<--! -->

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πανελληνια λαμπαδηδρομια εθελοντων αιμοδοτων

Η φλόγα της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών, με αφετηρία την Αθήνα, διατρέχει από τις 17 Αυγούστου όλη την Ελλάδα, στα χέρια των νέων εθελοντών αιμοδοτών, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο, για να καταλήξει στις 28 Σεπτεμβρίου 2012, στο Καναλλάκι της Πρέβεζας, όπου θα πραγματοποιηθεί η 25η Αμφικτιονία των Εθελοντών Αιμοδοτών με θέμα: «Εθελοντική Αιμοδοσία, Ενημέρωση και Παιδεία».

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία είναι η κορυφαία εκδήλωση των εθελοντών αιμοδοτών και με την πραγματοποίησή της, στέλνεται παντού το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε ένα ευρύτερο κοινό, με τελικό στόχο να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Εκκλησίας, της Υγείας, του Πολιτισμού, με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά κυρίως με τους νέους, δίνεται η ευκαιρία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για να ενεργοποιηθεί περισσότερος κόσμος, κάνοντάς τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και κήρυκες της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών των Ιωαννίνων και άλλοι φορείς που σχετίζονται με την εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους Ζίτσας, Ιωαννιτών και Κόνιτσας θα συμμετέχουν φέτος για 10η συνεχή χρονιά στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία. Θα υποδεχτούν τη φλόγα στις 21 Σεπτεμβρίου και αφού τη μεταφέρουν σε πολλές περιοχές του Νομού με εκδηλώσεις (Δήμους Ζίτσας, Κόνιτσας, Παρακάλαμου, Ανατολής) θα την παραδώσουν στους εθελοντές αιμοδότες της Αλβανίας, όπου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, λαμπαδηδρομία των εθελοντών αιμοδοτών από το Αργυρόκαστρο ως τα Τίρανα 22 και 23 Σεπτεμβρίου. Η φλόγα θα επιστρέψει στα Γιάννινα, τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, όπου οι λαμπαδηδρόμοι θα ανάψουν το βωμό και θα ακολουθήσει εκδήλωση με χορευτικά των Συλλόγων και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζίτσας.

Την ίδια μέρα, από τις 9 το πρωί ως τις 1 το μεσημέρι, στα πλαίσια της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, διοργανώνεται ανοιχτή αιμοληψία στην Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνεργασία των αιμοδοσιών και των δύο Νοσοκομείων της πόλης, Πανεπιστημιακού και Χατζηκώστα.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More