτροπής η οποία θα επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες του θέματος και θα καταλήξει σε μία οριστική λύση.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας κάνουμε γνωστό ότι οποιοσδήποτε άλλος σχεδιασμός διαταράσσει την πολεοδομικά άρτια ανάπτυξη της πόλης μας.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων
Φίλιππος Α.Φίλιος

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο Λ. Οικονομου διαβεβαιωνει οτι θα λογοδοτησουν οι αρχαιοκαπηλοι

«Σύντομα θα λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη όσοι λεηλάτησαν τον πολιτιστικό πλούτο της Ηπείρου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, αναφερόμενος στο θέμα των κλοπών εικόνων από Βυζαντινά μοναστήρια και ναούς της περιοχής.

Το ζήτημα αυτό έθεσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης κατά την υποδοχή του κ. Οικονόμου στην Περιφέρεια.

«Η περιοχή μας υφίσταται βανδαλισμούς από αδίστακτα κυκλώματα. Έχει δοθεί ένας σκληρός αγώνας μέχρι τώρα. Εντοπίστηκε ένας αριθμός εικόνων, οι οποίες επέστρεψαν. Ο αγώνας θα συνεχιστεί. Η μάστιγα αυτή που προσβάλει την περιοχή μας με τις αδίστακτες επιθέσεις πρέπει να σταματήσει. Σύντομα οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

[via]

Αιτησεις για ενταξη στο προγραμμα διανομης τροφιμων

Μέχρι τις 23 Μαρτίου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι κάτοικοι δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Ιωαννιτών για ένταξή τους στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων από τα αποθέματα παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτους 2012, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Ανατολής, Μπιζανίου, Παμβώτιδας, Περάματος και των Δημοτικών Κοινοτήτων Μαρμάρων, Νεοχωρόπουλου και Σταυρακίου.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση πρέπει να έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000,00€ προσαυξημένο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο προστατευόμενο τέκνο και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα, κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας (Ε9), ότι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων από τα αποθέματα παρέμβασης της ΕΕ έτους 2012 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.



Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1.        Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση

2.        Επικυρωμένο αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου.

3.        Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

4.        Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

5.        Εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος οικ. έτους 2011.



            Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ

            Σε περίπτωση που ο δικαιούχος πάσχει από βαρύ ανίατο ή δυσίατο νόσημα απαιτούνται έγγραφα από κρατικούς φορείς υγείας.

            Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει προστατευόμενα τέκνα που σπουδάζουν απαιτείται βεβαίωση σπουδών.

            Για την απόδειξη μη ιδιόκτητης κατοικίας απαιτείται Ε9.

Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στα γραφεία των Δημοτικών Ενοτήτων Ανατολής, Μπιζανίου, Παμβώτιδος και Περάματος, καθώς και στα γραφεία των Δημοτικών Κοινοτήτων Μαρμάρων, Νεοχωροπούλου, Σταυρακίου, από 22 Φεβρουαρίου 2012 μέχρι και 23 Μαρτίου 2012.

            Περισσότερες πληροφορίες θα παρέχονται στα γραφεία των Δημοτικών Ενοτήτων και Κοινοτήτων, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Επεισοδια στον εορτασμο της Απελευθερωσης

Ένταση, μικροσυμπλοκές και αποδοκιμασίες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τον εορτασμό της 99ης επετείου από την Απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων.

Διμοιρίες των ΜΑΤ συνεπλάκησαν με παραγωγούς και εργαζομένους που διαμαρτύρονταν για την επικείμενη πώληση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να μοιράσουν γάλα σε μαθητές στην αρχή της παρέλασης, ενώ έγιναν και 5 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες μετά το πέρας της παρέλασης αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αποδοκιμασίες από μαθητές σε βάρος των επισήμων σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος να αποχωρήσει, ενώ με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τα όσα διαδραματίστηκαν «προσβολή στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στις αξίες που γέννησε η Ελλάδα».

[via]

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Με λαμπροτητα οι εορτασμοι για την απελευθερωση των Ιωαννινων απο τους Ηπειρωτες του Λαυριου

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Δήμου Λαυρεωτικής όπως κάθε χρόνο πραγματοποίησε εκδήλωση για την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων,με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο Ηρώων.Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ.Κωνσταντίνος Λεβαντής και ο Πρόεδρος του συλλόγου κ.Μανώλης Λαμπίρης. Ακολούθησε ομιλία στην αίθουσα του Μηχανουργείου με αναφορά στα ιστορικά γεγονότα.Επίσης η εκδήλωση περιελάμβανε και το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας.

Την επιμνημόσυνη δέηση τελεσε ο Πανοσιολογιώτατος Πάτερ Κωνσταντίνος .

Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους :

  • Η Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου κ.Μακρή Αρετούσα.
  • Η Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ.Κουμπλή Μαρία.
  • Οι Αντιδήμαρχοι κ.Κατσουνάκης Κυριάκος και κ.Στάμου Νικόλαος.
  • Ο πρώην Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ.Λουκάς Δημήτριος και κ.Παπασταυρόπουλος Σταύρος .
  • Δημοτικοί Σύμβουλοι Πολύζος Γέωργιος και Ιατρού Σωτήριος.
  • Οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.Μπαφίλιας Παναγιώτης , κ. Δαλακλή Δήμητρα, η κ. Χολέβα Κυριακή, ο κ. Δράκος Δημήτριος και πρώιν Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Τσαπρούνης Μέγας και κ. Τρίκας Κων/νος.
  • Η εκδότης της εφημερίδας «ΕΙΣ ΛΑΥΡΙΟ» κ. Λίλα Ρέτσου.
  • O Εκπρόσωπος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Λαυρίου .
  • Ο τέως Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Κώστας Αλεξίου.
  • Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσπρωτών Αττικής κ.Κάτσιος Βασίλειος .
  • Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λάκκας Σούλι κ. Παππάς Ευάγγελος .
  • Αντιπροσωπία του Συλλόγου Ηπειρωτών Παιανίας.
  • Η Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Θεσσαλών Μεσογαίας «Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» κ.Ματίνα Πανταζή.
  • Ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνεργαζόμενων Συλλόγων Κερατέας και εκπρόσωπος του Συλλόγου Συντερίνας
κ. Σερέτης Πολύκαρπος .
  • Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιας Πολιτιστικών Συλλόγων και εκπρόσωπος του Συλλόγου Άνω Δασκαλειού κ. Γώγος Ευάγγελος.
  • Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κερατέας κ. Λουκάς Κώστας.
  • Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαυρίου κ. Πελέκης Ζαχαρίας .
  • Ο Εκπρόσωπος του Εμπορικού Επιμελιτηρίου κ. Λιαγκη Κική.
  • Οι Εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Λαυρίου.
  • Οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Προεδρίων των Συλλόγων Κρητών, Ποντίων, Πελλοπονησίων , Θεσσαλών , Μακεδόνων , Μικρασιατών , Σαντοριναίων , Αγίας Μαρίνας Θωρικού, Γ΄Λιμανάκι Δασκαλειού ,Περιγιάλη και Λαχώρη «Ντάρδεζα»,  Ελαιοχωρίου , Κυνηγών , Συνταξιούχων ΙΚΑ , Εκδρομικού Συλλόγου, Ιδιοκτιτών Αγριλέζας  και Εργατικών Κατοικιών.
  • Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης «ΑΛΕΞΙΝΑΤΣ».
  • Ο Εκπροσώπος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου κ.Αργεντίνη Άσπα.
  • Η Πρoέδρος του Βιοτεχνικου-Βιομηχανικου και Εκπαιδευτικού Μουσείου κ. Ρωκ Μελλά Σοφία.

