<--! -->

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Επανεκκινηση εργασιων στο Λιμάνι της Ηγουμενιτσας

Η επανεκκίνηση των εργασιών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, οι οποίες έχουν σταματήσει από το τέλος του 2010, ήταν το αντικείμενο της χθεσινής σύσκεψης στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών. Στη σύσκεψη μετείχαν ο αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος και ο Αντιδήμαρχος Κων. Δημητρίου.

Προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, το Υπουργείο προχωράει στα εξής βήματα:

Δεδομένου ότι ο εργολάβος της Β ' Φάσης αδυνατεί να ολοκληρώσει το συμβατικό του αντικείμενο, κινούνται οι διαδικασίες υποκατάστασής του, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία.

Για την Γ ' Φάση του λιμανιού θα εξεταστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, από πλευράς ποιότητας και ποσότητας, η εναλλακτική λύση λήψης αδρανών υλικών από την θέση Γωνιά έως τη θέση Καλάμι – Πλαταριάς.

Στην περίπτωση που η συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση αποδειχθεί εφαρμόσιμη, αντί για την προβλεπόμενη από τη σύμβαση τρανσέρα θα γίνει τοπική βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου, με διατήρηση των ίδιων γεωμετρικών χαρακτηριστικών με το υπόλοιπο τμήμα. Η προτεινόμενη λύση είναι ηπιότερη από περιβαλλοντικής άποψης.

Θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε η εκτέλεση των εργασιών να μην γίνεται σε περιόδους κυκλοφοριακής αιχμής και σε κάθε περίπτωση δεν θα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας του δρόμου.

Επιπλέον, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του ορύγματος που δημιουργήθηκε κατά την Α' Φάση κατασκευής του λιμένα Ηγουμενίτσας.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More