<--! -->

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Αγρια δολοφονια και απειλες με χειροβομβιδες σε καφενειο

Δολοφονημένοι μέσα στο σπίτι τους, βρέθηκαν δύο ηλικιωμένοι νωρίς το πρωί, σε οικισμό του χωριού Κτίσματα Πωγωνίου, στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το άτυχο ζευγάρι τα ξημερώματα, ενώ έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό ενός κακοποιού ο οποίος στις 10 χθες το βράδυ, εισέβαλε οπλισμένος στο καφενείο-ταβέρνα του χωριού, απειλώντας τους 30 κατοίκους που βρίσκονταν εκεί, να του δώσουν χρήματα.

Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων είναι αλβανικής καταγωγής, μπήκε στο καφενείο, κρατώντας στα χέρια του δύο χειροβομβίδες. Άφησε τη μια πάνω σε τραπέζι και αρχικά αποπειράθηκε να αρπάξει δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ακολούθως αφαίρεσε την τσάντα 57χρονης γυναίκας και βγήκε από το καφενείο.

Οι πιο ψύχραιμοι, ο ιδιοκτήτης του καφενείου και τρεις άνδρες τον καταδίωξαν, εκείνος όμως απασφάλισε τη χειροβομβίδα, την πέταξε στο οδόστρωμα, χωρίς αυτή να εκραγεί και χάθηκε στο σκοτάδι. Επίσης πέταξε και την τσάντα που είχε αρπάξει, αφού κράτησε το πορτοφόλι.

Η δράση του, συνεχίστηκε στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας, όπου εισέβαλε, την απείλησε, της πήρε όσα χρήματα είχε και επιπλέον της ζήτησε τσιμπιδάκι για να ασφαλίσει τη δεύτερη χειροβομβίδα που κρατούσε. Οι τρομοκρατημένοι κάτοικοι, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένα τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα στο κέντρο των Ιωαννίνων, οδήγησε τους αστυνομικούς στο άγριο έγκλημα που είχε συμβεί στα Κτίσματα. Ο οδηγός του αγροτικού που προκάλεσε το τροχαίο, εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή. Από την έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι αγροτικό ανήκε σε κάτοικο των Κτισμάτων. Οι αστυνομικοί, θεώρησαν ότι είναι κλεμμένο, αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη και βρέθηκαν μπροστά στο άγριο έγκλημα.

Από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του κακοποιού.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More