Η πίτα ήταν ευγενική χορηγία του συμπατριώτη μας επιχειρηματία Σπυρονίκου Λευτέρη φούρνος «ΗΠΕΙΡΟΣ».
Τα αναψυκτικά ήταν ευγενική χορηγία του συμπατριώτη μας επιχειρηματία Γκάγκωση Γιάννη φούρνος «το ΛΑΥΡΙΟ».

Με σεβασμό στις τοπικές συνταγές της Ηπείρου ,φτιάχτηκαν με μεράκι οι χειροποιήτες πίτες που προσφέρθηκαν στην εκδήλωση μας από τις κυρίες του Συλλόγου μας : κ. Καραμπίκα Γεωργία , κ. Κλάγκου Γεωργία, κ. Κούτα Αγγελική ,κ. Καραπάνου Χολέβα Μαρία  και  κ. Λαμπίρη Ανθούλα.


Σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε για άλλη μια χρονιά με τη παρουσία σας!


              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


        ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ                          ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ισραηλινο ενδιαφερον για τουριστικη συνεργασια με την περιφερεια Ηπειρου και το δημο Ιωαννιτων

Ενθαρρυντικά μηνύματα για τουριστική συνεργασία της Ηπείρου με το Ισραήλ, προέκυψαν από τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, στη Διεθνή Έκθεση του Τελ Αβίβ. Το ενδιαφέρον των Ισραηλινών tour operators και οι συναντήσεις των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην αποστολή και φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, δικαιώνοντας τις προσπάθειες στον προσανατολισμό σε νέες τουριστικές αγορές.

Οι Ισραηλινοί, εκδήλωσαν ουσιαστικό ενδιαφέρον για συνδυασμένες μορφές τουρισμού, δηλαδή για επισκέψεις σε ορεινούς και θαλάσσιους προορισμούς, σε μνημεία, μεταξύ των οποίων και των Εβραϊκών στα Γιάννινα, σε αρχαιολογικούς χώρους καθώς και για διάφορες δραστηριότητες.

[via]

Λιτος ο εορτασμος της επετειου απελευθερωσης της πολης

Λιτοί θα είναι φέτος οι εορτασμοί στα Ιωάννινα για την 99η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους. Στις εκδηλώσεις, που θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη δεν θα παραβρεθεί για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ενώ η εκπροσώπηση της κυβέρνησης δεν θα γίνει από υπουργό, αλλά από τον ΓΓ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριο Οικονόμου.

Από τον Δήμο ανακοινώθηκε ότι δεν θα γίνει η καθιερωμένη μεγάλη δεξίωση την παραμονή της επετείου, ενώ εξαιρετικά συρρικνωμένη θα είναι και η παρέλαση την 21η Φεβρουαρίου, κυρίως σε μηχανοκίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των προσκεκλημένων επισήμων.

[via]

Μετεωρο το βημα της Δημοκρατιας μας

Με αφορμή την συμβολική παραίτηση από την αποζημίωση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, αντιπαραθέτοντας την άποψη  ότι  σήμερα  προϋπόθεση - και -για την οικονομική επιβίωση αποτελεί  η πολιτική ανάταξη, την οποία όμως οι πολιτικοί δεν επιχειρούν ,και οι δανειστές εξ αυτής της αμοραλιστικής συμπεριφοράς, απαίτησαν και εκτροχίασαν την συνταγματική πραγματικότητα της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας μας.
   
Αποτελεί ιστορική αναντιστοιχία με τα γεγονότα, και απύθμενη προκλητικότητα προς το σημερινό κοινωνικό γίγνεσθαι, η επιμονή και εμμονή του συνόλου της σημερινής πολιτικής ζωής της χώρας σε τοποθετήσεις και όρους της περασμένης τριακονταετίας.
 Αποτελεί κατά κοινή παραδοχή «ύβρη» για αυτούς που αιωρούνται σήμερα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, κάθε διαχειριστική λογική απέναντι στην «απροσδιόριστα» τραγική κατάσταση, της σημερινής Ελληνικής κοινωνίας και πραγματικότητας, της οποίας οι οικονομικές και κοινωνικές προβληματικές είναι ήδη φανερές, το εφιαλτικό τοπίο της ύφεσης υπαρκτό, και η «συστημική» και ανελέητη επίθεση των δανειστών  σε πλήρη εξέλιξη.
Κατά συνέπεια  σήμερα δεν αρκεί απλά και μόνο να αναφερόμαστε στην ζοφερή κατάσταση αλλά η παρέμβασή μας οφείλει όχι πια μόνο να  σηματοδοτεί  στα όρια της διαχείρισης, αλλά να ανατρέπει καταστάσεις και να δημιουργεί τομές για την νέα πραγματικότητα που είτε θέλουμε είτε όχι έρχεται και θα έχει ιστορικής διάρκειας χρονικά όρια.
Είναι πρόδηλο ότι η παρούσα κατάσταση θα έχει εφιαλτικές συνέπειες όχι μόνο οικονομικές αλλά κοινωνικές, οικογενειακές, και ψυχολογικές, χαρακτηρίζονται δε τέτοιες γιατί θα είναι πρωτόγνωρες, σε σχέση με  το χτες αλλά και σε σχέση με την καθυστικία τάξη περί θεσμών και μάλιστα πολιτειακών θεσμών οι οποίοι δέχονται μια ανελέητη πίεση ευτελισμού, και αλλοτρίωσης.
Φτάσαμε ήδη στο σημείο όπου οι θεσμικές λειτουργίες αυτής της Δημοκρατίας δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που η κοινωνία θεωρεί θεσμό και θεσμική πραγματικότητα, αντιθέτως πρωτόγνωρες συμπεριφορές για την ελληνική  πραγματικότητα και πολιτεία τίθενται σε δοκιμαστική ισχύ όπως ο περιορισμός της λαϊκής κυριαρχίας και η επιβολή της επιτροπείας ως αναγκαστικό μέσο ελέγχου της δημόσιας διοίκησης και λειτουργίας  του κράτους από ξένους τεχνοκράτες .
Είναι δε προκλητικά φανερή η προσπάθεια που γίνεται ώστε να αντιλαμβάνεται ο πολίτης την δόλια θέση  να εμποτιστεί η  κοινωνία με την άποψη περί ατομικής ενοχής του πολίτη γενικώς, όχι απλά  της ευθύνης του πολίτη  αλλά της ενοχής του πολίτη, όσον αφορά την παρούσα προβληματική, δηλαδή  κυρίαρχη ευθύνη του φτωχού  και του άνεργου, για την ανεργία και  την φτώχια του.
Προσωπική ενοχή για το σημερινό status quo που  μας προέκυψε από συγκεκριμένους χειρισμούς συγκεκριμένων ανθρώπων  όχι μόνο της πολιτικής  αλλά ολοκλήρου του φάσματος της δημόσιας πραγματικότητας, ενώ οι ίδιοι άνθρωποι  ακόμη και σήμερα εκλαμβάνουν την προσωπική τους παρέμβαση ως ελπίδα για την διάσωση.
Η κατευθυνόμενη θέση ότι η ανεργία η φτώχια η μιζέρια  είναι κοινωνικά μορφώματα για τα οποία ο πολίτης πρέπει να πειστεί ότι έχει όχι μόνο μερίδιο ευθύνης αλλά και ενοχής , αποτελεί κατά την άποψή μου προβοκατόρικη προσπάθεια η οποία βρίσκει θιασώτες σε όλο το φάσμα της πολιτικής, θρησκευτικής ,κοινωνικής , δημοσιογραφικής και όχι μόνο  διάστασης της χώρα μας.
 Είναι κοινός δε  τόπος ότι ουδέποτε στην  μετά δικτατορική  μας Δημοκρατία τέθηκε το ζήτημα του προσδιορισμού της σχέσεως αιτίου- αιτιατού, όσον αφορά την αποτελεσματική  παραγωγή πολιτικής θέσης και λόγου και αν  τώρα δεν επιχειρηθεί η πολιτική ανάταξη στην πολιτική συμπεριφορά, η οποιαδήποτε οικονομική ανάταξη θα έχει αργά η γρήγορα την ίδια κατάληξη.
Είναι κοινός τόπος επίσης η πλήρης κουρελοποίηση της ελληνικής αξιοπιστίας. Καθότι  αποδείξαμε σε όλους τους τόνους ότι είμαστε η χώρα του «νομοθετείν», αλλά χωρίς καμία διάθεση και ικανότητα για «επιχειρείν», με χαρακτηριστικό παράδειγμα που εξόργισε τους πάντες η μοναδική μας ανικανότητά να εφαρμόσουμε έστω  και τον αντικαπνιστικό νόμο.
Όμως πεπατημένες  του χτες από ότι φαίνεται μπαίνουν σε νέες βάσεις,  έξω θεσμικά,  με κόστος βαρύ για την νομιμότητα αρχών, και σήμερα τίθεται πρόβλημα και θέμα Δημοκρατίας,  και θέμα εκτροπής από τον συνταγματικό χάρτη, καθότι η οποιαδήποτε ανάταξη θα έπρεπε να τυγχάνει της λαϊκής  νομιμοποίησης κυρίως.
Την παραπάνω παραδοχή επιβεβαίωσαν  με την σιωπηρή στάση τους  όσον αφορά την παρέκκλιση του Συντάγματος , τον τελευταίο καιρό πρώην και νυν ανώτατοι και κατώτατοι άρχοντες και λειτουργοί του κράτους.
Κατά την άποψή μου εκεί θα έπρεπε να είναι η στόχευση των ανωτέρω στην συνταγματική νομιμοποίηση όλων όσων συνέβησαν τελευταία, και με το παράδειγμά των οι «ταγοί»  να προκαλέσουν πολλαπλασιαστικό  κοινωνικό αποτέλεσμα….δυστυχώς όμως …
Είναι προβοκατόρικη αν όχι άσχετη και άστοχη αλλά και ατεκμηρίωτη η άποψη που οι επαγγελματίες της πολιτικής και όχι μόνο, με ανέξοδο και εύκολο τρόπο διαβεβαιώνουν ότι η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει, παρόλο που με την συμπεριφορά τους έχουν πείσει το κοινωνικό σύνολο ότι πλείστοι εξ αυτών είναι αναξιόπιστοι και αξιοθρήνητα υποκείμενα του κοινού ποινικού δικαίου.
         Η Δημοκρατία μας είναι απλά θεμελιωμένη αλλά αποδεδειγμένα με νοοτροπίες και λογικές του παρελθόντος.
Νοοτροπίες και συμπεριφορές, «παρόμοιες» με εκείνες που επέτρεψαν να εκτραπεί και να φαλκιδευτεί η δημοκρατία πριν σαράντα πέντε χρόνια, έτσι η λαϊκή κυριαρχία ήδη  μερικώς καταλύθηκε, χωρίς τις παραδοσιακές βεβαίως «τεχνικές», καθότι η Δημοκρατία σήμερα φαλκιδεύεται με παγκοσμιοποιημένες μεθόδους.

