<--! -->

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

HAPPY REBIRTHDAY: Αναδρομικη εκθεση αφισας ΚΕΘΕΑ & του Κ.Π. «Σχεδια»

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων διοργανώνει στα Ιωάννινα αναδρομική έκθεση αφίσας του ΚΕΘΕΑ υπό τον τίτλο “Happy Rebirthday” με θέμα τα ναρκωτικά, την πρόληψη και την απεξάρτηση.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο στα Παλιά Σφαγεία σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία» (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ) από 13 έως 19 Οκτωβρίου  2012.

Στην έκθεση παρουσιάζονται ενενήντα αφίσες τριών δεκαετιών, από την εποχή που η ΙΘΑΚΗ, η πρώτη θεραπευτική κοινότητα, άνοιγε το δρόμο για την απεξάρτηση των χρηστών παράνομων ουσιών στην Ελλάδα, μέχρι τη σημερινή εποχή της εξάρτησης από το Διαδίκτυο. Οι αφίσες είναι φιλοτεχνημένες από σκιτσογράφους, εικαστικούς, γραφίστες, φοιτητές, εθελοντές, αποδέκτες των υπηρεσιών και το ατελιέ του ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ & ΧΡΩΜΑ.

Παρουσιάζονται επίσης αφίσες του Κ.Π «Σχεδία» που ιχνογραφούν την πορεία του από την πρώτη φορά που λειτούργησε το 1994 ως «Συμβουλευτικός Σταθμός Καταπολέμησης Ναρκωτικών» μέχρι σήμερα μέσα από δράσεις και μηνύματα πρόληψης.

Η έκθεση αναδεικνύει διάφορες όψεις του προβλήματος της εξάρτησης αλλά και των προσπαθειών για την αντιμετώπισή του. Αποτυπώνει επίσης την ανοικτή και αμφίδρομη σχέση των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης με την κοινωνία  μέσα από τις κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες τους, αλλά και την υποστήριξή της κοινωνίας προς το έργο των προγραμμάτων.


Στη διάρκεια της έκθεσης θα παρέχονται πληροφορίες και θα πραγματοποιούνται ενημερωτικά σεμινάρια με θέμα την πρόληψη και  την απεξάρτηση σε μαθητές, γονείς και άλλους ενδιαφερόμενους.Χώρος: Πολιτιστικός Πολυχώρος στα Παλιά Σφαγεία.

Διάρκεια: 13 έως 19 Οκτωβρίου  2012

Ώρες λειτουργίας:
Πρωί:  Σάββατο  έως Παρασκευή  10.00 - 13.00
Απόγευμα: Σάββατο  έως Παρασκευή  18.00 - 20.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στις 12 Οκτωβρίου  και ώρα 19:00 μ. μ.

Με αφορμή τα εγκαίνια θα δοθεί συνέντευξη τύπου στις 11 Οκτωβρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π. μ. στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία» στο Καμπέρειο Πνευματικό ίδρυμα, Παπαδοπούλου 11, 3ος όροφος, Ιωάννινα.


Η αίθουσα της έκθεσης είναι ευγενική παραχώρηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ στα Ιωάννινα στο τηλέφωνο 26510 77010 και με το Κέντρο Πρόληψης του Νομού Ιωαννίνων «Σχεδία»  στο τηλέφωνο 26510 25595.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More