<--! -->

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Διευκρινισεις για το εκτακτο ειδικο τελος

Μετά την παραλαβή των λογαριασμών της ΔΕΗ στους οποίους περιλαμβάνεται και η δόση του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, καταγράφονται αρκετά παράπονα από συμπολίτες μας σχετικά με τις τιμές ζώνες.

Από το Δήμο Ιωαννιτών διευκρινίζεται εξ αρχής ότι οι τιμές ζώνης προσδιορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και σε καμία περίπτωση δεν είναι ο Δήμος αυτός που αυξάνει ή μειώνει τους συντελεστές.

Aπό τον Σεπτέμβριο του 2011 οπότε και επιβλήθηκε έκτακτο ειδικό τέλος, έως και την 27η Ιανουαρίου του 2012 οπότε και στάλθηκαν στην ΔΕΗ οι μεταβολές σε τιμές ζώνης, τετραγωνικά μέτρα, έτος οικοδομική άδειας, το αρμόδιο τμήμα ΤΑΠ δέχθηκε 2.748 αιτήσεις.

Το σύνολο των μεταβολών που στάλθηκαν ανέρχονταν στις 8.762. Επιπροσθέτως έως και την 30η Μαρτίου του 2012 οπότε και απαγορεύτηκε να αποστέλλονται αλλαγές στη ΔΕΗ πραγματοποιήθηκαν άλλες τρεις αποστολές αλλαγών για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Από την 1η Απριλίου έως και σήμερα η ΔΕΗ, ύστερα από εντολή του Υπουργείου Οικονομικών δεν δέχεται μεταβολές σε αλλαγές Ζώνης, Τιμές ζώνης, δείκτη χρέωσης χρήσης (κοινόχρηστο, επαγγελματικό, οικιακό), απαλλαγές ΤΑΠ, ΔΤ, ΔΦ και αλλαγή κωδικού Δήμου.

Επίσης για αλλαγές σε τετραγωνικά μέτρα, έτος οικοδομικής άδειας κι άλλα επετράπη η αποστολή μόνο με ηλεκτρονικό αρχείο από την 10-09-12.

Κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την 1η Απριλίου έως και σήμερα διαπιστώθηκε ότι πολλές από τις αλλαγές που είχαν σταλεί στη ΔΕΗ δεν είχαν πραγματοποιηθεί στους λογαριασμούς ΔΕΗ των δημοτών. Την 15η Μαΐου ο Δήμος έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών που ενημέρωνε για το πρόβλημα και ζητούσε να δοθεί λύση. Η απάντηση ήλθε στις 23/08/12 και δεν έδινε λύση. ‘Έτσι ο Δήμος επανήλθε με νέο έγγραφο.

Παράλληλα καθημερινά οι Υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε επαφή με την τοπική Δ.Ο.Υ. και την Δ.Ε.Η. για την εξεύρεση λύσης.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών, ελέγχθηκαν οι τιμές ζώνης στις νέες Δημοτικές Ενότητες του Καλλικρατικού πλέον Δήμου Ιωαννιτών.

Διαπιστώθηκε ότι πολλές Τοπικές – Δημοτικές Κοινότητες  εντάχθηκαν στον αντικειμενικό προσδιορισμό των ακινήτων από 01-01-2011 σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Οικονομικών οπότε και άρχισαν να ισχύουν αυξημένες τιμές.

Τονίζεται για μία ακόμη φορά ότι οι τιμές ζώνης καθορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και δεν είναι ευθύνη του Δήμου. Η αρμόδια υπηρεσία συνεχίζει τον έλεγχο και διορθώνει τυχόν προβλήματα του μηχανογραφικού συστήματος.

Τέλος όσοι από τους συνδημότες διαπιστώνουν λάθη παρακαλούνται να προσέρχονται στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου ώστε να διορθωθούν και να σταλούν στη ΔΕΗ όταν αυτό γίνει επιτρεπτό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More