Σήμερα κατά συνέπεια αγαπητέ  Αναγνώστη, δεν αρκούν πράξεις μόνο που σηματοδοτούν, γιατί αυτό έπρεπε να γίνει χτες, και ας προέρχονται από τον οποιοδήποτε, σήμερα απαιτούνται τομές.
Σήμερα η ανιστόρητη επιμονή στην αντιμετώπιση  και αυτής της ανείπωτης κρίσης με διαχειριστικές λογικές και πρακτικές που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού της καταστροφής και της εξαθλίωσης, επιτείνει την απέχθεια του πολίτη όχι μόνο στον πολιτικό αλλά δυστυχώς και προς την πολιτική.
Οι πολίτες γνωρίζουν μεθόδους που δημιουργούν τομές, οι πάσης φύσεως άρχοντες της πολιτείας αν δεν τις  γνωρίζουν ας ρωτήσουν, αφού βρεθούν με τους πολίτες, κάτω στο πεζοδρόμιο πριν είναι πολύ αργά  για τους ίδιους και την Δημοκρατία μας.

Σήμερα τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ξεφύγουν από την  υποκρισία, και τον αμοραλισμό?
…ο βηματισμός της Δημοκρατίας μας σήμερα είναι μετέωρος…
…αύριο…

*του Χρήστου Παπαδημητρίου -- Κοινωνιολόγου - Οικονομολόγου

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ματαιωνεται η επισκεψη του Κ. Παπουλια για τις εκδηλωσεις της Απελευθερωσης

Δεν θα παραστεί τελικά στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 99 χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.Η επίσκεψη του Προέδρου, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών, δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των σημαντικών πολιτικών εξελίξεων και της αναγκαιότητας παραμονής του στην Αθήνα.

Είναι η πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια της θητείας του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, που δεν θα παραστεί στις εορταστικές αυτές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

[via]

Να επιστραφουν τα χρηματα στο Επιμελητηριο

Για «αφαίμαξη των χρημάτων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Ιωαννίνων.

Η Ομοσπονδία ζητά παράλληλα δικαστική παρέμβαση για την παράνομη, όπως τη χαρακτηρίζει, «πράξη αρπαγής» των χρημάτων του Επιμελητηρίου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι από τις συνδρομές του Επιμελητηρίου εξαρτάται και η εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας, ενώ ζητά με επιστολή της και από τους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της αδικίας.

[via]

Περισσοτερα από 7.6 εκ. ευρω στους Δημους της Ηπειρου

Το ποσό των 7.660.910€ πρόκειται να αποδοθεί άμεσα στους Δήμους της Ηπείρου, στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους ΟΤΑ, στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών,  σύμφωνα με απόφαση του υπουργού  Τάσου Γιαννίτση.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο «Διαύγεια», πρόκειται να αποδοθεί στο σύνολο των Δήμων της χώρας ποσό ύψους 213.875.000,00 €. Το ποσό αυτό αποτελεί το 100% της τέταρτης δόσης από τις οκτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις που προβλέπεται να αποδοθούν στους δήμους, για την εξόφληση παρακρατηθέντων ποσών από το Ελληνικό Δημόσιο. Το ποσό διατίθεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων-έργων των Δήμων της χώρας, αλλά, στις περιπτώσεις Δήμων που υφίστανται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, τα ποσά που τους αποδίδονται με την απόφαση αυτή, διατίθενται υποχρεωτικά για την εξόφλησή τους.

[via]

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Και στα Γιαννενα διοργανωση TEDx. Ικανοποιηση απο τις συμμετοχες

Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι Γιαννιώτες στην προεγγραφή για την παρακολούθηση του TEDxIoanninaLive, που θα διοργανωθεί στα Γιάννενα την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου.

