<--! -->

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Περασε με κοκκινο και σκοτωσε ποδηλατη

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στα Γιάννενα κοντά στο Σταυράκι, στη διασταύρωση του περιφερειακού. Ένας οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου παρέσυρε έναν ποδηλάτη, 69 ετών, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός του Ι.Χ. παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και έπεσε πάνω στον ποδηλάτη, ο οποίος κινούνταν κανονικά. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

[via]

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Διεθνης καταταξη του Πανεπιστημιου Ιωαννινων συμφωνα με το συστημα Leiden

Δόθηκε στη δημοσιότητα η κατάταξη των ελληνικών ΑΕΙ στη λίστα του Leiden το οποίο λαμβάνει υπόψη τις ερευνητικές επιδόσεις των Πανεπιστημίων που αφορούν όλες τις επιστημονικές δημοσιεύσεις. Η εν λόγω κατάταξη θεωρείται η πιο ακριβής μετρικά καθώς αφορά μόνο την έρευνα μέσω βάσεων δεδομένων.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατατάσσεται στη δεύτερη θέση μετά το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Σημειώνεται, επίσης, ότι με βάση τα δεδομένα του Διαπανεπιστημιακού Δικτύου Πολιτικών Ανώτατης Εκπαίδευσης για τα έτη 2011 και 2012 του συστήματος World University Rankings δέκα ελληνικά πανεπιστήμια, από ένα σύνολο 20.372 ιδρυμάτων, ανήκει στο 5% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου. Στην κατάταξη αυτή το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει την 3η θέση μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ.

186 κιλα ναρκωτικα κατασχεθηκαν στη Σαγιαδα

186 κιλά ινδικής κάνναβης κατασχέθηκαν από τις διωκτικές αρχές στην περιοχή της Σαγιάδας.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισαν στην περιοχή της Λωρίδας Σαγιάδας ένα αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν ύποπτα.

Στο αυτοκίνητο έγινε σήμα στάσης, ο οδηγός του οποίου ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει. Λίγο αργότερα εγκατέλειψε το όχημα σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Σαγιάδας και ο οδηγός τράπηκε σε φυγή.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 186 κιλά χασίς τα οποία ήταν συσκευασμένα σε 196 δέματα.

[via]

Εναρξη μαθηματων τενις απο τον Ομιλο Αντισφαιρισης Ιωαννινων

Η Διοίκηση του ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΙΩΑΝΙΝΝΩΝ σε συνεργασία με την νέα προπονητική ομάδα, σας ενημερώνει  για την έναρξη μαθημάτων τένις για παιδιά άνω των 7 ετών και για ενήλικες στα γήπεδα του Πάρκου Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι) και στις διαθέσιμες κλειστές αίθουσες. 


Στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Διεύθυνση: Πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννίωτικο Σαλόνι) Τ.Θ. 149 – Ιωάννινα
Τηλέφωνα επικοινωνίας:    2651040738 – 6974754726
Fax: 2651049510
Email: info@oai.gr
Ιστοσελίδα: http://www.oai.gr

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Για ακομη μια χρονια η Συνεταιριστικη Τραπεζα Ηπειρου αρωγος στην προσπαθεια του ΠΑΣ

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας της για ακόμη μια σεζόν, με την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

Έπειτα από συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. & τον Γενικό Διευθυντή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, και αφού κατατέθηκαν προτάσεις οι οποίες έγιναν αποδεκτές από το Δ.Σ., οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για τη συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας τους.

Από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ο Γενικός Δ/ντης κ. Πασχάλης Μόσχογλου  έκανε τις παρακάτω δηλώσεις: "Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε και φέτος την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, στην ομάδα των απανταχού Ηπειρωτών, τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο, τον Γεν. Δ/ντη και όλα τα μέλη του Δ.Σ της Τράπεζας για την εμπιστοσύνη τους στο έργο μας να έχουμε μια ομάδα ανταγωνιστική με ήθος, αξιοπρέπεια και περηφάνια, αξίες που χαρακτηρίζουν τους απανταχού Ηπειρώτες . Η αναπτυξιακή πορεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, της Τράπεζας που είναι δίπλα στον Ηπειρώτη καθημερινά στις δυσκολίες του, προϋποθέτει την ενδυνάμωσή και υποστήριξη της ενεργά από όλους εμάς του Ηπειρώτες και τους φιλάθλους του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ!"

Για λογαριασμό της Τράπεζας Ηπείρου ο Γενικός Δ/ντης κ. Βασίλης Τσουκανέλης δήλωσε: "Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στέκεται με συνέπεια τα τελευταία χρόνια δίπλα στην ομάδα όλων των Ηπειρωτών, στον αγαπημένο μας ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Παρά την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία αναγνωρίζοντας τη συμβολή της ομάδας στο κοινωνικό αλλά και οικονομικό γίγνεσθαι της περιοχής μας, θεωρεί υποχρέωση της να συμβάλλει στη νέα προσπάθεια συμμετέχοντας και φέτος στο χορηγικό πρόγραμμα της. Με ομόφωνη λοιπόν απόφαση του Δ.Σ συμμετέχουμε στην εφετινή προσπάθεια του ΠΑΣ και καλούμε όλους τους Ηπειρώτες να κάνουν το ίδιο πυκνώνοντας στις τάξεις της ομάδας μας, αλλά και της τράπεζας μας. Θα μας δοθεί έτσι η δυνατότητα να υποστηρίξουμε ακόμη πιο ενεργά κάθε  αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα".

Στο αυτοφωρο ο Δημαρχος Κονιτσας για την καταληψη της εφοριας

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Κόνιτσας Παναγιώτης Γαργάλας, ο οποίος μαζί με δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους της περιοχής είχαν προχωρήσει στην κατάληψη της Εφορίας.Ο Δήμος Κόνιτσας διαμαρτύρεται για το κλείσιμο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας και προχωρά σε κινητοποιήσεις οι οποίες κλιμακώνονται τις επόμενες ημέρες.

Το πρωί την ώρα που είχε πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Εφορίας, παρενέβη η Αστυνομία, και προχώρησε στη σύλληψη του δημάρχου. Ο δήμαρχος μετά την κατάθεση που έδωσε αφέθηκε ελεύθερος, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Οι κινητοποιήσεις του Δήμου συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη με γενική απεργία στην Κόνιτσα, οπότε και θα μείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες, τα σχολεία και τα καταστήματα.

[via]

Πανευρωπαϊκη γιορτη πουλιων

Η «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» διοργανώνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International. Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και στην Ήπειρο θα γίνουν εκδηλώσεις στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, Στην Αμμουδιά Πρέβεζας και στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου, στους Ασπράγγελους Ζαγορίου.

[via]

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Κρισιμη εβδομαδα για τη «Δωδωνη»

Κρίσιμη είναι η τρέχουσα εβδομάδα για την υπόθεση της πώλησης του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου της γαλακτοβιομηχανίας, «Δωδώνη», καθώς την ερχόμενη Κυριακή λήγει η διάρκεια της οικονομικής προσφοράς του προτιμητέου αγοραστή, δηλαδή της κοινοπραξίας ρωσικού fund και της εταιρείας, Simos Foods.

Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι ζητούν μετ΄ επιτάσεως συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο, δηλαδή επί της ουσίας με τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ και αναμένουν τη σχετική απάντηση μέχρι και σήμερα. Εάν δεν καταφέρουν να δουν τον εκκαθαριστή, τότε ίσως προχωρήσουν σε επ' αόριστον αποκλεισμό του εργοστασίου της «Δωδώνη» στα Ιωάννινα.

Εξόφληση
Σύμφωνα με πληροφορίες, που προέκυψαν από συνάντηση του βουλευτή της ΝΔ Άρτας, Γ. Στύλιου, με τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ, έχουν ήδη διατεθεί στη βιομηχανία 2 εκατ. ευρώ για την εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων απέναντι στους κτηνοτρόφους για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Επίσης, ο εκκαθαριστής δεσμεύτηκε ότι θα έχει καταβληθεί το ποσό, που απαιτείται για να πληρωθούν και τα οφειλόμενα των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου, έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Όσον αφορά στο αποτέλεσμα του εν εξελίξει διαγωνισμού, η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του νικητή καταδεικνύει πως δεν υφίστανται μόνο οικονομικά, αλλά και πολιτικά κωλύματα.

