<--! -->

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ολοκληρωθηκε με επιτυχια σεμιναριο για εκπαιδευτικους β/θμιας εκπαιδευσης

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση στην εφαρμογή προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής υγείας» που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Καμπέρειο Πνευματικό Ίδρυμα, συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας - «Σχεδία» και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών που ανέλαβαν εθελοντικά την υλοποίηση εγκεκριμένων προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, στη θεματολογία  που άπτεται του αντικειμένου του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» και ειδικότερα η ευαισθητοποίησή τους στο πρόβλημα των εξαρτήσεων, τις διαπροσωπικές σχέσεις, την αυτοεκτίμηση, τη διαχείριση συναισθημάτων, την εφηβεία και την ψυχική υγεία κ.α με στόχο την εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών πρόληψης  στα σχολεία.

Το σεμινάριο ήταν το τέταρτο κατά σειρά που πραγματοποιεί το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Ιωαννίνων τη φετινή σχολική χρονιά σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης, με κύριο εισηγητή - συντονιστή τον κ. Κούτρα Βασίλειο, Καθηγητή Αγωγής Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Επιστημονικό Υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία», αλλά και την Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία».

Το επόμενο σεμινάριο σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» έχει ήδη προγραμματιστεί για τα μέσα του Φεβρουαρίου και θα αφορά τη δεύτερη ομάδα των εκπαιδευτικών του Νομού Ιωαννίνων που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο με θέμα την «πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας στο σχολείο».

Εκ μέρους της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων συγχαίρουμε την  Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας - «Σχεδία» για την εκπαίδευση που προσφέρουν στους εκπαιδευτικούς της Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων και εκφράζουμε την ευχαριστίες μας στον πρόεδρο του Διοικητικού συμβουλίου της «Σχεδία» κ. Στέφανο Τζιμογιάννη και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τη συνεχή διαχρονική τους στήριξη, βοήθεια και συμπαράσταση σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα των Ιωαννίνων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More