<--! -->

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Ιουλιος Καισαρας του Handel στο Πανεπιστημιο ΙωαννινωνΜΕ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ HANDEL «ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ»
ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ,
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«The Met: Live in HD»

Ώρα έναρξης: 19.00΄


Με το έργο του Handel «Ιούλιος Καίσαρας» σε μια νέα παραγωγή, ολοκληρώνεται με επιτυχία άλλη μια σεζόν προβολής του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» της Μetropolitan Opera.

Η τελευταία παράσταση για την σεζόν 2012-13, είναι το αριστούργημα του Handel «Ιούλιος Καίσαρας» και θα μεταδοθεί το Σάββατο 27 Απριλίου στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η παράσταση «Ιούλιος Καίσαρας» είναι η δεύτερη παραγωγή του David McVicar γι’ αυτή τη σεζόν μετά το έργο του Donizetti «Maria Stuarda». Το έργο συνδυάζει στοιχεία του Μπαρόκ θεάτρου και του βρετανικού Ιμπεριαλισμού του 19ου αιώνα και σκοπό έχει να τονίσει τα βασικά θέματα της όπερας: τον έρωτα, τον πόλεμο και το χτίσιμο μιας αυτοκρατορίας. «Ο Ιούλιος Καίσαρας είναι μια όπερα-καλειδοσκόπιο, μια περιπετειώδης ιστορία με στοιχεία κωμικά, αλλά και τραγικά. Παρακολουθούμε έρωτες, στιγμές πολιτικών συναλλαγών, περίπλοκων οικογενειακών σχέσεων, αλλά ταυτόχρονα και μια τραγωδία με αληθινά συναισθήματα. Είναι ένα θαύμα που μου έδωσε τη δυνατότητα να εκφράσω όλα όσα θεωρώ σημαντικά για την όπερα», δηλώνει ο McVicar. Ο David Daniels κρατάει τον ομώνυμο ρόλο, απέναντι στη Natalie Dessay που κάνει το ντεμπούτο της στη ΜΕΤ στον ρόλο της σαγηνευτικής Κλεοπάτρας. Πρωταγωνιστούν, η Alice Coote ως Σέστο, η Patricia Bardon ως Κορνηλία, ο Christophe Dumaux ως Πτολεμαίος και ο Guido Loconsolo ως Ακύλας στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ. Ο Harry Bicket, γνωστός για τις ερμηνείες του στη Μπαρόκ μουσική, διευθύνει την όπερα «Ιούλιος Καίσαρας», η οποία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Handel. Τα ευφάνταστα κοστούμια είναι σχεδιασμένα από τη Brigitte Reiffenstuel.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com

Εισιτήρια

Γενική Είσοδος:                       20 ευρώ
Άνεργοι:                                  15 ευρώ (με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας)
Παιδιά                                      15 ευρώ
Ομαδικά (άνω των 20 ατόμων)     15 ευρώ  (μόνο από την Εταιρεία Αξιοποίησης και                                                                                             Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου                                                                                          Ιωαννίνων)
Φοιτητές:                                 Εκατό (100) φοιτητικά εισιτήρια θα επιδοτούνται μέσω                                                                                   τοπικής χορηγίας στην τιμή των 5€ αντί των 15€.
                                                (Προπώληση μόνο από το Βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ)
                                                Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
                                                (με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας)
                       
Για την διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, το πανεπιστημιακό λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 18.00΄ από την Περιφέρεια Ηπείρου (κτήριο πρώην Νομαρχίας, Κεντρική πλατεία) για το Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» και θα επιστρέψει από την Πανεπιστημιούπολη προς την Περιφέρεια, μετά το τέλος της παράστασης.

Προπώληση εισιτηρίων:

Γραφείο Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Μεταβατικό Κτήριο, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων
Τηλ. 26510 07524
(ΔΕ-ΠΑ 8.00 – 14.00)

Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης
Σπ. Κατσαδήμα 7 Ιωάννινα
Τηλ. 26510 75880
(Ώρες καταστημάτων)

Πώληση εισιτηρίων:

Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος Παπούλιας»
(Μόνο την ημέρα της παράστασης, 27 Απριλίου 2013 από τις 17.30΄)

  • Οι πόρτες της αίθουσας κλείνουν στις 18.55΄. Μετά την έναρξη της παράστασης, η είσοδος στην αίθουσα θα είναι δυνατή μόνο στο διάλειμμα.
  • Για τους κατόχους μειωμένων εισιτηρίων, είναι απαραίτητη η επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας ή της κάρτας ανεργίας, κατά την προσέλευση στην αίθουσα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More