<--! -->

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Συσκεψη για τη χωματερη και τη διαχειριση απορριμματων

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τη διαχείριση απορριμμάτων και την αποκατάσταση της χωματερής στη Δουρούτη πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, των συναρμόδιων αντιδημάρχων, της ΔΕΥΑΙ και υπηρεσιακών παραγόντων.

Όπως διαπιστώθηκε, η ολοκλήρωση του σχεδιασμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Υπαρκτά προβλήματα παραμένουν η σύσταση του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, η αδυναμία πλήρους λειτουργίας του ΦΟΔΣΑ Ιωαννίνων λόγω της απουσίας προσωπικού και οι χρονοβόρες διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία για την αντιμετώπισής τους.

Με την ολοκλήρωση της σημερινής σύσκεψης κι αφού συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα αποφασίστηκε:

-         Να παραμείνει εντελώς κλειστή η χωματερή της Δουρούτης μέχρι αύριο το πρωί οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου.

-         Να αναζητηθούν κατάλληλοι χώροι για την εναπόθεση υπολειμμάτων αδρανών και μπαζών.

-         Να αναζητηθεί κατάλληλος χώρος για την εναπόθεση ξύλινων υπολειμμάτων και κλαδεμάτων.

-         Να αναζητηθεί χρηματοδότηση για την κάλυψη των δαπανών που απαιτούνται για τις παρεμβάσεις αυτές.

Από το Δήμο Ιωαννιτών τονίζεται για πολλοστή φορά ότι απαγορεύεται η εναπόθεση τόσο στη χωματερή της Δουρούτης όσο και στον ΧΥΤΑ υλικών από μονάδες όπου οι άδειές τους προβλέπουν άλλο τρόπο διαχείρισης των υπολειμμάτων.

Τέλος αποφασίστηκε να ενταθεί ο έλεγχος και η φύλαξη στη χωματερή της Δουρούτης, να προχωρήσουν άμεσα ενέργειες πλήρους κάλυψης του σημείου όπου υπήρξε ανάφλεξη και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More