<--! -->

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ξύλινα λόγια σε πέτρινα χρόνια…

Ούτε με αυτά τα εξαιρετικά από φιλολογικής άποψης πασχαλινά κείμενα – μηνύματα οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ταγοί πλησίασαν έστω και ελάχιστα την ψυχή μας, κι ενώ περιέγραψαν λεπτομερώς την ανάσταση του θεανθρώπου, στοιχειωδώς ασχολήθηκαν με την ανάσταση του ταλαιπωρημένου ανθρώπου, και δη του Έλληνα Πολίτη.

Οι μεν ασχολήθηκαν στα μηνύματα τους με την δύναμη του λαού γενικώς να αντέξει τα πεπραγμένα τους, αποφεύγοντας επιμελώς να αναφερθούν στο δια ταύτα, οι δε αναφέρθηκαν στην σωτηρία της ψυχής μας αποφεύγοντας επιμελώς να αναφερθούν στο γεγονός ότι κύρια φροντίδα των ιδίων είναι η εξασφάλιση αυτής της ζωής και «το κάτι τις» για τα γεράματά τους.

Είναι αρκετά κατανοητός ο λόγος τους ώστε να αντιλαμβάνεται ο πολίτης την εσκεμμένη προσπάθεια όλων των παραπάνω ακόμη και κατά την διάρκεια αυτών των άγιων ημερών να «εμποτίσουν» την κοινωνία με την άποψη και την θέση περί ατομικής ενοχής του πολίτη, όχι απλά της ευθύνης των πολιτών αλλά της ενοχής του πολίτη, όσον αφορά την παρούσα προβληματική .

Αυτό το εφεύρημα έντεχνα καλλιεργήθηκε αλλά και περίτεχνα τροφοδοτεί μια νέα αντίληψη περί της Κοινωνικοποίησης του Νέο έλληνα όχι μόνο σε ότι αφορά στην συνειδητοποίηση της συν ευθύνης που ενδεχομένως υπάρχει, αλλά και στην συνειδητοποίηση μιας νέου τύπου «αμαρτίας» δηλαδή της ατομικής ενοχής, για αυτή την απροσδιόριστα χαοτική κατάσταση που ζούμε όλοι μας.

Προσωπική ενοχή αγαπητέ μου συμπολίτη, για το γεγονός του ότι ο διπλανός μας έχει καταστεί ήδη «ληξιπρόθεσμος» σε υποχρεώσεις και καταστάσεις της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας.

Προσωπική ενοχή για το σημερινό status quo που μας προέκυψε από συγκεκριμένους χειρισμούς συγκεκριμένων ανθρώπων της πολιτικής και όχι μόνο, ενώ οι ίδιοι εκλαμβάνουν την προσωπική τους παρέμβαση ως ελπίδα για την πατρίδα ,η διαμεσολάβηση στο θείο.

Αυτή η περιρρέουσα άποψη γίνεται σήμερα αντιληπτή ως κατευθυνόμενη, δόλια επιχειρούμενη, με σκοπό την εκμάθηση νέων κανόνων και στάσεων ζωής.

Η επίκληση της γενικής ευθύνης και η ανίχνευση μέσα σε αυτή της ατομικής ενοχής για την ανεργία την φτώχια την μιζέρια είναι έννοιες για τις οποίες ο πολίτης πρέπει να πειστεί ότι έχει όχι μόνο μερίδιο ευθύνης αλλά και ενοχής, αποτελεί κατά την άποψή μου προβοκατόρικη προσπάθεια η οποία βρίσκει συμμάχους σε όλο το φάσμα της πολιτικής θρησκευτικής ,κοινωνικής , δημοσιογραφικής και όχι μόνο διάστασης στην χώρα μας.

Αρνούμαι ως πολίτης να δεχτώ και να αποδεχτώ την ανελέητη υποκρισία όλων αυτών που από θέσεις ισχύος και εξουσίας λένε μια από τα ίδια ανακατεύοντας τις λέξεις.

Πιστεύω ότι σε αυτά τα θεατρινίστικα μηνύματα δεν υπάρχει ίχνος ειλικρίνειας, πλην της εθιμοτυπικής ανοησίας, η οποία σήμερα εκνευρίζει αφάνταστα καθότι δεν έμεινε στον πολίτη ίχνος ανοχής, αλλά και αντοχής.

Σιχάθηκα ως πολίτης τον ψεύτικο καθωσπρεπισμό την γραβάτα και τους κάθε λογής χαρτογιακάδες, οι οποίοι θεωρούν ακόμη σήμερα παρόλη την κατάντια που οδήγησαν τον τόπο, ότι αποτελούν κεφάλαιο για την χώρα.

Λυπούμαι αφάνταστα και για την επιμονή και εμμονή των θρησκευτικών ταγών στην «ειδωλική» πραγματικότητα, χωρίς καμία απολύτως αναφορά στην σημερινή τραγική πραγματικότητα.

Για άλλη μια φορά οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες της χώρας μας εξέφρασαν με μεγίστη ευλάβεια απόψεις και θέσεις στα πασχαλινά τους μηνύματα περί ηθικής και ηθικών αξιών, η ηθική όμως έχει δομικά χαρακτηριστικά ως έννοια ,διαφέρει έτσι η έννοια της ηθικής από τον ηθικό όπως ο πολιτικός από την πολιτική, και ο ιερωμένος από την ιεροσύνη.

Ξύλινα λόγια, ψεύτικα λόγια, υποκρισία ,και ξεδιάντροπη προκλητικότητα, σε πέτρινα χρόνια και εποχές, σε μέρες περίσκεψης, και προβληματισμού, σε καιρούς χαλεπούς για το σύνολο του λαού μας.

Δεν είναι προσωπική άποψη ότι ιδιαιτέρως φέτος τα μηνύματα όλων τους θα έπρεπε να είναι πιο σεμνά στο ύφος και πιο φειδωλά στα λόγια και όχι τόσο στομφώδη και προκλητικά, στο σύνολό τους αναφέρθηκαν στην σίγουρη ανάσταση του Σωτήρος, επιλέγοντας κι εδώ τα βέβαια και ασφαλή, και ως άλλοι πόντιοι Πιλάτοι, μη σεβόμενοι ως έπρεπε τον «ληξιπρόθεσμο Πολίτη» μέσα από τα μηνύματα τα πασχαλινά το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το Εγώ τους.

Δεν ακουμπάει όμως σήμερα ο λόγος την πραγματικότητα, δεν υπάρχει ούτε η αίσθηση της αληθοφάνειας σε αυτά που λένε και σε αυτά που υπονοούν, και εν τέλει δεν υπάρχει σοβαρότητα σε αυτή την προκλητική και υποκριτική έννοια της αγάπης, προς τον πλησίον, και αυτό με ανησυχεί ως πολίτη περισσότερο όλων, το «ξεδιάντροπο λέγειν» από πολιτικούς και δεσποτάδες από προέδρους και αντιπροέδρους.

Αγαπητέ αναγνώστη, η παραπάνω αναφορά μπορεί να λαθεύει, το αισθητήριο όμως του πολίτη δεν λαθεύει σε αυτό το θέμα, για τούτο και σε κάθε περίσταση γίνεται λόγος στην περισσή υποκρισία ,στην ανελέητη παραμύθο λογία αλλά και στην εικονική πραγματικότητα που περιγράφουν και αρέσκονται να αναφέρονται πολιτικοί και ιερωμένοι με αυτά… τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα …ακόμα και εν όψει των αληθινών και μεγάλων γεγονότων της χριστιανοσύνης.



Το κείμενο στοχεύει σε πρόσωπα και συμπεριφορές κι όχι στα γεγονότα .

Το κείμενο είναι γραμμένο από μη επαγγελματία γράφοντα.

Το κείμενο αποτελεί πρώτη γραφή σε τίτλο και κείμενο.

Το κείμενο τίθεται στην διάθεση της έκδοσης για την δημοσίευσή του.

Το κείμενο και ο υποφαινόμενος σαφώς και ξεχωρίζει πολιτικούς και ιερωμένους που ξεχωρίζουν εκ των πράξεών τους

του Χρήστου Παπαδημητρίου - Κοινωνιολόγου - Οικονομολόγου

Πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις

Στα Σύβοτα και την Πέρδικα Θεσπρωτίας, βεβαιώθηκαν οι πρώτες πολεοδομικές παραβάσεις για αυθαίρετες κατασκευές κτιρίων, οι οποίες μέχρι τώρα ανέρχονται συνολικά σε 2,5 εκατ. ευρώ. Η μεγαλύτερη, αφορά πρόστιμο 650.000 ευρώ σε αυθαίρετο κτίριο. Τα άλλα πρόστιμα ξεκινούν από 13.368 ευρώ και φθάνουν μέχρι 397.769 ευρώ. Είναι τα πρώτα 15 περίπου που επιβάλλονται πανελλαδικά από την αρμόδια πολεοδομική επιτροπή μετά την γνωστή εντολή του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και οι σχετικοί έλεγχοι συνεχίζονται τόσο στην Θεσπρωτία όπως και σε ολόκληρη την χώρα.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιώργος Κάτσινος, η ανάρτηση των προστίμων στα Σύβοτα και Πέρδικα από την Πολεοδομική Επιτροπή, δεν σημαίνει ότι σε όσους επιβλήθηκαν τα πρόστιμα θα πρέπει εντός ορισμένου χρόνου να σπεύσουν να πληρώσουν, αφού μεσολαβεί ένα διάστημα ενστάσεων αλλά και προσφυγών στα Διοικητικά Δικαστήρια, εφόσον το επιθυμούν.