Μέσα σε δύο ώρες συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός, ενώ θα υπάρξει και κλήρωση, μεταξύ των θέσεων αναμονής που θα δημιουργηθούν από την εγγραφή στο σύστημα μέχρι την Κυριακή 19/2, για τις υπόλοιπες διαθέσιμες θέσεις.

Το TEDx είναι μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία ομάδας πολιτών, που με την έγκριση του ιδρύματος των TED, διοργανώνουν μια βραδιά ζωντανής αναμετάδοσης της 2ης μέρας του περίφημου πλέον TED Conference από την Καλιφόρνια, με πολλές παράπλευρες εκδηλώσεις. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί, στον Πολυχώρο των παλιών σφαγείων. Σημειώνουμε, ότι λόγω της διαφοράς ώρας, η εκδήλωση ξεκινά στις 5:00 το απόγευμα και θα τελειώσει μετά τις 5:00 τα ξημερώματα.

Η λέξη TED, είναι τα αρχικά των λέξεων Τεχνολογία (technology), Ψυχαγωγία (entertainment), Σχέδιο (design), και αποτελούν τα βασικά στοιχεία των παρουσιάσεων σε κάθε εκδήλωση TED.
Παρουσιάσεις που αντιπροσωπεύουν την κεντρική ιδέα “Ιδέες που αξίζει να διαδοθούν” (ideas worth spreading) και σε εκδηλώσεις που φιλοξένησαν ανθρώπους σαν τον Αλ Γκορ, τον Γκόρντον Μπράουν, την Ίζαμπελ Αλιέντε, τον Μπιλ Γκέιτς, αλλά και άλλους πολλούς επώνυμους και ανώνυμους ανθρώπους της επιστήμης, της τέχνης, του πολιτισμού, της δράσης και της διανόησης που μπορούν να συνεισφέρουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην ανάπτυξη των νέων ιδεών αλλά και τη δημιουργία μιας πιο ενεργητικής φιλοσοφίας των πολιτών.

Η ομάδα του TEDxIoannina, που αποτελείται από περισσότερους από 60 εθελοντές, ήδη έχει σχεδιάσει και τις επόμενες κινήσεις της. Στις 5 Απριλίου θα διοργανώσει το TEDxIoanninaChange, ενώ μέσα στο καλοκαίρι ετοιμάζει και μια εκδήλωση έκπληξη.

Όλες οι εκδηλώσεις, τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ το κόστος τους θα καλυφθεί από χορηγίες σε είδος, τοπικών επιχειρήσεων .

Οι οργανωτές, μας προσκαλούν όλους λοιπόν στα Σφαγεία, την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, για μια διαφορετική εμπειρία TED.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο www.tedxioannina.com.

Δυο χωρια αποκλεισμενα απο το χιονι

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές πλήττει από τα ξημερώματα το νομό Ιωαννίνων. Τα χωριά Αετομηλίτσα, στην Κόνιτσα, και Βραδέτο, στο Ζαγόρι, παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ το ύψος του χιονιού φτάνει σε ορισμένα σημεία μέχρι και τα δύο μέτρα.

Τα ξημερώματα τα αυτοκίνητα που κινούνταν στο εθνικό δίκτυο Ιωαννίνων – Κακαβιάς και Ιωαννίνων – Κοζάνης έκαναν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Σε ορισμένα σημεία του εθνικού δρόμου Ιωαννίνων – Κοζάνης θεωρείται ακόμη απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου και των ορεινών δήμων αποχιονίζουν από το πρωί τους δρόμους σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και από τα χίλια μέτρα υψόμετρο και πάνω πρέπει οι οδηγοί να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά αντιολισθητικές αλυσίδες.

[via]

Ιδρυση Παραρτηματος της Αν. Σχολης Καλων Τεχνων στο Ζαγορι

Με την στήριξη και συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, προωθείται μια σημαντική δομή για το Ζαγόρι και τον πολιτισμό γενικότερα. Αφορά τη λειτουργία Καλλιτεχνικού Σταθμού της Ανώτατης Σχολής Τεχνών στο Τσεπέλοβο, με την οποία αναμένεται η αναβάθμιση της περιοχής και η στήριξη της τοπικής οικονομίας Ύστερα από αλλεπάλληλες επικοινωνίες, συσκέψεις, επιτόπιες επισκέψεις και συνεργασία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με την Πρύτανη της Σχολής κ. Γεώργιο Χαρβαλιά, το Δήμαρχο Ζαγορίου κ. Γ. Παπαναστασίου και υπηρεσιακούς παράγοντες, υπήρξε συμφωνία για ανάληψη εκ μέρους της Περιφέρειας της δαπάνης που απαιτείται για τη μετατροπή του νεόκτιστου κτιρίου που προορίζονταν για δημαρχείο στο Τσεπέλοβο, σε λειτουργικό χώρο για τις ανάγκες της Σχολής.

Στο πλαίσιο αυτό, διατίθενται 50.000 ευρώ από τους Κ.Α.Π. της Π.Ε. Ιωαννίνων – που εγκρίθηκαν στη προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – για το 2012. Με σημερινή της απόφαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος, που συνεδρίασε με την Προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη, ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου.

Την ικανοποίησή του για την πρόοδο που σημειώνεται για την δημιουργία του παραρτήματος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Ήπειρο, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, επιστέγασμα της συνεργασίας της Περιφέρειας με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και το Δήμο Ζαγορίου. Με τη λειτουργία Παραρτήματος, η περιοχή του Ζαγορίου θα έχει πολλαπλά οφέλη, ενώ με τη συνεργασία που αναμένεται να υπάρξει με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τα άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, θα δοθεί η δυνατότητα για εκπαιδευτικά προγράμματα και ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων. Η Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στη Σχολή Καλών Τεχνών, αλλά και σε κάθε άλλο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που θα θελήσει να ακολουθήσει το παράδειγμα αυτής, αλλά και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ώστε να ιδρύσει σχολές και παραρτήματα σε περιοχές της Ηπείρου, συμβάλλοντας έτσι και στο δικό τους έργο, αλλά και στην αναγέννηση της Περιφέρειάς μας».

Παρουσιαστηκε η μελετη για την «Πρασινη Αναπτυξη» στην Ηπειρο

Παρουσιάστηκε σήμερα η μελέτη για το «Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Πράσινη Ανάπτυξη στην Περιφέρεια Ηπείρου», η οποία είχε ανατεθεί από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή στην εταιρεία «ENVIROPLAN» Α.Ε..

