<--! -->

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Κρισιμη εβδομαδα για τη «Δωδωνη»

Κρίσιμη είναι η τρέχουσα εβδομάδα για την υπόθεση της πώλησης του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου της γαλακτοβιομηχανίας, «Δωδώνη», καθώς την ερχόμενη Κυριακή λήγει η διάρκεια της οικονομικής προσφοράς του προτιμητέου αγοραστή, δηλαδή της κοινοπραξίας ρωσικού fund και της εταιρείας, Simos Foods.

Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι ζητούν μετ΄ επιτάσεως συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο, δηλαδή επί της ουσίας με τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ και αναμένουν τη σχετική απάντηση μέχρι και σήμερα. Εάν δεν καταφέρουν να δουν τον εκκαθαριστή, τότε ίσως προχωρήσουν σε επ' αόριστον αποκλεισμό του εργοστασίου της «Δωδώνη» στα Ιωάννινα.

Εξόφληση
Σύμφωνα με πληροφορίες, που προέκυψαν από συνάντηση του βουλευτή της ΝΔ Άρτας, Γ. Στύλιου, με τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ, έχουν ήδη διατεθεί στη βιομηχανία 2 εκατ. ευρώ για την εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων απέναντι στους κτηνοτρόφους για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Επίσης, ο εκκαθαριστής δεσμεύτηκε ότι θα έχει καταβληθεί το ποσό, που απαιτείται για να πληρωθούν και τα οφειλόμενα των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου, έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Όσον αφορά στο αποτέλεσμα του εν εξελίξει διαγωνισμού, η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του νικητή καταδεικνύει πως δεν υφίστανται μόνο οικονομικά, αλλά και πολιτικά κωλύματα.

Η κοινοπραξία του fund SI Capital Partners Limited, ρωσικών συμφερόντων και η εγχώρια Simos Foods έχει θέσει ως όριο της προσφοράς της την ερχόμενη Κυριακή, ενώ στην περίπτωση του δεύτερου προτιμητέου αγοραστή, της «Όλυμπος - Τυράς» η εγγυητική επιστολή της λήγει στις 16 Οκτωβρίου και μόνο τότε θα χρειαστεί ανανέωσή της. Από την πλευρά τους, οι ΕΑΣ της Ηπείρου αντέδρασαν έντονα σε πρόσφατη τοποθέτηση του εκκαθαριστή της ΑΤΕ αναφορικά με την ισχύ (λόγω κατάργησής του από τον νόμο περί ανώνυμων εταιρειών) του καταστατικού της γαλακτοβιομηχανίας.

Ο πρόεδρο της ΕΑΣ Ιωαννίνων, κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης επισήμανε σχετικά πως «δεν έχει μεταβληθεί και δεν έχει τροποποιηθεί το καταστατικό της «Δωδώνη», αυτό μας ενημερώνει και η νομική μας υπηρεσία. Αυτό το κοινοποιήσαμε και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τους εφιστούμε την προσοχή. Αν παραβούν τον νόμο θα υπάρξουν συνέπειες».

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More