<--! -->

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΣ Γιαννινα - Ολυμπιακος 1-2 για την 3η Αγων. της Super League

Με πρωταγωνιστές και σκόρερ τους Τζιμπούρ και Μήτρογλου, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 στα Γιάννινα τον τοπικό ΠΑΣ και αποσπάστηκε 7 βαθμούς από τον βασικό του διώκτη για την κατάκτηση του τίτλου, Παναθηναϊκό, ο οποίος νωρίτερα άφηνε τρεις βαθμούς στην Κομοτηνή.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν "άδειος" από εμπνεύσεις στο δημιουργικό κομμάτι. Βρήκε "τείχος" μπροστά του από το 4-5-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και απειλούσε μόνο από στημένες φάσεις, με αποκορύφωμα του δοκάρι του Κώστα Μανωλά στο 39ο λεπτό, έπειτα από φάουλ του Ιμπαγάσα. Νωρίτερα, μια κεφαλιά του Σιόβα και δύο σουτ από Αμπντούν και Γκρέκο καταγράφονται ως υποψίες ευκαιριών.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι έριξαν βάρος στον ανασταλτικό τομέα, με τον Χριστόπουλο να "θωρακίζει" τα μετόπισθεν χρησιμοποιώντας διπλή ζώνη άμυνας. Ωστόσο, σε μια αντεπίθεση για σεμινάριο στο 40' λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά στον αντίπαλό τους, όταν ο Ιλιτς με "μπαλιά - τρύπα" εξέθεσε την άμυνα του Ολυμπιακού, ο Ντε Βινσέντι πέρασε τον Κάρολ, αλλά το πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι έγινε στο μισό γήπεδο, με τους Μασάδο - Ιμπαγάσα να συνεργάζονται με κλειστά μάτια και τον Ολυμπιακό να έχει κατασκηνώσει έξω από την περιοχή του ΠΑΣ. Στο 52' οι ερτυθρόλευκοι άγγιξαν το γκολ, αλλά ο Φεγκρούς "είπε" διπλό "όχι" σε Μασάδο και Τζιμπούρ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (60'), ο Ζαρντίμ έκανε την πρώτη διορθωτική κίνηση από τον πάγκο, αντικαθιστώντας τον Γκρέκο με τον Μήτρογλου, ο οποίος δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του χρίστηκε σκόρερ, τελειώνοντας με ιδανικό τρόπο την ασίστ του Τζιμπούρ από αριστερά.

Εξι λεπτά αργότερα (66') ο Τζιμπούρ μετά από μπαλιά - διαβήτη του Ιμπαγάσα πίσω από το κέντρο, φάνηκε να "κλειδώνει" τη νίκη για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Γεωργίου στο 68' έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος λάθος, σαν αυτά που γίνονται στις παιδικές χαρές ή τις αλάνες, των Κάρολ - Σιόβα.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More