<--! -->

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Επιστολη Δημαρχου και Περιφερειαρχη στον Υφυπουργο Αθλητισμου

Κοινή επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη απέστειλαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος με αντικείμενο την επαγγελματική αποκατάσταση των Ολυμπιονικών της κωπηλασίας Γιάννη Τσίλη και Γιώργου Τζιάλλα.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Η κατάργηση των προνομίων των Ολυμπιονικών, ειδικά αυτών που σχετίζονται με την επαγγελματική τους αποκατάσταση, υποχρεώνει κορυφαίους πρωταθλητές, όπως είναι οι Γιαννιώτες Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης να αποχωρήσουν από τον στίβο του αθλητισμού.

Δεδομένου ότι, μέχρι και τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, οι διακριθέντες και οι διακριθείσες επωφελήθηκαν από τα προνόμια που είχε θεσπίσει η ελληνική πολιτεία, η κατάργησή τους συνιστά άνιση μεταχείριση εις βάρος των  Ολυμπιονικών του Λονδίνου, δηλαδή εις βάρος ανθρώπων, οι οποίοι έχουν υπερβάλει εαυτούς, προκειμένου να προσφέρουν στην πατρίδα μας αξιοσημείωτες επιτυχίες με διεθνή απήχηση.

Το 2011 και 2012 ο Γιώργος Τζιάλλας και ο Γιάννης Τσίλης –οι Γιαννιώτες Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας έχουν καταγράψει διεθνείς επιτυχίες. Πέρα από την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχουν κατακτήσει ασημένια μετάλλια σε όλα τα παγκόσμια κύπελλα κωπηλασίας όπως και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη το 2012 στη Σλοβενία.

Και οι δύο θα μπορούσαν να είναι παρόντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Η πίεση όμως για την επαγγελματική αποκατάσταση τους αναγκάζει να διακόψουν την αθλητική τους δραστηριότητα.

Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η παρέμβασή σας ώστε να τύχουν ορισμένων προνομίων, όπως θα ήταν ο διορισμός τους στο δημόσιο, ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους.

Θεωρούμε ότι υποχρέωση της πολιτείας είναι να μην τους απογοητεύσει.

Ευελπιστούμε στις δικές σας ενέργειες, όπως άλλωστε είχατε δεσμευτεί τον Ιούλιο του 2012.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More