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της η προϊσταμένη της Ε.Δ.Α. κ. Ελένη Ρόκου, η μελέτη αποτελεί μια πρώτη προσέγγιση της έννοιας της Πράσινης Ανάπτυξης. Προτείνονται συγκεκριμένες δράσεις που θα εξυπηρετούν τους στόχους των νέων πολιτικών λαμβάνοντας υπόψη τους υφιστάμενους περιορισμούς και όρια. Επίσης προτείνονται δράσεις ενίσχυσης της πράσινης επιχειρηματικότητας που προσιδιάζουν στην Ήπειρο, ενδεικτικά στους τομείς ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων και νερών ή στον αγροτοδιατροφικό τομέα. Ακόμη έχουν μελετηθεί δράσεις και σε άλλους τομείς, όπως το φυσικό περιβάλλον (ποτάμια – λίμνες- δάση), την τεχνολογία και τη βιομηχανία, τα κτίρια, την ανάπτυξη των υποδομών στις πόλεις την περιβαλλοντική εκπαίδευση κ.α. Οι προτεινόμενες δράσεις έχουν μετρήσιμους στόχους και αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς και προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Τα διαθέσιμα εργαλεία και οι μηχανισμοί στήριξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι : το ΕΠΠΕΡΑΑ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, το «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», το Επιχειρησιακό Αλιείας, το Π.Ε.Π., το «Πράσινο Ταμείο», ο Αναπτυξιακός Νόμος και το πρόγραμμα Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων για την Πραγματική Οικονομία (ΥΠΕΚΑ). Ο συνολικός προσδοκώμενος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 600 εκ ευρώ (150 εκ. ευρώ μέσο όρο ετήσιων επενδύσεων) και εναλλακτικά 400 εκ. ευρώ (100 εκ. ευρώ ετησίως). Ως καταλληλότερη περίοδο εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου Πράσινης Ανάπτυξης, προτείνεται το 2012-2015.

Τα 20 στρατηγικά έργα που προτείνονται αφορούν:

    Εφαρμογές αξιοποίησης γεωθερμικού δυναμικού σε κτίρια
    Εγκαταστάσεις αξιοποίησης βιομάζας γεωργικής ή δασοκομικής προέλευσης.
    Αξιοποίηση βιοαερίου από εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης απορριμμάτων ή υπολειμμάτων ζωϊκής προέλευσης
    Κεντρικές μονάδες βιοαξιοποίησης αγροβιομηχανικών αποβλήτων
    Αντικατάσταση εγκαταστάσεων θέρμανσης με ΣΗΘΥΑ
    Τηλεθερμάνσεις
    Πράσινα σχολεία – Πράσινες στάσεις στα αστικά μέσα δημόσιας μεταφοράς.
    Πράσινη πολεοδομία. Ενίσχυση ερευνών – αξιοποίηση φυσικών προϊόντων & Εφαρμοσμένη οικολογία.
    Ενίσχυση ερευνών –αξιοποίηση φυσικών προϊόντων & εφαρμοσμένη οικολογία.
    Ενίσχυση επενδύσεων αποδοτικής αξιοποίησης υδατικών πόρων.
    Προώθηση επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένων εκροών Ε.Ε.Λ.
    Δασική χαρτογράφηση.
    Έργα πρόλήψης & αντιμετώπισης περιβαλλοντικών κινδύνων
    Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αγροτικής αναγέννησης & εμπλουτισμός καλλιεργειών
    Προβολή βιολογικής παραγωγής της Ηπείρου
    Ενθάρρυνση της μετατροπής συμβατών μονάδων σε βιολογικές ή ίδρυση νέων μονάδων στην πτηνοτροφία και στην ενσταυλισμένη κτηνοτροφία
    Εισαγωγή περιβαλλοντικά ορθών πρακτικών στις υδατοκαλλιέργειες.
    Έργα αύξησης της οικονομικής αξίας των δασών και των δασικών προϊόντων.
    Υποστήριξη πρωτοβουλιών στροφής σε αποδοτικότερες περιβαλλοντικές και τουριστικές επιλογές.
    Διοργάνωση προγραμμάτων εκπαίδευσης (τάσεις & απαιτήσεις) πράσινου τουρισμού.

Ενας τονος χασις επλεε στο Ιονιο

Από την Ηγουμενίτσα, την Κέρκυρα μέχρι και τον Πατραϊκό κόλπο, εξελίχθηκε χθες επιχείρηση για την σύλληψη ενός εμπόρου ναρκωτικών. Η ποσότητα του χασίς που κατασχέθηκε φθάνει στον ένα τόνο. Ο χειριστής του σκάφους διέφυγε τη σύλληψη, όμως στα χέρια των αρχών είναι από χθες το μεσημέρι ο παραλήπτης του φορτίου.

Μετά από ευρεία επιχείρηση, που συντόνισε η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Πατρών, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, με το οποίο διεθνής εγκληματική οργάνωση επιχείρησε να εισάγει στην Ελλάδα τη μεγάλη ποσότητα  ναρκωτικών από την Αλβανία.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στην Ελληνοαλβανική μεθόριο. Αρχικά υπήρξε παρακολούθηση του σκάφους, η οποία στην πορεία εξελίχθηκε σε καταδίωξη, μέχρι τον Πατραϊκό Κόλπο.

Τα ξημερώματα ο χειριστής τους σκάφους το εγκατέλειψε στην παραλία Ρίζα της Ναυπακτίας. Λίγο αργότερα το ταχύπλοο εντόπισαν άνδρες των ειδικών αποστολών. Μετά από έρευνες στην παραλία βρέθηκε ένα όχημα τύπου βαν το οποίο ανήκει σε 42χρονο Έλληνα, ο οποίος φέρεται να είναι ο παραλήπτης το φορτίου των ναρκωτικών.

Ο 42χρονος συνελήφθη και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου. Το βαν κατασχέθηκε όπως επίσης και ένα Ι.Χ. που βρέθηκε στην ίδια παραλία. Ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου φέρεται να είναι ο χειριστής τους σκάφους.

Κατά τον έλεγχο που διεξήχθη στο φουσκωτό των περίπου 11 μέτρων, το οποίο φέρει δύο μηχανές 350 κυβικών, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα χασίς που αγγίζει τον ένα τόνο καθώς και ένα  Καλάσνικοφ.

[via]

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Επεκτεινεται και ενοποιειται το ασυρματο δικτυο του Δημου Ιωαννιτων

Με συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα ο Δήμος Ιωαννιτών επεκτείνει και ενοποιεί λειτουργικά, το ασύρματο δίκτυο κορμού, με στόχο να καλυφθεί ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Στην παρούσα λειτουργική κατάσταση το δίκτυο περιλαμβάνει ασύρματους κόμβους οι οποίοι βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία: Κέντρο της πόλης, Λιθαρίτσια, Μώλος, Λιγγιάδες, Δρίσκο, Κατσικά, Ανατολή, Πέραμα, Νησί, Πέραμα, ΕΑΝΚΙ Λιμνοπούλα, Σπήλαιο Περάματος, Μάρμαρα, Σταυράκι, Πεδινή, Πλατεία Χατζή, Καστρίτσα, Δροσοχώρι, Δαφνούλα, Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Ελληνικό, Κουτσελιό, Χαροκόπι κ.α.

Συνολικά οι ασύρματοι κόμβοι που αποτελούν τον κορμό του δικτύου ξεπερνούν τους πενήντα ενώ σταδιακά θα ενοποιηθούν λειτουργικά και πολλοί άλλοι.

