<--! -->

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Ανανέωσαν Κηπουρός, Κυριάκος

Στα Γιάννενα και στον ΠΑΣ θα παραμείνουν τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο οι Φώτης Κηπουρός και Τάσος Κυριάκος. Οι δύο παίκτες είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Χριστοβασίλη, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν σε όλα και έβαλαν την υπογραφή τους σε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει ότι οι Φώτης Κηπουρός και Τάσος Κυριάκος, συμφώνησαν να φορούν την φανέλα του "Άγιαξ" της Ηπείρου για ακόμη ένα χρόνο (Ιούνιος 2012). Οι δύο ποδοσφαιριστές τα βρήκαν σε όλα με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Γιώργο Χριστοβασίλη και αναμένεται μάλιστα τις επόμενες ημέρες να υπογράψουν και τα νέα τους συμβόλαια».

[via]

Δοκιμές νεαρών ποδοσφαιριστών από τον ΠΑΣ Γιάννινα

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 καλεί σε τεστ επιλογής ποδοσφαιριστές που θα αφορούν τα αγωνιστικά Τμήματα Υποδομής,

Κ20 και Κ17, που θα αγωνιστούν την προσεχή αγωνιστική περίοδο στα πρωταθλήματα της Super League. Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται στις 8-9 και 10 Ιουνίου στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων. Η προθεσμία για την δήλωση συμμετοχής θα γίνεται μέχρι τις 7 Ιουνίου.

Η συμμετοχή αφορά τους γεννηθέντες 1992-93-94-95-96. Για περισσότερες πληροφορίες θα μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Γιώργο Ιωάννου (6979707425).

Συμπλοκή μεταξύ λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Νέα συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ Ιρακινών και Αφγανών λαθρομεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με την ελπίδα ότι θα περάσουν με κάποιο πλοίο σε ιταλικό λιμάνι.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν από την Αστυνομία δύο Ιρακινοί, γιατί με άλλους οκτώ συμπατριώτες τους οι οποίοι αναζητούνται, με την πρόφαση ότι θα οδηγήσουν σε κατάλυμα και θα προσφέρουν φαγητό σε τέσσερις Αφγανούς, τους επιτέθηκαν, τους χτύπησαν και με την απειλή αυτοσχέδιων μαχαιριών τους αφαίρεσαν 500 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας.

[via]

Δήλωση Περιφερειάρχη για την λειτουργία των πτηνοτροφικών μονάδων

Την υποχρέωση των ιδιοκτητών πτηνοτροφικών μονάδων να τηρούν επακριβώς τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους για την διάθεση των στερεών αποβλήτων, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σήμερα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων. Παράλληλα προανήγγειλε την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών για τη διαχείριση των νεκρών πτηνών, καθώς και για λήψη άλλων μακροπρόθεσμων μέτρων.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι αρμόδια για τον έλεγχο τήρησης των Περιβαλλοντικών όρων είναι η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, η οποία και δια των τοπικών της συμβουλίων θα πρέπει να παρεμβαίνει και να ενημερώνει τις υπηρεσίες για τις απαραίτητες στη συνέχεια ενέργειες.

«Μέχρι σήμερα στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, δεν έχει γίνει καταγγελία για περιστατικά ρύπανσης στην περιοχή Κουτσελιού. Παρά ταύτα οι Υπηρεσίες κινήθηκαν και πραγματοποίησαν έλεγχο από αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος έκανε αναφορά και στους διαρκείς ελέγχους που πραγματοποιούνται από την Επιτροπή Εξέτασης Θεμάτων Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Αναφορικά με την λήψη νέων μέτρων για τα νεκρά πτηνά, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι εξετάζεται εισήγηση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για εγκατάσταση ψυκτών σε κάθε πτηνοτροφική μονάδα στην οποία θα αποθηκεύονται τα πτηνά, μέχρις ότου αυτά οδηγούνται στους κλιβάνους αποτέφρωσης. Και σε αυτό το ζήτημα κάλεσε να συμβάλλουν την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις που διαθέτουν κλιβάνους.

Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2011, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι για την ανανέωση των δελτίων ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 1η Ιουνίου και ως ημερομηνία λήξεως ισχύος των δελτίων του έτους 2010, ορίζεται η 15η Ιουλίου. Για την έκδοση νέων δελτίων ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 1η Ιουλίου.

    Η ανανέωση και έκδοση των δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ θα πραγματοποιείταιστη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων (γραφείο 131) και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Απάντηση του Δήμου Ιωαννιτών στην Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας έχει έναν μοναδικό τρόπο όχι μόνο να αλλοιώνει την πραγματικότητα αλλά να κατασκευάζει και την δική του.

Αυτό προσπαθεί να κάνει και με την σημερινή ανακοίνωση, η οποία απέχει μακράν όσων συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και δικαιολογημένα συμβαίνει! Τέτοιες διαπιστώσεις μόνο ο κ. Γκόντας θα μπορούσε να της κάνει, καθώς στα τέσσερα πέμπτα της συνεδρίασης απασχολούνταν με το κινητό του τηλέφωνο ή συζητούσε με τους φίλους του στους διαδρόμους.

Ο κ. Γκόντας έθεσε θέμα για τη σύμβαση έργου που έχει γίνει στη ΔΕΥΑΙ για έναν και μοναδικό δημοσιογράφο που καλύπτει τις δημοτικές επιχειρήσεις και το γραφείο τύπου του νέου Δήμου. Ξέχασε όμως να απαντήσει πόσους απασχολούσε ο ίδιος και με ποιες διαδικασίες τους είχε επιλέξει.

Η παράταξη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, είναι γεγονός ότι βρέθηκε χθες το βράδυ σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Και φάνηκε αυτό από την αδυναμία της να τοποθετηθεί σε σημαντικά και καίριας σημασίας ζητήματα, επιλέγοντας να δώσει λευκή ψήφο.

Η αξία και η ωραιότητα της δημοκρατίας, αναδεικνύονται, όταν ακόμη και μέσα στα αιρετά όργανα, στις δημόσιες συνεδριάσεις, διατυπώνονται αντίθετες απόψεις. Αυτό δείχνει ότι κανείς δεν φιμώνεται. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, δεν κατεβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο ως «εξαπτέρυγα» και μόνο για να σηκώσουν το χέρι στις ψηφοφορίες. Αυτά ο κ. Γκόντας θα τα βρει μόνο στη δική του παράταξη. Εκεί θα βρει και συμβούλους που μετά την ψηφοφορία, προσπαθούν να απολογηθούν στους διαδρόμους.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν θέση, άποψη και μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους σε ένα δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει σταθερά και δυναμικά.



Είναι καιρός πια ο κ. Γκόντας να αποδεχθεί την ήττα του. Και να αντιληφθεί αυτό που είπε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ότι δηλαδή, το Δημαρχείο έπαψε να είναι θερμοκήπιο παρανομιών.

Η πολιτική Γκόντα είναι ταυτόσημη της διαπλοκής, εξ ου και η καταδίκη της στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ήταν η πολιτική της απόλυτης ασυδοσίας στην πόλη με την επίσης απόλυτη κάλυψη του δημάρχου.

Ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Σήμερα διαμορφώνεται μία νέα πραγματικότητα στο Δήμο. Με άξονα την αρχή της νομιμότητας. Είναι καιρός να συμβιβαστεί με την ιδέα αυτή και ο πρώην δήμαρχος.

Αποκατάσταση βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΥΑΙ

Σοβαρή και εκτεταμένη βλάβη υπέστη ο υποσταθμός της ΔΕΥΑΙ στο πάρκο Κατσάρη (Ναυτάκια), η οποία επηρεάζει όλο το σύστημα άντλησης λυμάτων του αποχετευτικού δικτύου.

Το πρόβλημα είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια, όμως από την προηγούμενη δημοτική αρχή αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα και επιπολαιότητα, καθώς κάθε φορά που ανέκυπτε διοχετεύονταν τα λύματα στη λίμνη.

Η σημερινή δημοτική αρχή και η διοίκηση της επιχείρησης, όσες φορές προέκυψε βλάβη τους τελευταίους πέντε μήνες επενέβη άμεσα σε παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αντλιοστασίου, θέλοντας έτσι να διαφυλάξει τη λίμνη και το φυσικό περιβάλλον αλλά και τη δημόσια υγεία.

Αυτή τη φορά η ζημιά που έχει σημειωθεί απαιτεί εκτεταμένες εργασίες, για τις οποίες είναι απαραίτητη η διακοπή νερού.

Η διακοπή θα σημειωθεί την Πέμπτη, σε όλο το τμήμα της πόλης που εξυπηρετείται από το συγκεκριμένο «μέτωπο» του αποχετευτικού δικτύου (θα ακολουθήσει λεπτομερής ανακοίνωση από τη ΔΕΥΑΙ με τις ώρες και το χρόνο διακοπών) ώστε να μπορέσουν να παρέμβουν οι τεχνικοί και να αποκαταστήσουν την βλάβη.

Ο υποσταθμός και το σύστημα άντλησης θα λειτουργούν πλήρως το πρωί της Παρασκευής κι έτσι ένα σοβαρό πρόβλημα, που έχει ταλαιπωρήσει την παραλίμνιο και τους κατοίκους της περιοχής, θα έχει λυθεί οριστικά.

Σύσκεψη στα Ιωάννινα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για θέματα πυροπροστασίας

Η προετοιμασία της φετινής αντιπυρικής περιόδου είναι το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα υπό την προεδρία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή την Τετάρτη (1/6/11)  και ώρα 15.00μ.μ. στο ξενοδοχείο EpirusPalace.

Στη σύσκεψη που έχει ως στόχο τον αρτιότερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στις περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας θα συμμετέχουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής προστασίας Θεόδωρος Μπούφης και ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Στυλιανός Στεφανίδης.

Έχουν κληθεί για να παραστούν οι Περιφερειάρχες, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Δήμαρχοι Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, οι Περιφερειακοί Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, οι Περιφερειακοί Αστυνομικοί Διευθυντές, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμόδιων Διευθύνσεων (Γενικής Δ/νσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων και Δ/νσεις Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας). 

