<--! -->

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Προσφυγη για την απογραφη του Δημου Ιωαννιτων

Το θέμα της καθυστέρησης στην εφαρμογή των νέων στοιχείων της απογραφής του 2011 αναδείχθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. Μάλιστα ο Δήμος Ιωαννιτών, μαζί με άλλους Δήμους της χώρας, είναι έτοιμος να προσφύγει δικαστικά, καθώς οι απώλειες πόρων είναι τεράστιων.
Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος οι απώλειες αυτές υπολογίζονται στα 3,4 εκατομμύρια ετησίως.
Τα στοιχεία της απογραφής, τα οποία καθορίζουν τη χρηματοδότηση του Δήμου από την τακτική επιχορήγηση, έπρεπε να είχαν τεθεί σε εφαρμογή το αργότερο ένα χρόνο μετά τη διενέργειά της, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2012.
Με βάση αυτά ο πληθυσμός του Δήμου Ιωαννιτών ξεπερνά τις 112 χιλιάδες και ο Δήμος κατατάσσεται στους πολύ μεγάλους της χώρας.
«Σε επικοινωνία που είχα με άλλους δημάρχους, που οι περιοχές τους έχουν το ίδιο πρόβλημα με μας, μου έκαναν γνωστό ότι έχουν αναθέσει σε νομικούς την υπόθεση ώστε να προχωρήσουν από κοινού σε προσφυγές. Εκτιμώ ότι ως Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουμε να διαπιστώσουμε το πρόβλημα, να απαιτήσουμε τα χρήματα που δικαιούται ο Δήμος μας και να προσφύγουμε μαζί με τους άλλους Δήμους», τόνισε ο κ. Φίλιος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More