Η κοινοπραξία του fund SI Capital Partners Limited, ρωσικών συμφερόντων και η εγχώρια Simos Foods έχει θέσει ως όριο της προσφοράς της την ερχόμενη Κυριακή, ενώ στην περίπτωση του δεύτερου προτιμητέου αγοραστή, της «Όλυμπος - Τυράς» η εγγυητική επιστολή της λήγει στις 16 Οκτωβρίου και μόνο τότε θα χρειαστεί ανανέωσή της. Από την πλευρά τους, οι ΕΑΣ της Ηπείρου αντέδρασαν έντονα σε πρόσφατη τοποθέτηση του εκκαθαριστή της ΑΤΕ αναφορικά με την ισχύ (λόγω κατάργησής του από τον νόμο περί ανώνυμων εταιρειών) του καταστατικού της γαλακτοβιομηχανίας.

Ο πρόεδρο της ΕΑΣ Ιωαννίνων, κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης επισήμανε σχετικά πως «δεν έχει μεταβληθεί και δεν έχει τροποποιηθεί το καταστατικό της «Δωδώνη», αυτό μας ενημερώνει και η νομική μας υπηρεσία. Αυτό το κοινοποιήσαμε και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τους εφιστούμε την προσοχή. Αν παραβούν τον νόμο θα υπάρξουν συνέπειες».

[via]

Ημερες πολιτισμου με δωρεαν εισοδο σε Μουσεια

Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της ΙΒ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων προσφέρουν ένα τετραήμερο δωρεάν επίσκεψης στους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς!

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, θα είναι ανοιχτά για το κοινό το Δημοτικό Μουσείο και η Δημοτική Πινακοθήκη.

Το ίδιο τετραήμερο θα είναι δωρεάν η επίσκεψη του κοινού στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο, θα είναι ανοιχτό για το κοινό την Πέμπτη, το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ την Παρασκευή το Μουσείο θα υποδέχεται δωρεάν τους μαθητές των σχολείων.

Τέλος την Πέμπτη, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, θα είναι δωρεάν η είσοδος για το κοινό στο Σπήλαιο Περάματος.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Συναντηση του Δημαρχου με τον Πρυτανη του Πανεπιστημιου

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλο Αλμπάνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Η συζήτηση που είχαν, επικεντρώθηκε στα οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει για το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της πόλης και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη τη λειτουργία του και την παροχή υπηρεσιών προς τους φοιτητές, όπως η σίτιση και η στέγαση.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει ζητήσει ήδη προσφορές από ξενοδοχεία της πόλης προκειμένου να φιλοξενηθούν φοιτητές καθώς οι φοιτητικές εστίες δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Πρύτανης ζήτησε από τον Δήμαρχο και την δική του παρέμβαση και βοήθεια ώστε να υπάρξει η ανάλογη προσφορά στις καλύτερες τιμές.

Να σημειωθεί πως αν το πρόβλημα αυτό δεν επιλυθεί άμεσα, τότε πολλοί φοιτητές που οι οικογένειές τους δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος παραμονής τους στα Γιάννινα, θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν και το Πανεπιστήμιο και την πόλη.

Παράλληλα ο κ. Αλμπάνης ζήτησε την συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου προκειμένου να γίνουν εργασίες καλλωπισμού κι ευπρεπισμού στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης καθώς φέτος λόγω των οικονομικών δύσκολα μπορεί να καλύψει τέτοιες ανάγκες.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός του Πανεπιστημίου και θα συμβάλλει με όσα μέσα διαθέτει στη στήριξή του.

Ζήτησε δε να πράξουν το ίδιο και οι άλλοι φορείς της περιοχής ώστε να αμβλυνθούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα.

Διευκρινισεις για το εκτακτο ειδικο τελος

Μετά την παραλαβή των λογαριασμών της ΔΕΗ στους οποίους περιλαμβάνεται και η δόση του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, καταγράφονται αρκετά παράπονα από συμπολίτες μας σχετικά με τις τιμές ζώνες.

Από το Δήμο Ιωαννιτών διευκρινίζεται εξ αρχής ότι οι τιμές ζώνης προσδιορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και σε καμία περίπτωση δεν είναι ο Δήμος αυτός που αυξάνει ή μειώνει τους συντελεστές.

Aπό τον Σεπτέμβριο του 2011 οπότε και επιβλήθηκε έκτακτο ειδικό τέλος, έως και την 27η Ιανουαρίου του 2012 οπότε και στάλθηκαν στην ΔΕΗ οι μεταβολές σε τιμές ζώνης, τετραγωνικά μέτρα, έτος οικοδομική άδειας, το αρμόδιο τμήμα ΤΑΠ δέχθηκε 2.748 αιτήσεις.

Το σύνολο των μεταβολών που στάλθηκαν ανέρχονταν στις 8.762. Επιπροσθέτως έως και την 30η Μαρτίου του 2012 οπότε και απαγορεύτηκε να αποστέλλονται αλλαγές στη ΔΕΗ πραγματοποιήθηκαν άλλες τρεις αποστολές αλλαγών για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Από την 1η Απριλίου έως και σήμερα η ΔΕΗ, ύστερα από εντολή του Υπουργείου Οικονομικών δεν δέχεται μεταβολές σε αλλαγές Ζώνης, Τιμές ζώνης, δείκτη χρέωσης χρήσης (κοινόχρηστο, επαγγελματικό, οικιακό), απαλλαγές ΤΑΠ, ΔΤ, ΔΦ και αλλαγή κωδικού Δήμου.

Επίσης για αλλαγές σε τετραγωνικά μέτρα, έτος οικοδομικής άδειας κι άλλα επετράπη η αποστολή μόνο με ηλεκτρονικό αρχείο από την 10-09-12.

Κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την 1η Απριλίου έως και σήμερα διαπιστώθηκε ότι πολλές από τις αλλαγές που είχαν σταλεί στη ΔΕΗ δεν είχαν πραγματοποιηθεί στους λογαριασμούς ΔΕΗ των δημοτών. Την 15η Μαΐου ο Δήμος έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών που ενημέρωνε για το πρόβλημα και ζητούσε να δοθεί λύση. Η απάντηση ήλθε στις 23/08/12 και δεν έδινε λύση. ‘Έτσι ο Δήμος επανήλθε με νέο έγγραφο.

Παράλληλα καθημερινά οι Υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε επαφή με την τοπική Δ.Ο.Υ. και την Δ.Ε.Η. για την εξεύρεση λύσης.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών, ελέγχθηκαν οι τιμές ζώνης στις νέες Δημοτικές Ενότητες του Καλλικρατικού πλέον Δήμου Ιωαννιτών.

Διαπιστώθηκε ότι πολλές Τοπικές – Δημοτικές Κοινότητες  εντάχθηκαν στον αντικειμενικό προσδιορισμό των ακινήτων από 01-01-2011 σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Οικονομικών οπότε και άρχισαν να ισχύουν αυξημένες τιμές.

Τονίζεται για μία ακόμη φορά ότι οι τιμές ζώνης καθορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και δεν είναι ευθύνη του Δήμου. Η αρμόδια υπηρεσία συνεχίζει τον έλεγχο και διορθώνει τυχόν προβλήματα του μηχανογραφικού συστήματος.

Τέλος όσοι από τους συνδημότες διαπιστώνουν λάθη παρακαλούνται να προσέρχονται στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου ώστε να διορθωθούν και να σταλούν στη ΔΕΗ όταν αυτό γίνει επιτρεπτό.

Εγκαινια του συστηματος κοινοχρηστων ποδηλατων

Με δύο σταθμούς και δέκα ποδήλατα στην πόλη των Ιωαννίνων κι άλλα δέκα που θα εγκατασταθούν στο Νησί, ξεκινά την λειτουργία του το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων EasyBike του Δήμου Ιωαννιτών.

Τα εγκαίνια του συστήματος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 12.00 από τον Δήμαρχο Ιωαννιτών στο Δημοτικό πάρκινγκ στα Λιθαρίτσια δίπλα από την 8η Μεραρχία.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο σύστημα τελευταίας γενιάς, που επιτρέπει στους πολίτες να χρησιμοποιούν τα κοινόχρηστα ποδήλατα κάνοντας χρήση μιας ειδικής ηλεκτρονικής κάρτας που θα μπορούν να προμηθεύονται από τα γραφεία του Δήμου. Παράλληλα θα ξεκινήσει η λειτουργία της ιστοσελίδας www.ioanninabikes.gr από την οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν πληροφορίες για το σύστημα και να ενημερώνονται για τον τρόπο λειτουργίας του.

