<--! -->

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πανηπειρωτικο συλλαλητηριο στη γαλακτοβιομηχανια Δωδωνη

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο έξω από τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαίου στις έντεκα και μισή το πρωί. Η κινητοποίηση οργανώνεται από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και τον Αγροτικό Σύλλογο Ζίτσας.

Οι Σύλλογοι με ανακοίνωσή τους τονίζουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον αγροτικό κόσμο, εξ’ αιτίας της μη καταβολής για δύο περίπου μήνες του αντιτίμου του εισκομιζόμενου γάλακτος.

[via]

Με 3 γαλαζιες σημαιες υποδεχεται το καλοκαιρι η Πρεβεζα

Τρεις Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίζουν στην Κυανή Ακτή και το Μονολίθι του Δήμου Πρέβεζας και στην παραλία της Λούτσας του Δήμου Πάργας.

Η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987 στις ακτές και στις μαρίνες που πληρούν ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις. Οι ακτές δεν αρκεί να διαθέτουν εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Σε αυτές πρέπει επιπλέον να τηρούνται και άλλα 32 κριτήρια, που αφορούν καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ιδρυτής και διεθνής συντονιστής του προγράμματος είναι το ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), το οποίο εδρεύει στη Δανία. Στη Ελλάδα εκπροσωπείται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση της χώρας (1951), η οποία είναι ο χειριστής του Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» από το 1992.

Το πρόγραμμα υποστηρίζει η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ.

[via]

Συμβολικος αποκλεισμος των συνορων

Στο συμβολικό αποκλεισμό των μεθοριακών σταθμών Κακαβιάς και Μέρτζιανης προχώρησαν χθες κάτοικοι από τα χωριά του Πωγωνίου και της Κόνιτσας διαμαρτυρόμενοι για την ελλιπή αστυνόμευση στα ακριτικά χωριά.

Για περισσότερες από δύο ώρες έμεινε κλειστό το μεγαλύτερο τελωνείο της Ηπείρου, αυτό της Κακαβιάς με τους κατοίκους του Πωγωνίου να ζητούν επειγόντως την άμεση λήψη μέτρων.

Οι δημοτικές αρχές και εκπρόσωποι φορέων σημειώνουν η κατάσταση είναι απελπιστική μετά τη μετακίνηση μεγάλης αστυνομικής δύναμης από την Ήπειρο στη Θράκη.

Ζητούν την επιστροφή των αστυνομικών, την πλήρη στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων αλλά και την λειτουργία των στρατιωτικών φυλακίων που έκλεισαν τους τελευταίους μήνες.

[via]

Σεισμος 3,8 Ριχτερ στην Κονιτσα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ένα τέταρτο πριν τη μία το μεσημέρι 22 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Κόνιτσας.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

[via]

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Κοκκινο σε ΠΑΣ κι αλλες 7 ΠΑΕ απο την ΕΠΟ

Οκτώ από τις δεκαέξι ομάδες, οι μισές της Superleague δηλαδή, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την αδειοδότησή τους εν όψει της νές σεζόν όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/5) η ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ, Πανιώνιος (δεν έδωσε φάκελο), Αρης (δεν έδωσε φάκελο), ΟΦΗ, Πανθρακικός και για τυπικούς λόγους ΑΕΚ και Κέρκυρα είναι οι ομάδες που δεν πήραν άδεια για τη νέα χρονιά.

Αντίθετα, το "πράσινο" φως πήραν οι: Αστέρας, Βέροια, Ξάνθη, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Να σημειωθεί πως οι ομάδες που δεν πήραν άδεια μπορούν να ασκήσουν έφεση μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες, ώστε να εξεταστεί ο φάκελός τους από τη δευτεροβάθμια επιτροπή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας:

"Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΓΣ, ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ, SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο., ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠO, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., Π.Α.Ο.Κ., ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΟ.

Δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: Α.Ε.Κ., ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, Ο.Φ.Η., ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΟ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ.

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών".

[via]

Αφησαν ανοιχτους λογαριασμους, ΠΑΣ και Ατρομητος (1-1)


Σε ένα ματς πραγματικό ντέρμπι, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στους Ζωσιμάδες με αποτέλεσμα η εξέλιξη των πλέι οφ και η κορυφή να... ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί

Τα πάντα εκτός από νικητή είχε το ματς στα Γιάννινα, με τον Ατρόμητο να προηγείται μόλις στο 2' με τον Καραγκούνη, αλλά τον ΠΑΣ Γιάννινα να απαντάει και να ισοφαρίζει στο 34' με τον Τσουκαλά. Η ομάδα του Χριστόπουλου μπορεί να μην κέρδισε στο σπίτι της, αλλά παραμένει στην πρώτη θέση (ανέβηκε στους 7 βαθμούς), έχοντας τρεις περισσότερους από τον Ατρόμητο (πήγε στους 4 βαθμούς). Καλύτεροι στο α' μέρος οι γηπεδούχοι, που αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο από το 41' λόγω αποβολής του Κεϊτά, πήραν τα ηνία και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι, που έμειναν με δέκα στο 55' εξαιτίας της κόκκινης κάρτας του Ουντότζι.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το ματς ο Ατρόμητος, αφού μόλις στο 2' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Νάστος και Ουντότζι συνδυάστηκαν ωραία από αριστερά (υπάρχει υποψία οφσάιντ στην αρχή της φάσης) και ο Καραγκούνης από κοντά άνοιξε το σκορ. Ο ΠΑΣ, που στο 4' έχασε με τραυματισμό τον Πάντο, σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του και μετά το 20λεπτο ισορρόπησε πλήρως και άρχισε να πατάει περιοχή απειλώντας τον Ράντμαν.

Ο Ατρόμητος, που έπαιζε με αντεπιθέσεις, στο 28' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ναπολεόνι για το 2-0. Φάση που τελικά "πλήρωσαν" οι περιστεριώτες λίγα λεπτά αργότερα (κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην Τρίπολη), καθώς ο Τσουκαλάς στο 34' ισοφάρισε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από κόρνερ. Κι ενώ οι γιαννιώτες είχαν την υπεροχή, μία ανόητη ενέργεια (καρατιά στο πρόσωπο του Δημούτσου) του Κεϊτά άλλαξε τα δεδομένα, καθώς ο αφρικανός αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στο 41'.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ΠΑΣ και Ατρόμητος είχαν από μία καλή στιγμή (με Ντε Βινσέντι και Σουμπίνιο), αλλά οι γηπεδούχοι πολύ γρήγορα έχασαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα. Κι αυτό καθώς ο Ουντότζι "κατάφερε" μέσα σε δύο λεπτά να αποβληθεί (για επικίνδυνο μαρκάρισμα και θέατρο). Αξιοσημείωτο πως τόσο ο Παράσχος, όσο και ο Χριστόπουλος ήταν έτοιμοι να αντικαταστήσουν τους παίκτες, που αποβλήθηκαν.

Από τη στιγμή που η αριθμητική ισορροπία επανήλθε, το ματς απέκτησε ρυθμό με τον Ατρόμητο να είναι πιο επιθετικός και να χάνει καρέ ευκαιριών. Δύο με τον Ναπολεόνι (64' και 73'), μία με τον Μπρίτο (65') και μία με τον Σουμπίνιο (74'), τις οποίες σταμάτησε με σωτήριες επεμβάσεις ο εξαιρετικός Φεγκρούς. Στη συνέχεια τα ηνία πήρε ο ΠΑΣ, που προσπάθησε να πιέσει στα τελευταία λεπτά για τη νίκη, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τον ΠΑΣ να παραμένει στην κορυφή, αλλά τον Ατρόμητο να παραμένει σε θέση βολής.

[via]

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Εκδηλωσεις για το Ολοκαυτωμα του Σουλιου

Απο την Περιφερεια Ηπειρου:

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της ελευθερίας. Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης θα τελεστούν την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαΐου στην Παραμυθιά, με αποκορύφωμα την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στον Ιστορικό Χώρο του Σουλίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Πρόσκληση-πρόγραμμα: Λήψη αρχείου

Εξοφληση ληξιπροθεσμων απο το Δημο Ιωαννιτων

Στην εξόφληση οφειλών ύψους 10,4 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν στα έτη από το 2001 μέχρι το 2011, προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο του Συμφώνου Αποδοχής Όρων Εκκαθάρισης Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων που ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αυτών προέρχεται από ρυμοτομίες που έγιναν κατά το παρελθόν. Συγκεκριμένα για την αποζημίωση των ρυμοτομιών θα διατεθεί το ποσό των 6,6 εκατομμυρίων ευρώ ενώ με το υπόλοιπο θα εξοφληθούν άλλες υποχρεώσεις των παρελθόντων ετών.
Με αφορμή το γεγονός αυτό από το Δήμο διευκρινίζεται ότι όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα των ληξιπρόθεσμων και δεν έχουν αναγνώριση δικαιούχου θα πρέπει να προχωρήσουν στη σχετική διαδικασία.
Η αναγνώριση για ποσά μέχρι δέκα χιλιάδων ευρώ, γίνεται διοικητικά μέσω Επιτροπής στην Κτηματική Υπηρεσία, ενώ για μεγαλύτερα ποσά με δικαστική απόφαση.
Οι δικαιούχοι που ανήκουν στις κατηγορίες αυτές μπορούν να απευθύνονται στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου για περισσότερες διευκρινήσεις και οδηγίες.