Οι πολεοδομικές παραβάσεις που εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν στα Σύβοτα και την Πέρδικα, αφορούν κυρίως τουριστικά καταλύματα, αφού οι δύο αυτές περιοχές, είναι οι πλέον τουριστικές στην Θεσπρωτία. Τα τελευταία χρόνια, ξενώνες, ξενοδοχεία κ.λπ., ξεφυτρώνουν σαν «μανιτάρια» σε κάθε γωνιά κυρίως των Συβότων και οι συνεχιζόμενοι έλεγχοι, αναμένεται να αποδείξουν πολλές παράνομες παρεμβάσεις, ακόμη και σε παραλίες.

[via]

Aπαγόρευση αλιείας στη Λίμνη Παμβώτιδα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών από 1 έως 31 Μαΐου 2011, απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο στη Λίμνη Παμβώτιδα και στις γύρω από αυτήν τάφρους, σε όλες τις τοποθεσίες των παραλίμνιων περιοχών και της Νήσου. Επίσης από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2011, απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας, με κάθε αλιευτικό εργαλείο και μέσον στις περιοχές των καλαμώνων και βάλτου της Λίμνης Παμβώτιδας που είναι βιότοποι αναπαραγωγής των ψαριών.

Απαγόρευση αλιείας στους ποταμούς της Ηπείρου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, απαγορεύεται η αλιεία ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάμια της Ηπείρου, τους παραποτάμους και τις πηγές αυτών, από 1ης Μαΐου μέχρι 15 Ιουνίου 2011. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα επιφανειακά νερά. Υπεύθυνες για την τήρηση της απόφασης είναι οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, τα Δασαρχεία και όλες οι ανακριτικές αρχές.

Ημερήσια Διάταξη Δημοτικού Συμβουλίου 02/05/2010

Την Δευτέρα 2 Μαΐου, στις επτά το απόγευμα, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται 40 συνολικά θέματα. Στη συνεδρίαση θα γίνει συζήτηση και επί επί των αιτήσεων ακύρωσης που ασκήθηκαν στο Σ.τ.Ε από τους πρώην Δήμους Παμβώτιδας και Κατσανοχωρίων για τη λειτουργία Χ.Υ.Τ.Α. στην περιοχή του  Ελληνικού.

Έχοντας υπόψη το με αρ. πρωτ. 17938/26.04.2011 έγγραφο του Δημάρχου, κ. Φίλιππα Φίλιου για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας παρακαλούμε να προσέλθετε στη συνεδρίαση, η οποία θα γίνει την 02/05/2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Αθανάσιος Τσακάλωφ», με το θέμα της ημερήσιας διάταξης που ακολουθεί.

 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ



1.      Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των αιτήσεων ακύρωσης που ασκήθηκαν στο Σ.τ.Ε από τους πρώην Δήμους Παμβώτιδας και Κατσανοχωρίων για τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α. στην περιοχή Ελληνικού

2.      Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2011 του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, «Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας»

3.      Συζήτηση και λήψη απόφασης ανάθεσης αρμοδιοτήτων στη Δημοτική Αστυνομία Δήμου Ιωαννιτών.

4.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για την υποβολή πρότασης ένταξης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος – Ηπείρου 2007-2013 (ΕΣΠΑ) του έργου «Ύδρευση Δημοτικής Ενότητας Περάματος Δήμου Ιωαννιτών» (Πρόσκληση 027 της Ε. Δ. Α. Περιφέρειας Ηπείρου)

5.      Κατανομή πιστώσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, έτους 2011, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών

6.      Επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου για δαπάνες μισθοδοσίας των σχολικών   τροχονόμων

7.      Έγκριση τιμολογιακής πολιτικής του ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.ΘΕ. για τις παραστάσεις τις Πειραματικής Σκηνής

8.      Έγκριση εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ιωαννιτών «Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων» και των προϋπολογισμών τους.

9.      Έγκριση δαπάνης για ενημέρωση πολιτών σχετικά με την απογραφή πληθυσμού η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (10-05-2011 έως 24-05-2011)

10.  Έγκριση καταβολής ετήσιας συνδρομής του Δήμου στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ

11.  Ορισμός εκπροσώπου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Λίμνης Παμβώτιδας

12.  Έγκριση μετακίνησης εκπροσώπου του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Χ.Υ. Α.Ε.

13.  Διαγραφή οφειλών εταιριών εγκατεστημένων στην περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών

14.  Διαγραφές οφειλών και επιστροφές ποσών αχρεωστήτως καταβληθέντων

15.  Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου πόλης στα Ο.Τ. 337, 338, περιοχής
Αμπελοκήπων του Δήμου Ιωαννιτών. (οδός Ροβά)

16.  Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου   στο Ο.Τ. 114 του
παλαιού σχεδίου πόλης Ιωαννίνων. (Κουραμπάς)

17.  Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου με χαρακτηρισμό ως
πεζόδρομο της οδού Φιλίτη του παλαιού σχεδίου πόλης Ιωαννίνων.

18.  Τροποποίηση χρήσεων γης στο Ο.Τ. 52 περιοχής Σταυρακίου του Δήμου
Ιωαννιτών.

19.  Εκδίκαση ενστάσεων κατά της αριθ.  305/2010 ΑΔΣ που αφορά την
τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στα ΚΦ 8 και ΚΦ 99
στην περιοχή Κάτω Νεοχωρόπουλο του Δήμου Ιωαννιτών.

20.  Εκδίκαση ενστάσεων κατά της αριθ.  184/2010 ΑΔΣ που αφορά την
τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 27 και ΚΧ
25Α, ΚΧ 25Β στην περιοχή Σταυρακίου του Δήμου Ιωαννιτών.

21.  Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή κλειστού αγωγού ομβρίων υδάτων από γέφυρα Ν. Μάτση έως γέφυρα Β.Τάσση»

22.  Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Διαμόρφωση δρόμου στη θέση «Κανάλια» στο Δ.Δ. Κρανούλας»

23.  Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Αποπεράτωση εργασιών στο κοιμητήριο Αγ. Μαρίνας Κρύας»

24.  Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Διαμόρφωση πρασίνου κοινόχρηστων χώρων και πλατειών του Δήμου»

25.  Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις οδών Δήμου Παμβώτιδος»

26.  Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων (πρόγραμμα επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων, άρθρο 13 Ν.2880/2001)»

27.  Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων (πρόγραμμα επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων, άρθρο 13 Ν. 2880/2001)»

28.  Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Κατασκευή γηπέδου Δ.Δ. Μπάφρας – Νεοκαισάρειας της Δημοτικής Ενότητας Ανατολής Δήμου Ιωαννιτών»

29.  Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Αποπεράτωση εργασιών οχετού στη θέση «Πουρνάρι» Δ.Δ. Περιβλέπτου

30.  Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Κατασκευή φρεατίων ελέγχου στο Δ.Δ. Ανατολής»

31.  Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα και 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων Δ.Δ. Ανατολής»

32.  Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (Τακτοποιητικού) του έργου: «Αφαλτόστρωση οδών στο Δήμο Ιωαννιτών»

33.  Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (Τακτοποιητικού) του έργου: «Κατασκευή ταπητιδίων και επούλωση λάκκων σε οδούς της πόλης»

34.  Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Ανακαίνιση – συντήρηση και επισκευή Τεμένους Ασλάν-Πασά στο κάστρο Ιωαννίνων»

35.  Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «΄Υδρευση Δ.Δ. Δήμου Παμβώτιδος – (Α’ ΦΑΣΗ).

36.  Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Εργασίες πλαστικού χλοοτάπητα και φωτισμού στο γήπεδο Βελισσαρίου»

37.  Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Κατασκευή οδών που συμβάλουν στην Κενάν Μεσαρέ»

38.  Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών συνολικής δαπάνης 39.022,64 ευρώ με Φ.Π.Α (23%) του έργου: «Ανόρυξη Γεώτρησης Λογγάδων»

39.  Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών συνολικής δαπάνης 10.000,00 ευρώ με ΦΠΑ (23%) του έργου: «Χαλικοστρώσεις Δρόμων Συν/σμου Καραδήμα – Πλατανιάς»

40.  Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών συνολικής δαπάνης 28.800,00 με Φ.Π.Α (23%) του έργου: «Αποπεράτωση εργασιών οχετού στη θέση Πουρνάρι Δ.Δ. Περιβλέπτου. 

Κλείνουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας την προσεχή Τρίτη

Με αποκλεισμό του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα την ερχόμενη Τρίτη, 3 Μαΐου, στις 17.00, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, οι φορείς και οι κάτοικοι, διαμαρτυρόμενοι για το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ζητούν λοιπόν από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για τη διευθέτηση του ζητήματος των παρανόμων μεταναστών, που έχουν κατακλύσει την περιοχή τους.

Όσον αφορά στη συγκεκριμένη ημέρα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι την επέλεξαν, για το λόγο ότι η κίνηση των φορτηγών προς την Ιταλία θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

[via]

Κλοπές σε παγκάρι εκκλησίας και αντλιοστάσιο

Άγνωστοι αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού Αγ. Βασιλείου Πλαταριάς Θεσπρωτίας, αφαίρεσαν από το παγκάρι το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, όπως δήλωσε ο εφημέριος.

Στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, άγνωστοι αφού παραβίασαν το παράθυρο του αντλιοστασίου, αφαίρεσαν καλώδια αξίας 6.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες, πιθανότατα οι ίδιοι δράστες, έκλεψαν από άλλο αντλιοστάσιο της περιοχής χάλκινα καλώδια αξίας άνω των 10.000 ευρώ Προανάκριση για την κλοπή διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Στη «μάχη» του Πανελληνίου Πρωταθλήματος από αύριο ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων

Με στόχο την κατάκτηση της κορυφής στην Ελληνική Κωπηλασία για 23η συνεχή χρονιά, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων ρίχνεται από αύριο, Πέμπτη στη «μάχη» του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, η πρώτη φάση του οποίου για τις κατηγορίες Εφήβων, Νεανίδων, Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Ανδρών και Γυναικών, θα διεξαχθεί από την ΕΚΟΦΝΣ στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.  Ο Ν.Ο.Ι. έχει το αήττητο για περισσότερες από δύο δεκαετίες, καθώς από το 1988 και μέχρι τις μέρες μας αναδεικνύεται συνεχώς Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος, αφήνοντας πίσω του όλα τα υπόλοιπα σωματεία της χώρας μας. Τον διπλό λοιπόν αυτό τίτλο θα διεκδικήσει ξανά φέτος με πολλές αξιώσεις.
Στους αγώνες της α΄ φάσης του Πρωταθλήματος ο Ναυτικός Όμιλος θα λάβει μέρος με συνολικά 55 αθλητές, την πολυπληθέστερη ομάδα που έχει κατεβάσει ποτέ σε αντίστοιχη διοργάνωση ελληνικός σύλλογος. Οι τελικοί θα γίνουν φυσικά την ερχόμενη Κυριακή, 1 Μαΐου, τελευταία ημέρα των αγώνων. Την αποστολή του Ν.Ο.Ι. συνοδεύουν ο γεν. γραμματέας του Ομίλου Θωμάς Βαρδάκας, οι προπονητές Θύμιος Βλάχος, Ευγενία Μουτσίκα, Δημήτρης Δερέκας, καθώς και ο Λάμπρος Ρίζος.
«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο Όμιλός μας για μια ακόμη χρονιά με μεγάλη άνεση και διαφορά από τους άλλους ομίλους θα αναδειχθεί Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. κ. Σωτήρης Στάμος.
«Στόχος μας είναι μόνο η πρωτιά. Αυτήν κυνηγάμε και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα την πετύχουμε και φέτος», τόνισε από την πλευρά του, λίγο πριν την αναχώρηση για τον Σχινιά, ο επικεφαλής προπονητής του Ν.Ο.Ι. κ. Θύμιος Βλάχος.
Αναλυτικά, οι Γιαννιώτες κωπηλάτες και κωπηλάτριες που θα τρέξουν στην α΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι ανά κατηγορία οι εξής:
ΕΦΗΒΟΙ
Γεώργιος Αντώνης, Κων/νος Μαγκλάρας, Θ. Τσιάλιος,  Ηλ. Κούρος, Σωκράτης Γκρουίδης, Αλέξανδρος Θεοχάρης, Χρήστος Κρούτια, Χαράλαμπος Υφαντής, Γεώργιος Μπακαγιάννης, Γεώργιος Ρίζος, Κων/νος Παπαδιάς, Τζερτζέ – Κοστελ Καλουιάν, Σωτήρης Ζαφειρίδης, Τάσος Φελιάς, Γ. Ζαμάνης, Γ. Ζήσης,  Μιχ. Παπατσίμπας,  Βασίλης Πάνου, Γεώργιος Βαρδάκας, Λ. Παπαλέξης, Γ. Γαλάνης,  Ι. Αναγνωστόπουλος,  Αλ. Παπαδημητρίου,  Θεοδ. Γεωργούλας, Ευαγ. Λέρας,  Αλεξ. Βούλγαρης, Βασίλειος - Παρασκευάς Βαγγέλης και Δημήτρης Μάνθος.
NΕΑΝΙΔΕΣ
Ελένη Διαμάντη, Βασιλική Νταλαμάγκα, Ξανθή Κολτσίδα, Σπυριδούλα Τζούκα, Βασιλική Ζυγούρα, Αμαλία Τσιάβου, Κων/να – Έλλη Κασιούμη και Χρυσάνθη Τζούκα.
ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ
Δημήτριος Μπουντούρης, Αποστόλης  Λαμπρίδης,  Χρήστος Κουτσιαύτης,  Βασίλης Νταλαμάγκας, Παναγιώτης Μανούρης, Ευριπίδης Σκλιβανίτης και Μιχάλης Ναστόπουλος.
ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
 Ελένη Διαμάντη και Βασιλική Νταλαμάγκα.
ΑΝΔΡΕΣ
Ηλίας Παππάς, Γεώργιος Αντώνης, Βασίλειος Τζανίνης, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης,  Γιώργος Ζυγούρας, Αθανάσιος Λιόλιος, Φώτης Λιόντος, Αθανάσιος Κόλιας, Δημήτριος Μπουντούρης Λάμπρος Ρίζος (πηδαλιούχος), Μιχ. Ναστόπουλος, Κων/νος Μαγκλάρας, Παν. Μανούρης, Ευρ. Σκλιβανίτης,  Β. Νταλαμάγκας, Απ. Λαμπρίδης, Χρ. Κουτσιαύτης, Λάμπρος  Παπαλέξης (πηδαλιούχος),  Ιωάννης Ζαμάνης,  Νικόλαος Παγούνης, Αθανάσιος Τσιάλιος και Ηλίας Κούρος.
 ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Μαρία Φιτλέρα, Ελένη Διαμάντη και Βασιλική Νταλαμάγκα.

Η 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο Διαδίκτυο

Σας γνωστοποιούμε την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στη διαδικτυακή διεύθυνση
http://8eba.culture.gr

Σε αυτήν μπορείτε να διαβάσετε σύντομες περιγραφές των σημαντικότερων μνημείων και αρχαιολογικών χώρων των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας και παράλληλα να βρίσκετε πρακτικές πληροφορίες καθώς και νέα για το έργο και τις δράσεις της Υπηρεσίας μας.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Βρέθηκε σώα η πεζοπόρος στη χαράδρα του Βίκου

Άλλο ένα περιστατικό εξαφάνισης πεζοπόρου, το τρίτο μέσα σε δυο 24ωρα, έκανε τους άνδρες της Πυροσβεστικής να κινητοποιηθούν άμεσα. Αυτή τη φορά στο φαράγγι του Βίκου, στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων. Ευτυχώς, για την γυναίκα που χάθηκε στο μαγευτικό, αλλά και πιο βαθύ φαράγγι του κόσμου, η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος.
     
Η πεζοπόρος είχε ξεκινήσει μόνη της να εξερευνήσει τη χαράδρα, αλλά όταν προσπάθησε να επιστρέψει έχασε τον προσανατολισμό της. Περιπλανήθηκε επί ώρες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να εξαντληθεί και να ζητήσει βοήθεια από την Πυροσβεστική με το κινητό της που ευτυχώς λειτουργούσε. Δυο πυροσβέστες ξεκίνησαν την αναζήτηση με το όχημά τους και τελικά κατάφεραν να την εντοπίσουν σώα και να την μεταφέρουν στο χωριό, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία της.


[via]

Αναβλήθηκε το φιλικό του ΠΑΣ με τον Άρη

Λόγω προβλημάτων που προέκυψαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Ζωσιμάδων, η φιλική αναμέτρηση, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, μεταξύ του ΠΑΣ και του Άρη αναβλήθηκε.

Αν η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα δεν φροντίσει να φτιάξει τον αγωνιστικό χώρο στο γήπεδο των Ζωσιμάδων, τα προβλήματα θα παραμείνουν και θα συνεχιστούν και την νέα χρονιά στην Σούπερ Λίγκ. Την Πέμπτη(28/4) στην πόλη των Ιωαννίνων, Γιάννενα και Άρης είχαν συμφωνήσει να δώσουν φιλικό παιχνίδι. Όμως υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα να συμφωνήσουν και οι δύο ομάδες να μην δοθεί το φιλικό παιχνίδι.