Το σύστημα είναι πιλοτικό και αναμένεται να προσφέρει σημαντικά στοιχεία στον Δήμο για την περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση υποδομών με σκοπό την ένταξη του ποδηλάτου στην πόλη.
Η προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος πραγματοποιείται από την BrainBox, εταιρία με μεγάλη εμπειρία σε συστήματα κοινόχρηστων ποδηλάτων που έχει ήδη εγκαταστήσει τα συστήματα της Κέρκυρας, της Ναυπάκτου και της Λευκωσίας. Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος γίνεται από το πρόγραμμα CYCLO στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η βασική ιδέα του έργου CYCLO βασίζεται στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς εντός πόλης με χαμηλό αντίκτυπο στο περιβάλλον που συμβάλει σημαντικά στην βιώσιμη κινητικότητα και βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο και της υλοποίησης του προγράμματος CYCLO κληρώθηκαν οκτώ ποδήλατα. Στην κλήρωση μετείχαν 363 δημότες κι από αυτούς αναδείχθηκαν οι οκτώ τυχεροί.
Πρόκειται για τους ακόλουθους:
Καλαμπόκα Βασιλική του Παναγιώτη
Θεοδώρου Αλέξανδρος του Θεοδώρου
Πάσχος Ξενοφών του Δημητρίου
Κανελλόπουλος Θοδωρής του Σταύρου
Μήτρου Μαριάννα του Θανάση
Τσίκα Ελένη Λαμπρινή του Γεωργίου
Τσίτου Ελευθερία του Ευαγγέλου
Κουρτέση Δήμητρα Κλεοπάτρα του Χριστόδουλου

Τα ποδήλατα θα παραδοθούν στους νικητές, το Σάββατο, αμέσως μετά τα εγκαίνια του σταθμού στα Λιθαρίτσια. Παράκληση είναι να παραβρίσκονται εκεί για την παραλαβή τους.

Εν τω μεταξύ από χθες Δευτέρα ξεκίνησε στη σελίδα του Δήμου στο Facebook ο φωτογραφικός διαγωνισμός. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και θα αναδειχθούν δύο νικητές οι οποίοι θα κερδίσουν δύο ακόμη ποδήλατα.

Ανακοινωση του Ορειβατικου Συλλογου Ιωαννινων για το συμβαν της Κυριακης

Στο Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Ιωαννίνων ύστερα από την έκτακτη συνεδρίαση της Δευτέρας 24-9-12 εξ’ αφορμής του θανατηφόρου ατυχήματος της Κυριακής 23-9-12 κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο φίλος του Ορειβατικού Συλλόγου Ηλίας Καζαντζής εκφράζει:

1.    Τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θανόντος και αντί στεφάνου θα καταθέσει χρηματικό ποσό σε ίδρυμα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

2.    Τις ευχαριστίες του στους άνδρες της ΕΜΑΚ Ιωαννίνων και σ’ όσους απ’ τα μέλη και φίλους του Συλλόγου με τη φιλότιμη υπερπροσπάθειά τους βοήθησαν στη μεταφορά της σορού του άτυχου Ηλία Καζαντζή.

Συγχωνευσεις ΔΟΥ απο την 1η Οκτωβριου

Σε μία ΔΟΥ, αυτή των Ιωαννίνων, συγχωνεύονται οι ΔΟΥ Κόνιτσας και Δελβινακίου, οι οποίες από την 1η Οκτωβρίου αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Στους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου, τη λειτουργία τους αναστέλλουν οι ΔΟΥ και Φιλιππιάδας, οι αρμοδιότητες των οποίων μεταφέρονται στη ΔΟΥ Πρέβεζας.

Στη Θεσπρωτία, κλείνει η ΔΟΥ Φιλιατών και οι αρμοδιότητές της μεταφέρονται στην ενοποιημένη ΔΟΥ Ηγουμενίτσας.

Εξ’ άλλου, σε τριήμερη απεργία προχωρούν οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών. Έτσι οι εφορίες θα παραμείνουν κλειστές στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

[via]

Δεμενα τα πλοια την Τεταρτη

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΝΟ σημειώνει πως στην απεργία θα συμμετέχουν τα πληρώματα όλων των κατηγοριών.

[via]

Εκδηλωση για τους Ευεργετες απο το Συλλογο Ηπειρωτων Δ. Λαυρεωτικης "Ο ΠΥΡΡΟΣ"

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΥΕΡΓΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
 ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ έως και ΣΗΜΕΡΑ»

•    Χαιρετισμοί .
•    Ομιλία του καθηγητή Ιατρικής κου ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΙΟΥ τ.Προέδρου Πανηπειρωτικής
           Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
•    Προβολή ταινίας μικρού μήκους για τους μεγάλους Ευεργέτες.
•    Ακολουθεί συζήτηση & μπουφέ.
Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας
(Σταματίου Ρώμα 12)

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Ώρα 7:30 το βράδυ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Μετά τιμής

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                           ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΤΗΛ. 6974244339                                        ΤΗΛ.6944991580

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ακαριαιος θανατος για ορειβατη που επεσε στον γκρεμο

Ένα τραγικό δυστύχημα σημάδεψε την Κυριακάτικη εξόρμηση στη χαράδρα του Βίκου. Ένα απρόσεκτο πάτημα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν αρκετό για να του στοιχίσει τη ζωή, σε έναν 45χρονο άνδρα που γλίστρησε και κατέληξε σε γκρεμό δέκα μέτρων περίπου. Ο θάνατός του υπήρξε ακαριαίος.

Δεν πρόκειται για μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων και όπως αναφέρουν πληροφορίες αποφάσισε τη συμμετοχή του στην εκδρομή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Το πρωί της Κυριακής και λίγο πριν αναχωρήσει το λεωφορείο για το Μονοδένδρι.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής και σε μία από τις πιο προσιτές διαδρομές, που πολλοί ορειβάτες την κάνουν και μόνοι τους, μετέχουν δεκάδες Γιαννιώτες και μη, οι οποίοι ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν το τραγικό δυστύχημα που έγινε μπροστά στα μάτια τους.

Να σημειωθεί τέλος ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν άριστες και σε καμία περίπτωση δεν δυσκόλευαν την ορειβατική εξόρμηση.

[via]

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Συλληψη αλλοδαπου για διαρρηξη καφεκοπτειου

Συνελήφθη, χθες (20-09-2012) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος  Ιωαννίνων, ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαρόκο, για διάρρηξη καφεκοπτείου στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, ο 30χρονος λίγο νωρίτερα εισήλθε, σπάζοντας τη βιτρίνα, στο παραπάνω κατάστημα και αφαίρεσε (46) φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συσταση ειδικης επιτροπης για δωρεαν φοιτηση απορων μαθητων σε φροντιστηρια

Τη σύσταση ειδικής επιτροπής, που θα αναλάβει να ορίσει τις λεπτομέρειες για την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας της δωρεάν φοίτησης άπορων μαθητών σε φροντιστήρια της Π.Ε. Ιωαννίνων, αποφάσισε η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της.

Στην ειδική επιτροπή, μετά από εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Αντιπεριφερειάρχη κ. Οδυσσέα Πότση, θα συμμετέχουν, δια εκπροσώπων τους, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Ηπείρου, η Διεύθυνση Πρόνοιας Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών, η Μητρόπολη Ιωαννίνων, καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι δύο σύλλογοι φροντιστών του Νομού Ιωαννίνων, εκπρόσωποι τριών Ενοριών της πόλης (Περίβλεπτος, Άγιος Νικόλαος Κοπάνων, Άγιος Νικόλαος Αγοράς), καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι εξήραν την πρωτοβουλία (που αναπτύχθηκε με τη συνεργασία του ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών) και εξέφρασαν την στήριξή τους σε αυτή.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία. «Εμείς δεν γίνεται να νομοθετήσουμε. Είμαστε αυτοδιοίκηση και συνδράμουμε σε ότι μπορούμε», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως ανάλογες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Παιδείας κ. Παντελής Κολόκας, υπογραμμίζοντας πως στην κρίσιμη περίοδο που αντιμετωπίζει η χώρα, είναι η σημαντική η κοινωνική αλληλεγγύη που αναπτύσσεται ανάμεσα στους φορείς και τους πολίτες. «Η αλληλεγγύη μας δίνει γερές βάσεις για να πατήσουμε στα πόδια μας».

Δηλωσεις Δημαρχου για το επιδομα θερμανσης

Την άμεση αντίδραση του Δήμου Ιωαννιτών προκάλεσαν οι ανακοινώσεις που έγιναν από το Υπουργείο Οικονομικών για το πετρέλαιο θέρμανσης, τη χορήγηση επιδόματος και τις γεωγραφικές ζώνες.

Ο Νομός Ιωαννίνων περιλαμβάνεται στη δεύτερη ζώνη, γεγονός που μειώνει κατά πολύ το επίδομα. Κι αυτό συμβαίνει σε μία περιοχή η οποία δεν έχει κανέναν εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης, όπως συμβαίνει σε άλλους Νομούς οι οποίοι καλύπτονται από φυσικό αέριο.