Εκδηλωση βραβευσης μαθητων για την ανακυκλωση

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Ιωαννιτών», στις οποίες και φέτος έδωσαν δυναμικό παρόν τα σχολεία της περιοχής.
Την Τετάρτη 22 Μαΐου, στη μία το μεσημέρι, στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου, θα απονεμηθούν τα έπαθλα στους μαθητές από τα τρία σχολικά τμήματα που πρώτευσαν στο διαγωνισμό με την παρουσία των ιδίων, εκπαιδευτικών, επισήμων καθώς και εκπροσώπων των εταιριών που προσέφεραν τα έπαθλα.
Νικητές και έπαθλα
> 1ο Δώρο – Έπαθλο:
Ένα ποδήλατο, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με τη μεγαλύτερη συμμετοχή
Τμήμα Γ2, 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, με 31.359 συσκευασίες 
> 2ο Δώρο – Έπαθλο:
Ένα MP4 music player, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή
Τμήμα Α1, 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, με 26.350 συσκευασίες
> 3ο Δώρο – Έπαθλο:
Ένα MP3 music player, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με την τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή
Τμήμα Α4, 2ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων, με 21.560 συσκευασίες
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, στις οικογένειες και στους εκπαιδευτικούς τους, που δίνουν το μήνυμα όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά ότι η ανακύκλωση οφείλει να γίνει “στάση ζωής” για ένα καλύτερο αύριο.

Καταγγελια του Συλλογου Προστασιας Περιβαλλοντος Ιωαννινων για το στιβο θαλασσιου σκι