Τα οφέλη από την ανάπτυξη του δικτύου αυτού είναι πολλά και σημαντικά. Μεταξύ των άλλων:

-        παρέχει την δυνατότητα να εξυπηρετούνται οι πολίτες του Δήμου από τις κατά τόπους Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες μέσω των κεντρικών εφαρμογών που βρίσκονται στο κέντρο Πληροφορικής του Δήμου (Δημοτολόγιο, Πρωτόκολλο, Οικονομική Υπηρεσία)

-        δίνει την δυνατότητα σε όλα τα Κ.Ε.Π. και ειδικά αυτά των απομακρυσμένων Δημοτικών Ενοτήτων να προσφέρουν ταχύτερη εξυπηρέτηση στους πολίτες

-        παρέχει ασύρματο δίκτυο πρόσβασης σε κεντρικά σημεία (πλατείες, σχολεία, πάρκα) όλων των κοινοτήτων στις οποίες υπάρχουν οι κόμβοι (π.χ. Νησί, Μάρμαρα, Καστρίτσα, Δαφνούλα, Σταυράκι, Σπήλαιο Περάματος κ.α.) και

-        διασυνδέει λειτουργικά πολλά σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Πέραν αυτού ο Δήμος Ιωαννιτών αξιοποιεί τις υπηρεσίες του, την λειτουργικότητα των εφαρμογών του και τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τους πολίτες μέσω του δικτύου οπτικών ινών. Το δίκτυο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο λειτουργικής ενοποίησης και περιλαμβάνει αρκετούς ενεργούς κόμβους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι: Δημαρχείο, Πνευματικό Κέντρο, Δημοτικό Ραδιόφωνο, Τεχνική Υπηρεσία, Οικονομική Υπηρεσία, ΔΕΥΑΙ, Πολεοδομία, Γραφεία Αντιδημάρχων & ΟΚΠΑΠΑ, Εργοτάξιο, Αρχεία του Δήμου, ΚΔΑΠ Ρόδα, ΔΗΠΕΘΙ.

Επιπλέον κόμβοι όπως το ΚΕΠΑΒΙ, το ΕΑΝΚΙ, η Δημοτική Πινακοθήκη κι άλλοι θα τεθούν πολύ σύντομα σε λειτουργική ενοποίηση και αξιοποίηση. Τα δύο δίκτυα κορμού (οπτικό δίκτυο και ασύρματο δίκτυο) είναι τεχνικά ενοποιημένα και το ένα αποτελεί επέκταση του άλλου.

Με αυτό τον τρόπο όλοι οι χρήστες (υπηρεσίες και πολίτες) λαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες ενώ ο Δήμος έχει την κεντρική επίβλεψη της λειτουργικότητας όλων των κόμβων είτε ασύρματων είτε οπτικών.

Αναβαση στo ορος Χελωνα απο τον Ορειβατικο Συλλογο Ιωαννινων

Ανάβαση στo όρος Χελώνα (Αλίντα) που ανήκει στα όρη Βάλτου στον Δήμο Καραϊσκάκη Άρτας θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012. Η ανάβαση πραγματοποιείται στα πλαίσια της Χειμερινής Σ.Ο.Σ.Δ.Ε.Η.

Θα πραγματοποιηθούν δύο (2) πορείες όλες με αφετηρία και τερματισμό από τον δασικό δρόμο προτού τον οικισμό Γιαννιώτη.

Η πρώτη ανάβαση διάρκειας 4 ωρών (κατηγορία Α’) θα φτάσει μέχρι την τοποθεσία ΚΟΡΡΟΛΑ. Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι με τον απαραίτητο εξοπλισμό (γκέτες).

Η δεύτερη πορεία διάρκειας 6 ωρών (κατηγορίας Β’) θα συνεχίσει στην αρχή με δασικό δρόμο και κατόπιν σε δάσος ελάτης και ακολουθούν σηματοδοτημένη πορεία μέχρι εκεί, που αναλόγως με τις συνθήκες, ορίσουν οι διοργανωτές. Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι με καλή φυσική κατάσταση και τον απαραίτητο εξοπλισμό (γκέτες).

Αναχώρηση 07:00 από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Αρχηγοί: Γιώργος Μακρίδης, Γιώργος Τσάμπας.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, 28ης Οκτωβρίου 17Α (εντός στοάς) καθημερινά 19:00-21:00. Τηλ. 26510-22138. http://www.orivatikos.gr.

Αναβολη των εκλογων στο Πανεπιστημιο

Αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη Συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης από την Οργανωτική Επιτροπή. Η χθεσινή συνάντηση της επιτροπής που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή τους υπό την προεδρία του Ιωάννη Γεροθανάση δεν κατέστη δυνατή. Ομάδες φοιτητών μπλόκαραν την είσοδο στην αίθουσα όπου επρόκειτο να γίνει η συνεδρίαση με αποτέλεσμα την αναβολή της.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκτιμώντας τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα και στο Πανεπιστήμιο, πρότεινε προς την Οργανωτική Επιτροπή για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Ιδρύματος τη μετάθεση των εκλογών σε εύθετο χρόνο, όπως έχει ήδη συμβεί και σε άλλα Ιδρύματα της χώρας, ώστε να εκτονωθεί το κλίμα έντασης και να μην οδηγηθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Το σκεπτικό της αναβολής των εκλογών αναλύεται  σε ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής, στην οποία, μεταξύ άλλων τονίζεται ότι υπήρχε κίνδυνος «να δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο κλίμα έντονης αντιπαράθεσης και σύγκρουσης που μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη και την εξαιρετικά δυσμενή πολιτική συγκυρία».

Οι εκλογές αναβάλλονται για τις 14 Μαρτίου.

[via]

Νεα παρεμβαση για τη γαλακτοβιομηχανια «ΔΩΔΩΝΗ»

Νέα παρέμβαση προς τα αρμόδια υπουργεία και την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, αποφάσισε να  κάνει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ύστερα και από την δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την πώληση των μετοχών της ΑΤΕ στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ».

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, μετά την απόρριψη από τις Ενώσεις της πρότασης του Οικονομικού Επιμελητηρίου (τμ. Ηπείρου) για τη σύσταση εταιρίας λαϊκής βάσης, μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι Ενώσεις.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι «Θα πρέπει να τονίσουμε, για μια ακόμη φορά, στο ψήφισμά μας,  ότι η «ΔΩΔΩΝΗ»  είναι Ηπειρωτική και Εθνική Υπόθεση: Ηπειρωτική γιατί αποτελεί την ταυτότητα για την Ήπειρο και Εθνική γιατί ταυτίζεται με την φέτα. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε κάθε δυνατή λύση προς αυτή την κατεύθυνση».

 [via]

Απαγορευση αλιειας της καραβιδας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξ. Καχριμάνη απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας της καραβίδας (Astacus fluviatilis) από 15 Φεβρουαρίου μέχρι 31 Μαΐου 2012 με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο στον ποταμό Καλαμά, σε όλο το μήκος του ποταμού και σε όλους τους παραποτάμους αυτού, καθώς και σε όλους τους ποταμούς και τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου. Σκοπός της απόφασης είναι η προστασία της αναπαραγωγής του είδους και των φυσικών πληθυσμών.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τοπικες δρασεις κοινωνικης ενταξης για ευαλωτες ομαδες

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια οι συσκέψεις ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ (Υπουργείου Εργασίας). Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την Ήπειρο ανέρχεται σε 3.200.000 ευρώ.

 Το πρόγραμμα «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» αφορά δράσεις για την προετοιμασία των ανέργων ωφελούμενων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ωφελούμενοι δύνανται να είναι μακροχρόνια άνεργοι (άνω των 12 μηνών και άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα), άτομα με αναπηρίες, αποφυλακισθέντες, γυναίκες θύματα οικογενειακής βίας, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες, πρόσφυγες, οροθετικοί, άστεγοι, άτομα ευρισκόμενα ή απειλούμενα από φτώχεια.