Τα έσοδα του αγώνα επρόκειτο να δοθούν στους σεισμόπληκτους της Ιαπωνίας.

[via]

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 19-04-2011, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 06-04-2011 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 10/19-04-2011

Αρ. Απόφασης     Θέμα

  1. 183.Έγκριση δαπάνης για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των υπαλλήλων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Χαραλάμπους Νούσια και Ιωάννη Κίτσιου, στη Θεσσαλονίκη για την συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΦΕΤ.
  2. 184.Έγκριση δαπάνης για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης του υπαλλήλου του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Σπύρου Οικονομίδη, στη Θεσσαλονίκη για την συμμετοχή του σε επιμορφωτικό σεμινάριο του ΠΙΝΕΠ Θεσσαλονίκης με τίτλο: «Διαχείριση Βιομηχανικών Αποβλήτων».
  3. 185.Έγκριση παράτασης σύμβασης μίσθωσης κατά δύο (2) έτη, ακινήτου ιδιοκτησίας του Παπαβασιλείου Διονυσίου επί της οδού Κ. Κανάρη (Α’ Πολεοδομική Ενότητα Λαδοχωρίου) για τις ανάγκες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
  4. 186.Έγκριση του Πρακτικού ΙΙΙ (έλεγχος φακέλων Οικονομικών Προσφορών), της Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκπόνησης της μελέτης της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Μελέτη Αποχέτευσης – Βιολογικού Καθαρισμού Πλαταριάς – Συβότων» και έγκριση ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης.
  5. 187.Έγκριση παράτασης σύμβασης μίσθωσης του ακινήτου ιδιοκτησίας Ανδρέα Ζέρβα και Αικατερίνης Ζέρβα, επί της οδού Κ. Αιτωλού 10 για τη στέγαση της Δ/νσης Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
  6. 188.Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. της αρχικής σύμβασης του έργου της Π.Ε. Άρτας, με τίτλο «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση δρόμου Άρτας – Κομμένου (1η επαρχιακή οδός) – Υποτμήμα Β’», αναδόχου ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ.
  7. 189.Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της 19ης Απριλίου ως ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.
  8. 190.Έγκριση δαπάνης για τη δημοσίευση σε δύο τοπικές εφημερίδες των Ιωαννίνων, περίληψης της υπ’ άριθμ. ΣΟΧ 2/2011 ανακοίνωσης για σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου, του Τμήματος Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων.
  9. 191.Έγκριση δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, στην Πανελλήνια Γενική έκθεση «Πανηπειρωτική» που διοργανώνεται στα Ιωάννινα, το διάστημα 7-15/5/2011.
  10. 192.Έγκριση μετακίνησης και των εξόδων εκτός έδρας μετακίνησης, διαμονής και ημερήσιας αποζημίωσης για το έτος 2011, της Οδοντιάτρου Μαρίας Παππά, υπαλλήλου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ιωαννίνων, προκειμένου να συμμετάσχει στο Διετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Νοτίου Ελλάδος, στο τμήμα Δημόσιας Υγείας της Ε.Σ.Δ.Υ., που θα διεξάγεται στην Αθήνα σε μηναία τετραήμερα (όπως αυτά θα οριστούν).
  11. 193.Έγκριση τρόπου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας με τίτλο «Αποκατάσταση ζημιάς πρανούς τμήματος της οδού Άσσου - Πολυστάφυλλου της 8ης Επαρχιακής οδού Ν. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ.
  12. 194.Έγκριση λειτουργικών δαπανών Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
  13. 195.Δικαστική Εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ηπείρου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την από 14-07-2008 έφεση του Beraj Eqerem του Hakim, κατά 1)της υπ’ αριθμ. 28/2008 αποφάσεως του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων (Τμήμα Α’ Τριμελές), 2) της υπ’ αριθμ. πρωτ. 1699/2005 αποφάσεως του Νομάρχη Ιωαννίνων και πάσης άλλης συναφούς πράξεως ή παραλείψεως της Διοικήσεως.
  14. 196.Μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (Αντιμετώπιση προβλήματος που δημιουργήθηκε σε δρομολόγιο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ από Μελιγγούς στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πεδινής και αντίστροφα).
  15. 197.Κατακύρωση του διαγωνισμού με της διαδικασία της διαπραγμάτευσης, για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
  16. 198.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βατότητας 36ης επαρχιακής οδού», αναδόχου Κων/νου Ντόκου ΕΔΕ, μέχρι την 30-06-2011.
  17. 199.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποξήλωση γέφυρας Μπέλευ», αναδόχου Ιωάννη Γραβάνη ΕΔΕ, μέχρι την 30-06-2011.
  18. 200.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ολοκλήρωση Εργασιών Πιστών Εξετάσεων Υποψηφίων Οδηγών», αναδόχου εταιρείας «Π. Χαλούλος-Β. Βαγενά Ο.Ε.», μέχρι την 16-06-2011.
  19. 201.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση παιδικού σταθμού Παρακαλάμου», αναδόχου Τεχνικής Εταιρείας «Α.& Π. Λάμπρης Ο.Ε.», μέχρι την 30-09-2011.
  20. 202.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Αναπαλαίωση Δημ. Σχολείου Αυλοτόπου για χρήση ως Πολιτιστικού Κέντρου», αναδόχου ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΚΕΓΚΑ ΕΔΕ, μέχρι την 31-08-2011.
  21. 203.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Αντιπλημμυρικές εργασίες στα Δ.Δ Σπαθαραίων και Μαζαρακιάς», αναδόχου εταιρείας «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 30-06-2011.
  22. 204.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Κατασκευή περίφραξης στο γήπεδο Μαζαρακιάς», αναδόχου εταιρείας «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 31-12-2011.
  23. 205.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Εργασίες οδοποιίας στο οδικό δίκτυο Δ.Δ. Λαδοχωρίου», αναδόχου εταιρείας «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 30-06-2011.
  24. 206.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Ασφαλτόστρωση επαρχιακού οδικού δικτύου Δ.Δ. Ν. Σελεύκειας», αναδόχου εταιρείας «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 30-06-2011.
  25. 207.Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Αποκατάσταση ζημιών αύλειου χώρου Β’ Ενιαίου Λυκείου Ηγουμενίτσας», αναδόχου εταιρείας «ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Ο.Ε.».
  26. 208.ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ & ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ επί του ΘΕΜΑΤΟΣ: Έγκριση του 3ου Α.Π.Ε. του 3ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. και της 1ης Σ.Σ. του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Κατασκευή σχολικού κτιρίου Β/θμιας εκπαίδευσης στην περιοχή Λαδοχωρίου στο χώρο του 3ου Γυμνασίου», αναδόχου εταιρείας «ΖΙΩΡΗΣ Α.Ε.».
  27. 209.Έγκριση ανάθεσης δρομολογίου μεταφοράς μαθητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
  28. 210.Έγκριση της μελέτης του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Επισκευή Αντλιοστασίων ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς» προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ, καθώς και της δημοπράτησής του βάσει της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία πρόσκλησης, με διαγωνισμό μεταξύ περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών επιχειρήσεων, βάσει των διατάξεων του άρθρου 28 του Ν. 3669/08.
  29. 211.Συγκρότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού όλων των έργων αρμοδιότητας της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων, είτε αυτά συμπεριλαμβάνονται στα Προγράμματα της είτε όχι, για το έτος 2011.
  30. 212.Αναπροσαρμογή μισθώματος του ακινήτου στο όποιο στεγάζεται το ΚΕΘΕΑ, στην οδό Κοραή 11, στα Ιωάννινα, ιδιοκτησίας Κληροδοτήματος Βλαδίμηρου Λαζαρίδη, βάσει του αριθμ. πρωτ. 240/14-1-2009 μισθωτηρίου με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων (ήδη Π.Ε. Ιωαννίνων).
  31. 213.Έγκριση παράτασης σύμβασης μίσθωσης ακινήτου ιδιοκτησίας Π. Νάση, επί της οδού Μελανίδη 4 στα Ιωάννινα, για τις ανάγκες στέγασης των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
  32. 214.Έγκριση παράτασης σύμβασης μίσθωσης ακινήτου ιδιοκτησίας Χ. Κυριακόπουλου, επί της οδού Αθ. Διάκου αρ.6 στα Ιωάννινα, για τις ανάγκες στέγασης των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
  33. 215.Έγκριση παράτασης σύμβασης μίσθωσης ακινήτου ιδιοκτησίας Ι. Μούλια, επί της οδού Πυρσινέλλα αρ.6 στα Ιωάννινα, για τις ανάγκες στέγασης των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
  34. 216.Έγκριση δαπάνης για τη δημοσίευση σε μία (1) εφημερίδα, συνοπτικού πίνακα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου.
  35. 217.Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της 19ης Απριλίου ως ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
  36. 218.Έγκριση δαπανών για την αγορά γλυκών, πασχαλινών αυγών κ.λ.π. για παραμεθόρια φυλάκια της 8ης Μεραρχίας, ενόψει της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Ηπείρου σε αυτά λόγω της εορτής του Πάσχα.
  37. 219.Ματαίωση του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, ο οποίος κατέστη άγονος, βάσει των αριθμ. 1/05-04-2011 και 2/07-04-2011 Πρακτικών της Επιτροπής Διενέργειάς του και έγκριση απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια καυσίμων κίνησης και λιπαντικών, για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
  38. 220.Ε.Η.Δ. Έγκριση της μελέτης του έργου «Αποκατάσταση βλαβών Αντλιοστασίου Α0 Παντάνασσας (ΤΟΕΒ Μπόϊδα – Μαυρής)» προϋπολογισμού € 50.000,00 με ΦΠΑ και της διακήρυξης της δημοπρασίας του, με τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού βάσει των διατάξεων του άρθρου 29 του Ν. 3669/08 ΚΔΕ, με μέριμνα της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
  39. 221.Ε.Η.Δ. Δικαστική Εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ηπείρου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την από 24-12-2003 προσφυγή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, για την ακύρωση της αριθμ. 24354/24-11-2003 απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία παραπέμφθηκε στο ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 240/2008 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων.
  40. 222.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Ορισμός νέας ημερομηνίας δημοπράτησης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση του οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας λόγω φυσικών καταστροφών», προϋπολογισμού € 99.450,00 με ΦΠΑ, δεδομένου ότι η από 12-04-2011 δημοπρασία του απέβη άγονος, επειδή δεν προσήλθε κανείς ενδιαφερόμενος για επίδοση προσφοράς.
  41. 223.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Ορισμός δικηγόρου για την υπεράσπιση του πρώην Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Άρτας, κατηγορουμένου για τροχαίο ατύχημα στη δίκη στο Εφετείο Ιωαννίνων.
  42. 224.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού και των όρων της διακήρυξής του, για την προμήθεια ειδών καθαριότητας έτους 2011 για τις ανάγκες της Π.Ε. Άρτας.
  43. 225.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού και των όρων της διακήρυξής του, για την προμήθεια γραφικών και χαρτικών ειδών έτους 2011 για τις ανάγκες της Π.Ε. Άρτας.
  44. 226.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού και των όρων της διακήρυξής του, για την εκτέλεση του έργου καταπολέμησης κωνοποειδών, έτους 2011 στην Π.Ε. Άρτας.
  45. 227.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Συγκρότηση Επιτροπών Διενέργειας Διαγωνισμών, Αξιολόγησης αποτελεσμάτων και ενστάσεων των πρόχειρων διαγωνισμών της Π.Ε. Άρτας έτους 2011.
  46. 228.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
  47. 229.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση καταβολής αποδοχών προσωπικού STAGE σε εκτέλεση προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για όσο χρονικό διάστημα προσφέρουν υπηρεσία στην Π.Ε. Άρτας.
  48. 230.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ η δαπάνη για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης του υπαλλήλου του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Χρήστου Τσίνα, στη Θεσσαλονίκη για την συμμετοχή του σε επιμορφωτικό σεμινάριο του ΠΙΝΕΠ Θεσσαλονίκης με τίτλο «Διαχείριση Υδατικών Πόρων».
  49. 231.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ η δαπάνη για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης του υπαλλήλου του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Σπύρου Οικονομίδη, στη Θεσσαλονίκη για την συμμετοχή του σε επιμορφωτικό σεμινάριο του ΠΙΝΕΠ Θεσσαλονίκης με τίτλο «Διαχείριση Υδατικών Πόρων».
  50. 232.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού και των όρων της διακήρυξής του, για την εκτέλεση του Προγράμματος καταπολέμησης Κοινών Και Ανωφελών Κουνουπιών στην Π.Ε. Θεσπρωτίας για το έτος 2011.
  51. 233.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση αγοράς τριών αντιτύπων της συλλεκτικής έκδοσης «ΠΙΝΔΟΣ: Το Εθνικό Πάρκο».
  52. 234.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση φιλοξενίας συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα Επίσκεψης Εργασίας για τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου και έγκριση σχετικών δαπανών.
  53. 235.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή έργου στήριξης στο ανατολικό τμήμα του δρόμου προς προβλήτα φέρρυ μπωτ (περιοχή Ανάχωμα)», αναδόχου εταιρείας «Μιλτιάδης Κουμπής & Σία Ε.Ε.», μέχρι την 25-06-2011.
  54. 236.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βατότητας στην 13α επαρχιακή οδό και προστασία κοίτης ρέματος στο Τ.Δ. Κοκκινόχωμα», αναδόχου Χρήστου Μποροδήμου, μέχρι την 30-06-2011.
  55. 237.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βλάβης στην 42η επαρχιακή οδό προς Δόλιανη», αναδόχου Ευαγγέλου Γαλάνη, μέχρι την 30-06-2011.
  56. 238.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση της μελέτης του έργου «Επισκευή καταθλιπτικού αγωγού Α4 Ροδοτοπίου» προϋπολογισμού € 32.000,00 με ΦΠΑ και της διακήρυξης της δημοπρασίας του, με τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού βάσει των διατάξεων του άρθρου 29 του Ν. 3669/08 ΚΔΕ, με μέριμνα της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
  57. 239.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση της μελέτης του έργου «Αποκατάσταση αρδευτικού Λιθίνου» προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ και της διακήρυξης της δημοπρασίας του, με τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού βάσει των διατάξεων του άρθρου 29 του Ν. 3669/08 ΚΔΕ, με μέριμνα της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
  58. 240.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού και των όρων της διακήρυξής του, για την εκτέλεση του έργου «Πρόγραμμα καταπολέμησης Κουνουπιών έτους 2011» στην Π.Ε. Πρέβεζας.
  59. 241.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού και των όρων της διακήρυξής του, για την εκτέλεση του έργου καταπολέμησης κωνοποειδών, έτους 2011, στην Π.Ε. Ιωαννίνων.
  60. 242.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων και διαγραμμίσεις σε επικίνδυνα τμήματα του οδικού δικτύου», αναδόχου εταιρείας «Κ. Μαίδου & Σία Ο.Ε.», μέχρι την 19-05-2011.
  61. 243.Εκτός Ημερήσιας Διάταξης: Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της 19ης Απριλίου ως ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Σχέδιο συγχώνευσης «στα σκαριά» από «Πίνδος» και «Κοτόπουλα Άρτας»