Αξιότιμοι Κύριοι
Ο Δήμος Ιωαννιτών επί πέντε μήνες εκτελεί ένα πασίδηλα καταστροφικό έργο, την κατασκευή στίβου θαλασσίου σκι στον υγροβιότοπο Αμφιθέας, με παραπλάνηση ή την ανοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Μετά από καταγγελίες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το (γ) σχετικό ζήτησε από τον Δήμο Ιωαννιτών την άμεση διακοπή των παράνομων χωματουργικών εργασιών και την αποκατάσταση της βλάβης στο περιβάλλον.
Πάρα ταύτα, ουδέν έπραξε η Διοίκηση για την αποκατάσταση της βλάβης. Αντίθετα, μη λαμβάνοντας μέτρα προφύλαξης, προχώρησε στην (δ) σχετική αδειοδότηση ως έργο δήθεν προστασίας – συντήρησης οικοσυστήματος, παραβιάζοντας την ευρωπαϊκή αρχή της προφύλαξης και της αποκατάστασης της ζημίας. Δηλαδή ενώ το έργο λόγω μη τήρησης της νόμιμης διαδικασίας αδειοδότησης και κατόπιν συνεχών καταγγελιών κρίθηκε από την ίδια τη Διοίκηση ως παράνομο, για το ίδιο έργο χορηγήθηκε η (δ) σχετική άδεια χρήσης νερού εκτέλεσης έργου, η οποία δηλώνει προσχηματικά ως σκοπό την αξιοποίηση υδατικών πόρων με την εκτέλεση έργου προστασίας – συντήρησης  οικοσυστημάτων (κοπή καλαμιών). Η προσπάθεια συγκάλυψης του παράνομου έργου είναι προφανής καθώς τόσο η «κοπή καλαμιών» όσο και  η δημιουργία στίβου θαλασσίου σκι «τυγχάνει» να έχουν ακριβώς πανομοιότυπες διαστάσεις, ήτοι 800 m x 80 m = 64.000 m2 (64 στρέμματα) και θέση στο ίδιο ακριβώς σημείο.
Η αναφορά περί «βελτίωσης των τόπων αναπαραγωγής υδρόβιων ειδών» στο (δ) σχετικό είναι επίσης καθ΄ όλα προσχηματική, καθώς οι εργασίες εκτελούνται την περίοδο αναπαραγωγής στον τόπο φωλεασμού απειλούμενων και προστατευόμενων ειδών της πανίδας (ορισμένα εκ των οποίων περιλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ειδών της Ελλάδας) και συνεπώς ακόμη και η κοπή καλαμιών δεν επιτρέπεται τουλάχιστον μέχρι και τον Ιούλιο.
Η χορηγηθείσα (δ) σχετική άδεια εκδόθηκε παρανόμως, όπως τεκμηριώνεται αναλυτικά  στην Προσφυγή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων ενώπιον του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ((ε) σχετικό).
Στην πράξη δεν κρατήθηκαν καν τα προσχήματα και οι εργασίες εκτελούνται μέχρι και σήμερα, απροκάλυπτα καθ’ υπέρβαση και αυτής της παράνομης χορηγηθείσας άδειας χρήσης νερού εκτέλεσης έργου διότι:
  1. Οι εργασίες δεν εκτελούνται με το μηχάνημα WATΕR MASTER του Δήμου Ιωαννιτών όπως μονοσήμαντα ορίζει η (δ) σχετική άδεια, αλλά εκτελούνται και εκσκαφές εκβάθυνσης με βυθοκόρο – ειδικό εκσκαφέα εκβάθυνσης λιμένων τύπου dragline της Περιφέρειας Ηπείρου.
  2. Οι εκτελούμενες εργασίες δεν αφορούν κοπή καλαμιών αλλά καθ υπέρβαση της (δ) σχετικής άδειας γίνεται εκρίζωση, εκσκαφές και εκβάθυνσηΥπήρξαμε αυτήκοοι μάρτυρες εντολών προς τους χειριστές των μηχανημάτων για εκσκαφές εκβάθυνσης βάθους 2μ.
  3. Η εκρίζωση και οι εκσκαφές απαγορεύονται όχι μόνο διότι δεν προβλέπονται στη (δ) σχετική άδεια, αλλά και από το εν ισχύ υπ’αριθ. Β.Δ. 249/29.4.1972«περί των επιτρεπομένων εντός των λιμνών αλιευτικών εργαλείων, προστασίας των υδροβίων φυτών και ρυθμίσεως της αλιείας εις τας λίμνας Παμβώτιδα και Ορεστιάδα», το οποίο επικαλείται και λαμβάνει υπόψη της η Διοίκηση στη χορηγηθείσα άδεια, ειδικότερα, το άρθρο 2 του Βασιλικού αυτού Διατάγματος, για την προστασία υδροβίων φυτών και λιμνών ορίζει ρητά και σαφώς ότι «1.Απαγορεύεται η εκρίζωσις των υδροβίων φυτών των λιμνών. 2. Επιφυλασσομένης της ισχύος της περιπτώσεως Β του άρθρου 2 του  Β.Δ. 142/71,  επιτρέπεται  η  κοπή  καλάμων των λιμνών και εις ύψος 20 εκατοστομέτρων τουλάχιστον από της ρίζης, δι`  αποφάσεως  του  οικείου Νομάρχου οριζούσης την ποσότητα το μέρος και την διάρκειαν κοπής».
  4. Από αυτοψία που διενεργήσαμε την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013, διαπιστώσαμε, όπως είναι έκδηλο και από τις συνημμένες φωτογραφίες, ότι το βάθος του νερού στον καλαμιώνα Αμφιθέας στην περιοχή εκτέλεσης των εργασιών είναι περί τα 40 εκατοστά. Συνεπώς είναι αντικειμενικά αδύνατη η εφαρμογή της πρόβλεψης της (δ) σχετικής άδειας περί κοπής των καλαμιών, με τη χρήση πλωτού εκσκαφέα, για «διάνοιξη αύλακα μέσα στον καλαμιώνα ……..με μέσο βάθος 1 m».
    Δηλαδή επειδή στην έκταση του καλαμιώνα όπου εκτελούνται οι εργασίες το υφιστάμενο βάθος νερού είναι 40 εκατοστάδεν είναι δυνατή η διάνοιξη αύλακα μέσου βάθους 1m με κοπή καλαμιών, αλλά απαιτούνται υποχρεωτικά εκρίζωση και εκσκαφές.
  5. Από την αυτοψία που πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013, προκύπτει ότι στην περιοχή που έχει σκάψει το πλωτό μηχάνημα WATER MASTER του Δήμου Ιωαννιτών το βάθος νερού κυμαίνεται από 1,4 με 1,6 μέτρα, ενώ στην περιοχή που έχει σκάψει η βυθοκόρος (dragline) το βάθος του νερού κυμαίνεται στα 2,5 μέτρα. Συνεπώς το βάθος του δημιουργούμενου παράνομα με εκσκαφές αύλακα ξεπερνά κατά πολύ το προβλεπόμενο 1 μέτρο.
  6. Πραγματοποιείται και επίχωση με αδρανή υλικά χωρίς αυτό να προβλέπεται από την (δ) σχετική άδεια. Η επίχωση πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί ως βάση έδρασης για κατασκευές όπως κερκίδες, πύργους παρακολούθησης των αγώνων, κ.α., κατασκευές στις οποίες έχουν αναφερθεί σε τηλεοπτικές τους δηλώσεις εκπρόσωποι του Ομίλου Σκι Παμβώτις, όμως αποκρύβονται από τη Διοίκηση για να παρουσιασθούν σε δεύτερη φάση, κάτι που συνιστά καταφανή παραβίαση της διαδικασίας αδειοδότησης.