Ανάβαση στον Γκορίλα Θεσπρωτίας (Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων)

Ανάβαση στον Γκορίλα Θεσπρωτίας (1658μ) θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011.
Θα πραγματοποιηθούν τρεις πορείες, μια Α′ κατηγορίας διάρκειας 4 ωρών, όπου μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι, μια Β′ κατηγορίας διάρκειας 7 ωρών μέχρι την κορυφογραμμή, για ορειβάτες με καλή φυσική κατάσταση, και μια Γ′ κατηγορίας διάρκειας 10 ωρών μέχρι την κορυφή, για πεπειραμένους ορειβάτες και με καλή φυσική κατάσταση.
Οι Α′ και Β′ κατηγορίας αναβάσεις θα αρχίσουν και θα καταλήξουν στην Αγία Κυριακή, ενώ η Γ′ θα ξεκινήσει από την Αγ. Κυριακή και θα καταλήξει στο Ελευθεροχώρι. Αναχώρηση 7:00 από την Περιφέρεια Ηπείρου (πρώην Νομαρχία Ιωαννίνων).
Αρχηγός: Γιάννης Βέρμπης Υπαρχηγός: Κώστας Φατήρας.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, 28ης Οκτωβρίου 17Α (εντός στοάς) καθημερινά 7-9μμ. Τηλ. 26510-22138. http://www.orivatikos.gr.

Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετέχει στην απεργία της ΠΟΣΔΕΠ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, λαμβάνοντας υπόψη τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ανώτατη Παιδεία λόγω της μείωσης της χρηματοδότησης που αγγίζει το 50% του τακτικού προϋπολογισμού, της μείωσης του προσωπικού με το μη διορισμό εκλεγμένων συναδέλφων και τη μη προκήρυξη των κενουμένων θέσεων, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΠΟΣΔΕΠ και καλεί τα μέλη του σε 24-ωρη απεργία την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011. Παράλληλα, αναλαμβάνει πρωτοβουλία επαφών με τους άλλους Συλλόγους του Πανεπιστημίου αλλά και των άλλων βαθμίδων της εκπαίδευσης με σκοπό την από κοινού αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα προβλήματα της Παιδείας.

Στην είσπραξη οφειλών ύψους 7 εκ. ευρώ προχωρεί η ΔΕΥΑΙ

Υστέρηση εσόδων ύψους 7 εκατ. ευρώ παρουσιάζει η Δημόσια Επιχείρηση Yδρευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ), από οφειλές ιδιωτών, επιχειρήσεων αλλά και δημόσιων οργανισμών (σχολεία, νοσοκομεία, γήπεδα, στρατός), οι οποίοι καλούνται τώρα να προχωρήσουν στην τακτοποίησή τους.


Η ΔΕΥΑΙ αναλαμβάνει ειδικότερα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και προχωρεί την υλοποίηση δράσεων που θα επιτρέψουν τις περιστολές εξόδων και την αύξηση των εσόδων, ενώ μέσα από αυτή τη διαδικασία ευελπιστεί ότι θα καταστεί εφικτή η μείωση των τιμολογίων που πληρώνουν σήμερα οι πολίτες. Από τις υπηρεσίες της επιχείρησης έχει γίνει ταξινόμηση των οφειλετών και ήδη αποστέλλονται ενημερωτικά σημειώματα προς όσους χρωστάνε ποσά άνω των πεντακοσίων ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση.

«Δεν θα υπάρξει καμία παρέκκλιση στις ημερομηνίες. Οι επαναλαμβανόμενες αναδιαπραγματεύσεις των χρεών θα σταματήσουν. Είναι άδικο προς όλους εκείνους που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς την επιχείρηση», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Δημήτρης Θεμελής.

Ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Κώστας Γιωτάκης τόνισε πως στο εξής «πέρα από τη διακοπή νερού που θα γίνεται σε όσους αδιαφορούν για τις οφειλές τους, θα ακολουθεί αφαίρεση της παροχής και διοικητική διαγραφή της, πράγμα που σημαίνει ότι αν επιθυμούν να επανασυνδεθούν με το δίκτυο θα πρέπει να κάνουν εξ αρχής όλη τη διαδικασία και να καταβάλουν το αντίστοιχο τίμημα».

Η επιχείρηση θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους και με τη δρομολόγηση σημαντικών έργων, ενώ σημαντική περιστολή δαπανών θα υπάρξει και από τη μετεγκατάσταση της επιχείρησης στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Περάματος και στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.

[via]

Προσλήψεις συμβασιούχων σε παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ

Νέο προσωπικό για τη στελέχωση των παιδικών σταθμών και των ΚΑΠΗ των Ιωαννίνων θα προσλάβει η δημοτική αρχή.

Το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης έχει προχωρήσει τις διαδικασίες και χθες βράδυ το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε με απόφασή του την πρόσληψη 30 συνολικά συμβασιούχων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Πάντως, ο πρόεδρος του Φορέα Φίλιππας Τσουμάνης ξεκαθάρισε πως πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι το προσωπικό να είναι μόνιμο, δεσμεύτηκε ότι θα εντάξει στο ΕΣΠΑ νέους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και διευκρίνισε πως οι 20 προσλήψεις αφορούν τους παιδικούς σταθμούς και οι υπόλοιπες 10 τα ΚΑΠΗ. Στο μεταξύ, σήμερα η νέα διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων αναμένεται να συναντηθεί με τον δήμαρχο προκειμένου να διεκδικήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις δημοτικές επιχειρήσεις.

[via]

Θα ξεκινήσει σύντομα η διανομή συσσιτίων σε απόρους

Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι η σίτιση των 300 και πλέον απόρων στα Γιάννενα.

Η δημοτική αρχή, απαντώντας σε ερώτηση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι δικαίωμα σίτισης θα έχουν πλέον μόνον οι πραγματικά δικαιούχοι και επέκρινε την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι διένειμε συσσίτια σε «έχοντες και κατέχοντες» τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, άφησε αιχμές για προμήθειες προϊόντων με υψηλό κόστος καθώς και για οφειλές προς τους προμηθευτές που ανέρχονται στο ποσό των 200.000 ευρώ.

[via]

Νέος Διοικητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο


O κ. Βασίλης Δημόπουλος, είναι ο νέος διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ο κ. Δημόπουλος, με καταγωγή από την Πάτρα, είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση και έχει θητεύσει σε ανάλογες θέσεις στο πρόσφατο παρελθόν όπως στα νοσοκομεία Κορίνθου-Τρίπολης και Μεσολογγίου και Διοικητικός Διευθυντής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

[via]

Γενική Συνέλευση των κατοίκων Κοσμηράς για το ΧΥΤΥ

Γενική συνέλευση των κατοίκων της Κοσμηράς και των όμορων τοπικών διαμερισμάτων διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα την Κυριακή 5 Ιουνίου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων και η πρόταση για την χωροθέτηση εργοστασίου επεξεργασίας.

Μέλη της Επιτροπής συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο, τους αντιδημάρχους Θωμά Μπέγκα και Δημήτρη Νάστο και τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της επιτροπής παραλαβής της μελέτης Θανάση Μανταλόβα όπου συζήτησαν διεξοδικά το θέμα. Τα μέλη της επιτροπής επεσήμαναν για μια ακόμα φορά τις ενστάσεις τους στη χωροθέτηση του εργοστασίου στην περιοχή.

[via]

Επανίδρυση του δημαρχείου δεσμεύεται ο Φίλιος

Την επανίδρυση του δημαρχείου, έχοντας ως βασικό στοιχείο τη διαφάνεια, θέτει ως πρώτιστο στόχο η δημοτική αρχή Ιωαννίνων.

Τη θέση αυτή κατέστησε σαφή στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Φίλιππας Φίλιος, υπογραμμίζοντας πως ήδη όλες οι προσλήψεις δημοσιοποιούνται και ο έλεγχος των αιτήσεων γίνεται από την αρμόδια διαπαραταξιακή επιτροπή. Παράλληλα, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή του Νίκου Γκόντα σημειώνοντας εμφατικά πως επί χρόνια «δημιουργούσαν το εξάμβλωμα με τους συμβασιούχους», υπενθυμίζοντας πως το 2010, που ήταν και έτος εκλογών, δεν είχε δει το φως το φως της δημοσιότητας ούτε μία προκήρυξη για πρόσληψη συμβασιούχων.

[via]

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών στη μεθόριο

Βροχή  από σκάγια δέχθηκε μια περιπολία  συνοριακών φυλάκων από το τμήμα της Καστανής Ιωαννίνων, όταν κλήθηκαν να κάνουν έλεγχο σε ένα σπίτι στο ακριτικό χωριό της Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα! Με κίνδυνο της ζωής τους, οι συνοριοφύλακες παρέμειναν στην περιοχή περιμένοντας ενισχύσεις.

Λίγη  ώρα αργότερα, στο χωριό έφτασαν  μια διμοιρία των ΜΑΤ και άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών που έκαναν ολονύχτιες έρευνες, αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες που είχαν καταφέρει να εξαφανιστούν μέσα στη νύχτα. Ωστόσο, την επόμενη ημέρα μια γυναίκα τηλεφώνησε από την περιοχή της Κάτω Λάβδανης στην Αστυνομία και ενημέρωσε ότι δύο Αλβανοί με ματωμένα ρούχα κινούνταν ύποπτα.

Αυτή  τη φορά, όμως, οι συνοριακοί φρουροί κατάφεραν να εντοπίσουν τους υπόπτους και να τους συλλάβουν. Όμως, δεν προέκυψαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είχαν σχέση με την επίθεση της προηγούμενης νύχτας κι έτσι διατάχθηκε απλώς η απέλασή τους. Μάλιστα, ο ένας από τους δυο κατηγορείται στην Αλβανία για την δολοφονία αστυνομικού!

[via]

Η παράταξη "Ήπειρος Τόπος Να Ζεις" για τη λειτουργία και το ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου


Θα ήταν ευχής έργο και είναι ζητούμενο, η κριτική και οι επισημάνσεις της αντιπολίτευσης να αξιολογούνται και να αξιοποιούνται από την πλειοψηφία με τρόπο εποικοδομητικό.
Η καθιερωμένη πρακτική, σε όλη την πολιτική μας ζωή τα τελευταία χρόνια, ήταν ακριβώς το αντίθετο.

Αλλά ότι θα συναντούσαμε την χειρότερη μορφή αυτής της πρακτικής δεν το περιμέναμε.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της προηγούμενης Τετάρτης 25-5-2011, διατυπώσαμε τις ενστάσεις μας για την λειτουργία και τον ρόλο του. Διατυπώσαμε προτάσεις για τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν και ζητήσαμε χρονοδιάγραμμα γι αυτό. Πράγματα, κατά την γνώμη μας, πολύ σημαντικά.
Ακούσαμε την θεωρία της «ανοικτής πόρτας» του γραφείου του Περιφερειάρχη, ένα δείγμα και απόδειξη της διαστρεβλωμένης αντίληψης για την δημοκρατική λειτουργία. Όπως είναι γνωστό από τα μαθητικά μας χρόνια, Δημοκρατία δεν είναι το πολίτευμα της ανοικτής θύρας του ηγέτη, όσο ανοικτά μυαλά και αν έχει αυτός, αλλά το πολίτευμα της ζύμωσης των θεμάτων και η λήψη των αποφάσεων στην Εκκλησία του Δήμου.

