<--! -->

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τεσσερις του Ν.Ο.Ι. διεκδικουν θεση στην ελληνικη Εθνικη Ομαδα

Μία θέση στην Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας διεκδικούν αυτές τις ημέρες στην Καστοριά, τέσσερις ακόμη αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Οι Θανάσης Τσιάλιος, Κώστας Μαγκλάρας, Ξανθή Κολτσίδα και Βάσια Ζυγούρα λαμβάνουν μέρος σε ειδικά τεστ (time trials) που διοργανώνει η Eλληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας. Αν πιάσουν τα απαιτούμενα χρονικά όρια, τότε θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για αθλητές κάτω των 23 ετών που θα διεξαχθεί στη Λιθουανία από τις 11 ως τις 15 Ιουλίου, αλλά και στο Παγκόσμιο Εφήβων που θα γίνει τον Αύγουστο στη Βουλγαρία.

«Ελπίζουμε πως οι αθλητές μας θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, ώστε να έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στα φετινά Παγκόσμια Πρωταθλήματα, συνεχίζοντας έτσι την μακρά παράδοση του Ν.Ο.Ι. όσον αφορά την παρουσία του σε διεθνείς διοργανώσεις της Κωπηλασίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Θύμιος Βλάχος.

Με διασυλλογικους αγωνες ο Ν.Ο.Ι. εγκαινιασε το Στιβο Κωπηλασιας

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της επανακατασκευής του, εγκαινιάστηκε ο Στίβος Κωπηλασίας του ΕΑΝΚΙ με διασυλλογικούς αγώνες! Τους αγώνες διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, τα πληρώματα του οποίου βρέθηκαν αντιμέτωπα με εκείνα του Ναυτικού Ομίλου Ηγουμενίτσας.

Ο Όμιλος της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας έλαβε μέρος στη διοργάνωση με 30 αθλητές, ενώ ο Ν.Ο.Ι. έριξε στη «μάχη» 60 Γιαννιώτες κωπηλάτες και τελικά κυριάρχησε… κατά κράτος! Από τις 12 κούρσες που έγιναν στην Παμβώτιδα ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων κέρδισε τις 11, αφήνοντας μόνο μία για το Ν.Ο. Ηγουμενίτσας.

Σε δηλώσεις του με αφορμή τους πρόσφατους αγώνες ο επικεφαλής προπονητής του Ν.Ο.Ι. κ. Θύμιος Βλάχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις των αθλητών του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η διοργάνωση ήταν για τον Όμιλό μας μία πρόβα τζενεράλε, μία καλή ευκαιρία να δούμε σε τι επίπεδο βρίσκονται τα πληρώματά μας,  ενόψει της β΄ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που θα διεξαχθεί στα Γιάννινα στις 21 και 22 Ιουλίου».

Δημοπρατειται το τελευταιο κομματι της Εγνατιας

Στα τέλη του επόμενου χρόνου θα παραδοθεί συνολικά στην κυκλοφορία η Εγνατία Οδός καθώς η διαχειρίστρια εταιρία προχωράει πλέον στη δημοπράτηση  του τελευταίου κομματιού  στη γέφυρα Περιστερίου. Με βάση την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο ο διαγωνισμός θα γίνει στις 7 Αυγούστου.

 Το έργο της στερεοποίησης των εναπομεινάντων 900 μέτρων φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους. Για την ολοκλήρωση της κατασκευής θα χρειαστούν 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

[via]

Τη Δευτερα το Φεστιβαλ Παραδοσιακων Χορων

Ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα 2 Ιουλίου το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων.  Η πρώτη  εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Μαβίλη του Μώλου Ιωαννίνων, στις 9.30 μμ, και θα συμμετάσχουν σύλλογοι του διευρυμένου Δήμου Ιωαννιτών. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχουν οι χοροδιδάσκαλοι του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.

[via]

Προσληψεις 270 εποχικων υπαλληλων απο τη ΔΩΔΩΝΗ

Στην πρόσληψη 270 εργατών για  χρονικό διάστημα οκτώ μηνών  θα προχωρήσει το προσεχές διάστημα η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ». Το ΣτΕ ενέκρινε τις προσλήψεις με το αιτιολογικό της κάλυψης των αυξημένων αναγκών   λόγω της εποχικότητας του αιγοπρόβειου γάλακτος.  Η επίσημη προκήρυξη αναμένεται να  εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες. Το  εποχικό προσωπικό θα εργαστεί στα Ιωάννινα, καθώς και στους σταθμούς Παραμυθιάς, Φιλοθέης, Κερασώνας, Σαμψούντας, Παρακαλάμου και Κατσικάς

[via]

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Συλληψη 55χρονης ιδιοκτητριας καφετεριας για μαστροπεια

Συνελήφθη, σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 55χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για μαστροπεία.

Ειδικότερα, στα Ιωάννινα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών,  σχεδιάσθηκε επιχείρηση
και συνελήφθη η 55χρονη ως ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι προήγαγε στην πορνεία την  35χρονη ημεδαπή που εργαζόταν ως σερβιτόρα  εντός καταστήματος, έναντι του χρηματικού ποσού των 100€. 

Επίσης, σε γενόμενο έλεγχο του καταστήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 275€.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ σε βάρος της 35χρονης ημεδαπής σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί εκδιδόμενων προσώπων».

Ερχεται νεο κυμα υψηλων θερμοκρασιων

Η Ελλάδα φλέγεται από τον καύσωνα και  η Ευρώπη καίγεται για ρευστότητα καθώς τα νύχια των κερδοσκόπων έχει εισχωρήσει βαθιά στις σάρκες των αδυνάμων οικονομιών της ευρωζώνης και πλέον ήρθε η σειρά της Ισπανίας και της Κύπρου ζητήσουν οικονομική  βοήθεια από την Ε.Ε.

Στην Ήπειρο όπου το τελευταίο διήμερο υπήρξε μικρή ανάσα δροσιάς έναντι της υπόλοιπης Ελλάδας το θερμόμετρο από αύριο θα αρχίσει να σκαρφαλώνει και πάλι στα ορεινά, επιτείνοντας τα ευρύτερα συμπτώματα  αρρυθμίας. Και δυστυχώς για όσο διάστημα  υπάρχει πρόβλεψη, η χώρα θα ψήνεται στο καμίνι των ασφυκτικών θερμοκρασιών.

[via]

Ηπειρος: «Θεριακληδες» οι μαθητες μας

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών προκύπτουν από την 7η κατά σειρά πανελλήνια έρευνα στο μαθητικό πληθυσμό την οποία διενήργησε το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας.

Σε γενικές γραμμές, τα ποσοστά των μαθητών της Ηπείρου που καπνίζουν, πίνουν η κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών,  δε διαφέρουν σημαντικά από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Τα Γιάννενα  κατατάσσονται μεταξύ των 10 νομών με  τα χαμηλότερα ποσοστά αναφορικά με το κάπνισμα,  την κατανάλωση οινοπνευματωδών όπως και τη χρήση οποιασδήποτε παράνομης ουσίας. Ωστόσο συγκαταλέγονται μεταξύ των 5 περιοχών με τα  υψηλότερα ποσοστά  στη χρήση εισπνεόμενων ουσιών.

Η  Άρτα  κατατάσσεται στη 10η  υψηλότερη θέση στο βαρύ κάπνισμα, ενώ βρίσκεται στην 5η  χαμηλότερη σε σχέση με την  κατανάλωση οινοπνευματωδών. 

Συγκριτικά με το εθνικό δείγμα, η  Πρέβεζα βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο  χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες  συγκαταλέγεται μεταξύ των 6 νομών με τα χαμηλότερα ποσοστά.

Στη  Θεσπρωτία  οι μαθητές  αναφέρουν σε χαμηλότερα ποσοστά χρήση οποιασδήποτε παράνομης ουσίας  ενώ την ίδια στιγμή  η περιοχή  συγκαταλέγεται μεταξύ των 8 Νομών της χώρας με τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης εισπνεόμενων ουσιών.

