<--! -->

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Εργα διασυνοριακου χαρακτηρα προτεινει η Περιφερεια

Έξι έργα διασυνοριακού χαρακτήρα προτείνει η Περιφέρεια Ηπείρου για την παροχή τεχνικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EBRD). Η πρόταση κατατέθηκε ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων Κ. Κοκκινοπλίτη, και μετά από την πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Τράπεζα ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης.

 Η πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου περιλαμβάνει τα εξής έργα:

 - Σύνδεση Εγνατίας Οδού και Λιμένος Ηγουμενίτσας με Αλβανία (Μαυρομμάτι).
Τμήμα 1ο: Παράκαμψη πόλης Ηγουμενίτσας Μήκος 9 χλμ, κόστος  μελέτης 2,5 εκ. ευρώ, κόστος κατασκευής 45 εκ. ευρώ. 
Τμήμα 2ο: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα. Κόστος μελέτης 2 εκ. ευρώ, κόστος κατασκευής 50 εκ. ευρώ.

 - Σύστημα παρακολούθησης διασυνοριακών υδάτων, που περιλαμβάνει προμήθεια και εγκατάσταση ενός κεντρικού σταθμού ελέγχου και πέντε (κατ΄ εκτίμηση τοπικούς σταθμούς), για την 24ωρη on-line παρακολούθηση τοπικών σταθμών σε υδάτινους αποδέκτες, ενδεικτικού κόστους 900.000 ευρώ (600.000 για τον κεντρικό και 300.000 για τους τοπικούς σταθμούς).

 - Εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας – βιωσιμότητας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέσει τα Ιωάννινα με το Αργυρόκαστρο, Εκτίμηση δαπάνης 50.000 ευρώ.

 - Οδικός άξονας Δολιανά – Γέφυρα Αγίων. Αφορά τη συμπλήρωση και επικαιροποίηση της μελέτης για τη βελτίωση - διαπλάτυνση του τμήματος από Γέφυρα Αγίων μέχρι διασταύρωση Δολιανών. Εκτιμώμενο κόστος 120.000 ευρώ. Προεκτιμώμενο κόστος κατασκευής 12 εκ. ευρώ.

 - Μελέτη σκοπιμότητας ανέγερσης στο συνοριακό σταθμό Κακκαβιάς εκθετηρίου πωλητηρίου γεωργο- κτηνοτροφικών προϊόντων των δύο χωρών.

 - Εκπόνηση μελετών για τη συντήρηση και επέκταση του Μεθοριακού Σταθμού Κακαβιάς, για την καλύτερη λειτουργία και την ανάπτυξη της διασυνοριακής επιχειρηματικότητας. Κόστος μελέτης 120.000 ευρώ. Κόστος κατασκευής 1,5 εκ. ευρώ.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More