<--! -->

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Το Ειρηνοδικειο Ιωαννινων διεγραψε το 89% των χρεων δανειοληπτη

Δεκτό έγινε το αίτημα ενός δανειολήπτη, για τη ρύθμιση των οφειλών του καθώς το Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων, αποφάσισε το 89% διαγραφής των χρεών του.

Η συνολική οφειλή που είχε έφτανε τα 92.561,76 ευρώ, και σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου υποχρεούται πλέον να καταβάλει στους πιστωτές το ποσό των 9.600 ευρώ, σε χρονικό ορίζοντα τεραετίας. Διέγραψαν δηλαδή από το συνολικό χρέος, το ποσό των 82.961,76 ευρώ.

Όπως αποδείχθηκε και στο Δικαστήριο, ο αιτών είχε περιέλθει από το 2010 σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία πληρωμής των οφειλών του, η οποία δεν οφείλεται σε δόλο.

''Η δανειακή του επιβάρυνση οφείλεται στην ανάγκη καλυψης επιτακτικών βιοτικών του αναγκών διότι σε προηγούμενη επιχείρηση που εργαζόταν, με πλήρη απασχόληση, αμειβόταν σε περίοδο που η επιχείρηση αυτή αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα ως υπάλληλος με μερική απασχόληση και στη συνέχεια επί 8μηνο δεν του είχαν καταβληθεί τα δεδουλευμένα. Άλλη πηγή εισοδήματος πέρα από αυτό που αποκερδαίνει από την εργασία του δεν διέθετε'', σημειώνει σε ανακοίνωση του ,το Ινστιτούτο Προστασίας καταναλωτών Ηπείρου.

[via]http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112929455

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More