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται οι Διοικήσεις των δύο μεγαλύτερων Πτηνοτροφικών Συνεταιρισμών της Ελλάδας, της «ΠΙΝΔΟΥ» στα Γιάννενα, και του «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΆΡΤΑΣ», στην Άρτα, με στόχο να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Το δυσμενές οικονομικό κλίμα, που πιέζει αφόρητα τα περιθώρια κέρδους, παρά την αύξηση των πωλήσεων, ενώ παράλληλα τα προβλήματα ρευστότητας καθημερινά βάζουν εμπόδια στην απρόσκοπτη λειτουργία τους. Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, οι δυο ηπειρώτικοι συνεταιρισμοί που αθροιστικά ελέγχουν πάνω από το 30% της εγχώριας παραγωγής πουλερικών, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο του «γάμου», αφού το ράλι των δημητριακών έχει οδηγήσει τις ζωοτροφές στα ύψη και τις δυο επιχειρήσεις στα…. όρια της επιβίωσης.

Το ίδιο ισχύει και για τη ρευστότητα από τη στιγμή που οι συνεταιρισμοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιες καθυστερήσεις πληρωμών από τη λιανική αλλά και με απαγορευτικά επιτόκια δανεισμού που ξεπερνούν το 10%.

Μιλώντας στην Agrenda, οι διοικήσεις των δυο εταιρειών τονίζουν ότι βλέπουν θετικά την προοπτική του «γάμου» και σημειώνουν ότι καταλυτικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις θα παίξουν τυχόν κίνητρα για συγχωνεύσεις που θα εμπεριέχει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς.
«Η ιδέα δεν είναι καινούργια, όμως επανέρχεται στο προσκήνιο, λόγω των συνθηκών της αγοράς καθώς και των αλλαγών που επέρχονται στους συνεταιρισμούς», δηλώνει ο γεν. διευθυντής της Πίνδος, Λαζ. Τσακανίκας και συμπληρώνει ότι «απευθυνόμαστε στο ίδιο κοινό και στις ίδιες αγορές. Πρόκειται για μια κίνηση που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά, όμως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς».

Ομοίως, και ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, Παύλος Μίχας ο οποίος, εκτός από τη γεωγραφική εγγύτητα, εστιάζει και στο «όμοιο καθεστώς λειτουργίας και φιλοσοφίας που διέπει τις δυο εταιρείες. Συνεργαζόμαστε ήδη στον τομέα της προμήθειας πρώτων υλών. Αν τελικά προχωρήσει η συγχώνευση, θα είναι προς όφελος και των παραγωγών αλλά και των εργαζομένων, ενώ στόχος μας θα είναι να διευρύνουμε την γκάμα των προϊόντων μας».

