<--! -->

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Αφου πωληθηκε η ΑΤΕ γιατι να πωληθει η Δωδωνη;

Να σταματήσει ο διαγωνισμός για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», γιατί πλέον δεν υφίσταται ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησε η διαδικασία, ζητούν οι κτηνοτρόφοι, οι συνεταιριστές και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση και προκειμένου να υποστηρίξουν τη θέση του αυτή ετοιμάζουν και πανηπειρωτικό συλλαλητήριο.

«Υποτίθεται πως αποφασίσθηκε η πώληση της γαλακτοβιομηχανίας για να διασωθεί η ΑΤΕbank. Από τη στιγμή όμως, που η τράπεζα διασπάστηκε στα δύο και πωλήθηκε δεν συντρέχει λόγος να συνεχιστεί ο διαγωνισμός», εξηγεί ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Ιωαννίνων κ. Μιχ. Τζήμας, προσθέτοντας πως ήδη οι τοπικοί φορείς ασκούν πιέσεις σε πολιτικό επίπεδο ώστε να γίνει δεκτό το αίτημά τους.

Η στρατηγική των παραγωγών, των εργαζομένων, αλλά και των συνεταιριστών της περιοχής, σε σχέση με την «καυτή πατάτα» της «Δωδώνη» αναλύθηκε χθες σε σύσκεψη στα Ιωάννινα.

«Συμφωνήσαμε στην προετοιμασία ενός μαζικού συλλαλητηρίου με τη συμμετοχή όλης της κοινωνίας της Ηπείρου», ανέφερε ο κ. Τζήμας, προσθέτοντας ότι η διοργάνωσή του πιθανότατα θα συντελεστεί στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, αλλά σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με το διεθνή διαγωνισμό πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας.

«ΟΧΙ» ΣΕ ΑΠΑΞΙΩΣΗ
Πέραν του συλλαλητηρίου, αποφασίστηκε επίσης να αναληφθεί η ευθύνη εκ μέρους των παραγωγών, των συνεταιριστών και των εργαζομένων στη «Δωδώνη», προκειμένου η εταιρεία -σε αυτό το μεταβατικό στάδιο που βρίσκεται σήμερα- να μην απαξιωθεί.

«Υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με την ομαλή χρηματοδότηση της βιομηχανίας, αλλά κι ένα κούμπωμα στους αντιπροσώπους της και από τη στιγμή που δεν ξέρουμε πόσο θα τραβήξει η διαδικασία αυτή, ελλοχεύει ο κίνδυνος της απαξίωσης», ανέφερε ο κ. Τζήμας, ενώ μίλησε και για πρόγραμμα με επαφές κι ενημερώσεις της κοινωνίας και των πολιτικών κομμάτων για τις θέσεις των κτηνοτρόφων ώστε να εξασφαλίσουν τη στήριξή τους.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More