<--! -->

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Πεντε οι επισημοι «μνηστηρες» για τη Δωδωνη

Πέντε συνολικά υποψήφιοι υπέβαλαν εμπρόθεσμα φακέλους με δεσμευτική προσφορά για την πώληση του πακέτου μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., όπως ανακοινώνει η Αγροτική Τράπεζα, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η κοινοπραξία των μετόχων μειοψηφίας ΕΑΣ Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας  και Άρτας  Φιλιππιάδας). Οι φάκελοι θα ανοιχθούν και οι προσφορές θα αξιολογηθούν από την ATEbank σε συνεργασία με τους Συμβούλους Πώλησης.

Σύμφωνα με το πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, η τοπική κοινωνία εξακολουθεί να αντιδρά στην πώληση, ωστόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να καταλήξουν σε μια κοινή στρατηγική ή εναλλακτική, κάτι που αναδείχτηκε για μια ακόμη φορά στη σύσκεψη που συγκάλεσε την περασμένη Τρίτη στα γραφεία της εταιρείας ο Πανηπειρωτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός. Οι κτηνοτρόφοι ζητούν να «παγώσει» η διαδικασία, η Περιφέρεια να παραταθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου προκειμένου να βρεθεί λύση «εκ των έσω» (δηλαδή ένα συνεργατικό σχήμα από την Ήπειρο που θα διεκδικήσει την εταιρεία) ενώ οι Ενώσεις επιμένουν στην «κόκκινη γραμμή» της τήρησης του καταστατικού.

Σε επίπεδο «μνηστήρων» τώρα, μετά την Arla άλλος ένας ξένος συνεταιριστικός κολοσσός φαίνεται ότι τίθεται εκτός μάχης. Πρόκειται για την FrieslandCampina  η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατάφερε να αποσπάσει το «οκ» των ολλανδικών τραπεζών οι οποίες θεωρούν οποιαδήποτε επένδυση αυτή τη στιγμή στη χώρα μας επισφαλή. Αντίθετα, στους σίγουρους που θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους θα πρέπει να συγκαταλέγονται οι Γάλλοι της Lactalis, η ελληνική Simos Foods που «κατεβαίνει» σε συνεργασία με ρωσικό όμιλο, ο όμιλος Σαράντη και η αμερικανική αλλά τουρκικών συμφερόντων Agrofarm.

Συνάντηση των ΕΑΣ της Ηπείρου με πολιτικούς
Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των προέδρων των ΕΑΣ Ηπείρου, με τους εκπροσώπους των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με θέμα την Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.

Στη συνάντηση οι Ενώσεις ενημέρωσαν τα κόμματα για τον ολοκληρωμένο φάκελο  - πρόταση που κατέθεσαν για την αγορά της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ και ζήτησαν την στήριξη των κομμάτων στον αγώνα που κάνουν οι Ενώσεις  για την διασφάλιση των συμφερόντων των παραγωγών και της Γαλακτοβιομηχανίας.

Με την κατάθεση πλήρους και τεκμηριωμένου φακέλου υποψηφιότητας, συνοδευμένου με  τραπεζική εγγυητική επιστολή, οι Ενώσεις διέψευσαν όλους αυτούς που σαμποτάρισαν την προσπάθειά τους, λέγοντας ότι οι Ενώσεις  αδυνατούν  να καταθέσουν πρόταση.

Οι Ενώσεις απέδειξαν ότι η  Ήπειρος και οι δυνάμεις της μπορούν όχι μόνο να αγοράσουν την ΔΩΔΩΝΗ αλλά και να της δώσουν την προοπτική που της αξίζει.

Τέλος οι Πρόεδροι των Ενώσεων εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, ότι την τελευταία στιγμή η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των Συνεταιρισμών να συνεχίσει η ΔΩΔΩΝΗ να αποτελεί  το κόσμημα της Ηπείρου, για τους κτηνοτρόφους και συνολικά για όλους τους Ηπειρώτες.

[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More