<--! -->

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η παράταξη "Ήπειρος Τόπος Να Ζεις" για τον τουρισμό στην Ήπειρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια με τους φορείς της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων για τα θέματα του τουρισμού της Ηπείρου. Εκπροσωπώντας την παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Αρβανίτης έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση :
«Η τουριστική ανάπτυξη είναι ένα από τα «κρυμμένα δυναμικά» της Περιφέρειας. Ένα ζήτημα που η αιρετή Περιφέρεια ως θεσμός πρέπει να επεξεργαστεί ώστε με στοχευμένο τρόπο να αξιοποιήσει και να προωθήσει προς όφελος των πολιτών της Ηπείρου. Η αντιμετώπιση του θέματος από τη διοίκηση της Περιφέρειας εξετάζεται πρόχειρα και αποσπασματικά, όπως εξ άλλου και όλα τα θέματα ανάπτυξης της Ηπείρου.
Η Ήπειρος με το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας έχει μια σημαντική ευκαιρία να κάνει ουσιαστική διαχείριση του τουριστικού προορισμού «ΗΠΕΙΡΟΣ», υπό το συντονισμό και την καθοδήγησή της. Στο πλαίσιο αυτό και με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων μέσα από την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης θα πρέπει να προσδιοριστούν οι προτεραιότητες και να σχεδιαστεί το τι τουρισμό θέλουμε για την επόμενη δεκαετία.
Να προσδιορίσουμε με τον τρόπο αυτό και τη στόχευση της τουριστικής προβολής. Σημαντικό στοιχείο της τουριστικής προβολής είναι το λογότυπο–σήμα του τουριστικού προορισμού καθώς και τα κριτήρια με βάση τα οποία οι διάφοροι φορείς και επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν το λογότυπο αυτό. Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η αξία του προορισμού και η δυνατότητα να διευρυνθεί η τουριστική αγορά, που σήμερα πλήττεται από την κρίση.
Η Περιφέρεια θα πρέπει παράλληλα να προσδιορίσει τις προτεραιότητές της στη βελτίωση των τουριστικών υποδομών και να συμμετέχει σε τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό ή το εσωτερικό με κατάλληλη προετοιμασία ώστε οι ενέργειες να είναι αποτελεσματικές.
Παράλληλα η Περιφέρεια οφείλει να προωθήσει τη σύνδεση των τοπικών προϊόντων με τον τουριστικό κλάδο και αυτό μπορεί να γίνει εάν προχωρήσει στη συγκρότηση του «Καλαθιού Ηπειρωτικών Προϊόντων», τα οποία θα προβάλλονται ενιαία μαζί με τον τουριστικό προορισμό ΗΠΕΙΡΟΣ».
Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ενίσχυσε την ανησυχία μας, που έχουμε ήδη εκφράσει και δημόσια, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην τουριστική έκθεση στο Λονδίνο.
Είναι φανερό πως η προετοιμασία είναι ανύπαρκτη και η συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση αυτή δεν έχει τις προϋποθέσεις για να είναι επιτυχημένη.
Δυστυχώς για το τόπο και μακάρι να διαψευστούμε, αλλά με πραγματικά στοιχεία και όχι με εικονική πραγματικότητα και επικοινωνιακές, εφήμερες κορώνες…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More