<--! -->

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Νομιμο κριθηκε απο ΣτΕ το ΠΔ για το Πανεπιστημιο Ιωαννινων

Νόμιμα κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα 36 σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων του υπουργείου Παιδείας, τα οποία αφορούν το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση των 23 ΑΕΙ και των 13 ΤΕΙ.
 
Το Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε νόμιμα και τα επτά εναπομείναντα από τα 36 σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που είχαν παραμείνει στο ΣτΕ για επεξεργασία, ανάμεσα τους και αυτό για το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που αφορά, «Τη μετονομασία τμήματος και ίδρυση-συγκρότηση, κατάργηση και ανασυγκρότηση σχολών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».

Στο Π.Δ που κρίθηκε νόμιμο από το ΣτΕ τροποποιήθηκε το άρθρο 2 του σχεδίου διατάγματος και πλέον προβλέπει ότι «η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ξεκινά από το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016». Παράλληλα, στο άρθρο 4 του διατάγματος το οποίο αναφέρεται στην «ίδρυση - συγκρότηση και ανασυγκρότηση Σχολών», προστέθηκε στις Σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Σχολή «Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών».

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More