[via]

20ημερη παραταση για την πωληση της Δωδωνης

Παράταση τριών εβδομάδων για την υποβολή προσφορών εξαγοράς της γαλακτοβιομηχανίας, «Δωδώνη», έδωσε η Αγροτική Τράπεζα.

Έτσι όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας που σήμερα κατέχει η ΑΤΕ,  έχουν περιθώριο να υποβάλλουν δεσμευτική πρόταση έως και τις  16 Ιουλίου. Ζωηρό ενδιαφέρον για την εξαγορά της  ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας έχουν εκδηλώσει τουλάχιστον 15 εταιρίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Μεταξύ αυτών και η κοινοπραξία των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας και Φιλιππιάδας  η οποία ήδη κατέχει το 33,3 % των μετοχών και διεκδικεί δικαστικά  επιπλέον ποσοστό  7,7% από την ΑΤΕ

[via]

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Αναβασεις στο ορος Τραπεζιτσα απο τον Ορειβατικο Συλλογο Ιωαννινων

Δύο αναβάσεις στο όρος Τραπεζίτσα (2.024μ) θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων την Κυριακή 01 Ιουλίου 2012.
Η πρώτη ανάβαση διάρκειας 9 ωρών (κατηγορία Γ’) θα ξεκινήσει από το διάσελο Μακροβουνίου (πάνω από την Κόνιτσα) και θα ανέβει στην κορυφή Ροϊδοβούνι (1.977μ). Στην ανάβαση μπορούν να συμμετέχουν μόνο έμπειροι ορειβάτες με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Η δεύτερη ανάβαση διάρκειας 8 ωρών (κατηγορία Β’) θα ξεκινήσει από το διάσελο Μακροβουνίου (πάνω από την Κόνιτσα) και θα ανεβεί στην κορυφή Τραπεζίτσα (2.024μ). Στην ανάβαση μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι ορειβάτες με τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Αναχώρηση 06:30π.μ. από την Περιφέρεια Ηπείρου (πρώην Νομαρχία).
Αρχηγός ανάβασης Γ’ Κατηγορίας: Αντώνης Βρόικος.
Αρχηγός ανάβασης Β’ Κατηγορίας: Γαρυφαλιά Μπέλλου.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Σμύρνης 15 καθημερινά 19:00-21:00. Τηλ. 26510-22138. http://www.orivatikos.gr.

Στα Γιαννινα η εδρα του Περιφερειακου ΦΟΔΣΑ

Με απόφαση της Γενικής  Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας ορίζονται τα Γιάννενα ως έδρα του υπό σύσταση Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Με βάση την απόφαση ο Σύνδεσμος θα λειτουργήσει από τη νέα χρονιά  με προκαθορισμένους πόρους και όργανα διοίκησης, που είναι το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή.

[via]

Υψηλα και εφετος τα ποσοστα επιτυχιας των υποψηφιων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στα Ιωαννινα

Πτωτικά -σε γενικό επίπεδο-  θα κινηθούν  εφέτος οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.  Σύμφωνα με τα πρώτα στατιστικά στοιχεία για τις πανελλαδικές που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας θα σημειωθεί άνοδος των βάσεων  στο 1ο επιστημονικό πεδίο, σε αντίθεση με το 2ο και το 4ο όπου οι τάσεις θα είναι πτωτικές. Εντός των επόμενων ημερών θα δοθούν στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία των γραπτών επιδόσεων για τους υποψηφίους, που πήραν μέρος στις εξετάσεις.

Υψηλά ποσοστά επιτυχίας θα καταγράψουν και εφέτος οι υποψήφιοι από τα Λύκεια του Νομού Ιωαννίνων εκτίμησε- μιλώντας στην ΕΡΑ Ιωαννίνων -ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Παναγιώτης Λαζοκίτσιος.

[via]

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Καθαρισμος οικοπεδων και αλλων εκτασεων

Άμεση και επιτακτική καθίσταται η ανάγκη για άμεσο καθαρισμό και αποψίλωση οικοπέδων και αγροτεμαχίων από τους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.

Στο πλαίσιο λήψης προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων από εκδήλωση πυρκαγιάς, ο Δήμος Ιωαννιτών γνωστοποιεί σε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπεδικών και άλλων ακάλυπτων χώρων ότι υποχρεούνται να προβούν στον άμεσο καθαρισμό και την κοπή χόρτων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στην κοπή χόρτων και γενικά στον καθαρισμό ιδιοκτησιών που βρίσκονται πλησίον του αισθητικού δάσους της πόλης, αλλά και των υπολοίπων δασυλλίων και δασικών εκτάσεων του Δήμου.

Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα.

«Προηγήθηκαν πολλές βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα η βλάστηση να είναι πολύ μεγάλη. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να καθαρίσουν οικόπεδα και αγροτεμάχια, όχι μόνο επειδή είναι υποχρέωσή τους, αλλά γιατί έτσι θα βοηθήσουν από την πλευρά τους να μειωθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα σε κάτι τέτοιο», σημειώνει σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Νάστος.

Να σημειωθεί ότι από τη νομοθεσία προβλέπεται να ακολουθήσουν έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου  και όπου δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Καμινι η Ηπειρος, γεματες οι παραλιες του Ιονιου

Φλεγόμενη βάτος και αυτή την εβδομάδα η  Ήπειρος που το τελευταίο δεκαήμερο δοκιμάζεται από υψηλές θερμοκρασίες.

Το Σαββατοκύριακο οι ακτές του Ιονίου ήταν ασφυκτικά γεμάτες θυμίζοντας παλιές καλές εποχές.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πρόσκαιρη μικρή κάμψη αλλά από το τέλος της εβδομάδας ο υδράργυρος φαίνεται ότι θα ξανασκαρφαλώσει στους 38 ή και τους  39 βαθμούς.

Ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι έντονος και οι αρμόδιες υπηρεσίες  βρίσκονται σε συναγερμό. Ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεσπάσει φωτιές.

[via]

Στις 13:00 οι βαθμολογιες των υποψηφιων στις πανελλαδικες

Τέρμα στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις μπαίνει σήμερα, καθώς στα λύκεια της χώρας αναμένεται να αναρτηθούν οι πίνακες με τις βαθμολογίες τους σε όλα τα μαθήματα στα οποία διαγωνίστηκαν.

Όμως, εκτός από τα λύκεια οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τις βαθμολογίες τους και από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας http://results.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Συγχρόνως, σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν στο υπουργείο οι διαδικασίες επεξεργασίας προφορικών- γραπτών βαθμών, ώστε να γίνει ο υπολογισμός του γενικού βαθμού πρόσβασης στις σχολές και τα τμήματα όλων όσων έλαβαν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι σχετικοί πίνακες θα αποσταλούν στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να προωθηθούν στα λύκεια και να εκδοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις πρόσβασης, ενώ αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα απόλυσης.

Εντός των ημερών, τέλος αναμένεται να δημοσιοποιηθούν και τα στατιστικά στοιχεία των γραπτών επιδόσεων για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη «τρέχει» η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων για τη συμμετοχή στην επιλογή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η προθεσμία λήγει στις 5 Ιουλίου.

[via]

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ιδρυση υποκαταστηματος στα Ιωαννινα απο την Αλκο Ελλας


Την πρόθεση της Άλκο Ελλάς ΑΒΕΕ να προχωρήσει στην ίδρυση υποκαταστήματος στα Ιωάννινα, ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Η Άλκο Ελλάς δραστηριοποείται στη μεταποίηση και εμπορία, επεξεργασία και μεταφορά αλουμινίου, σιδήρου και συναφών μετάλλων.

Δυο Ηπειρωτες στη συνθεση της Νεας Κυβερνησης

Ο Σταύρος Καλογιάννης και η Φωτεινή Σκοπούλη είναι τα δύο πρόσωπα από την Ήπειρο που μετέχουν στη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης που ορκίστηκε χθες το απόγευμα.

Ο κ. Καλογιάννης ανέλαβε τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού στο νέο υπερυπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών και η κα. Σκοπούλη τη θέση της Υφυπουργού Υγείας.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Αλβανος εισαγγελεας επαιρνε φαρμακα ως απορος απο το Δημο Ιωαννιτων

Στο φως ήρθε μετά από ελέγχους στο Δήμο Ιωαννιτών, υπόθεση Αλβανού εισαγγελέα, ο οποίος έπαιρνε φάρμακα ως άπορος από τις υπηρεσίες του δήμου. Για την υπόθεση έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα.

