<--! -->

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Στην τελικη φαση οι ερευνες πετρελαιου

Στην τελική φάση περνάει ο διαγωνισμός για τις έρευνες υδρογονανθράκων στα τρία «οικόπεδα» του Πατραϊκού κόλπου, των Ιωαννίνων και του Κατακόλου.

Το νορβηγικό σκάφος Nordic Explorer τελειώνει μέχρι το τέλος του μήνα τις σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές νότια της Κρήτης και του Ιονίου Πελάγους, έχοντας κάνει έως τώρα πάνω από το 70% των ερευνών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή του ΥΠΕΚΑ που εποπτεύει τον διαγωνισμό για τα τρία «οικόπεδα» κατέληξε στις εταιρείες που περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Για την ακρίβεια αποκλείστηκαν τα δύο από τα τέσσερα σχήματα που μετείχαν στα Ιωάννινα. Πρόκειται για την κοινοπραξία «Ελληνικά Πετρέλαια A.E, Edison International SPA, Melrose Resources Plc» και την «Arctic Hunter Energy Inc., K.O. Enterprises Inc.».

Κύκλοι των ΕΛΠΕ σχολιάζουν πως η κοινοπραξία τους αποκλείστηκε για διαδικαστικούς λόγους, ενώ το ενδιαφέρον της φέρεται να είναι εντονότερο για τις έρευνες στον Πατραϊκό Κόλπο. Ετσι συνεχίζουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού:

  • Ιωάννινα: 1. «Energean Oil and Gas, Petra Petroleum, Schlumberger (strategic technical partner)». 2. «Chariot Oil and Gas Limited».
  • Πατραϊκός: 1. Energean Oil and Gas, Trajan Oil and Gas Limited, Schlumberger (strategic technical partner). 2. Ελληνικά Πετρέλαια A.E, Edison International SPA, Melrose Resources Plc.
  • Κατάκολο: 1. Energean Oil and Gas, Trajan Oil and Gas Limited, Schlumberger (strategic technical partner). 2. Grekoil Energy Ventures LTD.
Οι διαδικασίες των διαγωνισμών θα ολοκληρωθούν τον Μάιο.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More