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Νομός Ιωαννίνων βρίσκεται στη δεύτερη ζώνη, στην οποία ανήκουν ακόμη και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως είναι η Χαλκιδική. Η απόφαση αυτή δεν είναι σωστή και ζητούμε να διορθωθεί διότι πρόκειται για μία περιοχή όπου έξι μήνες το χρόνο έχει χειμώνα. Το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης είναι πολύ υψηλό για όλα τα νοικοκυριά, οι δείκτες ανεργίας βρίσκονται στα ύψη και οφείλει η Κυβέρνηση να το επανεξετάσει», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος σε δηλώσεις που έκανε σήμερα.

Ο κ. Φίλιος ζήτησε παράλληλα να υπάρξει μέριμνα και ειδικές ρυθμίσεις για τα σχολεία και την επιχορήγησή τους. Οι ανάγκες για θέρμανση των μαθητών δεν είναι ίδιες σε όλη τη χώρα, όμως η επιχορήγηση των σχολείων γίνεται με τα ίδια ακριβώς κριτήρια. Αποτέλεσμα είναι, ορεινές περιοχές, όπως είναι ο Νομός Ιωαννίνων να μην μπορούν φέτος να καλύψουν τις ανάγκες αυτές.

«Ο χειμώνας είναι βαρύς και διαρκεί πολύ. Τα περισσότερα σχολεία μας στεγάζονται σε παλιά κτίρια που έχουν αυξημένες ανάγκες θέρμανσης και με τις τιμές που έχουμε φέτος θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Το προτείναμε στην ΚΕΔΕ, το ζητούμε και από την Κυβέρνηση να υπάρξει διαβάθμιση στην επιχορήγηση των σχολείων και να γίνει με γεωγραφικά κριτήρια. Είναι επιβεβλημένο να γίνει άμεσα διαφορετικά θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση», τόνισε ο κ. Φίλιος.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Φωτια ξεσπασε στο Grand Serai Xenia

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο ξενοδοχείο Grand Serai Xenia στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από τα υπόγεια του ξενοδοχείου δυσχεραίνοντας έτσι το έργο της Πυροσβεστικής, η κινητοποίηση της οποίας ήταν άμεση.

Η φωτιά περιορίστηκε στο χώρο που ξέσπασε από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, χωρίς να κινδυνέψει ούτε το προσωπικό αλλά και ούτε οι ένοικοι του ξενοδοχείου. Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες θα ερευνήσουν και για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πανελληνια λαμπαδηδρομια εθελοντων αιμοδοτων

Η φλόγα της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών, με αφετηρία την Αθήνα, διατρέχει από τις 17 Αυγούστου όλη την Ελλάδα, στα χέρια των νέων εθελοντών αιμοδοτών, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο, για να καταλήξει στις 28 Σεπτεμβρίου 2012, στο Καναλλάκι της Πρέβεζας, όπου θα πραγματοποιηθεί η 25η Αμφικτιονία των Εθελοντών Αιμοδοτών με θέμα: «Εθελοντική Αιμοδοσία, Ενημέρωση και Παιδεία».

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία είναι η κορυφαία εκδήλωση των εθελοντών αιμοδοτών και με την πραγματοποίησή της, στέλνεται παντού το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε ένα ευρύτερο κοινό, με τελικό στόχο να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Εκκλησίας, της Υγείας, του Πολιτισμού, με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά κυρίως με τους νέους, δίνεται η ευκαιρία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για να ενεργοποιηθεί περισσότερος κόσμος, κάνοντάς τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και κήρυκες της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών των Ιωαννίνων και άλλοι φορείς που σχετίζονται με την εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους Ζίτσας, Ιωαννιτών και Κόνιτσας θα συμμετέχουν φέτος για 10η συνεχή χρονιά στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία. Θα υποδεχτούν τη φλόγα στις 21 Σεπτεμβρίου και αφού τη μεταφέρουν σε πολλές περιοχές του Νομού με εκδηλώσεις (Δήμους Ζίτσας, Κόνιτσας, Παρακάλαμου, Ανατολής) θα την παραδώσουν στους εθελοντές αιμοδότες της Αλβανίας, όπου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, λαμπαδηδρομία των εθελοντών αιμοδοτών από το Αργυρόκαστρο ως τα Τίρανα 22 και 23 Σεπτεμβρίου. Η φλόγα θα επιστρέψει στα Γιάννινα, τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, όπου οι λαμπαδηδρόμοι θα ανάψουν το βωμό και θα ακολουθήσει εκδήλωση με χορευτικά των Συλλόγων και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζίτσας.

Την ίδια μέρα, από τις 9 το πρωί ως τις 1 το μεσημέρι, στα πλαίσια της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, διοργανώνεται ανοιχτή αιμοληψία στην Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνεργασία των αιμοδοσιών και των δύο Νοσοκομείων της πόλης, Πανεπιστημιακού και Χατζηκώστα.

[via]

Το τριημερο 5 - 7 Οκτωβριου θα πραγματοποιηθει το 8ο Πανελληνιο Συνεδριο των Ανωνυμων Αλκοολικων

Ένα συνέδριο, εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου στα Γιάννινα σε μεγάλο ξενοδοχείο. Συγκεκριμένα το τριήμερο 5 - 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλκοολικών Ανώνυμων με τη συμμετοχή της ΑΛ-ΑΝΩΝ (Ομάδες Συγγενών & Φίλων Αλκοολικών). Τίτλος του Συνεδρίου είναι «Υπάρχει Λύση». Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, από τις 6 έως τις 7:30 το απόγευμα, θα διεξαχθεί ανοιχτή ενημερωτική παρουσίαση των προγραμμάτων ανάρρωσης των Αλκοολικών Ανωνύμων (Α.Α.) και των Ομάδων Συγγενών Αλκοολικών (ΑΛ - ΑΝΩΝ). Οι Ομάδες των Αλκοολικών Ανωνύμων ξεκίνησαν στην Αμερική στις αρχές του 1935, όταν συναντήθηκαν τυχαία δύο άνθρωποι: Ο Bill Wilson, αθεράπευτα αλκοολικός και ο Robert Holbrook Smith γιατρός με σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού, ανακαλύπτουν με έκπληξη ότι ανταλλάσοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες, μπορούσαν να παραμείνουν μακριά από το αλκοόλ. Και έτσι έγινε. Μέχρι τον θάνατό τους, ο Bill W. και ο Dr. Bob – όπως έγιναν γνωστοί – δεν ξαναήπιαν ούτε σταγόνα. Οι δυό τους έγιναν αφορμή να δημιουργηθούν οι Α.Α. σαν θεραπευτικός θεσμός και να λειτουργούν χιλιάδες ομάδες στον κόσμο και να αναρρώνουν αυτή τη στιγμή εκατομμύρια άνθρωποι από την ασθένεια του αλκοολισμού.

Στην Ελλάδα οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί ιδρύθηκαν πριν από 30 χρόνια περίπου στην Αθήνα, διατηρούν τα κεντρικά τους γραφεία στη Σόλωνος και μέχρι σήμερα λειτουργούν περίπου έντεκα ομάδες σε όλη τη χώρα. Δέχονται οποιονδήποτε στις ομάδες τους που επιθυμεί να σταματήσει να πίνει. Χωρίς καμία διάκριση ως προς τη φυλή, την οικονομική και κοινωνική τάξη, το σεξουαλικό προσανατολισμό και δεν παίρνουν θέση απέναντι σε κοινωνικά, θρησκευτικά ή πολιτικά ζητήματα.

Κύριος σκοπός τους είναι η ανάρρωση από την ασθένεια του αλκοολισμού, και όλη η φιλοσοφία τους στηρίζεται στην ανωνυμία των μελών και στην μεταξύ τους αυτοβοήθεια. Το Α.Α. δεν κατευθύνεται από κανέναν επαγγελματία πχ. γιατρό, ψυχίατρο, κοινωνικό λειτουργό κτλ. και είναι αυτοσυντήρητοι, δεν δέχονται καμία συνεισφορά από άτομα ή φορείς. Οι συναντήσεις τους πραγματοποιούνται καθημερινά όλες τις μέρες του χρόνου και η ανάρρωση στηρίζεται στο μοίρασμα της εμπειρίας και της ελπίδας μεταξύ των μελών μέσα από την ασφάλεια που εξασφαλίζει η ανωνυμία. Το θεραπευτικό μοντέλο των αλκοολικών ανωνύμων στηρίζεται στα 12 βήματα ανάρρωσης τα οποία εμπεριέχουν κυρίως την παραδοχή της ασθένειας μέσα από την αυτογνωσία και την στήριξη του εαυτού μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο, και τη μεταφορά του μηνύματος σ' αυτούς που υποφέρουν. Στη συνέχεια ο εσωτερικός κανονισμός των Α.Α. στηρίζεται στις 12 παραδόσεις, οι οποίες είναι προτάσεις για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των ομάδων.

