<--! -->

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Μετωπικη συγκρουση ΕΑΣ και νεας διοικησης στη «Δωδωνη»

Οριστική έγινε η ρήξη μεταξύ της νέας διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» και των ΕΑΣ-μετόχων μειοψηφίας, οι οποίοι αποχώρησαν από τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση στα Ιωάννινα, καθώς δεν αναγνωρίζουν τον καινούργιο μεγαλομέτοχο της επιχείρησης, κατήγγειλαν και τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ και προανήγγειλαν προσφυγή στη Δικαιοσύνη για όλα.

Κατά τη διάρκεια της εξ αναβολής έκτακτης γενικής συνέλευσης, η διοίκηση, την οποία εκπροσωπεί ο νέος πρόεδρος Michael O' Neill, τόνισε πως το άρθρο 8 του καταστατικού της «Δωδώνη», που προέβλεπε δικαίωμα προτίμησης των υπόλοιπων παλαιών μετόχων, όταν κάποιος θα επιθυμούσε να πωλήσει το μετοχικό ποσοστό του, έχει καταργηθεί με νόμο, ο οποίος είχε συμπεριληφθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο το 1992. Ετσι, η συνέλευση κατά πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα των ΕΑΣ-μετόχων και οι εκπρόσωποι των τελευταίων αποχώρησαν, καταγγέλλοντας και τη νομιμότητα της ίδιας της συνέλευσης, καθώς για τους συνεταιριστές η μεταβίβαση προς τον νέο μέτοχο είναι σαν να μην έχει συντελεσθεί, αφού την κρίνουν άκυρη και παράνομη. «Αρνούμεθα τη νομιμότητα αυτής της γενικής συνέλευσης και καταγγέλλουμε για ακόμη μία φορά τον ειδικό εκκαθαριστή, για τις παρελκυστικές του διαδικασίες και την κατάφωρη παραβίαση του νόμου, τονίζοντας ότι θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο για την αποκατάσταση της νομιμότητος», υπογράμμισαν οι ΕΑΣ σε ανακοίνωσή τους.

Συναντήσεις
Την ίδια στιγμή, πάντως, ο πρόεδρος της «Δωδώνη», Michael O' Neill, συνεχίζει τις συναντήσεις του με ομάδες παραγωγών της εταιρείας και από το Δελβινάκι Ιωαννίνων τόνισε πως στόχος είναι η επιχείρηση να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, κάτι που θα ωφελήσει και τους ίδιους τους κτηνοτρόφους.

«Θα επενδύσουμε και εμπειρία και χρήματα για να κάνουμε τη γαλακτοβιομηχανία ακόμη μεγαλύτερη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεσμεύτηκε ότι η νέα διοίκηση θα βρίσκεται στο πλευρό των κτηνοτρόφων.

Να σημειωθεί ότι σήμερα εκδικάζονται οι μηνύσεις που έχουν υποβληθεί από τη νέα διοίκηση της εταιρείας κατά ηγετικών εκπροσώπων των συνεταιριστών και των κτηνοτρόφων για τα πρόσφατα επεισόδια στις παραγωγικές εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων, αλλά η δίκη μάλλον θα αναβληθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More