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, «οι δυο εταιρείες είναι οι αναμφισβήτητοι leaders της εγχώριας αγοράς. Σε περίπτωση που το «φλερτ» καταλήξει σε «γάμο», θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ομίλου με κύκλο εργασιών κοντά στα 300 εκατ. ευρώ. Περισσότερο από το 1/3 του τζίρου που παράγουν (800 εκατ. ευρώ ετησίως) οι περίπου 50 επιχειρήσεις του κλάδου».
Όλα στο τραπέζι

Θέσαμε υπ’ όψιν του προέδρου του Πτηνοτροφικού Άρτας, κ. Παύλου Μίχα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο οποίος επιβεβαίωσε τις κινήσεις των δύο Συνεταιρισμών λέγοντας πως «θεωρούμε ότι το ζήτημα αυτό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και το συζητάμε», σημειώνοντας πως «τις προοπτικές του όλου εγχειρήματος θα ανατεθεί σε εταιρεία συμβούλων, η μελέτη της οποίας θα τεθεί υπόψιν των Δ.Σ. και των Γ.Σ. των δύο Συνεταιρισμών που θα αποφασίσουν εάν προχωρήσουν ή όχι».
«Εμείς όμως» τόνισε στην ΗΧΩ ο κ. Μίχας, «παράλληλα οργανώνουμε τον Συνεταιρισμό μας στον τομέα των πωλήσεων, στήνοντας τμήμα μάρκετινγκ και παίρνουμε όλα τα μέτρα για την ανοδική πορεία του Συνεταιρισμού παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Δυστυχώς μέσα στην οικονομική κρίση, η λειτουργία μας επηρεάζεται αρνητικά από την αύξηση των τιμών των δημητριακών, την αύξηση των τόκων από την ΑΤΕ και επίσης την αλλαγή τρόπου πληρωμής των δημητριακών».

«Όλα αυτά» δηλώνει ο Π. Μίχας, «επιβάλλουν να πάρει ο Συνεταιρισμός σκληρά μέτρα, μεταξύ των οποίων είναι η μείωση τιμών παραγωγού, η ανασυγκρότηση όλου του φάσματος της λειτουργίας του, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους εργαζομένους για εφαρμοστεί το ελάχιστο που μπορούμε των επιχειρησιακών συμβάσεων ώστε να εξασφαλιστούν και οι θέσεις εργασίας, αλλά να διασφαλιστεί εκ παραλλήλου και η απρόσκοπτη λειτουργία του Πτηνοτροφικού».

[via]

Εκτός βάθρου η Μπουκουβάλα στο τζούντο

Χωρίς μετάλλιο θα επιστρέψει από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα.

Η "χάλκινη" παγκόσμια πρωταθλήτρια στον πρώτο μεγάλο αγώνα της μετά τη χειρουργική επέμβαση στο γόνατο αποκλείστηκε στις "16" της κατηγορίας των -57 κιλών.

Η τζουντόκα του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων επικράτησε στον πρώτο αγώνα με Waza-ari της Σάρα Λοκό από τη Γαλλία, όμως στη συνέχεια ηττήθηκε από τη Ρωσίδα Ίρινα Ζαμπλούτινα και αποκλείστηκε.

Με ήττα ολοκληρώθηκε και η επανεμφάνιση της 5ης Ολυμπιονίκη, Μαρίας Καραγιαννοπούλου στα -52 κιλά, αφού έχασε με Ippon από τη Γερμανίδα Ρόμι Ταραγκούλ.

Στα -66 κιλά των ανδρών ο Γιώργος Αζωίδης έχασε επίσης με Ippon από τον Ούγγρο Μίκλος Ουνγκβαρί και έμεινε εκτός συνέχειας.

[via]

Σε επέκταση του δικτύου της προχωρά η Συνεταιριστική Τράπεζα της Ηπείρου

Παρουσία και στην πόλη της Aρτας αποκτά η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, ενώ παράλληλα ενισχύει τους επιχειρησιακούς της βραχίονες δημιουργώντας μια νέα επιτελική διεύθυνση, την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται να αυξήσει τα κεφάλαιά της για να αντιμετωπίσει την κρίση από θέση ισχύος. «Είμαστε σε πορεία προετοιμασίας για να εγκαταστήσουμε προσεχώς κατάστημα και στην Aρτα», τόνισε ο πρόεδρος του συνεταιριστικού πιστωτικού ιδρύματος Κ. Ζωνίδης (φωτό), μιλώντας στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Στόχος της διοίκησης κατά τον κ. Ζωνίδη είναι η τράπεζα να επεκτείνει το δίκτυό της σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και τις επαρχίες της Ηπείρου, προκειμένου να αποτελέσει τον βασικό μοχλό ανάπτυξης και το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της περιφέρειας. Αποκάλυψε, επίσης, ότι το διοικητικό συμβούλιο της Συνεταιριστικής Tράπεζας αποφάσισε την άμεση δημιουργία «Διεύθυνσης Εργασιών», η οποία, όπως είπε, θα αποτελεί την «καρδιά» του συνόλου των τραπεζικών της δραστηριοτήτων. Για την αντιμετώπιση κινδύνων που ελλοχεύουν από την οικονομική κρίση, δε, έκανε γνωστό πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθεί αύξηση των κεφαλαίων της.

Στη λογική της αποφυγής κινδύνων ελέω οικονομικής συγκυρίας η διοίκηση, παρά την ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών της τράπεζας, κινείται με συγκράτηση και στο κομμάτι των χορηγήσεων. Oσον αφορά τις τροποποιήσεις καταστατικού που ενέκρινε η γενική συνέλευση, οι κυριότερες αφορούν την παροχή δυνατότητας: τήρησης ηλεκτρονικού αρχείου των μελών, καθώς και κατοχής, από κάθε μέλος, αυξημένου αριθμού προαιρετικών μερίδων και μέχρι του 2% του συνόλου των μερίδων της τράπεζας. Να εκδώσει η τράπεζα ονομαστικά ομόλογα, τα οποία διατίθενται προς ανήλικα, τα οποία με την ενηλικίωσή τους μπορούν να μετατρέψουν τις ομολογίες αυτές σε συνεταιριστικές μερίδες. Παράλληλα στην τράπεζα να χορηγεί πιστώσεις και δάνεια με ενέχυρο τις συνεταιριστικές μερίδες του μέλους. Με αυτή την τροποποίηση διευκολύνονται τα μέλη στην παροχή πιστώσεων και δανείων.

[via]

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Aπό αύριο αιτήσεις για τον Επενδυτικό

Μεγάλη Πέμπτη ξεκινάει η υποβολή σχεδίων για το νέο Επενδυτικό νόμο, όπως αναφέρει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Πρόκειται μόνο για τα τα καθεστώτα γενικής επιχειρηματικότητας, περιφερειακής συνοχής, τεχνολογικής ανάπτυξης και μεγάλων επενδυτικών σχεδίων άνω των 50 εκ ευρώ, καθώς τα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας και τα σχέδια συνέργειας και δικτύωσης (clusters) θα ενεργοποιηθούν μέσα στον Μάϊο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μέχρι τέλος Μαϊου να υποβάλλουν τα σχέδια τους καταρχήν ηλεκτρονικά και στη συνέχεια σε έντυπη μορφή στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών.

Περισσότερες πληροφορίες στις παρακάτω ιστοσελίδες:

• www.mindev.gov.gr

• www.investingreece.gov.gr

• www.ependyseis.gr

[via]

Oι Εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας

Από την Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κοινοποιήθηκε στην Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ο κατάλογος των Εθελοντικών Οργανώσεων που είναι ενταγμένες στο Μητρώο της και δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο.
Αυτές είναι οι εξής:
Π.Ε. Άρτας:        Λέσχη 4χ4 Άρτας
Π.Ε.Θεσπρωτίας: 1.Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας Δήμου Σαγιάδας
                         2. Λέσχη Τετρακίνησης και Περιπέτειας Θεσπρωτίας
                           3. Κυνηγετικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας
                           4. Σωματείο Εθελοντών Πέρδικας
Π.Ε. Ιωαννίνων:   1. Αεροπορικό Αεραθλ. Κέντρο Ηπείρου ΑΕΡ.Α.ΚΗ.
                           2.Σκοπευτικός Όμιλος Ιωαννίνων
                           3. Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων
                           4. Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Ιωαννίνων
                           5. Ελληνική Ομάδα διάσωσης/Παράρτημα Ιωαννίνων
                           6. Ελληνικό Αεροναυτικό Κέντρο
                           7. Εξωραϊστικός – Εκπ/κος σύλλογος Μαζίου «ΑΩΟΣ»
                           8. Ένωση Ραδιοερασιτεχνών ΒΔ Ελλάδος
                           9. Λέσχη 4Χ4 Ιωαννίνων
                        10. Λέσχη 4Χ4 Κόνιτσας
                         11. Πίνδος Περιβαλλοντική
                         12. Αερολέσχη Ιωαννίνων
                         13. Εθελοντική Ομάδα Πολ. Προστασίας Παμβώτιδας
Π.Ε.Πρέβεζας:     1. Λέσχη Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας
                           2. Σύλλογος Προστασίας Δάσους Λεκατσά

Σύσκεψη για τις ανείσπρακτες οφειλές στο Δήμο Ιωαννιτών

Ευρεία σύσκεψη των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, με την συμμετοχή του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Μάντη.