Τι Κάνουν οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί Στις συναντήσεις των Α.Α. τα μέλη μοιράζονται την εμπειρία της ανάρρωσής τους με οποιοδήποτε άτομο με πρόβλημα ποτού το οποίο ζητάει βοήθεια, και δίνουν προσωπική βοήθεια ή "υποστήριξη" (sponsorship) στους αλκοολικούς που έρχονται στο Α.Α. Η παρουσία σε "κλειστές" συγκεντρώσεις είναι περιορισμένη σε άτομα που είναι αλκοολικοί ή που νομίζουν πως έχουν πρόβλημα με το ποτό. Μη αλκοολικοί επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι στις "ανοιχτές" συναντήσεις των Α.Α. Το πρόγραμμα των Α. Α., όπως αυτό διατυπώνεται στα Δώδεκα Βήματα για την ανάρρωση, προσφέρει στον αλκοολικό μία ευκαιρία να αναπτύξει έναν ικανοποιητικό τρόπο ζωής ελεύθερος από το αλκοόλ.

Οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί, δεν κάνουν ιατρικές ή ψυχιατρικές διαγνώσεις ή προγνώσεις, ή δεν προσφέρουν συμβουλές, δεν παρέχουν υπηρεσίες για αποτοξίνωση ή περίθαλψη, νοσηλεία, φάρμακα, στέγαση, δουλειές, χρήματα ή άλλες υπηρεσίες πρόνοιας, δεν δέχονται χρήματα για τις υπηρεσίες τους ή εξωτερικές συνεισφορές.

Επίσης, δεν παρέχουν συστατικές επιστολές σε επιτροπές αποφυλάκισης, δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοδότες, κλπ.

και δεν εμπλέκονται με ή δεν υποστηρίζουν την εκπαίδευση, την έρευνα, ή την επαγγελματική θεραπευτική αγωγή.

«…Η ανάρρωσή μας στηρίζεται στο μοίρασμα της εμπειρίας μας, της δύναμης και της ελπίδας μεταξύ μας, ότι μπορούμε να λύσουμε το κοινό μας πρόβλημα. Ακόμη πιο σημαντικό, η συνεχιζόμενή μας νηφαλιότητα εξαρτάται από το να βοηθούμε άλλους να αναρρώσουν από τον αλκοολισμό…», τονίζεται σε ανακοίνωσή τους.

[via]

Μαραθωνιος ορεινου ποδηλατου

Tον 1ο μαραθώνιο αγώνα ορεινού ποδηλάτου στα Τζουμέρκα με τίτλο Tzoumerka Bike Marathon διοργανώνουν στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ορεινή Σύγκλιση (ΚΕΔΡΟΣ), ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου.

H συνολική απόσταση που θα διανύσουν οι συμμετέχοντες στο μαραθώνιο είναι 85 χλμ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το πρωί στο Δασικό Χωριό που βρίσκεται κοντά στο χωριό Καταρράκτη. Οι διαγωνιζόμενοι θα διέλθουν από τα χωριά Καταρράκτη, Άγναντα, Πράμαντα, Μελισσουργούς, Κάτω Κωστηλάτα, Βουργαρέλι και ο τερματισμός θα γίνει στο Δασικό Χωριό.

Για τους λάτρεις του ποδηλάτου θα διοργανωθεί ένας μικρότερος αγώνας μήκους 26,5 χλμ. Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στο χωριό Πράμαντα και οι συμμετέχοντες θα διέλθουν από τα χωριά Άγναντα, Καταρράκτη και θα τερματίσουν στο Δασικό Χωριό

Ο αγώνας έχει την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

[via]

Επισχεση Εργασιας στο Γ.Ν. «Χατζηκωστα»

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από χθες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» διαμαρτυρόμενοι για τις μισθολογικές περικοπές, την εντατικοποίηση της εργασίας και τις ελλείψεις των νοσοκομείων σε υλικά και προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη που ξεκίνησαν με καταλήψεις των γραφείων της διοίκησης.

[via]

Σε οικονομικο αδιεξοδο το Πανεπιστημιο, δηλωνει ο Πρυτανης

Η συνεχής περικοπή πόρων και το κούρεμα των αποθεματικών έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης περιέγραψε την κατάσταση με μελανά χρώματα υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι περικοπές ανήλθαν στο 64%.

Με δεδομένη την κατάσταση αυτή το Πανεπιστήμιο κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα υπηρεσίες προς τους φοιτητές, όπως είναι η στέγαση και η σίτιση.

Παράλληλα μείζον είναι το πρόβλημα για τη Ζάππειο Φοιτητική Εστία καθώς εξ αιτίας οφειλής ύψους 300 χιλιάδων ευρώ ο εργολάβος που εκτέλεσε το έργο προχώρησε σε έκθεση κατάσχεσης.

Το πρόβλημα έχει γνωστοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο αδυνατεί να το λύσει και έτσι το Πανεπιστήμιο αναζητά τρόπους επίλυσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κυρίως από την περικοπή πόρων, έγινε χθες μεταξύ του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Πρύτανη κ. Τριαντάφυλλου Αλμπάνη και του Αντιπρύτανη κ. Γεωργίου Καψάλη που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του.

[via]

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ημερα Χωρις Αυτοκινητο – Εκδηλωσεις την Παρασκευη και το Σαββατο

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου. Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Αφορμή για να δούμε τα Γιάννινα αλλιώς…. Αφορμή να αφήσουμε τα αυτοκίνητα, να βάλουμε περισσότερη κίνηση στη ζωή μας και να απολαύσουμε την πόλη μας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών με μία σειρά εκδηλώσεων, επιχειρεί να αναδείξει πως το λιγότερο αυτοκίνητο σημαίνει περισσότερη ποιότητα ζωής.

Το ποδήλατο έρχεται στο επίκεντρο.

Το Σάββατο λοιπόν ζούμε τα Γιάννινα πιο ανθρώπινα…

Από τις εννέα το πρωί μέχρι το μεσημέρι (πέρας λειτουργίας των καταστημάτων), θα παραμείνει κλειστό για τα αυτοκίνητα το εμπορικό κέντρο των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα η κίνηση θα απαγορευθεί στις οδούς Μιχαήλ Αγγέλου, Μελανίδη, Βλαχλείδη, Οπλαρχηγού Πουτέτση, Γρηγορίου Σακκά και Ζυγομάλλη. Πρόκειται για τις οδούς που περιλαμβάνονται στο δίκτυο πεζοδρομήσεων του Δήμου, έργο που έχει δημοπρατηθεί κι αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση να αποφευχθεί το παρκάρισμα στους συγκεκριμένους δρόμους πριν την ώρα έναρξης της απαγόρευσης. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα να πάρουμε όλοι, μία μικρή γεύση του κέντρου που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα και στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος CYCLO, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες στοχεύουν στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του ποδηλάτου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 10 το πρωί, με ποδηλατική περιήγηση τουριστών, η οποία θα ξεκινήσει από το Ρολόι και περιλαμβάνει το Κάστρο και τη λίμνη.

Στις 17:30 την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου, με θέμα «Ο ποδηλάτης στην πόλη».

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Από τις έντεκα το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι, το κέντρο κλείνει για τα αυτοκίνητα και στήνεται μια μεγάλη γιορτή.

Εκεί θα καταλήξουν οι ποδηλατοδρομίες που θα έχουν ξεκινήσει νωρίτερα.

Από το Δήμο Ιωαννιτών θα μοιραστούν μπλουζάκια ενώ θα κληρωθούν δέκα ποδήλατα.

Παράλληλα θα λειτουργεί εικονικό εργαστήρι όπου μικρά και μεγάλα παιδιά θα επιδεικνύουν το ταλέντο τους σε χαρτί ζωγραφικής με θέμα το ποδήλατο.

Τέλος θα διατεθούν δωρεάν εισιτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για χρήση τους από τους κατοίκους της περιοχής.

Το Σάββατο λοιπόν ζούμε τα Γιάννινα αλλιώς….

[image]

Πορεια στο φαραγγι του Βικου απο τον Ορειβατικο Συλλογο Ιωαννινων

Ο ΕΟΣ Ιωαννίνων την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 θα πραγματοποιήσει πορεία στo φαράγγι του Βίκου. Η πορεία θ’ αρχίσει απ’ το χωριό Μονοδένδρι και θα καταλήξει στο χωριό Βίκος ακολουθώντας το μονοπάτι κατά μήκος του ποταμού Βίκου.

