<--! -->

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Καταδικη για τις φυλακες Σταυρακιου

Καταδικάστηκε η χώρα μας, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις συνθήκες κράτησης που επικρατούν στις φυλακές Σταυρακίου και σύμφωνα με την απόφαση υποχρεώνεται να καταβάλει αποζημιώσεις στους παθόντες κρατουμένους και να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

Κατά της χώρας μας είχαν προσφύγει έντεκα Έλληνες, ένας Ιρακινός, ένας Αλβανός και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές, οι οποίοι εξέτιαν ποινές φυλάκισης, από έξι μήνες μέχρι και δέκα χρόνια, για διάφορα ποινικά αδικήματα.

Με την προσφυγή τους διαμαρτύρονταν διότι κατά την διάρκεια της κράτησής τους, δεν είχαν τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, δεν έλαβαν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που χρειάζονταν, ενώ ήταν υποχρεωμένοι να διαβιούν με πολλούς άλλους κρατούμενους.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτές τις προσφυγές τους και καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση των διατάξεων της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση και την υποχρέωσε να καταβάλλει, αποζημιώσεις για ηθική βλάβη, στον καθένα από τους 14 ενάγοντες που κυμαίνονται από 5.000 έως και 15.000 ευρώ. Υποχρέωσε δε την Ελλάδα να καταβάλει και 1.500 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More