<--! -->

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Πεντε συλληψεις για κλοπες

Συνελήφθησαν το Σάββατο στα Ιωάννινα πέντε άτομα (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα), εκ των οποίων δύο Αλβανοί, ηλικίας 36 και 40 ετών, δύο ομογενείς, 49 και 59 ετών, και ένας 40χρονος Έλληνας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών, οπλοκατοχής, κατοχής ναρκωτικών ουσιών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Ελεούσα Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν οι τρεις αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 36, 49 και 59 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ακινητοποιήθηκαν κατά τη διαδικασία μεταφοράς, παράδοσης και παραλαβής κλεμμένου εξωλέμβιου κινητήρα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 36χρονος προέβαινε συστηματικά σε διαρρήξεις και κλοπές διαφόρων αντικειμένων και στη συνέχεια εκποιούσε τα κλοπιμαία, είτε ο ίδιος είτε με τη βοήθεια συνεργών του, μεταφέροντάς τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Αλβανία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ότι η 40χρονη αλλοδαπή και ο 40χρονος Έλληνας είχαν αναλάβει την αποδοχή, τη φύλαξη και απόκρυψη των κλοπιμαίων στο σπίτι τους στην Ελεούσα Ιωαννίνων.

Στην κατοχή των δραστών, αλλά σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και στα αυτοκίνητά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο εξωλέμβιοι κινητήρες που είχαν αφαιρεθεί από βάρκες στην Αμφιθέα Ιωαννίνων, ένας δορυφορικός αποκωδικοποιητής, ένα δορυφορικό πιάτο, μία συσκευή βίντεο και τέσσερα ραδιοκασετόφωνα, κοσμήματα και χρυσαφικά, ένα πολεμικό μαχαίρι, ένα στιλέτο, ένας κόφτης καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, τανάλια κτλ) και μέσα διευκόλυνσης των διαρρήξεων (όπως γάντια για την απόκρυψη των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων), μία ρέπλικα περιστρόφου, ένα πτυσσόμενο γκλοπ και μία ξιφολόγχη, ένα δελτίο ταυτότητας για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια στο αστυνομικό τμήμα Πρέβεζας, διάφορα κλειδιά αυτοκινήτων, το χρηματικό ποσό των 423 ευρώ και 4.600 λεκ Αλβανίας, 10 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More