Αναχώρηση 7:30 π.μ. από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Ώρες πορείας: 8.
Κατηγορία: Β’.
Αρχηγοί πορείας: Άρης Μπαρτζώκας, Γιώργος Μάνθος

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Σμύρνης 15 καθημερινά 7-9μμ. Τηλ. 26510-22138. http://www.orivatikos.gr.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Φορεας Διαχειρισης ως παραγοντας οικοτουριστικης αναπτυξης της περιοχης του Εθνικου Παρκου Βορειας Πινδου

O Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου - Αώου και Πίνδου διοργανώνει την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ. στο Κέντρο Πληροφόρησης Μαυραναίων (πρώην Δημαρχείο Θ. Ζιάκα), ημερίδα – συνάντηση εργασίας με τους τουριστικούς επιχειρηματίες της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, με θέμα «Ο Φορέας Διαχείρισης ως παράγοντας οικοτουριστικής ανάπτυξης της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου».

Η ημερίδα αποτελεί την συνέχεια μιας σειράς συναντήσεων, με ομάδες του τοπικού πληθυσμού, στην οποία θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και συζήτηση για τις προτεραιότητες και τις δράσεις του Φορέα Διαχείρισης στα ζητήματα της προστασίας, διαχείρισης, βιώσιμης ανάπτυξης και ανάδειξης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Μετά το κλείσιμο της ημερίδας στις 13:30 θα πραγματοποιηθούν, στον χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Μαυραναίων τα εγκαίνια «Έκθεση Γεωλογικών Πετρωμάτων της Βάλια Κάλντα» που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης σε συνεργασία με το ΙΓΜΕΜ Δυτικής Μακεδονίας και τη Dr. Annie Rassios. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 7 Οκτωβρίου 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στο Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, στους Μαυραναίους, στο 24620 87563 και στην ιστοσελίδα pindosnationalpark.gr

Οι «ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» ξεκινουν και Παιδικα Τμηματα

Με μοναδικές προϋποθέσεις το κέφι, την καλή διάθεση και το “αθεράπευτο” μεράκι για το Θέατρο, το Καλλιτεχνικό Σωματείο «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» συνεχίζει, για δεύτερη χρονιά, το «Θεατρικό Εργαστήρι» για παιδιά και εφήβους.

Το Θέατρο αποδεσμεύει τις δημιουργικές δυνατότητες των παιδιών, απελευθερώνει τη φαντασία τους, οδηγεί στην αβίαστη επικοινωνία και στην καλλιέργεια των ανθρώπινων σχέσεων. Δίνει στα παιδιά ευκαιρίες για εξερεύνηση, για πειραματισμούς, για αυθόρμητες αναλύσεις και συνθέσεις, συμβάλλοντας έτσι στην απόχτηση μιας ολόπλευρα αναπτυγμένης προσωπικότητας με ανεξάρτητη σκέψη και δημιουργική πρωτοβουλία.

Λειτουργούν τμήματα από 4 έως 18 ετών.
Τηλέφωνα πληροφοριών: 6975853208 & 6981981067._

Επεκτεινεται το ωραριο λειτουργιας του ΚΕΠ

Απογεύματα και Σάββατο θα λειτουργεί πλέον το ΚΕΠ του Δήμου Ιωαννιτών, που βρίσκεται στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το νέο ωράριο είναι δοκιμαστικό. Αν η ανταπόκριση του κόσμου είναι σημαντική και εκτιμηθεί ότι πρόκειται για μία αναγκαιότητα της κοινωνίας τότε θα πάρει μόνιμο χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το νέο ωράριο το ΚΕΠ λειτουργεί πλέον από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και το Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

[via]

Συσκεψη για το αρδευτικο του λεκανοπεδιου

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο το έργο εκσυγχρονισμού και αντικατάστασης του αρδευτικού δικτύου στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας, ύστερα από πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών.

Στη σύσκεψη αυτή, στην οποία δεν παρέστησαν οι εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρίας, παρότι είχαν κληθεί, κατατέθηκε ο προβληματισμός και η αγωνία όλων για την εξέλιξη του έργου.

Η κατασκευή του αρδευτικού ξεκίνησε το 2007, με χρηματοδότηση αρχικά από το Γ΄ΚΠΣ και στη συνέχεια από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και με συνολικό προϋπολογισμό 26,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι καθυστερήσεις στην ομαλή εξέλιξη των εργασιών έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο λεκανοπέδιο καθώς δεν επιτρέπουν κανένα σχεδιασμό σε όσους ασχολούνται με τη γεωργική παραγωγή.

«Η οικονομική κρίση που βιώνουμε κάνει επιτακτική την ανάγκη στήριξης του αγροτικού τομέα. Στην περιοχή μας είναι πολλοί αυτοί που ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τις εκτάσεις τους, αλλά καταγράφουμε και ένα μεγάλο ενδιαφέρον νέων ανθρώπων που θέλουν να μισθώσουν εκτάσεις και να δραστηριοποιηθούν στη γεωργία. Το γεγονός όμως ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα αποπερατωθεί και θα δοθεί σε χρήση το αρδευτικό, αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα και δεν αφήνει περιθώρια για κανέναν σχεδιασμό. Πρέπει λοιπόν να γίνει γνωστό αν το έργο θα είναι σε χρήση το 2013 ώστε να ξεκινήσει από τώρα η προετοιμασία», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βίνης.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, απέστειλε σήμερα επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο αποτελεί την αναθέτουσα αρχή του έργου, όπου αναλύει την κατάσταση και ζητά πλήρη ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του αρδευτικού.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Κατσικά παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βίνης, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, οι πρόεδροι και τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι του ΤΟΕΒ και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Ανακοινωση - απαντηση του Δημου Ιωαννιτων για την χωματερη της Δουρουτης

Με αφορμή πληροφορίες που διαρρέονται για απένταξη από το ΕΣΠΑ του έργου αποκατάστασης της χωματερής στη Δουρούτη από το Δήμο Ιωαννιτών γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Το έργο αποκατάστασης της χωματερής δημοπρατήθηκε από τη ΔΕΥΑΙ, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τους πρώην Δήμους Μπιζανίου και Ιωαννιτών. Η επιχείρηση κλήθηκε να εφαρμόσει μία μελέτη την οποία ούτε εκπόνησε, ούτε επέβλεψε η ίδια και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων παρουσίαζε μεγάλα προβλήματα και ελλείψεις.

Τα προβλήματα αυτά δυσκόλεψαν εξ αρχής την ομαλή εξέλιξη των εργασιών.

Η ΔΕΥΑΙ έκανε συντονισμένη προσπάθεια ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στην κατασκευή ενός ολοκληρωμένου και λειτουργικού έργου, εντός του πλαισίου της αρχικής σύμβασης και χωρίς καμία υπέρβαση.

Έτσι βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου για την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Εκτίμηση είναι ότι η λύση αυτή θα έχει δοθεί εντός των επομένων ημερών και έτσι θα αποφευχθεί κάθε κίνδυνος απένταξης του έργου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θεωρεί ότι η αποκατάσταση της χωματερής στη Δουρούτη, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα για το Νομό Ιωαννίνων. Στην κατεύθυνση αυτή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη αποπεράτωσή του όπως απαιτούν οι πολίτες. Θα κριθεί από το αποτέλεσμα όπως θα κριθούν και όλοι όσοι σπεύδουν να πανηγυρίσουν για την πιθανή απένταξη του έργου.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Οι εταιρειες που δηλωσαν υποψηφιοτητα για τις ερευνες πετρελαιου σε Πατρα και Ιωαννινα

Το 2013 αναμένονται τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τις εταιρείες που θα αναλάβουν την έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου ή/και φυσικού αερίου στα τρία «οικόπεδα», δύο θαλάσσια στον Πατραϊκό Κόλπο και το Κατάκολο και ένα χερσαίο, στα Ιωάννινα, καθώς έχει καθυστερήσει η όλη διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών που κατατέθηκαν στις 2 Ιουλίου.


