<--! -->

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιαννινα 2-1 για την 13η Αγων. της Super League

Με γκολ της χρυσής αλλαγής του Εβαλντ Λίνεν, Ανδρέα Σταματή στο 82ο λεπτό, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 του ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής. Η Ενωση έπιασε στην 13η θέση τους Αρη, Ξάνθη και Βέροια. Πρώτη ήττα των Ηπειρωτών μετά από 3 συνεχόμενες νίκες.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το παιχνίδι για την ΑΕΚ, αφού μόλις στο 2ο λεπτό, ο Φουρτάδο έπαιξε την μπάλα κάθετα στον Γκερέιρο, αυτός την γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και ο Φούντας ανενόχλητος με πλασέ έκανε το 1-0!

Ωστόσο, μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ ισορρόπησε το ματς και πήρε τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 17' από κόντρα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Ντε Βινσέντι που προσπάθησε να πλασάρει τον Κωνσταντόπουλο, όμως αυτός είχε προλάβει να κάνει έξοδο κι έτσι μπλόκαρε το εξ' επαφής σουτ του Αργεντίνου.

Ο ΠΑΣ πίεζε για την ισοφάριση και αυτή ήρθε στο 26ο λεπτό. Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε φάουλ από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, στο δεύτερο δοκάρι και ο ανενόχλητος Μιχαήλ που είχε προωθηθεί με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 1-1!

Οι Γιαννιώτες στεκόντουσταν καλύτερα στο γήπεδο, όμως στο 37' πήγαν να βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους. Οι Τζημόπουλος και Φέγκρους δεν συνενοήθηκαν ποιος θα διώξει την μπάλα, αυτή έφυγε από τα χέρια του τερματοφύλακα του ΠΑΣ που στη συνέχεια ανέτρεψε τον Παυλή και ο Στυλιάρας σωστά έδωσε το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Γκερέιρο, όμως ο Μαροκινός γκολκίπερ διόρθωσε το λάθος του αφού έπεσε στην αριστερή γωνία και απέκρουσε!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ενωση ήταν καλύτερη και πίεσε τον ΠΑΣ, ο οποίος ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Προβλήματα προέκυψαν ξανά με αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ, αφού ο Κοτσαρίδης που έκανε καλό ματς τραυματίστηκε και στη θέση του μπήκε ο Γιάγκο. Λίγο αργότερα μπήκε και ο Σταματής αντί του Φουρτάδο και αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για τον Λίνεν.

Στο 82', ο Φούντας εκτέλεσε φάουλ και μετά από κόντρες στην περιοχή του ΠΑΣ αυτή στρώθηκε στον Σταματή. Ο τελευταίος με ψυχραιμία δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα και να κάνει το 2-1. Λύτρωση για την Ενωση από τον νεαρό επιθετικό που είχε σκοράρει και δύο αγωνιστικές πριν στην Βέροια.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More