<--! -->

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Τα κρασια της «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» στην Ιαπωνια!

Και στην Ιαπωνία θα εξάγονται πλέον τα κρασιά του Ηπειρωτικού οινοποιείου «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση “Wine & Gourmet Japan” που πραγματοποιήθηκε στις 3 – 5 Απριλίου στο Τόκιο.

Η «ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ» παρουσίασε στην έκθεση τα κρασιά:

•    Φυσικός αφρώδης οίνος “Poème”.

•    Λευκός Οίνος “Primus”, ποικιλία Nτεμπίνα, προϊόν Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (O.Π.Α.Π.).

•    Λευκός Οίνος “Άσπρα χώματα”, τοπικός οίνος Ιωαννίνων, ποικιλίες: 50% Μαλαγουζιά, 50% Ντεμπίνα Ιωαννίνων.

•    Ερυθρός Οίνος Eπιτραπέζιος “Kόκκινο Βελούδο”, ποικιλίες Αγιωργίτικο, Βλάχικο και Μπεκάρι.

•    Ερυθρός Οίνος “Βλάχικο & Μπεκάρι”, προϊόν Π.Γ.Ε.

τα οποία παράγονται από ελληνικές και, κυρίως, αυτόχθονες ποικιλίες της περιοχής της Ζίτσας.

Ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία είχε και η εκδήλωση οινογνωσίας που διοργανώθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία του Τόκιο.  Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι οκτώ διαπρεπών ιαπωνικών εισαγωγικών εταιρειών οίνων και τροφίμων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Θωμάς Γκλίναβος, μετά από σύντομη παρουσίαση της περιοχής της Ζίτσας, παρουσίασε στους προσκεκλημένους τους προαναφερόμενους οίνους με συνοδεία ελληνικών εδεσμάτων.

Οι προσκεκλημένοι εξήραν την ποιοτική γεύση των ελληνικών οίνων, μάλιστα ως αποτέλεσμα της εκδήλωσης υπήρξε η επίτευξη συμφωνίας με σημαντικό εισαγωγικό οίκο της Ιαπωνίας για την εξαγωγή των εν λόγω κρασιών στην Ιαπωνία.

Σημειώνεται ότι η λευκή ποικιλία Ντεμπίνα και οι ερυθρές Βλάχικο και Μπεκάρι, είναι κατ’ εξοχήν γηγενείς ποικιλίες της Ζίτσας και καλλιεργούνται από αρχαιοτάτων χρόνων στην περιοχή.

Οι δραστηριότητες εξωστρέφειας της εταιρίας πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του προγράμματος ΕΣΠΑ – «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΟΙΝΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More