<--! -->

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Συναντηση του Δημαρχου με τον Πρυτανη του Πανεπιστημιου

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλο Αλμπάνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Η συζήτηση που είχαν, επικεντρώθηκε στα οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει για το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της πόλης και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη τη λειτουργία του και την παροχή υπηρεσιών προς τους φοιτητές, όπως η σίτιση και η στέγαση.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει ζητήσει ήδη προσφορές από ξενοδοχεία της πόλης προκειμένου να φιλοξενηθούν φοιτητές καθώς οι φοιτητικές εστίες δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Πρύτανης ζήτησε από τον Δήμαρχο και την δική του παρέμβαση και βοήθεια ώστε να υπάρξει η ανάλογη προσφορά στις καλύτερες τιμές.

Να σημειωθεί πως αν το πρόβλημα αυτό δεν επιλυθεί άμεσα, τότε πολλοί φοιτητές που οι οικογένειές τους δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος παραμονής τους στα Γιάννινα, θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν και το Πανεπιστήμιο και την πόλη.

Παράλληλα ο κ. Αλμπάνης ζήτησε την συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου προκειμένου να γίνουν εργασίες καλλωπισμού κι ευπρεπισμού στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης καθώς φέτος λόγω των οικονομικών δύσκολα μπορεί να καλύψει τέτοιες ανάγκες.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός του Πανεπιστημίου και θα συμβάλλει με όσα μέσα διαθέτει στη στήριξή του.

Ζήτησε δε να πράξουν το ίδιο και οι άλλοι φορείς της περιοχής ώστε να αμβλυνθούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More