Επασχε από σοβαρή πάθηση όμως δικαίωμα να παίρνει φάρμακα από το ελληνικό κράτος δεν είχε, δήλωσε για την υπόθεση στο ρ/σ Alpha 989 ο δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος.

Όπως επίσης έκανε γνωστό, κατά τη σχετική απογραφή στο δήμο αποκαλύφθηκαν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις, περίπου 500 στον αριθμό, κυρίως ομογενείς από τη Β. Ηπειρο που λάμβαναν επιδόματα και άλλες παροχές χωρίς να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ιωαννίνων.

Δεν θα πραγματοποιηθει η διακοπη κυκλοφοριας στην Εγνατια

Σε συνέχεια του από 18.06.2012 Δελτίου Τύπου της Εταιρείας, η  «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» σας ενημερώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισθείσα (από 20.06.2012 έως 29.06.2012) διακοπή της κυκλοφορίας στον δεξιό κλάδο (κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Θεσσαλονίκη), από Α/Κ Μετσόβου έως Α/Κ Παναγιάς.

Στο ως άνω τμήμα της οδού και για το παραπάνω χρονικό διάστημα η κυκλοφορία θα εξακολουθεί να διεξάγεται επί της Εγνατίας Οδού με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, λόγω εκτέλεσης των επιτρεπτών (με παράλληλη κυκλοφορία ως άνω) εργασιών αποκατάστασης του ασφαλτικού οδοστρώματος.

Για τον λόγο αυτό, εφιστούμε την προσοχή των οδηγών για την τήρηση της προσωρινής κυκλοφοριακής σήμανσης και ζητούμε την κατανόησή τους.

Σε διαβούλευση το Δίκτυο Σταθμών Μεταφορτωσης Απορριμματων Περιφερειας Ηπειρου

Σε διαβούλευση, μέχρι τις 2 Ιουλίου 2012, τίθεται το Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου. Συγκεκριμένα η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, κ. Τατιάνα Καλογιάννη, με έγγραφό της καλεί τους Δήμους της Ηπείρου, να καταθέσουν προτεινόμενες θέσεις – οικόπεδα στην περιοχή ευθύνη τους για τη λειτουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τ. Καλογιάννη στο έγγραφο της, υπογραμμίζει πως «η χωροθέτηση των Σ.Μ.Α. σε θέσεις που πληρούν τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και τα κριτήρια επιλεξιμότητας, παρουσιάζεται σήμερα ως διαδικασία άμεσης προτεραιότητας».

Τα έργα και οι δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή, υπογραμμίζει η κ. Καλογιάννη, επισημαίνοντας πως σε αυτή την κατεύθυνση υλοποιήθηκαν δράσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως η χορήγηση της άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ελληνικού, η οριστική κατάργηση των υπολειπόμενων και ανενεργών ΧΑΔΑ της Ηπείρου, η δρομολόγηση των οριστικών μελετών για την κατασκευή της Μονάδας Αστικών Στερών Αποβλήτων, καθώς και η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

«Η εμφανιζόμενη δραστηριότητα, είναι αναγκαίο να συνεχιστεί με τεχνικά τεκμηριωμένο σχεδιασμό και με στόχο την ταχεία υλοποίηση των έργων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων (ανακύκλωση και αξιοποίησή τους), ώστε να αποτελέσουν, τελικά, παράμετρο οικονομικής ανάπτυξης και πολιτισμικής εξέλιξης για την Περιφέρειά μας. Οι προσδοκίες των πολιτών μας καλούν σε κοινή συμπόρευση για τη συνέχιση της δυναμικής, μεθοδικής και οργανωμένης αντιμετώπισης των δυσκολιών και για την ανάκτηση κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σταδιακα η αναπτυξη κλιμακιου Canadair στο Ακτιο

Τη μόνιμη στάθμευση στο αεροδρόμιο του Ακτίου, δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, είχε ζητήσει με έγγραφό του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Σήμερα ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Α. Μπονάτσος, απαντώντας στο έγγραφο του Περιφερειάρχη, κάνει γνωστό ότι «σύμφωνα με τον Επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος που προβλέπει την σταδιακή ανάπτυξη του Εθνικού εναέριου στόλου, το κλιμάκιο αεροσκαφών Canadair στο Άκτιο θα αναπτυχθεί με την αύξηση διαθεσιμότητας των αεροσκαφών από το ΓΕΑ».

Ο Αρχηγός αναφέρει ακόμη ότι «το Πυροσβεστικό Σώμα αντιλαμβάνεται την ανησυχία της Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας, γενικότερα σχετικά με το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών και μέσα στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων του, αντιμετωπίζει θετικά και αξιολογεί όλες τις προτάσεις για την καλύτερη καταπολέμηση του φαινομένου».

Καταλήγοντας θεωρεί ουσιαστική και αναγκαία την συμμετοχή όλων των κοινωνικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Προληπτικη απαγορευση κυκλοφοριας σε Εθνικους Δρυμους και δαση της Π.Ε. Ιωαννινων

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, για προληπτικούς λόγους, από σήμερα και μέχρι λήξης της αντιπυρικής περιόδου (31-10-2012) και από ώρας 21.00 έως 06.00, απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων, ως και της παραμονής εκδρομέων στους παρακάτω, εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων σε ημέρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός :

Α΄ Στους Εθνικούς Δρυμούς του Νομού.

 Β΄ Περιοχή Δασαρχείου Ιωαννίνων.

    Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές των Δημοσίων και Δημοτικών δασών των Τ.Κ. Τσεπελόβου, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου και Λάϊστας του Δήμου Ζαγορίου εκτός της οδού από διασταύρωση Μελισσόπετρας προς Ράχη Πιστρίτσιος και Ράχη Μόρφας.
    Σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου Ιωαννίνων.
    Σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου του λόφου Τ.Κ. Αβγού και σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του καταφυγίου Θηραμάτων «Κουπάκια» του Δήμου Δωδώνης.
    Στις δασικές οδούς Γκουφολάσα- Φασούλι- Μπαλντινίσιο του Δ.Κ Μακρίνου και Καστανώνας Παλιοκαρυά Πέντε Αδέλφια του Δ.Κ. Καστανώνα του Δήμου Ζαγορίου.
    Στο οδικό δασικό δίκτυο του ελατοδάσους Πετροβουνίου του Δήμου Β. Τζουμέρκων.
    Στο Δασύλλιο Νήσου Ιωαννίνων.
    Στον αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης.

Γ΄ Περιοχή Δασαρχείου Κόνιτσας.

Στις οδούς και περιοχές:

    Ράχη Σουσνίτσας- Πέτρα Κώτσιου, Εικόνισμα Γιάκα-Ντρόχαλα, Αυχένας Καρατζίμα- Σαρπούνη, Ζάρος- Παναγιά- Μοναστήρι, Εικόνισμα Πηγής- Γαϊδουροχώραφα- Αυχένας Τάτσαινας, Πουρνιά- Πάτωμα, Καστανέα- Ανάληψη, Λαγκάδα- Προφ. Ηλίας Φούρκας, Πυρσόγιαννη προς Παναγιά – Λουτρά Αμαράντου, Γοργοπόταμος – θέση Λιόκου – Αετομηλίτσα του του Δήμου Κόνιτσας.

Δ΄ Περιοχή Δασαρχείου Μετσόβου.

α) Στις οδούς Τόκα – Βακαράτσα και Σαλατούρα – Βακαράτσα του Δήμου Ζαγορίου.

β)Σε όλες τις Δασικές οδούς και περιοχές του Δημοσίου και Δημοτικού Δάσους Τ. Κ. Βοβούσας πλην των οδών προς Περιβόλι και προς Ράχη Πιστρίτσιος – Μελισσόπετρας – Λάϊστα.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοηθείας όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία.

