<--! -->

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Εγκριθηκε η δημοπρατηση της επεκτασης του βιολογικου

Ένα έργο- σταθμός για το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων παίρνει πλέον τον δρόμο της υλοποίησης. Πρόκειται για τη δημοπράτηση της επέκτασης της μονάδας βιολογικού καθαρισμού, η οποία περιλαμβάνεται στο μεγάλο πρόγραμμα παρεμβάσεων που υλοποιεί η ΔΕΥΑΙ σε όλη την έκταση του νέου Δήμου με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Την έγκριση της δημοπράτησης του έργου υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης.

Η επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Ιωαννιτών έχει προϋπολογισμό 19, 6 εκατομμυρίων ευρώ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα με τεράστια περιβαλλοντική σημασία.

«Πριν από δεκαπέντε μήνες περίπου πετύχαμε την έγκριση του μεγαλύτερου προγράμματος παρεμβάσεων από ιδρύσεως της ΔΕΥΑΙ. Τα έργα αυτά, ένα προς ένα παίρνουν πλέον το δρόμο της υλοποίησης και με την ολοκλήρωσή τους θα δώσουν μόνιμες κι αξιόπιστες απαντήσεις σε μείζονα προβλήματα του λεκανοπεδίου. Ένα από αυτά λοιπόν είναι και η επέκταση του βιολογικού, την οποία σήμερα έχει ανάγκη η περιοχή. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την εξέλιξη κι έτοιμοι να προχωρήσουμε πλέον στην επόμενη φάση. Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον συντοπίτη μας Αναπληρωτή Υπουργό ο οποίος γρήγορα και άμεσα προχώρησε στην υπογραφή της έγκρισης δημοπράτησης του έργου», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Τα έργα επέκτασης της μονάδας βιολογικού καθαρισμού θα γίνουν σε έκταση 12, 5 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της ΔΕΥΑΙ, η οποία βρίσκεται δίπλα στην υφιστάμενη εγκατάσταση.

Θα περιλαμβάνει τόσο νέες μονάδες όσο και αναβάθμιση στις υφιστάμενες.

Μεταξύ των άλλων θα γίνουν: φρεάτια εισόδου, αντλιοστάσιο εισόδου, μονάδα προεπεξεργασίας, δεξαμενές πρωτοβάθμιας καθίζησης, βιολογική βαθμίδα, μονάδα απολύμανσης, μονάδα μεταερισμού, μονάδα μηχανικής πάχυνσης και μηχανικής αφυδάτωσης, έργα διαμόρφωσης του χώρου επέκτασης, δίκτυο στραγγιδίων και ομβρίων, αυτοματισμοί των έργων επέκτασης, επεμβάσεις στο υφιστάμενο έργο για την εξασφάλιση της εύρυθμης και περιβαλλοντικά βέλτιστης λειτουργίας του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More