<--! -->

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αφησαν ανοιχτους λογαριασμους, ΠΑΣ και Ατρομητος (1-1)


Σε ένα ματς πραγματικό ντέρμπι, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στους Ζωσιμάδες με αποτέλεσμα η εξέλιξη των πλέι οφ και η κορυφή να... ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί

Τα πάντα εκτός από νικητή είχε το ματς στα Γιάννινα, με τον Ατρόμητο να προηγείται μόλις στο 2' με τον Καραγκούνη, αλλά τον ΠΑΣ Γιάννινα να απαντάει και να ισοφαρίζει στο 34' με τον Τσουκαλά. Η ομάδα του Χριστόπουλου μπορεί να μην κέρδισε στο σπίτι της, αλλά παραμένει στην πρώτη θέση (ανέβηκε στους 7 βαθμούς), έχοντας τρεις περισσότερους από τον Ατρόμητο (πήγε στους 4 βαθμούς). Καλύτεροι στο α' μέρος οι γηπεδούχοι, που αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο από το 41' λόγω αποβολής του Κεϊτά, πήραν τα ηνία και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι, που έμειναν με δέκα στο 55' εξαιτίας της κόκκινης κάρτας του Ουντότζι.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το ματς ο Ατρόμητος, αφού μόλις στο 2' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Νάστος και Ουντότζι συνδυάστηκαν ωραία από αριστερά (υπάρχει υποψία οφσάιντ στην αρχή της φάσης) και ο Καραγκούνης από κοντά άνοιξε το σκορ. Ο ΠΑΣ, που στο 4' έχασε με τραυματισμό τον Πάντο, σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του και μετά το 20λεπτο ισορρόπησε πλήρως και άρχισε να πατάει περιοχή απειλώντας τον Ράντμαν.

Ο Ατρόμητος, που έπαιζε με αντεπιθέσεις, στο 28' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ναπολεόνι για το 2-0. Φάση που τελικά "πλήρωσαν" οι περιστεριώτες λίγα λεπτά αργότερα (κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην Τρίπολη), καθώς ο Τσουκαλάς στο 34' ισοφάρισε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από κόρνερ. Κι ενώ οι γιαννιώτες είχαν την υπεροχή, μία ανόητη ενέργεια (καρατιά στο πρόσωπο του Δημούτσου) του Κεϊτά άλλαξε τα δεδομένα, καθώς ο αφρικανός αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στο 41'.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ΠΑΣ και Ατρόμητος είχαν από μία καλή στιγμή (με Ντε Βινσέντι και Σουμπίνιο), αλλά οι γηπεδούχοι πολύ γρήγορα έχασαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα. Κι αυτό καθώς ο Ουντότζι "κατάφερε" μέσα σε δύο λεπτά να αποβληθεί (για επικίνδυνο μαρκάρισμα και θέατρο). Αξιοσημείωτο πως τόσο ο Παράσχος, όσο και ο Χριστόπουλος ήταν έτοιμοι να αντικαταστήσουν τους παίκτες, που αποβλήθηκαν.

Από τη στιγμή που η αριθμητική ισορροπία επανήλθε, το ματς απέκτησε ρυθμό με τον Ατρόμητο να είναι πιο επιθετικός και να χάνει καρέ ευκαιριών. Δύο με τον Ναπολεόνι (64' και 73'), μία με τον Μπρίτο (65') και μία με τον Σουμπίνιο (74'), τις οποίες σταμάτησε με σωτήριες επεμβάσεις ο εξαιρετικός Φεγκρούς. Στη συνέχεια τα ηνία πήρε ο ΠΑΣ, που προσπάθησε να πιέσει στα τελευταία λεπτά για τη νίκη, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τον ΠΑΣ να παραμένει στην κορυφή, αλλά τον Ατρόμητο να παραμένει σε θέση βολής.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More