Με την ίδια απόφαση, η εφαρμογή της απόφασης ανατίθεται στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, στις Δασικές, στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και των Δήμων.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

«Εκλεισε» Κολοβετσιο ο ΠΑΣ

 Στα Γιάννενα θα μεταβεί σήμερα ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, ούτως ώστε να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με τον ΠΑΣ. Η διοίκηση του ηπειρώτικου συλλόγου έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον νεαρό αμυντικό, ο οποίος δεν τα βρήκε με τη Λάρισα στην ανανέωση της συνεργασίας.

Για τον Κολοβέτσιο είχε ενδιαφερθεί και ο ΠΑΟΚ, ωστόσο ο «Αγιαξ της Ηπείρου» είχε τον τρόπο να τον πείσει να φορέσει τα κυανόλευκα και κινήθηκε αστραπιαία. Ισως και σήμερα να υπάρξουν ανακοινώσεις, εφόσον ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Αλλωστε, ο Κολοβέτσιος είναι 21 ετών και με τα δεδομένα που ισχύουν τώρα στο θέμα της αδειοδότησης και κατ' επέκταση στην απαγόρευση μεταγραφών παικτών άνω των 22 ετών ο ΠΑΣ έχει το δικαίωμα να τον εντάξει στο ρόστερ.

Ο Κολοβέτσιος έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΛ στη Super League στις 18 Απριλίου του 2010 (σε ματς με τον Λεβαδειακό) και συνολικά στην πρώτη κατηγορία μετρά 13 συμμετοχές. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν βασικό στέλεχος των «βυσσινί» στη Football League με 26 συμμετοχές και 2 γκολ.

[via]

Γ. Τσιλης – Γ. Τζιαλλας: Αδικο το προστιμο της Κτηματικης Υπηρεσιας στο Ν.Ο.Ι.

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου βρίσκονται οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές της Κωπηλασίας Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας. Οι δύο Γιαννιώτες αθλητές προπονούνται μαζί με τα υπόλοιπα Ολυμπιακά πληρώματα της Εθνικής μας Ομάδας στην Καστοριά και δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη μέχρι στιγμής πορεία τους.

Ωστόσο, την προσπάθεια που κάνουν «σκιάζει» αυτή την περίοδο η υπόθεση με το υπέρογκο πρόστιμο των 110.000 ευρώ που επιβλήθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, το σωματείο μέσα από το οποίο αναδείχθηκαν οι Τσίλης και Τζιάλλας και στο οποίο φυσικά ανήκουν ακόμα.

 «Η προοπτική να μπει λουκέτο στο Ν.Ο.Ι., αφού αδυνατεί να πληρώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό είναι ότι χειρότερο για μας, σε μια περίοδο που ετοιμαζόμαστε για την Ολυμπιάδα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γ. Τσίλης, εκφράζοντας τη λύπη του για την άδικη, όπως τη χαρακτήρισε, μεταχείριση του ιστορικού σωματείου της πόλης μας από την Πολιτεία. «Ο Ναυτικός Όμιλος έχει προσφέρει τόσα πολλά στην ελληνική Κωπηλασία όλα αυτά τα χρόνια και το Κράτος έτσι του δείχνει την ευγνωμοσύνη του. Δεν φτάνει που δεν τον στηρίζουν οικονομικά, του επιβάλλουν και πρόστιμο από πάνω, οδηγώντας τον μ’ αυτό τον τρόπο σε κλείσιμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τζιάλλας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, καθώς ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας του Ν.Ο.Ι. θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα, τόσο όσον αφορά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των δύο πρωταθλητών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και για την μετέπειτα διεθνή αγωνιστική πορεία τους. Όπως σημείωσε, «ο Ν.Ο.Ι., η Διοίκηση και οι προπονητές του βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό μας και μας στηρίζουν σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε την Κωπηλασία δεν έχουμε πληρώσει ούτε ένα ευρώ για προπονήσεις, βάρκες κ.λ.π., όπως δεν πληρώνει και κανένας άλλος αθλητής του Ομίλου μας».

Ο Γ. Τζιάλλας χαρακτήρισε αδιανόητο αυτό που συμβαίνει κι εξέφρασε την ελπίδα η Κτηματική Υπηρεσία να κατανοήσει την αδικία που γίνεται σε βάρος του Ν.Ο.Ι. και να αναθεωρήσει την απόφασή της για το πρόστιμο.

Οι δύο Γιαννιώτες πρωταθλητές κατέληξαν στις δηλώσεις τους απευθύνοντας δημόσια έκκληση προς την Πολιτεία, την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών να στηρίξουν με κάθε τρόπο το Ναυτικό Όμιλο στην υπόθεση του προστίμου που του επιβλήθηκε για… καταπάτηση παραλίμνιας περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη την πολύχρονη ιστορία του σωματείου τους και την ανεκτίμητη αθλητική προσφορά του στην περιοχή μας.

Πορεια στη περιοχη της Βωβουσας απο τον Ορειβατικο Συλλογο Ιωαννινων

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει πορεία στη περιοχή της Βωβούσας την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012.

Η πορεία διάρκειας 7 ωρών (Β’ κατηγορία) θα ξεκινήσει από το κύριο φράγμα του Αώου (Πέντε Αλώνια) και μέσω του μονοπατιού Ρ5 θα καταλήξει στο καταφύγιο Βάλια Κάλντας στη Βωβούσα.
Στην πορεία μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι ορειβάτες με καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό.

Αναχώρηση 7:00 π.μ. από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Αρχηγός πορείας: Χρήστου Γιάννης
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, 28ης Οκτωβρίου 17Α (εντός στοάς) καθημερινά 7-9μμ. Τηλ. 26510-22138. http://www.orivatikos.gr.

Διεθνης Διημεριδα στα Εφαρμοσμενα Οικονομικα και Χρηματοοικονομικα

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει Διεθνή Διημερίδα στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά  (IMAEF 2012, Ioannina Meeting on Applied Economics and Finance) την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της διημερίδας τα έτη 2008, 2009 και 2010,
η διημερίδα αυτή πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά καθιστώντας αφενός το IMAEF σημείο αναφοράς και τόπο ανταλλαγής προσεγγίσεων και εμπειριών σε σύγχρονα οικονομικά και χρηματοοικονομικά ζητήματα και αφετέρου το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πόλο οικονομικής σκέψης και έρευνας.

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν εργασίες διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η διημερίδα είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο με σκοπό την επαφή την τοπικής κοινωνίας με τις σύγχρονες εξελίξεις στα οικονομικά και χρηματοοικονομικά θέματα. Η γλώσσα εργασίας της διημερίδας είναι η Αγγλική.

Σχετικός σύνδεσμος:
http://www.econ.uoi.gr/imaef2012

Πληροφορίες:
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον κο Απ. Τσιούρη,
τηλ. 26510 05929.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Δηλωση Α. Μπεζα για το αποτελεσμα των εκλογων

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου:

«Ο ελληνικός λαός παρά την οργή, την πικρία, την απογοήτευση και την αφάνταστη ταλαιπωρία του, κατόρθωσε να  αντισταθεί στο λαϊκισμό, την υποσχεσιολογία  και σ’ αυτούς που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την  δικαιολογημένη αγανάκτησή του και έδωσε ξεκάθαρη εντολή.

Για να διασφαλισθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η παραμονή μας στο ευρώ.

Για να αποκατασταθούν οι πρόσφατες αδικίες, να υπάρχει δικαιοσύνη, να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης και να βγούμε από το τέλμα της ανεργίας.

Για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα της ασφάλειας και της λαθρομετανάστευσης.

Αντιλαμβάνομαι, ότι δόθηκε σε όλους μας μια τελευταία ευκαιρία. Δεν πρέπει  επομένως να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ούτε υπάρχουν περιθώρια  για μικροκομματικά παιχνίδια. Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε  η πατρίδα  να μείνει όρθια και να χαράξει πορεία σ’ ένα περιβάλλον κοινωνικής σταθερότητας και συνοχής.
Ευχαριστώ τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες, γιατί σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα έχει αμφισβητηθεί, με τίμησαν με την ψήφο τους. Γιατί στις  δύσκολες αυτές στιγμές, για την Ελλάδα και τη Θεσπρωτία, εμπιστεύτηκαν με πλήρη συνείδηση τη Νέα Δημοκρατία και εμένα προσωπικά.