Η πεποίθηση όλων, μηδέ της πλειοψηφούσας παράταξης εξαιρουμένης που κατά την γνώμη μας επείσθη, είναι ότι πρέπει να συζητηθούν τα μεγάλα θέματα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Παρά ταύτα, ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεδρίαση για την επόμενη Τετάρτη 1-6-2011 με ημερήσια διάταξη, που εκ των πραγμάτων οδηγεί στην βεβαιότητα ότι είναι αδύνατον να εξαντληθεί στα χρονικά όρια μιας συνεδρίασης.

Το ερώτημα είναι γιατί επιλέχθηκε η τακτική αυτή, σε τι αποσκοπεί και τι εντέλει δηλώνει και σηματοδοτεί.

•    Αν και τα επιχειρήματά μας και οι αιτήσεις μας έγιναν κατανοητά,
αν και δεν υπήρξε αντίλογος ή ανασκευή τους,
αν και η δικαιολόγηση της μέχρι τώρα πρακτικής είναι αδύνατη με δημοκρατικές αρχές,
επιλέγεται επιθετική συμπεριφορά. «Αυτό θέλατε; Τώρα θα δείτε».
•    Κάποιοι πιστεύουν ότι θα τους βγάλει από την δύσκολη θέση η επιλογή να συμπεριληφθούν στη συζήτηση τόσα θέματα που δεν θα μπορέσουν να συζητηθούν.
Η άποψή τους: «Εμείς τα βάλαμε, εσείς φταίτε που δεν συζητήθηκαν».
•    Μέχρι τώρα ήταν επιλογή το Περιφερειακό Συμβούλιο να κρατηθεί μακριά από συζητήσεις θεμάτων που καίνε την περιοχή. Αυτό αποκαλύφθηκε. Η αντίδραση στην αποκάλυψη είναι να μεθοδευτεί η όσο το δυνατόν επιφανειακή, αποσπασματική και επί τροχάδην συζήτηση των θεμάτων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η διατύπωση του τέταρτου θέματος «Πρόταση για την αναδιάρθρωση των συστημάτων Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου». Αυτή είναι η θέση της περιφερειακής αρχής. Να συζητήσουμε τις προτάσεις που έχουν γίνει για την υγεία.
Το δικό μας αίτημα ήταν και είναι να διαμορφώσουμε το όραμά μας σαν Ηπειρώτες «για την Υγεία». Να διατυπώσουμε τις θέσεις μας, τις λύσεις που προτείνουμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι να τις  αντιπαραβάλουμε με οποιοδήποτε σχέδιο προτείνει η οποιαδήποτε επιτροπή σοφών ή το Υπουργείο. Είναι καθήκον μας να προασπίσουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ηπείρου, την ευημερία και ασφάλεια του λαού της, την ορθολογική κατανομή μέσων, πόρων και ανθρώπινου δυναμικού. Είναι καθήκον μας να αποτρέψουμε την λήψη αποφάσεων «για μας, έξω από μας».
•    Για να επιλεγούν και μεθοδευτούν τα πιο πάνω πρέπει να υπάρχει λόγος, πολιτική επιλογή, προσωπική άποψη, αντίληψη και προσέγγιση. Η πρακτική που επιλέχθηκε από την Περιφερειακή Αρχή δηλώνει ότι είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική, είναι προσβλητικά αλαζονική, παλιομοδίτικα μικροπολιτική και τελικά επικίνδυνη.

Την ευθύνη φέρει ακεραία ο Περιφερειάρχης, που βάσει του θεσμικού πλαισίου προτείνει τα θέματα και είναι υποχρεωτικό να συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη. Αλλά, εξ’ ίσου υπεύθυνος είναι και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, που άκριτα και χωρίς αντίδραση, τα συγκεντρώνει σε μία και μοναδική συνεδρίαση χωρίς έστω την ιεράρχησή τους στην σειρά συζήτησης.

Αυτή η συμπεριφορά δεν μας πτοεί αλλά μας χαλυβδώνει.

Τώρα είναι η ευκαιρία να βάλουμε τέλος σ’ αυτού του είδους τις πρακτικές.

Τώρα είναι ο χρόνος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας «για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση».

Χρίστος Παπαβρανούσης
Περιφερειακός  Σύμβουλος
ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σχετικά με την Αρχιτεκτονική

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και συζητήσεις, που αφορούν το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από την Πρυτανεία του Ιδρύματος ανακοινώνονται τα εξής:
1.    Το ως άνω Τμήμα ιδρύθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 173/2009 (ΦΕΚ. 206/2-10-2009, τ. Α').
2.    α) Στα πλαίσια υλοποίησης της 4ετούς Προγραμματικής Συμφωνίας (2009- 2012) μεταξύ του Υπουργού Παιδείας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΦΕΚ. 1844/3-9-2009, τ. Β'), η Σύγκλητος του Ιδρύματος διέθεσε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών τρεις θέσεις ΔΕΠ για προκήρυξη από τις εγκεκριμένες ήδη από το Υπουργείο πιστώσεις για το έτος 2010.
β) Η διαδικασία πλήρωσης των εν λόγω τριών (3) θέσεων ΔΕΠ βρίσκεται σε εξέλιξη (έχουν συγκροτηθεί τα εκλεκτορικά σώματα και οι εισηγητικές επιτροπές) και αναμένεται η ολοκλήρωση με την κρίση και εκλογή αντίστοιχων μελών ΔΕΠ.
γ) Αίτημα του Τμήματος για διάθεση τριών (3) ακόμη θέσεων ΔΕΠ, βρίσκεται σε εκκρεμότητα, λόγω της δημοσιονομικής πολιτικής.
3.    Έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας το κτιριολογικό πρόγραμμα του Τμήματος 12.000 τ.μ.
4.    Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υλοποιεί τον προγραμματισμό και το στρατηγικό σχεδιασμό που έχει αποφασίσει η Σύγκλητος.
5.    Η λειτουργία του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ολοκληρώνει τις τυπικές διαδικασίες για την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την οποία θα αποτελέσουν το ως άνω Τμήμα και το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, γεγονός που θα «έλυνε» μέρος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων του προαναφερθέντος Τμήματος.
6.    Η Πρυτανεία του Ιδρύματός μας θεωρεί απαραίτητη και αναμένει τη συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και ειδικότερα της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην λειτουργία του αντίστοιχου νέου Τμήματός μας, σημειώνοντας ότι σημαντικά Τμήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.), μεταξύ των οποίων και η Αρχιτεκτονική Σχολή τους, στηρίχθηκαν στην ίδρυσή τους από Ηπειρώτες Ευεργέτες.
   

Νοικοκύρεμα και στη ΔΕΥΑΙ

Νοικοκύρεμα και στη ΔΕΥΑΙ. Με αυτό το στόχο η Διοίκηση της επιχείρησης αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και προχωρά την υλοποίηση δράσεων που θα επιτρέψουν τις περιστολές εξόδων και την αύξηση των εσόδων. Άλλωστε μέσω αυτών θα καταστεί εφικτή η μείωση των τιμολογίων που πληρώνουν σήμερα οι πολίτες.

Στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Διοίκηση της επιχείρησης αναφέρθηκαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Δημήτρης Θεμελής και ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης Κώστας Γιωτάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Θεμελής η ΔΕΥΑΙ παρουσιάζει υστέρηση εσόδων που ανέρχονται στα επτά εκατομμύρια ευρώ για τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια περίπου.

Πρόκειται για οφειλές από ιδιώτες, επιχειρήσεις αλλά και δημόσιους οργανισμούς, οι οποίοι τώρα καλούνται να προχωρήσουν στην τακτοποίησή τους.

Από τις υπηρεσίες της επιχείρησης έχει γίνει ταξινόμηση των οφειλετών και ήδη αποστέλλονται ενημερωτικά σημειώματα προς όσους χρωστάνε ποσά άνω των πεντακοσίων ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση.

«Δεν θα υπάρξει καμία παρέκκλιση στις ημερομηνίες. Οι επαναλαμβανόμενες αναδιαπραγματεύσεις των χρεών θα σταματήσουν. Είναι άδικο προς όλους εκείνους που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς την επιχείρηση», υπογράμμισε στη συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Δημήτρης Θεμελής.

Ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης Κώστας Γιωτάκης τόνισε πως στο εξής πέρα από την διακοπή νερού που θα γίνεται σε όσους αδιαφορούν για τις οφειλές τους, θα ακολουθεί αφαίρεση της παροχής και διοικητική διαγραφή της, πράγμα που σημαίνει ότι αν επιθυμούν να επανασυνδεθούν με το δίκτυο θα πρέπει να κάνουν εξ αρχής όλη την διαδικασία και να καταβάλλουν το αντίστοιχο τίμημα.

Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ έχει ήδη συζητήσει το πρόβλημα των οφειλών με όλους τους δημόσιους οργανισμούς, όπως είναι σχολεία, νοσοκομεία, γήπεδα, στρατός και ζήτησε την τακτοποίηση τους.

«Οι Διευθύνσεις των σχολείων γνωρίζουν πολύ καλά ότι μπορούμε να παρακρατήσουμε τα ποσά που οφείλουν από την τακτική επιχορήγηση. Όμως δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Πρέπει οι ίδιοι να φροντίσουν για την τακτοποίηση των λογαριασμών, όπως οφείλουν να φροντίσουν και την οικονομία νερού στα συγκροτήματά τους, ειδικά όταν η κατασπατάληση προέρχεται από βλάβες στις βρύσες ή στα καζανάκια», τόνισε ο κ. Θεμελής.

Πέραν της ύδρευσης, η επιχείρηση θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή στο εξής και με τις περιπτώσεις εκείνων που έχουν συνδέσει στο δίκτυο ακαθάρτων τα όμβρια. «Όσοι δεν φροντίσουν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα αυτή, που έχει επιπτώσεις και στη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού θα βρεθούν στον εισαγγελέα», τόνισε ο κ. Θεμελής, ενώ ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΙ Κώστας Γιωτάκης σημείωσε πως πέρα από την δικαστική διαδικασία προβλέπεται και πρόστιμο της τάξης των δέκα χιλιάδων ευρώ, το οποίο η επιχείρηση θα διεκδικήσει. Επίσης έλεγχοι θα γίνουν για την παράλληλη λειτουργία βόθρων όπως και για τα αδήλωτα τετραγωνικά οικοδομών. Τέτοιου είδους εκκρεμότητες θα πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Η ΔΕΥΑΙ θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους και με την δρομολόγηση σημαντικών έργων. Σε αυτά περιλαμβάνεται το έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου (μήκους 45 χιλιομέτρων) το οποίο επαναδημοπρατείται, όπως και η ολοκλήρωση του αποχετευτικού στο παραλίμνιο μέτωπο, που ήδη δημοπρατήθηκε.

