<--! -->

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΣ Γιαννινα - Ξανθη 1-0 για την 10η Αγων. της Super League

Με γκολ του εξαιρετικού Ντε Βινσέντι ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 τη Ξάνθη στα Γιάννινα για την 10η αγωνιστική και απομακρύνθηκε έξι βαθμούς από τις επικίνδυνες θέσεις

Με τον αργεντινό... καλλιτέχνη να ξεδιπλώνει το πλούσιο ταλέντο του στον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων, η ομάδα του Χριστόπουλου πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στη Ξάνθη. Ο Ντε Βινσέντι ήταν σε μεγάλη μέρα και αυτός, που έβαλε την σφραγίδα του στο ματς, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα από το δέκατο λεπτό της αναμέτρησης. Ο ΠΑΣ είχε αρκτές ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς, αλλά έδινε συνεχώς ευκαιρίες στους φιλοξενούμενους. Μετά από ένα κακό ημίχρονο, οι παίκτες του Κωστένογλου έδειξαν σημάδια ζωής στην επανάληψη, ωστόσο δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και παραμένουν χαμηλά στη βαθμολογία, τρεις μόλις βαθμούς πάνω από τις επικίνδυνες θέσεις.

Με τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι απόλυτος κυρίαρχος και να προηγείται ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Οι γηπδούχοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Ντε Βινσέντι, που έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των ακριτών, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Γεωργίου. Οι δύο παίκτες δημιουργούσαν ρήγματα από την πλευρά του Καζούμπα, που είχε πολλά προβλήματα, και με αυτόν τρόπο σημειώθηκε και το γκολ.

Ο Γεωργίου σέντραρε από δεξιά και ο αργεντινός άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μόλις στο 10'. Οι παίκτες του Κωστένογλου δεν κατάφεραν να αντιδράσουν σε κανένα σημείου του 45λεπτου, έχοντας να επιδείξουν μόλις ένα καλό σουτ με τον Μάνταλο, που πέρασε άουτ. Η ομάδα του Χριστόπουλου μάλιστα θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο τέρμα, ωστόσο ο Φλίσκας πρόλαβε και έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Ντε Βινσέντι.

Οι αλλαγές του Κωστένογλου στο ημίχρονο, οι Νάκα -κυρίως- και Γούτας, άλλαξαν προς το καλύτερο την εικόνα της Ξάνθης, που ανέβασε στροφές και άρχισε να γίνεται απειλητική. Ο ΠΑΣ την ίδια ώρα είχε οπισθοχωρήσει, δίνοντας χώρους, ωστόσο δεν έπαψε να είναι επιθετικός, χάνοντας δύο φορές την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, αρχικά με τον Λίλα και στη συνέχεια με τον Ντε Βινσέντι, που ήταν ο κορυφαίους του γηπέδου.

Οι ακρίτες διατήρησαν την επιθετικότητά τους, είχαν κάποια καλά μακρινά σουτ, χωρίς όμως να φτιάξουν την μεγάλη φάση, αλλά άφηναν κενούς χώρους στα μετόπισθεν. Ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί και σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Λοντίγκιν, που σταμάτησε Ντε Βινσέντι, Γεωργίου και Ιλιτς, διατηρώντας την ομάδα του στην διεκδίκηση του βαθμού. Παρά τις προσπάθειες των τελευταίων λεπτών οι συμπαίκτες του δεν βρήκαν λύση και ο ΠΑΣ πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More