<--! -->

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ημερες Σταδιοδρομιας 2012 απο το Πανεπιστημιο Ιωαννινων

Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς την επιχειρηματική κοινωνία και τους φοιτητές, αποφοίτους της Περιφέρειας Ηπείρου για συμμετοχή στην εκδήλωση

ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ 2012

που διοργανώνει στις 21-23 Νοεμβρίου 2012 στο Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (ΕΤΕΠΗ).

Οι Ημέρες Σταδιοδρομίας είναι ιδιαίτερα σημαντικές εκδηλώσεις εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ειδικότερα οι "Ημέρες Σταδιοδρομίας 2012" επιδιώκουν να φέρουν σε επαφή τους φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τον κόσμο της αγοράς εργασίας και της επιχειρηματικότητας μέσα από ένα πλέγμα δραστηριοτήτων ενημέρωσης, εκπαίδευσης και δικτύωσης  και  φέτος αποσκοπεί στα εξής:
-    Ενίσχυση της συνεργασίας της ΔΑΣΤΑ με τους φορείς απασχόλησης
-    Εκπαίδευση φοιτητών αποφοίτων σε θέματα δικτύωσης και διαχείρισης της σταδιοδρομίας τους
-    Ενημέρωση των φοιτητών και αποφοίτων για τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά και συμμετέχουν στην εν λόγω εκδήλωση
-    Δημιουργία ευκαιριών γνωριμίας και δικτύωσης μεταξύ των φοιτητών αποφοίτων που αναζητούν εργασία με τα στελέχη των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης
-    Ενημέρωση φοιτητών αποφοίτων για την εργασία στο εξωτερικό
-    Προβολή των δραστηριοτήτων των συμμετεχουσών επιχειρήσεων στους συμμετέχοντες αλλά και στο ευρύτερο κοινό

Η πρώτη ημέρα (21/11/12) θα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή "Εργαστηρίων Σύνδεσης με την αγορά εργασίας" που θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένους συμβούλους καριέρας και την εκδήλωση "Βραβεία Επιχειρηματικότητας" που αποτελεί την τελική φάση του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας που οργανώνει η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Π.Ι. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα "Ξεπερνώντας τα εμπόδια της επιχειρηματικότητας".

Κατά τη δεύτερη ημέρα (22/11/12), "Ημέρα Δικτύωσης" οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώσουν συνοπτικά το κοινό, φοιτητές και απόφοιτους του Π.Ι. για (ι) τις δραστηριότητές τους, (ιι) τα προσόντα που αναζητούν στα στελέχη τους και (ιιι) τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής που ακολουθούν, όταν αναζητούν προσωπικό. Επισημαίνεται ότι οι παρουσιάσεις των επιχειρήσεων θα μεταδοθούν ζωντανά στον ιστότοπο του Π.Ι. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις γνωριμίας και δικτύωσης των φοιτητών-αποφοίτων με τα στελέχη των επιχειρήσεων.

Η τρίτη ημέρα (23/11/2012) αφορά την Εργασία στο Εξωτερικό, όπου Σύμβουλοι Εργασίας θα ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αγορά εργασίας και τις δυνατότητες αναζήτησης εργασίας στο εξωτερικό.

Η ΔΑΣΤΑ έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας. Παρ΄ όλα αυτά θεωρούμε ότι η συμμετοχή σας στις "Ημέρες Σταδιοδρομίας 2012", με την παρουσίαση της επιχείρησής σας αλλά και με τη διεξαγωγή συναντήσεων δικτύωσης με τους φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα αποτελέσει ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους που πιθανόν να αξιοποιήσετε στο μέλλον. Επιπλέον, η επιχείρησή σας θα επιδείξει υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να δικτυωθούν και να ανοίξουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις "Ημέρες Σταδιοδρομίας 2012" με σκοπό την ανάπτυξη σταθερής και εποικοδομητικής συνεργασίας και την υποστήριξη της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των νέων, σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Οι επιχειρήσεις, οι φορείς και οι φοιτητές, απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις "Ημέρες Σταδιοδρομίας 2012" της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μπορούν να ενημερωθούν μέσα από το δικτυακό τόπο Δομής, http://dasta.uoi.gr Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας στα τηλέφωνα 26510 07278 ή 07479, e-mail: dasta@uoi.gr

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται με την υποστήριξη του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου  Ηπείρου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More