<--! -->

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ολοκληρωθηκε η εκθεση των Ορκωτων για το Σπηλαιο Περαματος

Η έκθεση των Ορκωτών Λογιστών, μετά τον έλεγχο που ολοκλήρωσαν στον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος, αποτελεί την πιο αποστομωτική απάντηση στη σκανδαλολογία που επιχειρεί να καλλιεργήσει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Το θέμα επανήλθε από τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκο Γκόντα κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με το ερώτημα «υπάρχει έλλειμμα στον Οργανισμό και σε ποιο ύψος».

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, μετά την τραγωδία μέσα στα γραφεία του Περάματος, ήταν να μην μείνει η παραμικρή σκιά. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν έγινε υπηρεσιακή καταγραφή και έλεγχος και παράλληλα ορίστηκαν ορκωτοί ελεγκτές για να δώσουν πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Οι Ορκωτοί παρουσίασαν την έκθεσή τους στη συνεδρίαση που Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Σπηλαίου, η οποία έγινε χθες το μεσημέρι. Όπως τόνισε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κωvσταντίνος Γκόγκος το πόρισμα για τη διαχείριση, ουδέν μεμπτό περιέχει.

«Δεν καταλαβαίνω και δεν κατανοώ τις δηλώσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα ο κ. Γκόντας και τα υπονοούμενα που αφήνει περί διαφθοράς. Στον Οργανισμό δεν υπάρχει κανένα έλλειμμα. Καλώ τον κ. Γκόντα να ανακαλέσει τέτοιου είδους δηλώσεις. Αν δεν το κάνει θα είναι κοινός συκοφάντης», υπογράμμισε ο κ. Γκόγκος.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου κατέθεσε το πόρισμα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του σώματος.

Ο κ. Γκόντας επέμενε στη διενέργεια ελέγχου από οικονομικούς επιθεωρητές ή το Ελεγκτικό Συνέδριο. Απαντώντας ο Δήμαρχος σημείωσε ότι το πρώτο στάδιο του ελέγχου γίνεται από Ορκωτούς. Η έκθεση αποστέλλεται στο Ελεγκτικό το οποίο αν διαπιστώσει το παραμικρό πρόβλημα διενεργεί νέο έλεγχο ή η υπόθεση παραπέμπεται στους Οικονομικούς Επιθεωρητές. «Αυτό το παιχνίδι, να καλλιεργούμε μύθους χωρίς κανένα στοιχείο, είναι πολύ επικίνδυνο» επεσήμανε ο Δήμαρχος απαντώντας στον κ. Γκόντα.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Μαρούφωφ σημείωσε ότι τα δύο πορίσματα που έχουν προκύψει, το ένα από τον υπηρεσιακό έλεγχο και το δεύτερο από τον έλεγχο των Ορκωτών, θα αποσταλούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στα συμπεράσματα ελέγχου της έκθεσης των ορκωτών αναφέρεται: «Με βάση όσα αναλυτικά προεκτέθηκαν, προκύπτει ότι η ταμιακή διαχείριση του Σπηλαίου Περάματος, εξ όσων έχουμε διαπιστώσει, διενεργήθηκε σε νόμιμα πλαίσια- επίπεδα και εκπληρώθηκαν οι διάφορες υποχρεώσεις που απορρέουν από την απόφαση σύστασης του Νομικού Προσώπου, από την τρέχουσα νομοθεσία και τέλος από την άποψη του συνετού διαχειριστή, ο οποίος πρέπει να διαχειρίζεται με τον ενδεδειγμένο τρόπο την περιουσία μιας επιχείρησης, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι δημοτική». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More