Δεν  δώσαμε ευκαιριακές υποσχέσεις, ούτε δημαγωγήσαμε. Είπαμε μόνο την αλήθεια και την ακούσατε.

 Με αυτή την αλήθεια, θα πορευτούμε και θα εργαστούμε με όλους συναινετικά. Για να πιάσουν τόπο οι θυσίες  και να έλθουν όσο το δυνατόν  πιο γρήγορα, συγκεκριμένα αποτελέσματα και καλύτερες μέρες».

Η Ενωση Δημων Ηπειρου σε spec 560.000 ευρω

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου έχει προκηρύξει διαγωνισμό, με αντικείμενο την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για την υλοποίηση του υποέργου της ΠΕΔ Ηπείρου στο πλαίσιο της πράξης «stone and tradition».

Μεταξύ άλλων, η σύμβαση περιλαμβάνει υπηρεσίες ενημέρωσης και δημοσιότητας, υλοποίηση στοχευμένων δράσεων προώθησης (εκδηλώσεις, έντυπες παραγωγές) και εκπόνηση μελετών ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Επίσης, περιλαμβάνει υπηρεσίες που αφορούν σε τεχνική και διοικητική υποστήριξη για τη διαχείριση της πράξης, την υποστήριξη διασυνοριακού κέντρου προώθησης της παραδοσιακής επεξεργασίας της πέτρας, εκπαιδευτικών εργαστηρίων και δράσεων δικτύωσης και ανάπτυξη εφαρμογών ΤΠΕ. Το εκτιμώμενο κόστος ανέρχεται σε 564.081 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ. Προγραμματισμένη ημερομηνία για την έναρξη των διαδικασιών ανάθεσης είναι η 28 Ιουλίου 2012.

[via]

Διακοπη κυκλοφοριας σε τμημα της Εγνατιας Οδου

Τη διακοπή της κυκλοφορίας από την ερχόμενη Τετάρτη και για 10 μέρες στον δεξιό κλάδο (κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Θεσσαλονίκη), από Α/Κ Μετσόβου έως Α/Κ Παναγιάς ανακοίνωσε η Εγνατία Οδός, λόγω των εργασιών αποκατάστασης φθορών στην άσφαλτο.

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την επαρχιακή οδό –Μετσόβου – Μηλιάς – Κρανιάς - Γρεβενών.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Απο σημερα η υποβολη των μηχανογραφικων


Αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουλίου η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), που και φέτος θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου.

Για την εφαρμογή της διαδικασίας όλοι οι υποψήφιοι έχουν κληθεί μέχρι τις 22 Ιουνίου να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτό τον κωδικό ασφάλειας και τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr από σήμερα έως και την Πέμπτη 5 Ιουλίου θα επεξεργάζονται και τελικά θα υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (http://exams.minedu.gov.gr), παρέχονται στους υποψηφίους αναλυτικές οδηγίες επεξεργασίας και υποβολής του μηχανογραφικού, χρήσιμοι σύνδεσμοι, στατιστικά, αριθμός εισακτέων και συχνές ερωτήσεις.

Συλληψη δυο ατομων με πανω απο 167 κιλα κανναβης

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας,   ένας 58χρονος ημεδαπός και ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας,  για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και διακίνηση παραπάνω από (167) κιλών κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, οργάνωσαν συντονισμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,  προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 58χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -77- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -85.556- γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 58χρονος είχε παραλάβει την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών  από «καβάτζα» σε αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη της Παραμυθιάς, όπου και βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε θάμνους και χόρτα, άλλα -74- δέματα με κάνναβη, βάρους -82.328- γραμμαρίων.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε επίσης  ότι  30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη στην ίδια περιοχή, επέβαινε σε άλλο αυτοκίνητο και λειτουργούσε σαν προπομπός του  58χρονου.

Τα δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών καθώς και  τρία  (3) κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό λοιπών εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Το Μουσικο Σχολειο Ιωαννινων τιμα τον Τασο Χαλκια

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται αυτό το καλοκαίρι από τον θάνατο του μπάρμπα  Τάσου Χαλκιά. Του στυλοβάτη της μουσικής μας παράδοσης, του σημαντικότερου Ηπειρώτη κλαρινίστα που για έξι δεκαετίες συνέβαλε στη διάδοση και διατήρηση της αυθεντικής παραδοσιακής μουσικής. Του συνεχιστεί της οικογένειας των Χαλκιάδων που επί 155 χρόνια υπηρέτησαν και εξακολουθούν να υπηρετούν το Ηπειρώτικο και όχι μόνο τραγούδι.
Με αφορμή αυτή την επέτειο ο γιος του, ο γνωστός τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς οργανώνει την Πέμπτη 5 Ιουλίου στο Υπαίθριο Θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών [Φρόντζος] συναυλία- αφιέρωμα στην μνήμη του και με αυτό τον τρόπο γιορτάζει και ο ίδιος τα πενήντα χρόνια του στο τραγούδι!.
Μαζί με τον Λάκη Χαλκιά τραγουδούν ο Σάββας Σιάτρας, η Αρετή Κετιμέ, ο Δημήτρης Υφαντής, η Νότα Καλτσούνη και ο Λάμπρος Χαλκιάς. Μαζί τους η 8μελης ορχήστρα του Χρήστου Χαλκιά  και οι σολίστες στο κλαρίνο Σταύρος Καψάλης και Γιώργος Κοτσίνης.
Συμμετέχει το Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα του Πνευματικού Κέντρου υπό την διεύθυνση του Ηλία Γκαρτζονίκα και Νίκου Νούσια και  η Παραδοσιακή ορχήστρα και το φωνητικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων.
Η συναυλία γίνεται με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και με την χορηγία της φέτα «Ηπειρος».
Η προπώληση των εισιτηρίων [10 ευρώ] γίνεται από το βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης» [Κατσαδήμα 7] και από 29/6 και από το ταμείο του Πνευματικού Κέντρου [Αγ.Μαρίνας 55, τηλ. 26510 83961- 83840] Πληροφορίες 6949 893555.

