<--! -->

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Μεγαλες ζημιες απο την κακοκαιρια στα Δυτικα Τζουμερκα

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος, καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι έπληξαν τον απόγευμα της Πέμπτης την περιοχή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Τα μεγαλύτερα προβλήματα, σημειώνονται στο χωριό Πλατανούσα που βρίσκεται δυτικά του ποταμού Αράχθου, καθώς ο ανεμοστρόβιλος πέταξε τμήματα από τις στέγες των σπιτιών, ενώ ένα ρέμα που υπερχείλισε έγινε αιτία να πλημμυρίσουν πολλά σπίτια.

«Ήταν μια δύσκολη μέρα για την περιοχή» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δήμαρχος Ιωάννης Σεντελές, «καθώς από νωρίς το πρωί έβρεχε ασταμάτητα σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους». Πολλά δένδρα ξεριζώθηκαν, ενώ έγινε κατολίσθηση στο δρόμο που οδηγεί στην Άρτα κοντά στο χωρίο Δαφνωτή.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας που έσπευσαν για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο οδικό δίκτυο, επιχειρούσαν έως πριν από λίγο, λόγω όμως του μεγάλου όγκου των υδάτων από τους χείμαρρους που δημιουργήθηκαν και των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, σταμάτησαν να εργάζονται για λόγους ασφαλείας και αναμένεται να συνεχίσουν την διάνοιξη του δρόμου το πρωί.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More