<--! -->

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ολοκληρωθηκε η 2η αθλητιαδα Ιωαννινων

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η 2η Αθλητιάδα Ιωαννίνων. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καθώς πάνω από 300 παιδιά πέρασαν από τις εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού και του ΕΑΝΚΙ.

Το Σάββατο έλαβαν χώρα οι προπονήσεις για τα τμήματα Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Τη Κυριακή το πρωί έγιναν οι προπονήσεις των νηπίων. Τα παιδιά δοκίμασαν τις ικανότητές τους και έλαβαν μέρος σε αθλοπαιδιές, πολεμικές τέχνες και δραστηριότητες. Παρά την υπερβολική ζέστη που επικράτησε στα Ιωάννινα αυτές τις μέρες τα παιδιά διασκέδασαν και ανακάλυψαν καινούριες εμπειρίες καθώς ήρθαν σε επαφή με αντικείμενα που δεν είχαν ξανακάνει.

Τα αθλήματα-σταθμοί που λειτούργησαν στην Αθλητιάδα ήταν: Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Τζούντο, Ρυθμική Γυμναστική, Ενόργανη Γυμναστική, Αυτοάμυνα, Στίβος, Yoga και Βόλεϊ. Όλα τα παιδιά πήραν μέρος επίσης και στο εικαστικό εργαστήρι που λειτούργησε στην Αθλητιάδα.

Τη Κυριακή στο ΕΑΝΚΙ, τα παιδιά και οι γονείς τους παρακολούθησαν από κοντά τον αγώνα μπάσκετ για το πρωτάθλημα κορασίδων ανάμεσα στον Ίανθο και στον Θρύλο Ιωαννίνων. Ο αγώνας έληξε υπέρ του Ίανθου και το κοινό χηροκρότησε και τις δύο ομάδες για την προσπάθεια τους. Στο ημίχρονο του αγώνα έγινε μια επίδειξη Aerobic από το γυμναστήριο Step, καθώς επίσης και μια επίδειξη Ρυθμικής Γυμναστικής από το σύλλογο ΠΑΣ Ανατολής.

Μετά τη λήξη του αγώνα μπάσκετ σειρά πήραν οι πολεμικές τέχνες με το τμήμα Τζούντο του ΠΑΣ Ανατολής να κάνει επίδειξη με μικρά παιδιά αλλά και με ενήλικες αθλητές. Στη συνέχεια έγινε μια επίδειξη Αυτοάμυνας (Τhai-boxing, Krav Maga, Combat Sambo) από τον Ίανθο. Και οι δύο επιδείξεις ήταν αρκετά εντυπωσιακές καθώς παρουσίασαν τεχνικές οι οποίες ήταν άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Η εκδήλωση έληξε με μια επίδειξη Yoga από το γυμναστήριο Step. Επίσης πριν την έναρξη της εκδήλωσης είχε στηθεί στο τοίχο του ΕΑΝΚΙ πίσω από τη μπασκέτα ένα χάρτινο δέντρο όπου στα κλαδιά του είχαν κρεμαστεί ζωγραφιές που είχαν ζωγραφίσει τα παιδιά στο εικαστικό εργαστήρι.

Οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους με τα παιδιά και τους γονείς τους για την επόμενη χρονιά. Στόχος των διοργανωτών είναι κάθε χρόνο η διοργάνωση να ανεβαίνει επίπεδο και να καθιερωθεί ως θεσμός στη πόλη των Ιωαννίνων.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι τα παιδιά να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν νέα αθλήματα από κοντά. Επίσης οι προπονητές των εκάστοτε αθλημάτων/πολεμικών τεχνών/δραστηριοτήτων να ξεχωρίσουν κάποια παιδιά για τη κλίση που έχουν σε κάποια από αυτά και να τα ωθήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Η διοργάνωση ήταν μια πρωτοβουλία των ακαδημιών "ΙΑΝΘΟΣ" και "ΠΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ" η οποία έγινε με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More