<--! -->

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Παρουσια του Προεδρου της Δημοκρατιας τα Ελευθερια

Με ένα επταήμερο ιδιαίτερων και ξεχωριστών εκδηλώσεων θα τιμηθεί φέτος η επέτειος των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα βέβαια θα ξεδιπλώνεται σε όλη τη διάρκεια του έτους, με σημαντικά συνέδρια, επιστημονικές ημερίδες, περιοδικές εκθέσεις αλλά κι άλλες δράσεις που έχουν αποφασιστεί από το Δήμο Ιωαννιτών, το Πνευματικό Κέντρο κι άλλους φορείς της περιοχής.

Τις εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στις 21 Φεβρουαρίου θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Η φετινή επέτειος είναι ορόσημο για τα Γιάννινα. Συμπληρώνονται εκατό χρόνια ελεύθερης ζωής. Εκατό χρόνια από τη θυσία του Μπιζανίου. Ο εορτασμός αυτός θα πρέπει να αποτελέσει για όλους μας την ευκαιρία να αναλογιστούμε όσα έγιναν και να οραματιστούμε τα Γιάννινα του μέλλοντος. Είναι η αφορμή για να ανοίξουμε νέες συνεργασίες και να δρομολογήσουμε συνέργειες. Η επέτειος αυτή γιορτάζεται μέσα σε ένα βαρύ κλίμα το οποίο απορρέει από την οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας. Αυτή η σκληρή πραγματικότητα μας υποχρεώνει να ορίζουμε πλέον ως κυρίαρχη προτεραιότητα την ανάπτυξη δράσεων αλληλεγγύης και στήριξης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Έχουμε υποχρέωση όμως να ατενίζουμε τα επόμενα χρόνια με αισιοδοξία και να δημιουργούμε σήμερα εκείνες τις υποδομές που θα διασφαλίσουν πορεία ανόδου και εξωστρέφειας για τα Γιάννινα», αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ υπογράμμισε ότι βασικός στόχος των εκδηλώσεων που θα γίνουν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς είναι να αναδείξουν ιστορικά γεγονότα αλλά και να καταδείξουν ότι η απελευθέρωση των Ιωαννίνων είναι γεγονός που ξεπερνά κατά πολύ την τοπική εμβέλεια.

«Με το φετινό πρόγραμμα επιχειρούμε να αναδείξουμε αυτή, την ιδιαίτερη και ξεχωριστή σημασία που είχε η απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Για μας αποτελεί μεγάλη τιμή η παρουσία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, όπως και η παρουσίαση των αναμνηστικών γραμματοσήμων για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Και βέβαια αποτελούν κορυφαία στιγμή στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού έργου του Κώστα Βαρώτσου στην τελετή ονοματοδοσίας της πλατείας του Κάστρου σε πλατεία Μίωνος Μάτσα, τα οποία θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μωυσής Ελισάφ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More