  7. Η (δ) σχετική άδεια ψευδώς αναφέρει ότι «Η εργασία θα γίνει σε έκταση που ανήκει στο Δήμο Ιωαννιτών, στην Τ.Κ. Αμφιθέας. Πρόκειται για τα τεμάχια με αριθμό 188 και 189 της διανομής Αμφιθέας, με χρήση «βάλτος», όπως προκύπτει από το απόσπασμα Κτηματολογικού Πίνακα Διανομής Αμφιθέας». Όμως τα υπ’αριθμόν 188, 189 τα οποία απεικονίζονται στον πίνακα 5 (Βάλτος) του αποσπάσματος του κτηματολογικού πίνακα της αναμόρφωσης Αμφιθέας έτους 1994 ανήκουν κατά κυριότητα στο ελληνικό δημόσιο και δεν περιλαμβάνονται στις εκτάσεις που μεταβιβάσθηκαν κατά κυριότητα στης τέως κοινότητα Στρουνίου με την αριθ.10832/1961 απόφαση του Νομάρχη Ιωαννίνων. Αυτά βεβαιώνονται από το σχετικό υπ’αριθ. 4508/23-6-2004 έγγραφο του τμήματος Εποικισμού –Αναδασμού της πρώην Περιφέρειας Ηπείρου.
  8. Ακόμη και οι συντεταγμένες της (δ) σχετικής άδειας που αναγράφονται στον σχετικό πίνακα συντεταγμένων έργου (προβολικές συντεταγμένες ΕΓΣΑ ’87), είναι παντελώς εσφαλμένες, καθότι αφορούν όχι την περιοχή που γίνονται οι εργασίες, αλλά την άλλη μεριά του αναχώματος προς την υδάτινη επιφάνεια.
Στην παράγραφο 5.2 του (δ) σχετικού αναφέρεται ότι η άδεια είναι δυνατόν να καταργηθεί εφ’ όσον συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στις παραγράφους του άρθρου 13 του Ν. 3199/03.
Επειδή σε κάθε περίπτωση το εκτελούμενο έργο δεν τηρεί ούτε κατ’ ελάχιστο τις προϋποθέσεις και τους όρους που έχουν ταχθεί με την (δ) σχετική Άδεια, συντρέχουν τόσο οι λόγοι κατάργησή της, όσο και εφαρμογής των σχετικών διοικητικών και ποινικών διατάξεων του άρθρου 13 και 14 του Ν. 3199/2003, που ορίζουν ότι «Αρ. 13. 1.Σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ρυπαίνουν ή υποβαθμίζουν με άλλον τρόπο τα ύδατα ή παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου αυτού ή των κανονιστικών πράξεων που εκδίδονται κατ` εξουσιοδότησή του, καθώς και στους παραβάτες των όρων και των περιορισμών που καθορίζονται στις άδειες που προβλέπονται στο άρθρο 11, επιβάλλεται ως διοικητική κύρωση πρόστιμο από 200 ευρώ μέχρι 600.000 ευρώ, ανάλογα με την σοβαρότητα, τη συχνότητα και την υποτροπή της παράβασης, ανεξάρτητα από την ποινική ή την αστική ευθύνη ή τις διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται από άλλες διατάξεις. 2. ………… Αρμόδια για τον έλεγχο και τη διαπίστωση της παράβασης είναι και τα Κλιμάκια Ελέγχων Ποιότητας Περιβάλλοντος, που προβλέπονται στο άρθρο 26 του Ν. 1650/1986. Στην περίπτωση αυτή το πρόστιμο επιβάλλεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων » Το άρ. 14 αντίστοιχα προβλέπει «1. Σε όποιον προκαλεί ρύπανση ή υποβαθμίζει με άλλον τρόπο τα ύδατα, με πράξη ή παράλειψη που αντιβαίνει στις διατάξεις του νόμου αυτού ή των κατ` εξουσιοδότησή του εκδιδόμενων διαταγμάτων ή αποφάσεων, καθώς και σε όποιον ασκεί δραστηριότητα ή επιχείρηση χωρίς την απαιτούμενη, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού ή των κατ` εξουσιοδότησή του εκδιδόμενων διαταγμάτων ή αποφάσεων, άδεια ή έγκριση ή υπερβαίνει τα όρια της άδειας ή έγκρισης που του έχει χορηγηθεί και υποβαθμίζει τα ύδατα, επιβάλλονται οι ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 28 του Ν. 1650/1986
Επειδή ο Νόμος 4042/2012, εναρμονίζοντας την ελληνική νομοθεσία με την Οδηγία της Ε. Ένωσης για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος τροποποίησε με το άρθρο 7 αυτού το άρθρο 28 του Ν. 1650/1986 και επέβαλε  αυστηρές κυρώσεις σε όσους υπερβαίνουν τα όρια της άδειας που τους έχει χορηγηθεί και σε όσους προκαλούν ρύπανση ή υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Επειδή οι εκτελούμενες εργασίες καταστρέφουν ένα από τα σπουδαιότερα ενδιαιτήματα της Ελλάδας, προστατευόμενο από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στον υγροβιότοπο, με άγνωστες συνέπειες για την ενδημική και μεταναστευτική πανίδα, βάσει του άρθρου 8, παρ.4 του Ν.3200/1955 και του άρθρου 26 ΚΔΔ/σιας, με την παρούσα καταγγελία μας
σας καλούμε άμεσα και συντονισμένα:
  1. να προβείτε στην διακοπή των παράνομων εργασιών.
  2. Η ΕΥΕΠ να εφαρμόσει τα ανακριτικά καθήκοντα που της παρέχονται από τον Ν.4042/2012 άρθ.9 για την άμεση επί τόπου διαπίστωση της παράβασης της νομοθεσίας.
  3. Να επιβάλλετε τις αυξημένες κυρώσεις που προβλέπονται από το Ν.4042/2012 αρθ. 7, υλοποιώντας την επιταγή του ευρωπαϊκού και εθνικού δικαίου που επιτάσσει οι κυρώσεις να είναι «ανάλογες, αποτρεπτικές και αποτελεσματικές»
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας,
παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση
και επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε το δικαιώματα που μας παρέχει το Σύνταγμα και η υφιστάμενη ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία προς πάσα κατεύθυνση για την διασφάλιση του φυσικού κεφαλαίου της λίμνης Παμβώτιδας και την υλοποίηση της βιώσιμης ανάπτυξης στη λίμνη.
Ολόκληρο το έγγραφο της καταγγελίας στον σύνδεσμο:
katagelia_17.05.2013


Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΠΑΣ για Champions League

Νέο στραβοπάτημα για τον ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα και υποχώρησε στη δεύτερη θέση, με την ομάδα του Χριστόπουλου να ανεβαίνει στην πρώτη

Σε ιδανικό αυτόχειρα εξελίσσεται ο ΠΑΟΚ, που... κάνει τα πάντα για να χάσει και τον τελευταίο στόχο της φετινής σεζόν. Το προβάδισμα, που είχε με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου το πέταξε στο Περιστέρι και με την ήττα από τον ΠΑΣ βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Η ομάδα του Γεωργιάδη ήταν πάλι προβλέψιμη και ο ΠΑΣ με έξυπνη διαχείριση του αγώνα χτύπησε στο 89' με τον Λίλα, που με κοντινό πλασέ χάρισε σπουδαία νίκη στην ομάδα του. Οι θεσσαλονικείς έχασαν απίστευτη ευκαιρία στο 85' με Αθανασιάδη και Ολίσε, ο Φεγκρούς σταμάτησε τετ α τετ του Βούκιτς στις καθυστερήσεις και το συγκρότημα του Χριστόπουλου σημείωσε την δεύτερη διαδοχική του νίκη στα πλέι οφ, έχοντας πλέον κάθε δικαίωμα να κάνει όνειρα για Champions League. Εντονες οι αποδοκιμασίες στην Τούμπα τόσο στο ημίχρονο, όσο και στο τέλος του αγώνα.

Οι αποδοκιμασίες τόσο στο 28', όσο και στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, των φιλάθλων του ΠΑΟΚ αποδεικνύει και την εικόνα του Δικεφάλου στον αγωνιστικό χώρο. Για ακόμα ένα 45λεπτο οι θεσσαλονικείς παρουσίασαν ένα προβληματικό πρόσωπο, με τους παίκτες του Γεωργιάδη να έχουν μία παντελώς φλύαρη υπεροχή, παίζοντας παράλληλο-προβλέψιμο ποδόσφαιρο και χωρίς να βρίσκουν διαδρόμους προς την εστία του Φεγκρούς και λύσεις στο αμυντικογενές 5-3-2 του Χριστόπουλου.

Πολλές οι άστοχες σέντρες, ανεκμετάλλευτες όλες οι -πολλές- στημένες φάσεις, έλλειψη κίνησης και αδυναμία δημιουργία φάσεων συνέθεταν την εμφάνιση του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι βελτιώθηκε κάπως μετά το 35' όταν ο Γεωργιάδης γύρισε το σχήμα σε 4-4-2, αλλά και πάλι κλασική φάση δεν βγήκε. Ο Καμαρά ήταν ο πιο δραστήριος και ο μόνος, που προσπαθούσε να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ, ενώ την ίδια ώρα ο ΠΑΣ, που αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές στην 11άδα, δεν κατάφερε να απειλήσει σε καμία περίπτωση.

Ο Γεωργιάδης προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του ΠΑΟΚ ρίχνοντας στη μάχη Βούκιτς και Ολίσε (στη θέση Λόρενς και Σαλπιγγίδη) από νωρίς και ο νέος σχηματισμός έδειξε να λειτουργεί καλύτερα κυρίως εξαιτίας του σέρβου. Ο Δικέφαλος άρχισε να πιέζει και να απειλεί, με τους Καμαρά, Ετό και Κάτσε να έχουν πολύ καλές ευκαιρίες (στο 49', στο 58' και το 59'). Ο ΠΑΣ όμως σιγά σιγά βρήκε τα μαρκαρίσματα και περιόρισε την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ, αναγκάζοντας τον Γεωργιάδη να ανεβάσει τον Κατσουράνη στα χαφ.

