<--! -->

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Η νεοφυης επιχειρηση QReca! συνδραμει την Ελληνικη Πρεσβεια στην Ουασινγκτον

Η νεοφυής επιχείρηση QReca! με έδρα το Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου στα Ιωάννινα, παραμένοντας σταθερή στη στρατηγική της πορεία για δυναμική είσοδο στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε την παραχώρηση των υπηρεσιών της για τις ανάγκες επικοινωνίας των πολιτών με την Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

Ειδικότερα, παραχωρήθηκε η πλατφόρμα της εταιρείας για την ανάπτυξη εφαρμογής για κινητές συσκευές, η οποία προβάλει χρήσιμες πληροφορίες για την Πρεσβεία και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους Έλληνες υπηκόους. Η εφαρμογή μπορεί να προσπελαστεί μέσω «έξυπνων» κινητών συσκευών υποβοηθούμενη, από την τοποθέτηση στην είσοδο της Πρεσβείας, γραμμοκωδίκων (QR Codes).

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρέσβης της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσινγκτον κ. Χρίστος Παναγόπουλος αποτελεί: «χρήσιμο μέσο εντασσόμενο στη Δημόσια Διπλωματία και στην άμεση επικοινωνία με τους Πολίτες».

Η εταιρεία αναγνωρίζει τον ενεργό και σημαντικό ρόλο των διπλωματικών μας αρχών στο εξωτερικό και για το λόγο αυτό είναι μεγάλη μας τιμή η εμπιστοσύνη που έδειξε η Ελληνική Πρεσβεία στις υπηρεσίες μας ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

H QReca! αποτελεί μία Ελληνική νεοφυή επιχείρηση παροχής διαδικτυακών εργαλείων ανάπτυξης κινητών εφαρμογών, με έδρα το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, στα Ιωάννινα. Η εταιρεία προέκυψε μετά από την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Διαγωνισμό Καινοτομίας «Οδύσσειες Καινοτομίας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου το 2012.

Η υπηρεσία, που διαθέτει διαδικτυακά στους πελάτες της, επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη ανάπτυξη εφαρμογών για κινητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablets κτλ.) χωρίς να είναι απαραίτητη η προγραμματιστική γνώση. Οι εφαρμογές που προκύπτουν από το φιλικό, προς το χρήστη, περιβάλλον διαθέτουν πολλαπλή λειτουργικότητα, ενώ, η ανανέωση των πληροφοριών πραγματοποιείται δυναμικά.

1 σχόλια:

Albert Valiakhmetov
δεν κατάλαβα αρκετά το όλο θέμα

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More