<--! -->

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ο Δημος δεν αποστελλει στοιχεια υπηκοοτητας νηπιων και βρεφων

Σαφή θέση για θέματα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες πήρε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή. Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, ο Δήμος Ιωαννιτών δεν πρόκειται να αποστείλει κανένα στοιχείο για την υπηκοότητα των βρεφών και νηπίων που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς.

Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε στο πρόγραμμα «Αριάδνη» το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Πρόκειται για την δήλωση θανάτου, γάμου ή βαφτίσεων μέσω συμβολαιογραφικής πράξης.

«Είναι μία υπερβάλλουσα δαπάνη. Όλες οι πράξεις δηλώνονται στις υπηρεσίες του Δήμου και υπάρχει πλήρης εικόνα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος συμβολαιογραφικής πράξης», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.

Ο Δήμαρχος, τέλος, εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του Δήμου Ιωαννιτών στη μεταφορά της μισθοδοσίας των ΚΕΠ στους ΟΤΑ, τονίζοντας πως «είναι αδύνατο να επωμιστούμε μία τέτοια δαπάνη. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο με τα σημερινά δεδομένα να ανταποκριθούμε σε κάτι τέτοιο. Είναι αδύνατη η συνέχιση της λειτουργία των ΚΕΠ με αυτούς τους όρους».

Τέλος ο κ. Φίλιος επανέφερε το θέμα του επιδόματος θέρμανσης τονίζοντας την ανάγκη αναθεώρησης της απόφασης για ένταξη του Νομού Ιωαννίνων στη δεύτερη ζώνη.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More