Από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΙ επισπεύδονται οι διαδικασίες για την σύνδεση των δικτύων της Νήσου και του Περάματος και τονίζεται πως κάτοικοι στην Ανατολή και το Πέραμα πρέπει να φροντίσουν για την ολοκλήρωση των συνδέσεων με το αποχετευτικό και την οικονομική τακτοποίηση.

Σημαντική περιστολή δαπανών θα υπάρξει και από την μετεγκατάσταση της επιχείρησης στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Περάματος και στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού. Στο κέντρο της πόλης και στο κτίριο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου θα παραμείνουν μόνο οι υπηρεσίες που ασχολούνται με την εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως είναι το ταμείο. «Τα οφέλη θα είναι σημαντικά και παράλληλα θα αξιοποιηθούν όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις στις Δημοτικές Ενότητες, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί», υπογράμμισε ο κ. Θεμελής.

Εκτεταμένες φθορές στην προτομή του Αλέξανδρου Πάλλη

Εκτεταμένες φθορές υπέστη το άγαλμα του Αλέξανδρου Πάλλη, που ήταν τοποθετημένο στην παραλίμνιο, στην Σπηλιά του Διονυσίου Φιλοσόφου.

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων εκφράζει την βαθιά της θλίψη για το συμβάν και διερευνά τόσο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε όπως και την δυνατότητα αποκατάστασης του αγάλματος.

Η προτομή του Αλέξανδρου Πάλλη ήταν έργο του πληθωρικού και ταλαντούχου γλύπτη του μεσοπολέμου Κώστα Δημητριάδη.

Ο Αλέξανδρος Πάλλης (1851-1935) γόνος ιστορικής γιαννιώτικης οικογένειας είχε γεννηθεί στον Πειραιά. Σπούδασε φιλολογία όμως δραστηριοποιήθηκε στον τομέα του εμπορίου, δημιουργώντας επιχειρήσεις στη Βομβάη και στο Λίβερπουλ όπου πέθανε.

Ήταν φανατικός δημοτικιστής και σημαντικότερο έργο του ήταν η μετάφραση της Ιλιάδας.

Ο Αλέξανδρος Πάλλης υπήρξε από τους σημαντικούς δωρητές της πόλης των Ιωαννίνων. Με την διαθήκη του, το 1962, άφησε μέρος της περιουσίας του στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη, στη Δημόσια Πινακοθήκη, στο Δημοτικό Μουσείο και στο Δήμο Ιωαννιτών.

Η συλλογή που φιλοξενείται στο Δημοτικό Μουσείο Ιωαννίνων είναι μία από τις πιο σημαντικές και πιο πλούσιες. Αποτελείται από υφαντά, χαλιά, μικροέπιπλα, ασημένια αντικείμενα, πίνακες και ενδύματα, ιδιαίτερης ιστορικής αξίας.

Μετά το συμβάν, η προτομή του Αλέξανδρου Πάλλη που βρέθηκε πλησίον της οδού Διονυσίου Φιλοσόφου, μεταφέρθηκε στο εργοτάξιο του Δήμου. Συντηρητές της Δημοτικής Πινακοθήκης θα εξετάσουν την δυνατότητα αποκατάστασής της στην αρχική μορφή.

Τα περισσότερα αγάλματα έχουν υποστεί εκτεταμένες φθορές από αγνώστους. Επίσης είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου αγάλματα και γλυπτά βάφονται παρουσιάζοντας στη συνέχεια μία αλγεινή εικόνα, που δεν αξίζει σε μία πόλη με την ιστορία και την παράδοση των Ιωαννίνων.

Εκτεταμένες φθορές παρατηρούνται ακόμη σε παιδικές χαρές και κοινόχρηστους χώρους.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά λυπηρό φαινόμενο, το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του ο Δήμος.

Έχουμε υποχρέωση όλοι να δείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στο περιβάλλον που ζούμε. Κι έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε στη διατήρηση και την προστασία του.

Κονδύλια για την αποκατάσταση των πλημμυροπαθών ζητά ο Φ. Φίλιος

Την έγκριση των απαιτούμενων κονδυλίων ώστε να αποκατασταθούν οι πληγέντες κάτοικοι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, οι ζημιές ανέρχονται στο ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ. Ο Δήμαρχος ζητά την έγκριση του ποσού αυτού, όπως και την άμεση επιχορήγηση του Δήμου με το ποσό των 20 χιλιάδων, ώστε να καλυφθούν τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οικογένειες που ανήκουν σε ειδικές ομάδες κοινωνικού αποκλεισμού (ηλικιωμένοι, Α.Μ.Ε.Α. , πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, άστεγοι κλπ.).

[via]

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο του Ολοκαυτώματος του Σουλίου

Με την καθιερωμένη αναπαράσταση της ανατίναξης του Ιερού Βράχου του Κουγκίου, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Σουλίου σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του Καλογέρου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της Ελευθερίας.

Στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων παρέστησαν, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Γ.Γ. Υποδομών Σέργιος Λαμπρόπουλος, οι βουλευτές Χρήστος Κατσούρας και Σταύρος Καλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, αιρετοί αλλά και χιλιάδες απλών πολιτών.

[via]

«Ασημένιοι» οι Γ. Τσίλης και Γ. Τζιάλλας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου

Με την φιλοδοξία να ανέβουν στο βάθρο, πήγαν στο Μόναχο προκειμένου να λάβουν μέρος στο πρώτο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας, οι πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Και το κατάφεραν!

Οι Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό στίβο του Μονάχου με το πλήρωμα της Τετρακώπου άνευ Ανδρών –παρέα με τους Στέργιο Παπαχρήστο και Γιάννη Χρήστου- και κατόρθωσαν να φτάσουν στον τελικό και να πάρουν την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο, τερματίζοντας πίσω απ’ το αντίστοιχο πλήρωμα της Βρετανίας και αφήνοντας στην τρίτη θέση τους Γερμανούς! Η νίκη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας είναι η πρώτη μεγάλη φετινή διοργάνωση της Κωπηλασίας, συγκέντρωσε μερικούς από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου και φυσικά επιδίωξη όλων είναι η συγκέντρωση μεταλλίων, καθώς διανύουμε μία προολυμπιακή χρονιά.

Τσίλης και Τζιάλλας μετά την επιστροφή τους από το Μόναχο δήλωσαν ικανοποιημένοι από την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, αφού στόχος τους ήταν, όπως τόνισαν, μία θέση στο βάθρο. Οι δύο πρωταθλητές θα παραμείνουν στα Γιάννινα μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και στη συνέχεια θα φύγουν για το Σχινιά, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ένα ακόμη προπονητικό κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας.

Ο τρίτος αθλητής του Ν.Ο.Ι. που συμμετείχε στους αγώνες, ο Βασίλης Τζανίνης κατέλαβε μαζί με τον Δ. Αγγελόπουλο την 19η θέση στο αγώνισμα του Διπλού Σκιφ Ανδρών.

Ο ΘΥΜΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Την ικανοποίησή του για το ασημένιο μετάλλιο των Τσίλη και Τζιάλλα στο Μόναχο εξέφρασε και ο επικεφαλής προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ. Θύμιος Βλάχος. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο καρποφόρησαν οι κόποι και οι προσπάθειες πολλών χρόνων. Ελπίζουμε να έχουμε ανάλογα αποτελέσματα και στην συνέχεια, καθώς στο επόμενο φετινό Κύπελλο θα συμμετάσχουν και άλλες σημαντικές δυνάμεις της Κωπηλασίας που δεν πήγαν στο Μόναχο, όπως για παράδειγμα η Νέα Ζηλανδία».

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Στις 19-24 Ιουνίου το 2ο Τουρνουά Ακαδημιών ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανηπειρωτικό

Τον Ιούνιο του 2009 πραγματοποιήθηκε το 1ο Τουρνουά Ακαδημιών του ΠΑΣ Γιάννινα το οποίο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Δύο χρόνια μετά, το 2ο Τουρνουά Ακαδημιών που το διοργανώνει και πάλι η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα είναι γεγονός. Πιο συγκεκριμένα από τις 19 Ιουνίου μέχρι τις 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο Τουρνουά Ακαδημιών για δεύτερη φορά, δίνοντας την δυνατότητα στους αθλητές που θα πάρουν μέρος να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους απέναντι σε ανθρώπους γνώστες του ποδοσφαίρου με σκοπό των προώθηση τους.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχοντας εξασφαλίσει περισσότερα γήπεδα, διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, έχοντας μάλιστα και την πλήρη υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, θα προσπαθήσει να σας κάνει πιο ευχάριστη την διαμονή σας, πιο συναρπαστικό και συνάμα πιο ανταγωνιστικό το 2ο Τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων.

Κατηγορίες Αθλητών:

ΠΑΙΔΕΣ: Γεννηθέντες 1996-1997

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ: Γεννηθέντες 1998-1999

JUNIOR: Γεννηθέντες 2000-2001

Πρόγραμμα Τουρνουά

19 Ιουνίου: Άφιξη ομάδων- Τελετή έναρξης- Συνάντηση προπονητών

20 Ιουνίου: Έναρξη τουρνουά φάση ομίλων

21 Ιουνίου: Φάση ομίλων προημιτελικοί αγώνες κατάταξης

22 Ιουνίου: Ημιτελικοί αγώνες κατάταξης

23 Ιουνίου: Τελική φάση- Τελετή λήξης

24 Ιουνίου: Αναχώρηση ομάδων

Πρόγραμμα Τουρνουά

Α΄ Φάση: 4 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων (αγώνες 3)

Β΄ Φάση: Προημιτελικοί αγώνες - Αγώνες κατάταξης (αγώνες 1)

Γ΄ Φάση: Ημιτελικοί αγώνες- Αγώνες κατάταξης (αγώνες 1)

Δ΄ Φάση: Τελικοί αγώνες - Αγώνες κατάταξης (αγώνες 1)

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

19 Ιουνίου: Τελετή έναρξης. Φιλικός αγώνας ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ- ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

20 Ιουνίου: Επίσκεψη σε πολιτιστικό χώρο της πόλης μας για την κατηγορίας 1996-1997

21 Ιουνίου: Επίσκεψη σε πολιτιστικό χώρο της πόλης μας για την κατηγορία 1998-1999

22 Ιουνίου: Επίσκεψη σε πολιτιστικό χώρο της πόλη μας για την κατηγορία 2000-2001

23 Ιουνίου: Επιστημονική ημερίδα ποδοσφαίρου για τους προπονητές και τους συνοδούς

23 Ιουνίου: Τελικοί σε όλες τις κατηγορίες- Απονομές - Βραβεύσεις- Μετάλλια, Τελετή λήξης 2ου Τουρνουά ποδοσφαίρου

20-21-22 Ιουνίου: Τουρνουά Πίνγκ- Πόνγκ/μπιλιάρδο/ποδοσφαιράκι στο ξενοδοχείο

Κόστος συμμετοχής

Ανα αθλητή 260 ευρώ

Απευθυνθείτε στους υπεύθυνους του τουρνουά οι οποίοι μπορούν να σας ενημερώσουν για το κόστος των γονέων που μπορούν να διαμείνουν σε διάφορα ξενοδοχεία της πόλης ή στο ξενοδοχείο που θα διαμείνουν οι αθλητές με ειδική τιμή.