 Δικαιούχοι του προγράμματος είναι Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ (Α' και Β' βαθμού), συνεταιρισμοί, συλλογικοί φορείς και ΝΠΙΔ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαμορφώσουν αναπτυξιακές συμπράξεις για την υποβολή προτάσεων και την υλοποίηση του προγράμματος. Στα σχέδια δράσης, που θα υποβληθούν μέχρι τις 5 Μαρτίου, θα πρέπει να εξασφαλίζεται ότι οι ωφελούμενοι που θα συστήσουν τη δική τους επιχείρηση, θα προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε οι επιχειρήσεις που θα ιδρυθούν, να καλύπτουν διαπιστωμένες ανάγκες της περιοχής παρέμβασης και ότι όσοι προσληφθούν από επιχειρήσεις θα πρέπει να καλύπτουν πραγματικές και διαπιστωμένες ανάγκες των επιχειρήσεων και να διατηρηθούν σε αυτές τις θέσεις εργασίας για τρεις μήνες.

 Στο πλαίσιο του προγράμματος η Περιφέρεια Ηπείρου ανέλαβε την ενημέρωση και το συντονισμό των δικαιούχων του προγράμματος ανά Περιφερειακή Ενότητα. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στις Π.Ε. Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας. Οι συσκέψεις ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, όπου συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Οδ. Πότσης (αρμόδιος για θέματα Υγείας) και κ. Γ. Καραμπίνας (αρμόδιος για θέματα Μεταφορών), υπηρεσιακοί παράγοντες, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων της Π. Ε., εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Ηπείρου ΑΕ, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, του παραρτήματος Ιωαννίνων του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του ΓΕΩ-ΤΕΕ, του Bic Ηπείρου, του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, του ΚΕΚ «Απειρωτάν» και του ΚΕΘΕΑ.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τους στόχους της Περιφέρειας Ηπείρου για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προγράμματος. «Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα, παρά να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το ίδιο πράγμα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των δικαιούχων στις Π.Ε. σχετικά με την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων.

 Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια οι συσκέψεις ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ (Υπουργείου Εργασίας). Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την Ήπειρο ανέρχεται σε 3.200.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» αφορά δράσεις για την προετοιμασία των ανέργων ωφελούμενων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ωφελούμενοι δύνανται να είναι μακροχρόνια άνεργοι (άνω των 12 μηνών και άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα), άτομα με αναπηρίες, αποφυλακισθέντες, γυναίκες θύματα οικογενειακής βίας, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες, πρόσφυγες, οροθετικοί, άστεγοι, άτομα ευρισκόμενα ή απειλούμενα από φτώχεια.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ (Α' και Β' βαθμού), συνεταιρισμοί, συλλογικοί φορείς και ΝΠΙΔ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαμορφώσουν αναπτυξιακές συμπράξεις για την υποβολή προτάσεων και την υλοποίηση του προγράμματος. Στα σχέδια δράσης, που θα υποβληθούν μέχρι τις 5 Μαρτίου, θα πρέπει να εξασφαλίζεται ότι οι ωφελούμενοι που θα συστήσουν τη δική τους επιχείρηση, θα προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε οι επιχειρήσεις που θα ιδρυθούν, να καλύπτουν διαπιστωμένες ανάγκες της περιοχής παρέμβασης και ότι όσοι προσληφθούν από επιχειρήσεις θα πρέπει να καλύπτουν πραγματικές και διαπιστωμένες ανάγκες των επιχειρήσεων και να διατηρηθούν σε αυτές τις θέσεις εργασίας για τρεις μήνες.

 Στο πλαίσιο του προγράμματος η Περιφέρεια Ηπείρου ανέλαβε την ενημέρωση και το συντονισμό των δικαιούχων του προγράμματος ανά Περιφερειακή Ενότητα. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στις Π.Ε. Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας. Οι συσκέψεις ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, όπου συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Οδ. Πότσης (αρμόδιος για θέματα Υγείας) και κ. Γ. Καραμπίνας (αρμόδιος για θέματα Μεταφορών), υπηρεσιακοί παράγοντες, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων της Π. Ε., εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Ηπείρου ΑΕ, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, του παραρτήματος Ιωαννίνων του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του ΓΕΩ-ΤΕΕ, του Bic Ηπείρου, του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, του ΚΕΚ «Απειρωτάν» και του ΚΕΘΕΑ.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τους στόχους της Περιφέρειας Ηπείρου για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προγράμματος. «Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα, παρά να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το ίδιο πράγμα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των δικαιούχων στις Π.Ε. σχετικά με την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων.

 Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια οι συσκέψεις ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ (Υπουργείου Εργασίας). Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την Ήπειρο ανέρχεται σε 3.200.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» αφορά δράσεις για την προετοιμασία των ανέργων ωφελούμενων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ωφελούμενοι δύνανται να είναι μακροχρόνια άνεργοι (άνω των 12 μηνών και άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα), άτομα με αναπηρίες, αποφυλακισθέντες, γυναίκες θύματα οικογενειακής βίας, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες, πρόσφυγες, οροθετικοί, άστεγοι, άτομα ευρισκόμενα ή απειλούμενα από φτώχεια.

 Δικαιούχοι του προγράμματος είναι Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ (Α' και Β' βαθμού), συνεταιρισμοί, συλλογικοί φορείς και ΝΠΙΔ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαμορφώσουν αναπτυξιακές συμπράξεις για την υποβολή προτάσεων και την υλοποίηση του προγράμματος. Στα σχέδια δράσης, που θα υποβληθούν μέχρι τις 5 Μαρτίου, θα πρέπει να εξασφαλίζεται ότι οι ωφελούμενοι που θα συστήσουν τη δική τους επιχείρηση, θα προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε οι επιχειρήσεις που θα ιδρυθούν, να καλύπτουν διαπιστωμένες ανάγκες της περιοχής παρέμβασης και ότι όσοι προσληφθούν από επιχειρήσεις θα πρέπει να καλύπτουν πραγματικές και διαπιστωμένες ανάγκες των επιχειρήσεων και να διατηρηθούν σε αυτές τις θέσεις εργασίας για τρεις μήνες.

 Στο πλαίσιο του προγράμματος η Περιφέρεια Ηπείρου ανέλαβε την ενημέρωση και το συντονισμό των δικαιούχων του προγράμματος ανά Περιφερειακή Ενότητα. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στις Π.Ε. Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας. Οι συσκέψεις ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, όπου συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Οδ. Πότσης (αρμόδιος για θέματα Υγείας) και κ. Γ. Καραμπίνας (αρμόδιος για θέματα Μεταφορών), υπηρεσιακοί παράγοντες, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων της Π. Ε., εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Ηπείρου ΑΕ, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, του παραρτήματος Ιωαννίνων του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του ΓΕΩ-ΤΕΕ, του Bic Ηπείρου, του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, του ΚΕΚ «Απειρωτάν» και του ΚΕΘΕΑ.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τους στόχους της Περιφέρειας Ηπείρου για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προγράμματος. «Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα, παρά να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το ίδιο πράγμα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των δικαιούχων στις Π.Ε. σχετικά με την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων.

Υπομνημα περιφερειαρχων για Ιονια και Ε 65

Διευκρινίσεις για την τύχη της Ιόνιας Οδού, οι εργασίες της οποίας βρίσκονται σε τέλμα, θα ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο η Περιφέρεια Ηπείρου. Το έργο θεωρείται μείζονος σημασίας για όλη την  Ήπειρο, ωστόσο η έλλειψη ρευστότητας των τραπεζών έχει ως αποτέλεσμα να μη συνεχίζονται οι εργασίες.