Το Μουσικό Σχολείο ιδρύθηκε το 1989 ως «Μουσικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων» με έδρα τα Δολιανά, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας. Μαζί με αυτό της Παλλήνης είναι τα πρώτα μουσικά σχολεία που ιδρύθηκαν στην χώρα μας. Υστερα από 14 χρόνια λειτουργίας στα Δολιανά το σχολείο μεταφέρθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων και από το 2003 λειτουργεί στις κτiριακές εγκαταστάσεις του Ορφανοτροφείου Γ.Σταύρου στον Αγ.Νικόλαο Κοπάνων. Σύντομα θα μεταστεγαστεί σε καινούργιο κτίριο με προδιαγραφές σύγχρονου μουσικού σχολείου.
Είναι ένα σχολείο που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες που έχουν κλίση και ταλέντο στη μουσική, χωρίς να διαθέτουν απαραίτητα μουσικές σπουδές.
Σκοπός της ίδρυσης όλων των   Μουσικών Σχολείων  είναι η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών μέσω της μουσικής παιδείας χωρίς να στερούνται την γενική μόρφωση. Αυτό επιτυγχάνεται με την διδασκαλία μουσικών μαθημάτων παράλληλα με τα γενικά μαθήματα καθώς και την συμμετοχή των παιδιών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το μουσικό Γυμνάσιο παρέχει ισότιμο απολυτήριο με τα άλλα σχολεία και οι απόφοιτοι μπορούν αν θέλουν να συνεχίσουν την φοίτηση τους στο μουσικό Λύκειο. Εκεί οι μαθητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  σε οποιαδήποτε σχολή επιθυμούν, αφού λειτουργούν στο σχολείο όλες οι κατευθύνσεις σπουδών.
Τα αυστηρώς ολιγομελή τμήματα σε συνδυασμό με την άριστη κατάρτιση των διδασκόντων και την ουσιαστική φροντιστηριακή βοήθεια μέσω του προγράμματος  Ενισχυτικής Διδασκαλίας, το οποίο χρόνια τώρα λειτουργεί στο Σχολείο με άριστα αποτελέσματα, έχουν καταφέρει υψηλά ποσοστά επιτυχίας των τελειοφοίτων μαθητών σε όλες τις Σχολές, ιδιαίτερα στις Μουσικολογικές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Στο Μουσικό  σχολείο Ιωαννίνων μετά από σκληρή δουλειά των μαθητών λειτουργούν πολλά μουσικά σύνολα που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις στα Ιωάννινα και όχι μόνο, σε Περιφερειακούς και Πανελλήνιους μουσικούς αγώνες, σε εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς : Ευρωπαϊκή χορωδία, Βυζαντινή Χορωδία, Παραδοσιακή Χορωδία – Ορχήστρα, Πολυφωνικό Σύνολο, Σμυρνέϊκο Σύνολο, Ρεμπέτικο Σύνολο, Εντεχνο Σύνολο, Funk-Jazz-Ethnik Ensemble, Rock Band.
Το σχολείο έχει εκδώσει τρία CD : «Φίλοι μ καλώς ορίσατε»[Ηπειρώτικη μουσική παράδοση], «Και έτσι είναι..το ταξείδι.» [15 μουσικές εκτελέσεις από μαθητές.], «Ζυγιά» [Ευρωπαϊκή, Βυζαντινή, Παραδοσιακή μουσική.]
Τέλος το σχολείο εκδίδει το τριμηνιαίο περιοδικό «Ζυγιά» όπου αρθρογραφούν μαθητές και καθηγητές με θέματα από την ζωή στο σχολείο, τα σχολικά και εφηβικά προβλήματα, την επικαιρότητα, τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Στην συναυλία- αφιέρωμα στον Τάσο Χαλκιά - τον πρώτο δάσκαλο παραδοσιακού κλαρίνου στο τότε Μουσικό Σχολείο Δολιανών -  συμμετέχει η 11μελής  παραδοσιακή ορχήστρα του Σχολείου με υπεύθυνο τον καθηγητή κλαρίνου Χρήστο Ντούλια και το 20μελές φωνητικό σύνολο. Την ορχήστρα και χορωδία διευθύνει η καθηγήτρια Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Γεωργία Καρβούνη.

Ποιοι βουλευτες εκλεγονται στην Ηπειρο

Στα Ιωάννινα οι 5 έδρες κατανέμονται ως εξής:

ΝΔ - Τασούλας Κωνσταντίνος, Καλογιάννης Σταύρος, Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ

ΣΥΡΙΖΑ - Μαντάς Χρήστος

ΠΑΣΟΚ - Κασσής Μιχαήλ

Στην  Άρτα τις 3 έδρες καταλαμβάνουν οι εξής:

ΝΔ - Στύλιος Γεώργιος

ΣΥΡΙΖΑ - Γεροβασίλη Όλγα

ΠΑΣΟΚ - Γκόκας Χρήστος

Στην Πρέβεζα οι 2 έδρες κατανέμονται ως εξής:

ΝΔ - Τσουμάνης Δημήτριος

ΣΥΡΙΖΑ - Μπάρκας Κωνσταντίνος

Στη Θεσπρωτία τη μοναδική έδρα καταλαμβάνει η ΝΔ:

ΝΔ - Μπέζας Αντώνιος

44χρονος απατεωνας εμφανιζοταν ως γιατρος

Ένας 44χρονος Έλληνας συνελήφθη στα Γιάννινα, γιατί εξαπατούσε κατ' εξακολούθηση πολίτες, με το πρόσχημα ότι ήταν γιατρός και ότι είχε ανάγκη άμεσα κάποια χρήματα!

Ο 44χρονος παρουσιαζόταν ως μαιευτήρας και με την πρόφαση της ενοικίασης διαμερίσματος ιδιοκτησίας των θυμάτων αποσπούσε από αυτά μικρά χρηματικά ποσά.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αστυνομία, ο συλληφθείς κατηγορείται για 6 απάτες, όμως ενδέχεται τα θύματά του να είναι περισσότερα, αφού πολλά δεν δήλωναν την απάτη στις Αρχές.

Από τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε επίσης ότι εις βάρος του 44χρονου εκκρεμούν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες και πλαστογραφία, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο ετών και εννέα μηνών!

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Συσκεψη για τη λειτουργια των ΧΥΤΑ στην Ηπειρο

Ευρεία σύσκεψη, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, έγινε χθες στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή δημάρχων, αντιδημάρχων από τις Π.Ε. Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας καθώς και των προέδρων των ΦΟΔΣΑ της Ηπείρου. Αντικείμενο ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τη διακοπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Κορύτιανης και την εισαγγελική παρέμβαση- μετά από αίτημα του Δήμου Ηγουμενίτσας - για τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας που προκύπτουν για τους κατοίκους των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Όπως δήλωσε μετά τη λήξη της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης, έγινε προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν, ενώ αποφασίστηκε για δέκα μέρες τα απορρίμματα να μεταφερθούν στον πλησιέστερο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, και παράλληλα να εξεταστεί μονιμότερη λύση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια προχωρά στην επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Επεξεργασίας Απορριμμάτων, αναφέροντας:

«Από πλευράς μας έχει αρχίσει η επικαιροποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού σχετικά με τους ΦΟΔΣΑ. Ήδη τις τελευταίες ημέρες προχωρήσαμε στη δημοπρασία και των τελευταίων ΧΑΔΑ, που προήλθε με τη συνεργασία Δήμων της Ηπείρου. Θεωρώ ότι σε αυτά τα θέματα, παρά το ότι δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, μέσω προγραμματικής σύμβασης, μπορούμε να βοηθήσουμε την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, καθόσον οι ΦΟΔΣΑ δεν έχουν το προσωπικό που πρέπει για να λύσουν αυτά τα θέματα».

Επίσης ανακοίνωσε ότι από τις 17 Μαΐου 2012, έχει αναλάβει το έργο της η Επιστημονική Επιτροπή που ορίστηκε με απόφασή του, για την εξέταση των προβλημάτων και των ατελειών που αντιμετωπίζουν όλοι οι ΧΥΤΑ.
«Εμείς θα τους στηρίξουμε ώστε να μην υπάρχει κανέναν πρόβλημα λειτουργίας στους ΧΥΤΑ, μετά από σχετικό αίτημα του αντίστοιχου ΦΟΔΣΑ και υπογραφή σύμβασης», τόνισε και κατέληξε:

«Για εμάς η λειτουργία των ΧΥΤΑ και του εργοστασίου ανακύκλωσης είναι θέμα πολιτισμού, είναι θέμα Δημόσιας Υγείας, είναι θέμα που προάγει την ανάπτυξη, και θα είμαστε αρωγοί και συνεργάτες με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση».

Δημοσια Συζητηση αναφορικα με τις διαδικασιες συστασης συνεργατικων σχηματισμων

Η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με εταίρους από τη Μεσόγειο, συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου διακρατικής συνεργασίας «ICS – SMEs and Cooperative Economy for Local Development» που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα MED 2007-2013.

Γενικός στόχος του έργου είναι η ενίσχυση των καινοτομικών δυνατοτήτων των συνεταιριστικών επιχειρήσεων στους κλάδους αλιείας, γεωργίας, τουρισμού και περιβάλλοντος, καθώς επίσης και η προώθησή τους στις διεθνείς αγορές.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει δημόσια συζήτηση αναφορικά με τις διαδικασίες σύστασης συνεργατικών σχηματισμών (clusters) των συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου. Η συζήτηση έχει στόχο την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την ενίσχυση της δημιουργίας συνεργατικών σχηματισμών (clusters) συνεταιρισμών στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15/6/2012 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΠΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (Ν. Ζέρβα 28-30, Ιωάννινα β' όροφος- τηλ 2651034054).