Ο Βούκιτς είχε μία καλή εκτέλεση φάουλ στο 73', που απόκρουσε ο Φεγκρούς, αλλά ο χρόνος είχε αρχίσει να πιέζει πολύ τον ΠΑΟΚ και οι παίκτες του ΠΑΣ είχαν αρχίσει να βγαίνουν από το καβούκι τους με απειλητικές διαθέσεις. Στο 85' ο ΠΑΟΚ είχε απίστευτη ευκαιρία, αλλά ο Αθανασιάδης σημάδεψε το δοκάρι, ενώ ο Μπέριος απομάκρυνε το πλασέ του Ολίσε πριν περάσει τη γραμμή. Ο Δικέφαλος δεν μπορούσε να σκοράρει και ο ΠΑΣ τον τιμώρησε σκληρά όταν στο 89'  ο Λίλα από κοντά νίκησε τον Γλύκο, άνοξε το σκορ και χάρισε στην ομάδα του μία σπουδαία νίκη, που τον βάζει οδηγό στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις να ισοφαρίσει, αλλά ο Φεκγρούς κράτησε το μηδέν.

[via]

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΠΑΣας και στα πλει οφ...

Μετά από πολύ καλή εμφάνιση, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στους Ζωσιμάδες, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία των πλέι οφ της Super League. Καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης η ομάδα του Χριστόπουλου, που κυριάρχησε στον χώρο του κέντρου και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση. Κουρασμένο και χωρίς ενέργεια παρουσιάστηκε το συγκρότημα του Τσιώλη.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση, φτάνοντας πολύ κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, με τους Ιλιτς (3') και Γεωργίου (6'). Ωστόσο, η τρίτη ευκαιρία του ΠΑΣ ήταν και η... φαρμακερή για τον Αστέρα.

Στο 8', ο Πάντος έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Τσουκαλάς απέφυγε τον Τσαμπούρη και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Φούλοπ και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Χριστόπουλου.

Το γκολ του ΠΑΣ... ξύπνησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όχι μόνο κατάφεραν να ισορροπήσουν τον αγώνα στην συνέχεια, αλλά απάντησαν άμεσα στο τέρμα του Τσουκαλά.

Στο 14', ο Ράγιος έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Σανκαρέ, με εντυπωσιακό ψαλιδάκι, άφησε άναυδο τον Φεγκρούς και έφερε το ματς στα ίσια για την ομάδα του Τσιώλη.

Μετά το πρώτο τέταρτο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον ΠΑΣ να έχει την υπεροχή, αλλά να μην μπορεί να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ. Ετσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, με το σκορ ισόπαλο (1-1).

Οι γιαννιώτες μπήκαν πολύ καλά και στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Χριστόπουλου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, τον έλεγχο του ρυθμού και έφτασε πολύ κοντά στο 2-1 σε τρεις περιπτώσεις, αλλά η κεφαλιά του Κοροβέση (51') και τα σουτ του Ντε Βινσέντι (55', 58') δεν βρήκαν τον στόχο.

Οι αρκάδες δεν μπορούσαν να ισορροπήσουν τον αγώνα στον χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Φεγκρούς.

Ο ΠΑΣ συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 67' δικαιώθηκε, όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Ντε Βινσέντι, ο Ιλιτς πλάσαρε από πλάγια θέση τον Φούλοπ και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους, με 2-1.

Ο Αστέρας προσπάθησε στην συνέχεια να αυξήσει την πίεση του και να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΣ κράτησε το υπέρ του 2-1 μέχρι το τέλος και ξεκίνησε με το δεξί τα πλέι οφ της Super League.

[via]

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Συνεληφθη ο φερομενος ως δραστης του διπλου εγκληματος στα Κτισματα

Συνελήφθη στις 2.00 μετά το μεσημέρι στο 7ο χλμ της εθνικής οδού Ιωαννίνων - Αθηνών, στην Πεδινή , ο 30χρονος ο οποίος φέρεται ως ο δολοφόνος του ζευγαριού των ηλικιωμένων στα Κτίσματα Πωγωνίου και δράστης της ληστείας στο καφενείο και σε σπίτι του χωριού.

Ο συλληφθείς, είναι αλβανικής καταγωγής, κινείτο πεζός όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν στήσει μπλόκο στην περιοχή. Μάλιστα, στον ώμο του είχε σακίδιο με μία χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ, κατά την ανάκριση που είναι σε εξέλιξη, ομολογεί τις πράξεις του, ενώ είπε στους αστυνομικούς ότι αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Ναυπλίου πριν από τρεις μήνες, όπου είχε εκτίσει ποινή για κλοπές.

[via]

Ο δραστης των Κτισματων δραπετης των φυλακων Τρικαλων;

Κτυπήματα στο κεφάλι, την ώρα που βρίσκονταν στα κρεβάτια τους, δέχθηκαν οι δύο ηλικιωμένοι που βρέθηκαν δολοφονημένοι νωρίς το πρωί μέσα στο σπίτι τους, στο χωριό Κτίσματα Πωγωνίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του καθηγητή Ιατροδικαστικής Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, ο οποίος διενήργησε αυτοψία.

Οι άτυχοι ηλικιωμένοι, 73 και 72 ετών, αν και είχαν φροντίσει να θωρακίσουν το σπίτι τους με κάγκελα στα παράθυρα, δεν είχαν ασφαλίσει την πόρτα της εισόδου, από την οποία μπήκε ο άγνωστος δράστης.