Στόχος ήταν η πλήρης ενεργοποίηση του εισπρακτικού μηχανισμού του Δήμου, ώστε οφειλές προηγούμενων ετών να εισπραχθούν.

Να σημειωθεί ότι τα χρέη συμπολιτών προς το Δήμο και την ΔΕΥΑΙ ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Προέρχονται κυρίως από τιμολόγια νερού για τη ΔΕΥΑΙ και από την μη απόδοση τελών, όπως του 0,5 επί του κύκλου εργασιών, τραπεζοκαθισμάτων, διαφήμισης και πρόστιμα κλήσεων για το Δήμο.

Από τα στοιχεία που έχουν επεξεργαστεί οι αρμόδιες υπηρεσίες προκύπτει ότι υπάρχει μία κατηγορία μεγαλοοφειλετών, οι οποίοι θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα για την εξόφληση των υποχρεώσεών τους προς το Δήμο.

«Υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι είναι απολύτως συνεπείς και καταβάλλουν τις οφειλές τους στο Δήμο. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που δεν πληρώνουν. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το σύστημα πρέπει να είναι δίκαιο και έντιμο. Όσοι έχουν υποχρεώσεις προς το Δήμο πρέπει να τις τακτοποιήσουν και προς την κατεύθυνση αυτή θα κινηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες το επόμενο διάστημα», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Έκκληση προς οδηγούς από το Δήμο Ιωαννιτών

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι τις ημέρες αυτές η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν το παρκάρισμα πέραν των σημείων που επιτρέπεται και να υπακούουν στις οδηγίες και τις συμβουλές τόσο της Δημοτικής Αστυνομίας όσο και της Τροχαίας.

Εν όψει της περιφοράς των Επιταφίων που θα γίνει το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής παρακαλούνται να διευκολύνουν την κίνηση αποφεύγοντας να παρκάρουν στις κεντρικούς οδούς και στις κεντρικές πλατείες.

Εργασίες αποκατάστασης ύδρευσης στο Κολωνιάτι

Μετά από τέσσερα περίπου χρόνια ταλαιπωρίας, επιλύεται για τους κατοίκους στον οικισμό Κολωνιάτι, το σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετώπιζαν.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Νάστος, που έχει στην ευθύνη του την περιοχή, είχε ενημερώσει το Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο για την κατάσταση και στη συνέχεια το πρόβλημα είχαν μεταφέρει και οι ίδιοι οι κάτοικοι του οικισμού.

Από την Δημοτική Αρχή δόθηκε εντολή και ήδη η ΔΕΥΑΙ προχωρά στην κατασκευή των απαραίτητων έργων ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή υδροδότηση. Μεταξύ των άλλων η Δημοτική Επιχείρηση ανέλαβε την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου διανομής, μήκους 1200 μέτρων και την ανακατασκευή της δεξαμενής με την τοποθέτηση και συστήματος συμπίεσης.

Σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος επισκέφθηκε το Κολωνιάτι και ενημερώθηκε επί τόπου από τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΙ Κώστα Γιωτάκη για την εκτέλεση των εργασιών.

Το σύνολο των εργασιών θα έχει ολοκληρωθεί την Μεγάλη Πέμπτη και από την Μεγάλη Παρασκευή όλα τα σπίτια του χωριού θα υδροδοτούνται κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Φιλική ήττα του ΠΑΣ από την Κρανούλα

Μια πολύ καλή ευκαιρία να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του, πριν της γιορτές του Πάσχα, είχε ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Στεφάν Ντεμόλ.

Η ομάδα των Ιωαννίνων έδωσε φιλικό το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης στο Εθνικό Στάδιο "Ζωσιμάδων" με αντίπαλο την Δόξα Κρανούλας από την οποία ηττήθηκε με 2-1.

Η Δόξα άνοιξε το σκορ στο 48' με πέναλτι του Γιάκου και στο 56', ο Χήρας έκανε το 0-2. Ο ΠΑΣ μείωσε σε 1-2 στο 74' με πλασέ του Τζημόπουλου.

ΠΑΣ Γιάννινα: Σικαλιάς (46' Κουβεντάρης), Κυριάκος (46' Ντάσιος), Πάντος (46' Τζημόπουλος), Κώτσιος (46' Βαρτζιώτης), Μιχαήλ, Μπουχάν (40' Ντε Βινσέντι), Βαγγελής, Ανδράλας (46' Κεϊτά), Σκούφαλης, Φουρτάδο, Μπακαγιόκο (46' Τζάνης).

Δόξα Κρανούλας: Βασιλειάδης (67' Καραθανάσης), Κωτσίνας (82' Παπαρούνας), Τασιούλας (64' Κολιός), Μπιλιλής (40' Παπαβασιλείου, 82' Ναυρόζογλου), Διαμάντης, Βατσής (46' Γκαρόζης), Γκόλιας (90' Σταμάτης), Σταμούλης (46' Χήρας), Φραγκίεβιτς (46' Θρασκιάς), Γιάκος (59' Δάσκαλος), Κρολ (46' Χαμπίμπης).

[via]

Στα Ιωάννινα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στα Ιωάννινα βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και όπως κάθε χρόνο την Μεγάλη Παρασκευή, θα παρακολουθήσει την Ακολουθία και την Περιφορά του Επιταφίου από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Την Κυριακή, το μεσημέρι, ο κ. Παπούλιας θα πάει στην Κέρκυρα και θα γιορτάσει το Πάσχα στον Ναυτικό Σταθμό του νησιού.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Επικοινωνία Περιφερειάρχη - Αρχηγού ΕΛΑΣ για τους μετανάστες

Επικοινωνία με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ελευθέριο Οικονόμου είχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά και το έγγραφο που είχε στείλει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Υφυπουργό Εσωτερικών για το θέμα των μεταναστών στην Ηγουμενίτσα.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για μια ακόμη φορά τον Αρχηγό για τα προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία εκφράζονται φόβοι ότι θα επιδεινωθούν τους καλοκαιρινούς μήνες, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να προωθηθούν άμεσα σε Κέντρα Φιλοξενίας οι μετανάστες που σήμερα διαβιούν σε άθλιες συνθήκες περιμετρικά του λιμένος Ηγουμενίτσας.

Οριοθέτηση πληγέντων περιοχών από κατολισθήσες - πλημμύρες

Δημοσιεύτηκαν στο Φύλλο της Κυβερνήσεως (4-4-2011) οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν τις οριοθετήσεις περιοχών για την αποκατάσταση ζημιών από τις κατολισθήσεις του 2010 της Π.Ε. Ιωαννίνων και αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2010 στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.
Ειδικότερα οι περιοχές που οριοθετήθηκαν ως πληγείσες από κατολισθήσεις στην Π.Ε. είναι οι εξής: Δροσοχώρι, Δαφνούλα, Μουζακαίοι, Μάζια, Χρυσοβίτσα, Ανήλιο, Άρδοση, Σιστρούνι, Σενίκο, Πολύγυρος, Ιτέα, Πράμαντα, Ελληνικό, Δελβινακόπουλο, Ελεύθερο, Πλαγιά.
Οι περιοχές που οριοθετήθηκαν ως πληγείσες από τις πλημμύρες είναι οι εξής:
Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων: Ελεούσα, Βουνοπλαγιά, Περάτη, Κουκλέσι, Μουσιωτίτσα, Πέραμα, Αμφιθέα, Πεδινή, Κατσικά, Βασιλική, Δροσοχώρι, Καστρίτσα, Κουτσελιό, Λογγάδες, Μουζακαίοι, Χαροκόπι, Ανατολή και Νήσος.
Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας: Γλυκή, Βρυσέλλα Κυπάρισσος, Κορίτιανη.

Αρμόδια Υπηρεσία για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών των κτιρίων είναι ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Ν. Κοζάνης. Για την υποβολή αίτησης από τους ενδιαφερόμενους, ορίστηκε ημερομηνία έξι μηνών από τη δημοσίευση των αποφάσεων στο Φ.Ε.Κ.

Το Travel Channel στην Ήπειρο

Το Δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι Travel Channel βρέθηκε στην Ήπειρο για να αποτυπώσει εικόνες της Ηπείρου και να τις μεταδώσει σε όλο τον κόσμο. Το Travel Channel είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά κανάλια στον κόσμο, εκπέμπει σε 117 χώρες και 19 γλώσσες μέσω Nova, ενώ η συγκεκριμένη εκπομπή έχει τον τίτλο Flavours of Greece και θα μεταδοθεί περί το Σεπτέμβριο. Η ευκαιρία αυτή για προβολή της Ηπείρου προέκυψε ως αποτέλεσμα της συμμετοχής της Ηπείρου στην εκδήλωση του Λονδίνου.

Στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου συνόδεψαν τον παρουσιαστή Charlie Ottley και τον cameraman και παραγωγό Alasdair Grant στην περιήγησή τους στην Ήπειρο, ενώ πήραν μια καλή γεύση από την Ηπειρώτικη φιλοξενία σε ξενοδοχεία της περιοχής. Κατά τις δύο μέρες της διαμονής τους, 16 και 17 Απριλίου, και παρά τον βροχερό καιρό, αποτύπωσαν την παρασκευή της Ηπειρώτικης πίτας από γυναίκες του συνεταιρισμού Γυμνοτόπου ενώ παρουσίασαν την εκπληκτική εμπειρία του rafting στα Ηπειρώτικα ποτάμια, κάνοντας οι ίδιοι rafting στον Άραχθο.

Η συμπερίληψη εικόνων από την Ήπειρο σε τηλεοπτικές εκπομπές παγκόσμιας εμβέλειας αποτελούν μια εξαιρετική προβολή της περιοχής η οποία μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στον τουρισμό. Η δημοσιότητά αυτή ανέφερε ο κος Στράτος Ιωάννου «δεν αγοράζεται, διότι το κόστος θα ήταν τεράστιο και επιτυγχάνεται μόνο ως αποτέλεσμα ενεργειών δημοσίων σχέσεων. Είμαστε ευτυχείς που η συμμετοχή της Ηπείρου στην έκθεση του Λονδίνου, ανάμεσα σε όλα τα οφέλη που έφερε, πέτυχε να προσελκύσει το ενδιαφέρον ταξιδιωτικών εκπομπών διεθνούς απήχησης»

«Ευρωπαϊκό» φιλικό για ΠΑΣ

Πολύ κοντά σε συμφωνία για την διεξαγωγή φιλικού αγώνα με μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα, με άγνωστο ακόμα τον λόγο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σύλλογος τάσσεται στους μεγάλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μάλιστα στη φετινή σεζόν αγωνιζόταν στο Europa League, έχοντας ιδιαίτερα ακριβό μπάτζετ.

Ο λόγος της διεξαγωγής του φιλικού έχει δύο πιθανά σενάρια, το ένα έχει να κάνει αναφορικά με το αν θα γίνει το παιχνίδι για την «φιέστα» του ΠΑΣ για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της Football League και το δεύτερο για το ενδεχόμενο να γίνει στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας του συλλόγου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα του φιλικού, με τις πιθανότητες να γίνει πράξη να είναι αρκετές.

[via]

Φιλικό ο ΠΑΣ με την Δόξα Κρανούλας

Με πρωινή προπόνηση που διεξήχθη στο ΠΕΑΚΙ συνεχίστηκε την Μεγάλη Τρίτη η προετοιμασία των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ ενόψει και της διακοπής του πρωταθλήματος για τις γιορτές του Πάσχα προπονήθηκε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και χωρίς να υπάρχουν προβλήματα για τον Βέλγο τεχνικό.

Από εκεί και πέρα την Μεγάλη Τετάρτη το μεσημέρι (16:00), ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι την Δόξα Κρανούλας στο Εθνικό Στάδιο "Ζωσιμάδες", ενώ την Μεγάλη Πέμπτη η ομάδα θα προπονηθεί για τελευταία φορά και μετά οι παίκτες θα έχουν τετραήμερη άδεια προκειμένου να περάσουν μαζί με τις οικογένειες τους το Πάσχα.

[via]

Εξάρθρωση σπείρας που έκανε διαρρήξεις σε εργοτάξια

Σπείρα που έκανε διαρρήξεις σε εργοτάξια της Ηπείρου, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία στην Αμφιθέα Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τα οποία μετέφεραν με φορτηγάκι, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, ζάντες αυτοκινήτων, δύο ηλεκτροκινητήρες και μία συσκευή συμπιεσμένου αέρα και ρουλεμάν, που είχαν κλέψει λίγες ώρες νωρίτερα από εταιρεία παραγωγής σκυροδέματος στην Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων, ενώ τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο.

Εξάλλου, άγνωστοι παραβίασαν το αντλιοστάσιο από το οποίο γίνεται η άρδευση όλων των καλλιεργειών του κάμπου στη Λαψίστα Ιωαννίνων και έκλεψαν χάλκινα καλώδια, αχρηστεύοντας τα συστήματα άντλησης, ενώ προκάλεσαν και φθορές στους πίνακες ηλεκτροδότησης, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Προανάκριση για την κλοπή διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

[via]

Αυξάνονται οι ιντερνετικές επιθέσεις σε κρίσιμης σημασίας συστήματα

Οι βασιζόμενες στο διαδίκτυο επιθέσεις σε κεντρικά συστήματα αποφασιστικής σημασίας όπως είναι αυτά του φυσικού αερίου, του ηλεκτρισμού και της υδροδότησης αυξήθηκαν σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

Η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας H/Y McAfee ερεύνησε μεταξύ 200 στελεχών των τεχνολογιών πληροφορικής (ΙΤ) που εργάζονται για εταιρείες κοινής ωφέλειας σε 14 χώρες. Οι 8 στους 10 δήλωσαν πως τα δίκτυα τους αποτέλεσαν στόχο των χάκερς πέρσι.

Ως πιθανότερη πηγή των επιθέσεων πιθανολογείται η Κίνα, ακολουθούμενη από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Ο αριθμός των περιστατικών που αναφέρθηκαν ήταν υψηλότερος από αυτόν του 2009 όταν μόλις το 50% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως είχαν πέσει θύμα επίθεσης.

Παρά το γεγονός ότι παρόμοιες επιθέσεις έχουν τη δυνατότητα να προσβάλλουν ιστοσελίδες και εταιρικά δίκτυα, οι ερευνητές δήλωσαν πως θεωρούν απίθανο η πρόθεσή τους να ήταν η διακοπή των ενεργειακών προμηθειών.

Ωστόσο, παραμένει η πιθανότητα οι επιθέσεις αυτές να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στο μέλλον και το 75% πιστεύει πως τη προσεχή διετία θα έχουμε σοβαρές επιθέσεις ικανές να διακόψουν την παροχή υπηρεσιών για τουλάχιστον 24 ώρες, απώλειες ζωής, προσωπικές βλάβες και επιχειρηματικές χρεοκοπίες.

[via]

Πρόστιμο 20.000 δολάρια για κακοποίηση γάτας

Βαριά «καμπάνα» 20.000 δολαρίων επιβλήθηκε σε έναν ηλικιωμένο άνδρας από το Περθ της Αυστραλίας, γιατί κακοποίησε μια γάτα.

Το το δικαστήριο υποχρέωσε επίσης στον Τζον Κονέλ, 71 ετών, να καταβάλει και 2.000 δολάρια στην Εταιρία Προστασίας Ζώων (RSPCA).

Ο δράστης κλώτσησε μια μικρή γάτα που ήθελε να παίξει με τα σκυλιά του. Κατόπιν την άρπαξε και την πέταξε και έδωσε εντολή στα σκυλιά να τρέξουν και να του την φέρουν.

«Είσαι ντροπή για το ανθρώπινο γένος. Κακοποίησες μια γάτα λες και ήταν κατσαρίδα» του είπε ο δικαστής Μάικολ Γουίλερ.

[via]

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Σύσκεψη για τις «Εορτές Σουλίου 2011»

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Σουλίου, στην Παραμυθιά την Παρασκευή 15 Απριλίου, στα πλαίσια της προετοιμασίας των «Εορτών Σουλίου 2011», που φέτος θα γίνουν την Κυριακή 29 Μαΐου   στον ιστορικό χώρο του Σουλίου, σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών, υπέρ της ελευθερίας.

Στην σύσκεψη πήραν μέρος, Εκπρόσωπος της Ι.Μ. Παραμυθίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης Θωμάς, η Δήμαρχος Σουλίου κα. Μπραϊμη – Μπότση Σταυρούλα, ο Αντιδήμαρχος κ. Πανταζής, ο Δ/κτης του 628 ΤΠ, ο Δ/κτης της Τροχαίας, ο Δ/κτης του ΑΤ Παραμυθιάς και κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αφορούν την αρτιότερη διοργάνωση των εορτών και αποφασίστηκε να υπάρξει, η καλύτερη δυνατόν συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου ώστε οι εορτές να γίνουν με κάθε λαμπρότητα αλλά μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δεδομένων και συγκυριών. Αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων που θέλουν να συνδράμουν στην διοργάνωση και στο τελετουργικό της εκδήλωσης. Η Δήμαρχος Σουλίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας συμφώνησαν ότι από την επομένη των εκδηλώσεων, από κοινού θα υποβάλουν αίτημα   προς τα συναρμόδια υπουργεία για τροποποίηση του Βασιλικού Διατάγματος διοργάνωσης των εορτών του Σουλίου, ώστε από την επόμενη χρονιά να προβλέπεται και επισήμως ο Δήμος Σουλίου ως συνδιοργανωτής.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More