Χθες, ενώπιον των εκπροσώπων των κοινοπραξιών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ανοίχτηκαν οι οκτώ προσφορές, οι οποίες αφού εξεταστούν ως προς την πληρότητα των απαιτούμενων δικαιολογητικών, στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από την αρμόδια 17μελή επιτροπή, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος-Ενέργειας Κώστα Μαθιουδάκη.
Θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις με κάθε μία από τις κοινοπραξίες, με την προϋπόθεση βέβαια ότι οι προσφορές τους πληρούν τα κριτήρια που έθετε η προκήρυξη του διαγωνισμού. Κατόπιν η Επιτροπή θα καταθέσει το πόρισμά της στον υπουργό Περιβάλλοντος, ο οποίος θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό και θα προχωρήσει στην τελική επιλογή.
Διαδικασία
Πριν από τον Ιανουάριο του 2013 δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου.
Πάντως το ενδιαφέρον για τις έρευνες πετρελαίου στις τρεις περιοχές παραμένει ζωηρό. Προσφορές έχουν καταθέσει:
Για τις έρευνες στον Πατραϊκό Κόλπο:
1) Η Energean Oil & Gas (πρόκειται για την εταιρεία που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Πρίνου) σε συνεργασία με την εξειδικευμένη βρετανική Trajan Oil and Gas Limited και την αμερικανική Schlumberger, η οποία συμμετέχει ως στρατηγικός τεχνικός εταίρος.
2) Ελληνικά Πετρέλαια, σε συνεργασία με την ιταλική ενεργειακή Edison International Spa και τη βρετανική Melrose Ressources Plc
Για το Κατάκολο:
1) Εnergean Oil & Gas, Trajan Oil and Gas Ltd και Schlumberger.
2) Grekoil Energy Ventures LTD, εταιρεία κυπριακών συμφερόντων.
Για τα Ιωάννινα:
1) Eλληνικά Πετρέλαια, Εdison International Spa και Melrose Resources Plc
2) Energean Oil and Gas σε συνεργασία με την καναδική Petra Petroleum και την Schlumberger ως στρατηγικό τεχνικό εταίρο.
3) Arctic Hunter Energy, με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά σε συνεργασία με την K.O. Enterprises Inc σε συνεργασία με την ιαπωνική Κ.Ο. Εnterprises Ιnc και
4) Chariot Oil and Gas Limited, εταιρεία νοτιοαφρικανικών συμφερόντων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι προκαταρκτικές έρευνες στις τρεις περιοχές είχαν δώσει στο παρελθόν ευρήματα. Στο Κατάκολο μάλιστα είχε εντοπιστεί μικρό κοίτασμα πετρελαίου, αλλά λόγω της χαμηλής ποιότητας και των τεχνικών δυσκολιών στην εξόρυξή του, η εκμετάλλευσή του είχε εγκαταλειφθεί. Στα Ιωάννινα, η εταιρεία που στις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχε προχωρήσει σε διερευνητική γεώτρηση, αποχώρησε για εταιρικούς λόγους.
[via]

Εναρξη μαθηματων χορου απο τον Πολιτιστικο Συλλογο "Η Λουτσα"

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ « Η ΛΟΥΤΣΑ » κάνει γνωστό ότι άρχισαν οι εγγραφές για τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών ( παιδικά και ενηλίκων ) και για τα Τμήματα Λατινοαμερικάνικων, Ευρωπαϊκών και Μοντέρνων Χορών ( ενηλίκων ) .

Έναρξη μαθημάτων τη ΔΕΥΤΕΡΑ 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  05 Οκτωβρίου για τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών .

Τα μαθήματα για τα Τμήματα Λατινοαμερικάνικων, Ευρωπαϊκών και Μοντέρνων Χορών θα αρχίσουν τη ΔΕΥΤΕΡΑ 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και ώρα 09.00 μ.μ.  .

Εγγραφές και Πληροφορίες στα Γραφεία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ Καποδιστρίου 19 ,  τηλέφωνο 26510 67188.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Χρυσα «κουπια» στην ελληνικη τετρακωπο στο Ευρωπαϊκο Πρωταθλημα

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η ελληνική τετράκωπος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας που ολοκληρώνεται σήμερα στο Βαρέζε. Το ελληνικό πλήρωμα, αποτελούμενο από τ' αδέλφια Γκουντούλα -Απόστολο και Νίκο- και τους Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα πέρασε πρώτο το γραμμή του τερματισμού στον τελικό με χρόνο 5:56.03. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ρουμανία (5:57.37) και το χάλκινο η Σερβία (5:58.72).

Αργότερα σήμερα ένα μετάλλιο θα διεκδικήσουν οι «χάλκινες» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών και οι Παναγιώτης Μαγδανής, Σπύρος Γιάνναρος, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών.

Την 8η θέση κατέλαβαν στη δίκωπο, οι Κωνσταντίνος Χρηστομάνος και Απόστολος Λαμπρίδης, καθώς στον «μικρό τελικό» για τις θέσεις 7-11 τερμάτισαν 2οι με χρόνο 6:46.31.

Την 10η θέση κατέλαβαν οι Ελένη Διαμαντή και Κατερίνα Νικολαϊδου, έχοντας τον 4ο καλύτερο χρόνο (7:18.71) στον «μικρό τελικό» στο διπλό σκιφ για τις θέσεις 7-10.

[via]

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΣ Γιαννινα - Ολυμπιακος 1-2 για την 3η Αγων. της Super League

Με πρωταγωνιστές και σκόρερ τους Τζιμπούρ και Μήτρογλου, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 στα Γιάννινα τον τοπικό ΠΑΣ και αποσπάστηκε 7 βαθμούς από τον βασικό του διώκτη για την κατάκτηση του τίτλου, Παναθηναϊκό, ο οποίος νωρίτερα άφηνε τρεις βαθμούς στην Κομοτηνή.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν "άδειος" από εμπνεύσεις στο δημιουργικό κομμάτι. Βρήκε "τείχος" μπροστά του από το 4-5-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και απειλούσε μόνο από στημένες φάσεις, με αποκορύφωμα του δοκάρι του Κώστα Μανωλά στο 39ο λεπτό, έπειτα από φάουλ του Ιμπαγάσα. Νωρίτερα, μια κεφαλιά του Σιόβα και δύο σουτ από Αμπντούν και Γκρέκο καταγράφονται ως υποψίες ευκαιριών.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι έριξαν βάρος στον ανασταλτικό τομέα, με τον Χριστόπουλο να "θωρακίζει" τα μετόπισθεν χρησιμοποιώντας διπλή ζώνη άμυνας. Ωστόσο, σε μια αντεπίθεση για σεμινάριο στο 40' λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά στον αντίπαλό τους, όταν ο Ιλιτς με "μπαλιά - τρύπα" εξέθεσε την άμυνα του Ολυμπιακού, ο Ντε Βινσέντι πέρασε τον Κάρολ, αλλά το πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι έγινε στο μισό γήπεδο, με τους Μασάδο - Ιμπαγάσα να συνεργάζονται με κλειστά μάτια και τον Ολυμπιακό να έχει κατασκηνώσει έξω από την περιοχή του ΠΑΣ. Στο 52' οι ερτυθρόλευκοι άγγιξαν το γκολ, αλλά ο Φεγκρούς "είπε" διπλό "όχι" σε Μασάδο και Τζιμπούρ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (60'), ο Ζαρντίμ έκανε την πρώτη διορθωτική κίνηση από τον πάγκο, αντικαθιστώντας τον Γκρέκο με τον Μήτρογλου, ο οποίος δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του χρίστηκε σκόρερ, τελειώνοντας με ιδανικό τρόπο την ασίστ του Τζιμπούρ από αριστερά.

Εξι λεπτά αργότερα (66') ο Τζιμπούρ μετά από μπαλιά - διαβήτη του Ιμπαγάσα πίσω από το κέντρο, φάνηκε να "κλειδώνει" τη νίκη για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Γεωργίου στο 68' έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος λάθος, σαν αυτά που γίνονται στις παιδικές χαρές ή τις αλάνες, των Κάρολ - Σιόβα.

[via]

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Για δευτερη συνεχη χρονια η εκδηλωση του Συλλογου Ηπειρωτων Λαυρεωτικης "Ο Πυρρος"

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών πραγματοποίησε και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά εκδήλωση παραδοσιακής Ηπειρωτικής Μουσικής & Χορού. Στην εκδήλωση προσφέρθηκε τσίπουρο από το "Κτήμα Γκλίναβος" Ζίτσας Ιωαννίνων, παραδοσιακό λουκούμι & γραβιέρα του τόπου μας. Πλήθος κόσμου μας τίμησε με την παρουσία του, όπου παρακολούθησε και απόλαυσε παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