Πληροφορίες - Συμμετοχές

ΠΑΣ Γιάννινα

Φίλος Γεώργιος /6937076120 g.filos@pasgiannina.gr

Γιοματάρης Γεώργιος/6932328004 giomataris@gym-tonic.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Αθήνα

Athletic Football Center

Παπαηλίου Γιάννης/2106855006-8,6974726709

Νότια Ελλάδα

Μπάλας Γεώργιος/6940551414 gbalas@pasgianninashop.gr

Βόρεια Ελλάδα

Μαλακασιώτης Αλέξης/6972115477

Παροχές Τουρνουά

*5 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5 αστέρων

*Δωρεάν συμμετοχή στον προπονητή κάθε ομάδας

*Πλήρη διατροφή μέσα στο ξενοδοχείο

*Δωρεάν μετάβαση από και προς το ξενοδοχείο για όλους τους αγώνες

*Ιατρική κάλυψη σε όλους τους αγώνες

*Μετάλλιο και μπλουζάκι σε κάθε αθλητή

*Στους 1ους σκόρερ και MVP Κύπελλα και αθλητικό υλικό

*Στις νικήτριες ομάδες Κύπελλα, μετάλλια και αθλητικό υλικό

Στην Γενική Γραμματέα ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος

Επίσκεψη στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρας Γεωργακοπούλου –Μπάστα πραγματοποίησε την Παρασκευή (27/5/11)  ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Βασίλης Τουλίκας συνοδευόμενος από τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ηπείρου Αρχιπύραρχο, Χρήστο Σταυρόπουλο.

Στη συνάντηση οι επιτελείς της Πυροσβεστικής συζήτησαν με τη  Γενική Γραμματέα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των πυροσβεστικών υπηρεσιών καθώς και το επίπεδο συνεργασίας που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Ειδικότερα, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με στόχο την αρτιότερη οργάνωση και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών του φετινού καλοκαιριού στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία.

Η Γενική Γραμματέας, στάθηκε, στη μεθοδικότητα και την εργατικότητα που καθημερινά πρέπει να επιδεικνύουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, συμβάλλοντας καθοριστικά στον τομέα της πρόληψης, καθώς και στην ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της ζωής και της περιουσίας των ίδιων των πολιτών.

 Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε τους επιτελείς της Πυροσβεστικής πως οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –πολιτικής προστασίας, Διευθύνσεις Δασών, Δασαρχεία- θα συνδράμουν με κάθε τρόπο τόσο στην αποφυγή όσο και στην αντιμετώπιση περιστατικών κατά την αντιπυρική περίοδο.

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας για οικονομική ενίσχυση

Την έγκριση των απαιτούμενων κονδυλίων ώστε να αποκατασταθούν οι πληγέντες κάτοικοι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, οι ζημιές ανέρχονται στο ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ.

Ο Δήμαρχος ζητά την έγκριση του ποσού αυτού, όπως και την άμεση επιχορήγηση του Δήμου με το ποσό των 20 χιλιάδων, ώστε να καλυφθούν τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οικογένειες που ανήκουν στις ειδικές ομάδες κοινωνικού αποκλεισμού.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει:

Όπως ήδη γνωρίζετε, στις 09/11/2010 δημιουργήθηκαν πολύ σοβαρά προβλήματα σε μεγάλο αριθμό κατοικιών, λόγω πλημμύρας και ύστερα από έντονη βροχόπτωση στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών αλλά και σε άλλους όμορους δήμους στο λεκανοπέδιο.

            Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου κατέγραψαν τις ζημιές, οι οποίες, με μια πρώτη εκτίμηση, ανέρχονται στο ποσό των 100.000 €. Παρακαλούμε για την έγκριση της προαναφερόμενης επιχορήγησης, προκειμένου να χορηγηθεί οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες κατοίκους.

            Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ένδεια πολλών ατόμων και οικογενειών στο Δήμο μας, που ανήκουν στις ειδικές ομάδες κοινωνικού αποκλεισμού (ηλικιωμένοι, ΑμΕΑ, , πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, άστεγοι κλπ.) και δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο λογαριασμό δεν υπάρχει ταμειακό υπόλοιπο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που προέκυψαν, παρακαλούμε την άμεση επιχορήγηση με το ποσό των 20.000 €.

            Παρακαλούμε για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας.

Πρόταση ΠΑΣ στον Ζαϊρί

Επίσημη μορφή πήρε το ενδιαφέρον του ΠΑΣ Γιάννινα για την απόκτηση του Ζουάντ Ζαϊρί. Οι Ηπειρώτες κατέθεσαν πρόταση συνεργασίας στον μάνατζερ του Μαροκινού και αισιοδοξούν πως η υπόθεση θα ολοκληρωθεί με αίσιο τέλος.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στον ΠΑΣ είναι διατεθειμένοι να καλύψουν τις ετήσιες απολαβές του Ζαϊρί (κοντά στις 250.000 ευρώ), εκτιμώντας πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής θα κάνει απόσβεση του συμβολαίου του με τις εμφανίσεις του.

Η υπόθεση, πάντως, αναμένεται να τραβήξει χρονικά, κάτι που προκύπτει και από τα λεγόμενα του Ζαϊρί στον Τύπο της πατρίδας του: "Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τίποτα. Η μεταγραφική περίοδος έχει μόλις ξεκινήσει οπότε θα δούμε τι θα γίνει."

[via]

Το «Ζάππειο 2» και στα Γιάννενα

Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομική πολιτική θα παρουσιάσουν απόψε σε ειδική εκδήλωση οι βουλευτές του κόμματος στο νομό Ιωαννίνων, Κώστας Τασούλας και Σταύρος Καλογιάννης. Την εκδήλωση οργανώνει η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ στο ξενοδοχείο Γκραντ Σαράι. Η κομματική οργάνωση απευθύνει κάλεσμα στα μέλη της να συμμετέχουν στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «στην αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή του Μνημονίου, η Νέα Δημοκρατία προτείνει μια ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση εξόδου από την κρίση».

[via]

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ημερήσια Διάταξη Συνεδρίασης 1ης Ιουνίου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2011 και ώρα 18.00 θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

    1)Εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ηπείρου σε όργανα της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.»

(εισήγηση: ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Καχριμάνης)

    2)Βραχυπρόθεσμες δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου.

(εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Ιωάννου)


    3)Σχετικά με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

(εισήγηση: ο Γραμματέας του Π.Σ., κ. Ζούμπας)

    4)Πρόταση για την αναδιάρθρωση των συστημάτων Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου.

(εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Πότσης)

    5)Οι εξελίξεις σχετικά με την Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ»

(εισήγηση:   ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Καχριμάνης)

    6)Επισκευή – συντήρηση και πιστοποίηση ΚΤΕΟ Περιφέρειας Ηπείρου.

(εισήγηση: Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου)

Αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου

Από   τη   Γραμματεία   του   Περιφερειακού   Συμβουλίου   Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση :

1. Ενέκρινε την πρόσληψη Νομικού Συμβούλου, με σχέση έμμισθης εντολής, για τις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτα

2. Κατάργησε τον ειδικό λογαριασμό «Ιατρική Αντίληψη και Ασφάλιση» και ενέκρινε άνοιγμα νέου Προνοιακού λογαριασμού της Π.Ε. Άρτας, στον οποίο και θα μεταφερθεί το αντίστοιχο οικονομικό υπόλοιπο.

3 Συμπλήρωσε την αριθμ. 2/7/31-1-2011 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφορικά με τη θέσπιση παγίων χορηγημάτων καθαριότητας για τις Υπηρεσίες της Π.Ε. Άρτας.

4) Αποφάσισε, στη βάση του σχεδιασμού μέτρων και έργων για την αντιπλημμυρική προστασία στην Ήπειρο:

α) την εκπόνηση μελετών από το αρμόδιο Υπουργείο για την επίλυση των πλημμυρικών προβλημάτων στο Λεκανοπέδιο και στις λοιπές προβληματικές περιοχές της Περιφέρειας Ηπείρου.

β) να ζητήσει την ενίσχυση των ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ, από την Πολιτεία και σε κάθε περίπτωση τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων στην τοπική Αυτοδιοίκηση, με πόρους για να επιτελέσουν έργο.

γ) να ζητήσει την άμεση και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων

δ) την λήψη μέτρων για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, όπως αναστολή δόσεων δανείων, ασφαλιστικών εισφορών κ.λ.π.

5) Αποφάσισε την άρση της απαλλοτρίωσης που είχε κηρυχθεί με την αριθμ. 56/2010 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της   Ν.Α Θεσπρωτίας, με σκοπό την κοινωφελή χρήση δημοτικού σχολείου στην 1η Πολεοδομική Ενότητα Λαδοχωρίου – Γραικοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, ιδιοκτησίας Βασιλείου Γούλα, ώστε πλέον να επιβληθεί από τον αρμόδιο Δήμο Ηγουμενίτσας, στον οποίο έχει μεταφερθεί η σχετική αρμοδιότητα (σχολική στέγη, απαλλοτρίωση οικοπέδων για την σχολική στέγη κ.λ.π. άρθρο 94 Ν. 3852/2010)

6) Έλαβε απόφαση, που αφορά στην κατασκευή προσθήκης πενταόροφου κτιρίου Νοσηλευτικών Μονάδων στο Π.Γ.Ν.Ι. και σε επόμενη συνεδρίασή του θα συζητήσει το γενικότερο θέμα των συστημάτων Υγείας, που αυτή τη στιγμή ευρίσκεται σε εκτενή διαβούλευση.

7) Οι επιμέρους δράσεις της κάθε Π.Ε. θα εγκρίνονται από την Οικονομική Επιτροπή.

Ημερήσια Διάταξη Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων της 30ης-5-2011

Έχοντας υπόψη το με αρ. πρωτ. 23313/26.05.2011 έγγραφο του Δημάρχου, κ. Φίλιππα Φίλιου για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας παρακαλούμε να προσέλθετε στη συνεδρίαση, η οποία θα γίνει την 30/05/2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Αθανάσιος Τσακάλωφ», με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ακολουθεί.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ



1.    Έγκριση προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για την κάλυψη αναγκών των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου
Εισηγητής: κ. Φ. Τσουμάνης, Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.   

