<--! -->

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Προχωρα η αποκατασταση της αρχαιας Δωδωνης

Mε ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσονται τα έργα αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σε εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο των Ελευθέριων της πόλης των Ιωαννίνων ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Γιώργος Σμύρης.

Τα έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό τριών περίπου εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνουν τη στερέωση και αποκατάσταση του αρχαίου Θεάτρου, καθώς και εργασίες στη Δυτική Στοά και λοιπά μνημεία του ιερού.

Με την ολοκλήρωσή τους, το 2015, προβλέπεται η αποκατάσταση τμήματος του κοίλου του θεάτρου, οκτώ κερκίδων του κάτω διαζώματος με τις αντίστοιχες κλίμακες, και η αποκατάσταση τμήματος του αναλημματικού τοίχου του θεάτρου. Επίσης περιλαμβάνεται η αποκατάσταση τμήματος της Δυτικής Στοάς του ιερού και των αναθηματικών βάθρων στην πρόσοψή της. Στα λοιπά μνημεία του ιερού πραγματοποιούνται περιορισμένης έκτασης εργασίες διαμόρφωσης, συντήρησης και ανάδειξης των περιγραμμάτων τους, με στόχο την αναβάθμιση ολόκληρου του αρχαιολογικού χώρου.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More