Μερική αλλαγή της χάραξης ζητά ο δήμος Ζίτσας, ενώ το υπουργείο Υποδομών εξετάζει τρία σενάρια για την υλοποίηση του έργου. Στο μεταξύ, κοινό υπόμνημα στην κυβέρνηση προτίθενται να αποστείλουν οι Περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας για τον οδικό άξονα Ε 65, ζητώντας την αποπεράτωση του έργου. Βασικό αίτημά τους είναι ο συγκεκριμένος δρόμος να τέμνεται με την Εγνατία Οδό, στην περιοχή των Γρεβενών, και να μην σταματήσει στην Καλαμπάκα.

[via]

Μεταβιβαση των μετοχων της ΔΩΔΩΝΗΣ, ζητανε οι Ενωσεις

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΑΣ Ιωαννίνων στην οποία συμμετείχαν τα Δ.Σ. των ΕΑΣ Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Άρτας – Φιλιππιάδας, καθώς και των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών – μελών τους, με θέμα τις εξελίξεις στη Γαλοκτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και την δημοσίευση από την ΑΤΕ, πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση των μετοχών της στη γαλακτοβιομηχανία.

Οι ενώσεις για μια ακόμα φορά ζητάνε την τήρηση της Ιδρυτικής πράξης της Βιομηχανίας, με τη μεταβίβαση των μετοχών που κατέχει η ΑΤΕ στους φυσικούς φορείς, ενώ ανακοίνωσαν πως θα συνεχιστεί η δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ θα γνωστοποιηθεί η εκκρεμοδικία σε κάθε πιθανό αγοραστή με δημοσίευση στον τύπο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι ΕΑΣ – μέτοχοι σε συνεργασία με τον σύμβουλο τον οποίο έχουν προσλάβει θα ετοιμάσουν την πρόταση τους, προκειμένου να μην απεμπολήσουν κανένα δικαίωμά τους σχετικά με την εταιρεία».

Τέλος καλούν όλους τους φορείς αλλά και ολόκληρη την κοινωνία της Ηπείρου να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση.

Εξ’ άλλου οι κτηνοτρόφοι από την πλευρά τους προχωρούν στην πρώτη κινητοποίηση, την ερχόμενη Πέμπτη, με συμβολικό αποκλεισμό της Ιόνιας Οδού, στο ύψος της Φιλιππιάδας.

[via]

12,3 εκατομμυρια για το αποχετευτικο Κατσικα

Μία ακόμη παρέμβαση που στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος, μπαίνει στο δρόμο της υλοποίησης.

Πρόκειται για την αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Κατσικά, με προϋπολογισμό 12,3 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο επελέγη για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Με την υλοποίηση της πράξης επιτυγχάνεται η δημιουργία των αναγκαίων υποδομών επεξεργασίας υγρών αποβλήτων στον οικισμό Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών που βρίσκεται σε πολύ μικρή  απόσταση από τη Λίμνη και συνεπώς επιβαρύνει τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.

Με  την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης θα παύσει η λειτουργία συστημάτων υπεδάφιας διάθεσης (βόθρων) καθώς θα γίνεται πλέον ολοκληρωμένη συλλογή των αστικών λυμάτων και μεταφορά τους προς την εγκατάσταση επεξεργασίας, το εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού.

Άμεσα ωφελούμενος είναι ο πληθυσμός του οικισμού αλλά έμμεσα όλος ο Δήμος Ιωαννιτών και οι γειτονικοί οικισμοί που περιβάλλουν την λίμνη Παμβώτιδα.

Το συνολικό μήκος του δικτύου που θα κατασκευαστεί ανέρχεται σε 25.686 μέτρα ενώ θα κατασκευαστούν και 2.000 φρεάτια σύνδεσης.

Το έργο αυτό προστίθεται σε ένα πλέγμα παρεμβάσεων που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Ιωαννιτών και η ΔΕΥΑΙ με απώτερο στόχο να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα του λεκανοπεδίου και να πετύχει στην πράξη την προστασία του περιβάλλοντος.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοινωση της Λαϊκης Συσπειρωσης για τις μειωσεις διδακτρων απο το Πνευματικο Κεντρο

Για το 2012 τα χρήματα που πληρώνουν οι γιαννιώτες για να μπορούν τα παιδιά τους να έχουν τις υπηρεσίες της κοινωφελούς επιχείρησης (Ωδείο, Σχολές Χορού, Εικαστικό Εργαστήρι κλπ) είναι 311.135,00€.
    Στην ανακοίνωσή τους ο Δήμαρχος με τον κ.Ελισαφ αναφέρουν ότι αυτά τα χρήματα τα παίρνουν από 1200 παιδιά λαϊκών οικογενειών. Άρα επιβαρύνουν με 260,00€ κάθε οικογένεια. Η μείωση που περηφανεύονται είναι δηλαδή 26 ευρώ για κάθε παιδί για όλο το χρόνο.
    Εχθές η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου αποφάσισε 20% μείωση στους ήδη μειωμένους μισθούς των λαϊκών οικογενειών, και 30% μείωση των μισθών της νέας γενιάς. Ήδη με τις αυξήσεις της φορολογίας και την ακρίβεια οι εργαζόμενοι έχουν χάσει το 40% τους εισοδήματός τους
    Δεν μπορούν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα Γιάννενα, να κοροϊδεύουν με αυτό τον τρόπο. Δεν αποτελεί λύση η μείωση κατά 10%. Αποτελεί εμπαιγμό. Λύση για την λαϊκή οικογένεια είναι η κατάργηση των διδάκτρων. Οι οικογένειες σήμερα δεν αντέχουν να βάλουν πετρέλαιο στα σπίτια. Δεν τους περισσεύει ούτε 1 ευρώ! 
    Οι γιαννιώτες ήδη έχουν πληρώσει μέσα από την δυσβάσταχτη δημοτική φορολογία για όλες αυτές τις υπηρεσίες. Έχουν πληρώσει ήδη μέσα από την κρατική φορολογία, και την επιχορήγηση του κράτους στο Δήμο.  Τα δίδακτρα και τα τροφεία –όσο υπάρχουν, ότι ύψος και να έχουν – αποτελούν άλλο ένα ταξικό κριτήριο στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που πρέπει να διαλέξουν αν θα ζεσταθούν, αν θα φάνε ή αν θα πάνε στο Ωδείο.
    Ζητάμε άμεσα: κατάργηση όλων των Δημοτικών φόρων και ανταποδοτικών τελών για τη λαϊκή οικογένεια.
    Εξασφάλιση των χρημάτων από φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο.     Κατάργηση όλων των διδάκτρων και των τροφείων τώρα!

Δημοσιευθηκε η προκηρυξη για την πωληση της γαλακτοβιομηχανιας ΔΩΔΩΝΗ

Η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας, προχωρά στην πώληση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, σύμφωνα με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσιεύθηκε στον Κυριακάτικο Αθηναϊκό τύπο.

Η πώληση θα προχωρήσει σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα περιλαμβάνει την προεπιλογή επενδυτών και η δεύτερη την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 9 Μαρτίου.

Η επιλογή του επενδυτή, όπως αναφέρεται, θα πραγματοποιηθεί μέσω ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού. Όπως είναι γνωστό, στο πρόγραμμα εξυγίανσης που έχει καταθέσει η ΑΤΕ, προβλέπεται η αποδέσμευσή της από όλες τις θυγατρικές μέχρι το τέλος Ιουνίου.

[via]

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More