2.    Έγκριση απολογισμού έτους 2010 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ιωαννιτών «Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων»
Εισηγητής: Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Μ.Ελισάφ

3.    Έγκριση ισολογισμού έτους 2010 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ιωαννιτών «Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων»
Εισηγητής: Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Μ.Ελισάφ

4.    Συζήτηση – ενημέρωση επί αιτήματος κατοίκων περιοχής Λασπότοπου για χορήγηση στεγαστικής συνδρομής λόγω ζημιών από ακραία καιρικά  φαινόμενα
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Δημ Θεμελής

5.    Έγκριση Β΄ Κατανομής πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων του Δήμου
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Π.Τσίλη

6.    Έγκριση διαγραφής χρεώσεων Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.)
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Νικ. Μάντης

7.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση χώρου της λαϊκής αγοράς Αγίας Μαρίνας σε παραγωγούς
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Νικ. Μάντης

8.     Τροποποίηση της υπ’αριθ.19/2011 Α.Δ.Σ. «Περί προσδιορισμού αριθμού εργαζομένων που είναι ανάγκη να εργαστούν κατά τις Κυριακές και αργίες καθώς και τις νυκτερινές ώρες»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Νικ. Μάντης

9.    Έγκριση παράτασης μίσθωσης του Νηπιαγωγείου Κουτσελιού έως 30-08-2011
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Π.Τσίλη

10.    Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτημάτων μισθωτών ακινήτων των Κληρ/των, για μείωση μισθωμάτων
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Π.Τσίλη

11.    Έγκριση παράτασης μισθώσεων Δημοτικής Ενότητας Περάματος
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Νικ. Μάντης

12.    Έγκριση παράτασης μισθώσεων δημοτικών καταστημάτων Δημοτικής Ενότητας Νήσου
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Νικ. Μάντης

13.    Έγκριση παράτασης μίσθωσης δημοτικού καταστήματος Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδος
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Νικ. Μάντης

14.    Τροποποίηση – συμπλήρωση της απόφασης 315/2011, «Προσδιορισμός δικαιώματος βοσκής Δημοτικών Διαμερισμάτων»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γ. Βίνης

15.    Έγκριση μετακίνησης συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Νικ. Μάντης

16.    Έγκριση μετακίνησης υπαλλήλων της Διεύθυνσης Προγραμματισμού στα πλαίσια του τομεακού Προγράμματος «Διά Βίου Μάθηση / GRUNDTVIG – Time & cares”
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Νικ. Μάντης

17.    Συζήτηση του, από 22-3-2011, αιτήματος της εταιρείας «Σταθμός Αυτοκινήτων Ιωαννίνων Α.Ε.» και λήψη απόφασης για την ανάθεση της εκτίμησης της επένδυσης στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Φίλιππας Φίλιος

18.    Έγκριση υψομετρικής μελέτης της οδού Μ35 στο Ο.Τ. 290 στην περιοχή «Λασπότοπος» του Δήμου Ιωαννιτών
Εισηγητής: κ.κ. Δ. Πανταζόπουλος, Κ.Πανταζής (Δ/νση Πολεοδομίας)

19.    Καθορισμός τιμής μονάδος για οφειλή της ιδιοκτησίας του Γεωργίου Γκριμπογιάννη προς το Δήμο Ιωαννιτών για τμήμα Ε=27,88 μ2 λόγω ρυμοτομίας (Ο.Τ. 159, Λόφος Βελισσαρίου)
Εισηγητής: κ.κ. Δ. Πανταζόπουλος, Κ.Πανταζής (Δ/νση Πολεοδομίας)

20.    Καθορισμός τιμής μονάδος για οφειλή της ιδιοκτησίας Ελισσάβετ Φλώρου προς το Δήμο Ιωαννιτών για τμήμα Ε=34,70 μ2 λόγω ρυμοτομίας (Ο.Τ. 346, περιοχή Βοτανικού)
Εισηγητής: κ.κ. Δ. Πανταζόπουλος, Κ.Πανταζής (Δ/νση Πολεοδομίας)

21.    Καθορισμός τιμής μονάδος για οφειλή της ιδιοκτησίας των Γκόγκου Κων/νου και Γκόγκου Μάριου προς το Δήμο Ιωαννιτών για τμήμα Ε=8,54 μ2 λόγω προσκύρωσης (Ο.Τ.  Γ961, περιοχή Νέα Ζωή)
Εισηγητής: κ.κ. Δ. Πανταζόπουλος, Κ.Πανταζής (Δ/νση Πολεοδομίας)

22.    Καθορισμός τιμής μονάδος για οφειλή της ιδιοκτησίας των Παπαδόπουλου Παναγιώτη, Λιόντου Αριστούλας και Λιόντου Χρυσούλας προς το Δήμο Ιωαννιτών για τμήμα Ε1=10,30 μ2 λόγω  προσκύρωσης και του Δήμου Ιωαννιτών προς την ιδιοκτησία των αιτούντων για τμήμα Ε2=8,90 μ2 λόγω ρυμοτομίας (Ο.Τ. 79, περιοχή Καρδαμίτσια)
Εισηγητής: κ.κ. Δ. Πανταζόπουλος, Κ.Πανταζής (Δ/νση Πολεοδομίας)

23.    Επανεξέταση της 145/2011 Α.Δ.Σ. με την οποία καθορίστηκε τιμή μονάδος για οφειλή της ιδιοκτησίας Μάντη Κων/νου προς το Δήμο Ιωαννιτών για τμήμα Ε=46,87 μ2 (Ο.Τ. 193, περιοχή Κιάφα – Ν. Συρράκο)
Εισηγητής: κ.κ. Δ. Πανταζόπουλος, Κ.Πανταζής (Δ/νση Πολεοδομίας)


24.    Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Χαλικοστρώσεις δρόμων Δήμου Παμβώτιδας»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

25.    Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Ηλιόκαλης»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

26.    Έγκριση   χορήγησης   παράτασης  προθεσμίας   περαίωσης   εργασιών   του   έργου:    «Μελέτη Αποχέτευσης Ακαθάρτων Κατσικά (Υψηλή Ζώνη)»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

27.    Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα εργασιών του έργου: «Διαμόρφωση κοινοχρήστου χώρου περιοχής Χάνι Κουτσελιού»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

28.    Έγκριση   1ου Ανακεφαλαιωτικού  Πίνακα  εργασιών του  έργου: «Ασφαλτοστρώσεις οδών Κατσικά»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

29.    Έγκριση 1ου     Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα εργασιών του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις οδών Δήμου Παμβώτιδος»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

30.    Έγκριση   1ου  Ανακεφαλαιωτικού   Πίνακα   εργασιών   του   έργου: «Κατασκευή Κόμβου Ηλιόκαλης»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

31.    Έγκριση 1ου  Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα εργασιών του έργου: «Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων Λογγάδων»
     Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

32.    Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα εργασιών του έργου: «Σύνταξη διαγραμμάτων για διόρθωση εγγραφών Εθνικού Κτηματολογίου»
      Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

33.    Έγκριση παραλαβής της μελέτης:«Σύνταξη διαγραμμάτων για διόρθωση εγγραφών          
      Εθνικού Κτηματολογίου»
      Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

34.    Έγκριση   Πρωτοκόλλου   Οριστικής   Παραλαβής   του   έργου: «Κάλυψη   δαπάνης   έργων  
       Πυροπροστασίας»
       Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

35.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Αποκατάσταση οδοποιίας στην Αγ.  
       Μαρίνα του Δ.Δ. Κρύας»
      Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς



36.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Διάνοιξη - διαμόρφωση δρόμου    
       προς Αγ. Δημήτριο Δ.Δ.  Περιβλέπτου»
      Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

37.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Επέκταση δικτύου ύδρευσης προς   
      θέση "Κατσιουφλη" στο Δ.Δ. Λιγκιάδων»
   Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

38.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Επισκευή και αντικατάσταση 
       δικτύου ύδρευσης στο Δ.Δ. Αμφιθέας»
   Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

39.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου:  «Διαμόρφωση περιβάλλοντος  
       χώρου στη θέση "Χώρα" Δ.Δ. Λιγκιάδων»
   Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

40.    Έγκριση  Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή  κλειστού αγωγού ομβρίων υδάτων από Γέφυρα Ν. Ματση έως Γέφυρα Β. Τασση»
   Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

41.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Διαμόρφωση δρόμου στη θέση 
       "Κανάλια"    στο Δ.Δ. Κρανούλας.
   Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

42.    Έγκριση  Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου:  «Αποπεράτωση  εργασιών στο  
       Κοιμητήριο Αγ. Μαρίνας Κρύας»
   Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

43.    Υποβολή πρότασης για ένταξη έργου στην πρόσκληση 1 της Ε.Δ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου, κατηγορία πράξεων «Αναπλάσεις πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης και φωτισμός διατηρητέων  κτιρίων»
   Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

44.    Κατασκευές σε τμήμα κοινοχρήστων χώρων της Πλατείας Χατζή στους Αμπελόκηπους
   Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Βασ. Μασσαλάς

Καμία παράταση για τα τραπεζοκαθίσματα, αυστηροί έλεγχοι από την 1η Ιουνίου

Αυστηρούς ελέγχους θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη 1 Ιουνίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, προκειμένου να εφαρμοστεί κατά γράμμα η Κανονιστική Απόφαση για τους κοινόχρηστους χώρους και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί όσοι επαγγελματίες ασχολούνται με δραστηριότητες υγειονομικού ενδιαφέροντος και θέλουν να κάνουν χρήση κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων είναι υποχρεωμένοι να εφοδιαστούν με την απαιτούμενη άδεια, μέχρι τις 31 Μαΐου.

Από τη Δημοτική Αρχή γίνεται σαφές, ότι δε θα δοθεί καμία παράταση για την υποβολή αιτήσεων και οι έλεγχοι που θα ακολουθήσουν θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

«Η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο δημιούργησαν ένα ξεκάθαρο πλαίσιο για τη λειτουργία των καταστημάτων. Οι όροι είναι σαφείς και πρέπει να γίνουν σεβαστοί από όλους. Το βασικότερο αίτημα των καταστηματαρχών, η επέκταση του ωραρίου μουσικής, ικανοποιήθηκε. Γνωρίζουν επίσης τι ακριβώς επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. Είναι πια η ώρα να συμμορφωθούν με το νέο πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο θα είναι προς όφελός τους. Η Δημοτική Αρχή δεν θα κάνει καμία έκπτωση σε όσα κατέθεσε και ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι να ξεκινήσουν αυστηρούς ελέγχους από την 1η Ιουνίου και σε όσους δεν έχουν συμμορφωθεί να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Από την πλευρά της, η αρμόδια αντιδήμαρχος Βούλα Τσίλη, τόνισε πως χρέος της Δημοτικής Αρχής είναι να διαφυλάξει τους κοινόχρηστους χώρους και να αποκαταστήσει την τάξη εκεί όπου καταγράφονται προβλήματα.

