<--! -->

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΠΑΣ για Champions League

Νέο στραβοπάτημα για τον ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα και υποχώρησε στη δεύτερη θέση, με την ομάδα του Χριστόπουλου να ανεβαίνει στην πρώτη

Σε ιδανικό αυτόχειρα εξελίσσεται ο ΠΑΟΚ, που... κάνει τα πάντα για να χάσει και τον τελευταίο στόχο της φετινής σεζόν. Το προβάδισμα, που είχε με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου το πέταξε στο Περιστέρι και με την ήττα από τον ΠΑΣ βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Η ομάδα του Γεωργιάδη ήταν πάλι προβλέψιμη και ο ΠΑΣ με έξυπνη διαχείριση του αγώνα χτύπησε στο 89' με τον Λίλα, που με κοντινό πλασέ χάρισε σπουδαία νίκη στην ομάδα του. Οι θεσσαλονικείς έχασαν απίστευτη ευκαιρία στο 85' με Αθανασιάδη και Ολίσε, ο Φεγκρούς σταμάτησε τετ α τετ του Βούκιτς στις καθυστερήσεις και το συγκρότημα του Χριστόπουλου σημείωσε την δεύτερη διαδοχική του νίκη στα πλέι οφ, έχοντας πλέον κάθε δικαίωμα να κάνει όνειρα για Champions League. Εντονες οι αποδοκιμασίες στην Τούμπα τόσο στο ημίχρονο, όσο και στο τέλος του αγώνα.

Οι αποδοκιμασίες τόσο στο 28', όσο και στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, των φιλάθλων του ΠΑΟΚ αποδεικνύει και την εικόνα του Δικεφάλου στον αγωνιστικό χώρο. Για ακόμα ένα 45λεπτο οι θεσσαλονικείς παρουσίασαν ένα προβληματικό πρόσωπο, με τους παίκτες του Γεωργιάδη να έχουν μία παντελώς φλύαρη υπεροχή, παίζοντας παράλληλο-προβλέψιμο ποδόσφαιρο και χωρίς να βρίσκουν διαδρόμους προς την εστία του Φεγκρούς και λύσεις στο αμυντικογενές 5-3-2 του Χριστόπουλου.

Πολλές οι άστοχες σέντρες, ανεκμετάλλευτες όλες οι -πολλές- στημένες φάσεις, έλλειψη κίνησης και αδυναμία δημιουργία φάσεων συνέθεταν την εμφάνιση του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι βελτιώθηκε κάπως μετά το 35' όταν ο Γεωργιάδης γύρισε το σχήμα σε 4-4-2, αλλά και πάλι κλασική φάση δεν βγήκε. Ο Καμαρά ήταν ο πιο δραστήριος και ο μόνος, που προσπαθούσε να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ, ενώ την ίδια ώρα ο ΠΑΣ, που αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές στην 11άδα, δεν κατάφερε να απειλήσει σε καμία περίπτωση.

Ο Γεωργιάδης προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του ΠΑΟΚ ρίχνοντας στη μάχη Βούκιτς και Ολίσε (στη θέση Λόρενς και Σαλπιγγίδη) από νωρίς και ο νέος σχηματισμός έδειξε να λειτουργεί καλύτερα κυρίως εξαιτίας του σέρβου. Ο Δικέφαλος άρχισε να πιέζει και να απειλεί, με τους Καμαρά, Ετό και Κάτσε να έχουν πολύ καλές ευκαιρίες (στο 49', στο 58' και το 59'). Ο ΠΑΣ όμως σιγά σιγά βρήκε τα μαρκαρίσματα και περιόρισε την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ, αναγκάζοντας τον Γεωργιάδη να ανεβάσει τον Κατσουράνη στα χαφ.

Ο Βούκιτς είχε μία καλή εκτέλεση φάουλ στο 73', που απόκρουσε ο Φεγκρούς, αλλά ο χρόνος είχε αρχίσει να πιέζει πολύ τον ΠΑΟΚ και οι παίκτες του ΠΑΣ είχαν αρχίσει να βγαίνουν από το καβούκι τους με απειλητικές διαθέσεις. Στο 85' ο ΠΑΟΚ είχε απίστευτη ευκαιρία, αλλά ο Αθανασιάδης σημάδεψε το δοκάρι, ενώ ο Μπέριος απομάκρυνε το πλασέ του Ολίσε πριν περάσει τη γραμμή. Ο Δικέφαλος δεν μπορούσε να σκοράρει και ο ΠΑΣ τον τιμώρησε σκληρά όταν στο 89'  ο Λίλα από κοντά νίκησε τον Γλύκο, άνοξε το σκορ και χάρισε στην ομάδα του μία σπουδαία νίκη, που τον βάζει οδηγό στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις να ισοφαρίσει, αλλά ο Φεκγρούς κράτησε το μηδέν.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More