Το έγκλημα τοποθετείται γύρω στις 10 το βράδυ. του Σαββάτου Όπως όλα δείχνουν, ο κακοποιός μπήκε στο σπίτι σκότωσε και άρπαξε τα κλειδιά του αγροτικού αυτοκινήτου με το οποίο προκάλεσε τα ξημερώματα τροχαίο ατύχημα στα Γιάννενα. Το γεγονός ότι δράστης εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στο σημείο του ατυχήματος και εξαφανίστηκε, οδήγησε τις αστυνομικές έρευνες στην αποκάλυψη του εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το φορτηγό αυτοκίνητο που προκάλεσε το τροχαίο στα Γιάννενα, είναι ιδιοκτησίας του 72χρονου που βρέθηκε δολοφονημένος, ενώ τα χαρακτηριστικά του άγνωστου οδηγού του, ο οποίος το εγκατέλειψε, προσομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά του δράστη, που νωρίτερα, είχε εισβάλει οπλισμένος στο καφενείο στα Κτίσματα Ιωαννίνων.

Κάτοικοι του ακριτικού χωριού Κτίσματα, έζησαν εφιαλτικές στιγμές μέσα στο καφενείο, αργά χθες τη νύχτα, από τις απειλές οπλισμένου με δύο χειροβομβίδες κακοποιού. Όπως καταγγέλλουν, εισέβαλε στο καφενείο και τους ζητούσε με απειλές χρήματα. Όταν οι πιο ψύχραιμοι τον καταδίωξαν πέταξε εναντίον τους μία αμυντική χειροβομβίδα η οποία όμως δεν εξερράγη. Τη Κυριακή πυροτεχνουργοί του Στρατού με ελεγχόμενη έκρηξη την εξουδετέρωσαν.

Στο μεταξύ, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι μετά τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων, η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ο καταζητούμενος δράστης να είναι δραπέτης των φυλακών Τρικάλων.

[via]

Αγρια δολοφονια και απειλες με χειροβομβιδες σε καφενειο

Δολοφονημένοι μέσα στο σπίτι τους, βρέθηκαν δύο ηλικιωμένοι νωρίς το πρωί, σε οικισμό του χωριού Κτίσματα Πωγωνίου, στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το άτυχο ζευγάρι τα ξημερώματα, ενώ έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό ενός κακοποιού ο οποίος στις 10 χθες το βράδυ, εισέβαλε οπλισμένος στο καφενείο-ταβέρνα του χωριού, απειλώντας τους 30 κατοίκους που βρίσκονταν εκεί, να του δώσουν χρήματα.

Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων είναι αλβανικής καταγωγής, μπήκε στο καφενείο, κρατώντας στα χέρια του δύο χειροβομβίδες. Άφησε τη μια πάνω σε τραπέζι και αρχικά αποπειράθηκε να αρπάξει δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ακολούθως αφαίρεσε την τσάντα 57χρονης γυναίκας και βγήκε από το καφενείο.

Οι πιο ψύχραιμοι, ο ιδιοκτήτης του καφενείου και τρεις άνδρες τον καταδίωξαν, εκείνος όμως απασφάλισε τη χειροβομβίδα, την πέταξε στο οδόστρωμα, χωρίς αυτή να εκραγεί και χάθηκε στο σκοτάδι. Επίσης πέταξε και την τσάντα που είχε αρπάξει, αφού κράτησε το πορτοφόλι.

Η δράση του, συνεχίστηκε στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας, όπου εισέβαλε, την απείλησε, της πήρε όσα χρήματα είχε και επιπλέον της ζήτησε τσιμπιδάκι για να ασφαλίσει τη δεύτερη χειροβομβίδα που κρατούσε. Οι τρομοκρατημένοι κάτοικοι, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένα τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα στο κέντρο των Ιωαννίνων, οδήγησε τους αστυνομικούς στο άγριο έγκλημα που είχε συμβεί στα Κτίσματα. Ο οδηγός του αγροτικού που προκάλεσε το τροχαίο, εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή. Από την έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι αγροτικό ανήκε σε κάτοικο των Κτισμάτων. Οι αστυνομικοί, θεώρησαν ότι είναι κλεμμένο, αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη και βρέθηκαν μπροστά στο άγριο έγκλημα.

Από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του κακοποιού.

[via]

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Κοτοπουλα σε απορες οικογενειες από την "Πινδο" και το Συλλογο Ηπειρωτων Λαυρεωτικης

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων  «Η ΠΙΝΔΟΣ» σε συνεργασία με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ του ΔΗΜΟΥ  ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ "Ο ΠΥΡΡΟΣ", πρόσφερε ενόψει των εορτών του Πάσχα, κοτόπουλα σε άπορες οικογένειες του Συλλόγου, οικογενειών των Εργατικών Κατοικιών Λαυρίου και στις ενορίες του Αγίου Ανδρέα Λαυρίου και Αγίου Δημητρίου Κερατέας.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More