«Με τις δύο Κανονιστικές Αποφάσεις, ξέρουν όλοι τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους. Πρέπει να δείξουν συνέπεια. Μέχρι τις 31 Μαΐου, μπορούν να προσέρχονται στην υπηρεσία και να υποβάλλουν αιτήσεις για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων.

Όπως τονίσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην πόλη θα πρέπει όλοι να συνυπάρξουμε. Όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της διασκέδασης πρέπει να σέβονται και τα δικαιώματα των πολιτών. Ελπίζουμε στις μέρες που απομένουν να ανταποκριθούν και εκείνοι που μέχρι τώρα δεν έχουν υποβάλλει αιτήσεις αλλά κατέχουν κοινόχρηστους χώρους. Άλλο περιθώριο δεν θα υπάρξει», τόνισε η κ. Τσίλη.

Στους κάδους ανακύκλωσης βιβλία και τετράδια

Έκκληση προς τους Διευθυντές όλων των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές απευθύνει ο Δήμος Ιωαννιτών ώστε με τη λήξη της σχολικής χρονιάς και το κλείσιμο των σχολείων να εναποθέσουν χάρτινο υλικό, βιβλία και τετράδια, στους κάδους ανακύκλωσης.

Μπλε κάδοι, υπάρχουν έξω από όλα σχεδόν τα σχολεία του Δήμου και με μία τέτοια ενέργεια μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσφέρουν σημαντική υπηρεσία στην πόλη που ζούμε.

Οι αυλές των σχολείων είναι ένας χώρος ζωντανός και δεν θα πρέπει να γεμίσουν από σχισμένα τετράδια και άχρηστα βιβλία.

Η εδραίωση του σεβασμού για το σχολικό βιβλίο και η ανάπτυξη αίσθησης ευθύνης στη διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού, είναι υποχρέωση όχι μόνο του σχολείου, αλλά όλων μας.

Υποχρέωση όλων μας είναι εξάλλου και η προστασία του περιβάλλοντος. Με την εναπόθεση της χάρτινης ύλης στους κάδους ανακύκλωσης το κάνουμε πράξη. Δείχνουμε τον πολιτισμό μας.

Με στόχο το βάθρο τρέχουν στο Μόναχο οι Γ. Τσίλης, Γ Τζιάλλας και Β. Τζανίνης


Τριπλή είναι η εκπροσώπηση της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη διεθνή διοργάνωση του αθλήματος για τη φετινή χρονιά. Ο λόγος για τον πρώτο αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κωπηλασίας, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μόναχο της Γερμανίας από αύριο και ως την ερχόμενη Κυριακή.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα τρέξουν με τα χρώματα της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας και οι πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Βασίλης Τζανίνης. Βασικός στόχος να ανέβουν στο βάθρο παρέα με τα πληρώματά τους, κάνοντας έτσι μία καλή αρχή για την φετινή χρονιά, μέσα στην οποία θα κριθούν και οι προκρίσεις για την Ολυμπιάδα του 2012. Συνολικά η Ελληνική αποστολή αποτελείται από 16 αθλητές.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μόναχο είναι η πρώτη σημαντική διοργάνωση της χρονιάς και αυτό που θέλουμε είναι να μπούμε καταρχήν στον τελικό και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο», δήλωσε ο Γ. Τσίλης λίγο πριν αναχωρήσει για την Γερμανική πόλη. Ο ίδιος θα αγωνιστεί με το πλήρωμα της Τετρακώπου άνευ Ανδρών. Αναφερόμενος στην φετινή προετοιμασία ο Γιαννιώτης πρωταθλητής χαρακτήρισε δύσκολη την προπόνηση που έχουν κάνει, σημείωσε όμως ότι πάει καλά και γι’ αυτό θα έχει αποτέλεσμα. «Κυνηγάμε μετάλλια και βασικός μας στόχος για το 2011 είναι η πρόκριση στην Ολυμπιάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σε δηλώσεις του και ο Γιώργος Τζιάλλας, ο οποίος επίσης θα τρέξει στο Μόναχο με την Τετράκωπο άνευ Ανδρών. «Σιγά – σιγά μπαίνουμε στην αγωνιστική περίοδο. Ήδη περάσαμε ένα δοκιμαστικό στο Έσσεν και είμαι ευχαριστημένος απ’ το αποτέλεσμα. Στο Μόναχο ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια αξιόλογη παρουσία», δήλωσε ο πρωταθλητής του Ν.Ο.Ι., χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τον συγκεκριμένο αγώνα κρίσιμο για την συνέχεια. «Είμαστε πανέτοιμοι για πρόκριση στο Λονδίνο, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο», κατέληξε ο Τζιάλλας.

Ο τρίτος πρωταθλητής του Ν.Ο.Ι. που θα τρέξει στο Μόναχο, ο Βασίλης Τζανίνης, θα αγωνιστεί στο Διπλό Σκιφ Ανδρών με τον Δ. Αγγελόπουλο.

Εγγραφές στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς θα δεχθεί και φέτος εγγραφές – μετεγγραφές στην Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου για τη σχολική χρονιά 2011-2012.

Το σχολείο, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνσή του, ακολουθεί το κοινό πρόγραμμα μαθημάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως και τα υπόλοιπα Γενικά Λύκεια και οι μαθητές του Σχολείου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματα είτε διαμένοντας στις οικογένειες τους, έχοντας δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης, είτε διαμένοντας στην υποδειγματική Εστία που λειτουργεί με άριστους όρους στους χώρους του Σχολείου όπου σίτιση και διαμονή παρέχονται επίσης δωρεάν. Οι εγγραφές στην Α΄ Λυκείου και οι μετεγγραφές στις Β΄ και Γ΄ Λυκείου σε όλες τις τάξεις πραγματοποιούνται έως την έναρξη των μαθημάτων του νέου σχολικού έτους, ενώ οι μετεγγραφές ακολουθούν τις κείμενες διατάξεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 26530-41285, 26530-41485, 26530-41226

[via]

Κτηνοτρόφοι: "Δεύτερο Κούγκι" θα γίνει η "Δωδώνη"

Αποφασισμένοι να εναντιωθούν με κάθε τρόπο στην ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνης» δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι και οι συνεταιριστές της Ηπείρου.  Μάλιστα, ο γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ηπείρου, Κώστας Τσίρκας, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι οι κτηνοτρόφου θα μετατρέψουν σε «δεύτερο Κούγκι» το εργοστάσιο, προσθέτοντας πως «αυτός που θα την παραλάβει, θα την παραλάβει κάρβουνο».

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του τάσσεται υπέρ της μη αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρίας, υπογραμμίζοντας πως «οι παραγωγοί, οι εργαζόμενοι και οι κοινωνικές δυνάμεις της περιοχής μπορούν να κρατήσουν και να λειτουργήσουν τη «Δωδώνη».


[via]

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Πρόσκληση για την Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκρότησης της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου, (΄Αρθρο 178, Ν.3852/2010), (φορείς που έχουν προσκληθεί, έχουν ήδη ορίσει τους εκπροσώπους τους), καλούνται δημότες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Ηπείρου (όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, ήτοι Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, ΄Αρτας και Πρέβεζας), να υποβάλουν σχετική Αίτηση, για τη συμμετοχή τους στην ως άνω Επιτροπή, στην Περιφέρεια Ηπείρου, μέχρι 03.06.2011. Οι Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν στο Γραφείο Ν. 212 της Περιφέρειας Ηπείρου – Διοικητήριο (αρμόδια υπάλληλος κ. Βασιλική Κωσταδήμα), επίσης με Faxστον αριθμό 26510.77 637 και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης v.kostadima@php.gr.Μετά την λήξη της ως άνω διαδικασίας, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση, μεταξύ των ενδιαφερομένων δημοτών, ώστε με βάση τα αποτελέσματα της κλήρωσης, να οριστούν τα μέλη – δημότες που θα μετέχουν στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης.

 O ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

Ξεκινούν οι εργασίες στο Νεοχωρόπουλο- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ξεκινούν οι εργασίες για την αναβάθμιση της τοπικής οδού σύνδεσης του Δημοτικού Διαμερίσματος Νεοχωρόπουλου με την πόλη των Ιωαννίνων στον κόμβο Σεισμοπλήκτων.

Πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας, το οποίο θα λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι και θα επιτρέψει την μετακίνησή τους με ασφάλεια.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ηπείρου και ο προυπολογισμός του ανέρχεται στα 6,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ανάδοχος είναι η κοινοπραξία «Θέστωρ ΑΤΕ- Νάστος Κωνσταντίνος του Γεωργίου».

Το έργο αφορά αναλυτικά στην αναβάθμιση της οδού Σάββα Νικολάτου- Ασημακοπούλου που αποτελεί την κύρια συλλεκτήρια οδό των Σεισμοπλήκτων και του Νεοχωρόπουλου και συνδέει την περιοχή αυτή με την πόλη των Ιωαννίνων, την παράκαμψη και την Εθνική Οδό Ιωαννίνων Άρτας.

Περιλαμβάνει δε τρία υποέργα:

-         Τις απαλλοτριώσεις

-         Την αναβάθμιση της τοπικής οδού

-         Την υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ

Το συνολικό μήκος του δρόμου είναι 1,9 χιλιόμετρα και από την σύμβαση προβλέπεται η ολοκλήρωσή του εντός 29 μηνών.

Με αφορμή την έναρξη του έργου και το γεγονός ότι στην οδό Ασημακοπούλου, στο Κάτω Νεοχωρόπουλο, θα αρχίσουν εργασίες κατασκευής σε όλο το μήκος της, με απόφαση του Δημάρχου, απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων.

Συγκεκριμένα:

-         Από σήμερα και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί μέχρι το πέρας των εργασιών του τμήματος αυτού, από τον κόμβο παράκαμψης της πόλης των Ιωαννίνων μέχρι την οδό Περιβλέπτου.

-         Μετά την ολοκλήρωση του τμήματος αυτού, και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, απαγορεύεται η κίνηση από την οδό Περιβλέπτου μέχρι την οδό Αγίου Κωνσταντίνου, είσοδος οικισμού Ανθούπολης.

-         Από την οδό Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι τη γέφυρα Σεισμοπλήκτων, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Κατά προτεραιότητα εργασίες ύδρευσης στην Αμφιθέα

Σε βλάβη που υπέστη το δίκτυο του ΣΥΔΚΛΙ, κοντά στο Πέραμα, οφείλεται η πολύωρη διακοπή νερού που σημειώθηκε στο Τοπικό Διαμέρισμα της Αμφιθέας. Η βλάβη αποκαταστάθηκε νωρίς το πρωί.

