<--! -->

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Συσκεψη για τα προβληματα της κτηνοτροφιας

Τα προβλήματα της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο και οι εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος με αντιπροσωπεία των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Βίνης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Τασούλας και ο επικεφαλής της παράταξης «3 κλικ Αριστερά» και βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.

Να σημειωθεί ότι η πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία παρέστησε ομάδα κτηνοτρόφων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μιχάλης Τζίμας –εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων- αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η κατάσταση στο χώρο της κτηνοτροφίας είναι εκρηκτική και η χρονιά προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη. Οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες και ειδικά στις ζωοτροφές και η μείωση των τιμών σε γάλα και κρέας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

«Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή λαμβάνονται μέτρα για τη στήριξη της κτηνοτροφίας ή οδηγούμαστε στη διάλυση. Διάλυση της κτηνοτροφίας σημαίνει κατάρρευση της οικονομίας στην Ήπειρο», τόνισε ο κ. Τζίμας.

Σχετικά με την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ο κ. Τζίμας επανέλαβε την πάγια θέση των κτηνοτρόφων για αναβολή του διαγωνισμού πώλησης. «Εκθέσαμε τις απόψεις μας και πιστεύουμε σε πιο ουσιαστική στήριξη από το Δήμο», υπογράμμισε.

Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος τόνισε με έμφαση ότι η διατήρηση και η ενίσχυση της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο αποτελεί μείζονα προτεραιότητα. «Η κτηνοτροφία και η πτηνοτροφία αποτελούν τους πιο σημαντικούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα. Αν τα χάσουμε τότε θα έχει καταρρεύσει όλη η τοπική οικονομία», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.

Σχετικά με τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι θα αποσταλεί σχετικό υπόμνημα στους αρμόδιους υπουργούς και τον πρωθυπουργό.

Όσον αφορά τη Δωδώνη, για το Δήμο αυτό που προέχει είναι η διατήρηση και η ενίσχυση της γαλακτοβιομηχανίας στην Ήπειρο, καθώς η παρουσία της είναι άμεση συνδεδεμένη με την τοπική κτηνοτροφία.

«Εάν η αναστολή του διαγωνισμού δεν επιτευχθεί τότε θα πρέπει να δούμε τι συμφέρει περισσότερο. Πάση θυσία, η Δωδώνη πρέπει να μείνει στα Γιάννινα, πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει τον τόπο μας και τους κτηνοτρόφους», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More