[via]

Εκλεψαν το αγαλμα του Αρη Βελουχιωτη στην Αρτα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών, οι οποίοι νυκτερινές ώρες της Τρίτης, αφαίρεσαν, από την κεντρική πλατεία του χωριού Μεσούντα Άρτας, μπρούτζινη προτομή ιστορικού προσώπου (Άρη Βελουχιώτη), διαστάσεων 50 x 50, καθώς και την μαρμάρινη επένδυση της τσιμεντένιας βάσης που ήταν τοποθετημένη η προτομή.

Την προανάκριση για το συγκεκριμένο περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βουργαρελίου Άρτας, ενώ την πράξη καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, η Επιτροπή Περιοχής ΒΔ Ελλάδας του ΚΚΕ και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ κ. Χρ. Γκόγκας.

[via]

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Αιφνιδιαστικη αποφαση για κλεισιμο του ΧΥΤΑ Κορυτιανης

Την απόφαση να κλείσει ο ΧΥΤΑ στην Κορύτιανη Θεσπρωτίας έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας κρίνοντας ότι δεν αντέχει άλλο όγκο απορριμμάτων.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο  αποφάσισε την μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, χωρίς όμως να υπάρχει ανάλογη απόφαση από τον Φορέα Διαχείρισης του.

Η Διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, η οποία συνεδρίασε χθες και με δεδομένη την απόφαση του Δήμου Ηγουμενίτσας, αποφάσισε να μην γίνουν δεκτά στο Καρβουνάρι τα απορρίμματα της περιοχής, ενώ κάθετα αντίθετος είναι και ο Δήμος Σουλίου.

[via]

Κινητοποιησεις στη ΔΩΔΩΝΗ για να αποτραπει η εισοδος εκτιμητων

Κινητοποίηση στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» προγραμματίζουν σήμερα στις δώδεκα το μεσημέρι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, με στόχο να αποτρέψουν την είσοδο εκτιμητών, από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες εν' όψει της κατάθεσης των τελικών προσφορών για την πώλησή της από την ΑΤΕ.

Η διαδικασία πώλησης της Δωδώνης εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και μέχρι τις 25 Ιουνίου αναμένεται να κατατεθούν οι τελικές προσφορές των υποψηφίων αγοραστών, αφού όπως είναι γνωστό η ΑΤΕ είναι υποχρεωμένη να απεμπλακεί από τις συμμετοχές της μέχρι την 30η Ιουνίου.

[via]

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Στο ΕΣΠΑ η αναπλαση – συντηρηση μονοπατιων στην περιοχη Γεφυρας Πλακας

Με απόφαση που υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, η πράξη: «Κατασκευή – σήμανση μονοπατιών και θέσεων θέας ποταμού Αράχθου Δ.Ε. Κατσανοχωρίων Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», με φορέα υλοποίησης την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 470.000 ευρώ και περιλαμβάνει εργασίες ανάδειξης – ανάπλασης και συντήρηση των μονοπατιών Γέφυρα Πλάκας – όρια Νομού, Κελέν – Παληογέφυρο, Πλατανούσα- Ξηροβούνι.

Με άλλη απόφαση του Περιφερειάρχη εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πράξη με τίτλο: Δημιουργία Χώρου Υπαίθριας Αναψυχής στη θέση «Περίβολος» Τ.Κ. Σκαμνελίου Δήμου Ζαγορίου και βελτίωση δημόσιας δασικής έκτασης που βρίσκονται πλησίον του οικισμού Σκαμνελίου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 255.000 ευρώ και Φορέας υλοποίησης είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Στόχος και των δύο πράξεων είναι η αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής και στους επισκέπτες – περιπατητές να θαυμάσουν το απαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπίο, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος καθώς όλες οι επεμβάσεις και οι κατασκευές θα είναι ήπιας μορφής. 

Σημειώνεται ότι και οι δύο πράξεις, όπως και οι άλλες τέσσερις που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, εντάχθηκαν στη θεματική προτεραιότητα «Προστασία και Ανάδειξη Φυσικής Κληρονομιάς», κατηγορία Πράξης «Αναπλάσεις τουριστικών περιοχών», χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει καμία απόρριψη πρότασης.

Ξεκινουν τα εργα αποχετευσης στην παραλιμνια ζωνη

Ξεπεράστηκε και το τελευταίο εμπόδιο κι έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά η εκτέλεση ενός από τα μεγαλύτερα έργα στο Δήμο Ιωαννιτών.

Πρόκειται για το έργο «Επέκταση-Αναβάθμιση-Εκσυγχρονισμός Αποχετευτικού Συστήματος Παραλίμνιας Περιοχής» για το οποίο, μετά τη δημοπράτηση, είχαν κατατεθεί προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι προσφυγές εκδικάστηκαν σήμερα κι απορρίφθηκαν κι έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την έναρξη κατασκευής του.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς- Θεσσαλίας- Ηπείρου με προϋπολογισμό 9.667.800 ευρώ.

Με την μεγάλη αυτή παρέμβαση θα δοθεί οριστική λύση σε όλη την παραλίμνια ζώνη, στα προβλήματα που υπάρχουν στην οδό Μακαρίου και στο αντλιοστάσιο που βρίσκεται στο πάρκο Κατσάρη.

Το εν λόγω έργο μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει:

-Την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στην Βρυσούλα, τον Βοτανικό και τον Λασπότοπο.

-Την ολοκλήρωση αποχετευτικού στην Κενάν Μεσαρέ.

-Την ανακατασκευή των αντλιοστασίων της παραλίμνιας ζώνης και του αγωγού στην οδό Μητροπόλεως.

-Ανακατασκευή αντλιοστασίου στην πλατεία Μαβίλη και αγωγού στην οδό Πατριάρχου Ευαγγελίδη. Το έργο αυτό θα δώσει την δυνατότητα να τεθεί σε λειτουργία όλο το αποχετευτικό δίκτυο στην περιοχή του ΙΚΑ.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αλλαγες τηλεφωνικων αριθμων στη ΔΕΥΑΙ

Σε νέους τηλεφωνικούς αριθμούς μπορούν να απευθύνονται οι καταναλωτές της ΔΕΥΑΙ προκειμένου να αναφέρουν βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης κι αποχέτευσης. Επίσης αντικαταστάθηκε ο αριθμός στο τηλεφωνικό κέντρο της επιχείρησης.

Έτσι το τηλεφωνικό νούμερο 54500 δεν λειτουργεί. Αντ’ αυτού οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται για οποιοδήποτε πρόβλημα στο 26510 70724.

Για βλάβες ύδρευσης οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 26510 02887 και για βλάβες αποχέτευσης στο 26510 02888.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Φ. Φιλιος: "Στα προθυρα της καταρρευσης οι Δημοι"

«Η Αυτοδιοίκηση κινδυνεύει με κατάρρευση». Με την φράση αυτή ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος περιέγραψε τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ΟΤΑ και οδήγησε στη σημερινή συμβολική κινητοποίηση όλους τους αιρετούς της Ηπείρου.

Οι Δήμοι βιώνουν ήδη τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και αν στο αμέσως επόμενο διάστημα δεν δοθεί λύση τότε θα είναι αντιμέτωποι με την πλήρη κατάρρευση.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στην οποία παρέστησαν και οι αντιδήμαρχοι, υπάρχει μεγάλη υστέρηση στα έσοδα.

Η τακτική επιχορήγηση του Μαΐου, που έπρεπε να είχε καταβληθεί από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, ακόμη δεν έχει φτάσει. Η έκτακτη επιχορήγηση που είχε εγκριθεί με υπουργική απόφαση τον Φεβρουάριο δεν έχει κατανεμηθεί ακόμη.

Δεν αποδόθηκε ούτε ένα ευρώ από ΣΑΤΑ, το πρόγραμμα που χρηματοδοτηθεί τα έργα και ειδικά μικρές παρεμβάσεις που επιλύουν προβλήματα και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Ακόμη υπάρχουν μεγάλες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, γεγονός που στην περιοχή μας δημιουργεί επιπλέον προβλήματα.