Πέραν αυτού, το Τοπικό Διαμέρισμα της Αμφιθέας, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, εδώ και πολλά χρόνια. Η υπερσυγκέντρωση αλάτων στους σωλήνες έχει αχρηστεύσει ουσιαστικά το δίκτυο, με αποτέλεσμα στα περισσότερα σπίτια να φτάνει πολύ λίγο νερό και με χαμηλή πίεση, ενώ σε κάποια, κατά τη θερινή περίοδο, δεν φτάνει καθόλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ, στην τελευταία του συνεδρίαση, συζήτησε αναλυτικά το πρόβλημα και αποφάσισε να παρέμβει κατά προτεραιότητα.

Έτσι θα προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση του δικτύου, συνολικού μήκους 1200 μέτρων, ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Η παρέμβαση αυτή θα γίνει άμεσα και πριν ξεκινήσει το μεγάλο έργο υδροδότησης του Περάματος, στο οποίο περιλαμβάνονται εργασίες και στο τοπικό διαμέρισμα της Αμφιθέας.

Με τον τρόπο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ και η Δημοτική Αρχή ανταποκρίνονται σε ένα δίκαιο και εύλογο αίτημα των κατοίκων.

Παράταση για την απογραφή

Παράταση μέχρι και την Παρασκευή δίνει η Στατιστική Υπηρεσία για την ολοκλήρωση απογραφής του πληθυσμού.

Όσοι δεν έχουν απογραφεί ή δεν έχουν πάρει ενημερωτικό σημείωμα από την υπηρεσία, θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία της προκειμένου να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο.

Τα γραφεία της Στατιστικής, στην οδό Καλούδη 19, στα Ιωάννινα, θα είναι ανοιχτά σήμερα και αύριο και θα εξυπηρετούν το κοινό από τις εννέα το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ και την Παρασκευή από τις εννέα το πρωί μέχρι στις τέσσερις μετά το μεσημέρι.

Τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες είναι: 26510 27071, 26510 76768, 26510 26343, 26510 38453. Μπορούν επίσης να απευθύνονται στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, στο κεντρικό δημαρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι η απογραφή πληθυσμού είναι υποχρεωτική και για το Δήμο Ιωαννιτών το απογραφικό δελτίο θα αποτελέσει προϋπόθεση για την έκδοση βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας όπως και για εγγραφές σε παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ και άλλα.

Τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης "Ήπειρος Τόπος Να Ζεις" στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Συμπληρώνονται πέντε μήνες λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και του νέου θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχουν ήδη γίνει εννέα συνεδριάσεις. Σήμερα είναι η δέκατη.
Ένας απολογισμός των θεμάτων που απασχόλησαν το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι απογοητευτικός.
•    Καμία πρωτοβουλία για την συγκρότηση της Επιτροπής διαβούλευσης, εργαλείο και όργανο επεξεργασίας των βασικών αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της Περιφέρειας.
•    Καμία συζήτηση για τα μεγάλα αναπτυξιακά θέματα.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο έπρεπε να είχαν συζητηθεί και συμφωνηθεί η αναπτυξιακή πορεία και οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια.
Οι αρμοδιότητες και δυνατότητες που έχουν δοθεί στην αιρετή περιφέρεια πρέπει να αξιοποιηθούν έτσι που οι δράσεις για το μέλλον αυτής της περιοχής αξιόπιστα να αναλυθούν, σχεδιαστούν και οργανωθούν.

Έγκαιρα ζητήσαμε, σε όλους τους τόνους, από τον Περιφερειάρχη αλλά και από την πλειοψηφούσα παράταξη να διατυπώσει το πρόγραμμά της, τους στόχους που θα επιδιώξει να πετύχει, το όραμά της για το μέλλον της Ηπείρου. Δηλώσαμε, ότι είμαστε έτοιμοι καταθέτοντας προτάσεις, ότι θα ασκήσουμε  εποικοδομητική αντιπολίτευση με διάθεση συναίνεσης, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της δύσκολης και επικίνδυνης εποχής που ζούμε, ώστε με στοχευμένες και προγραμματισμένες παρεμβάσεις να δώσουμε ελπίδα, όραμα και προοπτική στους Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες.
Ζητάμε σοβαρό σχεδιασμό για το τι θέλουμε σαν Ήπειρος για τα μεγάλα θέματα (Αναπτυξιακά  Προγράμματα, Παιδεία, Υγεία, Φυσικό  Αέριο, Δωδώνη, Μετανάστες κλπ).
Ζητάμε το Περιφερειακό Συμβούλιο, το ανώτατο όργανο της Περιφέρειας, να ασκήσει τις αρμοδιότητές του, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ασχοληθεί με την χάραξη πολιτικής, με τον προγραμματισμό, τον συντονισμό και τον έλεγχο της συμφωνημένης πορείας προς την ανάπτυξη της Ηπείρου.

Αντί για όλα αυτά διαπιστώνουμε ότι η  Περιφερειακή  Αρχή:

•    Δεν  θέλει  ή  δεν  μπορεί  να  ασχοληθεί  με  τα προβλήματα του Τόπου.
•    Δεν  θέλει  ή  δεν  μπορεί  να  σχεδιάσει  τους στόχους για τα βασικά θέματα της περιοχής.
•    Δεν  θέλει  ή  δεν  μπορεί  να  αντιληφθεί  τις  υποχρεώσεις  της  απέναντι  στην  Ήπειρο.
•    Δεν  θέλει  ή  δεν  μπορεί  να  ασκήσει  τα καθήκοντα του φορέα συνένωσης όλων των τοπικών δυνάμεων προκειμένου να ασκηθεί υπεύθυνη  Ηπειρωτική  πολιτική.
•    Δεν  θέλει  ή  δεν  μπορεί  να σταθεί  στις  απαιτήσεις  του  νέου θεσμού και ταυτόχρονα
•    Δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος της παρούσας συγκυρίας που απαιτεί σοβαρότητα, σωστό προγραμματισμό, συλλογικότητα και δημιουργική διάθεση.

Με  σπασμωδικές  κινήσεις, προχειρότητα, χωρίς  προτάσεις και με προσωπικές στρατηγικές, επιχειρεί  να διαχειριστεί  θέματα της Ηπείρου, κρατώντας  τα  σθεναρά  εκτός  Περιφερειακού  Συμβουλίου.
Ο  Περιφερειάρχης  εκφράζει  προσωπικές  απόψεις και στόχους, προς κάθε  κατεύθυνση,  χωρίς  διάλογο  στα  όργανα  της  Περιφέρειας.
Έχει  μετατρέψει  την  Περιφέρεια    σε  «κυτίο»  παραπόνων  και  λαϊκίστικο συνδικαλιστικό  όργανο.
Ενάμιση μήνα μετά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με  έκπληξη  διαπιστώσαμε  ότι  στο  Περιφερειακό  Συμβούλιο  έχουν  εισαχθεί  μόνο  διαδικαστικά – διεκπεραιωτικά  θέματα.

Η  Ημερήσια  Διάταξη  υποτιμά  και  υποβαθμίζει  το  Περιφερειακό  Συμβούλιο.
Δεν σκοπεύουμε να γίνουμε  συνυπεύθυνοι  στην  ανικανότητα.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη και την πλειοψηφούσα παράταξη να τοποθετηθούν από την αρχή της συνεδρίασης για το πότε θα συζητηθούν τα θέματα που αφορούν:

•    Τις δυνατότητες, τους στόχους και τις προτεραιότητες στην αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
•    Την Υγεία και τους στόχους για την Ήπειρο.
•    Την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
•    Τις προοπτικές, τις προτεραιότητες και τους στόχους της τουριστικής ανάπτυξης.
•    Τις παρεμβάσεις στήριξης του αγροτο-κτηνοτροφικού τομέα της Ηπείρου με συγκεκριμένα μέτρα διασφάλισης του μέλλοντος της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ.
•    Τη διαμόρφωση ενεργειακής πολιτικής για την Ήπειρο.
•    Θέματα ποιότητας ζωής, προστασίας του περιβάλλοντος, προσβασιμότητας και αξιοποίησης του φυσικού πλούτου και  των πόρων της Ηπείρου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι συμβούλιο διευθυντών υπηρεσιών που διαχειρίζονται και διεκπεραιώνουν γραφειοκρατικά θέματα.
Δεν είναι «πλυντήριο» της ανικανότητας ορισμένων και στίβος άσκησης προσωπικής πολιτικής.
Ζητάμε τώρα και πριν από τη συζήτηση των γραφειοκρατικών θεμάτων της συνεδρίασης παρωδία, να τοποθετηθεί η πλειοψηφούσα παράταξη και να δεσμευτεί σε χρονοδιάγραμμα συζήτησης των θεμάτων αυτών.
   
Αλλιώς  οραματιζόμαστε  την  Περιφερειακή  Αυτοδιοίκηση.
Αλλιώς  την  φαντάζονται  και  οι Ηπειρώτες.

Αλλάξτε, γιατί ο τόπος δεν αντέχει άλλη τακτική καθυστερήσεων, συντήρησης και μετάθεσης των λύσεων.

Πάρτε θέση τώρα και δείξτε υπευθυνότητα και σεβασμό στους θεσμούς και τους πολίτες.

Το πραγματικό αλλά και προσωπικό κόστος απασχόλησης του Περιφερειακού Συμβουλίου με διαχειριστικά και διεκπεραιωτικά θέματα είναι πολύ μεγάλο. Αξιοποιήστε τις επιτροπές, αλλά μην υποβαθμίζετε με προσχήματα την λειτουργία του.

Πριν συζητήσουμε πως θα δαπανήσετε 200.000 ευρώ σε εκδηλώσεις και ημερίδες!!!!.... να συζητήσουμε σοβαρά.

Ημερίδα του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. στις 26/06/2011

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνει στις 26.05.2011 και ώρα 10.00 ημερίδα με συμμετοχή των σπουδαστών του 19ου προγράμματος ΙΚΥ πάνω σε θέματα ιστορίας, λογοτεχνίας και ελληνισμού.
Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας Παράδοσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ‘Σταύρος Νιάρχος’ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Θα χαιρετήσουν ο Πρόεδρος του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. Καθηγητής Γεώργιος Καψάλης και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ κ. Νικόλαος Δεμερτζής, οι οποίοι στη συνέχεια θα δώσουν στην αίθουσα Δ.Σ. του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. συνέντευξη τύπου.
Στις 20:15 στη ‘Φηγό’ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα γίνει η καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια λήξη των χειμερινών προγραμμάτων του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.
Παρακαλούμε να καλύψετε τις παραπάνω εκδηλώσεις.


Ο Πρόεδρος του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.,
Καθηγητής Γεώργιος Καψάλης,
Αντιπρύτανης

Ιωάννινα, 25.05.2011

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More