    Παρευρέθησαν και τίμησαν την εκδήλωση :
•    Οι Αντιδήμαρχοι ,κος Κατσουνάκης Κυριάκος , και κος Ρόζης Σταύρος .
•    Ο τέως Δήμαρχος κος Λουκας Δημήτριος .
•    Ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος κος Τσιγαρίδας Χρήστος .
•    Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κος Δράκος    Δημήτριος, κος Κωστάλας Αντώνιος και η κα Κουμπλή Μαρία.
•    Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Νομ. Προ. Ο θορικός κος Μπίστας Μανώλης.
•    Ο Πρόεδρος τοπικού Συμβουλίου Κερατέας κος Αθανασίου Κωνσταντίνος.
•    Οι τοπικοί Σύμβουλοι Κερατέας, κα Πατσέλη Ιωάννα και η κα Χολέβα Κυριακή .
•    Οι τέως Δημοτικόι Σύμβουλοι κος Τσαπρούνης Μέγας ,Προμοίρας Χρήστος, Τρίκας Κωνσταντίνος  και η κα Γκίκα Μαρία .
•    Οι Πρόεδροι των δύο Ομοσπονδιών Εξωραιστικών Συλλόγων κος Γώγος Ευάγγελος και ο κος Σερέτης Πολύκαρπος.
•    Η Πρόεδρος του Συλλόγου Πελλοπονησίων κα Βουτσινά Γεωγία, των Κρητών κος Ζωπιάκης Γεώργιος , Θεσσαλών ο κος Γιαννακός Παυλος ,Συντερίνας ο κος Δαρδαμάνης Κώστας , από την Ένωση Θηραίων  η κα Ξαγοράρη Ευαγγελία και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης  κος Σκουλικαρίτης Σωτήριος.
•    Η εκπρόσωπος του Οργανισμού Λιμένος κα Αργεντίνη.
•    Εκπρόσωποι συλλόγων από το δημοτικό διαμέρισμα Κερατέας:
του Λυκείου Ελληνίδων ,του Γυμναστικού Συλλόγου και του Λαογραφικού Συλλόγου Απόλλων.
•    Αντιπροσωπία του Συλλόγου Ηπειρωτών Παιανίας με τον Πρόεδρο τους κο Νούλη Κωνσταντινο.
•    Η γραμματέας και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Αγριλέζας κα Παναγιωτοπούλου Αθανασία.

- Ευχαριστούμε για την τιμητική προσφορά τους Ηπειρώτες συγγραφείς :
κο Γκουρογιάννη Βασίλειο, κο Μπαρτζώκα Κίμων, κο Παπατόλη Αριστείδη
& τον κο Τριάντο Δημήτριο.
- Ευχαριστούμε για την συνεισφορά τους :
Το ψητοπωλείο «ΜΠΡΙΖΟΛΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ» Λαύριο,
το μεζεδοπωλείο «ΚΑΡΑΦΑΚΙ» Ψαραγορά Λαυρίου ,
το καφενείο – ουζομεζεδοπωλείο «ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ» Κεντική Πλατεία Κερατέα
& τα παγωτά «ΔΩΔΩΝΗ».
                                                                     Μετά τιμής
   Ο   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                                     ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ                  
   ΤΗΛ. 6974244339                                                                                TΗΛ. 6944991580

Εκθεση παραμυθιων στο Πνευματικο Κεντρο

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και οι καθηγητές Γερμανικών Ιωαννίνων διοργανώνουν έκθεση παραμυθιών με θέμα: 200 χρόνια παραμύθια των αδελφών Γκριμ.Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών από 17 έως 29 Σεπτεμβρίου 2012.Ώρες λειτουργίας 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.Στο πλαίσιο της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί και παράλληλες εκδηλώσεις.

[via]

Ρυθμιση οφειλων προς το Δημο. Ληγει στις 7 Οκτωβριου η προθεσμια

Λήγει στις 7 Οκτωβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να υπάρξει ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο Ιωαννιτών οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, εφόσον το σύνολο των βασικών οφειλών δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, και τις εβδομήντα πέντε χιλιάδες (75.000) ευρώ, όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.

Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις, ενώ όταν ο αριθμός των δόσεων υπερβαίνει τις είκοσι τέσσερις (24) (έως εξήντα), το αίτημα εξετάζεται από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, μετά από πρόταση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, βάσει δικαιολογητικών που προσκομίζει ο οφειλέτης.

Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των εκατό (100) ευρώ.

[via]

1ο Θεατρο δρομου Ιωαννινων στις 14 & 15 Σεπτεμβριου (Σε περιπτωση βροχης)

Το 1o φεστιβάλ θεάτρου δρόμου Ιωαννίνων "Ioannina Street Theater Festival" έρχεται στις 14-15 Σεπτεμβρίου 2012 να κατακλύσει τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε συμμετοχές και εκδηλώσεις.

Συνολικά 13 ομάδες και καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις τσίρκου, κουκλοθεάτρου και χορού, ενώ τρομπέτες, τρομπόνια, και κιθάρες θα γεμίσουν την πόλη με ευχάριστες μελωδίες.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν ακόμη παράλληλες εκδηλώσεις με τη φιλοξενία μιας βίντεο-εγκατάστασης με θέμα τον κλόουν και την έκθεση χειροποίητων δημιουργιών από τοπικούς καλλιτέχνες. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικά εργαστηρία, ενώ την τελευταία βραδιά θα πραγματοποιηθεί ακόμη παρέλαση με βραζιλιάνικα κρουστά και capoeira που θα καταλήξει σε μεγάλο πάρτυ.
Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στην Κεντρική Πλατεία, το Θεατράκι, στον πεζόδρομο της Καλλάρη, στην Μάρκου Μπότσαρη, στο Λιμανάκι. Σε περίπτωση βροχής, οι παραστάσεις θα μεταφερθούν στο θέατρο στα Σφαγεία και τη σχολή χορού El Tango.

Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση του συμμετοχικού χαρακτήρα του φεστιβάλ.  

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Ioannina Street Theater Festival www.streetheater.gr για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και τις συμμετέχουσες ομάδες, καθώς και τις σελίδες κοινωνική δικτύωσης:

Το Ioannina Street Theater Festival συνδιοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Multi-art Projects με έδρα τα Ιωάννινα, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου. 

Πρόγραμμα σε περίπτωση βροχής:
14.09.12
Πολυχώρος Σφαγεία
Καλλιτέχνης:
Κωσταντίνος Γκαραμέτσης
Βίντεο-εγκατάσταση:
"A World Between"
Ώρες Λειτουργίας: 18.30-22.00

Θέατρο Σφαγεία

Ομάδα: Tavuel al Domun
Παράσταση τσίρκου:
"Pa la Chacota"
Διάρκεια: 45'
Έναρξη: 18.15

Ομάδα: Πολυθέατρο
Παράσταση: «Ολίγην από Σαίξπηρ»
Διάρκεια: 20'
Έναρξη: 19.15

 EL TANGO(Αδαμαντίου Κοραή 9)

Ομάδα: Creo
Παράσταση σύγχρονου χορού:
«What if/would you» (work in progress)
Διάρκεια: 40'
Έναρξη: 20.00

Θέατρο Σφαγεία

Ομάδα: Τέχνης Νεύμα
Παράσταση κουκλοθεάτρου:
«Λεμονιά»
Διάρκεια: 40'
Έναρξη: 21.15

Καλλιτέχνης: Cirkoenti
Στην παράσταση τσίρκου:
«Διασκεδάστε και εσείς, μπορείτε»
Διάρκεια: 30'
Έναρξη: 22.15

Ομάδα: Τα πάντα φι
Παράσταση κουκλοθεάτρου:
«Η Φλογερή ξανθιά»
Διάρκεια: 20'
Έναρξη: 23.00



15.09.12
Θέατρο Σφαγεία

Καλλιτέχνης: Cirkoenti
Στην παράσταση τσίρκου:
«Διασκεδάστε και εσείς, μπορείτε»
Διάρκεια: 30'
Έναρξη: 12:00

Ομάδα: Tavuel al Domun
Παράσταση:
«Pa la Chacota»
Διάρκεια: 45'
Έναρξη: 12.45
Καλλιτέχνης:



Πολυχώρος Σφαγεία
Κωσταντίνος Γκαραμέτσης
Βίντεο-εγκατάσταση:
"A World Between"
Ώρες Λειτουργίας: 18.30-22.00

Θέατρο Σφαγεία

Όμάδα: Αστούρθοι
Παράσταση:
«Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δημίου»
Διάρκεια: 70'
Έναρξη: 18.30

Ομάδα: Tavuel al Domun
Παράσταση τσίρκου:
"Pa la Chacota"
Διάρκεια: 45'
Έναρξη: 19.55

Καλλιτέχνης: Σωκράτης Παππάς
Παράσταση κουκλοθεάτρου:
«Το βάλς των Ονείρων»
Διάρκεια: 20'
Έναρξη: 21.00

Ομιλίες επισήμων
Έναρξη: 21.25

Ομάδα: Πολυθέατρο
Παράσταση: «Ολίγην από Σαίξπηρ»
Διάρκεια: 20'
Έναρξη: 21.40

 Λόγω του μεγέθους της, η παράσταση της ομάδας Πλεύσης "Αόρατες Πόλεις" δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάποιον από τους διαθέσιμους κλειστούς χώρους της πόλης. Παρ' όλα αυτά θα είμαστε στο θέατρο στα Παλιά Σφαγεία έτοιμοι να βγούμε έξω ανά πάσα στιγμή εάν ο καιρός βελτιωθεί ώστε να μην ακυρωθεί ούτε η συγκεκριμένη παράσταση ούτε οι ακόλουθες εκδηλώσεις.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More