<--! -->

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Δικαστικη η διεκδικηση πορων που αντιστοιχουν με τη νεα απογραφη

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διεκδικήσει δικαστικά τα χρήματα που δεν έχουν αποδοθεί στο Δήμο, με βάση τα στοιχεία της απογραφής του 2011.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, τα επίσημα στοιχεία της απογραφής πληθυσμού, έπρεπε να είχαν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το αργότερο ένα χρόνο μετά την διεξαγωγή της. Η δημοσίευση δηλαδή έπρεπε να είχε γίνει τον Μάιο του 2012. Όμως ακόμη και σήμερα τα τελικά στοιχεία (de facto) δεν έχουν ανακοινωθεί με αποτέλεσμα πέραν των άλλων προβλημάτων που ανακύπτουν, ο Δήμος να έχει απολέσει πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ για τους οκτώ μήνες.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και έχει τεράστιες διαστάσεις. Η καθυστέρηση είναι υπερβολική και δεν αντιλαμβανόμαστε τους λόγους. Από την τακτική αυτή όμως ο Δήμος χάνει μεγάλα ποσά, ποσά τα οποία δικαιούται η πόλη, ανήκουν στους πολίτες. Ήδη άλλα δημοτικά συμβούλια της χώρας έχουν κινηθεί δικαστικά. Πρότασή μας είναι να διεκδικήσουμε και εμείς δικαστικά τα ποσά που αντιστοιχούν στο Δήμο και δεν έχουν αποδοθεί με βάση τα στοιχεία απογραφής πληθυσμού του 2011», τόνισε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ψήφισε την πρόταση και στο εξής η Οικονομική Επιτροπή θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ενώ σχετικό ψήφισμα θα αποσταλεί σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία.

Εκτός ημερήσιας διάταξης ετέθη και πάλι το θέμα της κοπής καλαμιών στην περιοχή πίσω από το ανάχωμα. Ο Δήμαρχος απαντώντας υπογράμμισε ότι έχει ακολουθηθεί όλη η προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία. «Ο Δήμος έχει υποβάλλει όλα τα χαρτιά και τις μελέτες που του έχουν ζητηθεί» υπογράμμισε ο κ. Φίλιος. Τόνισε δε με έμφαση ότι υπάρχει μία μερίδα κατοίκων που έχει διαφορετική άποψη από αυτή της δημοτικής αρχής, όμως την άποψη αυτή δεν μπορούν να την επιβάλλουν.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το έργο συνεχίζεται κανονικά ενώ μετά τα σχετικά έγγραφα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Δήμος έχει υποβάλλει και τις σχετικές μελέτες για να του χορηγηθεί άδεια χρήσης νερού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More