«Δυστυχώς η κατάσταση είναι δύσκολη και οδηγούμαστε σε ακόμη χειρότερους δρόμους. Εάν δεν λυθούν τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης, εάν δεν ρυθμιστούν τα δάνεια, εάν δεν αποδοθεί η ΣΑΤΑ και δεν αποπληρωθούν οι οφειλές του Θησέα τότε η Αυτοδιοίκηση κινδυνεύει με κατάρρευση», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Φίλιος απηύθυνε έκκληση και προς του πολίτες που έχουν οφειλές στο Δήμο και τη ΔΕΥΑΙ να φροντίσουν για την τακτοποίηση ή τη ρύθμισή τους.

Επεσήμανε δε την ανάγκη να τοποθετηθούν ξεκάθαρα όλα τα κόμματα για την κατάσταση στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει λύσεις σε προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Εκκληση προς τους κατοικους της Ανατολης για την καθαριοτητα

Όπως είναι γνωστό η Δημοτική Ενότητα της Ανατολής, στον τομέα της καθαριότητας, εξυπηρετείται από ατομικούς κάδους απορριμμάτων.

Υποχρέωση των κατοίκων είναι να κρατούν τους κάδους σε εσωτερικούς χώρους, όπως είναι οι αυλές των σπιτιών ή άλλα πρόσφορα σημεία.

Στα πεζοδρόμια θα πρέπει να τοποθετούνται τις ημέρες κατά τις οποίες γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Οι κάτοικοι έχουν επίσης την υποχρέωση να φροντίζουν για την καθαριότητα των κάδων.

Παρακαλούνται εν όψει της θερινής περιόδου να καταβάλλουν προσπάθεια ώστε οι κάδοι να πλένονται τακτικά και να μην μένουν στα πεζοδρόμια πέραν των ημερών της αποκομιδής.

Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσουν και την υπηρεσία καθαριότητας αλλά θα συμβάλλουν και στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Αιτησεις για τις λαϊκες σε Σεισμοπληκτα και Πεντελη

Μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες, παραγωγοί και μικροπωλητές, μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους ώστε να τους χορηγηθεί η σχετική άδεια για συμμετοχή στις δύο νέες λαϊκές αγορές που θα λειτουργήσουν στο Δήμο Ιωαννιτών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου (Καπλάνη 9 1ος όροφος) για πληροφορίες και κατάθεση αιτήσεων.

Οι λαϊκές αγορές, όπως έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, θα λειτουργήσουν στα Σεισμόπληκτα και στη Δροσιά- Πεντέλη.

Στα Σεισμόπληκτα θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, στη συμβολή των οδών Ευζώνων και Σπύρου Λούη και στη Δροσιά- Πεντέλη κάθε Πέμπτη στη συμβολή των οδών Καπετάν Λεπενιώτη- Καπετάν Χασιώτη και Πεντέλης.

Προς κατανάλωση θα διατίθενται προιόντα αγροτικής οικονομίας, όπως οπωροκηπευτικά, αλιευτικά, μελισσοκομικά, βότανα κι αρωματικά φυτά και είδη οικοτεχνίας και χειροτεχνίας.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αποπειρα ληστειας σε τραπεζα της Πανεπιστημιουπολης

Από τύχη αποφεύχθηκε ληστεία που επιχειρήθηκε σε τράπεζα των Ιωαννίνων. Άγνωστος εισήλθε στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης την Τετάρτη και κατευθύνθηκε σε υποκατάστημα τράπεζα που λειτουργεί εντός αυτής.

Με την απειλή όπλου και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα, εισήλθε στο κατάστημα. Απείλησε τον υπάλληλο που ήταν στη θέση του, κρατώντας το όπλο στο χέρι και αποπειράθηκε να αποστάσει χρηματικό ποσό. 

Ο ταμίας αντέδρασε και ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Έτσι η ληστεία αποφεύχθηκε και ο επίδοξος ληστής αναζητείται.
 
[via]

Βρεθηκαν 237 κιλα κανναβης κρυμμενα σε δασος

Οκτώ ταξιδιωτικοί σάκοι με 237 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε δύσβατο και δασώδες σημείο στον επαρχιακό δρόμο Σταυροσκιαδίου - Δρυμάδων Ιωαννίνων.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα ναρκωτικά μετέφεραν Αλβανοί διακινητές από δύσβατη περιοχή των ελληνοαλβανικών συνόρων και τα έκρυψαν στο συγκεκριμένο σημείο για να τα παραλάβουν συνεργάτες τους και να τα προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ενταχθηκε στο ΕΣΠΑ η οριστικη μελετη της οδου Νιαρχου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» η πράξη «Οριστική μελέτη οδού Νιάρχου» με προϋπολογισμό 868,261.92 ευρώ.

Η πράξη περιλαμβάνει την μελέτη οδοποιίας του δρόμου από κόμβο Βελισσαρίου επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αθηνών έως Πανεπιστήμιο -κόμβο στην είσοδο Πεδινής και σε μήκος περίπου 4,5 χλμ. Ειδικότερα, περιλαμβάνει διαπλάτυνση-αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου, που συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και εξυπηρετεί μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο καθημερινά.

Ακόμη, προβλέπεται η κατασκευή με δύο λωρίδες δρόμου κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με διαχωριστική νησίδα, ποδηλατόδρομο, πεζοδρόμια και παράλληλο οδικό δίκτυο για εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτητών. Στο σημείο συμβολής της οδού Νιάρχου με την περιφερειακή οδό των Ιωαννίνων θα κατασκευασθεί ανισόπεδος κόμβος (τοπική υπερύψωση της παράκαμψης).

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης είναι 42 μήνες.

Υπογραφτηκε η συμβαση για την επεκταση του Πανεπιστημιακου Νοσοκομειου

Από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, υπογράφτηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου για την κατασκευή προσθήκης πενταόροφου κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο προϋπολογισμός του έργου - που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ -είναι 21.233.000 ευρώ με ΦΠΑ και το συμβατικό αντικείμενο ανέρχεται σε

8.976.545,89 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Ανάδοχος είναι η εταιρεία «ΚΑΣΤΩΡ Α.Ε.».

Προθεσμία περαίωσης του έργου είναι η 5η Ιουνίου 2014.

«Η υπογραφή της σύμβασης για την επέκταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αποτελεί μια θετική εξέλιξη, η οποία έρχεται σε μια περίοδο που η Δημόσια Υγεία διανύει έντονα προβλήματα. Η Περιφέρεια παράλληλα με την υλοποίηση του έργου θα ζητήσει από την Πολιτική Ηγεσία, που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, να προγραμματίσει από τώρα την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού που θα απαιτηθεί. Η Ήπειρος, ήταν και είναι σταυροδρόμι στον τομέα της Υγείας και δεν πρέπει επ ουδενί λόγο να υποβαθμιστούν οι δομές της, επιβαρύνοντας τους πολίτες ολόκληρης της Βορειοδυτικής Ελλάδος», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους διαχρονικά εργάστηκαν για την προώθηση του έργου.

Απογραφη δικαιουχων προνοιακων επιδοματων

Στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών θα πρέπει να προσέλθουν τις επόμενες ημέρες οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων, οι οποίοι δεν είχαν απογραφεί κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, όπως και οι νέοι δικαιούχοι, προκειμένου να απογραφούν.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που οι δικαιούχοι δεν απογραφούν δεν θα μπορέσουν να λάβουν το επίδομά τους.

Η απογραφή γίνεται στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας Ιωαννίνων. (Ισόγειο, γραφείο 121 και 122).

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

-         Έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητας του δικαιούχου

-         Παραστατικά έγγραφα εκδόσεως Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας στα οποία θα αναγράφεται το ΑΦΜ

-         Έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης

-         Η πρώτη σελίδα βιβλιαρίου λογαριασμού πληρωμών ή αντίστοιχης κάρτας λογαριασμού.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει για την απογραφή τότε αυτή θα πρέπει να γίνει από άλλο άτομο, το οποίο τον εκπροσωπεί. Σε αυτή την περίπτωση ο εκπρόσωπος του δικαιούχου, πέραν των προαναφερόμενων δικαιολογητικών, θα πρέπει να διαθέτει και συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Αν πρόκειται για ανήλικο η απογραφή θα γίνει από έναν από τους γονείς με την επίδειξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More